Page 1

Színre színt! Vidám szettek komor napokra

Street Fashion

Városi lazaság, pikáns kiegészítők, merész árnyalatok

őszi kalandok Természet ihlette divat

1602 ősz | tél


A divatos nők boltjai megtalálhatók az ÁRKÁD Pécs felső szintjén! N. Szabó Nándor

Kocsis Gabriella


25 éves a Reno Cipő -

ünnepelj velünk! Nyeremények 3,5 millió forint értékben! Sorsolás: 2016. december 12.

Minden cipővásárlás esély az

1forintos millió fődíjra! 2016. október 1. és november 30. között

www.reno.hu


AJÁNDÉKOZZ VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYT! sorszá

m:

VÁSÁR L

ÁSI UT ALVÁ

NY

1000 Ft

Az utal vány ér tékébő 7622 Pé l készpé cs, Bajc nz nem sy-Zsilin adható szky u. vissza 11/1. Az . Beválth utalvány ató az érvényes ÁRKÁD ségi idej Pécs Be e a kibo vásárlók csátástó özpont l számíto legtöbb tt 1 év. üzletébe Készpé n. nzre ne m válth ató!

sorszá

m:

VÁSÁR

10

m:

sorszá

Dátum

L VÁSÁR

LVÁNY A T U I LÁS VÁSÁR

t F 0 5 00

: rszám

so

Y ALVÁN ÁSI UT

Vásáro ljon kö szerint nnyen és gyor választh sa asson az n! Ez a vásárl ási ÁRKÁD Aláírás kínálatá utalvány legtöb /Pecsé ból. Ére b t zze mag üzletünkben beválth át otthon ató, hogy bevásá Vasarla Ön igén rl óközpo ye siUtalv nt un any_15 kban! i 4x70m m_APE 160428 .indd 1 n. Dátum letébe

Ft 0 0 0 5

öbb üz ó! nt legt válthat óközpo re nem vásárl szpénz Pécs Be 1 év. Ké RKÁD tt Á íto az tó tól szám váltha bocsátás ssza. Be eje a ki ható vi ségi id nem ad vényes szpénz vány ér ké al l ut bő téké 11/1. Az vány ér szky u. Az utal sy-Zsilin cs, Bajc 7622 Pé

Aláírás/

asi

Vasarl

8.indd

2

AZ UTALVÁNYOK MEGVÁSÁROLHATÓAK AZ INFORMÁCIÓS PULTNÁL. 16042

m_APE

4x70m

Pecsét

Pecsét

i n igénye , hogy Ö an! kb váltható ben be lóközpontun nk tü le ásár öbb üz on bev ny legt i utalvá e magát otth Dátum zz vásárlás n! Ez a nálatából. Ére sa or D kí és gy nnyen son az ÁRKÁ ljon kö Vásáro t választhas szerin

ny_15 Utalva

Aláírás/

9 6 16:2

29/04/1

Aláírá


Előszó 3

Kedves Olvasó! Mindig izgalommal tölt el minket az évszakváltás, hiszen a nagyvilágban évről évre fellelhető új trendek közül igyekszünk azokat elhozni Önöknek, amelyekkel a leginkább kifejezhetik kifinomult ízlésüket és stílusukat. Szerencsére ma már kevésbé jellemző, hogy őszre, télre beszürkül, elkomorul az emberek öltözködése – a színek, a ravasz szabások, a melegségükkel lágyan körülölelő anyagok mesteri összjátéka idén is meghatározója az év végi divatvonulatnak. Üzleteink a megszokott, Önök által elvárt minőségben és mennyiségben készülnek a hideg évszakokra, és az Árkád barátságos tereiben élménnyé varázsolják az időtöltést. Legyen szó nagybevásárlásról, a téli gardrób összeállításáról vagy pusztán egy jóleső, forró italról a hidegben, mi mindig naprakészen, friss kínálattal és nagy szeretettel várjuk Önöket. Ősszel is, télen is, ahogy mindig. Kellemes időtöltést, jó vásárlást kívánok!

Martits Balázs Bevásárlóközpont-igazgató ÁRKÁD Pécs


4

1602 ősz | tél

3 4 6 8 10 18 34 42 46 48 50

előszó tartalom divathírek Árkád-hírek címlapon bazár divat kulináris kultÚrkör asztro Árkád pécs térkép


Lapalapító: ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont, 7622 Pécs Bajcsy-Zsilinszky utca 11/1. Tel.: (+36 72) 523-100 Fax: (+36 72) 523-001 www.arkadpecs.hu Bevásárlóközpont-igazgató: Martits Balázs Lapmanager: Kalotai Judit Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó, 1016 Budapest, Lisznyai u. 38. Tel.: +36 1 398 8350 A kiadó vezetői: Csetényi Csaba és Krskó Tibor Kulturális kiadóvezető: Katona Gergely Felelős szerkesztő: Richter Zita Szerkesztő: Reményi Diána Divatszerkesztő: Goike Nóra Olvasószerkesztő: Fekete Zoltán Korrektor: Dudás Márta Szerzők: Fehér Vera, Kiss Gabriella, Lakoczky Nóra, Papp Sándor Design: Petrányi Réka Fotók: Gyártásvezető: Kosina Anett Ügynökségi fotók: 123 RF, Dolllarphoto, Getty Images, Profimedia Címlap Fotó: Sárosi Zoltán Smink: Szécsi Gabriella Haj: Haller János Modell: Dóri A lapzártakor rendelkezésünkre álló termékárak szerepelnek. Az üzletek az árváltoztatás jogát fenntartják.

Tartalom

Chic&Style house magazin – 2016. ősz-tél

5


Buja részletek

Stílusos termékek

Trendi hírek

6

Az Intimissimi az év második felében a légies nyári darabok után rendszerint egy fülledtebb, dögösebb kollekcióval rukkol elő, mely ez alkalommal sem fog csalódást okozni a márkahű vásárlóknak. Az idei felhozatal minden egyes darabja egy külön történet, egy újabb óda a nőiességhez. A buja szetteken kívül baby-dollok, intim overállok, kombinék és harisnyatartók között is válogathatunk, ami pedig az anyagokat illeti, a tervezők nem fukarkodtak a különleges részletekkel sem. A csipkeberakás, a fényes szatén, az áttetsző hálós anyagok csak még sejtelmesebbé teszik a ruha alatti szerelésünket.

