Page 1

Animalicious

2013

1

nr.

Het pets-magazine van

Wap van Pol (Goossen)

iCat?

met de kat op de iPad

Ras v/d maand: British Shorthair

Kort mĂŠt accent

Ongelukje?

Dossier dierenverzekeringen

1


VOORWOORD

Kat en muis? Voor de zoveelste keer kocht ik deze week voor onze 9 olijke huistijgers weer een doos gevuld met de laatste nieuwe pluimpjes, muisjes, speelhengels en balletjes. Trots stalde ik de speeltjes uit op de vloer in afwachting van hun goedkeuring. Buiten een beetje gesnuffel kwam er weinig reactie. Neen, de meneertjes en mevrouwtjes toonden blijkbaar meer interesse in de doos waar het speelgoed in zat. Nog geen 5 minuten later zaten Fleece en Bibi er al in, terwijl het kleinere gespuis de doos gebruikte als krabpaal. En zo gaat het eigenlijk altijd. Terwijl ik maandelijks een halve dierenwinkel leegkoop, vinden mijn verwende viervoeters het leuker om wattenstaafjes doorheen het huis te sleuren, de rietjes van de kinderen hun fruitsapje te stelen, of met de veters van onze schoenen te spelen. Vliegen en muggen die het wagen om naar binnen te vliegen, maken ook de slechtst mogelijke keuze in hun prille leven. Probeer het maar eens te redden als vlieg met 9 jagende furry friends achter je! Tijd voor nieuwe frisse ideeën dus… In deze eerste uitgave van Animalicious testen we dierenspelletjes op de iPad. Ideaal voor koude winteravonden om gezellig samen op de iPad te spelen. Ook gaan we op zoek naar de laatste nieuwe trends op het gebied van dierenbenodigdheden. Met de winter voor de deur kunnen we allen wel wat tips gebruiken om onze kleine vriendjes warm én bezig te houden. Vergeet ook zeker niet mee te doen aan onze eindejaarswedstrijd! In samenwerking met Maxi Zoo bieden wij de 3 eindwinnaars een mooie geschenkmand aan met dierenbenodigdheden. Veel leesplezier gewenst! Het Cat-Alicious team

Colofon Animalicious, het pets-magazine, uitgegeven door Cat-Alicious • 1ste jaargang • nummer 1 • 2013 Samenstelling en eindredactie: Cathy Gorrebeeck Foto’s: Cathy Gorrebeeck, Comsa! Alveringem Redactie: Zonneken 19, 9100 Sint-Niklaas • Tel: 03 344 84 85 • E-mail: info@Cat-Alicious.be • Website: www.Cat-Alicious.be Lay-out: www.comsa.be

2


INHOUD

P 11

P 2 Voorwoord P 4 Cat-Alicious P 5

Medewerker van de maand

P 6 Trends P 8 Dogtraining

P5

P 9

Opvangertje van de maand

P 11

Veilig de winter door

P 12

Dossier: Dierenverzekeringen

P 14

Column: Pos Goossen

P 16

Ras van de maand

P 18 Vacature P 19 Eindejaarswedstrijd

P7

P8

P 14

P 16

P6

3


cat-Alicious

Cat-Alicious Cat-Alicious is België’s grootste onderneming voor dierenoppas en dogwalking aan huis. Wij bieden een ‘aan-huis’ dienstverleningsconcept aan, voor de verzorging van huisdieren. Zo hoeven baasjes niet meer op de goodwill te rekenen van familie, buren of vrienden voor de verzorging van de huisdieren tijdens hun afwezigheid of vakantie. Het is wetenschappelijk bewezen dat dieren best in hun eigen vertrouwde omgeving blijven om stress te vermijden. Wij besparen onze klanten een vervelende rit naar het dierenpension en zorgen dat de diertjes lekker verwend worden in hun eigen huisje, zonder stress of drukte. Cat-Alicious maakt dagelijks één of meerdere huisbezoeken om de dieren te voorzien van vers water en voedsel, de kattenbak te reinigen, de tuin poepvrij te maken, om met de dieren te spelen en ze te knuffelen. Ook verzorgen wij de planten, halen wij de post binnen en doen we een algemene check-up rondom de woning. Iedereen krijgt zijn eigen gepersonaliseerd dienstverleningsplan, in samenspraak met de klant. In een dagelijks/wekelijks sms-verslagje kunnen onze klanten het reilen en zeilen van de dieren volgen en ook bij thuiskomst vinden ze een dagboekje terug waarin ze de avonturen van hun huisdieren kunnen nalezen. Cat-Alicious werd in 2011 opgericht in regio Waasland en groeide ondertussen uit tot een gezonde onderneming van 13 medewerkers, werkzaam over heel Vlaanderen. Al onze medewerkers zijn officieel geregistreerd, zorgvuldig gescreend, verzekerd én dierenvrienden in hart en nieren. Regelmatige bijscholing én dagelijkse opvolging zorgen ervoor dat wij een stabiele, kwaliteitsvolle service kunnen aanbieden aan onze klanten.

Cat-Alicious contact: Tel: 03/344 84 85 Mail: info@cat-alicious.be

4


Medewerker van de maand

uitgelicht

Wendy Vandermosten Naam: Vandermosten Wendy Leeftijd: 29 Woonplaats: Herent Burgerlijke staat: wettelijk samenwonend Hobby’s: wandelen, zwemmen Huisdieren: 2 poezen en een konijn Favoriete maaltijd: frietjes Favoriet TV-programma: ik kijk amper tv Favoriete artiest: Eminem Favoriet dier: katten en konijnen Favoriet vakantieland: Spanje en Egypte Persoon waar ik naar op kijk: mijn mama Mooiste wens: een eigen huisje en naar New York gaan

Wendy Vandermosten is de regioverantwoordelijke voor Leuven en omstreken. Ze begon voor Cat-Alicious te werken in mei 2013 en zorgde de voorbije 6 maanden voor heel wat gelukkige beestjes en baasjes. Wendy zelf aan het woord: Mijn naam is Wendy. Ik ben 29 jaar en trotse eigenaar van ondertussen al 2 Brits kortharen en een langoor konijn. Naast mijn vaste job bij Familiehulp werk ik ook nog in bijberoep voor Cat-Alicious. Ik ben de oppas voor een grote regio in Vlaams-Brabant en Mechelen. Oorspronkelijk ben ik bij Cat-Alicious terecht gekomen omdat ik een vakantieoppas aan huis zocht voor mijn diertjes en zo ben ik nu zelf een fiere oppasser.

Ik doe deze job met hart en ziel. Ik ben dan ook een hele grote dierenvriend. Elk oppasdiertje wordt behandeld zoals mijn eigen huisdieren. De vriendschap die je krijgt van de oppasdiertjes en het respect van de tevreden baasjes nadien is een super gevoel dat bijna niet te beschrijven valt. Baasjes tevreden, diertjes tevreden, daar doen we het voor. Deze job geeft mij echt de voldoening die ik zocht. Elke oppastaak die ik krijg, geeft mij een adrenaline gevoel. Met plezier je beroep uitoefenen… wat ben ik blij dat ik dat kan zeggen!

