Page 1

Őszi Őszi divattrendek divattrendek az ÁRKÁD-ban

On the road

Utazás az ismeretlenbe

Együtt az igazi


www.arkadpecs.hu

Kövesd az ôszi trendeket!

Együtt az igazi


ELŐSZÓ

Kedves Olvasók! Önök a Chic&Style trendmagazin második számát tartják kezükben. Köszönjük Önöknek a nagyon sok pozitív visszajelzést az ÁRKÁD Pécs legújabb kiadványával kapcsolatosan. Igyekeztünk javaslataikat a lehetőséghez mérten beépíteni aktuális számunkba. Az ősz már mutatja arcát, változik a természet és ezzel együtt változik a divat is. Ennek megismerésében a Chic&Style lesz segítségükre! A magazin oldalain ugyanis újra választ kaphatnak az aktuális, divattrendekkel kapcsolatos kérdéseikre: mit vegyünk fel, mit mivel párosíthatunk, melyek az őszi-téli divatszínek. Ezenkívül természetesen bevásárlóközpontunk soron következő programjairól és újdonságairól is beszámolunk Önöknek. Jó olvasást és jó vásárlást kívánunk!

Hahner Klaudia

Bevásárlóközpont-igazgató ÁRKÁD PÉCS

3


Chic&Style house magazin – 2012. ősz Lapalapító: ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont, 7622 Pécs Bajcsy-Zsilinszky utca 11/1. Tel.: (06 72) 523-100 Fax.: (06 72) 523-001 www.arkadpecs.hu Bevásárlóközpont-igazgató: Hahner Klaudia Lapmanager: Dombóvári Linda Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó, 1012 Budapest, Pálya u. 9. Tel.: 487-5200, Fax: 487-5203 A kiadó vezetői: Csetényi Csaba és Krskó Tibor Kulturális kiadóvezető: Tarpai Zoltán Felelős szerkesztő: Richter Zita Divatszerkesztő: Goike Nóra Olvasószerkesztő: Szabóné F. Gabriella Korrektor: Dudás Márta Szerzők: Hegyaljai Ráhel, Lakoczky Nóra, Tomanicz Éva Design: Petrányi Réka – Hamu és Gyémánt Magazinkiadó Fotók: Gyártásvezető: Lantos Ilona Fotó: Oleg Borisuk Styling: Bognár Hajnalka, Horváth Ottó Ügynökségi fotók: Europress/Stockfood, Shutterstock, Thinkstock Címlap Fotó: Oleg Borisuk Smink: Gáspár Viki Haj: Peller Gergő Modell: Imola/VM Modells A magazinban a lapzártakor rendelkezésünkre álló termékárak szerepelnek. Az üzletek az árváltoztatás jogát fenntartják.

4

2012 ŐSZ


Tartalom

03 04 06 08 10 18 26 34 40 46 48 50

ELŐSZÓ TARTALOM STÍLUSOSAN ÁRKÁD-HÍREK ÁLOMVILÁG DIVATBAZÁR CHIC&STYLE HOUSE KALANDTÚRA KULINÁRIS KULTÚRKÖR ASZTRO ÁRKÁD péCS TéRKép

5


É

ÉLETÖRÖM

„La vie est belle”, azaz az élet szép – hirdeti a legújabb Lancômeillat Julia Roberts közreműködésével. Egy parfüm, melyben megbújik az értelem, s amely megérinti a lelket. Őszinte, ugyanakkor nagyon egyszerű és örök érvényű igazságot fogalmaz meg: mindenki a boldogságot keresi.

H B HALLE BERRY SIKERE

Halle Berry közös munkája a Deichmann-nal igencsak gyümölcsözőnek bizonyul, hiszen már második közös kollekciójuk kerül bemutatásra idén ősszel. A 5th Avenue minden darabja stílusos és trendi, akárcsak a gyönyörű színésznő, akinek jelmondata nem más, mint: „I love these shoes!”.

BŐRÁPOLÁS FELSŐFOKON

A Shiseido Anti-Dark Circles Eye Cream – sötét karikák elleni szemkörnyékápolója új generációs hatóanyagkomplexet tartalmaz, amely a karikák kialakulásának két fő okozójára hat egyidejűleg. A szemkörnyék hidratálttá, ragyogóvá válik, a sötét karikák terjedelme lecsökken, így a bőr tónusa összességében egyenletesebbé, fiatalosabbá válik.

A

A LEGTISZTÁBB RAGYOGÁS

Az Yves Saint Laurent újdonságai, a Le Teint Touche Éclat és a Touche Éclat különleges összetételükkel forradalmasították az alapozás tudományát. Könnyű textúrájuknak köszönhetően nem érezni őket az arcbőrön, amely tapintása továbbra is selymes és természetes marad. Az exkluzív termékek kétszeres hidratáló hatással is bírnak a bőr hosszantartó kényelméért.

