Page 1

AGAZIN

Információk és hírek a régió legszebb bevásárlóközpontjából

2013. május

Gyereknap

Vásárlási utalvány

Látogass el a Fórum bevásárlóközpontba május utolsó hétvégéjjén. Izgalmas színpadi programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat.

Nincs ötlete..., mit vegyen születésnapra, névnapra? Válassza utalványunkat, örömmel fogadja mindenki.

Májusban program programot követ. Gondoltunk kicsikre és nagyokra is, minden hétvégén valami különleges családi rendezvénnyel várunk minden kedves érdeklődőt.

Csapó u. 30., 4029, Debrecen

Megközelíthető az alábbi tömegközlekedési eszközökkel:

Az első hétvégén az anyukákat szeretnék a középpontba helyezni Anyák napja alkalmából. Egy kis kényeztetésre invitáljuk őket, hiszen Fórum Magazin címlapfotókat ké-

11-es, 15-ös, 22-es, 24-es, 31-es és 43-as autóbuszokkal, a 3-as és a 3A jelzésű trolibuszokkal, valamint az 1-es villamossal.

szítünk róluk, rólatok gyerekeitekkel. Ráadásul a fotót, a sminkest és a fodrászt is mi álljuk. Sőt az öt legszebb anyuka családi vacsorát nyerhet, ahova az egész család velük tart majd. Aztán jönnek a mézédes, pin upos tavaszi divatnapok, ahol bemutatjuk a legújabb kollekciókat. Olyan nagy márkák darabjait tekinthetik meg az érdeklődök a kifutón,mint a New Yorker, a Promod, a Mango vagy a Magenta. De a teljes listát nem

120 üzlet

E

C

E

N

Az Ön kényelméért!

Nyitva tartás Hétfő–Szombat Vasárnap

09:00–20:00 10:00–18:00

töttük a legjobb darabokat, de hogy még élvezetesebb legyen a kiállítás, akadálypályákkal és az első nagy Fórum Biciklizéssel várjuk az egész családot. Sőt, hogy nyáron legyen mit olvasni a strandon és a repülőn a Könyvhét keretében a legújabb és legjobb olvasmányok közül válogathatunk majd június elején. Jöjjenek a krimik, a szerelmi történetek. Induljon hát a nyár és kezdődjön a Fórum májusi program sorozata.

ANYÁK NAPJA MÁJUS 3-4-5.

www.forumdebrecen.hu

800 parkolóhely

R

szeretnénk elárulni, hiszen mindent csak idejében. Annyit viszont még elárulunk színekben és édességekben nem lesz hiány. A hónap végén pedig egy különleges programmal kedvezünk a gyerekeknek. Valljuk be még felnőttként is vonzódunk ahhoz, hogy ilyenkor valaki gyereknek lásson minket. Hát egy egész családnak jó programot ígérő kiállítással készülünk. Felkutattuk a régi bicikli tulajdonosokat és összegyűj-

Véradás Május 10.

A Fórum Debrecen parkolási díja: az első két óra díjmentes, utána minden megkezdett fél óra 100 Ft, hétvégén pedig ingyenes.

B

Legyen naprakész, informálódjon a közösségi portálról! Frissülő cikkek naponta.

Joy napok

Alig vagyunk túl a tavaszi divatunkon és a mindig oly nagy sikerű Glamour napokon, ismét érdemes előkészíteni a kuponokat, melyekkel a Joy napokon rendkívüli kedvezményekkel vásárolhatják meg a tavaszi ruhatáruk elengedhetetlen darabjait. Ám ha mindez nem lenne elég, sztárfellépőkkel és divatbemutatókkal hozzuk el ezúttal is a legdivatosabb kollekciókat. Ebben a hónapban kezdetét veszi Ballagási tablókiállításunk, valamint az első Fórum Biciklizésünk. Ám az édesanyákról és a gyermekekről sem felejtkezünk el, Anyák napján az édesanyákat állítjuk a középpontba ezúttal, a gyerekeknek pedig izgalmas programokkal készülünk. A részletekről és a pontos programokról olvashatnak májusi magazinunkban. A kicsiket és nagyokat egyaránt várjuk izgalmas és szórakoztató programjainkkal!

E

Egy hasznos ismerős

Fórum

Kedves Olvasó!

D

V. évfolyam 48. szám


AGAZIN

2

2013. május

Fórum Joy Napok Hölgyeim figyelem, ismét a divaté a főszerep a bevásárlóközpontban! Az áprilisi hosszú hétvége után ismét négy napon keresztül figyelhetjük meg a divatcégek legújabb kollekcióját. Május 9. és 11. között 17 órától, vasárnap pedig 16 órától ismét fergeteges bemutatókkal várunk minden kedves érdeklődött, hiszen a legújabb tavaszi kollekciókat csodálhatjuk meg a Fórum gyönyörű modelljei által. A Joy napok keretében ráadásul kedvezményesen szerezhetjük be a hőn áhított termékeket, amelyek valljuk be- nélkülözhetetlenek a tavaszra. Két sztárfellépővel is készülünk: május 10-én Tóth Gabi, május 11-én Kasza Tibi koncerttel kedveskedünk 18 órától. Előző hónapban a divat nagy fővárosaiba kalauzoltuk el a látogatókat, most ismét egy g gy újj

20%-os kedvezménnyel vásárolhatjuk meg három napon keresztül. A nyár beköszöntével egyre több időt töltünk a természetben, most a kedvenc olvasmányainkat is megvásárolhatjuk a Joy hétvégén kedvezményesen. A Libri-ben sikerkönyveket, de akár egy kis krimit, romantikus történetet vagy történelmi kalandozást is választhatunk. Fehérnemű márkák közül is érdemes lesz válogatnunk: hiszen a Woman Secret, a Triumph és a Skiny modelljeit is kedvezményesen tudjuk majd megvásárolni. Emellett a Retro sportosan elegáns kollekcióját, de akár a Sugarbird gyönyörű ruháit is beszerezhetjük. A Hervisben pedig a tavaszi nagy mozgás attrakciónkra vásárolhatunk be 20% kedvezménnyel. Természetesen ez csak a kedvezményes boltok egyik fele, érdemes lesz ellátogatni, hiszen a Mosoly Napok keretében még megannyi üzlet csatlakozik majd a kedvezményadókhoz.

