Page 1

Štiridnevni izleti Informativn osnovna cea na:

59 9 EUR

MAKEDONIJA - 4 dni (3x nočitev)

pri 40 potniki h

1. dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE SKOPJE - MAVROVO - STRUGA - OHRID Zbor potnikov ob dogovorjeni uri na dogovorjenem mestu in prevoz na izbrano letališče (npr. Zagreb) ter polet letala proti Skopju. Po pristanku se bomo odpeljali proti Mavrovu, kjer bomo naredili prvi daljši postanek. Sprehod po enem od najatraktivnejših turističnih centrov v Makedoniji, v čudoviti naravi narodnega parka. Nadaljevanje vožnje do Debra, kjer si bomo ogledali samostana Sv. Jovana Bigorskega. Slikovita vožnja ob reki Crni Drim do Struge, kjer se Crni Drim izliva v Ohridsko jezero. Še vožnja v hotel ob Ohridskem jezeru. Večerja in nočitev. 2. dan: OHRID - SV. NAUM - OHRID Po zajtrku si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti Ohrida. Sprehodili se bomo skozi stari del mesta, si ogledali baziliko sv. Sofije, ki velja za najpomembnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, Samoilovo trdnjavo in cerkev sv. Klimenta. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po mestu in nakup spominkov ali ohridskih biserov. Po zajtrku vožnja do makedonsko - albanske meje, ogled cerkve sv. Nauma in odlično ohranjene freske. Povratek v hotel, večerja in nočitev. 3. dan: OHRID - NACIONALNI PARK GALIČICA BITOLA - KRUŠEVO - SKOPJE Po zajtrku bo sledila vožnja čez nacionalni park Galičica, mimo Prespanskega jezera. Mimo Resna bomo prispeli v Bitolo in si ogledali antično Heraklejo. Nato se bomo peljali do Kruševa, imenovanega tudi »Orlovsko gnezdo«, saj se nahaja na 1000 m nadmorske višine in je pravi biser makedonske umetnosti. Sledi še vožnja proti Skopju in nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po mestu. Večerja v lokalni restavraciji na čaršiji. Nočitev. 4. dan: SKOPJE - IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mestnih znamenitosti v Skopju: železniška postaja, spomenik Matere Tereze, kameni most, cerkev Sv.

ALBANIJA - 4 dni 1. dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE TIRANA - DRAČ Zbor potnikov ob dogovorjeni uri na dogovorjenem mestu in prevoz na izbrano letališče (npr. Zagreb) ter polet letala proti Tirani. Po pristanku in opravljenih mejnih formalnostih vožnja do Drača in informativni ogled mesta, ki je znano ne samo po zgodovinskih znamenitostih, ampak tudi po čudovitih plažah. Obiskali bomo Skenderberg tovarno, kjer bomo lahko poskusili konjak. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

555 EUR pri 40 potnikih

Berat

Spasa, trdnjava Kale, stari del mesta z znamenito skopsko čaršijo, Kuršumli han, javno kopališče iz 16. st, begova džamija, »šutka« - največje romsko naselje v bivši Jugoslaviji. Še nekaj časa za samostojne oglede, nato pa se bomo odpeljali na letališče, od koder bo sledil polet proti izbranemu letališču. Po pristanku še prevoz domov. OSNOVNA CENA vključuje letalsko vozovnico in letališke pristojbine, prevoz na izbrano letališče in nazaj v Slovenijo, v kolikor polet ne bo iz letališča Ljubljana, vse prevoze po programu po Makedoniji, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (2x Ohrid, 1x Skopje) v 1/2 sobah, lokalnega vodnika po potrebi, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta. PREDLAGAMO CT PAKET po ceni: 669 EUR pri 40 potnikih (699 EUR pri 25 potnikih) Vključuje dodatno še 2x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, 1x večerjo v tipični lokalni restavraciji na čaršiji v Skopju, vstopnine v Samostan sv. Jovana Bigorskega, bazliko sv. Sofije, Samoilovo trdnjavo, cerkev sv. Spasa, cerkev sv. Nauma, Herakleja.

kjer bomo poskusili lokalna albanska vina. Nastanitev v hotelu in večerja. Nočitev.

(3x nočitev)

Informativna osnovna cena:

Mavrovo

2. dan: DRAČ APOLONIA - BERAT Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu in si ogledali glavne znamenitosti: Amfiteater, obzidje, mozaik Arapaja, Zgodovinski muzej. Nato se bomo zapeljali do starega mesta Apolonia, ki je bilo zgrajeno na hribu in od koder se razteza lep razgled vse od reke Vjosa do Jadranskega morja. Nadaljevanje vožnje v Berat, mesto tisočerih oken, ki velja za eno najstarejših in najlepših. Postanek za ogled gradu in ene najstarejših cerkva z znamenitimi ikonami. Postanek tudi v vinski kleti,

3. dan: BERAT - KRUJA - TIRANA Po zajtrku se bomo odpeljali do stare albanske prestolnice Kruje, kjer si bomo ogledali obnovljen grad in Skenderbegovo trdnjavo ter muzej znotraj gradu. Vožnja do Tirane in ogled glavnih znamenitosti: Skenderbegov trg, urni stolp, opera, nacionalna knjižnica, Etham Begova mošeja. Očarale vas bodo s pisanimi barvami in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja. Ogledali si bomo še pivovarno, nato pa bo sledila nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev. 4. dan: TIRANA - IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA Po zajtrku se bomo sprehodili po Tirani in si ogledali še ostale znamenitosti. Nato bo prosto za samostojne oglede in nakupe do prevoza na letališče in poleta na izbrano letališče. Po pristanku še vožnja v Slovenijo. OSNOVNA CENA vključuje letalsko vozovnico in letališke pristojbine, prevoz na izbrano odhodno letališče in nazaj v Slovenijo, v kolikor ne bo polet iz Ljubljane, vse prevoze po programu po Albaniji, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* (Drač, Berat, Tirana) v 1/2 sobah, lokalnega vodnika po potrebi, vstopno takso za Albanijo, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta. PREDLAGAMO CT PAKET po ceni: 599 EUR pri 40 potnikih (679 EUR pri 25 potnikih) Vključuje dodatno še 3x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, obisk Skendeberg tovarne in 1 steklenica konjaka za vsakega, obisk vinske kleti in degustacija vin v Beratu, ogled pivovarne v Tirani, vstopnine na poti.

WWW.CONDOR-TRAVEL.COM (izleti in potovanja za zaključene skupine)

/makedonija  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/zakljucene_skupine_letalo/makedonija_albanija.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you