Page 1

Enodnevni izleti GRADEC IN DVOREC HERBERSTEIN - 1 dan Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob dogovorjenem času in vožnja do dvorca Herberstein, ki se nahaja severno od avtrijskega mesta Graz. Tu si bomo ogledali zanimiv živalski vrt. V njem bomo videli več kot 600 živali in 100 različnih vrst ptic s petih celin. Ogledali si bomo tudi dvorec Herberstein. Popoldan vožnja do prestolnice avstrijske Štajerske. Gradec je drugo največje avstrijsko mesto, ki je bilo leta 2003 tudi kulturna prestolnica Evrope. Veliko najbolj zanimivih zgradb v mestu je bilo zgrajenih prav v ta namen. Zgodovinski center Gradca je eden od najbolje ohranjenih mestnih središč v Centralni Evropi, zaradi česar ga je UNESCO leta 1999 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo staro mestno jedro (Hauptplatz, Deželna hiša, katedrala, mavzolej Ferdinanda II., številne mestne parke in dvorce), Kunsthaus (hišo moderne umetnosti) in Murinsel (otok na reki Muri). Po ogledu nekaj prostega časa za nakupe ali individualne oglede. Vrnitev domov v večernih urah.

Informativna cena:

32 EUR pri 45 prijavljenih

CENA IZLETA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji (odhod iz Celja), cestnine in parkirnine, vstopnino v živalski vrt Herberstein, 1x prosto mesto za spremljevalca na 16 dijakov (učencev), slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta. na

Informativ cena:

38 EUR

nih

ijavlje pri 45 pr

Salzburg - staro mestno jedro

Dvorec Herberstein

SALZBURG - 1 dan Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja po turski avtocesti s krajšimi vmesnimi postanki do Salzburga, kjer si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: stolnico, Stari trg, Mestno hišo, Frančiškansko cerkev, opatijo Sv. Petra, Rezidenco knezov škofov, Žitno ulico, Mozartov trg s spomenikom. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Popoldan si lahko ogledamo Mozartovo rojstno hišo ali pa se z vzpenjačo povzpnemo do mogočne trdnjave Hohensalzburg, od koder je lep razgled na mesto z okolico. Obiskali bomo tudi prizorišče snemanja enega najuspešnejših ameriških filmov „Moje pesmi moje sanje“. Pozno popoldan vožnja v Slovenijo. Domov bomo prispeli v večernih urah. CENA IZLETA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji (odhod iz Celja), cestnine in parkirnine, oglede po programu brez vstopnin, 1x prosto mesto za spremljevalca na 16 dijakov (učencev), vodstvo in organizacijo potovanja.

DUNAJ - 1 dan Odhod izpred dogovorjenega mesta in vožnja do prestolnice Avstrije - Dunaja. Prvi daljši postanek bomo naredili pri poletni rezidenci Habsburžanov, Schonbrunnu. Sprehodili se bomo po baročnih vrtovih in se po želji povzpeli na Gloriette, ki je bil najpriljubljenejši prostor Marije Terezije. Po želji si lahko ogledamo ta biser Habsburžanov tudi od znotraj. Sledil bo krožni ogled centra. Peljali se bomo mimo Opere, Umetnostno-zgodovinskega muzeja, Naravoslovnega muzeja, Parlamenta, Univerze, Rotovža, Votivne cerkve, Borze. Nato se bomo sprehodili po mestu mimo Hofburga do Štefanove katedrale, nadaljevali pa bomo z ogledom hiše Hundertwasser in Obdonavskega parka, kjer se boste po želji lahko povzpeli na Dunajski stolp in si ogledali mesto s ptičje perspektive. Pozno popoldan vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah. CENA IZLETA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji (odhod iz Celja), cestnine in parkirnine, oglede po programu brez vstopnin, 1x prosto mesto za spremljevalca na 16 dijakov (učencev), vodstvo in organizacijo potovanja.

Informativna cena:

37 EUR pri 45 prijavljenih

6

Hiša Hundertwasser

Vso ostalo ponudbo šolskih ekskurzij in izletov si oglejte na WWW.CONDOR-TRAVEL.COM

/gradec-herberstein  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/solske_ekskurzije/gradec-herberstein_salzburg_dunaj.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you