20%

dologgal készülünk. A pin-up stílus virágkorát éli, ötletek sokaságát gyűjtöttük össze, amit meg is jelenítünk majd a színpadon. Annyit elárulhatunk: sütikben, nyalókákban, vattacukorban és csodás tavaszi színű lufikban nem lesz hiány. De hogy még csábítóbbá tegyük a hétvégét, egy kicsit körbenéztünk az üzletekben, egy pár tippet összegyűjtöttünk a nagy vásárlási lázra: Az etno motívumok idén sláger korukat élik. Ragyogó színek, mint például a citromsárga, fekete, konyak és gyapjú fehér a kollekciók alapszínei. Kombinálhatjuk farmerrel, de fekete- fehér darabokkal is tökéletesen mutatnak. A C&A üzletében jártunk, ahol csipkeszövetből készült, csillogó nyomattal díszített szexi ruhákat és topokat találtunk vagány dzsekikkel kombinálva. Ráadásul a kiszemelt darabokat

Most érettségiztek? Nincs hová kitennetek a tablótokat? Jelentkezzetek! Május 16-ig várjuk azon osztályok jelentkezését, akik a régió legszebb bevásárlóközpontjában szeretnék elhelyezni a tablójukat. A látogatók szavazatai alapján, a legötletesebb ballagási tablókat készítő osztályokat megjutalmazzuk! Rengeteg nyeremény vár rátok! Az Erdőspuszta Club Hotel felajánlásaként a nyertes osztály bankettjének megrendezését átvállaljuk. Idén is lesz Facebook különdíj! Facebook szavazáson a legtöbb like-ot begyűjtő osztály értékes ajándékot kap! Ezen kívül vásárlási utalványok és ajándékcsomagok is gazdára találnak majd.

A tablókat keresd a Fórum Vár utca felőli bejárati folyosóján, valamint a Média Markt Sony üzletében, C&A, Spar, Libri, Gelati, Neckermann, Reno, Ulla Popken, Cortesi, Benu Fórum Patika, Coffeeshop Company, Komjáthy Ékszer, Mayoral, Optimarkt üzletekben!

30% kedvezmény!


AGAZIN

2013. május

3

1. Kitti

2.

3.

1.

Ruha (Magenta) 15.900 Ft; Pulóver (New Yorker) 8.990 Ft; Táska (Reno/Tamaris) 6.990 Ft; Cipő (New Yorker) 2.990 Ft.

4. Heni

5.

4.

Nadrág (New Yorker) Felső (C&A) Zakó (New Yorker) Táska (C&A) Cipő (Reno) Nyaklánc (Promod)

6.

2. Lali Felső (C&A) Nadrág (Retro) Cipő (NewYorker)

2.290 Ft; 15.990 Ft; 3.990 Ft;

5. Dóri Ruha (C&A) Pulóver (Mango) Karkötő (Promod) Napszemüveg (Promod) Cipő (Reno)

3. Noémi Nadrág (New Yorker) Felső (Magenta) Pulóver (New Yorker) Táska (NewYorker) Cipő (Reno)

8.990 Ft; 3.590 Ft; 9.990 Ft; 7.590 Ft; 11.990 Ft; 3.595 Ft.

8.990 Ft; 11.900 Ft; 5.990 Ft; 3.990 Ft; 13.990 Ft.

5.590 Ft, 7.995 Ft; 3.595 Ft; 3.590 Ft; 9.990 Ft.

6. Zsani Zakó (New Yorker) 8.990 Ft; Felső (Mango) 6.995 Ft; Nadrág (Promod) 9.995 Ft; Cipő (Reno) 15.990 Ft; Táska (New Yorker) 3.990 Ft; Napszemüveg (Promod) 3.590 Ft.

Lime, sárga, strand és sport

Divatszerkesztő: Tarcsa Anita

Végre megérkezett a várva várt jó idő, irány a természet. Jönnek a szerelmes andalgások, bicikli túrák, együtt töltött nagy összejövetelek. Légy divatos hát minden időpontban, ismét elhoztuk neked a legjobb májusi szetteket. Az üzletek kollekcióit végignézve két új színen akadt meg a figyelmem. Össze is állítottam a két legújabb kedvencemmel a szetteket. Az egyik a gyönyörű zöld alma árnyalat, ami megjelenik az üzletek polcain. Ha figyelmes vagy megtalálod felsőben, nadrágban, de akár egy új táskával is beújíthatsz. Nagyon jól kombinálható fehérrel, de akár krém színnel is kipróbálhatod. Ha merészebb vagy akár neon színekkel is viselheted, hiszen idén tavasszal minél színesebb vagy annál jobban kitűnsz a többiek közül. A második nagy kedvencem a nap sárga. Nem gondoltam volna, hogy én egyszer sárga holmit veszek, jelentem megtörtént. Hirtelen azon kaptam magam, hogy csak sárga dolgokat vásárolok, le is álltam gyorsan, mert lassan az egész ruhatáram lecserélem. Egy biztos: garantáltan imádni fogjátok. Nadrágok, szoknyák, blézerek, kiegészítők várnak, ha szétnézel az üzletekben. Strandra fel!? Miért is ne? A télből szinte nyárra váltott az időjárás. Kutakodtam egy kicsit, ami még tavaly is divat volt, de idén is hordhatod: tengerész csíkok mindenütt. Rövidnadrág, maxiruha (nekem a best of), blézer és felsők. Szerencsére majdnem minden üzlet kollekciójában megjelenik, így mindenki pénztárcájának megfelelően válogathat a csíkokból. Várjunk csak, létezik olyan hölgy, aki nem szeretne változtatni a külsején! Ha ismertek, azonnal szóljatok. Itt a tavasz, formálódjunk egy kicsit a bikini szezonra. Természetesen a férfiakat is cipeljük magunkkal egy kis biciklitúrára, egy jó kis esti kocogásra vagy éppen egy laza esti focizásra. Májusi napsütést és sok-sok együtt töltött percet kívánok mindenkinek.