Klant Ferry: Ik ben bij Cat-Alicious terecht gekomen via een Facebook pagina die ik beheer. Het concept sprak mij erg aan, vooral omdat dit bedrijf verzekerd is, dus hebben we een afspraak gemaakt. Oppasser Wendy belde ons op om kennis te maken en de sleutels af te halen. Wendy is er erg lieve dame die we onmiddellijk de mopsen toevertrouwden. Ze houdt ons steeds op de hoogte via sms. Ook ontvangen we telkens leuke foto’s van de wandeling. Bij thuiskomt ligt er ook nog eens een volledig verslag klaar. En de mopsen? Die zijn super gelukkig. Het is dus zeker een aanrader!

wij zoeken nog medewerkers! Meer info op pagina 16 en 17

5


Trends

iCat? Het overprijsde kattenspeelgoed… De iPad of tablet is een handige aanvulling op de levensstijl van de moderne medemens, maar het kan ook een originele manier zijn om de aandacht van onze viervoeters te trekken. Vooral voor de binnenkatten is dit een heel fijn tijdverdrijf. We weten allemaal uit ervaring dat bewegende beelden dikwijls hun aandacht trekken (denk maar als er voetbal op tv is). Daarom zijn er nu heel wat app’s die speciaal ontworpen zijn voor onze huisdieren. We hebben onderaan een overzicht gemaakt van de vijf leukste huisdieren app’s die we gevonden hebben. Neem dus gezellig je kat op schoot en laat de pret beginnen. Veel plezier!

1 4 2 5 6 3 Stappen:

Controleer voor je start de conditie van de pootjes van je kat. Als ze vuil of nat zijn, reinig en droog ze voor het spelen op de iPad. Zorg ervoor dat alles uit de pels is, zoals een klein steentje of een stukje boomschors. Deze kunnen het scherm beschadigen.

Laat je kat naast je zitten wanneer je de iPad gebruikt. Laat haar naar het scherm kijken om zich vertrouwd te maken met de bewegingen, kleuren en de actie op het scherm.

Geef je kat de tijd om verder te onderzoeken door haar te laten snuffelen, of over de iPad te laten lopen.. Zorg ervoor dat je dit doet op een veilige plek, zoals op de grond, zodat de iPad niet kan vallen. Zittend op de vloer of op een bank of bed zijn enkele veilige, comfortabele plekken. Wees je ervan bewust dat zodra ze begint te spelen met de iPad, je kat misschien zal proberen de iPad over te flippen.

Geen tablet voorhanden? Kijk dan op de pagina hiernaast voor alternatieven.

6

Als je kat interesse toont in de iPad, laat haar dan eerst enkele bewegende beelden zien of zachte muziek horen. Zorg ervoor dat ze niet schrikt. Als dit allemaal lukt kan je het kattenspel aanzetten.

Blijf bij je kat als ze op de iPad speelt. De interactie is goed voor jullie beiden en je moet haar reacties te allen tijde kunnen volgen. Immers, moest ze zich per ongeluk aanmelden op je Facebookaccount, kunnen je vrienden wel eens raar opkijken.

Berg de iPad veilig op na het spelen. Maak je kat duidelijk dat dit speelgoed is en ze zal er tijdens het volgende speelmoment even veel plezier aan beleven.

App’s:

Cat Alone Cat toys 3D Crazy cat Cat toys free Foxtail


Te verkrijgen bij MAXI ZOO

Waar vind ik mijn dichtstbijzijnde Maxi Zoo vestiging? www.maxizoo.be/ vestigingen

Trends

Al spelend fit en gezond Om katten gezond en fit te houden, maar ook om de kleine jagers een zinvolle bezigheid te geven, is spelen van groot belang.

Snackbal De snackbal is een ideaal middel om de interesse van katten te wekken die anders moeilijk tot spelen te bewegen zijn. Jouw kleine tijger wordt door middel van een lekker hapje voor het spelen beloond. Een snackbal is gemaakt van sterke kunststof. Hij heeft een opening die naar wens groter of kleiner kan worden gemaakt. In deze opening stop je enkele snackjes. Als je de bal over de vloer rolt, vallen de kleine, lekkere hapjes er geleidelijk aan uit. Als dat geen motivatie is om in beweging te komen! Begin het spel samen met je kleine tijger. Wek de interesse van je kat voor het nieuwe speelgoed en laat het over de vloer rollen. Speelse katten zullen vast en zeker al snel de achtervolging inzetten en ook voortdurend met hun pootjes tegen de bal tikken. Katten die minder graag spelen, zijn meestal al snel in het speelgoed geïnteresseerd als je de bal zo laat rollen dat er een spoor van lekkers uitvalt. Zorg wel dat je echt alleen kleine hapjes in de snackbal stopt en dat je deze eventueel van de dagelijkse portie voer aftrekt – anders heb je kans dat je kat alleen maar ronder wordt van deze nieuwe manier van bewegen.

Cat It Sense Cat It Play Circuit Zicht, geluid en aanraking zijn belangrijke zintuigen die gebruikt worden bij de jacht op een prooi. Het Play Circuit bevat ze alle drie en is speciaal ontworpen om je kat te verleiden en te vermaken. Het doet een beroep op zijn/ haar natuurlijke jachtinstinct.

Cat it Massage Center De verscheidenheid aan texturen bieden een luxe verwennerij voor jouw kat. Het biedt een intense massage aan het hoofd, nek en gezicht. Alsook een reiniging van de tanden en het tandvlees.

Cat It Scratch pad De Scratch Pad doet beroep op het gevoel van aanraking van jouw kat en voorziet een kraboppervlak dat ze instinctief nodig hebben. Er kunnen kattenkruid of snoepjes gebruikt worden voor extra plezier.

Cat It Voederlabyrinth Een slimme manier om uw kat te voederen! Het Voederlabyrinth is een toren met gaten waarin je de brokjes kunt verstoppen. De kat beweegt de snoepjes door het doolhof door ze met de pootjes door de openingen aan de zijkant te duwen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. De mat onder de toren geeft jouw kat een heerlijke voetmassage.

7


dogtraining

NIEUW!!: Cat-Alicious dogtraining Training schept een band van vertrouwen tussen hond en baasje en geeft zo mogelijkheden om te communiceren met je dier. Dit kan alleen bereikt worden als er wederzijds respect en vertrouwen is. Wij leren je aan hoe je je hond kan trainen door gebruik te maken van positieve trainingsmethodes. We leren ongewenst gedrag af op een leuke en speelse manier.

Wat kunnen wij uw hond aan/afleren?

