Page 1

April 2019 - Uitgave 10

NIEUWE ROLE-BASED Microsoftcertificeringen NIEUWE HELDEN IN informatie­ management 7 EXAMENS HALEN in 1 week

INNOVATIE-EXPERT DANNY MEKIĆ: “NEEM AFSTAND VAN JE DAGELIJKSE BUSINESS EN ONTWIKKEL EEN LANGETERMIJNVISIE.”

1


IN DEZE EDITIE

INHOUD 04.

16.

20. COLOFON UPDATE is een uitgave van Computrain en verschijnt 3 keer per jaar. Teksten en redactie: Leo Demont, Patrick Kersten, Sjon Post, Bert Kortenoeven, Marije van Wijngaarden, Christine Gijzen, Simone van Rijn, Amiram Ohanian Brandmanager: Tessa Shoughiniya Vormgeving: Lucien Degens Fotografie: Richard Rood, Daniëlle van Beeren, NewTeam, Het portret bureau Suggesties voor UPDATE: communicatie@computrain.nl. Aanmelden voor UPDATE: computrain.nl/nieuwsbrief.

04.

12.

06.

14.

De visie van Danny Mekić

News, Facts & more

07.

16.

09.

17.

Uitgelicht: IPMA D

Applicatiebeheerders over hun MTA-bootcamp

10.

18.

Trainee Factory over traineeship Information Security

Nieuwe Microsoftcertificeringen

Blended learning: hoe, wat en waarom?

Gemeente ’s-Hertogenbosch: “Meer delen, minder mailen”

11.

Maak kennis met Computrain

Nieuwe informatieprofessionals voor de publieke sector

De tester wordt een adviseur

20.

Vooruit met IT op HBO-niveau

22.

Startdata


DE IT-ONTWIKKELINGEN DENDEREN DOOR IT is misschien wel het meest veranderende vakgebied. Actuele thema’s zijn data science, cybersecurity, functioneel beheer, blockchain, front-end development, DevOps en agile app-ontwikkeling, werken in de cloud, artificial intelligence, IoT … te veel om op te noemen.

verdiepings- en nascholingsprogramma’s. Ook de overheid wil de mismatch op de arbeidsmarkt oplossen en ziet het belang van voldoende scholing. Wist je bijvoorbeeld dat er subsidies beschikbaar zijn voor opleidingen op HBO-niveau? Je wilt vandaag klaar zijn voor de tech-

Je wilt bijblijven. Gemakkelijk gezegd, maar de ontwikkelingen en veranderingen denderen maar door. Daardoor veranderen ook de economie en maatschappij. Alle IT-vernieuwingen bepalen steeds meer het succes van organisaties. Zij zoeken dan ook de beste professionals om alle ontwikkelingen bij te kunnen benen. Maar gekwalificeerde medewerkers, het liefst op erkend HBO-niveau, zijn lastig te vinden.

nologie van morgen. Met het lezen van dit magazine zet je de eerste stap. Hierin lees je over een aantal trends en ontwikkelingen en laten we je kennismaken met wat wij voor je kunnen betekenen. Of je nu een gebruiker, IT-professional of manager bent. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van de juiste IT-competenties, zodat jouw performance blijvend verbetert. Onze slogan is niet voor niets ‘Vooruit met IT’.

Door deze schaarste op de arbeidsmarkt ontstaan diverse opleidingsinitiatieven, zoals traineeships voor jong talent en (om)scholing van professionals naar de gewenste profielen. Huidige medewer-

En wat vind je trouwens van de nieuwe look van dit magazine? Veel leesplezier!

kers blijven up-to-date met praktische

Directeur Computrain

Leo Demont

“DOOR DE SCHAARSTE OP DE IT-­ARBEIDSMARKT ONTSTAAN DIVERSE OPLEIDINGS­INITIATIEVEN.”

3


INNOVATIE

D

e term blended learning heb je vast eens gehoord. De afgelopen twintig jaar duikt ‘ie soms op, om vervolgens weer te verdwijnen achter klassikaal leren. Het traditionele klassikale leren is bekend en bij velen favoriet. We groeien er immers allemaal mee op. Maar sinds zo’n vier jaar verschuift de huidige onderwijsvisie naar een mix van online en offline leren.

Wat is blended learning? Er zijn verschillende definities van en ziens­ wijzen over blended learning. Waar iedereen het over eens is, is dat het een mix is van diverse leervormen. Delen van klassikale ­trainingen worden vervangen door bijvoorbeeld video’s, online oefeningen, games en praktijkcases. Met kennistoetsen kunnen deelnemers zelf de voortgang checken. De scores kunnen extra motivatie geven.

Minder bijeenkomsten De online componenten kunnen delen van klassikale bijeenkomsten vervangen. Hierdoor zijn er minder klassikale bijeenkomsten nodig. De deelnemer kan waar en wanneer hij wil, in zijn eigen tempo de online componenten doorlopen. Tijdens de klassikale bijeenkomsten is er daardoor meer ruimte voor individuele aandacht en verdieping van de theorie. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de online onderdelen en de klassikale dagen naadloos op elkaar aansluiten.

Begeleiding Zelfstandig leren vergt wat discipline, dus begeleiding tijdens de zelfstudieperiode is een belangrijk extra onderdeel van een goed blended programma. Dit kan bijvoorbeeld ondersteuning op afstand zijn van een docent die de situatie van de deelnemer kent en snel antwoord kan geven op vragen. Dit stimuleert de voortgang van de deelnemer en zo is hij optimaal voorbereid op de eventuele klassikale bijeenkomsten of het examen.

Voordelen van blended learning Blended learning heeft veel voordelen, zowel voor de deelnemer als voor de werkgever. Deelnemers kunnen leren waar en wanneer het ze uitkomt. Er is ook meer focus op de behoeften van die deelnemer: welke kennis heeft iemand al en welke nog niet? Hoeveel tijd een

BLENDED LEAR WAT, HOE EN WAAROM? deelnemer aan een module besteedt, bepaalt hij zelf op basis van wat hij al weet. Ook de mix van leervormen en de connectie er­tussen maakt het leren efficiënter en leuker. De resultaten van het opleiden zijn daardoor erg positief. Daarnaast is blended learning goed te combineren met het werk en zijn werknemers langer inzetbaar op de werkvloer.

Here to stay Computrain denkt dat de verschuiving richting blended learning blijvend is. Er is namelijk steeds meer vraag vanuit opdrachtgevers naar efficiënt opleiden. Grote organisaties zijn bezig met hun digitale transformatie. Mede door de opkomst van de cloud kunnen zij flexibeler werken en kunnen medewerkers zich plaatsen tijdonafhankelijk ontwikkelen. De organisaties focussen zich op de waarde van training en willen resultaat zien in zo min mogelijk tijd. Gepersonaliseerde blended learning is daarin de toekomst.

Blended learning bij Computrain Een goed blended learning-concept bevat zelfstandig leren via online leeroplossingen, begeleid leren via klassikaal leren, én de ­mogelijkheid om de verhouding tussen de onderdelen per doelgroep aan te passen. Dat is dan ook hoe we het bij Computrain aanpakken. Je herkent onze blended learning-trainingen aan de naam On Demand. Al onze trainingen en opleidingen maken we geschikt voor blended learning. Onlangs lanceerden we bijvoorbeeld On Demand-trainingen voor

Microsoft Office en CompTIA, Python en Data science. We hebben voor deze trainingen ook hard gewerkt aan ons online leerplatform Open edX.