10. Robi

7. Lili

7.

8.

9.

Felső (New Yorker) Zakó (Mango) Nadrág (Promod) Táska (Magenta) Nyaklánc (C&A) Cipő (Reno)

3.790 Ft; 15.995 Ft; 9.595 Ft; 11.390 Ft; 1.790 Ft 16.990 Ft

10.

11.

12.

Póló (C&A) Kabát (Hervis) Nadrág (Hervis) Cipő (Hervis) Bicikli (Hervis)

2.290 Ft; 7.999 Ft; 10.999 Ft; 32.999 Ft; 129.999 Ft

11. Magdi Felső (Hervis) Nadrág (Hervis) Cipő (Hervis) Lábsúly (Hervis) Szalag (Hervis)

8. Enikő Ruha (Retro) Mellény (Mango) Táska (New Yorker) Cipő (Hervis) Fülbevaló (C&A)

12.990 Ft; 6.995 Ft; 1.490 Ft; 5.999 Ft 1.990 Ft.

12. Ádám Pulóver (New Yorker) Felső (Retro) Nadrág (Hervis) Cipő (NewYorker) Labda (Hervis)

9. Kitti Felső (Mango) Nadrág (Retro) Táska (Promod) Fülbevaló (C&A) Cipő (Reno)

4.990 Ft; 6.499 Ft; 15.990 Ft; 4.990 Ft; 2.990 Ft.

5.990 Ft; 12.990 Ft; 7.595 Ft; 1.790 Ft; 19.990 Ft.

9.990 Ft; 6.990 Ft; 7.999 Ft; 3.990 Ft 5.999 Ft.

Fotók: Fejes Márton. Az árak tájékoztató jellegűek! Az aktuális árakról érdeklődjön az üzletekben.

Könyajánló! A júniusban megrendezendő Könyvhét kapcsán Zavadovicsné Katikát kértük meg, hogy ajánljon nekünk néhány olvasmányt a nyárra.

Az első ajánlatom Márai Sándor Régi Kassa, álom című műve: Márai Sándor és Kassa neve örökké összefort. A város, több esetben ad színteret műveinek, polgárai pedig mintául szolgának szereplői megrajzolásához. A Helikon kiadó könyve korabeli fotókkal és Márai idézetekkel próbálja felidézni az író szülővárosának korabeli képét.

A második ajánlatom a Park kiadó gondozásában Emylia Hall Nyarak című munkája. Neve hallatán nem is gondolnánk, hogy Ő is kötődik országunkhoz, 1978-ban egy angol és egy magyar képzőművész lányaként született Devon-ban.Az első könyves szerző regényében felszínre kerülnek a magyar gyökerek, melybe ágyazva megismerhetjük egy fiatal nő szembenézését a gyerekkorával, megtudhatjuk, hogy hogyan törhetnek felszínre a már elfeledettnek hit múlt..., ehhez elegendő egy csomag érkezése.

A harmadikként ajánlott könyv szerzője Magyarországon született, Kati Marton Párizs- Szerelmeim története címet viselő önéletrajzi írását ajánlanám. A kötetben -szerelmein keresztül- átfogó képet ad egy erős nő megpróbáltatásairól, sikerről,veszteségekről, újrakezdésről és nem utolsó sorban kedves városáról Párizsról.


4

AGAZIN

2013. május

Anyák napja a Fórumban A világ számos táján ünnepelik az Anyák napját, de kultúráktól függően más-más módon és más-más időpontokban. Magyarországon a hivatalos időpont május első vasárnapja. Ezen a napon emlékezünk meg arról a személyről, akinek nem csak felneveltetésünket, a tőle kapott szeretetet és törődést, de életünket is köszönhetjük. De pillantsunk vissza a múltba, a hagyomány kezdetére. Az ókori Görögországba nyúlik vissza a történet, ahol az istenek anyjának, Rheának

tartottak tavaszi ünnepet. A szokás később kiszélesedett, és a “hétköznapi” édesanyákat ünnepelték meg. Az 1600-as években Angliában a húsvétot követő negyedik vasárnapot szentelték az édesanyák megünneplésére, majd a szokás folyamatosan tovább terjedt Európa más szegleteibe is. Mai formáját az első világháború utáni időszakban nyerte el. Hazánkban 1928-ban sorolta egy miniszteri rendelet a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Ennek a szívet melengető napnak a megünneplésére kínálunk a Fórum Bevásárlóközpontban nem csak helyszínt, de számos programot is, amelyekkel az édesanyákat és gyerekeiket szeretnénk megörvendeztetni. Május 3-án délután 16.00 és 19.00 óra között, május 4-én délelőtt 10.00 és 12.00 óra között várunk minden kedves érdeklődőt a színpadi programokkal. Óvodák és iskolák, gyermekkórusok és tánciskolák lelkes ifjú tehetségei színes színpadi előadásait tekinthetik meg nem csak az édesanyák, de a kedves érdeklődők is. Az említett há-

