Page 1

E e n

u i t g a v e

v a n

C o n c e r t B u r e a u

voorjaar 2013 |

editie 1

actueel >>At Once Stijlvolle muzikale klasse

>>ambassadeurs voor stichting

Antwoord

>>Marcel en Lydia Zimmer “Passie voor God en muziek”

“Juist christelijke muziek moet zo mooi mogelijk zijn!” Martin Zonnenberg | Pag. 4


12

>>I N H O U D

‘God of the Moon en stars’

een bijzondere concerttour voor lepra-zending

Colofon CONCERT actueel is een uitgave van concertbureau.

04

‘Muziek moet stralen en God eren’ Concert-actueel op bezoek bij Martin Zonnenberg

08

Concertbureau Concertbureau is een initiatief van

“Wij proberen met onze liederen dichtbij het hart van mensen te komen” AT ONCE:

Fondsbureau. Telefoon: 06 22 58 05 22 E-mail: info@concertbureau.nl

16

Website: www.concertbureau.nl KvK-nummer: 08189038

FOTOREPORTAGE:

INDRUKWEKKENDE kerken in NEDERLAND

Betalingen: Concertbureau 1715.77.922 Coverfoto Sjaak Verboom, www.sjaakverboom.nl Eindredactie & productie Fondsbureau, Apeldoorn Vormgeving: Fondsbureau, Wilfred Kruitbosch Voor extra examplaren neem contact op met info@concertbureau.nl

18

CONCERT AGENDA

20

Persoonlijk, herkenbaar en Nederlandstalig MarCEL & LYDIA Zimmer EN REMCO HAKKERT

22

NIEUWE CD GERALD TROOST:

Kijk voor meer info en concerten op

www.concertbureau.nl 2

TUSSEN HEMEL EN AARDE


Concerten met een missie

C o n c e r t b u r e a u

Geboren tijdens een gezamenlijk

ochtendgebed

Even een avond eruit betekent ontspanning, niet met uw werk bezig zijn of zorgen maken over vandaag en morgen.

I

k moet u eerlijk bekennen dat ik niet zo’n concertbezoeker ben. Ik organiseer ze liever zelf, daar kan ik van genieten. Voor mij is dat een avond uit. Tijdens concerten zie ik mooie dingen gebeuren: mensen nemen hun vrienden mee. Ik zie ze lachen, ontspannen en genieten. Mensen ontmoeten God. Ik leerde eind 2011 de zangformatie At Once kennen. En zij kenden weer een aantal kwalitatief goede koren. Zij wilden graag zingen, concerten organiseren, luisteraars laten genieten. Alleen hoe bereik je hier geïnteresseerde mensen voor. Mensen die graag een avond uit willen? Op een vrijdagochtend had ik een bidstond met een groep mannen uit m’n kerk. Elke week baden we voor onze gezinnen, elkaar en ons werk. Ik vertelde van mijn contact met At Once. Tot mijn grote verrassing vertelde een van deze mannen dat hij bedenker en bouwer is van een van de grootste christelijke ticketingsites van Nederland. Hij zei:

“Jakob, ik kan je de techniek leveren voor een ticketingwebsite.” Een week later stond www.concertbureau.nl online. De eerste 2.000 kaarten waren binnen een maand verkocht.

Open Doors, Alpha-cursus, de LepraZending of de Bijbelvereniging is. De opbrengst wordt geïnvesteerd in evangelisatie, noodhulp, vervolgde christenen en armoedebestrijding.

Dat betekent dat 2.000 mensen hebben genoten van een avond uit! Maar het verhaal gaat nog verder. God roept ons op om Hem te eren. Zijn liefde spoort ons aan om onze naaste lief te hebben.

In dit magazine leest u onder andere het verhaal van Martin Zonnenberg en zijn passie voor muziek, het verhaal achter de LepraZending en een kijkje in het leven van christelijke artiesten. Uiteraard kunt u de concertagenda bekijken. Ik hoop dat u zin heeft in een avond uit. Een avond met God, vrienden en mooie muziek.