• agressie naar andere honden toe tijdens het wandelen • hond aan de leiband • basiscommando’s: AF, ZIT, VOLG,... • puppytraining

Info

• 1 les duurt ongeveer 60 minuten. • Onze lesgever komt aan huis om de hond te trainen in z’n vertrouwde omgeving. • Prijs: € 18.5 per les (excl. km-vergoeding)

De lesgever van dienst is Lien Trommelmans:

• Bachelor Agro en Biotechnologie – dierenzorg (Katholieke Hogeschool Sint-Lieven)

• Thesis: Gedragsproblemen bij honden door foutieve raskeuze • Workshop: Lichaamstaal bij honden • Workshop: Agressie bij honden • Emotionele intelligentie bij honden en de invloed hiervan op gedragsproblemen (Martin Gaus) • Wolvensymposium 2012 • Workshop Soft Touch (Betty Heidelman)

8

Lien aan het woord: Mijn naam is Lien Trommelmans en heel mijn leven draait rond dieren. Dit al van kinds af. Als Bachelor Dierenzorg werk ik bij De Wase Dierenbescherming te SintNiklaas waar ik de honden en katten verzorg. Daarnaast werk ik ook nog voor Cat-Alicious. Als kleuter was ik continu bezig met katten en honden. Thuis hadden we eerst Rocky, een straathond en later ook een zestal katten. Tijdens mijn studies als dierenverzorger heb ik erg veel geleerd van mijn eerste eigen hond, Akira, een kruising tussen een Tervuurse herder en een Mechelaar. Op dit moment heb ik drie honden thuis, allemaal Mechelaars uit het asiel. Allemaal honden die niemand anders wou hebben, omdat ze alle drie agressief zijn naar andere honden toe. Het zijn honden met een handleiding zeg ik altijd. Maar ik heb ze kunnen trainen en opvoeden. Thuis zijn het schatten van honden en op straat heb ik ze onder controle. In het asiel hou ik me ook bezig met de speciale gevallen. Bange of agressieve honden worden eerst goed geobserveerd en dan ga ik met hen aan het werk. Zo was er Jef, een zwarte Duitse herder en een totaal misbegrepen werkhond. In zijn hok was hij agressief en hij durfde ook wel eens uitvallen naar mensen. Toen ik met hem aan het werk ging, bleek de oplossing vrij simpel te zijn: een speelgoedje in zijn mond en hem laten werken als ik er mee ging wandelen of als hij naar de buitenren moest. Hierna waren alle problemen van de baan.

Enkele weken geleden nog had ik een extreem bange langharige Duitse herder Bo. Ze was geplaatst, maar zat bij die mensen al een hele week te bibberen in een hoekje in de tuin. Bo reageerde op niets, dus brachten de nieuwe eigenaars haar uiteindelijk terug. Het was een hoopje ellende dat ik in mijn handen kreeg, maar ik beloofde aan het asiel dat ik haar zou helpen. Ik zei: “geef mij een week en je hebt een andere hond.” De eerste dag ging ik gewoon in haar buurt zitten met snoepjes. Ze zat te beven en ik mocht haar niet aanraken of aankijken. Daarom haalde ik er onze sociale hond Ringo bij. Ik speelde met hem, aaide hem en beloonde Ringo met snoepjes. Uiteindelijk kwam Bo ook kijken. Toen wist ik dat er beterschap op komst was. De volgende dag was ik vastberaden en nam ik twee lijnen mee. Eerst lijnde ik Ringo aan en toen Bo kwam kijken, deed ik hetzelfde met haar. Zo gingen we op dag drie samen wandelen. De volgende dag week Bo niet meer van mijn zijde. Mijn missie was geslaagd. Bo vond een goede thuis en ik was superblij dat ik haar had kunnen helpen. Zo hou ik mij elke dag bezig met het trainen en opvoeden van honden. Ik noem mezelf absoluut geen gedragstherapeut, want daar heb ik geen diploma voor, maar ik voel honden heel goed aan en kan ze goed trainen en opvoeden op een hondvriendelijke manier.


Exclusief aanbod voor Animalicious lezers:

BON

MAXI ZOO Moments is fijne, lichte tonijnfilet, sappig kippenvlees of malse zalmfilet, behoedzaam gegaard in eigen vocht voor een uniek aroma. Alle soorten zijn verfijnd met 1% rijst en deels gegarneerd met lekkere toppings zoals garnalen, pompoen of kaas.

Little Diva Moments is een Missedzuiver You natuurproduct zonder toevoegingsmiddelen. Er worden alleen pure Heerlijke stukjes zalm. Heerlijke combinatie van stukjes vleesreepjes en vis kipgebruikt en tonijn. (geen bijproducten). tonijn zijn bovendien ‘Dolphin Samenstelling:De soorten met Samenstelling: Safe’, aangezien er tonijn uitsluitend vistechnieken 27%, kippenzalm 75%, zalmbouillon 24%, kip 48%, worden gebruikt die veilig zijn en tonijnbouillon 24%, rijst voor 1% dolfijnen. rijst 1%

Wild Tiger Sweet Dreams Fijne stukjes Atlantische tonijn. Malse reepjes kip en tonijn met kaas. Samenstelling: Samenstelling: Atlantische tonijn 75%, tonijn 35%, kip 35%, tonijn- en tonijnbouillon 24%, rijst 1% kippenbouillon 21%, kaas 6%, rijst 1%

2

ArtikelFunny Clown ArtikelLove You Grootte VE Adviesprijs Variëteit nr. naam Fijne combinatie Aromatische tonijn verfijnd met Atlantische van1016180003 kip en pompoen. eersteklas garnalen. Wild Tiger tonijn Samenstelling: Samenstelling: Kip en tonijn Sweet Dreams24%, kip1016180002 70%, kippenbouillon Blikjetonijn- en met kaastonijn 55%, 12 van garnalenbouillon 24%, € 0,89 pompoen 5%, rijst 1% stuks g Zalm garnalen7020%, 1016180001 Little Diva rijst 1% 1016180006

Artikelnaam

Variëteit

80003

Wild Tiger

Atlantische tonijn

80002

Sweet Dreams

Kip en tonijn met kaas

80001

Little Diva

Zalm

80006

Missed You

Kip en tonijn

Grootte

Blikje van 70 g

VE

12 stuks

Adviesprijs

Artikelnr.

Artikelnaam

Variëteit

1016180005

Funny Clown

Kip en pompoen

1016180004

Love You

Tonijn en garnalen

1016180008

Trust Me

Kippenborst

1016180007

Sorry

Tonijn uit de Stille Oceaan

€ 0,89

Grootte

VE

Adviesprijs

Blikje van 70 g

12 stuks

€ 0,89

Missed You

de aan

Little Diva Heerlijke stukjes zalm. Samenstelling: zalm 75%, zalmbouillon 24%, rijst 1%

Missed You Heerlijke combinatie van reepjes kip en tonijn. Samenstelling: kip 48%, tonijn 27%, kippenen tonijnbouillon 24%, rijst 1%

Funny Clown Fijne combinatie van kip en pompoen. Samenstelling: kip 70%, kippenbouil pompoen 5%, rijst 1%

Moment toevoegi vlees en met tonijn zijn bov vistechnieken worden

ArtikelArtikelTrust Me Sorry Grootte VE Adviesprijs Variëteit nr. naam Sappige reepjes kippenborst. Heerlijke tonijn uit de Stille Kip en Oceaan. 1016180005 Funny Clown pompoen Samenstelling: Samenstelling: Tonijn en 1016180004 Love You kippenborst 75%, Tonijn uit de Stille12Oceaan 75%, Blikje garnalen van 24%, rijst €1% 0,89 kippenbouillon 24%, rijst 1% tonijnbouillon stuks

Halve Prijs Kip en tonijn

Moments is een aan

70 g

1016180008

Trust Me

Kippenborst

1016180007

Sorry

Tonijn uit de Stille Oceaan

Moments is een zuiver natuurproduct zonder toevoegingsmiddelen. Er worden alleen pure stukjes vlees en vis gebruikt (geen bijproducten). De soorten met tonijn zijn bovendien 'Dolphin Safe', omdat er uitsluitend Enkel geldig in gebruikt Maxi Zoo winkels indolfijnen. België. Niet cumuleerbaar. 1 bon per klant. vistechnieken worden die veilig zijn voor

Zolang de voorraad strekt. Geldig t.e.m. 31/12/2013.

