Page 1

Tridnevni izleti PRAGA - 3 dni (2x nočitev)

Osnovna cena:

139 EUR pri 45 potnikih

1. dan: SLOVENIJA - TELČ - PRAGA Odhod avtobusa ob dogovorjeni uri izpred dogovorjenega mesta in vožnja do mesta Telč, ki je del UNECSO kulturne dediščine. Sprehod po starem delu mesta, nato nadaljevanje vožnje do češke prestolnice. Nastanili in osvežili se bomo v hotelu, nato pa se podali po “zlati” Pragi. Povzpeli se bomo na Hradčane in pričeli z ogledom vseh treh dvorišč, Kraljeve palače, protokolarnega dela gradu, cerkve Svetega Vita in Zlate uličke. Z gradu se bomo preko Karlovega mostu, pod katerim teče Vltava, ki je pred več kot 100 leti navdihovala velikega češkega skladatelja Smetano, sprehodili do starega mestnega središča. Poleg Karlovega mostu je staromestni mestni stolp, najlepši v mestu. Zvečer bo sledila vožnja z ladjo po Vltavi in večerja. Nočitev. 2. dan: PRAGA Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mesta. Ogledali si bomo Staromeske namesti z znamenito mestno uro, židovsko četrt in vedno živahno sprehajališče Vaclavske namesti. Nato bo čas za samostojne oglede in nakupe. Proti večeru se bomo odpravili na večerjo v eno izmed praških pivnic. Nočitev. 3. dan: PRAGA - KONOPIŠTE ALI HLUBOKA - ČEŠKY KRUMLOV SLOVENIJA Zajtrk. Nato se bomo počasi odpravili proti Sloveniji. Postanek bomo naredili na gradu Konopište, kjer si bomo ogledali eno najlepših in največjih zbirk orožja v Evropi, s skoraj 5000 primerki ali pa na gradu Hluboka, kjer bomo za razliko od prejšnjega gradu lahko občudovali bogate kolekcije slik, porcelana, tapiserij, pohištva. Od tu se

Praga

bomo popeljali v Češki Krumlov, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro in zunanjost gradu. Po ogledu še čas za kozarec piva v lokalni pivnici, nato vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. OSNOVNA CENA vključuje prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, nastanitev v hotelu 3* v 1/2 sobi na bazi nočitve z zajtrkom, vse oglede po programu brez vstopnin, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.

PREDLAGAMO CT PAKET po ceni:

199 EUR pri 45 potnikih (215 EUR pri 35 potnikih)

Dodatno vključuje še: ladjico po Vltavi z večerjo, 1x večerjo v lokalni pivnici, vstopnino v grad Konopište ali Hluboko, kozarček piva v mestu Krumlov. Osno cena vna :

DUNAJ IN BUDIMPEŠTA - 3 dni (2x nočitev)

1. dan: SLOVENIJA - DUNAJ Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob dogovorjeni uri. Vožnja mimo Graza do Dunaja. Sledi panoramski ogled mesta z avtobusom. Najprej se bomo odpeljali do poslovnega centra na Dunaju, imenovanega UNO City, kjer se bomo po želji (doplačilo) povzpeli na Donavski stolp. Sledi vožnja v center mesta in nastanitev v hotelu. Nato si bomo ogledali mestne znamenitosti: Štefanovo cerkev, cesarsko grobnico, nacionalno knjižnico, Hofburg, Opero, Ring, Univerzo, Borzo, Umetnostno - zgodovinski muzej, Naravno - zgodovinski muzej in podobno. Odpeljali se bomo še do Schönbrunna, kjer se bomo sprehodili po baročnem parku do paviljona Gloriette in si ogledali znameniti grad od zunaj. Nato se bomo vrnili v hotel, kjer bomo imeli večerjo in nočitev. 2. dan: DUNAJ - BUDIMPEŠTA Po zajtrku se bomo zjutraj odpeljali mimo Bratislave, kjer si bomo mesto panoramsko ogledali, do Budimpešte. Ob prihodu v Madžarsko prestolnico v zgodnjih popoldanskih urah, se bomo odpravili še na ogled znamenitosti v Budimu in Pešti: Parlament, Bazilika, Opera, Citadela, dvorec Vajdahunyad, itd. Sledila bo nastanitev v izbranem hotelu. Večerjo bomo imeli v lokalni Csardi, kjer nam bodo predstavili folklorni program. Nočitev. 3. dan: BUDIMPEŠTA - BLATNO JEZERO - SLOVENIJA Zajtrk v hotelu. Prosti čas za samostojne oglede in sprostitev v eni od številnih kavarnic v centru Budimpešte. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpravili proti Blatnemu jezeru do polotoka Tihany ter do isto imenovane vasice, kjer bomo imeli postanek za kavico. Nato bomo nadaljevali vožnjo po severni strani Blatnega jezera. Postanek v mestecu Rizapuszta, v vinorodnem

140 EUR

pri 45 potnik ih

okolišu Badacsonyi, na severni strani Blatnega jezera, kjer bomo imeli pokušino madžarskih vin s sirom. Nadaljevanje poti do mesta Keszthely, mimo palače družine Festetics, proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Hiša Hundertwasser

OSNOVNA CENA vključuje prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, nastanitev v hotelih 3* v 1/2 sobi na bazi nočitve z zajtrkom, vse oglede po programu brez vstopnin, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.

PREDLAGAMO CT PAKET po ceni:

189 EUR pri 45 potnikih (209 EUR pri 35 potnikih)

Dodatno vključuje še: polpenzion v hotelu na Dunaju, večerjo v Csardi - lokalni madžarski restavraciji s folklornim programom, degustacijo vin v Rizapuszti, vstopnino v Štefanovo cerkev na Dunaju, vrtovi Schönbrunna in paviljon Gloriette. MOŽNA DOPLAČILA: vožnja s hidrogliserjem iz Dunaja v Budimpešto 2. dan - cca. 90 € po osebi, Donavski stolp - 6 €.

WWW.CONDOR-TRAVEL.COM (izleti in potovanja za zaključene skupine)

/praga_dun  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/zakljucene_skupine_avtobus/praga_dunaj-in-budimpesta.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you