rrom nap teljes mértékben az édesanyákté rról és gyermekeikről sszól, amelyek célja a szülő és gyermeke kközötti kapcsolat erőssítése. A kicsik elkésszíthetik anyukájuk sszámára a legtökélettesebb ajándékot Tóth segítségével, IIldikó aki Debrecenben nem szakkört ö t vezet, ve et, nem e kézművességre tanít, hanem gyermekfelügyeletet vállal egy kicsit másképp… Kis csoportban egyéni képességnek és érdeklődésnek megfelelően eltöltenek közösen 3 órát úgy, hogy mindenki szárnyaló képzelettel, erősített önértékeléssel és egy újabb szakma alapjainak ismeretével megy haza. A program kiválóan fejleszti a gyermekek finom kézmozgását, kreativitását, önértékelését, türelmét, miközben minimális költséggel jár. Alkotni a nincsből. Nem

csak nézni, látni is! Látni a lehetőséget a környezetünkben lévő gyakran kidobásra kerülő tárgyakban. Miután elkészült a tökéletes ajándék, következhet a pihenés, ugyanis az édesanyákat kikapcsolódási és szépítészeti programmal és tanácsadással várjuk pénteken 16.00-19.00 óráig, szombaton 10.00 és 19.00 óra között, vasránap pedig 10.00-tól 18.00 óráig. Profi sminkes és fodrász készíti el a jelentkező anyukák sminkjét és frizuráját, miközben hazsnos tanácsokkal ta ácso a iss eellátják őket útravalóul. Miután elhagyták a rendhagyó u szépségszalont, profi fotosz gráfus örökíti meg anya és g gyermeke közös pillanatát g a Fórumban felállított fotófalnál. Az elkészült képeket f az a információs pultnál vehetik át. A legjobbnak ítélt h fotó nyertese egy családi f vacsorát kap ajándékba az v Erdőspuszta Clu Club Hotelbe. Minden édesanyát és gyermekét szeretettel várjuk május 3-5. között a Fórumba, ahol méltó módon, kellemes programok keretén belül ünnepelhetik meg az Anyák napját.

Középiskolás közlekedés- Kreszteszt biztonság felsőfokon!

1. Kötelező-e a kerékpáron szállított utasnak lakott területen kívül fényvisszaverő mellényt (ruházatot) viselnie? 1.) Igen. 2.) Igen, de csak akkor, ha a vezető nem visel. X.) Nem. 2. Szabályosan várakozik-e a képen ábrázolt jármű? 1.) Igen. 2.) Csak párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten. X.) Nem. 3. Kerékpárral lakott területen közlekedve megfordulhat-e a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen? 1.) Igen. 2.) Nem. X.) Igen, de csak a kerékpárról leszállva, a kerékpárt tolva. 4. Szabályos-e az ábrán látható módon és a jelölt útvonalon történő bekanyarodás? 1.) Szembejövő forgalom hiányában igen. 2.) Egyéb tilalom hiányában igen. X.) Nem.

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa 2013. évi országos döntőjét 2013. május 22-24. között rendezik meg Debrecenben. Az ügyességi versenyeknek a Fórum Bevásárlóközpont P4-es parkolószintje ad majd otthont. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság évek óta megkülönböztetett figyelmet fordít a középiskolás korosztály által okozott balesetek megelőzésére. A statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy erre a korosztályra a fokozott kockázatvállalás a jellemző, habitusuknál, gyakorlatlanságuknál fogva nagy veszélyt jelentenek a mindennapi közlekedésben. Tevékenységünk során kiemelt feladatként kezeljük azokat az intézkedéseket, módszereket, melyek elősegítik, hogy a fiatalok ne váljanak balesetek áldozatává, másrészről hogy a közlekedési ismeretek kellő elsajátításával a felnövekvő generáció tudatosan

tegyen egy kedvezőbb közlekedési morál javításáért. A fiatalkorúak által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzésének egyik hatékony módja a biztonságos közlekedésre nevelés. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén tízedik alkalommal rendezi meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntőjét. A 14-18 év közötti diákok részvételével zajló felmenő rendszerű verseny legjobbjai – megyéjük képviseletében – 2013. május 22-24. között Debrecenben megrendezésre kerülő országos fordulón mérik össze elméleti (KRESZ, elsősegélynyújtás) és gyakorlati (ügyességi és szabályossági) közlekedési tudásukat kerékpár, moped, illetve személygépkocsi kategóriákban. Az ügyességi versenyek az ország legjobb középiskolásaival 2013. május 23-án délelőtt 10.00-től 12.00 óráig lesznek, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

5. Szabad-e a járdán kerékpározni? 1.) Soha nem szabad. 2.) Korlátozás nélkül szabad. X.) Csak akkor szabad, ha az úttest kerékpározásra alkalmatlan (például csatornáznak). Ilyenkor a megengedett legnagyobb sebesség 10 km/óra lehet, és a gyalogosokat nem zavarhatjuk.

Nyereményjáték Az alábbi táblázatban az Ön által helyesnek ítélt válasz betűjelének négyzetébe tegyen „X” - et, majd a válaszokat tartalmazó táblázatot juttassa el 2013. május 18-ig a Fórum Bevásárlóközpont információs pultjához. A helyes megfejtést beküldők között, 10 db ajándékcsomagot sorsolunk ki.

1. 1. 2. X.

2.

3.

4.

5.