Ik zie dat veel christelijke goede doelen zoeken hoe zij meer mensen enthousiast kunnen krijgen om te bidden en geven voor hun werk. Dat is lastig. Maar crisis of niet, aan de andere kant van de wereld zijn er kinderen die graag willen leren lezen en schrijven. En ik hoop dat mijn buurman nog een keer een Alpha-cursus gaat volgen. Ieder concert dat u bezoekt, geeft u een mooie luisterervaring. En tegelijkertijd dient u een goed doel. Elk concert wordt georganiseerd met medewerking van een goed doel. Of dit nu Stichting Antwoord,

Tegelijkertijd weet u dat er door uw bezoek nog meer mensen gesteund worden. Ik zie u graag bij een van de concerten!

Jakob Sijbersma

initiatiefnemer Concertbureau

PS. Meldt u aan voor de digitale nieuwsbrief met de laatste concertinformatie, kijk hiervoor op www.concertbureau.nl

3


“stralen

Muziek moet en God eren.� Concert-actueel op bezoek bij Martin Zonnenberg, samensteller en arrangeur van de Nederland Zingt dag.

4


“Zoals een paleis van goud en zilver is gemaakt en daardoor blinkt en schittert. Zo mag muziek ook zijn. Muziek moet stralen en God eren.” Dat is de missie van Martin Zonnenberg, samensteller en arrangeur van de Nederland Zingt-dag.

“Juist christelijke muziek moet zo mooi mogelijk zijn.” Hoe is jouw liefde voor muziek ontstaan?

Heeft God je een missie gegeven?

Muziek speelt een grote rol in m’n leven. Altijd al. Vroeger stond er thuis elke dag muziek aan. M’n vader was kerkorganist en m’n broer koordirigent. Als kleine jongen kon ik de Matthäus-Passion al mee zingen. Uit m’n hoofd, dat ook. Op mijn twaalfde ging ik met m’n broer mee en begeleidde het koor. Op welke manier dan ook, ik wilde de muziek in. Nu ben ik er dag en nacht mee bezig.

Juist christelijke muziek moet zo mooi mogelijk zijn. Daar wil ik mijn talent voor inzetten. Het gaat erom dat we God eren. Als het maar uit je hart komt, zeggen ze soms wel eens. Dan zouden dus bij wijze van spreken drie gitaarakkoorden al goed genoeg zijn.

Op welke manier geeft muziek betekenis aan je leven? Muziek geeft je de mogelijkheid om je emotie te uiten en om sfeer te creëren. En hoe gek ook, hoe ouder je wordt, hoe meer je begrijpt dat muziek ook een geloofsuiting is. In 1985 kwam ik bij de Evangelische Omroep in dienst. Ik durf wel te stellen dat ik vroeger dacht dat vooral de muziek mooi moest zijn. De teksten, tja, die hoorden er een beetje bij. Toen ik meer in aanraking kwam met het geestelijk lied veranderde dat. Ik groeide in mijn relatie met God en ontdekte dat de tekst wel degelijk belangrijk is. Tekst en muziek hoort op gelijk niveau te zijn. Maar bovenal tot eer van God.

“Dan zingt mijn ziel… wow, het lied klinkt nu al in m’n hoofd” Maar het gaat toch om de eer van God? Ik wil de prachtige harmonieën laten horen. Muziek moet goed in elkaar zitten. Daar wil ik m’n best voor doen en een voortrekker in zijn. Ik heb die gelegenheid ook omdat ik bij het program-

5


ma van Nederland Zingt kleurbepalend ben voor wie er zingt en wat er gezongen wordt. Zoals een paleis van goud en zilver is gemaakt en daardoor blinkt en schittert. Zo mag muziek ook zijn. Muziek moet stralen en God eren.

“Je ziel gaat om emotie, verlangen en geestdrift” Het thema van de Nederland Zingtdag is ‘Dan zingt mijn ziel’. De eerste regel van een lied. Ik vind dat zo prachtig. Je kunt een hele mooie Bijbeltekst hebben en daar een thema van maken. Maar nu is het een lied. Een eerste regel uit een refrein. Wow, het lied klinkt nu al in m’n hoofd. Bij dit thema kan je zoveel mooie liederen vinden. Denk maar aan Psalm 42 waarin staat ‘Mijn ziel verlangt naar God’. Je ziel gaat om emotie, verlangen en geestdrift. Daar horen vreugdevolle liederen bij en ook liederen waar andere emoties tot uiting kunnen komen. Tijdens de Nederland Zingtdag staan we samen stil bij de rol die liederen in ons leven spelen. In tijden van (geestelijke) hoogte- of dieptepunten is muziek vaak erg belangrijk. De liederen verwoorden dan precies wat mensen op dat moment nodig hebben en brengen God heel dichtbij. Tijdens de Nederland Zingtdag staan we

6

samen stil bij de rol die liederen in ons leven spelen. In tijden van (geestelijke) hoogte- of dieptepunten is muziek vaak erg belangrijk. De liederen verwoorden dan precies wat mensen op dat moment nodig hebben en brengen God heel dichtbij.