Megnyílik a Pandora stand! Az ékszerrajongók legnagyobb örömére végre Pécsett is elérhetőek lesznek a Pandora ékszerei. A gyűjtögetős koncepciót megalkotó dán márka hihetetlen sikernek örvend szerte a világon, hiszen a különlegesen kidolgozott ezüstcharmoknak köszönhetően nincs két egyforma karkötő. A megfelelő méretű alapkarkötő megvétele után ízlés szerint válogathatunk több ezer apró medál közül, melyek a végtelenségig gyűjthetők. Nincs olyan ünnep vagy alkalom, melyre ne találnánk egy újabb, tökéletes kiegészítőt.


25 évvel ezelőtt a La Prairie a tengerek mélyére ereszkedett, hogy megszerezze az értékes kaviárgyöngyöket, és hasznosítsa azok kivételes bőrregeneráló erejét. A Skin Caviar Collection megalkotásával egy legenda született a luxus bőrápolás területén, mely ezúttal egy még pazarabb formában született újjá. A Skin Caviar Essence-in-Lotion a klasszikus bőrápolókkal ellentétben kaviárvizet tartalmaz, mely tökéletesen kiegészíti a La Prairie kaviárkivonatának feszesítő tulajdonságait, felejthetetlen és azonnal érezhető kényeztetést nyújtva bőrünknek.

Divathírek

Kaviáresszencia

7

Modern klasszikusok A Saxoo London az őszi-téli kollekcióváltást egy külön csavarral is megspékelte. A Gellei család által megálmodott Barber Shop férfihaj- és szakállvágó szalonnal együttműködve egy rendkívül markáns kampányt alkotott meg, bemutatva az új kollekció darabjait. A fő inspiráció az 1920-as évek vintage stílusa volt, melyet modern köpenybe burkoltak: a férfigardrób nélkülözhetetlen és klasszikus darabjai születtek újjá a legutolsó trendeknek megfelelő, tiszta, de intenzív színekben.

Világbajnok sportmelltartók A Triumph keresve sem találhatott volna hitelesebb modellt legújabb sportmelltartói prezentálására, mint a többszörös olimpiai és világbajnok kajakozónőt, Kovács Katalint. Mivel a női mellben nincsenek izmok, az intenzív mozgás közben a zsír- és kötőszövetek megnyúlhatnak, elveszthetik rugalmasságukat. A Triumph TRIACTION kollekciója mindenre gondol: tökéletesen fixál, miközben a lehető legnagyobb mozgásszabadságot biztosítja, a kellemes közérzetről a légáteresztő és nedvességszabályzó anyagok gondoskodnak, a különböző intenzitású edzésekhez pedig különböző erősségű modellek közül válogathatunk.


Szeretjük a szuperhősöket!

ÁRKÁD-ban

Őszi-téli Programok az

2016. október 13–30.

Interaktív bosszúálló kaland várja a pécsi Árkád látogatóit október 13. és 30. között. A Vasember, Amerika kapitány, Thor és barátai a város felé veszik az irányt, hogy vigyázzanak a régió legszebb bevásárlóközpontjára és vásárlóira. A kiállítás kicsiknek és nagyoknak is rengeteg élményt és szórakozást ígér. A szuperhősök a Bosszúállók széria filmjeiből és a Disney interaktív játék alapján készült szigeteken elevenednek majd meg előttünk.

Karácsony az ÁRKÁD-ban! 2016. november 21. – december 31.

Rudolffal és segítőkész angyalokkal is találkozhatnak a látogatók az ünnepi hetek alatt az Árkád-ban! A korábbi évekhez híven a bevásárlóközpont idén is mesés karácsonyi dekorációval készül az ünnepekre, ez alkalommal Rudolf, a piros orrú rénszarvas története kel életre. És hogy a  felnőtteknek is öröm legyen a vásárlás, a karácsonyi időszak alatt idén is angyalkák és lobby boyok segítik a vásárlókat az ajándékok felkutatásában és a csomagok cipelésében. Mi több, honlapunkon egy minisite áll a böngészők rendelkezésére, melyen üzleteink top karácsonyi ajándékötleteit tekinthetik meg.

Fókuszálj a JOY-napokra! 2016. november 11–13.

A JOY-nak hála idén is lesz lehetőség arra, hogy jutányosabb áron kaparintsuk meg a kiszemelt darabokat, az előrelátók pedik akár a karácsonyi ajándékokhoz is kedvezményesen juthatnak hozzá. November 11-én, 12-én és 13-án közel 300 márka kínálatából válogathatunk 10-65% kedvezménnyel a JOY-kuponokkal, melyeket az október 11-én megjelenő magazinban találtok.


A divatos nők boltjai megtalálhatók az ÁRKÁD Pécs felső szintjén! N. Szabó Nándor

Kocsis Gabriella


10

Kabát 17 995 Ft Promod Body 18 990 Ft Retro Nyaklánc 4295 Ft Parfois Öv 2990 Ft C&A Farmernadrág 17 990 Ft Tom Tailor Karkötő 2290 Ft Six Táska 6995 Ft Parfois Gyűrűszett 4090 Ft/10 db Claire’s Cipő 19 990 Ft Pat Calvin/Humanic


Címlapon

Nagyvárosi stíluskavalkád Az őszi szezonra jellemző sokszínűség nem csak a természetben mutatja meg magát. idén a divatvilág kreációi is elvarázsolnak majd bennünket!