Moments is een aanvullend diervoeder voor volwassen katten.

Hoge kwaliteit, functioneel, op maat van de es essentiële voedingsbehoeften

GRATIS

1 BLIK SELECT GOLD HOND 400 G BIJ AANKOOP VAN 1 KG DROOGVOER SELECT GOLD VOOR HOND VARIANT NAAR KEUZE

NIEUW Super Premium kattenvoer

Perfect voor speciale behoeften … … het premium-natvoer van SELECT GOLD Sensitive.

GRATIS

Sensitive

el-

Moments is fijne voor een uniek ar garnalen, pompoe

Het assortiment: 8 verwencreaties in blikjes van 70 g

Moments is fijne, lichte tonijnfilet, sappig kippenvlees of malse zalmfilet, behoedzaam gegaard in eigen vocht voor een uniek aroma. Alle soorten zijn verfijnd met 1% rijst en deels gegarneerd met lekkere toppings zoals garnalen, pompoen of kaas.

Tiger Sweet Dreams stukjes Atlantische tonijn. Malse reepjes kip en tonijn met kaas. nstelling: Samenstelling: ische tonijn 75%, tonijn 35%, kip 35%, tonijn- en bouillon 24%, rijst 1% kippenbouillon 21%, kaas 6%, rijst 1%

Het asso

1 BLIK SELECT GOLD SENSITIVE KAT 200 G BIJ AANKOOP VAN 1 BLIK 400 G SELECT GOLD SENSITIVE VOOR KAT

VARIANT NAAR KEUZE

+ + Exclusief bij

Exclusief bij

Zeer hoogwaardige voeding voor uw hond in elke levensfase

Zeer hoogwaardige voeding voor uw kat in elke levensfase

UW LIEFDE IS GOUD WAARD. SELECT GOLD.

UW LIEFDE IS GOUD WAARD. SELECT GOLD.

Enkel geldig in Maxi Zoo winkels in België. Niet cumuleerbaar. 1 bon per klant. Zolang de voorraad strekt. Geldig t.e.m. 31/12/2013.

Enkel geldig in Maxi Zoo winkels in België. Niet cumuleerbaar. 1 bon per klant. Zolang de voorraad strekt. Geldig t.e.m. 31/12/2013.

Waar vind ik mijn dichtstbijzijnde Maxi Zoo vestiging? www.maxizoo.be/vestigingen

9


Opvangertje

Opvangertje van de maand:

GUSTA Gusta is een lieve, rustige dame van ongeveer 10 jaar. Zij is altijd de lieveling van een oudere dame geweest en dat zie je aan haar omvang. Deze schat woog zowaar 7,7 kg toen ze in opvang kwam. Ondertussen valt ze af, maar het zal nog even duren eer ze een gezond gewicht zal hebben. Gusta is een echte kindervriend. Met andere dieren kan ze ook overweg, liever honden dan poezen. Bij wie mag Gusta aan haar lijn werken en weer de aandacht krijgen die ze verdient? Ze is een echte zetelpoes en dus ideaal voor een ouder iemand. Gusta is meermaals ontwormd, in orde met haar inentingen, gechipt met registratie bij ID chips en gesteriliseerd. Ze zit in de opvangt van Hamme. De bijdrage voor haar is € 70. Tel 0475 36 75 16 kattenopvangwaasland@gmail.com www.kattenopvangwaasland.com

Kattentrimster Belle

Een volledige trimbeurt kost normaal € 45* en omvat het volledig ontknopen en ontwollen (weghalen van alle losse haren) en ook nageltjes knippen. Dit alles duurt ongeveer een uurtje. Vaste prijs € 45, nu € 5 korting bij vermelding Cat-Alicious code. Voor een volledige vachtverzorging van je kat. Verlos jouw lieveling van pijnlijke en vervelende klitten en knopen! Ontklitten, ontwollen, nageltjes knippen, scheren,… alles gebeurt zonder narcose. Dit alles kom ik bij jou aan huis doen zodat je kat in zijn/haar vertrouwde omgeving kan blijven, wat de stressfactor sterk verminderd. Voor verdere info kan je mij altijd vrijblijvend contacteren: www.kattenkapperaanhuis.be, info@kattenkapperaanhuis.be, Tel: 0486 52 39 44 *

vaste prijs aan huis verzorging regio Antwerpen

Bij reservatie vóór 31/12 met vermelding van de code ‘Animalicious’, bieden wij onze klanten € 5 extra korting aan op een behandeling. 10


Veilig de winter door

Veilig de winter door Nu de herfst en weldra ook de winter in het land zijn en de temperaturen blijven dalen, is het tijd om extra maatregelen te nemen voor onszelf, onze woning, maar ook voor onze dieren. Hieronder kan je enkele tips en aanbevelingen vinden om je huisdier veilig én gezond de winter door te loodsen …

Tuinvogels voederen Naarmate de temperatuur daalt, geraken vogels moeilijker aan voedsel. Net dan hebben ze extra veel energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Bovendien is vogels voederen ook een bijzonder leuke manier om je tuinvogels beter te bekijken. Voeder niet teveel tegelijk en liefst ‘s ochtends (een stevig ontbijt na een lange, koude nacht) en tegen het einde van de middag. Zo kunnen ze de nacht doorkomen.

Menu Nature Easy Pack verenigt voeding en voederhuisje in één handig geheel. Dit Easy Pack Energy bevat een vetvoer met graanvlokken, nootjes en rozijnen. Dankzij het hoge vetgehalte is het bijzonder geschikt als voorbereiding op de winter en om de koudste dagen van het jaar door te komen.

Veilig er op uit met jouw trouwe viervoeter. Nu de dagen zienderogen korter worden, kan je je maar beter voorbereiden op het ochtendgrijs en de valavond. Denk daarom zeker ook aan de zichtbaarheid van jouw hond en kat. Want veiligheid kan levens redden. Maxi Zoo heeft dan ook een uitgebreid assortiment artikelen die hierbij van pas kunnen komen, gaande van hals- en leibanden met ingewerkte reflectoren tot reflecterende hondenvesten. Neem gerust je huisdier mee om te passen. Want bij Maxi Zoo zijn huisdieren altijd welkom!

MAXI ZOO Plushen radiator hangmat Katten hebben het graag behaaglijk warm. Maak met deze radiator mat van je radiator een perfect zacht en warm plekje waar katten zalig kussen soezen en spinnen. Je kat zal er niet meer weg te slaan zijn.

Grote Inruilactie!

BON 30% korting op een nieuwe hals- en/of leiband

Breng je oude leiband en/of halsband binnen met deze bon bij Maxi Zoo en krijg 30% korting op een nieuw exemplaar! Enkel geldig in Maxi Zoo winkels in België. Niet cumuleerbaar. 1 bon per klant. Zolang de voorraad strekt. Geldig t.e.m. 31/12/2013.

