Page 132

Wayne McGregor is een van de meest inventieve choreografen van zijn generatie. Hij staat vooral bekend om zijn baanbrekende dwarsverbanden tussen dans, film, (live)muziek, beeldende kunst, technologie en wetenschap. Zijn werk wordt gekenmerkt door kracht en een rauwe emotionaliteit, gebracht door klassiek getrainde hyperkinetische dansers, maar minstens even opmerkelijk zijn de uitzonderlijke visuele en auditieve effecten in zijn voorstellingen. In 1993 richtte hij als tweeëntwintigjarige zijn eigen gezelschap op, Random Dance, dat in het Londense Sadler’s Wells resideert, een van de meest prestigieuze danshuizen ter wereld. Daarnaast werkt hij ook permanent met en voor andere huizen zoals het Teatro della Scala van Milaan, het Stuttgart Ballet, het Bolshoi Ballet en het Royal Ballet. Zijn carrière leidt hem ook tot buiten de gangbare dansomgeving met videoclips (onder andere voor Radiohead en Atoms For Peace) en installaties (voor The Hayward, Saatchi Gallery en Centre Pompidou).

Wayne McGregor est un des chorégraphes les plus inventifs de sa génération, surtout connu pour ses connexions novatrices entre danse, cinéma, musique (live), art visuel, technologie et sciences. Son travail est caractérisé par la force et une émotion brute, interprété par des danseurs de formation classique d’une grande vivacité.

FR

Wayne McGregor is one of the most inventive choreographers of his generation. He is best known for his unconventional pioneering links between dance, film, (live) music, visual art, technology and science. His work is characterised by its power and raw emotion, brought to life by hyperkinetic, classically trained dancers.

EN

Technologie, animaties, filmbeelden, 3D-architectuur, elektronische geluidsdecors en virtuele dansers hebben steeds een prominente plaats in zijn unieke en multidisciplinaire dansvoorstellingen.

‘McGregor’s choreographic curiosity hasn’t lost its power to thrill.’

CONTEXT

za 07.03.2015 / 13.00 / Studio 1 Workshop dans met Random Dance / Wayne McGregor Droomt u ervan om een dansworkshop te volgen bij het meest gerenommeerde dansgezelschap uit GrootBrittannië? Tijdens het Domein Wayne McGregor krijgt u de kans om met McGregor en/of zijn repetitor een workshop mee te maken, waarin een aantal van zijn technieken zullen worden aangeleerd. U hoeft geen dansopleiding gevolgd te hebben, want ook nietprofessionele dansers zijn welkom. Max. 20 deelnemers / € 20 (geen korting)

— The Guardian

DOMEIN WAYNE MCGREGOR

130

Profile for Concertgebouw Brugge

Seizoensbrochure 2014-2015  

Met een focus op Purcell en Elgar zet Concertgebouw Brugge kroonjuwelen van de Britse muziekgeschiedenis op een voetstuk. Bovendien wijdt he...

Seizoensbrochure 2014-2015  

Met een focus op Purcell en Elgar zet Concertgebouw Brugge kroonjuwelen van de Britse muziekgeschiedenis op een voetstuk. Bovendien wijdt he...

Advertisement