Elmúltak azok az idők, amikor a hideg évszak egyet jelentett az unalmas fazonokkal, komor színekkel és egyszerű textúrákkal, hiszen az idei őszi/téli szezon csupa játékosság és extravagancia. Viseljünk tetőtől talpig farmert, dobjuk fel irodai megjelenésünket metálosan csillogó darabokkal, vagy kombináljuk bátran a sportos és elegáns stílust! A kulcs ezúttal is a mértékletesség és az önazonosság, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen, így biztosan megtaláljuk majd a hozzánk legközelebb álló stílusirányt. Legyen az egy lezser kantáros nadrág, egy szexi ceruzaszoknya vagy egy mélyen dekoltált dögös overáll, a lényeg, hogy magabiztosan viseljük gondosan összeválogatott darabjainkat. A kiegészítők pedig ezúttal is hű társaink lesznek az outfit teljessé varázsolásában; a szezon nagy kedvence például a bokacsizma, illetve a backpack, amelyet már nemcsak kirándulások alkalmával, hanem bármilyen programhoz viselhetünk!

Fotó: Sárosi Zoltán Stylist: Jakab Tímea Smink: Szécsi Gabriella Haj: Haller János Modell: Dóri

11


12

Nyaklánc 2490 Ft Retro Jeans Felső 7990 Ft Amnesia Karkötő 2490 Ft Retro Jeans Gyűrűk 3990 Ft/4 db Claire’s Szoknya 13 990 Ft Street One/One Fashion Nadrág 14 990 Ft Tom Tailor


Címlapon 13

Fülbevaló 26 900 Ft Swarovski Overáll 12 990 Ft H&M Kardigán 4590 Ft C&A Táska 4590 Ft C&A Öv 1990 Ft/2 db Reserved Gyűrűszett 4090 Ft/10 db Claire’s Magassarkú 9490 Ft H&M


Pulóver 4995 Ft Reserved Óra 139 000 Ft Claude Bernard/Ungaro Swiss Táska 8995 Ft Parfois Szoknya 7495 Ft Reserved Tornacipő 20 990 Ft Esprit/Reno

14


Címlapon 15

Kabát 27 990 Ft Tom Tailor Szemüveg 89 990 Ft Jimmy Choo/Vision Express Ruha 39 990 Ft Comma/S. Oliver Hátizsák 5590 Ft C&A Óra 24 790 Ft Esprit/Korona óra Karkötő 4990 Ft Bijou Brigitte Gyűrűk 7990 Ft/18 db Claire’s


Fülbevaló 1290 Ft H&M Blúz 11 990 Ft Tom Tailor Ruha 4990 Ft C&A Óra 298 000 Ft Gucci/Ungaro Swiss Táska 7995 Ft Parfois Cipő 6495 Ft Parfois

A fotók a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont és a Kodály Központ épületeinél készültek.

16


A divatos nők boltjai megtalálhatók az ÁRKÁD Pécs felső szintjén! N. Szabó Nándor

Kocsis Gabriella


18

Burgundi báj Az idei szezonban szinte kivétel nélkül az összes ismert és elismert divatház kifutóján találkozhatunk a vörös szín egyik legdrámaibb árnyalatával, a burgundival. Érthető, hogy többek között a Burberry és a Valentino tervezői is beleszerettek, hiszen az őszi időszak egyik magával ragadó színfoltja, remekül működik különféle motívumokkal, amelyek kifejezetten jót tesznek a burgundi árnyalatú ruhadaraboknak, mivel kicsit játékosabbá varázsolják ezt a komoly színt.

1

1. Táska 5990 Ft C&A 2. Felső 8990 Ft H&M 3. Karóra 44 900 Ft Fossil/Juta Óra-Ékszer 4. Napszemüveg 2995 Ft Bershka 5. Kabát 18 990 Ft NEW YORKER 6. Sálgallér 5295 Ft Orsay 7. Blúz 5995 Ft Reserved 
8. Öv 1990 Ft H&M 9. Ruha 6290 Ft NEW YORKER 10. Szoknya 7995 Ft Orsay 11. Bokacsizma 21 995 Ft Promod


Lydia Lavin

6 4

9

11

Fashion DNA

2

3 5

7

8

10


20

Sikkes pezsgés Nem kell megvárnunk az ünnepeket ahhoz, hogy királynőként tündököljünk, hiszen az idei őszi/téli szezon legnagyobb slágerei közt lesznek a pezsgő- és aranyszínű kreációk. Roberto Cavalli és Tom Ford sem riadt vissza attól idén, hogy egy kis pezsgést vigyen kollekcióiba! Glamouros megjelenésünket még hangsúlyosabbá tehetjük csillogó kiegészítőkkel, de kicsit tompíthatjuk is az összhatást, ha natúr, illetve krémszínű darabokat is választunk az outfitünkhöz.

1. Fülbevaló 19 990 Ft Swarovski 2. Ruha 8990 Ft C&A 3. Nyaklánc 3990 Ft Bijou Brigitte 4. Pulóver 7995 Ft Orsay 5. Kézitáska 4590 Ft C&A 6. Felső 3995 Ft Bershka 
 7. Mellény 10 990 Ft NEW YORKER 8. Gyűrű 2990 Ft H&M 9. Magassarkú 18 900 Ft Quazi/CCC 10. Karperec 1590 Ft NEW YORKER 11. Nadrág 9995 Ft Reserved

1


10

Tommy Hilfiger

3

5

7

11

FADVSUN

2 4

6

8

9


22

Örök sláger A fekete szín kölcsönözte klasszikus elegancia sohasem megy ki a divatból, egyszerűen nem hibázhatunk vele. Idén ősszel akár tetőtől talpig is viselhetjük a divatvilág jolly jokerét, és megjelenésünket még izgalmasabbá varázsolhatjuk, ha olyan textúrájú ruhadarabokat választunk fekete színben, mint a bőr, a szőrme vagy a csipke. Ha elég bátrak vagyunk, akár kombinálhatjuk is a különböző anyagokat, ahogy az például Alexander McQueen és Balmain kifutóin is megfigyelhető.