Név:

_____________________________ _____________________________

Elérhetőség (e-mail/telefon): _____________________________ _____________________________


AGAZIN

2013. május

5

Bicikli kiállítás és gyerek programok Május utolsó vasárnapja hivatalosan is a gyerekek ünnepe, amikor mindent szabad és minden egy napig róluk szól. Interaktív programokkal, versenyekkel és bicikli csodákkal várunk egy hétig, pontosan tíz napig, minden apróságot, kicsit és nagyot, ahol természetesen a felnőtteknek is kedveskedünk majd. „Mindig is szerettünk volna egy nagyszabású biciklis programot a gyer e k e k n e k” - nyilatkozott magazinunknak Átányi Ajtony a Fórum centermenedzsere. A kiállításon olyan régi bicikliket sikerült elkérnünk a gyűjtőktől, ami muzeológiai értékeket képvisel. Csepel bicikliktől kezdve a luxus kategóriáig mindenféle biciklit sikerül majd kiállítanunk, ami mellett beszélgetésekkel és fotó kiállítással is kedveskedünk a nagy érdeműnek. A kiállítás 24-től látható tíz napon keresztül, június 2-ai zárással. A gyereknap alkalmából programok is várnak a legkisebb generációra

az első hétvégén is. Május 24-től kezdetét veszi a móka, hiszen 24-26-ig a Fórum bevásárlóközpont : Öt próbáján vehetnek részt, ahol értékes nyereményeket sorsolunk majd ki. A Felföldi Édességgyártó Kft. által felajánlott ajándékcsomagokat a próbát teljesítő fiatalok között fogjuk kisorsolni, de természetesen a Fórum üzleteinek felajánlásai sem maradhatnak majd el. A nyeremények egyenlőre maradjanak meglepetések, a program közeledtével természetesen többet is elárulunk majd érdemes nézegetni a honlapunkat, amit folyamatosan frissítünk. „Öt szigeten kell ügyességüket megmutatni a csemetéknek, de emellett természetesen kíváncsiak vagyunk megoldó képességükre is, fejtörőkkel, versenyekkel tesszük még színesebbé a programokat, sőt a biciklis feladat sem maradhat el, ahol akadálypályán kell majd képességüket megmutatni.” Sőt június 2-án az első nagy Fórumos Biciklitúra keretében együtt biciklizünk majd ki az Erdőspuszta Club Hotelhez, ahol frissítővel és további gyerekprogramokkal várnak majd a szervezők.

Nincs ötlete? Ajándékozzon ballagásra Fórum vásárlási utalványt!

11.990 Ft valódi bőr

4.790 Ft 5.990 Ft 4.790 Ft

VIRÁGSZIGET

Hawai virágpompája és a riviéra napos tónusai ihlették a trópusi virágmintákat.

8.990 Ft

VÁROSI SZAFARI

Zebraminta és fémhatású bőr a városi vvadonban.

8.990 Ft valódi bőr

8.990 Ft 12.990 Ft 5.990 Ft

Reno_290x222,5mm.indd 1

A Reno cipőüzlet a Bevás Bevásárlóközpont első emeletén található, az ételudvarral szemben. 23.04.13 11:42


X x x

x x x

xxx

xxx

Szรกmรญtรณgรฉpes csatlakozรกs

5x optikai zoom

Sztereรณ felvรฉtel

16,1 Mp kamera

2 GB memรณria

2,7โ€-os kijelzล‘

TOVรBBI SZรNEKBEN

ICD AX 412 FS DIKTAFON sztereรณ felvรฉtel, felvรฉteli formรกtum: MP3, lejรกtszรกsi formรกtum:MP3/WMA, microSD kรกrtyahely, fejhallgatรณ csatlakozรกs, mikrofon csatlakozรกs, zajcsรถkkentล‘ szลฑrล‘, hangvezรฉrlรฉs, felvรฉteli idล‘ .1LCQT ร‹SBQFSD '.SยนEJร‹ Tร’MZH UBSUP[รLPL64#LยนCFM EC"""FMFN fรผlhallgatรณ, tok, 3,5 mm-es audio kรกbel, szoftver 

DSC W 710 DIGITรLIS Fร‰NYKร‰PEZลGร‰P .Q YPQUJLBJ[PPN )% *OUFMMJHFOTBVUPNBUBNร‹E DNFT FT -$% LรQJIBUยนTPLรTTQFDJยนMJTWBLVNร‹E .BLSร‹ DN LCDNUยนWPMTยนHUร‹MBWรHUFMFOJH BVUPNBUJLVTGFIรSFHZFOTร’MZ *40รS[รLFOZTรH*40 SรŽH[ร…UรT NFNร‹SJBLยนSUZยนSB Tร’MZH UBSUP[รLPLBLLVNVMยนUPS UรŽCCGVOLDJร‹T64#LยนCFM DTVLMร‹QยนOU IยนMร‹[BUJLยนCFM  

Full HD videofelvรฉtel 18,2 Mp kamera Beรฉpรญtett WiFi

TOVรBBI SZรNBEN

DSC WX 200 DIGITรLIS Fร‰NYKร‰PEZลGร‰P 'VMM)%WJEFPLSรŽH[ร…UรTF 4UFBEZTIPUBLUร…WNร‹E YPQUJLBJ[PPN CFรQร…UFUU8J'J DNFT-$% LJKFM[ฤฑGFMCPOUยนT ยฏ SรŽH[ร…UรTNFNร‹SJBLยนSUZยนSB DTBUMBLP[ร‹L64# .JDSP)%.* Tร’MZH UBSUP[รLPLร’KSBUรŽMUIFUฤฑ BLLVNVMยนUPS IยนMร‹[BUJBEBQUFS NJLSP64#LยนCFM DTVLMร‹QยนOU 1106662, 1106665