Klassikaal blijft belangrijk Klassikaal trainen blijft een zeer belangrijk ­onderdeel binnen een blended learning-­ programma. Samen met anderen leren professionals heel veel. Onder begeleiding van een trainer delen ze kennis en ervaringen en helpen elkaar vooruit. Ben jij nog niet overtuigd van blended learning? Al onze trainingen blijven ook volledig klassikaal te volgen. Maar heel eerlijk: wij vinden blended learning altijd de meest effectieve optie. We maken graag samen met jou een optimaal uitgebalanceerd programma, passend bij jouw leerdoelen, hoe je wilt leren, je beschikbare tijd en je leerstijl.


NING:

Blended learning bij Computrain Wil je een training volgen in je eigen tempo, waar, wanneer en hoe het jou het beste uitkomt? Kies dan voor On Demand. Op onze website zie je of er een On Demand-versie van jouw training is. Op basis van de meest voorkomende mix van leervormen hebben we een aantal varianten voor je samengesteld. Binnen alle pakketten krijg je online begeleiding. -- On Demand BASIC: e-learning -- On Demand PLUS: e-learning + 1-2 klassikale praktijkdagen -- On Demand PREMIUM: e-learning + 3-5 klassikale praktijkdagen + slagingsgarantie Je kunt je voor On Demand inschrijven via onze website. Of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies: 030 - 2 348 500 of info@computrain.nl.

Enkele trainingen On Demand -----

Microsoft Office Microsoft Azure CompTIA Programming with Python for Data science -- Programming with R for Data science -- Continuous Delivery and DevOps

5


DE VISIE VAN

DE VISIE VAN DANNY MEKIĆ

T

echnologie- en innovatie-expert Danny Mekić helpt organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat doet hij onder meer door samen met die organisaties een visie op de wereld van morgen te ontwerpen. Wij vroegen deze veelgevraagde spreker naar zijn visie op enkele actuele IT-thema’s..

Data science We lopen achter in wat data science voor ons kan betekenen. Ik adviseer veel organisaties, overheden en politici en wat mij overal opvalt is dat iedereen achter de bal aan rent. Dat is niet per se slecht. Je moet zoiets eerst een tijdje laten rijpen in de samenleving. Maar wil je data science toepassen, dan moet je begrijpen waar de grootste kansen liggen. Daarvoor moet je afstand kunnen nemen van je dagelijkse business en de grote lijnen zien. Er is een langetermijnvisie nodig. Het is slim om alle trends en factoren te analyseren die invloed kunnen hebben op jouw business. Kijk dan welke ontwikkelingen het meest waarschijnlijk zijn en combineer die in scenario’s, zodat je je daarop kunt voorbereiden. Denk in kansen in plaats van in bedreigingen. De meeste organisaties zijn daar nog niet mee bezig.

Artificial intelligence Er zijn drie soorten artificial intelligence: als aanvulling op de mens, als vervanging van de mens of voor iets wat de mens nu nog niet kan. Er zijn bijvoorbeeld al heel veel softwarerobots: computerprogramma’s die met verschillende technologieën handelingen verrichten, en fysieke robots in fabrieken. Je hoeft niet bang te zijn voor alle vormen van artificial intelligence, maar je moet dit hulpmiddel ook weer niet als doel zien. Daarin zie ik helaas vaak een misbalans ontstaan. Voordat je met functionele artificial intelli-

gence aan de slag gaat, moet je echt eerst je data op orde brengen en goed in kaart brengen waar binnen jouw organisatie behoefte aan is. Hoe kun je dat organiseren en kan AI daarbij helpen?

Security en privacy Een belangrijke ontwikkeling is natuurlijk de komst van de AVG/ GDPR. Wat de IT-sector heel lang niet lukte, is politici toch gelukt: privacy en security aan ieders verstand brengen. Er ontstaan discussies en privacy-experts worden in hun organisatie meer betrokken bij beslissingen. Ook in hun vakgebied geldt automatisering. De hoeveelheid techniek neemt toe, maar hoe houden we alles veilig? Dit was vroeger handwerk, maar ook hier zie je innovaties. Securityspecialisten zijn het wiel opnieuw aan het uitvinden, want met de middelen van vroeger lukt het nu niet meer.

Onderwijs Tablets, flipping the classroom, video’s, on demand: uit onderzoek blijkt dat dit soort onderwijs de meeste slagingskans heeft in professionele leeromgevingen en vooral bij mensen met intrinsieke motivatie. Ik vind wel dat organisaties hun medewerkers meer ruimte mogen geven voor het bijhouden van hun kennis, maar dat vinden ze lastig. We hebben in Nederland een kenniseconomie, maar onze kapitalistische maatschappij is gericht op kortetermijndenken. We werken met prestatiebonussen, veel prikkels en werknemers zijn korter in dienst. Mensen denken te weinig na over hoe hun organisatie er over tien jaar uitziet en over de kennis die daarvoor nodig is.

Danny Mekic Ondernemer, spreker en expert in internet, technologie en innovatie


INTERVIEW

“MEER DELEN, MINDER MAILEN” Gemeente ’s-Hertogenbosch wilde slimmer, veiliger en plaats- en tijdonafhankelijk samenwerken. Daarom werd er een nieuwe Online Samenwerk Omgeving ontwikkeld. Samen met Computrain liet de gemeente de medewerkers kennismaken met het systeem en de verschuiving naar werken in de cloud.

S

inds 2017 heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch een Online Samenwerk Omgeving (OSO). Het is een cloudomgeving gebaseerd op SharePoint-technologie. We spraken Nicolette van Alebeek erover. Zij is projectleider en adviseur informatiemanagement bij de gemeente ’s-Hertogenbosch: “Een aantal jaar terug wilden wij het werken in een digitale omgeving makkelijker maken voor al onze medewerkers. Onze ambitie is om zoveel mogelijk papierloos te werken. En steeds meer van onze collega’s gebruiken een laptop en willen plaats- en tijdonafhankelijk werken. We vroegen de gebruikers zelf naar hun behoeften op de werkvloer. Uit hun feedback bleek dat zij vooral sneller wilden zoeken

en vinden, en efficiënter wilden samenwerken en vergaderen.”

Veiliger werken Het team van Nicolette zocht uit welke technologie van Microsoft hen kon ondersteunen. Ze werken nu onder meer met OneDrive voor Bedrijven, Skype voor Bedrijven en OneNote. Nicolette: “We kunnen nu efficiënter samenwerken, ook sector overstijgend. We werken als gemeente bijvoorbeeld steeds meer samen met zorginstellingen en aannemers. Vroeger moest je elkaar fysiek treffen of veel heen en weer mailen. Soms gebruikte men Dropbox, WeTransfer of usb-sticks voor grote bestanden. We hebben nu zelf een on-premi-

se omgeving in beheer die voldoet aan onze veiligheidsstandaarden. Ook externe partijen geven we langzaamaan toegang tot onze omgeving. Onze slogan is ook: meer delen, minder mailen.”

Toepasbaar in eigen werk Om medewerkers een goede start te laten maken met de nieuwe online omgeving moet iedereen dezelfde basiskennis hebben. “We vinden het belangrijk dat gebruikers snappen waarom er iets verandert, wat ze winnen met de nieuwe omgeving en dat ze er ook zelf mee kunnen werken. Daarvoor heeft iedereen een korte instructie nodig”, verklaart Nicolette. In de training staat een doorsnede van alle ap-

7


INTERVIEW

plicaties binnen OSO centraal. De gebruikers volgen hun training in een intern opleidingslokaal en oefenen met hun eigen werkaccount. De onderwerpen en situaties zijn daardoor herkenbaar en sneller toe te passen in hun echte werk. Op basis van de functie en vragen van de deelnemers loodst de trainer iedereen door het systeem, terwijl ze zelf achter de computer zitten.

