Page 1

Went Fiduciaire zoekt het beste voor onderneming én ondernemer Hoe word je als ondernemer beter van je onderneming? Dat is de vraag die boekhouder Gert Engelen van Went fiduciaire zich meermaals per dag stelt wanneer hij rond de tafel zit met zijn klanten. Om zijn klanten in de Kempen nog beter te kunnen bedienen, opende de fiduciaire vorig jaar een kantoor in Westerlo. “Onze overkoepelende naam – WENT – staat voor het Welzijn van de Enterpreneur”, legt Gert uit. Anders adviseren en beter groeien, is trouwens ook al jaren lang het motto

van het Limburgse kantoor dat zich nu vooral naar nieuwe klanten in de Kempen wil richten. “Met anders adviseren bedoelen we in de eerste plaats naar u luisteren, ons inleven in uw situatie en uw bedrijf. We verlenen u onze diensten, niet alleen omdat u daar uitdrukkelijk om vraagt of omdat de wet het voorschrijft, maar vooral omdat we u graag zo goed mogelijk begeleiden op uw groeipad.” Gert Engelen ziet boekhouden dan ook zeker niet als een louter administratieve taak. “Een boekhouder maakt eigenlijk deel uit van het financieel management van een bedrijf, zeker bij een KMO. Hij moet ook mee de toekomst van het bedrijf en de ondernemer bekijken. Meedenken, initiatief nemen, anticiperen… Noem het gerust ‘anders adviseren’. Hierin maken we ongetwijfeld het verschil.” Het boekhoudkantoor werd in 2003 opgericht door Gert Engelen. De kernactiviteit was toen al het begeleiden van sterk groeiende kmo’s zowel op vlak van strategie, financiën

als management. “Klanten vroegen al gauw bijkomende ondersteuning inzake boekhouding, fiscaliteit en vennootschapsrecht. Medio 2005 werd de fiduciaire erkend door het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten. Zes maanden later namen we de nieuwe kantoorruimte in Koersel in gebruik. De fiduciaire verleende van meet af aan gespecialiseerde diensten aan bijna uitsluitend vennootschappen en hun mandatarissen-vennoten. Deze niche-filosofie resulteerde in een zeer specifieke kennis en bezorgde het kantoor een stevige reputatie. Door zich exclusief te concentreren op haar doelgroep, groeit de fiduciaire op een verantwoorde wijze.” Naast de diensten aan ambitieuze kmo’s en familiebedrijven, kunnen ook ondernemers, beoefenaars van een vrij beroep en kaderleden bij WENT fiduciaire terecht voor professionele vermogensplanning. In samenwerking met de firma Finvision verzorgt Went fiduciaire ook volledige outsourcing inzake financiële diensten.

De sterkte van het team Jong, dynamisch, geëngageerd en hoog opgeleid. Dat zijn de kenmerken van de medewerkers van Gert Engelen. Gert is de nestor en leider van het team. Hij behaalde mastertitel ‘personal Financial planning’ (UAMS) en studeerde fiscaliteit en vennootschapsrecht aan de Fiscale Hogeschool Brussel. Hij doceerde ‘ondernemingsstrategie’ en ‘interne controle’ aan de universiteit Hasselt (LUC) en is gastprofessor ‘accountancy’ en ‘vermogensplanning’ aan de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim) en gastdocent aan de UAMS. Hij gaf les aan Jurgen Elsen, die in juli 2006 aan de slag ging bij hem. Jurgen is dossierbeheerder en stagiair-accountant. Hij draagt mee de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen in de kantoren. Lesley Van de Put is sinds juni 2008 administratief-juridisch medewerker. Zij ondersteunt Gert in het beleid van de kantoren en volgt de juridische zaken van het cliënteel op. Taner Oru is eveneens een oud-student van Gert. Hij is sinds 1 april 2008 dossiermedewerker. Tinneke Van den Aker vervoegde het kantoor afgelopen zomer. Zij studeerde accountancy aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen en werkte al een aantal jaren op een groot accountantskantoor. Tinneke loopt momenteel haar stage als accountant in spe.

Naast het kantoor in Beringen opende WENT fiduciaire midden vorig jaar een kantoor in Westerlo. “Klanten in Herentals, Geel, Olen, Nijlen… en Westerlo worden voortaan nog ‘korter’ opgevolgd. “ Het kantoor in Westerlo is bovendien het kantoor van bedrijfsrevisor Jurgen Jackers. Onze gemeenschappelijke doelgroep zijn performante kmo’s en familiebedrijven.

i INFO

Went fiduciaire De Trannoyplein 14 2260 Westerlo tel. 014-54 00 94 gert.engelen@went.be

Nood aan kantoor bij de deur fiduciaire

Een kantoor dat nog dichter bij de klanten staat. Letterlijk dan, want dat was de reden waarom Gert Engelen het kantoorgebouw in Westerlo in gebruik nam.

v o o r k m o e n v r i j b e ro e p

Boekhouding | Fiscaliteit | Bedrijfsadvies | Vermogensplanning

MT90218852.01

“Wij zijn een kantoor dat bewust de afstand tot de klant wil verkleinen. We opteren er trouwens ook voor om regelmatig zelf bij de klant langs te gaan. Zo optimaliseer je de betrokkenheid en zorg je automatisch voor een betere samenwerking. Let wel, we willen zeker geen pottenkijkers zijn, maar wel een degelijke ondersteuning en begeleiding bieden.”

Went Fiduciaire  

Went Fiduciaire zoekt het beste voor onderneming én ondernemer

Went Fiduciaire  

Went Fiduciaire zoekt het beste voor onderneming én ondernemer