1

1. Bokacsizma 10 990 Ft NEW YORKER 2. Kardigán 14 995 Ft Orsay 3. Fülmelegítő 2490 Ft C&A 4. Nyaklánc 3990 Ft Bijou Brigitte 5. Gyűrű 45 900 Ft Swarovski 6. Szoknya 3990 Ft Clockhouse/C&A 
7. Ruha 8990 Ft C&A 8. Nadrág 6990 Ft H&M 9. Táska 6995 Ft Reserved 10. Body 16 990 Ft Intimissimi 11. Karóra 55 900 Ft GANT/Juta Óra-Ékszer


9

Murat Aytulum

4

6

7

11

10

Saint Laurent

2

3 5

8


1 2 intenzívebb színek, dúsabb textúrák. Az évszakváltás nem csak a gardróbunkat érinti.

Szépséges

őszi kincseink

24

4

37

6

5

9

8

1. Szájfény 2990 Ft Douglas 2. Szemhéjpúder 2190 Ft Yves Rocher 3. Szájceruza 3490 Ft ARTDECO/ Douglas 4. Alapozó 3999 Ft Bourjois/dm 5. Körömlakk 1899 Ft Astor/dm 6. Szempillaspirál 2999 Ft Astor/dm 7. Hajpakolás 1499 Ft Elséve/Rossmann 8. Korrektor és highlighter 2599 Ft Astor/dm 9. Rúzs 9990 Ft Shiseido/Douglas


Bármennyire is ragaszkodunk megszokott illatainkhoz, időről időre érdemes kipróbálni az újdonságokat. A szezon hívószava a kísérletezés.

4

1 2

3

5

6

9

7

8 1. Parfüm 30 ml 18 990 Ft Armani Sí/Douglas 2. Parfüm 30 ml 13 900 Ft DKNY Be Delicious/Douglas 3. Parfüm 50 ml 32 200 Ft Bvlgari Rose Goldea/Douglas 4. Szérum 50 ml 39 800 Ft Shiseido Ultimune Eye/Douglas 5. Parfüm 30 ml 18 600 Ft My Burberry/Douglas 6. Parfüm 15 ml 5499 Ft Beyoncé Heat Rush/dm 7. Ránctalanító termékcsalád 35 990 Ft-tól Shiseido Bio-Performance Lift Dynamic/ Douglas 8. Sminklemosó olaj 9490 Ft Biotherm/Douglas 9. Parfüm 30 ml 18 200 Ft Chloe Fleur de Parfum/Douglas


26

Erdei kalandor Indiana Jones is megirigyelné az idei szezon must-have darabjait, hiszen mi lehet férfiasabb viselet egy kockás ingnél és a hasítottbőr kreációknál? A Prada divatház férfikollekciójának kulcsdarabjai között is fellelhetőek ezek a lezser, ugyanakkor stílusos ruhadarabok, amelyek nemcsak kényelmes, de igazán trendi megjelenést kölcsönöznek viselőiknek. A tökéletes összhatás érdekében ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem; legyen az egy színben passzoló táska, egy klasszikus, bőrszíjas karóra vagy épp egy hózentróger.

1. Kalap 5990 Ft H&M 2. Oldaltáska 12 500 Ft Lasocki/CCC 3. Dzseki 12 995 Ft Bershka 4. Hózentróger 1590 Ft NEW YORKER 5. Kardigán 8990 Ft C&A 6. Gyűrű 2990 Ft Bijou Brigitte 
 7. Farmernadrág 9995 Ft Reserved 8. Karóra 66 900 Ft Daniel Wellington/Juta Óra-Ékszer 9. Ing 24 990 Ft Columbia/Dockyard 10. Bakancs 14 495 Ft Reserved 11. Pénztárca 3995 Ft Bershka

1


2

3

4

5 6

11

DSquared2

10

7

YMC

9

8


28

Tüzes elegancia A Givenchy és a Lanvin tervezői előszeretettel kombinálták a bordó és a szürke árnyalatait őszi kollekcióik tervezésekor, hiszen ez a két szín remekül kiegészíti egymást. A szürke vis�szafogottságát üdítően felpezsdítik a piros szín mélyebb árnyalatai, és ezt a színpárosítást bátran hordhatják azok a férfiak is, akik egyébként tartanak a vörös szín viselésétől, hiszen a szürke kellőképpen moderálja az összhatást. Megjelenésünket a megfelelő kiegészítőkkel tehetjük teljessé; nagyon divatos például a sildes sapka az idei szezonban.

1. Félcipő 69 990 Ft K&K/Salamander 2. Felső 2990 Ft Clockhouse/C&A 3. Öv 3995 Ft Reserved 4. Ing 5995 Ft Reserved 5. Zakó 15 995 Ft Bershka 6. Sildes sapka 3495 Ft Reserved 
 7. Alsónadrág 4190 Ft Intimissimi 8. Pulóver 9990 Ft Saxoo London 9. Nadrág 7995 Ft Reserved 10. Táska 7990 Ft NEW YORKER 11. Karóra 59 900 Ft GANT/Juta Óra-Ékszer

1


Tommy Hilfiger

5

6

9

11

Yigal Azrouel

3 4

2

7

8

10


30

Városi vadon Terepmintás nadrág, méregzöld pulóver és viharkabát hétköznapi viseletként? Igen! Merítsünk ihletet Ralph Lauren és Marc Jacobs férfikollekcióinak darabjaiból, és ne csak a természetet, de a várost is hódítsuk meg ezekben az izgalmas szerelésekben. A smartcasual stílus vezető színe lesz az idei őszi/ téli szezonban a sötétzöld és a military mintázat. Ezekkel a darabokkal most biztosan nem fogunk beolvadni a környezetünkbe!

1. Öv 1590 Ft NEW YORKER 2. Pulóver 9990 Ft Saxoo London 3. Napszemüveg 1990 Ft H&M 4. Pulóver 5990 Ft Clockhouse/C&A 5. Karóra 131 900 Ft Diesel/Juta Óra-Ékszer 6. Karkötő 32 900 Ft Swarovski 
7. Kabát 14 995 Ft Bershka 8. Hátizsák 7495 Ft Reserved 9. Nadrág 7995 Ft Bershka 10. Póló 1990 Ft Clockhouse/C&A 11. Bokacipő 9990 Ft Deichmann

1


Johnnylove

10

David Jones

2

3 4

5

7

6 8

11

9


Férfias trükkök,

illatos fegyverek

32

A helyes bőrápolás férfiaknál ugyanolyan követelmény, mint nőknél!