Werken met OneNote De focus van de OSO-training ligt naast OneDrive voor Bedrijven en Skype voor Bedrijven op OneNote. Met OneNote kunnen gebruikers makkelijk en snel vergaderen en notulen online bijhouden. Deelnemers kunnen real time dezelfde informatie inzien. Nicolette over de applicatie: “Notulen bijhouden, uitwerken, rondmailen en feedback verwerken, kan met OneNote veel sneller op één centrale plek. Je kunt duidelijke werkafspraken maken en hoeft niet meer achter mensen aan te jagen. En

Collega’s inspireren Sommige professionals houden niet van veranderingen. Ze vervallen snel in gewoonten en hun oude manier van werken. Nicolette van Alebeek van de gemeente ’s-Hertogenbosch snapt dat hun nieuwe werkwijze voor velen een flinke omslag is. Haar tips? “Het helpt als je medewerkers goed duidelijk maakt hoeveel tijd je nieuwe systeem hun gaat schelen. Wij houden onze training kort: een dagdeel. Ook inspireren we medewerkers met succesverhalen van collega’s in ons personeelsblad en op de televisieschermen in ons pand.”

nog een voordeel voor onze thuiswerkers: ze kunnen via Skype en OneNote op afstand toch precies volgen wat er in een vergadering bij ons op kantoor gebeurt.”

Trainer kent de organisatie Voor de trainingen nam de gemeente bewust een gespecialiseerde opleider in de arm. “We werken al jaren samen met Computrain voor andere trainingen en dat werkt heel prettig. Sinds anderhalf jaar is Léon Kaptein onze vaste trainer. Hij is didactisch vaardig, er is een goede klik en hij kent onze organisatie inmiddels. Als Léon vragen krijgt van deelnemers kan hij relevante tips geven. Hij maakt alles laagdrempelig, hij enthousiasmeert en medewerkers worden vrolijk van hem. Hij herkent ook medewerkers uit eerdere trainingen. Dat voelt vertrouwd en wordt gewaardeerd”, vertelt Nicolette.

Digibuddy’s Sommige collega’s volgen de interne training meerdere keren. Bijvoorbeeld als ze pas lang na hun eerste training met OneNote gaan werken. “Zij komen dan met specifieke vragen of willen hun kennis opfrissen. Collega’s helpen elkaar ook op de werkvloer. We hebben meerdere OneNote-digibuddy’s, een soort key-users die heel goed met OneNote overweg kunnen. De buddy’s kregen van Léon ook een specifieke train-de-trainer-training om goed antwoord te kunnen geven op vragen van collega’s.”

Trainingen op maat Nicolette en haar team evalueren de trainingen continu en kijken per kwartaal waar ze de trainer het beste voor kunnen inzetten. “OSO blijven we doorontwikkelen, dus er komen soms nieuwe componenten bij. Léon past zijn

“ONZE VASTE TRAINER LÉON KAPTEIN MAAKT HET SYSTEEM LAAGDREMPELIG EN MEDEWERKERS WORDEN VROLIJK VAN HEM.” trainingen daar makkelijk op aan. Op basis van feedback van medewerkers zijn we bijvoorbeeld ook gestart met het trainen van teams collega’s. Het is fijn dat die afstemming met Computrain steeds mogelijk is. De planning is altijd snel geregeld en te wijzigen. En onze medewerkers waarderen het dat we hen maatwerktrainingen kunnen bieden”, vertelt Nicolette.

Efficiënter werken Ook in 2019 is de Computrain-trainer weer een aantal vaste dagen aanwezig bij gemeente ‘s Hertogenbosch. De trainingen hebben effect, want Nicolette merkt al verschil op de werkvloer: “We werken met flexplekken en hebben veel vergaderruimten met presentatieschermen. We zien al steeds minder papieren schrijfblokken op tafel en de concentratie en focus verbetert. Het werkt zoveel efficiënter, dat collega’s ook elkaar inspireren om met OneNote te gaan werken. OSO en de trainingen hebben onze organisatie echt een boost gegeven.”


UITGELICHT

IPMA D PROJECT MANAGEMENT Wat nooit zal veranderen is dat alles verandert. Maar door een traditionele structuur kunnen veel organisaties niet snel op veranderingen inspelen. Dat lukt wél met effectief project- of verander­ management. In deze UPDATE focussen we op IPMA D Project Management.

IPMA D: voor wie?

Projectmatig veranderen wordt steeds meer de norm, en je hoort vooral vaak de termen agile en lean. Veel mensen zetten projectmanagement en agile tegenover elkaar. Ten onrechte, want beide gaan over veranderingen realiseren. De weg ernaartoe verschilt alleen. Als je maar de juiste kennis en projectmanagementvaardigheden bezit en weet hoe je deze flexibel inzet. Want ieder project vraagt om een unieke aanpak.

Wat leer je in de training IPMA D?

Computrain helpt je vooruit met opleidingen, trainingen en certificeringen over de gevestigde en nieuwste projectmanagementmethoden. Denk aan PRINCE2®, IPMA, agile, scrum en lean. We

De training IPMA D bestaat uit 2 blokken van 2 dagen, met 2 weken tussen de bijeenkomsten. Zo kun je het geleerde toepassen en je verder verdiepen in de theorie, als voorbereiding op het theorie-­ examen. De klassikale dagen zijn zeer praktisch, interactief en effectief. De training is een goede, volledige voorbereiding op het officiële theorie-examen IPMA D ICB4 (niet inbegrepen). IPMA Certificering Nederland neemt het examen af.

adviseren je graag. Dit keer vertellen we je over de training IPMA D.

Waarom IPMA D? IPMA is een onafhankelijk en internationaal keurmerk op het gebied van projectmanagement. Het platform bepaalt kaders voor benodigde competenties om projecten en veranderingen succesvol te leiden. Met een certificaat IPMA D bewijs je dat jouw kennis en competenties getoetst zijn aan de beroepseisen.

Certificering op het basisniveau IPMA D is een goede keuze als je wilt kennismaken met projectmanagement en in projecten gaat werken. Ook als je nu een ondersteunende functie hebt en je verder wilt ontwikkelen tot projectleider of projectmanager.

-- Een project opstarten en inrichten -- Financiële basiskennis en ondersteuning voor investeringsbeslissingen -- Planning en fasering, capaciteitsmanagement, Earned Value Analysis en wijzigingsbeheer -- Leiderschapsmodellen, groepsvorming en groepsdynamica, motivatie en communicatie

Opzet van IPMA D

Nog meer leren over IPMA en projectmanagement? Ben je geen beginner en heb je al ruime ervaring als projectleider van eenvoudige projecten en wil je je certificeren? Kies dan voor onze training IPMA C. Deze kreeg onlangs het IPMA Keurmerk: een onafhankelijke kwaliteitscheck die aantoont dat de training aan de kwaliteitseisen van IPMA-NL voldoet.

9


INSIGHT

TRAINEE FACTORY: “COMPUTRAIN IS HEEL BETROKKEN EN DENKT MEE” Een nieuw, professioneel traineeship ontwikkelen, dat aansluit bij de behoeften van opdrachtgevers. Dat wilde Trainee ­Factory. Partner Computrain kon helpen.