Hoe maak je er vervolgens een mooi muzikaal geheel van? Je kan niet om half negen ’s ochtends achter je computer gaan zitten en verwachten dat er ‘zomaar iets komt’. Zo werkt dat niet. Ik moet de dag starten beginnen vanuit de stilte. God vragen om inspiratie: ‘God, wilt u erbij zijn met uw Geest.’ Dat is anders dan dat je iets bedenkt en Gods zegen daarover vraagt. Ik krijg soms midden in de nacht melodieën in m’n hoofd. Of tijdens de vakanties. Dingen scheppen kun je niet plannen. Maar het arrangeren van muziek wel. Je kunt het vergelijken met wiskunde. Je gaat schema’s uitwerken, elke noot op de goede plaats zetten en de harmonieën samenstellen.

Hoe weten de muzikanten vervolgens de juiste snaar te raken? Dat is denk ik mijn enthousiasme. Enthousiasme brengt mensen in beweging. Er zijn ook veel andere goede muzikanten. Dat is ook het mooie van muziek maken. Je doet het samen. We vullen elkaar aan en proberen de muziek dichtbij de harten van mensen te brengen. Er zijn geen concurrenten, wel collega’s.


Tijdens de Nederland Zingt-dag zit je achter het orgel. Dan ben ik meer op de achtergrond aanwezig. Maar dan moet je het wel doen, samen met de orkest- en comboleden, de solisten en de koren. We hebben ook medleys gemaakt. Er zitten nummers in vol contrasten.

Hoe kan je je ziel levend houden als je weer thuis bent?

klinken. Ja, en dan moet je het gewone leven weer in. Je moet altijd blijven zingen. Ik tekst van dominee Troost zegt ‘Waar gezongen wordt, heeft de duivel geen kans.’ En ‘Wie zingt heeft niets te vrezen.’ We hebben alle reden om te blijven zingen. Veel mensen denken dat ze niet kunnen zingen. Maar zing dan met je hart.

Als je bij de Nederland Zingtdag bent geweest, ben je geestelijk gevoed. Vanuit het lied en het gesproken woord. Ik denk dat als je zoveel gezongen hebt en zo mooi, dan blijven die lofliederen uren in je hoofd

L e v ensl o o p Martin Zonnenberg Martin Zonnenberg wordt in 1958 geboren in Sliedrecht, als jongste van twaalf kinderen. Hij krijgt aanvankelijk orgelles van zijn vader (slager van beroep) en later van Gijs Kusters, organist van de Grote Kerk in Sliedrecht. Zonnenberg studeert koordirectie in Den Haag en schoolmuziek in Den Bosch. Hij is voor dertig uur per week in dienst van de Evangelische Omroep en is samensteller en arrangeur van het tv-programma Nederland Zingt en de Nederland Zingt-dag. Zonnenberg dirigeert het Sliedrechts Mannenkoor Ichthus en het Kleinkoor Concertino. Hij is organist in Sliedrecht en in Nieuwpoort.

Foto: Sjaak Verboom, sjaakverboom.nl

7


Bezoek een concert van

At Once

“Ambassadeur van Stichting Antwoord zorgt voor onvergetelijke luisterervaring”

‘toekomst’ concerttour

Prachtige driestemmige mix van gospel en klassiek

8

10 mei

Andijk

14 juni

Veenendaal

reserveer uw kaarten via: concertbureau.nl

07 juni

Zwolle


Wij proberen met onze liederen dichtbij het hart van mensen te komen. We zingen over mooie en moeilijke situaties. Maar ook over hoe Gods liefde ons hoop en toekomst biedt. Wat mij dan aanspreekt in het werk van Stichting Antwoord is dat ze dichtbij de mensen komen die dat hard nodig hebben. Ik denk aan de gevangenen. Deze mensen hebben het Evangelie hard nodig.” Jacob Schenk -