102 cm

40" LED TV

USB-rล‘l ๏ฌlm, ze ne, kรฉp lejรกtsz รกs

Beรฉpรญtett USB kรกbel Carl Zeiss objektรญv Full HD felvรฉtel

+2 db 3D szem รผveg Internet TV

TOVรBBI SZรNEKBEN

KDL-40HX751 102 CM-ES FULL HD 3D LED TELEVรZIร“ YQGFMCPOUยนT %ZOBNJD&EHF-&% CFรQร…UFUU8JGJ *OUFSOFU57 64#OLFSFT[Uร”M.,7MFKยนUT[ยนT BLUร…W% %CฤฑM%GFMLPOWFSUยนMยนT .PUJPOGMPX93)[ CFรQร…UFUU%7#5$ DTBUMBLP[ร‹LY)%.* TDBSU Y64# PQUJLBJ 1$ LPNQPOFOT รWHBSBODJB B57LรT[ร”MรLBMLBMNBTB NBHZBSPST[ยนHJGรŽMEGFMT[ร…OJ T[BCBEIP[[ยนGรSรTฤทEJHJUยนMJTUFMFWร…[Jร‹TNฤทTPST[ร‹SยนTWรUFMรSF 

HDR-CX 220 VIDEOKAMERA 'VMM)%YGFMWรUFM SรŽH[ร…UรTNFNร‹SJBLยนSUZยนSB OBHZMยนUร‹T[รŽHฤทPCKFLUร…W 4UFBEZ4IPUBLUร…WNร‹E CFรQร…UFUU64# LยนCFM )%.*LJNFOFU -$%NรSFU o CFรQร…UFUU[PPNNJLSPGPO IBOHSFOET[FS%PMCZย†%JHJUBMDTBUPSOยนTT[UFSFร‹ LPNQP[JULJNFOFU 64#LJNFOFU UBSUP[รLPLIยนMร‹[BUJBEBQUFS )%.*LยนCFM BLLVNVMยนUPS 64#LยนCFM T[PGUWFS  

รraink az รกfรกt tartalmazzรกk. Csak hรกztartรกsban hasznรกlatos mennyisรฉgeket szolgรกlunk ki. รraink 2013.05.09-tล‘l a kรฉszlet erejรฉig, vagy 2013.05.18-ig รฉrvรฉnyesek. Nyomtatรกsi hibรกรฉrt felelล‘ssรฉget nem vรกllalunk. Egyes termรฉkeinket szimbolikus fotรณval รกbrรกzoltuk.

DEBRECEN p %FCSFDFOp'ร‹SVN $TBQร‹V 5FM p)รUGฤฑT[PNCBUp7BTยนSOBQ

hu iamarkt. www.mei ajdรกn latok mรกr Tovรกbb az interneten is!

A feltรผntetett ajรกnlatok kizรกrรณlag a debreceni Media Markt รกruhรกzban รฉrvรฉnyesek.


AGAZIN

2013. május

7

VISSZATEKINTŐ Cipő, cipő és még több cipő Április – több ízben is - a cipők hónapja volt a Csapó utcai bevásárlóközpontban. A Fórum első emeletén található Gelati kávézóban, április 2-10. között minden bizonnyal az átlagnál is több cappuccino és sütemény fogyott el a nagy tavaszi cipővásárnak köszönhetően. De mi a kapocs a felsorolt termékek között? Minden kedves látogatónknak - akik 10.000 Ft felett cipőt vásároltak – kellemesebbé tettük a napját egy-egy finom cappucinóval és süteménnyel, amiket a már említett cukrászdában fogyaszthattak el. A facebook játékunknak köszönhetően – amelynek témája természetesen a cipők voltak – ajándékutalványok találtak gazdára, azok között, akik helyesen oldották meg a napi feladványainkat. A legtöbben hallani sem akarnak még hosszú hónapokig a csizmákról, egy személy azonban minden bizonnyal a csizma szó hallatán is elmosolyodik, ugyanis a főnyerményünk nem volt más, mint egy két főre szóló olaszországi nyeremény. A Fórum -1 emeletén és a földszinten cipőszigetek várták a látogatókat, ahol kilenc cipőprofilú üzlet legújabb és legtrendibb kollekcióit vehették szemügyre. Ha nem találtad meg áprilisban a tökéletes cipőt, a Fórum üzletei a legtrendibb kollekciókkal várnak májusban is!

Tavaszi divatnapok

Együtt sakkoztunk Amatőr sakkversenynek adott otthont a Fórum Bevásárlóközpont április 27-28. között.

Az április elején megrendezett cipőkiállítás kellő bemelegítésként szolgált a tavaszhoz illetve a tavasszal járó fergeteges divatbemutatókhoz. Április 11-én kezdetét vette a 2013- as tavaszi kollekciók felvonulása a kifutón, n, amelyet négy napon keresztül te-kinthetett meg a nagyérdemű. Az idei tavasz nem csak a divatban n hozott változást, de a divatbemu-tatók stílusában is. A rendezvény-szervezők megpróbálták megje-leníteni a világ divat-fővárosait a kifutón és a kivetítőkön is. 11 üzlet kollekcióját mutatták be a Fórum modelljei, mégpedig a New Yorker, a Magenta, a C&A, a Reno, a Saxoo London, a Hervis, a JPress, a Mango, a Retro kollekcióját. A show igazán színesre sikerült. A kifutón interaktív táncos

bemutatókat is láthattak a kedves érdeklődők, de természetesen a ruháké volt a főszerep. Igaz a kifutón a kellemes tavaszi időben viseletes ruhák vonultak fel, azzal ellentétben, hogy odakint melegrekordok dőlnek meg, de nem kell csüggedni, májusban színpadra lépnek a llazább, nyári divattrendek darabjai is. Így, akik d eezeket hiányolták volna, most választ kaptak a m kkérdésükre. Aki lemaradt rróla ne csüggedjen, a divvatbemutatóról televíziós felvétel készül, melyet ó megtekinthetnek az Alm föld Televízióban illetve fö a Youtube internetes portálon. A fináléval ugyan a tá világjáró körút lezárult, de vi májusban új kapukat nyitm nak na meg a szervezők a divat va szerelmeseinek.

