Page 1

Si ets músic t’interessa!

Data: 17 d’abril Lloc: Centre Cívic Avel·lí Estrenger Inscripció Tallers: 15€ Xerrades: Gratuïtes

2es Jornades d’Assessorament al/la músic

Tallers De 10:30h a 13:30h

Manteniment de guitarra i baix

Per a tots aquells guitarristes i baixistes que vulguin adquirir les nocions bàsiques per tenir l’instrument sempre a punt, s’ha ideat aquesta sessió pràctica. Les persones que hi vulguin participar hauran de portar el seu propi baix o guitarra, per tal d’aprendre i posar en pràctica tot d’aspectes indispensables per al seu manteniment (afinar, ajustar, quintar, netejar...). A càrrec de: Jordi Carles (guitarrista reconegut, membre de grups com Monday Club, Aspid i Almadrava).

Recursos i formes per a cantants a través del codi tradicional

Una ullada panoràmica a les nostres arrels mediterrànies, especialment les formes valencianes. Com és i com s’articula el codi tradicional, com utilitzar i treure’n profit d’aquestos recursos, font d’inspiració i contaminació aplicable a qualsevol estil o llenguatge musical. A càrrec de Miquel Gil (músic, cantaor mediterrani i compositor amb més de 20 anys d’experiència als escenaris).

Masterització (aquest taller es farà de 10.30h a 14h)

Es treballarà amb els elements i les eines necessàries que fan possible un bon procés d’obtenir la còpia mestra de l’original d’un enregistrament. Proposta a fer al Cristóbal Saavedra aka Equipo és músic i productor musical de música electrònica).

Xerrades De 16h a 19:30h

Assessorament legal i contractual S’explicarà quines són les diferents possibilitats a l’hora de facturar un concert, explicant pas a pas com fer des de la primera factura de les primeres actuacions, fins a què cal tenir en compte per enfocar la via professional del músic. A càrrec d’Antoni Mas (president d’Unió de Músics de Catalunya).

Un cop tens enregistrat el teu treball musical, ara què? Parlarem de l’Autoedició, del registre i tipus de registre de les teves obres, opcions i què implica cada cosa...des d’una visió objectiva. A càrrec de: Xavi Angulo (mànager i promotor musical. Membre de Propaganda Pel Fet!).

La promoció de la teva música o com vendre el peix Primerament es repassarà de manera breu la situació en què es troba actualment la indústria discogràfica i la relació amb els mitjans de comunicació –en el context de la seva davallada–, per entendre el paper del músic com a empresari, incidint especialment en la seva faceta com a autoeditor. Posteriorment la xerrada entrarà en aspectes més concrets de la comunicació i les diferents estratègies que els grups novells i emergents poden adoptar: · L’era digital: eines pel màrqueting de guerrilla. · Imaginació al poder: casos pràctics de com portar l’alternativa. A càrrec de: Marc Isern (director de Vibra Comunicación, Barcelona).

Espai Folk De Febrer a Maig. Les classes es realitzen al Centre d’Educació Musical (c/ Font Vella 93). Cursos adreçats a majors de 14 anys. Es donarà certificat acreditatiu d’aprofitament.

Curs d’acordió diatònic

Classes de grups reduïts (màx. 4 persones). Professor: Aleix Armengol (músic i membre de diversos grups de música Tradicional com Tazzuff). Horari: dijous de 18h a 19h. Preu: 140€ tot el curs (35€/mes).

Curs de gralla

Classes de grups reduïts (màx. 4 persones). Professora: Maria Sànchez. Horari: dimecres de 19.30h a 20.30h. Preu: 140€ tot el curs (35€/mes).

Curs de Tècnica de Caixa i Tabal

Classes de grups reduïts. Professor: Pau Bombardó (Bateria de la Big Band Jazz Terrassa). Horari: dilluns de 17h a 18h. Preu: 140€ tot el curs (35€/mes).

Curs de Flabiol

Classes de grups reduïts. Professor: Sergi Gil. Horari: dimecres de 21 a 22h. Preu: 140€ tot el curs (35€/mes).

Curs d’Arpa celta

Classes individuals. Professor: Josep M. Ribelles. Horari: dimarts a concretar les hores trucant al CEM. Preu: 114€ mes (una sessió setmanal de 45 min.).

Curs de Percussió Folk (Panderos, pandereta, caixó…) Classes de grups reduïts. Professora: Mariona del Carmen. Horari: divendres 19h a 20h. Preu: 120€ tot el curs (30€/mes).

