Page 141

De redding van Cipriano de Rore Lecture-performance door Paul Van Nevel

Met de uitvoering van Cipriano de Rore’s monumentale Missa Praeter rerum seriem dicht het Huelgas Ensemble de kloof tussen enerzijds de grote populariteit en waardering die de in Ronse geboren componist nog tijdens zijn leven genoot en anderzijds zijn relatieve onbekendheid in onze tijd. De kwaliteit van zijn muziek staat immers nog altijd als een paal boven water. Wie precies wil weten waarom, heeft geluk. In de namiddag voor zijn concert zet ensembleleider en meesterverteller Paul Van Nevel zijn docentenpet op om u aan de hand te nemen door het geniale brein van de 500-jarige De Rore. Waar haalde die zijn thema’s vandaan? Hoe bouwde hij vervolgens dat ‘perfecte’ zevenstemmige kunstwerk van de polyfonie? Het wordt voor u live op scène ontrafeld, zodat u ’s avonds nog intenser van de muziek kunt genieten.

Le Renaisien Cipriano de Rore, qui fêterait aujourd’hui ses 500 ans, est aussi méconnu de nos jours qu’il fut célèbre en son temps. La qualité de sa musique n’est pas en cause, ainsi que vous l’expliquera en détail le maître conteur Paul Van Nevel. La monumentale Missa Praeter rerum seriem sera dévoilée depuis la scène, ce qui vous permettra d’apprécier encore plus intensément la musique en soirée.

FR

Acclaimed and respected during his lifetime, 500 years later East Fleming Cipriano de Rore is almost forgotten. His music is not at fault, as master raconteur Paul Van Nevel so entertainingly explains. He unravels the intricacies of de Rore’s monumental Missa Praeter rerum seriem live on stage, so that we can enjoy it all the more intensely in the evening.

EN

€ 7 of gratis met een ticket voor het concert van 20 uur

VOCAAL Paul Van Nevel © Michiel Hendryckx

139

zo / dim / sun

29 MAA 2015 16.00 — Concertzaal

Profile for Concertgebouw Brugge

Seizoensbrochure 2014-2015  

Met een focus op Purcell en Elgar zet Concertgebouw Brugge kroonjuwelen van de Britse muziekgeschiedenis op een voetstuk. Bovendien wijdt he...

Seizoensbrochure 2014-2015  

Met een focus op Purcell en Elgar zet Concertgebouw Brugge kroonjuwelen van de Britse muziekgeschiedenis op een voetstuk. Bovendien wijdt he...

Advertisement