Waar vind ik mijn dichtstbijzijnde Maxi Zoo vestiging? www.maxizoo.be/vestigingen

11


dossier

Dierenverzekeringen: Steeds meer Belgen bekijken hun katten, honden en andere huisdieren als een deel van het gezin. Ze willen enkel het beste voor hen en verzorgen hen zoals ze hun eigen kinderen of familie zouden verzorgen. Net zoals mensen worden ook diertjes wel eens ziek. In tegenstelling tot de gemiddelde prijs van € 18 voor een standaard visite bij de huisarts, lopen de kosten bij de dierenarts snel hoog op. Een pijnstiller, antibiotica, een scan of operatie, vroeg of laat krijgen we er als baasjes allemaal mee te maken. Het afsluiten van een dierenverzekering is de laatste nieuwe trend. Wat is het juist en waarvoor dient het?

Proefkonijn: ‘Rocky’ Ras: King Charles Spaniel Leeftijd: 4 jaar

In het verleden moest Rocky reeds naar de dierenarts voor: • een parasitair infectie met gardia Hij moest medicatie nemen gedurende een aantal weken en een speciaal dieet volgen. • verschillende oorontstekingen • een zware anaalklierontsteking Hij moest hiervoor 5 weken antibiotica nemen.

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Voor een bepaald bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten van je huisdier. De maandelijkse premies zijn afhankelijk van het soort dier, alsook bijvoorbeeld de ouderdom en het ras. We berekenden de meest courante dierenverzekeringen voor Rocky, een Cavalier King Charles van een klant en zetten de pro’s en contra’s voor jou op een rijtje.

Besluit: Hoewel de term ‘huisdierenverzekering’ in eerste instantie heel interessant lijkt, vinden we toch behoorlijk wat addertjes onder het gras. De algemene voorwaarden zijn bijna overal hetzelfde; op het moment van de afsluiting van het contract moet je dier gezond verklaard zijn, in orde zijn met vaccinaties, de eigenaar moet minstens 18 jaar oud zijn, de verzekeringsmaatschappij moet ten allen tijde in het dossier kunnen kijken en je mag geen 2 verzekeringen tegelijkertijd hebben. Je krijgt ook geen verzekering als het een fok-, race-, showdier of waakhond is of een dier jonger dan 8 weken oud. Voor fokkers van katten en honden, of mensen die sporadisch een nestje hebben is een dierenverzekering niet interessant. Sexhormonale problemen, of alle gezondheidsproblemen voortkomend uit dekking, dracht en bevalling worden niet gedekt. Ook een castratie of sterilisatie wordt niet vergoed. Er is per schadegeval dat je zou declareren een franchise aan verbonden van 15% à 20%, met een minimum van € 80/100, afhankelijk van de verzekeraar die je kiest. Als je 5 keer naar de dierenarts moet voor kleine ongemakken en die kosten bedragen respectievelijk € 70, € 50, € 55, € 75 en € 100, betalen de verzekeraars je in de meeste gevallen bijna niets terug, omdat slechts één schadegeval duurder was dan de franchise van € 80/100 die je dient te betalen. Als we kijken naar de medische achtergrond van Rocky en de problemen waarvoor hij reeds in behandeling moest bij de dierenarts, zou hij onder

12


nuttige aankoop of geldklopperij? Naam

Huisdierplan (www.huisdierplan.be)

Corona direct

Plan

Standaard

zilver

Prijs (maand)

€ 24,50

€ 25,27

Vrijstelling

15%, minimum € 80

20%, met een minimum van € 100

Inbegrepen

Dierenartskosten €2.500 Spoedopname kennel kosten €400 Adverteerkosten € 400 Beloningslimiet € 150 Diefstal of zwerven € 750 Overlijden door ongeval € 750 Overlijden door ziekte € 750

Terugbetaling van je dierenarts- en behandelingskosten tot € 2.500 Gratis hondenpenning € 400 bij overlijden door ziekte of ongeval € 400 bij diefstal of verlies € 400 voor advertenties € 400 opvangkosten € 750 voor reisannulaties

Niet inbegrepen

• Kosten voortkomend uit een voorafbestaande medische toestand, iedere ziekte zich voortdoend of waarvan de eerste verschijnselen zich voordoen voor de aanvang van de dekking of binnen de eerste 21 dagen van de aanvang van de dekking voor je huisdier. • Kosten voortkomend uit behandelingen aangeraden door uw dierenarts om ziekte of letsel te voorkomen of niet noodzakelijke hospitalisatie van uw huisdier. • De behandelingskosten van ieder letsel of ziekte met opzet veroorzaakt door jou of eenieder die met je samenwoont. • Kosten voortkomend uit het doden of bedwingen van vlooien, algemene gezondsheidsboosters en ongebruikelijke behandelingen of zonder vergunning. • Sexhormonale problemen tenzij als een direct gevolg van een geldige schade-eis. • Kosten voortkomend van inentingen, tandheelkundige en orale, sterilisatie, castratie, couperen, dracht of bevalling • Kosten van thuisbezoek tenzij de dierenarts bevestigt dat het verplaatsen van je huisdier schade berokkend aan zijn gezondheid. • Extra kosten om je huisdier buiten praktijkuren te behandelen tenzij de dierenarts een spoedconsultatie als noodzakelijk beschouwt. • De kost van iedere behandeling, inclusief cosmetische tandverzorging of zwaarlijvigheidsdieet waarvoor je gekozen hebt om het te laten uitvoeren en dat niet direct het gevolg is van een letsel of ziekte. • Voortzettende schade-eisen tenzij binnen de periode van 12 maanden en je de premie hebt betaald om de polis in voege te houden. • Iedere schade-eis die het gevolg is van een ziekte waartegen je huisdier ingeënt moest zijn. Voor honden zijn dit de vaccinaties tegen hondenziekte, hepatitis, leptospirosis, parvovirus en voor katten de vaccinaties tegen het besmettelijke enteritis, katachtige leukemie en kattengriep. • De kosten om je huisdier te laten inslapen, begraven, cremeren of anders te laten verwijderen.

• Een vooraf bestaande toestand, ziektes of verwondingen waarvan de eerste verschijnselen zich voordeden vóór je de polis onderschreef, tenzij uitdrukkelijk aanvaard in de bijzondere voorwaarden. • Elke ziekte (geen ongeval) ontstaan binnen de eerste 20 dagen na de startdatum van de verzekering. • Preventieve en routinematige castraties en sterilisaties zonder medische noodzaak of zonder voorafgaande goedkeuring van Corona Direct. • Zwangerschap, bevruchting en bevalling. • Orgaantransplantatie. • Gedragsproblemen en opvoedingsbegeleiding. • Preventieve of niet medisch noodzakelijke behandelingen, hospitalisatie of onderzoeken en couperen van de staart. • Huisbezoeken, tenzij de verplaatsing van de hond medisch onverantwoord is. • Dieetvoeding, behalve gedurende een maximumperiode van 4 weken ten gevolge van een gedekt schadegeval. • De kosten van tandheelkunde, behalve ten gevolge van een ongeval. • Speciale voeding of huisvesting met als doel het algemeen welzijn van uw hond. • Cryptorchisme, geslachtsloosheid en navelbreuk. • Gevolgen van een ziekte waartegen uw hond ingeënt kon worden, zoals hepatitis, leptospirosis, parvovirus en hondenziekte. • Vaccinaties, ontwormen en de behandeling van externe parasieten. • Opzettelijk veroorzaakte schade door jou of je gezinsleden. • Euthanasie, behalve bij verlossing van ondraaglijk leed. • Alle kosten verbonden aan de begrafenis, de crematie of een andere behandeling na het overlijden en de eventuele repatriëring van uw levende of overleden hond. • Alternatieve geneeskunde en hydrotherapie. • Heup-, schouder- en elleboogdysplasie, tenzij je hond onafgebroken bij ons verzekerd was vanaf een leeftijd jonger dan 12 maanden. • Complicaties van niet-gedekte hierboven vermelde symptomen.

de verzekering voor een aantal zaken niet gedekt zijn. Voor de problemen waarvoor hij wel onder de verzekering zou vallen, moeten de baasjes per schadegeval zelf € 80 ophoesten.