Combo Instrumental de folk

Coordinador: Josep M. Ribelles. Horari: dimarts de 20.30h a 21.30h. Es faran proves de nivell per tal de formar els grups. Preu: 120€ tot el curs (30€/mes).

Planeta Pandereta (Combo de pandereta)

Professora: Mariona del Carmen. Horari: dissabtes quinzenals de 16h a 18h. Preu: 30€/mes.

Banc de proves

Suport

Posem a disposició dels grups de Terrassa i de la comarca un escenari i els mitjans tècnics necessaris per a oferir un concert en tota regla. Grups i artistes que vulguin foguejar les seves idees, provar nous directes o presentar i promocionar el seu grup. El grup té la possibilitat d’emportar-se una maqueta del seu directe.

Assessorament als grups i als músics de la Comarca trucant al 620.533.115 o bé a la web de la Casa de la Música.

Per participar al Banc de Proves només cal posar-se en contacte amb la Casa de la Música de Terrassa: activitats.cmt@gmail.com o bé trucant al 620.533.115. També podeu enviar per correu les vostres maquetes, una petita biografia i el vostre contacte a: Casa de la Música de Terrassa c/ Sant Gaietà, 76 / 08221 Terrassa Per a consultar la programació: http://bancdeprovesterrassa.wordpress.com i www.casadelamusica.cat/terrassa

Conecta-t’hi! PROGRAMA DE FORMACIÓ I SERVEIS GENER - MAIG 2010

casadelamúsicadeterrassa

La web de la Casa de la Música disposa d’unes eines pensades especialment per a músics (Banc de grups) on cada grup pot penjar la seva informació, taulell d’anuncis, blog, etc. http://www.casadelamusica.cat


Nivell inicial

Professor: Jaume Pagès aka Jaumëtic (DJ professional)

Curs adreçat a tota persona amb l’objectiu d’aconseguir les tècniques necessàries per assolir un bon nivell de mescla i de coneixement de la música electrònica. Es treballarà amb les condicions reals de qualsevol Dj professional. Programa del curs: • Muntatge i connexió d’un set de dj, el sampler, ordinador, etc. • La figura del dj: els seus inicis, la seva evolució fins avui, les gires, les actuacions en directe (“lo que no se ve” dels grans dj’s). • Mescla i equalització; la tècnica pel house, techno i l’electrònica de ball. • Introducció a la tècnica del hip-hop (scratch, backspin, etc)

Horari: dimarts de 19h a 20h (del 9 de febrer al 25 de maig) Lloc: Escola Municipal de Música de Terrassa (c/ Miquel Vives, 2 ) Preu: 60€ (tot el curs)

Nivell avançat

Curs de Dj’s

Curs adreçat a qualsevol persona que tingui unes nocions bàsiques de dj’s i que vulgui millorar l’aprenentatge i perfeccionar la seva tècnica. Programa del curs: • Loop, reloop i sampler • Efectes • Coneixement i ús de controladors • L´equalització i dinàmica a fons • Plantejament i evolució de la sessió • Classes amb actuació en directe amb públic

Horari: dimarts de 20h a 21h (del 9 de febrer al 25 de maig) Lloc: Escola Municipal de Música de Terrassa (c/ Miquel Vives, 2 ) Preu: 60€ (tot el curs)

Curs d’Ableton Live

Curs per a apendre l’ús de les eines per a la composició i producció en un “home studio”. Familiaritzar-se amb instruments virtuals, efectes i composicions bàsiques perquè un cop finalitzat el curs l’alumne sàpiga com montar un track, des de zero. Es recomana portar el propi portàtil tot i que hi ha ordinadors a la disposició dels alumnes. Programa del curs: Adreçat a: majors de 16 anys • Notació musical. Horari: dimarts de 19.30h a 21.30h (del 09/02 al 30/03) • MIDI (coneixement i edició en Ableton). Lloc: Campus Professional Vallparadís (c/ Badalona 1 bis. • Configuració, enregistrament i edició. Barri de Can Jofresa. Autobusos: 7, 8, 9 i 10) • Instruments virtuals (instal·lació, manipulació…). Preus: 84€ (el curs) o (+140€ amb llicència Ableton LE) o • La mescla. (+269€ amb Llicència completa Ableton Live8 complert) Professor: Pablo Bolivar (DJ i productor de música electrònica)

