Page 1

De A-kaart geeft goesting in ’t stad.


Vijf goede redenen om een A-kaart op zak te hebben: �

U krijgt meteen een heleboel gratis startvoordelen

� U spaart punten voor kortingen in musea,

zwembaden, cultuurcentra ... �

U krijgt elke week een pak tips voor uitstapjes in Antwerpen

U geniet van exclusieve A-kaartacties

U wordt er nog meer Antwerpenaar door (ook al woont u niet in Antwerpen)


Wat is een A-kaart?

Start met voorsprong

De A-kaart is de spaar- en voordeelkaart van de stad Antwerpen. Met de A-kaart spaart u punten in stedelijke bibliotheken, zwembaden, musea, cultuurcentra en op verschillende andere plaatsen. De punten die u spaart, ruilt u heel gemakkelijk om voor extra voordelen en kortingen. Met een A-kaart op zak haalt u dus veel meer uit ’t stad.

Een A-kaart kost 3 euro en u krijgt er meteen heel wat gratis extra’s bij: • 1 gratis zwembeurt in een stedelijk zwembad • 1 gratis filmvoorstelling in een Antwerps cultuurcentrum • 1 gratis cadeautje in de stadswinkel • 1 gratis toegang tot een stedelijk museum OF 2 euro korting in de museumshop • 3 euro korting op uw jaarabonnement in de bibliotheek U kiest zelf waar u uw startvoordelen inruilt. De gratis zwembeurt kunt u vb. gebruiken in zwembad de Wezenberg maar net zo goed in dat van de Veldstraat. U kunt een startvoordeel wel maar één keer gebruiken.


Voor wie? De A-kaart is een must voor iedereen die goesting heeft in ‘t stad. Antwerpse jongeren tot 18 jaar krijgen ze gratis. Voor alle andere fans van ‘t stad kost ze 3 euro. Een klein bedrag dat een wereld opent vol kortingen op vrijetijdsactiviteiten. En dat een heel leven lang, want een A-kaart is onbeperkt geldig.

Hoe punten sparen? Punten sparen is kinderspel. Om een punt te sparen houdt u de A-kaart voor de spaarzuil. Na de ‘biep’ hebt u 1 punt gespaard en verschijnt uw puntensaldo op het schermpje. In de bib kunt u 1 punt per week sparen, op alle andere plaatsen en activiteiten, is dat 1 punt per dag.

Houd uw A-kaart hier.


Waar punten sparen?

Antwerpen

Punten sparen, kan op alle plaatsen waar een A-kaartzuil staat. Die staan onder andere in musea, zwembaden, cultuurcentra, bibliotheken, het Ecohuis, de ZOO en nog tientallen andere plaatsen in Antwerpen. Op www.antwerpen.be/a-kaart staat een volledig overzicht van alle plaatsen waar u punten kunt sparen.

Badboot Olympisch Zwembad Wezenberg Zwembad De Molen Zwembad Sportoase Veldstraat Letterenhuis Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience FoMu Fotomuseum Provincie Antwerpen Maagdenhuismuseum MAS Middelheimmuseum MoMu ModeMuseum Provincie Antwerpen Museum Mayer van den Bergh Museum Plantin-Moretus / Prentenkabinet Museum Vleeshuis / Klank van de stad M HKA Red Star Line Rubenianum Rubenshuis Atlas Ontmoetingscentrum het Oude Badhuis Ontmoetingscentrum het Stadsmagazijn


Tophat AMUZ Arenbergschouwburg Provincie Antwerpen CC Luchtbal Cultureel Ontmoetingscentrum Nova coStA Bibliotheek Brederode Bibliotheek Elsschot Bibliotheek Kielpark Bibliotheek Luchtbal Bibliotheek Permeke Bibliotheek Sint-Andries Jeugddienst Antwerpen MASshop Stadswinkel Antwerpen.be-centrum (Digipolis) Digipunt Atel Digipunt Linkerover (Atel) Digipunt Luchtbal (Atel) Digipunt OC Nova (Dotkom) Digipunt Permeke (Atel) Digipunt Sint-Andries (Atel) ZOO Antwerpen

Berchem Zwembad Groenenhoek CC Berchem Bibliotheek De Poort Bibliotheek Groenenhoek Jeugddienst Berchem Futsal FTA Buurtwerk Posthof (Dotkom)