Voor hen zou een verzekering niet interessant uitkomen als ze de gemaakte kosten vergelijken met de kosten voor een verzekering en de bijhorende franchises.

De vraag is dus of het nemen van dergelijke verzekering wel veel voordeel met zich meebrengt. Goed de kleine lettertjes lezen blijft dus de boodschap! Meer info: Huisdierplan / Corona direct

13


Column

Pol Goossen

Dierenvriend

(voorwoord uit mijn boek ‘DIERBAAR’) Om de haverklap klinkt het: - Excuseer mijnheer, maar bent u niet Frank Bomans, die vervelende dwarsligger uit ‘Thuis’? De loodgieter annex taxichauffeur waar niemand zit op te wachten? - Euh.. nee, ik spéél Frank Bomans uit ‘Thuis’, maar na mijn uren ben ik gewoon Pol Goossen, de acteur en columnist waar misschien ook niemand zit op te wachten. Die onvoorwaardelijke dierenvriend, tot in zijn kleinste vezels, tot het eind zijner dagen, tot in zijn kist, zeg maar. Die tedere dwarsligger die de vrijheid neemt om statements te maken waarvan hij vindt dat hij ze moét maken. Ergernis, bij momenten zelfs woede is zijn drijfveer. Waardering mag geen motief zijn. Applaus is van geen enkel belang. Dieren? Ik hou ervan. Ik ben er dol op. Ik zie ze doodgraag, die ongelooflijke wonderen van de natuur. Dieren een plaag? Ga weg! Ganzen, vossen, konijnen zijn geen plaag. Integendeel, ze hebben ieder hun eigen specifieke functie in de natuur en zijn dus broodnodig. Dieren schadelijk? Niet overdrijven! De meest schadelijke diersoort op aarde is de mens die op termijn veel, zoniet alles, kapotmaakt. Als ik zie of lees hoe gruwelijk bepaalde mensen dieren behandelen wordt ik woedend en zou ik ongelukken doen. Als ik zie of lees hoe liefdevol andere mensen met dieren omgaan smelt ik weg en krijg ik een krop in de keel nauwelijks onderdrukt. Hoe komt dat toch? Is het omdat ik geboren en getogen ben tussen een meute huisdieren: katten, honden, kippen, konijnen, vier schapen en twee geiten, een waaier aan tuinvogels met voederplank en een bende zwaluwen onder de dakgoot? Is het omdat ik geboren ben onder het gesternte weegschaal en volgens astrologen moeilijk onrecht kan verdragen? Is het omdat ik een HSP (hoogsensitief persoon) ben en als bij toverslag beroerd kan worden door lief of leed? Is het omdat het genetisch bepaald is dat ik al vanaf mijn jeugd altijd, overal en op alle plaatsen voor de underdog supporter? Of is het gewoon omdat ik een naïef, zachtgekookt ei ben, dat niet past in deze harde, meedogenloze wereld die het eerder heeft begrepen op voetbal, koers en kookprogramma’s dan op dierenwelzijn? Ik weet het ook niet en laat bijgevolg het antwoord wijselijk in het midden. Wat ik wel weet is dat dieren mij zéér nauw aan het hart liggen.

14

Mensen ook, laat dat duidelijk zijn. Als er waar dan ook op de wereld rampen gebeuren laat ik niet na om op de ene of andere manier mijn steentje bij te dragen. Het mooiste wat ik ooit las in verband met mens versus dier is de alomgekende uitspraak van Mahatma Gandhi: de beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan. Met dieren is het meestal zo dat ze letterlijk en figuurlijk in de kou blijven staan. Dierenleed of dierenwelzijn, het zal vele burgers, eveneens letterlijk en figuurlijk, worst wezen. Veelal wordt er vrij onverschillig en schouderophalend gereageerd, zelfs op de meest afschuwelijke zaken die mensen met dieren uitspoken. Dat raakt mij nog het meest, die niet te bevatten onverschilligheid. Dus draag ik ook regelmatig mijn steentje bij op dat vlak. Hoopvol trachtend en smachtend naar véél en véél meer dierenwelzijn en véél en véél minder dierenleed, in het besef dat honderd euro voor een goeddraaiend ontwikkelingsproject een druppel water is op een hete plaat, terwijl diezelfde honderd euro voor één of ander dierenasiel een mooi bedrag is en wel degelijk een verschil kan maken. Je hoort wel eens over weerlozen in de maatschappij. Dan denk ik in de eerste plaats aan kinderen, zieken, vele hoogbejaarden en mensen met een fysieke of mentale achterstand, maar ook aan dieren. Alle respect voor alle hogergenoemden maar in mijn ogen behoren dieren eveneens tot die weerlozen in de maatschappij. Zelfs de grootste olifant, de sterkste stier, de slimste dolfijn of de snelste muis zijn met hun fysieke mogelijkheden en hun instinct niet opgewassen, en dus weerloos, tegenover de mens zijn brein, zijn kennis, zijn denkvermogen, zijn sluwheid, zijn listigheid en veelal zijn hebzucht. Het dier speelt vroeg of laat de rol van underdog, altijd. Het dier als gebruiksvoorwerp, als wegwerpartikel, als oeverloze bron van inkomsten, zonder dat daarbij ook maar het minste geringste respect voor ‘leven’ wordt opgebracht. Wat u nu las was dus het voorwoord van mijn tweede boek ‘DIERBAAR’. Mogelijk komen er bij lezing van al deze teksten mensen tot een zeker inzicht en misschien, laat ons hopen, vertellen hij of zij het dan verder. Nee, niet voor de verkoopcijfers van het boek. Voor de dieren, enkel en alleen voor het welzijn van de dieren. Wereldwijd. www.polgoossen.be


15


Ras van de maand

Brits Korthaar

Geschiedenis Brits Korthaar katten werden oorspronkelijk gevonden in de steegjes van de 19e eeuwse Britse steden. Een man genaamd Harrison Weir vond de Britse straatkat zo prachtig, dat hij een aantal van de sterkste selecteerde om ermee te fokken en zo bijna volledig op zijn eentje het Brits Korthaar ras selecteerde. De Brits Korthaar werd een officieel erkend ras in 1889 en groeide uit tot een van de populairste raskatten door de jaren heen. Britten zijn de ideale keuze als binnenhuiskat. De gemiddelde levensduur van deze katten is 15 Ă 18 jaar. Britten kunnen worden gefokt in meer dan 30 verschillende kleuren. Ondanks zijn oorsprong als zwerver zonder vast adres (of misschien juist daardoor) is de Brit een ras dat heel erg van warmte en gezelligheid houdt.