Curs Cubase SX

Es treballarà per a aprendre aspectes de software i els processos per a la creació de projectes musicals a partir de la utilització del programa Cubase SX. Es recomana portar el propi portàtil tot i que hi ha ordinadors a la disposició dels alumnes. Programa del curs: • Introducció del so, compassos, estructura de la cançó. Adreçat a: majors de 14 anys • Configuració dels programes per a la seva correcta utilització. Horari: Dimecres de 19.30h a 21.30h (del 10/02 • Samplers, sintes, plug-in’s… al 31/03) • Creació de bases rítmiques. Lloc: Aula d’informàtica del Campus Professional • Arranjaments i enregistrament. Vallparadís (c/ Badalona 1 bis. Barri de Can • Mescla. Jofresa. Autobusos: 7, 8, 9 i 10) Preu: 84 € (tot el curs) Professor: Fernando Redondo Miranda (productor i músic)

Curs de Guitarra per cantar

Nivell inicial

Classes d’iniciació a la guitarra d’una forma fàcil i efectiva per a poder interpretar les cançons que més t’agraden. Classes en grups reduïts. Programa del curs: • Posicions d’acords. • Acompanyament rítmic i arpegiat. • Aprenentatge i interpretació de temes amb guitarra de diversos estils musicals. • Interpretació de temes proposats per l’alumnat.

Horari: dimarts de 19h a 20h (del 9 de febrer al 25 de maig) Lloc: Escola Municipal de Música de Terrassa (c/ Miquel Vives, 2 ) Preu: 60€ (tot el curs)

Nivell avançat

Professor: Jaume Ibars (guitarrista del grup Rauxa)

Classes de guitarra per a aquells i aquelles que ja tinguin una certa noció i vulguin millorar la seva tècnica i aprendre noves cançons. Programa del curs: • Posicions d’acords. • Acompanyament rítmic i arpegiat. • Aprenentatge i interpretació de temes amb guitarra de diversos estils musicals. • Interpretació de temes proposats per l’alumnat.

Horari: dimarts de 20h a 21h (del 9 de febrer al 25 de maig) Lloc: Escola Municipal de Música de Terrassa (c/ Miquel Vives, 2 ) Preu: 60€ (tot el curs)

Curs de Producció Musical en estudis domèstics Curs per a afrontar des de zero la producció d’un tema musical a nivel domèstic utilizant l’ordinador com a estudi virtual. Aplicant els principis bàsics de so, es passarà per totes les parts del procés, des de l’enregistrament del tema fins el seu acabat final. Programa del curs: • Aprendre el procés de producció d’un tema musical

(identificar i comprendre les fases del procés) • Experimentar i optimitzar els recursos de cadascun dels

recursos tant a nivell teòric com artistic, a l’hora de produir un tema musical • Treballar amb una idea pròpia del grup i dur-la a terme obtenint un resultat en format cançó. Professor: Juan Cristóbal Saavedra (músic i productor musical)

Adreçat a: persones interessades per la música que ja desenvolupin algun tipus d’activitat musical (cantautors, grups musicals, productors, djs…) que vulguin entendre la metodologia de treball en audio digital i aprendre a produir els seus propis temes. Horari: Dijous de 19.30h a 21.30h (del 18/02 al 15/04). Lloc: Campus Professional Vallparadís (c/ Badalona 1 bis. Barri de Can Jofresa. Autobusos: 7, 8, 9 i 10). Preu: 84 € (tot el curs).

El Vapor (espai de Creació musical) Un dels objectius de la Casa de la Música de Terrassa ha estat, des dels seus inicis, el de facilitar la interrelació entre els diferents agents musicals de la ciutat i alhora afavorir l’activitat dels músics de la ciutat oferint espais i mitjans per tal de poder materialitzar els seus projectes. D’aquest compromís neix el projecte de la creació de l’Espai de Creació Musical, El Vapor. Properament s’obriran les portes de l’antic Vapor Albiñana amb el repte de ser el centre neuràlgic de la Casa de la Música de Terrassa. L’espai pretén fomentar la relació i l’intercanvi entre músics amb inquietuds musicals diverses i convertir-se en lloc de trobada on els projectes musicals es facin realitat. S’hi realitzaran tot tipus d’activitats adreçades a músics amb punts d’informació i assessorament musical, taulell d’anuncis i hemeroteca. Igualment, s’hi realitzaran cursos, tallers de formació,a conferències, taules rodones, exposicions, jornades d’assessorament al músic, jornades de portes obertes… El Vapor disposarà d’un backline bàsic i equips tècnics. Tots aquells músics que ho desitgin podran assajar i provar nous repertoris, enregistrar continguts, interpretar i escenificar els seus espectacles.

Activitats de Formació Febrer a Maig  

Activitats ofertes per la Casa de la Música de Terrassa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you