3

4

1

2

6

5 8 7

1. Borotválkozás utáni zselé 14 800 Ft Bvlgari/Douglas 2. Borotva 6499 Ft Gilette/Rossmann 3. Krémdezodor 799 Ft Rexona/dm 4. Izzadásgátló spray 599 Ft Rexona/dm 5. Mélytisztító zselé 5990 Ft AHAVA/Douglas 6. Parfümös tusfürdő 2900 Ft Yves Rocher 7. Spray 1399 Ft David Beckham Beyond Forever/dm 8. Öregedésgátló krém 5990 Ft Douglas


Az idei szezonban a parfümök mellett a borotválkozási szerek kapják a legnagyobb hangsúlyt a férfi-szépségápolásban.

1

2

3

4

6 7

5

8

9

1. Parfüm 30 ml 14 490 Ft Trussardi Uomo Red/Douglas 2. Parfüm 50 ml 20 200 Ft Valentino Uomo/Douglas 3. Parfüm 40 ml 22 900 Ft Ralph Lauren Genuine Leather/Douglas 4. Parfüm 60 ml 23 700 Ft YvesSaintLaurent l’Homme/Douglas 5. Parfüm 100 ml 13 600 Ft Ambre Noir/Yves Rocher 6. Ránctalanító krém 22 600 Ft Lancôme/Douglas 7. Parfüm 40 ml 8499 Ft David Beckham Beyond Forever/dm 8. Parfüm 50 ml 38 900 Ft Tom Ford Extreme/Douglas 9. Parfüm 50 ml 18 40 Ft Diesel Bad/Douglas


34

Decens külső

Pajkos részletekkel

Cinti

Kalap 6190 Ft Six Szemüveg 79 990 Ft Prada/Vision Express Fülbevaló 1790 Ft Six Garbó 12 990 Ft Mayo Chix Kabát 29 990 Ft Mayo Chix Bunda 36 998 Ft Missy Táska 10 790 Ft Six Kulcstartó 1990 Ft Six Szőrme kulcstartók 1990 Ft-tól Six Szőrme kulcstartók 1890 Ft-tól Claire’s Rózsa 2190 Ft Claire’s Masnik 990 Ft-tól Claire’s Nadrág 14 998 Ft Missy Óra 79 900 Ft Bering/Korona Óra Kesztyű 4590 Ft Six Sporttáska 7490 Ft Nike/Humanic Zokni 990 Ft C&A Tornacipő 21 990 Ft Adidas/Players Room

Fotó: Oleg Borisuk Stylist: Bognár Hajnalka Stylistasszisztens: Varga Anita Smink: Schmíz Ágnes Haj: Radvan Simon Modell: Cinti/Avantage Models Dani/Artmodels


Divat 37

Dani

Zakó 35 390 Ft Tom Tailor Ing 15 990 Ft Saxoo London Pulóver 9990 Ft H&M Nadrág 22 900 Ft Oakley/OF Cipő 31 990 Ft Rowland Brothers/Humanic Napszemüveg 46 990 Ft Ray Ban/Vision Express

Cinti

Kalap 6190 Ft Six Kalaptű 1490 Ft Bijou Brigitte Fülbevaló 3990 Ft Six Napszemüveg 46 990 Ft Tommy Hilfiger/Vision Express Nyakpánt 2990 Ft Bijou Brigitte Nyaklánc 3990 Ft Bijou Brigitte Ruha 22 900 Ft Magenta Táska 7390 Ft Jenny Fairy/CCC Csizma 15 990 Ft Funky Shoes/Humanic


38

Dani

Kabát 34 990 Ft Devergo/Devergo&Friends Pulóver 18 990 Ft Devergo/Devergo&Friends Nyaklánc 9900 Ft Police/Korona Óra Óra 48 490 Ft G-Shock/Korona Óra Nadrág 12 990 Ft Across/OF Hátizsák 19 900 Ft Oakley/OF


Divat 41

Cinti

Szemüveg 64 990 Ft Max Mara/Vision Express Pulóver 10 998 Ft Missy Galléros felső 14 590 Ft Envy/Amnesia Gyűrű 3490 Ft Bijou Brigitte Brossok 1290-3280 Ft Bijou Brigitte Táska 25 990 Ft Lazzarini/Humanic Harisnyanadrág 3990 Ft Humanic Szoknya 5990 Ft Billionbe/Amnesia Cipő 9790 Ft Jenny Fairy/CCC

Dani

Szemüveg 27 990 Ft Julius/Vision Express Zakó 24 990 Ft Roberto Garino/OF Mellény 9990 Ft Roberto Garino/OF Póló 7990 Ft Saxoo London Nadrág 13 990 Ft Saxoo London Cipő 16 500 Ft Lasocki/CCC Karkötő 13 900 Ft Police/Korona Óra Óra 77 990 Ft Jacques Leman/Korona Óra


42

Az élet ősszel is édes Élhetnénk csokoládé nélkül, de igazán kár lenne kihagynunk ezt az ínyencséget. Ha mértékkel fogyasztjuk, a csokoládéval nagyszerűen megkoronázhatjuk a borongós őszi napokat. Ezekben a hónapokban a fagy egyre inkább kiterjeszti birodalma határait, mi pedig dideregve vágyjuk azt a belső melegséget, melyet a csokoládé egészen egyedülálló módon hordoz magában.