6


Stílusosan

ÚJDONSÁGOK DIVATRÓL ÉS SZÉPSÉGRŐL

A hírek nem csupán arról szólnak, hogy mit érdemes megvásárolni, illetve milyen új trendek hódítanak a divat világában. Sokkal inkább arról, hogyan alakíthatjuk saját stílusunkat és ízlésünket.

T A TÜNDÖKLŐ DÍVA

A Triumph Lovely Diva és Glitter Diva nevű új kreációi láttán mindenki szája tátva marad, hiszen a fehérneműcsodák egyben szexisek és sikkesek. A hódításhoz elengedhetetlen női fegyverek élén a fehérneműk állnak, így egyáltalán nem mindegy, mit viselünk a hálószobában!

N

NESPRESSO U –

Egy új konyhai gép vásárlásakor mindig felmerül a kérdés: hogy hogyan illesszük be az új eszközt konyhánk gondosan megkomponált miliőjébe? A Nespressonak köszönhetően 2012 szeptemberétől elfelejthetjük ezt a gondot: a U kávégép moduláris designja okosan illeszkedik minden belső formához, forradalmi, mágneses megoldásának köszönhetően ugyanis a kávégépen tetszőleges helyen elhelyezhető a víztároló és a kapszulatartó is. Az U komoly tudást rejt magában: 25 s alatt üzemkész, és egy interface segítségével megjegyzi, hogy isszuk kávénkat; kívülről pedig környezetbarát, több mint 30%-a újrahasznosított anyagokból készült.

A BÁTORSÁG JEGYÉBEN!

Talán kevesen tudjuk, de a mellrák elleni küzdelmet jelképező rózsaszín szalagot Evelyn H. Lauder álmodta meg, aki egyben a vállalat nemzetközi mellrákellenes kampányának alapítója is volt. Az idei év jubileum az Estée Lauder számára, hiszen immáron 20 éve töretlenül támogatják a mellrák gyógyításáért folyó kutatásokat és bizonyítják elkötelezettségüket a témában. Októberben a luxusvállalat több népszerű márkája exkluzív designnal árusítja termékeit, ezzel is felhívva a figyelmet az ügy fontosságára.


L

LEGYEN ÉLMÉNY A VÁSÁRLÁS!

Az ÁRKÁD-ban újonnan megnyitott Bershka üzletben az aktuális trendek széles választékával találkozhatnak vásárlóink, exkluzív, fiatalos környezetben. A boltban fellelhető Bershka, BSK és Man kollekcióknak köszönhetően, biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő stílusú kreációkat!

Ú

ÚJ SZOLGÁLTATÓK

Bevásárlóközpontunk nemcsak divatüzletekkel, hanem új szolgáltatókkal is, a Telenorral és UPC-vel bővült idén ősszel. A Telenor leginnovatívabb digitális megoldásokat alkalmazza a hatékony és ügyfélközpontú kiszolgálás érdekében. A UPC-nél pedig az ügyek intézése mellett lehetőség nyílik a UPC digitális televíziós, vezetékes internet- és telefonszolgáltatásainak, illetve a legújabb mobilinternet szolgáltatásának a megrendelésére is.

D

DIVATOS ÚJDONSÁGOK

Az Esprit és Cosmos City üzletek nagyobb területen, megnövekedett készlettel és új helyen várják a vásárlókat, ahol továbbra is fellelhetőek a trendi, sportos, elegáns kollekciók és kiegészítők. Illetve, szeptember 8-a óta a felső szinten, egy új üzlettel, a Missy Jeanssel bővült az ÁRKÁD, mely az elegáns és a legújabb trendeknek megfelelő vonalat képviseli hölgyvásárlóink nagy örömére.

8


K

KARÁCSONYI KISVASÚT

2012. 11. 22 – 12. 24.

Az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont az idei évben is különleges meglepetéssel készül, ugyanis visszahozza azt az erdei kisvasutat, ami már tavaly is elnyerte a gyerekek tetszését. Az ÁRKÁD-ban novembertől hócsipkés, fagyos faágak fehérsége, a bevásárlóközpont alsó szintjén pedig aprócskák téli világa fogadja a látogatókat. A hófedte vidékek közt kisvasút halad, hogy a gyerekek a színes vagonokban ülve gyönyörködhessenek a makettekben, hóemberekben, a mesebeli pályaudvarban és a kicsi vonatokban.

K

KARÁCSONYI PROGRAMOK ÉS KÉZMŰVESMŰHELY

A karácsonyi vásárlást színpadi programokkal, kézművesműhely-foglalkozással tesszük ismét élménytelibbé, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhassanak. Óvodások, iskolás csoportok, bábművészek, hangszeres előadók gondoskodnak arról, hogy meghitt karácsonyi hangulatban teljenek napjaink. Az ajándékok beszerzése, a karácsonyi vacsora megtervezése, a szilveszteri ruha kiválasztása is sokkal élvezetesebb, ha közben meg-megállnak, zenét és énekszót hallgatnak, vagy az ünnepi pompába öltözött bevásárlóközpontban gyönyörködnek.