Algemeen voorkomen: De Brits Korthaar is middelgroot tot groot, goed uitgebalanceerd en krachtig, met goede diepte van het lichaam, brede borst, sterke korte afgeronde poten en dikke staart. De kop is rond met een goede breedte tussen kleine oren, ronde wangen, stevige kin, grote ronde, goed geopende ogen en een korte brede neus. De vacht is kort en dicht. De vacht van een Brit is makkelijk doorkambaar en klit zelden. Een snelle kambeurt verwijdert alle losse, dode haren en zorgt in de lente en de herfst voor een seizoensgebonden jasje. Britten houden van eten en kunnen hierdoor snel in gewicht toenemen, dus is het belangrijk hun gewicht goed in de gaten te houden en hun porties indien nodig af te wegen. Je kan hen aanmoedigen om calorieĂŤn te verbranden door de kat speelgoed aan te bieden. Een goede renbeurt achter een lasermuisje kan dĂŠ ideale workout zijn! Persoonlijkheid Britten zijn over het algemeen kalme dieren. Buiten het bekende nachtelijke speeluurtje, brengen ze hun dagen het liefst door met luieren. Cocoonen in hun kattenhol, op de zetel of voor de open haard. De Brit is meestal niet ver van huis te vinden. Britten zijn zeer goed in de omgang met kinderen en andere huisdieren, zoals honden. Een van de bekendste Britten is zonder twijfel de Cheshire Kat uit Alice in Wonderland.

Volgende keer: de Deense Dog

16


Je houdt van je huisdier, maar niet van het verharen? Losse haren op je vloer, meubels en kleding kunnen vervelend zijn. Maar verharen is een natuurlijk proces en dus niet tegen te houden. Alle honden, katten, paarden en kleine huisdieren verharen in enige mate. Dit hangt af van het ras, de leeftijd en het geslacht van het dier. Maar ook externe factoren zoals stress, temperatuur, voeding of het wisselen van seizoenen spelen een rol. Afgestorven losse haren zijn niet alleen onaangenaam, maar kunnen ook tot huidirritatie leiden. Het is dus aan te raden om deze te verwijderen. De meeste katten verharen. In het vroege voorjaar en najaar is dit meestal het ergst. Binnenkatten verharen echter het hele jaar door. Tot tweederde van de haren die een kat verliest, worden ingeslikt als de kat zich wast. Deze haren vormen haarballen. Die zijn niet alleen onsmakelijk, maar ook stressvol voor de kat. Haarballen kunnen soms ernstige problemen veroorzaken. Meer uitgeborstelde haren betekent minder ingeslikte haren. FURminator heeft innovatieve deShedding Tools voor katten ontwikkeld om losse haren effectief te verwijderen en haarballen te voorkomen. Bij regelmatig gebruik heb je veel minder last van kattenharen en haarballen en ziet de vacht er gezonder uit. Bij kortharige katten volstaat het om de FURminator deShedding Tool één keer per week te gebruiken. Bij langharige katten kan het nodig zijn het instrument elke dag te gebruiken. Zo kan je het verharen van je kat tot wel 90% verminderen. De voornaamste reden van verharen is de ondoordringbare massa van los en dood haar in de ondervacht. De FURminator is speciaal ontwikkeld om net tot in die ondervacht door te dringen en het losse haar daaruit te verwijderen en dit zonder de bovenvacht te beschadigen. Het brengt de natuurlijke vetlaag van de huid van jouw dier naar boven, waardoor het een natuurlijke gezonde vacht krijgt. De FURminator verwijdert zowat 90% van het onderliggende haar. De FURminator heeft een uitgebreid gamma aan modellen en dit zowel voor de hond als voor de kat. Voor elk vachttype en grootte is er wel een geschikte FURminator. Vraag vrijblijvend advies aan onze medewerkers in de winkel bij Maxi Zoo, zij helpen je graag verder. En breng gerust je huisdier mee, zo is het nog makkelijker om te bepalen welke FURminator bij jouw dier past.

Lezers van het Engelse hondentijdschrift “Your Dog Magazine “zijn het erover eens: FURminator Tools behoren tot de producten waar ze niet zonder kunnen! FURminator won namelijk de award voor beste product in de categorie “Product you can’t live without” (Product waar je niet zonder kunt). Jouw voordelen: • vermindert verharen tot 90% • houdt de vacht en huid van het dier schoon, gezond en vitaal • bevordert de vernieuwing van het haar • vermindert allergenen in de lucht • is ontworpen voor professioneel gebruik thuis • voorkomt de vorming van haarballen bij katten en kleine huisdieren www.furminator.net

17


at’s Fantasy  

Krabpalen Waar vind ik mijn dichtstbijzijnde Maxi Zoo vestiging? www.maxizoo.be/vestigingen Ka0enrennen   Werpkisten   Ki0enparken   Alsook  maatwerk   n  merk    premiumvoer   Krabpalen   eWee  ka0enbakken   Krabpalen • Kattenrennen • WerpkistenKa0enrennen   • Kittenparken • Alsook maatwerk   Krabpalen   Eigen merk premiumvoer • PeeWee kattenbakken Werpkisten   Ka0enrennen   Borsbekestraat    135   Ki0enparken   Werpkisten   9551  Ressegem   Alsook  maatwerk  Ki0enparken   0495/035750   Eigen  merk    premiumvoer   Alsook  maatwerk   TW  BE  0841.628.022   Eigen  merk    premiumvoer   PeeWee  ka0enbakken   ww.catsfantasy.com   PeeWee  ka0enbakken     nfo@catsfantasy.be     Borsbekestraat    135     Borsbekestraat    135   9551  Ressegem  9551  Ressegem     0495/035750   0495/035750    

Cat’s Fantasy  

Cat’s Fantasy  

Cat’s Fantasy  

BTW BE  0841.628.022   BTW  BE  0841.628.022   Krabpalen   www.catsfantasy.com   www.catsfantasy.com   Ka0enrennen   Krabpalen   info@catsfantasy.be   info@catsfantasy.be   Werpkisten     Ka0enrennen       Werpkisten   Ki0enparken   Borsbekestraat 135 • 9551 Ressegem • 0495 03 57 50 • www.catsfantasy.com • info@catsfantasy.be     Ki0enparken   Alsook  maatwerk     Alsook  maatwerk   Eigen  merk    premiumvoer   Eigen  merk    premiumvoer   PeeWee  ka0enbakken   PeeWee  ka0enbakken    

18

Cat’s Fantasy  


Ben je kattengek en liefhebber van home-party’s? Dan is er goed nieuws, want katten en home-party’s gaan perfect samen! Comme Chez Chat stelt namelijk de CCC-party voor. Concept Het concept lijkt op dat van de bekende schoonheidsproducten en plastic potjes avonden: je nodigt (katten)vrienden uit bij je thuis en voorziet een drankje en knabbeltje. Comme Chez Chat zorgt voor het babbeltje. Een CCC-party begint namelijk met een lezing van ongeveer 30 à 45 minuten. Een beamer en projectiescherm worden meegebracht, zodat je op een comfortabele manier de presentatie kan volgen. Na de presentatie krijg je natuurlijk ook uitgebreid de kans om al je vragen over katten te stellen. Vervolgens worden enkele leuke, mooie en praktische kattenspullen uit de CCC-webshop (Kattenspullen.be) voorgesteld. Deze sluiten aan bij de lezing van de avond. Uiteraard kan je deze spullen meteen aanschaffen indien gewenst, maar je kan ook een bestelling plaatsen als we de gewenste producten niet (voldoende) bij hebben. Helaas passen niet alle kattenspullen in de wagen. Er wordt dus steeds een selectie meegebracht. Bestellingen worden bij de gastvrouw afgeleverd of kunnen bezorgd worden in een kialapunt in je buurt.