Informatiebeveiliging Dennis Nobrega, directeur Trainee Factory: “We werkten al met Computrain voor ons Mendix-traineeship en wilden ons aanbod uitbreiden. Samen bespraken we behoeften in de markt. Zo kwamen we uit bij IT-security. Door de versnelde digitalisering is informatiebeveiliging steeds belangrijker. Wet- en regelgeving wordt strenger dus organisaties moeten hun processen goed op orde hebben. We besloten een traineeship Information Security te ontwikkelen.”

Programma toetsen Op basis van marktinformatie werd een schets gemaakt. Welke kennis en certificeringen hebben de trainees nodig? “Het bestaande information security-basisprogramma van Computrain vond ik heel interessant. Van daaruit zijn we gaan sparren en finetunen, zodat de trainees alle bagage meekrijgen die ze nodig hebben. De opzet toetsten we in gesprekken met klanten en certificeringspartijen als Priviteers en SECO-Institute. Op basis daarvan is onder meer procesen lean management toegevoegd aan het programma”, vertelt Dennis.

7 weken De trainees halen in 7 weken diverse certificaten binnen de wereld van IT-security. Een greep uit het traineeship: Information Security Fundamentals, Lean Six Sigma Yellow Belt, CompTIA Security+ en Privacy & Data Protection Foundation. De eerste groep is al klaar met het traineeship Information Security en de reacties van deelnemers zijn positief.

“Ik word ontzorgd” Zo’n nieuw opleidingsprogramma vergt veel aandacht en een open samenwerkingsrelatie. Dennis: “Ik ben zeer tevreden over de deskundigheid en klantgerichtheid van ­Computrain. Programmamanager Sjon Post is heel betrokken en denkt mee. Hoe ging het en hoe kan het de volgende keer beter? Computrain doet ook echt wat met de feedback. We werken samen aan de juiste oplossing. Ook de begeleiding gedurende het traject is goed. Kleine problemen tijdens de eerste paar dagen werden snel besproken en opgelost. Dat is waarom ik voor Computrain koos. Ik wil ontzorgd worden en dat word ik.”

Dennis Nobrega Directeur Trainee Factory


MAAK KENNIS MET

MAAK KENNIS MET COMPUTRAIN LÉONARD VAN TUIJL Docent software development Iedereen heeft te maken met IT. Want wat is er niet geprogrammeerd? Kun je je überhaupt een leven zonder IT voorstellen? Ik niet. Voor mij is de IT een voor altijd ontspoorde hobby. Een afwisselend tijdverdrijf met eindeloze mogelijkheden tot kennisverwerving. Bij Computrain geef ik cursussen over programmeertalen, databases, software design en data science. Ik analyseer en deconstrueer computerprogramma’s en leer studenten weer nieuwe programma’s construeren. Dat ik mijn kennis kan delen, vind ik een groot voorrecht.

MARLEEN VOLMAN Opleidingsmanager Samen met 3 collega’s zorg ik voor het lesmateriaal van Computrain. Een deel kopen we in en een deel ontwikkelen we zelf. Ik huur dan vakexperts in en lever de onderwijskundige input. We houden ons lesmateriaal up-to-date en gaan mee met onderwijsinnovaties. Bij Computrain heb ik zelf ook veel geleerd over alle IT-vakgebieden. IT is tegenwoordig relevant voor iedereen. De ontwikkelingen gaan razendsnel en met slimme en innovatieve oplossingen kun je de meest complexe problemen oplossen. Dat maakt IT het meest interessante vak om in te werken.

SUNAINA PIARE Projectcoördinator Ik coördineer bij Computrain trainings- en opleidingsprojecten op basis van de juiste kwaliteit, planning en het budget. Ook ben ik het aanspreekpunt voor de klant. Voordat ik bij Computrain kwam, was ik altijd al bezig met computers. Ik wilde de computer begrijpen. Dat is soms complex, maar ik leerde van uitproberen. Nu zie ik meer de inhoud en achtergrond van IT. Mensen denken bij IT vaak aan programmeren of systeembeheer, maar het is veel meer. Juist omdat het IT-vak veelzijdig is, kun je altijd interessante nieuwe dingen ontdekken.

CHRIS VAN DEURSEN Teamleider Advies en Voorlichting Potentiële deelnemers helpen met hun opleidingskeuze, dat doen de opleidingsadviseurs van Computrain. Als teamleider zorg ik ervoor dat zij alle tools hebben om goede adviezen te kunnen geven. Ook denk ik mee over marketing en onze strategie. IT is mij met de paplepel ingegoten. Ik ging met mijn vader naar computerbeurzen en hij bouwde zelf pc’s. Mijn moeder geeft trainingen, onder meer over Microsoft Office. Zelf vind ik het interessant dat bijna alles digitaal geregeld kan worden. Door de ontwikkelingen en afwisseling verveelt het IT-vak nooit.

11


INTERVIEW

KWEEKVIJVER VOOR HELDEN IN INFORMATIE­ MANAGEMENT D

e digitale transformatie zit in een stroomversnelling en er is geen weg terug. Dat stelt traditionele organisaties, zoals in de publieke sector, voor een uitdaging. Hoe komen ze bijvoorbeeld aan digitaal vaardige medewerkers voor modern informatiemanagement? Computrain ontwikkelde samen met traineeshiporganisatie Spring Professional een opleidingsprogramma, om hoogopgeleide young professionals op te leiden in dit specifieke vakgebied. Digitalisering en informatisering staan hoog op de agenda’s van nagenoeg alle publieke organisaties. Er is daardoor steeds meer vraag naar jong talent met IT-kennis. Helden in informatiemanagement, zo noemt Ernst de Vink, Head of Sales & Marketing bij Spring Professional, ze. “Helden zijn het ook echt. Er is een hoge mate van vergrijzing binnen de publieke sector. Er is maatschappelijk betrokken talent nodig dat flexibel kan denken en dat niet bang is voor verandering. Digital native probleemoplossers die het net even anders aanpakken en blijven zoeken naar hoe iets beter kan.”

Enkele trainingen uit het traineeship Informatiemanagement - BISL Foundation, Advanced en Next - Introduction to BI - Analyzing Data with Power BI - HBO-leergang Functioneel beheer - Agile Projectmanagement - Privacy & Data Protection Foundation

Potentie young professionals Spring Professional ziet veel potentie in hoogopgeleide young professionals zonder informatica-achtergrond en gemeente-ervaring, maar mét de ambitie om hierin aan de slag te gaan. Ernst: “Met hun huidige cv en profiel maken ze nog geen kans in de publieke sector. Maar hun vaardigheden sluiten goed aan bij een rol in het vakgebied informatiemanagement. Ze hebben veelal een universitaire studie afgerond, en kunnen informatie ordenen en kritisch denken. Ze zijn intelligent, hebben een maatschappelijke drive en bieden iets anders dan wat traditionele overheidsopdrachtgevers al in huis hebben. Door deze young professionals specifiek op te leiden, slaan wij de brug tussen de vraag van de markt en het gewenste profiel van de nieuwe medewerkers.”


Big data en de AVG Onlangs zag Spring Professional ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement met grote impact op de publieke sector. “Ontwikkelingen zoals blockchain, big data en de AVG. Overheidsmedewerkers moeten kunnen werken met digitale informatiestructuren, verbeterde, digitale dienstverlening richting burgers, en ze moeten de impact van big data en informatiebeveiliging begrijpen. Die onderwerpen wilden we in ons opleidingsprogramma verwerken. We belandden voor deze IT-component en modernisering van de verdiepingsmodules bij Computrain”, vertelt Ernst.

