Page 1

Večdnevni izleti Osnovna cena:

PROVANSA - 4 potovalni dnevi

219 EUR

(2x nočitev, 2x nočna vožnja)

pri 45 potniki

1. dan: SLOVENIJA - ITALIJA - AIX EN PROVENCE LES BAUX - PONT DU GARD - AVIGNON Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta v večernih urah prejšnjega dne ter nočna vožnja po slovenski in italijanski avtocesti. V zgodnjih jutranjih urah bomo prispeli v Francijo. Čas za osvežitev in kavico. Sledi vožnja do topliškega mesta Aix En Provence, ki slovi kot “mesto fontan”, v katerem so živeli mnogi slavni ljudje: grof Mirabeau, Emile Zola, Darius Milhaud. Ogled mesta ter nadaljevanje do vasice Les Baux, ki se kot trdnjava dviga nad delto reke Rone. Francozi jo imenujejo kar francoska Petra. Sprehod po citadeli. Sledi razgibana vožnja mimo ruševin Glanuma, Van Goghove vasice St. Remy ter utrjenega mesteca Tarascon na reki Roni, do najlepše ohranjenega rimljanskega viadukta Pont du Gard. Postanek in ogled. Še kratka vožnja do Avignona. Sprehod in ogled papeškega mesta in ogled Papeške palače, pripadajočega samostana, kapele St. Martial. Za Avignon je značilno število sedem: ima sedem pristanišč, sedem univerz, sedem bolnic, sedem samostanov. Nastanitev v izbranem hotelu, večerja in nočitev.

h 3. dan: NICA EZE - MONACO ITALIJA - SLOVENIJA Zajtrk. Postanek za ogled parfumerije v mestu Eze ter nadaljevanje do bližnje kraljevine Monaco, ki jo sestavljajo tri mesta: Monaco, Monte Carlo in La Condamine. Pont Du Gard Panoramska vožnja mimo igralnic, lepih hotelov in marine, kjer so zasidrane ladje bogatašev iz celega sveta. Prešli bomo na drugo stran zaliva do knežjega predela, kjer se nahaja Oceanografski muzej, knežja katedrala in grad. Ogled Oceanografskega muzeja. Sledi sprehod po mestu. Kasneje vožnja proti Italiji ter naprej proti Sloveniji z vmesnimi postanki. Prihod domov v nočnih urah.

2. dan: FONTVIEILLE (DAUDETOV MLIN) - ARLES - NICA Zajtrk in vožnja proti mestu Fontvieille. Malo pred mestom je na ogled Daudetov mlin na veter - simbol Provanse. Slišali boste zgodbico o zeleni pijači, imenovano absint, ki je bila zaradi visoke vsebnosti alkohola (68 odstotkov) in psihoaktivnih učinkov še pred desetletjem prepovedana. Še danes pa jo je mogoče najti v trgovinah v Arlesu, v mestu, ki ga bomo naslednjega obiskali. Mesto Arles je izhodišče v pokrajino Camargue in slovi tudi po amfiteatru, v katerem prirejajo bikoborbe z znamenitimi kamarškimi biki. Mesto neguje tradicionalne običaje, ki jih vsako leto prikažejo v pisanih procesijah in prireditvah. Malica v Arlesu. Spust do Azurne obale in Nice ter nastanitev v izbranem hotelu. Sprehod po starem mestnem jedru in promenadi. Večerja v restavraciji in nočitev.

OSNOVNA CENA vključuje prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, nastanitev v hotelih 2/3* v 1/2 sobi na bazi nočitve z zajtrkom, vse oglede po programu brez vstopnin, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.

