Page 1

Opleidingscheques voor bedrijven en werknemers Bij opleidingscheques voor bedrijven betaalt de Vlaamse overheid de helft, u betaalt het overige. De opleidingscheques kosten 30 euro per cheque. Je mag maximum 200 opleidingscheques gebruiken per kalenderjaar. Een opleidingscheque voor bedrijven moet betaald worden binnen de 14 maanden na de uitgiftedatum. De cheque kan aangevraagd worden in de maand dat de opleiding start. Een opleidingscheque kan enkel gebruikt worden voor de opleidingen gevolgd door werkenden in een onderneming of een vzw. Ook werknemers die wonen in Vlaanderen of het Brussels Gewest kunnen een opleidingscheque aanvragen. Je kan er een opleiding, loopbaanadvies of een competentiemeting mee betalen bij de erkende opleidingsverstrekkers. Je opleiding moet wel bijdragen tot je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Na de opleiding of begeleiding krijg je een attest waaruit blijkt welke opleiding je gevolgd hebt en welke competenties je hebt verworven. Per opleidingscheque die je besteedt, pas de Vlaamse overheid de helft bij. Per kalenderjaar kan je maximaal voor 250 euro opleidingscheques aankopen.

Rijschool Fury brengt toekomstige chauffeurs van bussen en camions op de baan Een rijschool waar je niet terecht kunt voor het behalen van je autorijbewijs? Dat is Rijschool Fury. Het bedrijf uit Geel specialiseerde zich heel doordacht in rijlessen voor vrachtwagenen buschauffeurs en motorrijders.

Subsidies en tussenkomsten Het Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek voorziet een financiële tussenkomst in de opleidingskosten van maximum 700 euro voor rijbewijs C en 950 euro voor rijbewijs CE. Om een terugbetaling te krijgen moeten de werkgever en/of de werknemer en/of de rijschool enkele documenten invullen en ondertekenen. Bedrijven die behoren tot het Paritair Subcomité (PSC) 149.01 voor elektriciens: installatie en distributie en arbeiders tewerkstellen, kunnen een beroep doen op de diensten van Vormelek. Vormelek kan ook zorgen voor kortingen en terugbetalingen van rijbewijsopleidingen. Ook voor de voedingsindustrie en de bouwsector worden tussenkomsten geregeld. Meer informatie vindt u op de IPV website voor de voeding en de FVB website voor de bouw.

Rijschool Fury werd in 1989 opgericht en groeide ondertussen uit tot de grootste gespecialiseerde rijschool van het land. Zij zijn bovendien een van de zeldzame erkende opleidingscentra van ons land. Bij Fury kan je terecht voor het behalen van je rijbewijs C1, C1E, CE en C voor vrachtwagens, D voor autobussen en A voor motoren. “Speciaal voor personen die met een vrachtwagen, kampeerauto, enz. van meer dan 3,5 maar minder dan 7,5 ton gaan rijden, bieden wij een opleiding C1 aan. Deze vrachtwagen (een Iveco) heeft een (veilige) dubbele bediening. Bovendien is hij voorzien van een lading, want het examen moet u afleggen met een voor de helft beladen voertuig. Vanaf nu zijn ook rijopleidingen C1E mogelijk. Dit rijbewijs geldt voor vrachtwagens met een aanhangwagen van meer dan 750 kg. Ons lesvoertuig is een Iveco Turbo Daily met grote aanhangwagen (totale lengte = 12,5m)“, legt zaakvoerder Hans Van Den Moortel van Rijschool Fury uit. Voor het behalen van een rijbewijs CE beschikt Rijschool Fury over drie

moderne Scania-vrachtwagens met een groot motorvermogen. Ook bij dit type rijbewijs wordt het examen immers afgelegd met voor de helft beladen wagens. “Je kan bij dit type rijbewijs kiezen uit twee opleidingen: trekker-oplegger en vrachtwagen met wipkar. Na het behalen van je rijbewijs mag je zowel het ene als het andere type voertuig besturen. Wij bieden je in dit verband ook een zeer prijsgunstige verkorte opleiding aan waarbij je, na het behalen van uw rijbewijs CE, leert omgaan met de andere combinatie dan diegene waarmee je werd opgeleid.” Wil je later aan de slag als autobusbestuurder, dan leer je bij Rijschool Fury je vak aan het stuur van een heuse autobus en geen minibusje. “Het is een groot Vanhool-voertuig, voorzien van een dubbel remsysteem en verder alles erop en eraan. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan, wanneer je na het behalen van je rijbewijs echt in het vak stapt.” Wil je een doorgedreven opleiding als motorrijder, dan word je bij ons

opgevangen door enkel voltijdse motorinstructeurs, dus geen gelegenheidslesgevers. “Zij zijn zelf fervente motorrijders en kennen elke motor van naaldje tot draadje. Ons motorpark omvat steeds 10 nieuwe – minder dan 2 jaar oude – motoren waarvan 2 met beperkt vermogen. Op ons 300 meter lang oefenterrein vind je hetzelfde parcours als op het examencentrum, compleet met elektronische snelheidsmeters. Wij stellen onze kandidaten ook gratis een volledige motoruitrusting ter beschikking: helm, handschoenen, jassen, broeken, laarzen, regenkledij en zendapparatuur.” Tot slot biedt Rijschool Fury je de mogelijkheid om zelf rijinstructeur te worden. “We organiseren regelmatig cursussen voor kandidaat-instructeurs. Het gaat om cursussen voor brevet 2, 3 en 4 voor auto, theorie en motor.”

i INFO N N

Activiteit: Rijschool Ligging: Geel

Rijschool Fury Lammerdries 2 2440 Geel tel. 014-59 01 88

Rijschool Fury  

Rijschool Fury brengt toekomstige chauffeurs van bussen en camions op de baan

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you