Az I. Fórum Sakk Napok elnevezésű rendezvény a kicsiket és a nagyokat is egyaránt játékra ösztönözte, 8 éves kortól egészen 18 éves korig szálltak “ringbe” a versenyzők. Szombaton és vasárnap 10.00 órától kezdődtek a sakkversenyek, amelyek igen nagy érdeklődésre tettek szert. Április 27-én, 15.00 órai kezdettel az érdeklődők sakkal kapcsolatos sztorikat és legendákat ismerhettek meg, majd az elméleti “kiképzés” után interaktív játékokon vehettek részt. Vasárnap is hasonló programokon és játékokon vehettek részt a Fórumba ellátogatók. De azok, akik valami újra és pörgősebbre vágytak, kipróbálhatták a schnell-versenyt, a körmérkőzést és a 13 fordulós svájci változatát is a sakknak. Vasárnap délután Papp Petrával, nemzetközi női nagymesterrel ismerkedhetet meg a nagyérdemű, majd a legmerészebbek ki is próbálhatták magukat a profi játékossal szemben. A legjobbak értékes nyereményekkel távoztak mindkét nap végén. A rendezvény ideje alatt folyamatosan tesztelhették sakktudásukat azok a látogatók is, akik a versenyen nem vettek részt, de a különböző feladványokat előszerettel megoldották. A játékosok között vasárnap délután sorsolták ki a szerencsés nyerteseket.

Hívja értékesítőnket és kérjen ajánlatot! Turucz Renáta: +36/20-2353-227

2013. május 11-12., 11.00 órától Születésnapi Családi Hétvége Folytatódik a

gyermekprogram! Tompeti és Barátai, Lufibohóc, kézműves, kiállítók, játékok kicsiknek és nagyoknak! További információk: www.alfoldtv.hu/kikapcsolo


AGAZIN

8

Könyvhét a Fórum előtt Zavadovicsné Katalinnal a Libri könyváruház munkatársával beszélgettünk a június 6. és 10. között megrendezendő könyvhétről. Érdekességekben és olvasmányokban nem lesz hiány, az bizonyos. A könyvhét több éves hagyományra tekint viszsza, miként és minek az apropójából jött létre? Zavadovicsné Katalin: Az Ünnepi Könyvhét egy rendezvénysorozat, amely Supka Géza (a Literatúra irodalmi folyóirat főszerkesztője) kezdeményezésére jött létre. Az első könyvhetet 1929. májusában tartották. A rendezvényhez 2001-től kapcsolódnak a gyermekkönyvnapok is. Milyen programok várják az érdeklődőket? Zavadovicsné Katalin: A könyvhét a város kiemelt kulturális rendezvénye, amelyen az aktuális könyvújdonságok mellett könyvbemutatók és dedikálások is várják a látogatókat. A rendezvény résztvevőinek névsora még nem teljes, de az már biztos, hogy a vendégek között üdvözölhetjük június 6-án Csányi Vilmost is. A résztvevők teljes névsoráról és az időpontokról a későbbiekben megjelenő programfüzetből tájékozódhatnak. Úgy tudom, szombaton igazi gyerek programokkal várják a legkisebbeket, mesélne erről Nekünk!

Zavadovicsné Katalin: Ebben az évben a könyvhét rendezvényeihez a Fórum bevásárlóközpont is csatlakozik, a mínusz szinten június 8-án gyerekek vehetik birtokba a területet. Első könyves debreceni gyerekés ifjúsági könyv szerzőket is szeretnénk bemutatni és lesz Ringató előadásunk is. Természetesen gyerek programok a könyvutcában is lesznek. Önöknek is lesz standja a Fórum előtti téren, mi alapján válogatják ki az ott bemutatandó kiadványokat? Zavadovicsné Katalin: Minden könyvhétre a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületénél pályázni lehet, hogy a kiadók mely könyveket szeretnék az Ünnepi Könyvhét kiadványként megjelentetni. Az általuk jelzett művekből készül el a könyvhét katalógusa, mi ezt szoktuk tekinteni a választékunk alapjának, de természetesen a közelmúlt könyvterméséből is válogatunk. A Libri kiadói csoport tagjainak könyveit kiemelten kívánjuk bemutatni az idén. A csoporthoz a Libri, a Helikon, a Park, a Kolibri és a Jaffa kiadó tartoznak. A Libri Könyváruház elnyerte az év vidéki könyvesboltja címet, amelyet a Könyvfesztiválon adtak át. Gratulálunk, mit kell pontosan erről a díjról tudnunk? Zavadovicsné Katalin: A díjat a szakma ítéli oda, az értékelési szempontjai között szerepel az áruválaszték

Rakott cukkini

2013. május

összetétele, a vásárlók, a partnerek kiszolgálásának színvonala, a kiadók elégedettsége, az alkalmazottak felkészültsége és bolt rendezvényei. Nagyon büszkék vagyunk, hogy viszonylag új boltként megkaphattuk ezt a rangos elismerést. Több ezer könyv közül mi az az egy, amit mindenkinek kötelező elolvasnia? Zavadovicsné Katalin: Inkább azt mondanám, vagy inkább arra bíztatnám a kedves olvasókat vagy leendő olvasókat, hogy mindenkinek legyen egy vagy több kedvenc könyve, de ehhez sokat kell olvasniuk és előbb utóbb valamelyik mélyebben meg fogja érinteni Őket. Az, hogy melyikünk fog életünk könyvévé válni, sokban függ attól, hogy mi éppen milyen élethelyzetben vagyunk. Ma Magyarországon milyen irányba halad Ön szerint a könyv olvasás? Miért olvassanak a fiatalok? Zavadovicsné Katalin: A szakmában eltöltött évtizedek alatt tapasztalatom szerint a könyv mindig egyik nagyon fontos kultúra közvetítő cikk volt. Mondhatnám a könyv örök, a változás az egyre bővülő kínálatban, új szerzők, az új művek megjelenésében van. Ma már a könyvkiadásunk teljes mértékben követi a külföldi megjelenéseket is. Az elmúlt évek könyvolvasási szokásainak alakulásában minden eddiginél nagyobb szerep jut a médiának, az általa preferált kiadványok hamarabb keltik fel az olvasók érdeklődését. Felgyorsult világunkban is, úgy gondolom, a könyvnek fontos szerepe van a fiatalok személyiség alakulásában. A