Válasszunk magas kakaótartalmú csokoládét, mert amellett, hogy jobb minőségű és egészségesebb is, a koncentráltabb ízből kevesebbel is megelégszünk. 70%-os csokiból naponta 10 gramm elmajszolása semmilyen negatív következményekkel sem jár, sőt a mértékletes csokizással antioxidánsokat juttatunk a szervezetünkbe, amely rendbe hozza a vérnyomást, az általa felszabadított endorfin pedig még fájdalmat is csillapít. A csokoládé más ízekkel való kombinálásánál igazán elengedhetjük a fantáziánkat. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy találunk sós kekszes csokoládét, csípős csokoládét, fűszeres csokoládét a boltban is – a kakaóport pedig még húsokkal is párosíthatjuk. Merész dolog, de érdemes próbát tenni különleges borokkal is, melyek az igazi fekete csokoládé ízeinek kiváló társául szolgálhatnak.


Kulináris 43

Trüffel-nyalóka 20 dkg 1 dl 1 ek. 5 dkg 2 ek. 15 dkg hercegnőcukor

étcsokoládé habtejszín amaretto holland kakaópor porcukor darált mandula ízlés szerint

A csokoládét apróra törjük, 2-3 kockát félreteszünk, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt külön edényben melegítjük, amíg forrni kezd, majd lassan ráöntjük a csokoládéra és elkeverjük. Amikor már nem forró, hozzáadjuk a maradék csokikockákat, és addig keverjük, míg azok is teljesen felolvadnak. Ezután hűtőszekrényben 1 óra alatt teljesen kihűtjük. Amikor kivesszük, teáskanállal adagokat veszünk belőle, s vizes kézzel diónyi golyókat formálunk, melyeket megforgatunk kakaóporban. Különféle nagyságú hercegnőcukorban is megforgathatjuk őket, s közvetlenül a tálalás előtt szúrjuk őket jégkrém- vagy hurkapálcára. Tároljuk hűtőben, bádogdobozba és sütőpapírba téve.


44

Oreo emeletes torta a tortalaphoz 3 db tojás 1 dl meleg víz 7 dkg porcukor 7 dkg liszt 3 dkg holland kakaópor 1 csomag sütőpor 1 csipet só 5 dkg vaj

díszítés 1 tábla fekete csokoládé 20 dkg mini Oreo keksz

sötét ganache krém 2 tábla csokoládé 2 dl zsíros tejszín fehér krém 1,5 dl habtejszín 2 db lapzselatin 75 dkg porcukor 325 g natúr Philadelphia krémsajt 1 db vaníliarúd

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy 18 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A lisztet szitáljuk tálba, a kakaóval, a sóval és a sütőporral keverjük el. A tojásokat tegyük másik tálba, adjuk hozzá a meleg vizet és a cukrot, majd robotgéppel verjük habos fehérre. Alacsonyabb habverőfokozaton adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat is. Beleöntjük a formába, majd 20 perc alatt megsütjük. Öt percig állni hagyjuk, majd kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni, hiszen csak teljesen kihűlt tortalapot szabad tölteni. Tortakéssel kettévágjuk, s ha kettőnél több lapot szeretnénk, még egy adagot sütünk – természetesen a krémekből is dupla adagot készítünk. A sötét krémhez a csokoládét apróra törjük, majd vízgőz felett olvasztani kezdjük. A tejszínt felmelegítjük, majd apránként hozzákeverjük az olvadt csokoládéhoz. A fehér krémhez a tejszínbe kaparjuk a vanília magjait, és habverővel habosítjuk. A krémsajtot és a porcukrot elkeverjük, és hozzáadjuk a tejszínhabhoz. A zselatint beáztatjuk 5 percre, majd kicsavarjuk és felmelegítjük, s langyosan hozzáöntjük a krémhez. Kihűtjük a krémeket, s a szintén kihűlt tortalapok közé felváltva kenjük. A torta tetejét vízgőz felett olvasztott csokoládéval csorgatjuk le, s még melegen mini Oreo kekszekkel díszítjük.


20 dkg 2 db 4 ek. 2 ek. 2 dl

étcsokoládé tojás porcukor holland kakaópor habtejszín

A csokoládét apróra törjük és elfelezzük. A tojássárgákat két evőkanál porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport. Az egyik adag csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és langyosan hozzáöntjük a tojásos masszához. A habtejszínt verjük habbá, és forgassuk szintén a masszába. A tojásfehérjéket a maradék két evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, s ezt is a többi közé forgatjuk óvatosan. Ehhez a kész masszához adjuk az étcsokoládé maradék felét. Ha van fagylaltgépünk, öntsük bele, és 15–20 perc múlva elkészül a fagylaltunk. Ha  nincs, tegyük tálba a krémet, és legalább 6 órán át tartsuk fagyasztóban úgy, hogy félóránként kivéve erősen átkeverjük.

Kulináris

Valódi csokoládéfagylalt

45

Csokoládéscsilis körte 6 db 1 db 15 dkg 1 ek. 1 kk. 1 dl 2 tábla 1 dkg

körte friss csilipaprika barna cukor fahéj őrölt gyömbér főzőtejszín étcsokoládé vaj

A körtéket hámozzuk meg, és tegyük serpenyőbe a feldarabolt csilivel együtt. Szórjuk le egyenletesen barna cukorral, fahéjjal és a gyömbérrel, majd öntsünk alá egy kevés vizet. Közepes lángon óvatosan forraljuk 15–20 percig, s amikor kissé átlátszóvá kezd válni a körték külseje, zárjuk el a lángot. Csepegtessük le, és tegyük hűtőbe. A tejszínt tegyük egy kis lábasba, amelyet egy másik lábas gőze fölé állítunk, és kezdjük melegíteni. Tördeljük bele a csokoládékat, és addig melegítsük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ezután daraboljuk hozzá a vajat és jól keverjük ki. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé dermedni, majd a körtéket állítsuk fel és öntsük rájuk a csokoládét. Frissen szórhatunk rá kakaóport, de akkor se fogjuk vissza magunkat, ha fahéjimádók vagyunk.