Kennis over overheid, IT en opleiden Computrain kwam in beeld mede doordat Spring Professional voor andere traineeships al samenwerkt met Bestuursacademie Nederland, een Computrain-partner en opleider voor de overheid. Sjon Post, programmamanager bij Computrain: “Met z’n drieën delen we elkaars kennis over de overheid, IT en opleiden. Samen hebben we de opbouw en structuur van het traineeship Informatiemanagement aangescherpt. We gaven elkaar feedback en deelden onze ideeën over trends in de IT en de publieke sector. Ook de feedback van eerdere groepen deelnemers namen we daarin mee. Er ligt nu een vernieuwd opleidingsprogramma Proces- en Informatiemanagement.”

“WIJ SLAAN DE BRUG TUSSEN DE VRAAG VAN DE MARKT EN HET GEWENSTE PROFIEL VAN NIEUWE MEDEWERKERS.”

­ emeente. “Hiervoor kiezen de trainees twee verdiepingsg modules, zoals functioneel beheer, agile projectmanagement, Power BI, IT-security of privacy”, aldus Sjon.

Persoonlijke ontwikkeling Tijdens het traineeship volgen de deelnemers ook een persoonlijk ontwikkelprogramma. Ernst: “Want vakinhoudelijk kun je veel leren, maar wij richten ons vooral ook op het ontwikkelen van iemands sterke punten. Wie ben ik, hoe maak ik impact op mijn omgeving en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn voor een organisatie? De trainees gaan tijdens modules en themadagen met een groep andere young professionals aan de slag met het ontdekken van hun talenten. Zo groeien ze in authenticiteit, autonomie en persoonlijke effectiviteit. Dit is een leerzame ontdekkingstocht en een waardevolle investering waar ze hun hele carrière profijt van hebben.”

Kundige docenten De trainees zijn positief over het opleidingsprogramma. Een trainee over de module Agile Projectmanagement: “Onze kundige docent had charisma en humor. De belangrijkste zaken werden behandeld met opdrachten en praktijkvoorbeelden, waardoor de stof beter blijft hangen.” Een deelnemer over de module Functioneel beheer: “Het was fijn om als functioneel beheerder ‘the big picture’ beter in kaart te krijgen. Dit lukt niet altijd tijdens mijn werkzaamheden.” Iemand anders: “Er hing een fijne, ongedwongen sfeer en het was een mooie manier om te kijken hoe ik m’n werk kan structureren.” Ook de module Politiek-bestuurlijke sensitiviteit valt in de smaak: “Een goede interactieve cursus van een zeer bekwame trainer. Via eenvoudige spellen werden vrij algemene politieke principes geduid”, aldus een van de deelnemers.

Toegevoegde waarde 2 jaar blended learning Momenteel wordt al de zesde groep young professionals opgeleid tot informatieprofessional voor de publieke sector. De trainees krijgen bij Spring Professional twee jaar intensieve en persoonlijke begeleiding met een uitgebreid ontwikkelprogramma. Ze werken bij een of meerdere overheidsorganisaties en doen daar de vakinhoudelijke kennis op. Sjon: “De trainees beginnen met een breed fundament over informatiemanagement. Ze leren hoe de overheid werkt en verdiepen zich in onderwerpen als big data, klantgericht werken en politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Dat doen ze via e-learning, klassikale bijeenkomsten en praktijkopdrachten op de werkvloer. Het is een mix van leervormen, ook wel bekend als blended learning, passend bij de doelgroep en de opdrachtgevers.” Deel twee van het opleidingsprogramma is toegespitst op de toekomstige rol van de trainee in de

Al tijdens hun traject komen de trainees in verschillende rollen terecht, zoals medewerker digitale informatievoorziening, functioneel beheerder, informatiebeveiliger, informatieanalist of informatiespecialist. Volgens Ernst is de kwaliteit van het opleidingsprogramma hoog. Ernst: “De samenwerking met Computrain gaat heel goed. Alles draait ons er allebei om dat de young professionals zich kunnen onderscheiden. Met nieuwe inzichten, frisse blikken, een andere dynamiek en nieuwe, relevante kennis. We zien dat de trainees inhoudelijk worden uitgedaagd en dat ze nu van nog meer toegevoegde waarde kunnen zijn bij opdrachtgevers. De young professionals helpen de publieke sector echt met de enorme digitaliseringsslag.”

13


NEWS

FACTS & MORE

NIEUW: HOW-TO VIDEO’S EXCEL Excel kan jou veel taken uit handen nemen en je werk makkelijker maken. Wil je meer zelf kunnen met Excel, zonder hulp aan anderen te moeten vragen? We helpen je graag vooruit. Daarom hebben we howto video’s over veelgebruikte Excel-functies voor je gemaakt. Ben je een beginner of ben je al ervaren met Excel? Test jouw kennisniveau op computrain.nl/keuzetest. Dan ontvang je twee weken lang vijf korte Excel-video’s in je mailbox. En je krijgt meteen een voorproefje van een cursus Excel bij Computrain.

MASTERCLASS IOT Internet of Things is inmiddels volwassen. Je kunt er oplossingen mee bouwen die direct impact hebben op de dienstverlening van een organisatie. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een complete IoT-keten? Dan is onze Masterclass IoT iets voor jou. Je ontdekt meer over IoT-hardware die sensordata verzamelt, en de opslag en verwerking van deze data om realtime, datagestuurde beslissingen te kunnen nemen en om bedrijfsprocessen te kunnen verbeteren. Je krijgt voorbeelden uit onder meer de logistieke sector en de verzekeringsmarkt en voorbeelden van de inzet van IoT voor het creëren van smart cities. Noteer de datum vast in je agenda en houd onze website in de gaten voor meer informatie. Wanneer: donderdag 23 mei - Hoe laat: 19.00 – 22.00 uur Waar: BCN Utrecht CS - Toegang: € 215,50

KENNISGARANTIE OP MICROSOFT-TRAININGEN Zeker weten dat je echt iets opsteekt van je technische Microsoft-training? Bij Computrain krijg je kennisgarantie. Voorafgaand aan de training kun je gratis een oefenexamen doen en je voorkennis testen. Na de training doe je dit proefexamen nog een keer. Wij garanderen je dat de score van je oefenexamen na afloop van de training hoger is dan je score vooraf. Is dat niet zo, dan mag je de training kosteloos opnieuw volgen. De kennisgarantie geldt voor alle MOC’s die beginnen met MOC20 en alle nieuwe MOC’s die beginnen met AZ-, MS-, MD-, DP- en AI-. Behalve het proefexamen is trouwens ook het afsluitende examen bij je training inbegrepen.


54

Je kunt nu naast ons huidige aanbod kiezen uit 54 geheel nieuwe trainingen. Wat denk je van ISTQBŽ Advanced Test Automation Engineer, MOC On Demand AZ-100: Microsoft Azure Infrastructure and Deployment of Scaled agile in organisaties? Of kies een van de nieuwe HBO-programma’s, zoals Blockchain, Cybersecurity of Front-end Developer. Zo blijf je op de hoogte van alle actuele markt- en productontwikkelingen.

20.000 Het afgelopen jaar mochten wij 20.000 professionals opleiden. Zien we jou dit jaar (weer)?

250 Onze 250 trainers zijn speciaal geselecteerd om jou vooruit te helpen. Zij werken zelf dagelijks in de IT en snappen waar jij in je werk mee te maken hebt. De trainers motiveren jou met hun kennis, enthousiasme en hulpvaardigheid.