U heeft At Once wellicht eens gezien tijdens Nederland Zingt op Zondag of de Nederland Zingt-dag. Deze zangformatie bezorgt met hun stijlvolle muzikale klasse u een onvergetelijke luisterervaring. Reserveer nu een kaart voor de concerttour ‘Toekomst’. De opbrengst komt volledig ten goede voor Stichting Antwoord. De zangformatie At Once heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse muziek- en korenwereld. Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn voegen hun veelzijdige talenten samen tot een uniek meerstemmig geluid. Toekomst tour At Once Ook in deze tour ‘Toekomst’ slaan ze een brug tussen klassiek en gospel. Door hun eigen sound, het duidelijke geluid van Jaap Kramer, geflankeerd door dezoetgevooisde klassieke stem van Jacob Schenk en de heldere klank en de soms wat ruigere sound van Marco Hoorn weten ze harten te raken. Welk instrument ze gebruiken is altijd weer een verrassing.

Mannen met een missie Dat deze mannen een missie hebben, komt overduidelijk naar voren. At Once wil haar talenten inzetten tot meerdere glorie van hun Heiland en zingend en musicerend hun gaven gebruiken om de boodschap over te brengen. De zangformatie is sinds 2013 ambassadeur van Stichting Antwoord. De opbrengst van de ‘Toekomst’ concerttour komt volledig ten goede voor Stichting Antwoord.

E v e n

v o o r s t e l l e n

21 juni

Schiedam

Jaap

Jacob

Marco 9


voorjaarstour 2013

KEES KRAAYENOORD & band 15 maart ijsselmuiden • 16 maart oudenaarde (belgië) 22 maart ermelo • 5 april vlissingen • 6 april barneveld 12 april eindhoven • 13 april amersfoort • 20 april leeuwarden 26 april groningen • 25 mei dordrecht Tickets € 12,50 bestel via www.concertbureau.nl

www.opendoors.nl/concert OpenDoors_Voorjaarstour_V3.indd 1

07-02-13 14:11


Adopt A GrAnny

Oud, eenzaam en arm... Geeft u een granny toekomst?

www.dorcas.nl advertentieA4.indd 1

12-4-2013 16:42:12


God of the moon and stars Opbrengst concerten Kees Kraayenoord en At Once voor de Leprazending

Reserveer nu uw kaart via www.concertbureau.nl

12


In het voorjaar organiseert Concertbureau de concerttour ‘God of the moon and stars’ met Kees Kraayenoord, gospelkoor Tin Speranza en zangformatie At Once. Een van het meest bijzondere nummers van Kees staat centraal tijdens deze prachtige concerten. Reserveer nu uw kaart voor een van de concerten. De opbrengst van de tour komt volledig ten goede aan de Leprazending.

God of the moon and stars Kees Kraayenoord is al tien jaar een van de bekendste gospelzangers in Nederland. Hij zingt, hij spreekt en brengt met mooie nummers God dichtbij. Eén van zijn meest bijzondere nummers is ‘God of the moon and stars’. Dit lied is inmiddels jaren later nog steeds onderwerp van gesprek. In 2011 stond dit lied zelfs op nummer #1 bij de TOP1008 van Groot Nieuws Radio. De concerttour ‘God of the moon and stars’ gaat, zo zegt de titel al, God is er voor alle mensen!

Gospel ontmoet klassiek Kees Kraayenoord, gospelkoor Tin Speranza en zangformatie At Once willen met deze concerttour een uniek geluid laten horen. Gospel ontmoet klassiek; twee werelden komen samen. Dát maakt deze concerten bijzonder.

Leprazending Deze tour is een bijzondere samenwerking met de Leprazending. Henno Couprie, directeur Leprazending: “Kees Kraayenoord schreef het prachtige lied ‘God of the moon and stars’. God laat zich zien als een God die niet is voorbehouden aan een enkeling, maar een God wil zijn voor iedereen. In de tekst van dit lied worden ook de mensen genoemd die beschadigd zijn, leven in armoede, eenzaam zijn, gevangen, verloren. Woorden die passen bij de situatie waarin veel leprapatiënten verkeren: uitgestoten uit de maatschappij.”