Metallica: Hardwired… To Self-Destruct

cd

Blackened

46

Kulturális

Programajánló

Új albummal jelentkezik a legendás zenekar, és jó szokásukhoz híven most sem virágdalokat tolnak. A Hardwired… To Self-Destruct a Metallica tizedik, egyben dupla stúdióalbuma, amely nyolc évvel legutóbbi nagylemezük, a Death Magnetic után kerül a közönséghez. Ez a mai napig a legnagyobb szünet két stúdióalbum között a zenekar történetében, jogos tehát a felfokozott várakozás, és az előzetesen kiadott részletek ismeretében az album nem okoz csalódást a rajongóknak.

Könyv

Anna Quindlen

Morzsás csendélet Európa Könyvkiadó Anna Quindlen regénye az élet hétköznapi csodáiról és az újrakezdésről, amiről annyian álmodozunk. Rebecca, a híres fényképész élete fordulóponthoz ért, hatvanéves lett, férje elhagyta, fia kirepülőben van a családi fészekből, és ihlete is elapadt, így egy nap úgy dönt, bérbe adja drága New York-i lakását és vidékre költözik. A kezdeti nehézségek azonban megoldódnak, amint visszatér az ihlete, és egy férfival is megismerkedik, aki egy cseppet sem illik hozzá – látszólag. A könyv a New York Times egyik legfrissebb bestsellere.

DVD

Tiszta szívvel Laokoon Filmgroup Nemrég robbant a hír, hogy Magyarország Till Attila nagy sikerű filmjét indítja a következő Oscar-díj versenyen, így jó hír azoknak, akik moziban elmulasztották az alkotást, hogy máris itt a DVD-kiadás. Az akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról szól: két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, és a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik.


Cadence & Jazzation

Kultúra

koncert

2016. november 3., Kodály Központ, Pécs Kanada első számú vokálcsapata, a Cadence már húsz éve az acapella szerelmeseinek kedvence világszerte, a tízéves Jazzation énekegyüttes pedig Magyarország első számú jazz-acappella együttese. A remek akusztikai adottságokkal bíró Kodály Központban látható közös koncertjük igazi csemege lesz a műfaj – és egyáltalán a zene – rajongóinak, korosztályra való tekintet nélkül.

47

Eros Ramazzotti 2016. december 12., Papp László Sportaréna, Budapest 2013 után ismét Budapesten ad nagykoncertet Eros Ramazzotti. A világhírű olasz popsztár 30 éves karrierje alatt közel 55 millió lemezt adott el, visszatérését nemhiába előzte meg nagy várakozás – legújabb, Perfetto című albuma már most hatalmas sikernek örvend. A lemez 14 vadiúj dalt tartalmaz, melyeket december 12-én mi is meghallgathatunk a Papp László Sportarénában.

program

VI. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár 2016. november 25. – december 24., Széchenyi tér, Pécs Az immár hagyományosan, évről évre megrendezésre kerülő eseményen az ünnepre készülődés varázslatos hangulatában kóruszenei előadók éneke, forralt bor illata hatja át az ékszerdobozzá váló Széchenyi teret. Az adventi időszak heteiben a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Mikulás házát, csodálhatja a fényfestést, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja a varázslatot.


Kos

Március 21. – április 20. A Kosokra minden körülmények között a kitartás jellemző, így biztosra veheti Ön is, hogy dédelgetett tervei, céljai végül megvalósulnak. Ne vállaljon magára felesleges terheket, és nyugodtan kérjen segítséget, ha úgy könnyebben eléri azt, amit szeretne.

Bika

Április 21. – május 20.

Május 21. – június 21. Jól alakul az év második fele, tele van energiával, és híres alkalmazkodóképessége is a segítségére lesz a munkahelyi dolgok elsimításában. Egy alaposabb egészségügyi kivizsgálás esedékességét érzi, ám semmi nem derül ki, amit egy rövid kúrával ne lehetne orvosolni.

Rák

Június 22. – július 22. A türelem rózsát terem, ezért sem sietteti azokat a változásokat, amelyeknek szükségét érzi a magánéletében. Hagyjon időt a másiknak, hogy kiforrott gondolatok alapján közeledhessenek az álláspontjaik. Lehet, hogy egy közös őszi utazás hozhatja el az idegek kisimulását.

Oroszlán

Július 23. – augusztus 23. Túl sokat dolgozik! Nyugodtan jelezze főnökének, hogy elfáradt, nem talál majd elutasításra. Egy hét pihenés úgy is jólesik, ha csak a környéken tesz nagy őszi sétákat. Az év végi elcsendesülést már nagyon várja, a jövő évet tekintve pedig tele van tervekkel.

Szűz

Augusztus 24. – szeptember 23. Személyiségéből adódóan általában mások érdekeit helyezi a sajátjai elé. Ez nem baj, ám az arany középút megtalálása és betartása ebben az esetben is kívánatos lenne. Népszerűségéhez a segítőkészsége is hozzájárul, kihasználni azonban ne hagyja magát!

Őszi-téli

Ikrek

Csillagjóslás

Legendás türelme és gyakorlatiassága nemcsak átsegítik a nehezebb időszakokon, de igazán sikeressé is teszik Önt az év végén. Még a szürkülő, nyirkos időjárás sem tudja kikezdeni a lelkiállapotát, a téli ünnepeket pedig hatalmas lelkesedéssel és készülődéssel várja.


Szeptember 24. – október 23. Ön szereti az őszt, ilyenkor szívesebben áldoz az aktív kikapcsolódásra, mint a nyári kánikulában. Színház, mozi, koncertek – végre mindenre lesz ideje és energiája! Ez inspiratívan hat Önre, saját régen dédelgetett tervei újra a felszínre kerülnek. Ne hanyagolja ezeket!

Skorpió

Október 24. – november 22. Ha egyszer meghoz egy döntést, ahhoz tartja is magát, ez általában kifizetődő, azonban az élet hozhat olyan helyzeteket az év második felében, amikor érdemes újragondolnia az álláspontját. Ne siettessen semmit, mindennek megvan a maga ideje!