15


INSIGHT

TESTING 1, 2, 3 Voorheen had de tester voornamelijk een losstaande rol: aan het eind van een ontwikkeltraject alles testen. Tegenwoordig is de tester meer een regisseur en adviseur die tijdens het gehele traject meekijkt, adviseert, test en het team hierin coacht.

Hogere kwaliteit nodig De veranderende rol van de tester komt deels door de steeds verdergaande digitalisering van organisaties. Er is een hoger risico dat organisaties slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Ook speelt wet- en regelgeving een steeds grotere rol. Zo dwingt de AVG/GDPR bedrijven om hun databescherming te verbeteren. Omdat veel data digitaal wordt verwerkt en opgeslagen, vraagt dit ook een verbetering van het softwareontwikkeltraject.

Tester wordt adviseur Alleen aan het einde van het ontwikkeltraject testen is niet meer voldoende. Om de kwaliteit te borgen moet je testen tijdens het hele ontwikkelproces. Dat vraagt om een verandering: de tester wordt een ketenregisseur en adviseur. Hij adviseert, coacht en stelt lastige vragen: -- Welke oplosrichting kiest het team op basis van de requirements of user stories? -- Zitten er risico’s aan deze oplosrichting? -- Waar en hoe slaan we persoonsgegevens op? -- Hoe ontwikkelt het team software en hoe wordt de kwaliteit beoordeeld? -- Hoe ziet de testomgeving eruit? -- Welke delen kunnen we geautomatiseerd testen en welke niet?

Ontwikkel jezelf als tester Ons advies aan testers is dan ook: verbreed je kennis en verdiep je in de totale ontwikkelketen. Alleen dan word je de sparringpartner die de ontwikkelteams nodig hebben. Leer bijvoorbeeld meer over scrum, DevOps en de agile manier van testen. Zorg dat je alles weet van testautomatisePopulaire test-trainingen ring. En vergeet ook niet je sociale vaardigheden te - Testautomatisering Fundamentals trainen, als je je teamgenoten effectief wilt adviseren, - Certified Agile Tester beïnvloeden en overtuigen. - ISTQB® Foundation - ISTQB® Advanced Test Automation Engineer


ACTUEEL

MTA-BOOTCAMP VOOR APPLICATIE­BEHEERDERS GEMEENTE ROTTERDAM In 1 week meerdere certificeringen halen, door klassikaal leren, zelfstudie en coaching. Een groep technisch applicatiebeheerders van de gemeente Rotterdam deed het. Hun afdeling beheert 800 applicaties voor zo’n 12.000 gebruikers. Het bootcamp draaide om MTA-certificeringen (Microsoft Technology Associate). De technisch applicatiebeheerders verdiepten zich onder meer in netwerken, servers, cloud en mobile devices. De drie deelnemers die wij spraken waren relatief nieuw bij de gemeente. Hun kennis is nu vergroot en ze kunnen makkelijker sparren met collega’s van andere IT-afdelingen. Hoe zo’n bootcamp in elkaar zit? Elke dag begint met een stand-up, om te horen wie waarmee bezig is. Tijdens de week wisselt iedereen constant tussen verschillende trainingsruimtes. Er zijn ruimten voor coaching, theorie, oefenen en ervaringen delen. Is iemand klaar met een module, dan kan hij of zij direct examen doen. Er zijn altijd meerdere docenten aanwezig voor vragen en die het energieniveau hoog houden.

AMANDA NIEUWENBOOM Technisch applicatiebeheerder “Ik ging blanco het bootcamp in en de docent adviseerde ons de tweede dag een examen te plannen. Als je het niet zou halen, kon je dit een dag later herkansen. Voor mijn gevoel was dit vrij snel, maar wel een goede stok achter de deur. Ik plande mijn eerste examen en slaagde. Toen viel de druk weg. We hadden fijne docenten met heel veel kennis in huis. Ze kwamen regelmatig kijken hoe alles ging, maar waren niet opdringerig. De sfeer was relaxt en iedere cursus gaf meer duidelijkheid. Ik heb nooit het gevoel gehad dat we moesten presteren. Ik heb uiteindelijk zes examens gehaald. Wanneer ik nu overleg met collega’s om bepaalde problemen te bespreken, is alles duidelijker. Er worden vaak allerlei termen gebruikt en nu weet ik waar ze het over hebben. Als er een MCSA-bootcamp wordt gepland voor meer verdieping, wil ik die ook zeker doen.”

SUNCHASE PHANBOONCHAN Technisch applicatiebeheerder “Onze grote organisatie is gesplitst in veel IT-disciplines. Als technisch applicatiebeheerder moet ik alle lagen in onze infrastructuur kennen. Ik leer veel van collega’s, maar ik merkte dat ik meer kennis nodig had om de basisprincipes te begrijpen. Het bootcamp heeft mij daarbij geholpen. Op eigen tempo mijn certificering halen: mij lag het wel. Ik genoot ervan. Door mijn werkervaring zag ik alles op z’n plek vallen. Het was ook leuk om te sparren met de docenten over hoe zij bepaalde dingen doen in de praktijk. Ik had voor mezelf als doel gesteld om minimaal drie certificeringen te halen. Uiteindelijk heb ik er zeven gehaald. De faciliteiten waren ook inspirerend. De locatie was industrieel ingericht en er stond een piano die ik in de pauzes bespeelde. Buurten in andere ruimten kon de hele dag door. Het bootcamp heeft mij dan ook dichter bij collega’s van andere teams gebracht.”

DIDEM KELES Technisch applicatiebeheerder “Voor mij als leek was een bootcamp heel handig om me dingen meer eigen te maken. Voordat ik bij de gemeente Rotterdam kwam werken, had ik geen IT-kennis. Na meerdere opleidingen en praktijkervaring was het MTA-bootcamp echte vakinhoudelijke materie die ik nog nodig had. Ik hoorde bijvoorbeeld dagelijks collega’s praten over protocollen en migraties. Nu weet ik wat het allemaal is. Het leukste aan het bootcamp vond ik het in eigen tempo leren. Als je voelde dat je er klaar voor was, maakte je het examen. Ik heb zelf drie examens gehaald. In onze groep was iedereen met verschillende niveaus trainingen bezig. We hielpen elkaar en je kon overal heel makkelijk in- en uitlopen. Er was ook genoeg tijd om te socializen. De docenten waren hartstikke sympathiek en heel kundig. Ze konden alles snel en goed uitleggen. Dat gaf een vertrouwd gevoel. Ik vond het een hele fijne setting.”

17


NIEUWE EXPERTISE

CERTIFICERIN

MICROSOF

H

oe actueel blijven certificeringen in de veranderende IT-sector? Microsoft speelt hierop in met aangepaste certificeringen: van productcertificeringen naar certificeringen afgestemd op functierollen. Zo blijven professionals up-to-date in hun vakgebied.

Behoefte aan nieuwe focus Voorheen waren de belangrijkste IT-certificeringen productgeoriënteerd. Bij elke nieuwe versie van een product hoorden nieuwe certificeringen en trainingen. Tegenwoordig veranderen producten dagelijks en verschijnen er wekelijks nieuwe diensten op cloudplatforms. Daardoor wordt het moeilijker om certificeringen en bijbehorende trainingen actueel te houden. Daarnaast is er een grotere vraag naar certificeringen op functieniveau, een job role. Professionals willen geen certificering op een product, maar op hoe ze dat product kunnen toepassen in hun huidige werk. Als ze vaardigheden leren die dichter bij de praktijk liggen, zijn zij van meerwaarde voor hun organisatie en worden doelstellingen sneller behaald.