En wat kost dat nu eigenlijk, zo’n CCC-party? Wel, eigenlijk kost het jou als gastvrouw of -heer niets. Er worden namelijk wel € 25 reservatiekosten aangerekend, maar in ruil daarvoor ontvang je voor € 25 aankoopbonnen, te besteden in de webshop of bij een van de Comme Chez Chat evenementen. Voor de gastvrouw/heer is ook een geschenkje voorzien, een korting van 5% op aankopen de avond zelf en een kortingsbon van 5% voor de webshop. De aanwezige gasten krijgen natuurlijk ook gratis stalen en er zijn geen verzendkosten bij bestelling. Comme Chez Chat, wie is dat? Comme Chez Chat biedt een scala aan diensten rond katten aan: lezingen, trainingen, home-party’s, advies, consultancy, opmaken van teksten, bijstand bij het ontwikkelen van nieuwe producten… En dit zowel voor bedrijven, dierenartsen, asielen, dierenspeciaalzaken, professionals in de dierenbranche als particulieren. Zaakvoerder Els Peeters is een biologe gespecialiseerd in (huis)dieren, katten in het bijzonder. Katten zijn niet voor niets haar lust en leven! Informatie en educatie over huisdieren zijn haar grote passie. In Comme Chez Chat worden al deze passies verenigd. Interesse om een home-party te organiseren? Laat het even weten via info@commechezchat.be of 0476 95 71 27 en je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd.

19


Vacature

Waarom voor Cat-Alicious kiezen? Bijna vier op de tien Belgische gezinnen hebben een gezelschapsdier. Dit wil dus zeggen dat er in Vlaanderen alleen al een potentieel klantenbestand van meer dan 5.000.000 klanten te vinden is. Steeds meer mensen zien hun huisdieren ook als een deel van het gezin en willen enkel het beste voor hen. De expansie van Cat-Alicious zit momenteel in een stroomversnelling. We verwerven meer naamsbekendheid en vergroten ons klantenbestand. Vanuit overal in Vlaanderen leert men onze formule kennen, terwijl vroeger enkel het concept van een dierenpension gekend was. Ondanks de recente crisis is de huisdierenmarkt een markt die blijft groeien. Potentiële toekomstige medewerkers, genieten mee van vooraf gedane investeringen, zoals het ontwerpen en drukken van promotiemateriaal en reclameflyers, bouw van een professionele website, deelname aan beurzen, TV reclame, artikels in kranten en tijdschriften.

Bij Cat-Alicious kan je opstarten als freelance medewerker zonder investeringen!! Je staat een percentage van je inkomsten af aan Cat-Alicious voor het gebruik van onze marketingtools en naam. Wij ondersteunen je op het gebied van administratie, marketing en bieden regelmatige coaching om je aan te leren hoe je zelf een succesvol klantenbestand kan opbouwen. Een percentage van je verdiensten wordt ook afgestaan voor de administratieve afdeling, dat vanuit onze hoofdzetel opereert. Telefoon en mails beantwoorden, klantencontracten afsluiten, betalingen, debiteurenbeheer, ... zit in hun takenpakket. Je komt terecht in een team van jonge enthousiaste mensen, die klantentevredenheid hoog in het vaandel dragen.

20

Wij hebben momenteel volgende openstaande vacatures: dierenoppas & dogwalking Waarom kiezen voor een bijverdienste als dierenoppas? • je hebt een hart voor dieren (functies waarin je met dieren kan werken liggen niet voor het oprapen!) • je zoekt een job met een flexibel werkschema waarbij je je tijd zelf kan indelen • je zoekt (meer) waardering in je werk • je wil een functie uitoefenen die je vooral GRAAG doet • je wil graag iets bijverdienen

Aan welke criteria dien je te voldoen? • Je hebt een hart voor dieren in het algemeen • Je kan ervaring met dieren aantonen: op persoonlijk vlak, of door een vorige werkervaring • Je bent stipt, klantvriendelijk, gemotiveerd en betrouwbaar • Je bent van onbesproken gedrag (= bewijs van goed gedrag en zeden) • Je bent in het bezit van een wagen of je kan je makkelijk verplaatsen in eigen regio (straal van 20 km rond je eigen woonplaats) • Je bent representatief in je onderhoud met klanten, dierenartsen • Je hebt uitstekende gesproken en geschreven vaardigheden • Je hebt reeds een parttime/fulltime functie en je bent bereid je te laten registreren in bijberoep (Deze functie is 100% officieel en kan niet in combinatie met werkloosheid) Meer info nodig? Surf naar www.cat-alicious.be en klik door naar Vacatures


WEDSTRIJD

Animalicious Eindejaarswedstrijd De winter komt eraan en de feestdagen staan voor de deur! Het thema voor onze eerste grote Animalicious eindejaarswedstrijd is dan ook: ‘Kerst’.

Het prijzenpakket zal aangepast worden aan het winnende huisdier. Of je nu een kat, hond of cavia hebt, iedereen kan deelnemen!

Hoe deelnemen? Stuur je mooiste of leukste kerstfoto van je huisdier(en) voor 15 december door naar: wedstrijd@cat-alicious.be Er kunnen foto’s ingezonden worden tot en met 15 december. Daarna wordt er op de Cat-Alicious Facebookpagina een stemtopic geopend.

De spelregels op een rij: • 1 foto per persoon. Je moet zelf je eigen foto inzenden, dit kan een ander niet voor jou doen. • Bewerkte foto’s zijn toegestaan, maar het moeten je eigen huisdieren zijn. • Het wisselen van een foto is niet toegestaan, als je eenmaal hebt ingezonden, kan je dus niet meer ruilen. • De inzendperiode loopt tot en met 15 december 2013. Als de inzendperiode afgelopen is, plaatsen we de foto’s op onze Facebookpagina. Daarna kan er gestemd worden op de leukste foto’s tot 30 december. • Op 31 december maken we de winnaars bekend. • Afhaling van de prijzen zal op afroep gebeuren in een Maxi Zoo filiaal.

Voor de 3 mooiste kerstfoto’s met de meeste stemmen, hebben we volgend prijzenpakket in petto: 3de plaats geschenkmand Maxi Zoo ter waarde van € 50 2de plaats geschenkmand Maxi Zoo ter waarde van € 75 1ste plaats geschenkmand Maxi Zoo ter waarde van € 100 + een Cat-Alicious waardebon ter waarde van 150 € (1 jaar geldig)

21


V L A A N DVE RL EANASN DGERROEOT N SS TGER O HOT UISD T EI E R HEUNI SB D EU I ERRSE N B E U R

www.conceptum.eu

TEKST

> 21/04 19 >19 21/04 2014 2014

Flanders Flanders ExpoExpo / Gent / Gent KATTENSHOW KATTENSHOW Zondag 20/04/2014 Zondag 20/04/2014

www.belcat.be www.belcat.be

www.beestjesenbaasjes.be www.beestjesenbaasjes.be

22

Animalicious 01