Verboden toegang Vandaag de dag worden veel leprapatiënten verlaten door hun partner, verstoten door hun familie, verbannen uit hun dorp. In gebieden waar lepra nog voorkomt (vooral in Azië, Afrika en Zuid-Amerika) zijn veel leprapatiënten niet meer welkom in hun gemeenschap en leven ze vaak in lepradorpen.

13


God of the moon and stars God of the gay- and singles bars God of the fragile hearts we are, I come to you God of our history, God of the future that will be What will you make of me, I come to you God of the meek and mild, God of the reckless and the wild God of the unreconciled, I come to you God of our life and death God of our secrets unconfessed God of our every breath, I come to you God of the rich and poor God of the princess and the whore God of the ever open door, I come to you God of the unborn child God of the pure and undefiled God of the pimp and paedophile, I come to you God of the war and peace God of the junkie and the priest God of the greatest and the least, I come to you

14

God of the refugee God of the prisoner and the free God of our doubt and certainty, I come to you

God of our joy and grieve God of the lawyer and the thief God of our faith and unbelief, I come to you God of the wounds we bear God of the deepest dreams we share God of our unspoken prayer, I come to you God of a world that’s lost God of the lonely cross God who has come to us, I come to you @Kees Kraayenoord


Zoals Sursati uit India, ze woont met haar man Sagar in een leprakolonie vlak buiten de grote stad Allahabad. Sursati vertelt: “Rond mijn vijftiende kreeg ik last van mijn voeten. Het begon met een vervelend tintelend gevoel. Mijn voet werd langzaam gevoelloos en ontwikkelde

Ongewenst

Hoop

“In het dorp waar ik vandaan kwam, wilde niemand meer met ons gezin te maken hebben zolang ik – een leprapatiënt – er woonde. Mijn broers en zussen konden bijvoorbeeld niet trouwen zolang ik thuis woonde. Ik voelde me ongewenst.”

“Onze hoop is gericht op onze kinderen. We kregen er drie. Twee jongens en een meisje. Ik was heel bang dat mijn kinderen ook lepra zouden krijgen. Bij elk

De opbrengst van de tour komt volledig ten goede aan de Leprazending. zich tot een klapvoet. Tijdens een busreis verbrandde ik mijn voet aan een heet stuk metaal. Ik kreeg enorme zweren en mijn voet liep onherstelbare schade op.”

”Mijn ouders namen me mee naar allerlei dokters. De medicijnen sloegen echter niet aan en de situatie werd steeds erger. Er werd van alles geprobeerd, maar pas na vier jaar later werd in een ziekenhuis de juiste diagnose gesteld: lepra! Een jaar lang werd ik daar behandeld. Eenmaal thuis ontwikkelde ik echter weer zweren. In 1986 besloot ik het huis te verlaten en naar de leprakolonie bij Allahabad te vertrekken. Hier ontmoette ik Sagar. We trouwden al snel. In de begin van ons huwelijk kookte ik altijd zelf. Door de lepra begonnen mijn handen echter ook te klauwen. Bij het koken verbrandde ik regelmatig mijn handen. Ik kreeg dan ook zweren aan mijn vingers. Zoals je kunt zien, zijn mijn handen nu helemaal kapot.”

signaal dat er iets mis zou kunnen zijn, bracht ik de kinderen naar het ziekenhuis van Leprazending in Naini. Goddank hebben zij nooit lepra gekregen. Mijn dochter is inmiddels ook getrouwd en heeft één kindje. De jongens zitten op school. Leprazending betaalt de kosten van hun school. Daar zijn we ongelooflijk blij mee. Mijn man verdient zijn geld met bedelen. Met de 15 roepies (22 eurocent) die hij op een dag verdient, kunnen we net rijst kopen. Voor groente of vlees is meestal geen geld. Laat staan voor alle kosten die met school gemoeid zijn. We hopen dat de jongens dokter worden. Dan kunnen ze mensen zoals wij helpen. En met hun inkomen kunnen ze voor ons zorgen.”

Leprazending De opbrengst van de concerttour komt volledig ten goede voor de Leprazending. Leprazending is een internationale christelijke organisatie tégen lepra, met aandacht en liefde voor de individuele patiënt.

