Page 12

| 12

Parets

Política | L’oposició consensua un text de suport als CDR

líniavallès.cat

4 de maig del 2018

Quatre dels cinc partits de l’oposició, Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT, han consensuat un text de suport als Comitès de Defensa de la República (CDR) amb l’objectiu que l’Ajuntament de Parets es sensibilitzi amb la causa.

Sumem Parets i NOPP proposen la compra d’una masia del poble URBANISME4Sumem Parets i Nova Opció per Parets (NOPP) van entregar a l’Ajuntament la setmana passada una proposta de compra d’una masia. Segons Sumem Parets “es tracta d’una edificació que, pel seu valor arquitectònic i per la seva ubicació, seria interessant que es destinés a usos municipals com activitats de caràcter cultural, educatiu, lúdic o social-associatiu”. La masia és al carrer de la Llibertat i ocupa una superfície de 300 metres quadrats. Actualment està en venda per un preu de 490.000 euros. El principal atractiu que presenta l’edifici, se-

L’objectiu és crear-hi un espai municipal que es destini a usos de caràcter social i cultural

Una imatge de la masia, situada al carrer de la Llibertat. Foto: Google Maps

gons expliquen els dos partits en un comunicat, és la seva posició estratègica a prop del PEIN de Gallecs amb bons accessos i molt propera a una de les entrades de major afluència de Parets. “Creiem que és molt important la conservació i municipalització d'edificis històrics i fer que es converteixin en espais on la ciutadania pugui desenvolupar-se”, afegeixen.

Amb l’objectiu de fer realitat aquesta idea, la portaveu de Sumem Parets, Casandra García i la portaveu de NOPP, Rosa Martí Conill, van presentar una petició conjunta al consistori on es demana a l’Ajuntament que “estudiï detingudament la possibilitat de realitzar una oferta per a l'adquisició del citat immoble i que el converteixi en un espai comunitari”.

Sant Fost | 100 idees per remodelar l’avinguda Aragó

La recepció de projectes per transformar l’avinguda Aragó de Sant Fost va acabar aquest diumenge amb la recepció d’un centenar de propostes. La pròxima sessió del procés participatiu se celebrarà el 13 de maig a l’Ajuntament.

Un curtmetratge paretà triomfa a l’estranger AUDIOVISUAL4El curtmetratge Water memories, dirigit pels paretans Anaís Medina i Tony Navarro i rodat a la Piscina Municipal Miguel Luque, ha aconseguit cinc premis internacionals i ha sigut finalista a 22 festivals d’arreu del món. Entre els principals guardons que ha aconseguit el film hi ha el Premi del públic al Falcon International Film Festival de Londres i el premi al millor curtmetratge

al Dmoff dels Estats Units. Water memories tracta sobre la diversitat racial i sexual de dues joves nedadores que, tot i l'oposició de les seves famílies, decideixen trobar-se en secret per entrenar i fer realitat el seu somni. La banda sonora és obra de Toni Torres, artista conegut per col·laborar amb autors de la talla de Larry McConkey (Kill Bill, Ghostbusters II, Shutter Island, Guerra Mundial Z).

Martorelles | Sant Fost

L’entrada a les piscines costarà entre 0,20 i 1 euro més MARTORELLES4Aquest estiu serà una mica més car gaudir de les piscines municipals. El Ple de l’Ajuntament de Martorelles va aprovar la setmana passada un increment del preu de l’entrada d’entre 0,20 i 1 euro. D’aquesta manera, les tarifes de la temporada 2018 augmentaran dels 4,80 als 5 euros, entre setmana, i de 5,50 a 6,50 euros, el cap de setmana. La mesura es va aprovar en el darrer ple durant una sessió extraordinària que es va celebrar la setmana passada. En concret, es va donar llum verda a una modificació de l’ordenança municipal que regula les tarifes de les piscines públiques de la ciutat. El regidor d’Hisenda, Joan Marc Flores, va explicar que “es tracta d’una actualització dels preus per equiparar-nos a la resta de piscines del territori”. En aquest sentit, Flores va afegir que “la idea és fomentar l’abonament entre els veïns”.

Despreniment d’una teulada a causa del vent Les noves tarifes s’aplicaran a partir d’aquesta temporada. Foto: Arxiu

Les piscines municipals s’ubiquen al carrer del Parc de Martorelles i la seva obertura es limita als mesos d’estiu, normalment de juny a setembre. Pel que fa als abonaments, els usuaris poden gaudir de diferents descomptes en relació a la si-

tuació d’atur, la condició de família nombrosa o el fet de formar part dels col·lectius d’infants, joves i jubilats. L’equipament també acull un ampli ventall de cursos intensius de natació adaptats a totes les edats.

SANT FOST4El fort vent que va bufar aquest diumenge va provocar diferents incidències a tota la comarca. Un dels casos es va viure a Sant Fost, on aquest cap de setmana hi va haver un despreniment d’una teulada al carrer Barcelona. La força del vent va provocar que part de la tela asfàltica de la teulada de la casa s’arranqués. Els agents de Protecció Civil del poble van acudir a la zona afec-

tada quan van rebre l’avís de l’incident. Per sort, no es van haver de lamentar danys materials, a banda de la pròpia teulada, ni físics. Aquest va ser només un succés de la desena de problemes que van ocasionar les condicions climatològiques d’aquest diumenge. Entre les incidències més comunes destaquen la caiguda de senyalitzacions o contenidors moguts.

Profile for Comunicacio21

Valles 652  

http://comunicacio21.cat/images/Valles_652.pdf

Valles 652  

http://comunicacio21.cat/images/Valles_652.pdf

Advertisement