Page 1

CAMPANYA ESTERIL·LITZACIÓ OCTUBRE I NOVEMBRE 2012 Durant els mesos d’octubre i novembres a la nostra clínica fem la campanya d’esteril·lització. Consisteix en aplicar un descompte del 20% en les operacions d’ovariohisterectomies i castracions. L’esteril·lització l’entenem com a medicina preventiva, ja que esteril·litzant a temps ens podem estalviar malalties greus com el càncer i infeccions uterines en un futur. A continuació vos donem un poc d’informació sobre l’operació.

INFORMACIÓ SOBRE L'OPERACIÓ Què és una castració masculina? És una intervenció quirúrgica amb la qual s’extirpen els testicles amb la finalitat d’esteril·litzar l’animal. Què és una Ovariohisterectomia? És una intervenció quirúrgica amb la qual s’extirpen els ovaris i l’úter amb la finalitat d’esteril·litzar l’animal. Quins avantatges té l'esteril.lització?    

Disminueix molt la incidència de càncer de mama en femelles, si l'esteril·lització es fa abans del primer zel (millor), o entre el primer i el segon. Eliminem molts problemes de comportament, com marcatge territorial amb orina, miolar excessiu de les gates en zel, agressivitat entre individus del mateix sexe, canvis de conducta per embarassos psicològics en gosses, etc... Evita l'aparició d'infeccions i càncers reproductius, molt freqüents en animals geriàtrics (vells), com ara la piòmetra (infecció d’úter). Evitem les montes no desitjades de gates i gosses, i degut a això, ajudem a disminuir la superpoblació i l'abandonament.

Quan s'ha de fer?  

Es pot fer en qualsevol edat. És preferible entre els 7-10 mesos de vida, per aconseguir el màxim d'èxit en el control de problemes de comportament lligats al sexe, i per disminuïr la incidència de tumors de mama en les femelles.


Preguntes freqüents: 

S’engrossarà molt? Amb l’esteril·lització és cert que el metabolisme es ral·lentitza, és a dir, que és més fàcil que s’acumule greix. Aquest és un aspecte que podem controlar mantenim una vida activa de la nostra mascota i li proporcionem la dieta adequada.

Les femelles necessiten parir almenys una vegada en la vida? Es tracta d’una llegenda urbana. No existeix cap fonament científic que suporte aquesta teoria. Amb una esteril·lització precoç aconseguim disminuir el risc de patir càncer i infeccions de la nostra mascota en edats adultes.

Li canviarà el caràcter? El caràcter habitual dels gossos i gats no està influenciat per les hormones sexuals. Aquestes sí que es veuen implicades en el comportament durant les èpoques reproductives: comportament del zel de les gosses i gates, territorialitat, agressivitat sexual, escapades no desitjades, ... Per tant, l’esteril·lització ens servirà per controlar els comportaments no desitjats a causa de la conducta sexual, sense modificar el caràcter de la nostra mascota.

És molt perillós operar al meu animal? L’esteril·lització comporta haver d’anestesiar la nostra mascota, i això suposa un risc. Cal dir però que si animals joves i sense cap tipus de malaltia aquest risc és minimitza. Hi ha molt més risc durant un part, o si hem d’operar un tumor o infecció d’úter per exemple.

Si tens qualsevol dubte només cal que ens ho consultes i t’informarem. Telèfons de contacte: Clínica Veterinària Vetervall: 96 2837588

Campanya esteril·lització  

Durant els mesos d’octubre i novembres a la nostra clínica fem la campanya d’esteril·lització. Consisteix en aplicar un descompte del 20% en...