Role-based certificeringen In 2018 besloot Microsoft stapsgewijs haar certificeringsframework aan te passen. Van productcertificeringen op MCSA- en MCSEniveau, naar role-based certificeringen. De te behalen niveaus zijn hernoemd naar Fundamentals, Associate en Expert. Met de nieuwe certificeringen kun je nog eenvoudiger de juiste skills voor jouw praktijk leren en bijbehorende erkenningen halen.

Solution Areas Bij de ontwikkeling van het nieuwe framework – en voor het succes ervan – ging Microsoft uit van een aantal randvoorwaarden. Alle job-role certificeringen krijgen bijvoorbeeld een plaats in een van de vier Business Solution Areas van Microsoft: Apps and Infrastructure, Data and Artificial Intelligence, Modern Workplace en Business Applications. Daarnaast sluiten ze aan bij de gevraagde competenties en gevraagde banen en zijn de certificeringen beter uitgelijnd met de product lifecycles in deze gebieden. Om de rollen in te vullen

is nauwkeurig onderzoek gedaan naar de verschillende roleisen. Interne Microsoftexperts en externe Subject Matter Experts hebben samen de benodigde technische en functionele skills beschreven.

Koppeling tussen training en certificering Een andere ontwikkeling die nu nog beter tot zijn recht komt, is dat de trainingen en certificeringen een-op-een op elkaar zijn afgestemd. Er is één centrale bron voor de examendoelen, trainingsdoelstellingen en trainingscontent. Dat betekent bij Computrain bijvoorbeeld dat je bij alle MOC-trainingen hetzelfde digitale materiaal ontvangt als wat op ons Open edX-platform staat. Dit lesmateriaal wordt regelmatig geüpdatet.


E

GEN

T

Azure-certificeringen Na de aankondiging van het nieuwe certificeringsframework nam Microsoft de Azure-certificeringen onder handen. Er zijn drie nieuwe certificeringen op Associateniveau (vergelijkbaar met het voormalige MCSA-niveau): -- Microsoft Certified: Azure Administrator Associate -- Microsoft Certified: Azure Developer Associate -- Microsoft Certified: Azure Security Associate En twee nieuwe certificeringen op Expertniveau (vergelijkbaar met het voormalige MCSE-niveau): -- Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert -- Microsoft Certified: Azure DevOps Engineer Expert Afhankelijk van de certificering doet u een of twee examens.

Nieuw: Fundamentals-niveau

Eenduidige achievement-strategie Er is nu meer eenheid in de certificaten, examens en certificeringen. Examen of een volledige certificering behaald? Of een On Demand-module succesvol afgesloten met een officieel Microsoft Certificate of Completion? Je kunt je behaalde resultaten eenvoudig met de buitenwereld delen, via bijvoorbeeld LinkedIn.

EENVOUDIGER DE JUISTE SKILLS LEREN EN ERKENNINGEN HALEN BINNEN JOUW IT-ROL.

Nieuw binnen het certificeringsprogramma zijn de trainingen en certificeringen op het instapniveau Fundamentals: -- Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) -- Microsoft 365 Fundamentals (MS-900) Wil je liever een certificering op Associateof Expert-niveau halen, dan zijn deze Fundamentals-certificeringen trouwens niet verplicht.

Microsoft 365 Tegelijk met de Azure-certificeringen zijn ook de nieuwe Microsoft 365-certificeringen aangekondigd. Dat zijn vier nieuwe certificeringen op Associate-niveau (vergelijkbaar met het voormalige MCSAniveau): -- Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate -- Microsoft 365 Certified: Teamwork Administrator Associate -- Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate -- Microsoft 365 Certified: Security

Administrator Associate En één nieuwe certificering op Expertniveau (vergelijkbaar met het voormalige MCSE-niveau): -- Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert

Azure Data and AI Recent kondigde Microsoft ook langverwachte certificeringen aan voor rollen binnen de Solution Area Data and Artificial Intelligence. Dat zijn drie certificeringen op Associate-niveau: -- Microsoft Certified: Azure Data Scientist Associate -- Microsoft Certified: Azure Data Engineer Associate -- Microsoft Certified: Azure AI Engineer Associate

Trainingen inclusief examen Aan de slag met je certificering? We bieden je zowel klassikale certificeringstrainingen als MOC On Demand. Deze zijn inclusief het bijbehorende examen. Om je optimaal voor te bereiden op de examens krijg je ook een gratis officieel Measure Up-proefexamen (indien beschikbaar). Je kunt hiermee 180 dagen oefenen voor het officiële examen.

Bestaande certificering upgraden Heb je al een Azure-certificering en wil je deze eenvoudig upgraden naar de nieuwe, meer relevante certificering? Doe dan vóór 30 juni 2019 een transitie-examen. Dan hoef je straks niet je complete certificering met meerdere examens opnieuw te behalen. Kijk voor meer informatie over onze transitieprogramma’s op computrain.nl/azure.

19


VOORUIT MET IT

WERK AAN JE MARKT­ WAARDE, NU EN IN DE TOEKOMST Er is een enorme behoefte aan gekwalificeerde medewerkers binnen de IT-sector. Hierbij gaat het om vaktechnische competenties en marktcertificeringen én steeds vaker eisen organisaties een aantoonbaar HBO- of WO-niveau. Computrain helpt je hierin graag vooruit.

I

T wordt steeds complexer en vraagt om verdieping in de conceptuele kennis en de vertaalslag van data en IT naar de business. Denk aan digitalisering van klantgegevens, geautomatiseerde processen, alles benaderbaar in de cloud, web- en app-toepassingen, 3D-printen, kunstmatige intelligentie, Internet of Things. Oude IT-functies verdwijnen en nieuwe verschijnen.

Nieuwe IT-functies De huidige IT-ontwikkelingen zorgen voor een toename van de werkgelegenheid op HBO-niveau. Er zijn bijvoorbeeld webontwikkelaars, data scientists, blockchainexperts en Data Protection Officers nodig. Maar ook specialisten in cloud, artificial intelligence en DevOps. Ook voor functies op MBO-niveau vragen werkgevers steeds vaker een HBO’er. Als IT-professional moet je meebewegen met de veranderingen in de markt.

Subsidies voor HBO-opleiding

Deel van een HBO-opleiding volgen

Naast het bedrijfsleven ziet ook de overheid de mismatch en het belang van voldoende scholing op HBO-niveau. Om de drempel tot studeren te verlagen, komt de overheid professionals financieel tegemoet. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt subsidies en andere gunstige financieringsmogelijkheden beschikbaar voor krapteberoepen – moeilijk vervulbare vacatures – en voor een groot aantal HBO-opleidingen op IT-gebied. Zo kunnen volwassenen zich doorontwikkelen. Bijvoorbeeld van een MBO-opleiding of niet-afgeronde HBO-opleiding naar een upto-date IT-certificering op HBO-niveau.

Je kunt bij Computrain bijvoorbeeld kiezen voor de volledige HBO Bachelor Informatica of HBO Bachelor BIM, maar ook voor kortdurende opleidingen of specialisaties op HBO-niveau. Je kunt zelfs alleen het eerste jaar van een Bacheloropleiding of een korter HBO-programma volgen. Deze programma’s zijn opgebouwd uit modules die afkomstig zijn uit de HBO Bacheloropleidingen. Veelgevraagd in de markt zijn specialisaties als big data, business intelligence, functioneel beheer, privacy, security en software engineering. Na een kort programma kun je altijd nog doorstromen naar de volledige HBO Bachelor.