De organisatie werkt in 30 landen. Wij willen leprapatiënten medisch, sociaal en geestelijk bijstaan. Door hersteloperaties, vakopleidingen, microkredieten en goede voorlichting. Van hulp aan mensen in

nood, naar herstel van waardigheid. Wij streven ernaar om Gods liefde zichtbaar en tastbaar te maken voor mensen die zich verstoten voelen. Kijk voor meer informatie op www.leprazending.nl

15


kerken in Nederland Indruk

wekkende

Wellicht kent u dat wel: u rijdt naar een stad. In de verte torent de kerk al boven alle huizen uit. Nederland heeft veel in het oog springende kerken. Met verschillende bouwstijlen en met imposante orgels. We geven u drie bezoektips en geniet van de pracht die Nederland te bieden heeft.

16


St. Bavokerk Haarlem

‘Jan met de hoge schouders’ is de bijnaam

de pilaren, glas-in-lood ramen, een koor,

van de Grote of St. Bavokerk, een laat-

koorhekken, een vloer van graven, het

gotische kruisbasiliek. Een baken opri-

houten gewelf. Kroon op het werk is het

De St. Bavokerk kunt u voor een kleine

jzend uit het landschap. Vernoemd naar

allesoverheersende Christian Müllerorgel

bijdrage bezoeken. Er zijn regelmatig

de patroonheilige Bavo die na een woest

(1738). Drie manualen en meer dan 5000

rondleidingen en orgelconcerten. Adres St.

leven de eenzaamheid van een holle boom

pijpen! Trek alle registers eens open en

Bavokerk: Grote Markt 22 in Haarlem |

verkoos en zich daar als kluizenaar aan de

kom kijken in de Bavo.

www.bavokerk.nl | 023-5532040 | info@

Heer wijdde. De toewijding is er nog altijd;

M e e r

i n f o r m a t i e

bavo.nl

een holle boom is deze kerk zeker niet. Wel een stilmakende hoge ruimte tussen

Martinikerk

C o n c e r t t i p

Naast de wekelijkse zomerconcerten op dinsdagavond vinden er

Bolsward

regelmatig andere concerten in de Martinikerk plaats. Zie hiervoor de website:

Tussen 1446 en 1466 is de Martinikerk in

met een rijkdom aan houtsnijwerk met

Bolsward gebouwd. Een indrukwekkend

onder meer de vier jaargetijden. De vroed-

gotisch bouwwerk van 70 meter lang en 25

schapsbank (1722), het tien gebodenbord

De Martinikerk kunt u gratis bezoeken.

meter breed. Deze pseudo-basiliek biedt

(1581) de grafstenen en natuurlijk het

Er zijn regelmatig rondleidingen en

zeer veel bezienswaardigheden: van fraaie

beroemde Albertus Anthoni Hinsz-orgel

orgelconcerten. Adres Martinikerk: Groot

gewelf- en muurschilderingen tot een rijk

gebouwd tussen 1776-1781 geven de

Kerkhof 26 in Bolsward | www.martini-

interieur. Denk daarbij aan de vier koor-

kerk een uniek karakter. Het orgel heeft 3

kerkbolsward.nl | 0515-572274 | info@

banken met voorstellingen vervaardigd

klavieren, 47 registers en 8 tongwerken en

martinikerkbolsward.nl

rond 1490, de enigen in Noord Nederland.

bevat 3.186 pijpen en pijpjes.

www.martinikerkbolsward.nl/concerten M e e r

i n f o r m a t i e :

Of aan de bijzondere preekstoel van 1662

St. Nicolaas- of Bovenkerk Kampen

Hoog boven het schitterende IJsselfront

kerk grondig gerestaureerd en kwam men

uit, torent een van de oudste kerken van

veel van de geschiedenis te weten. De

Kampen, de St. Nicolaas- of Bovenkerk.

Bovenkerk is ook bekend geworden door

het Kerkgebouw dateert uit de 12e eeuw

de orgels en organisten. Het hoofdorgel

en is de eeuwen door verschillende keren

werd gebouwd door Albertus Anthonie

gewijzigd en uitgebreid. In de 17e eeuw

Hinsz in de jaren 1742- 1743. In 1999

is de toren bijna verzakt. Op een gegeven

werd het nieuwe Reil-koororgel geplaatst,

moment stond de toren zelfs 3 meter uit

inmiddels geroemd vanwege zijn klank.

