Page 1

Štiridnevni izleti SRCE ANGLIJE - 4 dni (3x nočitev)

1.dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE - LONDON CAMBRIDGE - WARWICK - STRATFORD UPON AVON Zbor potnikov na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času in vožnja do izbranega letališča, od koder bo sledil polet proti Londonu. Po pristanku prevoz proti Cambridgu. Ogled Kraljeve Kapele in vožnja po kanalih z majhnimi čolni. Sledi vožnja do gradu Warwick in ogled notranjosti gradu, ki velja za najlepše ohranjenega v Angliji, dodatno pa ga je z voščenimi ljudmi priredila še Madam Tussauds. Zvečer prihod v Stratford ter nastanitev v hotelu. Možen ogled katere izmed gledaliških predstav. Večerja in nočitev. 2. dan: STRATFORD - WALES - CARDIFF Zajtrk. Sprehod po mestu Williama Shakespeara, ki ima veliko lepo ohranjenih Tudorskih hišic. Predlagamo ogled cerkve Trinity, v kateri je pokopan ter koče Ann Hathaway. Vožnja skozi dolino Eveshama do mesteca Hay, na meji z deželo Wales, ki je postal svetovna prestolnica knjig. Sledi vožnja preko tipične Valižanske pokrajine – Črnega gorstva, ki je tudi del Narodnega parka, nekoč pa je bil središče rudarstva. Spustili se bomo proti glavnemu mestu Cardiffu. Ogled starega jedra z zanimivim gradom. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 3. dan: CARDIFF - BATH - BRISTOL Zajtrk. Jutranja vožnja do mesta Bath, mesta Jane Austen in Rimskih toplic. Pogledali si bomo del Regentskega mesta, se sprehodili ob reki Avon in si ogledali mogočen kompleks rimskih toplic, zanimiv most ter opatijo v središču mesta. Še vožnja v Bristol ter nastanitev v hotelu. Sprehod po pristaniškem delu ter panoramski ogled zanimivega Ironbridge-a. Večerja in nočitev. 4. dan: BRISTOL - GLASTONBURY - WELLS - CHEDDAR - LONDON - IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA Zajtrk. Najprej se bomo zapeljali na jug do mesta Glastonbury, kjer je vsakoletni znameniti festival na prostem, potem pa še do bližnjega Wellsa.

CORNWALL IN DEVON - 4 dni (3x nočitev)

1. dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE LONDON - STONEHENGE - EXETER Zbor potnikov na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času in vožnja do izbranega letališča, od koder bo sledil polet proti Londonu. Po pristanku prevoz proti jugozahodu otoka. Postanek pri znamenitem krogu monolitov – Stonehenge, nato pa nadaljevanje do starega rimskega mesta Exeter, kjer se bomo nastanili v hotelu. Sledil bo ogled mestnega središča, ki je še ohranilo nekaj rimskega in srednjeveškega obličja. Večerja in nočitev. 2. dan: EXETER - DARTMOOR - EDEN PROJECT FALMOUTH Zajtrk. Vožnja skozi Nacionalni park Dartmoor, kjer se je detektiv Sherlock Holmes postavil po robu morilcu v svoji najbolj znameniti dogodivščini, Baskervilski pes. Nato nadaljevanje poti do zanimivega ekološkega projekta Eden, kjer se pod umetnimi kupolami nahaja favna toplejših krajev, vse skupaj pa je postavljeno v pravo »marsovsko pokrajino«, kjer so nekoč kopali glino. Sledila bo še vožnja do zanimivega obmorskega mesteca Falmouth, kjer se bomo nastanili v hotelu. Sprehod po mestu in ogled gradu Pendennis Castle. Večerja in nočitev. 3. dan: MT. ST. MICHAEL - LAND’S END - ST. IVES Zajtrk. Sledila bo vožnja mimo zanimivega otočka s samostanom, ki spominja na svojega Normanskega soimenjaka, na drugi strani Kanala. Nadaljevanje poti skozi letovišče Penzance do samega konca – Land’s End. Tu si bomo ogledali klife ter zaliv, ob katerem se nahaja pravi grški amfiteater Minack, ki je življenjsko delo gospe Rowene Cade in kjer igrajo zanimiva gledališka dela. Ogledali si bomo še slikovito ribiško vasico St. Ives, nato pa se bomo vrnili v Falmouth. Večerja in nočitev.

Informativna osnovna cena:

538 EUR pri 40 potnikih

Hiša Williama Shakespeara

Welška katedrala slovi kot ena izmed najlepših v Angliji. Proti letališču v Londonu se bomo zapeljali še skozi sotesko Cheddar, od koder izhaja najpomembnejši angleški sir. Polet letala proti izbranemu letališču, pristanek ter vožnja proti Sloveniji. OSNOVNA CENA vključuje letalsko vozovnico in letališke pristojbine, prevoz na izbrano letališče in nazaj, v kolikor polet ne bo iz Ljubljane, vse prevoze po programu po Veliki Britaniji, 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (Stratford, Cardiff, Bristol) v 1/2 sobah, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta. PREDLAGAMO CT PAKET po ceni: 599 EUR pri 40 potnikih (669 EUR pri 25 potnikih) Vključuje dodatno še 3x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnino v Warwick castle, Roman Baths, vožnjo z ladjico po kanalih v Cambridgu. MOŽNO DOPLAČILO: ogled gledališke predstave v mestu Stratford upon Avon – od 50 EUR dalje. Informativna osnovna cena:

539 EUR pri 40 potnikih

4. dan: TINTAGEL - CLOVELLY - IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA Po zajtrku se bomo zapeljali na zahodno obalo in si ogledali dramatične ruševine gradu Lands End Tintagel, kjer naj bi se rodil legendarni kralj Artur. Po tlakovani potki se bomo nato spustili do zanimive ribiške vasice Clovelly. Sicer je ta malo bolj turistično obarvana, pa vendar zanimiva in za mnoge najboljše ohranjena vas pokrajine Devon. Sledila bo vožnja do letališča in polet na izbrano letališče. Pristanek in nadaljevanje vožnje v Slovenijo. OSNOVNA CENA vključuje letalsko vozovnico in letališke pristojbine, prevoz na izbrano letališče in nazaj, v kolikor polet ne bo iz Ljubljane, vse prevoze po programu po Cornwallu in Devonu, 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (1x Exeter, 2x Falmouth) v 1/2 sobah, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta. PREDLAGAMO CT PAKET po ceni: 614 EUR pri 40 potnikih (679 EUR pri 25 potnikih) Vključuje dodatno še 3x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnino v Eden project, Pendennis Castle, Minack Theatre, Tintagel castle, ogled vasice Clovelly.

WWW.CONDOR-TRAVEL.COM (izleti in potovanja za zaključene skupine)

/anglija_co  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/zakljucene_skupine_letalo/anglija_cornwall-devon.pdf