Erkende HBO-opleidingen IT

HBO-maatwerk

Als IT-praktijkopleider helpt ook Computrain mee om het tekort aan HBO’ers op te lossen. Met actuele trainingen en certificeringen én erkende opleidingen op HBO Bachelor- en Masterniveau, slaan we de brug tussen de gewenste competenties en een opleidings­ niveau. Hiervoor werken we nauw samen met NCOI Opleidingen. Dat betekent dat je bij Computrain een officieel HBO-diploma en de titel Bachelor kunt behalen.

Door de grote behoefte aan gekwalificeerde medewerkers, organiseert Computrain ook steeds meer maatwerk HBO-programma’s binnen organisaties. Zo’n traject levert een organisatie competente medewerkers op in de gewenste bedrijfsprofielen. En HBO-trajecten zijn vanwege de subsidiemogelijkheden ook nog eens extra financieel aantrekkelijk. Een groot deel van de opleidingskosten wordt vergoed door de overheid. Zelfs tot een maximum van 10.000 euro voor een volledige HBO Bacheloropleiding.


NIEUWE HBO-PROGRAMMA’S Dit jaar lanceren we weer 5 nieuwe HBO-programma’s. Hiermee helpen we organisaties en professionals om de juiste IT-competenties te ontwikkelen en daardoor hun performance te verhogen. Zo blijf je duurzaam inzetbaar, nu en in de toekomst. Dat bedoelen we met ‘vooruit met IT’. Nieuwe HBO-programma’s bij Computrain -- HBO Agile en Lean Leadership -- HBO Blockchain -- HBO Business Informationmanagement -- HBO Cybersecurity -- HBO Front-end Developer

Per halfjaar € 1.250,- subsidie Voor de HBO Bachelor Informatica (met of zonder specialisatie) en voor vele HBO-programma’s krijg je per halfjaar € 1.250,- subsidie. Dat kan oplopen tot € 10.000,- voor een volledige Bachelor­ opleiding.

Studiefinanciering voor volwassenen Het levenlanglerenkrediet is een voordelige lening van de overheid tegen een lage rente. Iedereen tot 55 jaar kan maximaal 5 jaar geld lenen. Je hebt daarna 15 jaar om de lening terug te betalen.

€ 2.500,- voor leerbegeleiding De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming tot wel € 2.500,- van de overheid in de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.

21


KALENDER

STARTDATA Jou vooruit helpen met IT. Dat doet Computrain al meer dan 40 jaar. We bieden je ruim 850 trainingen en opleidingen op het gebied van Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Bekijk ons totale aanbod op computrain.nl. Zien we je binnenkort? GEBRUIK 02-04-2019

Acrobat Formulieren

11-04-2019

Photoshop Basis

17-04-2019

06-06-2019

MTA HTML5 Application Development Fundamentals (MTA-Examen 98-375) (MOC40375)

Acrobat in de Office-omgeving

18-06-2019

MTA Database Administration Fundamentals (MTA-Examen 98-364) (MOC40364)

25-04-2019

Access Basis

24-06-2019

Provisioning SQL Databases (MOC20765)

29-04-2019

Outlook Basis

06-05-2019

Office On Demand: Excel Expert - PREMIUM

06-05-2019

Office On Demand: PowerPoint Advanced - PREMIUM

06-05-2019

Office On Demand: Word Advanced - PLUS

08-04-2019

07-05-2019

Office On Demand: Excel Advanced - PLUS

15-04-2019

Programming with R for Data Science - Coaching

07-05-2019

Office On Demand: Outlook Advanced - PLUS

23-04-2019

Advanced PHP Programming

09-05-2019

Excel Basis

29-04-2019

Programmeren in C++

09-05-2019

Illustrator Advanced

02-05-2019

Scrum Master

13-05-2019

Access Advanced: Data analyseren en macro's

06-05-2019

Querying Data with Transact-SQL (MOC20761)

20-05-2019

Word Basis II

06-05-2019

Developing Windows Azure and Web Services (MOC20487)

21-05-2019

Word Basis I

06-05-2019

Java SE Fundamentals

23-05-2019

InDesign Basis

06-05-2019

Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 (MOC20480)

24-05-2019

Excel Power BI

07-05-2019

SQL Fundamentals

28-05-2019

SharePoint Content Management Advanced

13-05-2019

XML Introduction

04-06-2019

Photoshop Advanced

20-05-2019

C# Programming Object Programming

20-06-2019

Office 365 voor Servicedesk

20-05-2019

Een Relationele Database Ontwerpen

25-06-2019

Word Advanced: Werken met lange, complexe documenten

28-05-2019

VB.NET Object Programming

26-06-2019

Photoshop Basis

11-06-2019

Python Programming

24-06-2019

Programming in C# (MOC20483)

26-06-2019

Programmeren in Excel met VBA

BEHEER 02-04-2019

Introduction to SQL Databases (MOC10985)

08-04-2019

Analyzing Data with Power BI (MOC20778)

08-04-2019

Installation, Storage, and Compute with Windows Server 2016 (MOC20740)

15-04-2019

Identity With Windows Server 2016 (MOC20742)

15-04-2019

Microsoft Azure Integration and Security (AZ-101)

29-04-2019

Analyzing Data With SQL Server Reporting Services (MOC10990)

30-04-2019

Data Warehousing

06-05-2019

Administering a SQL Database Infrastructure (MOC20764)

07-05-2019

Analyzing Data with Excel (MOC20779)

DEVELOPMENT

Tip: Computrain last minute deals Kijk voor trainingen met korting eens op computrain.nl/lastminute.

Programmeren in Excel met VBA


Advies nodig? T: 030 - 2 348 500

BUSINESS IT EN ­PROJECTMANAGEMENT 02-04-2019

ASL® Foundation

02-04-2019

Cloud Technology Associate

02-04-2019

Lean Six Sigma Yellow Belt

08-04-2019

ITIL® Planning, Protection & Optimization

11-04-2019

ITIL® Service Strategy

Voor elk vakgebied,

15-04-2019

AWS Business Essentials

en alle kennisniveaus

16-04-2019

BiSL® Advanced

18-04-2019

Privacy & Data Protection Foundation

19-04-2019

ITIL® Practitioner

29-04-2019

BISL® Foundation

06-05-2019

PRINCE2 Agile® Practitioner

07-05-2019

IT-Security Foundation

09-05-2019

Agile Project Management™ (versie 2.0) inclusief examens

10-05-2019

Lean Green Belt

13-05-2019

ITIL® Foundation

20-05-2019

PRINCE2® Practitioner

21-05-2019

Ethical Hacking Foundation

23-05-2019

PRINCE2® Foundation

28-05-2019

ITIL® Continual Service Improvement

28-05-2019

Training Blockchain

03-06-2019

ITIL® Service Operation

11-06-2019

IT Management

11-06-2019

IT Security Management

24-06-2019

Certified Ethical Hacker (CEH)

24-06-2019

PRINCE2® Foundation

26-06-2019

Agile Scrum Foundation

Leslocaties door heel Nederland

23


UPDATE JOUW AZURECERTIFICERING De Azure-certificeringen van Microsoft veranderen. Jouw certificering eenvoudig upgraden naar de nieuwe, meer relevante Azure-certificering? Haal ‘m vóór 30 juni 2019 met een transitieprogramma van Computrain. Dan hoef je straks niet je complete certificering met meerdere examens opnieuw te behalen. Jouw Azure-certificeringsupgrade vóór 30 juni 2019: --

Leer in jouw tempo (MOC On Demand)

--

E-learning en 2 klassikale praktijkdagen

--

€ 1.595

Meer info en aanmelden: computrain.nl/azure

Profile for Computrain

UPDATE #10 Computrain