Page 1

Štiridnevni izleti Informativna osnovna cena:

ANDALUZIJA - 4 dni (3x nočitev)

1. dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE - SEVILLA Zbor potnikov ob dogovorjeni uri na dogovorjenem mestu in prevoz na izbrano letališče (Benetke, Treviso, Bologna, Bergamo itd.), od koder bo sledil polet letala proti mestu Sevilla. Po pristanku sledi panoramski ogled Seville, ki bo vključeval predvsem obe prizorišči za svetovni razstavi 1929 in 1992. Na prvem mestu je seveda elegantni trg Plaza de Espana. Nastanitev v hotelu ter ogled zanimive katedrale, katere najbolj znan del je zvonik Giralda, v kateri bi naj bil pokopan Krištof Kolumb. Sprehod po starem mestnem jedru. Večerja in nočitev. 2. dan: RONDA - GIBRALTAR - SEVILLA Zajtrk. Po zajtrku vožnja v gorovje Ronda, ki velja za zibelko bikoborb. Sprehod preko starega kamnitega mostu preko rečnega kanjona El Tajo (klif). Most v katerem je bil nekoč tudi zapor, povezuje stari in novi del mesta. Nadaljevanje do Gibraltarja, ki je Britanska kolonija na strateškem polotoku, ki nadzira Gibraltarski prehod in deli Sredozemsko morje od Atlantskega oceana. Opice so tu simbol mesta in se po skali svobodno sprehajajo. Vožnja nazaj v Seviljo, večerja in nočitev. 3. dan: SEVILLA - CORDOBA - GRANADA Po zajtrku se bomo zapeljali proti mestu Cordoba. Po prihodu, panoramski ogled, sprehod po mestu ter ogled ene največjih cerkvenih stavb na svetu. Mezquita ima v notranjosti enkraten gozd različnih stebričev. Na sredini te ogromne stavbe so po rekonkvisti zgradili katedralo, ki je sicer najvišji osrednji del, a hkrati moteč element. Sledi ogled mesta: židovska četrt, rimljanski most s trdnjavskim stolpom. Popoldan se bomo zapeljali do mesta Granada. Namestitev v hotelu ter ogled mestnega središča s katedralo ter kraljevo kapelo, v kateri sta med drugimi grobova Isabele in Fernanda. Videli bomo tudi zanimivi bazar. Večerja in nočitev.

PORTUGALSKA - 4 dni (3x nočitev)

1. dan: SLOVENIJA - IZBRANO LETALIŠČE PORTO - COIMBRA Zbor potnikov ob dogovorjeni uri na dogovorjenem mestu in prevoz na izbrano letališče (npr Bergamo, Dunaj itd.) ter polet letala proti Portu. Po pristanku si bomo ogledali mesto Porto, ki velja za prestolnico severne Portugalske in je zagotovo eno najlepših mest v državi in ob Atlantiku. V mestu, ki je zaščiteno tudi s strani UNESCa bomo videli stolnico iz 12. stol., borzo, cerkev sv. Frančiška ter razgledni zvonik Torre dos Clérigos. Sprehodili se bomo ob reki Duoro in obiskali tudi eno izmed kleti ter poskusili znameniti portovec. Sledila bo vožnja proti jugu do mesta Coimbra, kjer se bomo nastanili v hotelu. Večerja in nočitev. 2. dan: COIMBRA - TOMAR - BATALHA - SINTRA CABO DA ROCA - LIZBONA Zajtrk. Nato si bomo pogledali univerzitetno mesto in knjižnico, sledila pa bo vožnja proti jugu, do mesta Tomar, kjer bomo videli samostan Convento Informativna osnovna cena:

550 EUR pri 40 potnikih

4. dan: GRANADA - IZBRANO LETALIŠČE SLOVENIJA Zajtrk. Jutranji ogled palače Alhambre, ki vsebuje oglede stare Alcazabe, Nazridsko palačo z lepimi sobanami in vrtovi ter vrinjeno palačo katoliškega kralja Karla V. Prevoz do letališča, od koder bo polet letala proti izbranem letališču. Po pristanku sledi vožnja proti Sloveniji.

535 EUR pri 40 potnikih

OSNOVNA CENA vključuje letalsko vozovnico Ozka ulica v Sevilli in letališke pristojbine, prevoz na izbrano odhodno letališče in nazaj v Slovenijo, vse prevoze po programu po Španiji, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (2x Sevilla in 1x Granada) v 1/2 sobah, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta.. PREDLAGAMO CT PAKET po ceni: 649 EUR pri 40 potnikih (699 EUR pri 25 potnikih) Vključuje dodatno še 3x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnino v Katedralo v Sevilli in v Mezquito v Cordobi, ogled Alhambre z lokalnim vodnikom, ogled Gibraltarja s pečine.

Cristo, znan po tem, da je bil sedež templjarjev in po čudovitih primerkih manuelinske arhitekture, ki je posebnost Portugalske. Nadaljevanje vožnje do Batalhe, kjer si bomo ogledali gotsko cerkev ter do Sintre, ki velja za enega najlepših mest na Pirenejskem polotoku. Ogled Narodne palače ter po želji in proti doplačilu še palače Pena. Mimo najbolj zahodnega rta Cabo da Roca se bomo nazadnje odpeljali v Lizbono, kjer se bomo nastanili v hotelu. Večerja in nočitev. 3. dan: LIZBONA Zajtrk in poldnevni ogled portugalske metropole. Videli bomo samostan Jeronimos, spomenike renesančne arhitekture, Belemski stolp iz 16.stoletja, muzej kraljevih kočij, Rossijev trg, trg Črnega Konja, ki gleda na reko Tagus. Sprehodili se bomo po stari mestni četrti Alfama, ki je »literarna duša« stare romantične Lizbone in se povzpeli do gradu sv. Georga, od koder bo prekrasen pogled na staro mesto. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 4. dan: LIZBONA - IZBRANO LETALIŠČE - SLOVENIJA Po zajtrku čas za samostojne oglede in nakupe do odhoda na letališče. Polet letala proti izbranemu letališču (npr. Pula, Dunaj itd). Po pristanku bo sledil še prevoz v Slovenijo. OSNOVNA CENA vključuje letalsko vozovnico in letališke pristojbine, prevoz na izbrano odhodno letališče in nazaj v Slovenijo, vse prevoze po programu po Portugalski, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (1x Coimbra in 2x Lizbona) v 1/2 sobah, slovenskega vodnika, organizacijo in izvedbo izleta. PREDLAGAMO CT PAKET po ceni: 639 EUR pri 40 potnikih (714 EUR pri 25 potnikih) Vključuje dodatno še 3x večerjo v hotelu ali lokalni restavraciji, vstopnino v samostan Jeronimos, Narodno Palačo v Sintri, samostan Convento Cristo v Tomaru, Batalha, ogled vinske kleti in degustacija portovca in metro karte za prevoze po Lizboni.

Zaliv Porto

WWW.CONDOR-TRAVEL.COM (izleti in potovanja za zaključene skupine)

/andaluzija  

http://www.condor-travel.com/fileadmin/user_upload/pdf/katalogi/zakljucene_skupine_letalo/andaluzija_portugalska.pdf

Advertisement