Page 1

HÀBITS ALIMENTARIS EN LA PRIMERA INFÀNCIA IMPORTÀNICA DE LA LACTÀNCIA MATERNA La llet materna ha de ser l’aliment exclusiu per al nadó fins als 6 mesos. A partir d’aquí, s'anirà introduint lentament la resta d’aliments. Aliments a evitar per la mare durant la lactància Beneficis per a la mare  Ràpida cicatrització de la matriu.  Prevenció càncer de mama.  Satisfacció personal.  Econòmic.  Beneficis per al nadó

•Aliments que poden donar un mal gust a la llet: Espàrrecs, carxofes, all, ceba, api o porros. •Si el nadó té deposicions clares, gasos i malestar eliminarem de la dieta els espinacs i la taronja.

 Calostre immunitat, antioxidants.

•Evitar prendre begudes amb cafeïna i cacau. Així

 PREVENCIÓ DE L’OBESITAT INFANTIL.

com tabac i drogues eliminació de substàncies

 Llet materna o Carbohidrats: lactosa i oligosacàrids. o Greix: alimentació mare. o Proteïnes: caseïnes/ proteïnes sèriques

per la llet.


HÀBITS ALIMENTARIS EN LA PRIMERA INFÀNCIA A partir dels 6 mesos La llet seguirà sent l’aliment principal del lactant fins als 12 mesos, però al voltant dels 6 mesos podem començar a introduir nous aliments. Cada nou aliment s’ha d’introduir sol i amb un interval de 4-5 dies entre un i l’altre per verificar-ne la tolerància. Sovint, el nadó necessita tenir 8-10 exposicions a un aliment fins a acceptar-lo.

A partir dels 6 ½ mesos : purés de fruites o farinetes de cereals sense gluten. A partir dels 7 ½ mesos: purés de verdures amb carn (20g de carn blanca). A partir del 9 ½ mesos: rovell d’ou i peix Als 12 mesos: Llegums: pèsols o llenties. L’última llegum seran les mongetes seques. Làctics: iogurt, formatge burgos, quallada o mató. Proteïnes: ou sencer en forma de truita i carn vermella al vapor. Guisats o a la planxa. Fruites: totes les fruites menys els fruits del bosc i els fruits oleaginosos. Cereals: no integrals. Sal, sucre i mel: en petites quantitats.

Dels 15 als 18 mesos: peixos grans amb masses espines. Cuinats, bullits o al forn. Als 18 mesos: llet de creixement, enriquida amb omega 3 o descremada. Als 2 anys: fruits del bosc, cues de gambes i cereals integrals.

Alimentació en la primera infantesa  

Resum del taller gratuït realitzat a Barcelona.