Nyilas

November 23. – december 21. Tele van energiával, leleményessége a csúcson van, úgy érzi, Öné a világ – és ebben nem is téved. Vigyázzon az egészségére, nehogy egy kósza nátha komolyabb gondokat okozzon! A munkahelyén prémium, a magánéletében izgalmak várják.

Bak

December 22. – január 20. Szinte az élete valamennyi területén változásokat tartogat az év második fele, azonban ezt Ön lehetőségekként éli meg, hála örök optimizmusának. Azt azonban ne engedje, hogy más vegye kezébe az irányítást! Anyagi biztonsága megoldódni látszik.

Vízöntő

Január 21. – február 19. Önnek az ősz az alkotás időszaka, koncentráljon olyan dolgokra, amelyeket belső indíttatásból tud csinálni. Ehhez lazítania kell! Ha ez egyedül nem megy a megfelelő ütemben, kérje szakember segítségét! Az év vége felé egy remek utazás is körvonalazódik.

Halak

Február 20. – március 20. A nyári fesztiválok és bulik után most úgy érzi, kimerültek az energiakészletei. Csendre és nyugalomra vágyik – ha teheti, utazzon el feltöltődni néhány napra! Ha az új évben új munkahelyen akar már kezdeni, most váltson, kiváló a csillagok állása.

Asztro

Mérleg

49


21 47 48

45

44

43

42 41

39

30

37

85 54 120

Divat Amnesia Bershka Bono Férfidivat C&A Dat Man Dockyard Island J.Press Konkurencia Levi’s Magenta Mayo Chix Men Exclusive Missy New Yorker OF (Oakley) Orsay Player’s room Promod Retro Roland Divatház Stradivarius Takko Tally Weijl Tezenis Tom Tailor Wrangler Lee

Műszaki cikkek, ajándék 81 86 53 71 101 94 102 124 93 64 90 126 92 87 136 106 111 66

576 KByte Apacs Ezüst Bali Gali Berns Ékszer Bijou Brigitte Butlers Fotoplus Happy-Box Juta Óra-Ékszer Kiwi Korona Óraszaküzlet Kreatív Hobby Media Markt OREX Pandora Pirex Tchibo UngaroSwiss

51 91 72 65 123 100

Hervis Humanic Monarchy Parfois S+C Cipőbolt Salamander

ATM

132 131 84

ATM - Erste ATM - MKB ATM - OTP ATM - Uni Credit ATM - Uni Credit

85

Fleur-t

86 87

82 81 80

Éttermek, kávézók 115 116 75 118 119 113 57 117 114

133 131 135 132 134

RÁKÓCZI ÚT

83

82

25

130

Élelmiszer, virág

88

79

89

78

Asia Food Burger King Gelati Eiscafé KFC Lecsó McDonald’s Miller’s Café Oázis Gyros Pizza Forte

90 91

77 76

92

74

93

133 134

94 95

73 72

71

96

70

97 98

Egészség

Exclusive Change Gyerekszoba IBUSZ Optic World Telekom Telenor

68

dm Douglas Scitec Nutrition Cipő, bőráru

78 97 125 96

67

BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA

110 69 127

Szolgáltatás 80 105 109 88 84 121

UniCredit Bank UPC Vodafone

26

27

34

NAGY LAJOS KIRÁLY ÚTJA

103 98 70 107 61 89 58 112 59 68 104 60 76 108 56 99 77 67 79 62 95 122 63 74 73 55

28

33

35

Második szint

29

32

129

ALSÓ-MALOM UTCA

49

ALS

LINSZKY UTCA

128

Adidas Borgo CCC Shoes & Bags Deichmann

136 99

66 65 52

53

54

55 56

58

59

60

61 62

51

63

64

100

i

101 102 103 104

135 126

125

124 123

122

105

107

106

113

121

119 118

120

117

116

112 111

114 115

109

108

NAGY LAJOS KIRÁLY ÚTJA

Első szint Balance Calzedonia Claire’s Cosmos City Devergo & Friends Dundi Divat Extra Italia 13 Garage Store GAS H&M Heavy Tools Intimissimi My77 Playmax Reserved Saxoo London Six Bijou Street Fashion Triumph

3 21 20 35 18 34 33 49

Cipő, bőráru

5D Cinema Beauty Hands Klier fodrászat MKB Bank Neckermann Raiffeisen Bank Top Clean / Mister Minit Vision Express

Alexandra Extrametál Gravír Expressz Inmedio Játéksziget Swarovski Egészség

36 50 38 6 46 31

Biotech Gyógyszertár Harmónia Reformház Herbária Rossmann Yves Rocher

Budmil Office Shoes Reno Tamaris

39 24 32 2

Aranycipó Interspar Maya Chocolate Norbi Update

Éttermek, kávézók 5 23

1

2 3

4

Juicebox Mischler Cakes ATM

129 128 130

Élelmiszer, virág

Műszaki cikkek, ajándék 1 37 26 22 29 47

13 44 27 7

BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA

7

8

9 10 11 12

13

14

ATM - MKB ATM - OTP ATM - Raiffeisen

15

16

18

17

19

20 22

128

24

21 47 49

48

45

44

43

42 41

39 37

30 129

29

28

27

26

25

32 33

35

34

NAGY LAJOS KIRÁLY ÚTJA

130

Jelmagyarázat

RÁKÓCZI ÚT 132 131

Csomagmegőrző

Mozgólépcső

WC mozgássérültek részére

Lift

Pelenkázóhelyiség

Kicsi Kocsi

Információ

Autómosó

84 85 83 82 81 80 79

Gyógyszertár

Női/Férfi WC

Bankautomata

Életmentő pont

78 77

86 87 88 89 90 91

76 92

TCA

12 11 9 28 15 48 14 45 40 17 30 10 19 43 25 8 16 41 4

Szolgáltatás

ALSÓ-MALOM UTCA

Divat

Chic&Style House 2016/2  

Az ÁRKÁD Pécs bevásárlóközpont trend magazinja, 2016. őszi szám

Chic&Style House 2016/2  

Az ÁRKÁD Pécs bevásárlóközpont trend magazinja, 2016. őszi szám

Advertisement