Page 14

DIVERSE

MEMBRU AL COMUNITĂȚII UVT,

EXPERIMENTAREA MUNCII ÎN CADRUL FIRMELOR,

FUNCȚIE IMPORTANTĂ ÎN GUVERNUL GERMANIEI

PENTRU STUDENȚII FACULTĂȚII DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

D

r. Bernd Fabritius, membru al comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, fiind învestit în iunie 2017 cu titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, a fost numit Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare și Minorități Naționale. Personalitatea domnului Bernd Fabritius este emblematică pentru colaborarea dintre România și Germania. Născut, crescut și educat în România, a făcut o prestigioasă carieră politică în Germania, a devenit o personalitate de prim rang a vieții publice germane, a devenit simbolul transformării în modul cel mai fericit a unei organizații de marcă a anilor postbelici, Federația Exilaților (Bund derVertriebenen) și, prin toate acestea, este o punte vie a relației dintre aceste țări. „Este pentru mine o deosebită bucurie și onoare să primesc astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, care este încă din copilăria mea una dintre cele mai cunoscute și renumite universități din România. […] Din propunerea acordării titlului înțeleg că îmi este oferit pentru implicarea mea în relațiile bilaterale și buna înțelegere între popoarele europene. În acest context, primesc această onoare în numele întregii comunități a germanilor din România, pentru că titlul nu îmi aparține mie ca persoană, ci întregii comunități din care fac parte”, a spus dr. Bernd Fabritius în cadrul discursului său susținut în 2017 la UVT. „Ne bucurăm alături de dl Fabritius pentru reușita sa profesională. Domnia sa a devenit parte a comunității noastre prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. De-a lungul timpului, într-un context similar, am legat relații cu adevărate personalități ale lumii. Faptul ca domniile lor au acceptat să ni se alăture confirmă renumele instituției noastre peste granițele țării”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

26

P

„Este pentru mine o deosebită bucurie și onoare să primesc astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, care este încă din copilăria mea una dintre cele mai cunoscute și renumite universități din România”

e parcursul lunii martie au avut loc întâlniri cu reprezentanții firmelor de IT din Timișoara pentru stabilirea temelor proiectelor colective desfășurate la Facultatea de Matematică și Informatică. Proiectele colective se adresează echipelor formate din minim 3 și maxim 8 studenți. Prin intermediul acestora ei au ocazia de a experimenta munca la un proiect în cadrul firmelor și de a se acomoda cu mediul de lucru din domeniul IT. Astfel, în data de 1 martie 2018 în Amfiteatrul Ioan Mihai a avut loc prezentarea proiectelor propuse de companiile Amdaris, Syonic, Vitas Romania, Hella, Nokia și DreamInternship destinate studenților din anul II de la specializările Informatică, Informatică Aplicată și Informatică în limba engleză. Totodată a avut loc prezentarea programului InnovationLabs unde studenții isi pot dezvolta creativitatea prin proiecte inovatoare cu sprijinul mediului de afaceri. În săptămână 18-24 martie au avut loc prezentări ale firmei Continental, iar pe 29 martie a avut loc întâlnirea dintre studenți și reprezentații firmei MSG. An de an, colaborarea cu firmele de IT din Timișoara se dezvoltă prin extinderea rețelei de parteneri dar și prin diversificarea ofertei de proiecte. Numeroși studenți continuă colaborarea cu firmele prin intermediul unor stagii de practică peste vară sau chiar ca și angajați part-time.

Dr. Bernd Fabritius

„Această sarcină importantă este o provocare pe care mi-o asum cu plăcere. Astfel, pornesc pe urmele domnului Horst Waffenschmidt, Dr. Christoph Bergner, Hartmut Koschyk precum și ale Dr. Gunter Krings - și mă voi dedica în totalitate pentru îndeplinirea cu succes a acestei sarcini”, a declarat Bernd Fabritius, citat într-un comunicat al Federației Expatriaților.

27

Profile for Comunicare și Imagine UVT

UVT Newsletter - martie 2018  

UVT Newsletter - martie 2018  

Advertisement