Berendrecht – Zandvliet – Lillo

Ekeren

Vrijetijdscentrum De Schelde Bibliotheek Viswater

Zwembad De Schinde CC Ekeren Bibliotheek Driehoek Jeugddienst Ekeren

Borgerhout Zwembad Plantin Moretus de ROMA Bibliotheek Vredegerecht Ecohuis Jeugddienst Borgerhout Digipunt Steunpunt Tewerkstelling (Dotkom)

Deurne Zwembad Arena CC Deurne Bibliotheek Arena Bibliotheek Couwelaar Jeugddienst Deurne Schelde-Natie Precura Digipunt Buurthuis Dinamo (Dotkom) Digipunt Wijkcentrum ‘t Pleintje (Dotkom)


Hoboken

Wilrijk

Zwembad Sorghvliedt UiThuis Hoboken DHW SASJA

Zwembad Ieperman CC de Kern Bibliotheek Bist Kinderboerderij Jeugddienst Wilrijk

Merksem Zwembad Park van Merksem Ontmoetingscentrum Merksemdok CC Merksem Bibliotheek Maantje Bibliotheek Park Jeugddienst Merksem/Kasteel Bouckenborgh Port of Antwerp Giants


Hoe punten inruilen? Punten inruilen doet u op de plaats waar u van het voordeel gebruik wilt maken. vb: aan de kassa van het cultuurcentrum als u tickets wilt kopen. U ruilt altijd 10 punten in of een veelvoud van 10. In ruil voor die punten krijgt u een korting of betaalt u zelfs helemaal niets. Per ticket kunt u maximum 10 punten inruilen. Bij aankoop van meerdere tickets kunt u meer punten inruilen, maar het aantal keer dat u 10 punten inruilt is nooit groter dan het aantal tickets.

Maak uw A-kaartprofiel aan Met een A-kaartprofiel blijft u op de hoogte van nieuwe of tijdelijke acties en kunt u gemakkelijk uw puntensaldo controleren. Een A-kaartprofiel aanmaken is heel eenvoudig: Surf naar www.dna.be/a-kaart, maak een profiel aan met uw e-mailadres en koppel uw A-kaartnummer aan uw profiel.

TIP

Schrijf u zeker in voor de mailing van de A-kaart. Daarin vindt u altijd de laatste nieuwe voordelen en tips voor uitstapjes in Antwerpen.

In winkels (Stadswinkel, museumshops ...) kunt u maximum 10 punten inruilen bij een aankoop vanaf 10 euro.

TIP

Wacht niet te lang om uw punten in te ruilen, want ze vervallen na 1 jaar. Bekijk uw puntensaldo op www.dna.be/a-kaart of aan een spaarzuil en ruil ze dus tijdig in voor een mooie korting. Of doe ze gewoon cadeau aan vrienden of familie. Dat kan ook!


A-kaart + OMNIO/VT = extra voordeel Hebt u het financieel moeilijk? Of hebt u recht op een verhoogde tegemoetkoming bij uw ziekenfonds? Vraag dan aan uw mutualiteit of u in aanmerking komt voor het OMNIO/VT-statuut. Met een OMNIO/VT-statuut is de A-kaart meteen ook uw persoonlijke voordeelkaart. Zo krijgt u altijd het meest gunstige tarief in het zwembad, museum, Ecohuis, cultuurcentrum, de bibliotheek ... Als u recht hebt op het OMNIO/VT-statuut, ga dan met een geldig kleefbriefje van de mutualiteit en uw identiteitskaart naar een A-kaartlocatie. De medewerker aan de balie maakt dan direct uw A-kaart aan met OMNIO/VT-statuut voor maar 2 euro. LET OP!

Het OMNIO/VT-statuut op uw A-kaart vervalt elk jaar op 31 december. U kan het ieder jaar laten verlengen door een nieuw kleefbriefje van uw mutualiteit af te geven in een A-kaartlocatie. Vraag meer uitleg aan onze baliemedewerkers.

Het reglement verbonden aan de A-kaart vindt u op de website www.antwerpen.be/a-kaart. De stad Antwerpen neemt de wettelijke bepalingen opgenomen in de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens in acht. Ingevolge art.9 en volgende van de wet van 8 december 1992 beschikt u over een recht van mededeling, inzage en verbetering. Uw persoonsgegevens worden niet medegedeeld aan partners of derden.


www.antwerpen.be/a-kaart

03 22 11 333

V.U.: Annik Bogaert, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen

D/2013/0306/161

Mc akaart