M e e r

i n f o r m a t i e :

De St. Nicolaaskerk kunt u voor een kleine bijdrage bezoeken. Er zijn regelmatig rondleidingen en orgelconcerten. Adres Bovenkerk: Koornmarkt 28 in Kampen| www.debovenkerk.nl| 038-3313608 | verhuur@hervormdkampen.nl

het lood. In de jaren 1957-1972 werd de 17


a p r i l

26 april

GRONINGEN ‘LOUD!’ Voorjaars Open Doors

10 mei

31 mei

‘Toekomst’ concert-tour met

‘Zijn Woord’ tour met

ANDIJK

At Once

Kees

KraayEnoord

& band

HARDERWIJK GOD OF THE MOON AND STARS

Kees

Kees

KraayEnoord & At Once in samenwerking met gospelkoor Tin Speransa

7 mei

01 juni RHENEN

‘HEIMWEE’ tour met

SOLI DEO GLORIA

25 mei

DORDRECHT

M E I

J U N I

GOD OF THE MOON AND STARS

KraayEnoord & At Once in samenwerking met gospelkoor Tin Speransa

Remco Hakkert en Marcel & Lydia Zimmer

24 mei

BARNEVELD

27 april

VEENENDAAL

‘LOUD!’ Voorjaars Open Doors

Kees

07 juni ZWOLLE

KraayEnoord&

‘Toekomst’ concert-tour met

band

At Once

25 mei

11 juni

Voorthuizen

Kampen

‘Zijn Woord’ tour met

TV-opname

Dordrecht TV-opname

Nederland Zingt met o.a. Martin

Zonnenberg en soli deo gloria

Gratis toegangskaarten via www.nederlandzingt.nl 18

Remco Hakkert en Marcel & Lydia Zimmer

Nederland Zingt met diverse koren en solisten Gratis toegangskaarten via www.nederlandzingt.nl


14 juni 2013

21 juni

VEENENDAAL

SCHIEDAM

‘Toekomst’ concert-tour met

‘Toekomst’ concert-tour met

At Once

At Once

s e p t e m b e r

21 september HARDERWIJK ‘HEIMWEE’ tour met

14 juni

22 juni

BUNSCHOTEN

VEENENDAAL

‘Zijn Woord’ tour met

Zomerconcert

REMCO HAKKERT EN MARCEL & LYDIA ZIMMER

ENSCHEDE

O K T O B E R

Gerald troost

05 oktober 22 juni

15 juni

SOLI DEO GLORIA

W I L D E R VA N K ‘HEIMWEE’ tour met

A M S T E LV E E N ‘HEIMWEE’ tour met

SOLI DEO GLORIA

SOLI DEO GLORIA

‘HEIMWEE’ tour met

SOLI DEO GLORIA

28 juni

21 juni

Hardinxveldgiessendam

S PA K E N B U R G Zomerconcert

Gerald troost

Binnenkort meer concerten bekend met o.a.: Tim Hughes, Ben Cantelon, Gerald Troost, Kees Kraayenoord.

‘Zijn Woord’ tour met

REMCO HAKKERT EN MARCEL & LYDIA ZIMMER

29 juni

Reserveer je kaarten nu via

www.concertbureau.nl

KAMPEN

Zomerconcert

21 juni

Gerald troost

Gameren Zomerconcert

Gerald troost 19


Concerten van

Marcel & Lydia Zimmer en

Remco Hakkert: Persoonlijk, herkenba ar e n N e d e r l a n d s ta l i g

IN SAMENWERKING MET DE

20


Op 25 mei, 31 mei, 14 juni en 21 juni delen Marcel & Lydia Zimmer samen met Remco Hakkert het podium. Nederlandstalige liederen, teksten over het ‘gewone’ leven kenmerken beide artiesten. Lydia: “Ik hoor vaak na een concert ‘zoals jullie dat zongen, dat is precies zoals ik het in mijn leven ervaar.”

W

aarschijnlijk heeft u zelf al vele liederen van Marcel en Lydia Zimmer gezongen. ‘Heer U bent altijd bij mij’ en ‘Aan uw voeten Heer’ zijn een van de vele nummers waarmee ze verhalen van alle dag dichtbij mensen willen brengen. Concerten bestaan uit een mix van samenzang en God laten spreken door te luisteren naar de liederen die Marcel en Lydia voor u zingen.

