Page 1

Dvodnevni izleti FIRENCE IN TOSKANA - 2 dni

Informativna cena:

1. dan: SLOVENIJA - SIENA - SAN GIMIGNANO MONTECATINI TERME Odhod izpred dogovorjenega mesta ob dogovorjeni uri. Vožnja s postanki preko Italije do prelepe Siene. Sprehod po razgibanem starem mestnem jedru od cerkve San Domenico, mimo hiše Sv. Katarine, do glavnega trga Piazza del Campo in katedrale. Nekaj prostega časa, nato pa bomo nadaljevali vožnjo proti severu, preko gričevnate pokrajine do San Gimignana, ki je znan predvsem po tem, da je tu ostalo ohranjenih največ stolpičev, ki so bili sicer v času renesanse v vseh večjih italijanskh mestih. Po ogledu mesta se bomo zapeljali v mestece Montecatini Terme in se nastanili v hotelu. Večerja in nočitev.

139 EUR pri 45 prijavljenih

2. dan: VINCI - FIRENCE - SLOVENIJA Po zajtrku v hotelu se bomo najprej odpeljali proti mestecu Vinci, ki leži le nekaj kilometrov od Firenc. Tu si bomo ogledali muzej Leonarda da Vincija in po želji tudi njegovo rojstno hišo. Nato se bomo odpeljali še v Firence, kjer se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili po mestu in si ogledali glavne znamenitosti: Katedralo s krstilnico, Medičejsko palačo, cerkev St. Croce, palačo Bargello, Staro Palačo z galerijo Uffizi, Stari Most in Palačo Pitti. Nekaj prostega časa za ogled kakšnega muzeja, pozno popoldan pa se bomo odpeljali nazaj proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Vinci

CENA IZLETA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji (odhod iz Celja), cestnine in parkirnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Montecatini Termah v večposteljnih sobah, 1x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnino v Leonardov muzej v Vinciju, lokalno vodenje po potrebi, ostale oglede po programu brez vstopnin, 1x prosto mesto za spremljevalca na 16 dijakov (učencev), Coris zavarovanje, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.

BELGIJA EKSPRESS - 2 dni Informativna cena:

1. dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE - BRUGGE - GENT BRUSELJ Odhod izpred dogovorjenega mesta ob dogovorjeni uri in prevoz na izbrano letališče, od koder bo sledil jutranji polet letala proti letališču Bruselj Charleroi. Takoj po pristanku se bomo odpeljali v mestece Brugge, kjer se bomo najprej sprehodili med kanali in po glavnem trgu. Mesto velja za eno najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Evropi in je tudi del UNESCO kulturne dediščine. Na ogledu bomo videli mestno obzidje in vrata, stolnico z zvonikom, baziliko ter Beguinsko hišo. Sledil bo še ogled muzeja diamantov, nato pa se bomo odpeljali proti Gentu. Tu si bomo ogledali katedralo, kjer hranijo eno izmed najpomembnejših zapuščin srednjeveškega slikarstva, Triptih bratov Van Eyck. Ogled oltarja in ožjega mestnega jedra, nato pa prevoz v Bruselj, kjer se bomo nastanili v mladinskem hotelu. Večerja in nočitev. 2. dan: BRUSELJ - IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA Po zajtrku v hotelu bo sledil ogled belgijske prestolnice. Videli bomo Sodno palačo, Kraljevo palačo, cerkev Sv. Jacquesa in muzej Umetnosti,

396 EUR pri 45 prijavljenih

Manneken Pis

stari del mesta s prečudovitim Arkadnim hodnikom, znameniti Veliki trg z Mestno hišo ter vodnjakom, kipec dečka Manneken Pis, Borzo in cehovske hiše. Popoldan se bomo pred odhodom na letališče, če bo čas, odpeljali še do simbola nove dobe – Atomiuma, nato pa bo sledil polet letala na izbrano letališče. Po pristanku še prevoz v Slovenijo. CENA IZLETA VKLJUČUJE: letalsko vozovnico in letališke pristojbine, prevoz na izbrano letališče in nazaj v Slovenijo, v kolikor polet ne bo iz Ljubljane, 1x nočitev z zajtrkom v mladinskem hotelu v Bruslju v večposteljnih sobah, 1x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnino v Gentsko katedralo in ogled Triptiha van Eyck, ogled muzeja diamantov, ostale oglede po programu brez vstopnin, 1x prosto mesto za spremljevalca na 16 dijakov (učencev), Coris zavarovanje, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.

Vso ostalo ponudbo šolskih ekskurzij in izletov si oglejte na WWW.CONDOR-TRAVEL.COM

9

/firence-toskana_be  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/solske_ekskurzije/firence-toskana_belgija.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you