ČRNA GORA IN DUBROVNIK 5 potovalnih dni (2x nočitev, 2x nočna vožnja) 1. dan: SLOVENIJA - HRVAŠKA - BUDVA Zbor potnikov v večernih urah prejšnjega dne na dogovorjenem mestu in nočna vožnja čez Hrvaško proti Črni gori. V jutranjih urah bomo prispeli do prelepega zaliva Boke Kotorske. Kratek postanek na eni od mnogih razglednih točk. Na poti se bomo ustavili tudi za zajtrk. Sledi vožnja do mesta Kotor, ki se ponaša s pomorsko tradicijo in je stoletja veljal kot trgovski in kulturni center Boke Kotorske. Sprehodili se bomo po mestu z razgibanimi trgi, cerkvami, razkošnimi palačami in si ogledali katedralo sv. Tripuna. Po ogledu bomo pot nadaljevali preko male tipične črnogorska vasice Njeguši, kjer bomo naredili postanek za degustacijo »njeguškega« sira, pršuta in vina z medovino. Nadaljevanje vožnje do Cetinja, nekdanje prestolnice Črne Gore in evropskega mesta s 13 ambasadami. Ogled dvora kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Še vožnja do Budve in nastanitev v hotelu. Po želji še večerni sprehod po mestu. Večerja in nočitev. 2. dan: BUDVA - SKADARSKO JEZERO - ULCINJ - BUDVA Po zajtrku se bomo preko Paštrovske gore odpeljali do Skadarskega jezera. V mestecu Virzapar se bomo vkrcali na ladjico. Med 2-urno plovbo nas bodo pogostili z dobrodošlico (črnogorske “priganice”, kozji sir, med in rakija). Vrnitev v Virzapar, kjer bomo videli tudi Eko-center, kjer so razstavljeni eksponati iz vseh štirih nacionalnih parkov ter etnografska soba. Kosilo v lokalni restavraciji. Zapeljali se bomo še do mesta Ulcinj, ki slovi po peščenih plažah in starem utrjenem mestnem jedru. Prosto za sprehod ali za kopanje. Vrnitev v Budvo, večerja in nočitev. 3. dan: BUDVA - SV. ŠTEFAN - DUBROVNIK - SLOVENIJA Po zajtrku se bomo zapeljali do znamenitega sv. Štefana. Po ogledu sledi vožnja proti Dubrovniku. Tu si bomo z lokalnim vodnikom ogledali

PREDLAGAMO CT PAKET po ceni:

289 EUR pri 45 potnikih (310 EUR pri 35 potnikih)

Dodatno vključuje še: 1x polpenzion v hotelu, 1x večerjo v lokalni restavraciji v Nici, 1x malico na poti 2. dan, vstopnine v Oceanografski muzej, parfumerijo, Pont du Gard in Palačo Papežev.

Osnovna cena:

175 EUR pri 45 potnikih

Frančiškanski samostan, staro lekarno, cerkev sv. Vlaha, Knežji dvor ter se sprehodili po Stradunu in po obzidju tega veličastnega mesta. Prosto do popoldneva, ko se bomo počasi vrnili proti Sloveniji. Prihod domov v poznih nočnih urah.

foto: Gregor Košec

Kotor

OSNOVNA CENA vključuje prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, nastanitev v hotelih 3* v 1/2 sobi na bazi polpenziona, vse oglede po programu brez vstopnin, lokalnega vodnika v Dubrovniku in Kotorju, turistično takso za Kotor in Cetinje, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.

PREDLAGAMO CT PAKET po ceni:

229 EUR pri 45 potnikih (245 EUR pri 35 potnikih)

Dodatno vključuje še: zajtrk v Boki Kotorski, degustacijo sira, pršuta, vina in medu v Njeguših, ladjico po Skadarskem jezeru z dobrodošlico (črnogorske »priganice«, kozji sir, med in rakija), vstopnino v NP Skadarsko jezero in Eko center, kosilo v lokalni restavraciji 2. dan, vstopnine: dvor kralja Nikole, katedrala sv. Tripuna.

WWW.CONDOR-TRAVEL.COM (izleti in potovanja za zaključene skupine)

/provansa_  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/zakljucene_skupine_avtobus/provansa_crna-gora.pdf

Advertisement