Tour Marcel en Lydia gaan samen met Remco Hakkert, een bekend solist, dirigent en componist het land door. Lydia: “De liederen van Remco en ons liggen heel dichtbij elkaar. We zingen over hoe je je leven ervaart, over pijn, liefde, kracht en ook hoe je God in je leven ervaart.

De opbrengst komt volledig ten goede voor het werk van de Bijbelvereniging. Lydia Zimmer: “Het grote geheim voor een goed en gelukkig leven vind je in Gods Woord. Als je je verdiept in de Bijbel, dan ontdek je steeds meer wat een rijkdom het is om God te kennen. Bijna al onze liederen zijn gebaseerd op Bijbelteksten. Met teksten van nu, verhalen uit ons eigen leven, proberen we Gods Woord te laten leven. Het is soms net dat woordje of die zin die een gevoelige snaar raakt en mensen aanspoort om zichzelf aan God over te geven. Zo hopen we ook dat als mensen een Bijbel vinden in een hotel, dat ze denken ‘hé, dat heb ik net nodig. Van Hem wil ik meer weten.”

Bijbelvereniging De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatst gratis Bijbels op overnachtingslocaties, waaronder hotelkamers, vakantiehuisjes, ziekenhuizen, gevangenissen, schepen. Het woord van God is het krachtigste evangelisatiemiddel ooit. Er zijn inmiddels 160.000 Bijbels verspreid. Meer informatie:

www.bijbelvereniging.nl

Reserveer nu uw kaart via www.concertbureau.nl

We geloven dat we elkaar aanvullen en mooie, persoonlijke, intieme concerten met elkaar, met ú mogen meemaken.”

21


22


NIEUWE CD GERALD TROOST:

TUSSEN HEMEL EN AARDE Is er meer tussen hemel en aarde? Deze vraag stelt gospelzanger Gerald Troost zich veelvuldig op zijn nieuwe studioalbum ‘TUSSEN HEMEL EN AARDE’. Met nummers als ‘Man zonder zonde’, ‘D-day’, ‘Genade is genoeg’ en ‘Zoveel aan jou te danken’ bezingt de zanger op artistieke en fijnzinnige wijze over de zichtbare en onzichtbare werelden. Ook is het persoonlijke lied ‘Rosa Vida’ toegevoegd wat Gerald schreef voor zijn jongste dochter. De cd ‘TUSSEN HEMEL EN AARDE’ wil jou helpen je blik naar boven te richten. In het najaar zal Gerald door Nederland gaan touren om de nieuwe liedjes te presenteren aan de liefhebbers van kwalitatief goede gospelmuziek. Lees meer op www.geraldtroost.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concertbureau.nl.

VISIE REIZEN:

Hoe ver ga jij voor een ander? Vanaf 2013 gaat OM naast zendingsreizen ook visiereizen organiseren in samenwerking met christelijke reisorganisatie Beter Uit en zanger Gerald Troost. Met christenen uit Nederland gaan we projecten van OM bezoeken en tegelijk genieten van toeristische attracties. Als deelnemer in een visiereis kun je met eigen ogen de projecten van OM zien en de lokale zendelingen ontmoeten. We hopen dat je bij terugkomst in Nederland zo enthousiast bent over wat je gezien hebt, dat je jouw ervaringen met mensen in je eigen omgeving deelt en ze zo betrokken maakt bij het werk van OM door te bidden, geven of gaan. De onderstaande visiereizen staan nu gepland.

Ecuador

China

6 september tot en met 20 september 2013

20 augustus tot en met 29 augustus 2013

Interesse? Neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar jan.bouwman@om.org of bel 0527 – 615607 23


Hoe ver ga jij voor een ander? Ga mee met een visiereis van Operatie Mobilisatie

In samenwerking met Gerald Troost en Beter-Uit Reizen organiseert Operatie Mobilisatie visiereizen. Ga mee op visiereis met Gerald Troost langs zendingsprojecten van OM en bezoek ook toeristische attracties van het land. Wil je weten welke visireizen er zijn? Kijk op www.operatiemobilisatie.nl

Concert Actueel  

Concert Actueel is een uitgave van Concertbureau.nl