könyv által elképzelhetnek maguknak egy az író által festett világot és nem utolsó sorban a szókincs alakulására is nagy hatással bír.

Capuccinó szelet HOZZÁVALÓK:

HOZZÁVALÓK:

• Tésztához: • 6 tojás,6 ek .cukor, • 1 dl étolaj, • 4 ek.víz, • 2 ek.kakaópor, • 5 ek. liszt, • 1/2 cs. sütőpor • Krémhez: • 25 dkg margarin • + 25 dkg porcukor, • 2 cs.tejszínízű pudingpor • +6 dl tej, • 1 ek.kakópor, • 1 ek.darált kávé

• 1-2 db nagyobb cukkini • 35 dkg rizs • 30 dkg darált hús • 1 fej hagyma • fél zöldpaprika • fél paradicsom • 1 evőkanál ketchup • 2 dl étolaj • 2 db tojás • 1 pohár tejföl • 15 dkg trappista sajt • Fűszerek: piros paprika, őrölt fehér bors, vegeta, só

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát étolajon dinsztelem, piros paprikát hintek rá, majd a darált hússal együtt pirítom kicsit. Hozzáadom az apróra vágott paprikát, paradicsomot, majd felöntöm vízzel. Beleteszem a fűszereket (sót, borsot, vegetát). Mielőtt leveszem a tűzről, beleforralom a ketchupot is. Darált húsból a pörkölt hamar kész, kb. 40 perc alatt. Ha nem maradt rizs, akkor elkészítem: kis olajon megdinsztelem, felöntöm másfélszeres vízzel, sót, vegetát teszek rá, majd ha a levét elforrta, betakargatom, és egy időre félreteszem. A cukkinit meghámozom, kétfelé vágom, kikaparom kanállal a magját. Minden oldalról megsózom, olajjal kikent sütőtepsibe teszem őket. A rizst és a pörköltet összekeverem a két tojással, majd az így kapott tölteléket a cukkinikbe töltöm. A sütőbe teszem, 180 fokon sütöm kb fél órát (míg a cukkini megpuhul, kicsit ellaposodik). Ekkor kiveszem a sütőből, megkenem a tetejét tejföllel, megszórom reszelt sajttal, majd a sajt pirulásáig visszatolom a sütőbe, ez még kb. 10 perc. Recept: Annamari Jó étvágyat kívánok!!!

Elkészítés: 6 tojás sárgáját 6 ek.cukorral habosra keverünk.Hozzáadjuk az étolajat,a vizet,a kakaóport és a lisztbe kevert sütőport.Jól kikeverjük és hozzáadjuk a 6 tojás keményre vert habját.Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük.A két csomag tejszines pudingot a tejjel felfőzzük és jól kihűtjük,összekeverjük a margarinos krémmel.Felét a kihűlt tésztára kenjük.A krém másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a darált kávét,ezt a sárga krém tetejére simítjuk. Olvasztott csokicseppekkel díszítjük. Jó étvágyat kívánok!!! Recept: Andi

FÓRUM-KIRAKÓ

A májusi kirakós játékunk nyertese

Lénárt Andrea (középen) Vágja ki és rakja össze a képet, majd küldje el vagy vigye be személyesen az üzletközpont címére, és nyerjen egy

5 000 Ft-os vásárlási utalványt!

Balra Lengyel Annamária centermanager asszisztens jobbra a Virginia üzletvezetője Nagy Zoltánné. A nyertes 5.000Ft értékű Virginia vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb.

Cím: Fórum Debrecen Bevásárlóközpont: 4029 Debrecen, Csapó utca 30. A szelvényeket az információs pultnál személyesen lehet leadni, amelyekre kérjük írják rá a beküldő nevét, címét és telefonszámát. Beküldési határidő: 2013. május 25. A nyertest telefonon értesítjük, nevét pedig a következő számban közöljük.

AGAZIN KIADJA: ECE Projektmanagement Budapest Kft. Fórum Debrecen Bevásárlóközpont Igazgatóság 4029 Debrecen, Csapó u. 30. Tel.: +36 (52) 598-810 Kiadásárt felelős: Átányi Ajtony center-menedzser Értékesítés: Frendl Szilvia 52/598-806 Lengyel Annamária 52/598-805 Tarcsa Anita 20-911-4700 Szerkesztő: Alföld Kamera Debrecen Kft. 4029 Debrecen, Csapó utca 30 Tel.: +36 (52) 520-170 Ügyvezető: Papp Csilla Szöveg-, és divatszerkesztő: Tarcsa Anita, Turucz Renáta Nyomtatás: Inform Média Kft. 4031 Debrecen, Balmazújvárosi út 11. Tel.: +36-52-526-626 Felelős vezető: Dubóczki Tibor

FÓRUM Magazin 2013/5  
FÓRUM Magazin 2013/5  

Információk és hírek a régió legszebb bevásárlóközpontjából - 2013. május V./48. szám