Z

ZENÉS PROGRAMAJÁNLÓ

Liszt&wagner, 2012. 12. 11., pécs Kodály Központ 19:00 óra

A történet főszerepében egy testvérpárt ismerhetünk meg: Siegmundot és Sieglinde-t, akiket földi anya szült az isteni Wotannak, hogy megvalósíthassák az istenek számára érinthetetlenné vált tervet – a világuralmat jelentő gyűrű visszaszerzését, annak elrablójától. A beszédes vezérmotívumokból építkező alkotás első felvonásának drámai tetőpontját Siegmund és Sieglinde egymásra találását bemutató, szerelmi jelenet adja. Jegyárak: 1000 Ft – 4990 Ft További információ: www.pfz.hu

9


Álomvilág

ON THE ROAD Szeretem a magányos utazásokat, mert ilyenkor emlékeim is velem utaznak, néha bent a kocsiban, de néha kint a mezők fölött, árnyékos erdőkben vagy a pocsolyák csillogásában, ahol egy-egy gólya tart őrséget olyan katonás tartásban, hogy csak az őrbódé hiányzik mellőle és a szuronyos puska a válláról.

10


Felesleges időtöltés azon rágódnod, vajon hová vezet az út. Neked csupán az a feladatod, hogy megtedd az első lépést. A többi úgyis jön magától. Elif Safak

11


Az utazás lényege, hogy váratlan dolgok történjenek. Ez a kívánatos, ettől érdekes az egész. Alkalmazkodj a helyzethez, és próbáld meg kihozni belőle a maximumot. Belényi Dániel

13


Szeretem a magányos utazásokat, mert ilyenkor emlékeim is velem utaznak, néha bent a kocsiban, de néha kint a mezők fölött, árnyékos erdőkben vagy a pocsolyák csillogásában, ahol egy-egy gólya tart őrséget olyan katonás tartásban, hogy csak az őrbódé hiányzik mellőle és a szuronyos puska a válláról. Fekete István

14


Az utazik a leggyorsabban, aki egyed端l utazik. Jack London


Ha bölcs akarsz lenni, olvasd el az alapvető könyveket és utazz! Ha bejárod a világot, lelki szemeid előtt megjelenik mindaz, amit olvastál.” Polgár Ernő FOTÓ: OLEG BORISUK, STYLING: BOGNáR hajNaLKa, SMINK: GáSpáR VIKI, haj: pELLER GERGO, MODELL: IMOLa – VM MODELS KüLöN KöSzöNET a RUháKéRT: ROBERTO CaVaLLI, zaRa, NEw YORKER, MaNGO, GUESS, GUESS BY MaRCIaNO, h&M, BERShKa, RESERVED

17


1. 2.

AJÁTÉKA LILA

3.

5.

Most minden tipikus csajos szín beférkőzik a gardróbunkba, legyen szó a rózsaszínről vagy az egy árnyalattal sötétebb nővérkéjéről, a pinkről, avagy a liláról. És itt még nem állt meg a divattudomány, hiszen hirtelen minden elénk tárul, amiről először a finom bogyós gyümölcsök jutnak eszünkbe. Tehát nem érdemes az üzletben hagyni egy dögös lila felsőt vagy egy feltűnő bordó kabátot, ha szeretnénk követni az aktuális trendet. Azt is tudnunk kell, hogy ezek az erőteljes színek azt sugallják, hogy egy igazán merész és dinamikus nőt rejtenek a ruhadarabok, tehát például egy randin vagy egy üzleti megbeszélésen is jól jöhet. Persze bátran tesszük fel a kérdést: mivel kombináljuk ezeket a látványos árnyalatokat? Elő a fantáziával, és vadítsuk meg ruhakölteményeinket egy kis feketével vagy arannyal. Ha viszont inkább szelídítenénk az összhatáson, akkor barnával vagy pasztellárnyalatokkal játsszunk. A legbátrabbak viszont az egész outfitjüket ebbe a színbe boríthatják.

8.

6. 7.

9.

Blumarine

Csak úgy kapkodjuk a fejünket az új trend láttán, hiszen idén ősszel tényleg mindent rózsaszín szemüvegen keresztül látunk! 4.


Bazár

11. 12.

13.

14.

15.

L’Wren Scott

10.

1. Kitűző 3990 Ft Bijou Brigitte 2. Selyemtop 3990 Ft New Yorker 3. Nadág 7590 Ft C&A 4. Szájfény 1990 Ft Absolute Lips/Douglas 5. Táska 2990 Ft H&M 6. Parfüm 100 ml 17 900 Ft Summer Jean Paul Gautier/Douglas 7. Gyűrű 18 400 Ft Swarovski 8. Szemhéjpúder 7400 Ft Estée Lauder/Douglas 9. Parfüm 60 ml 21 650 Ft Jimmy Choo/Douglas 10. Göndörítő Spray Gél 150 ml 2790 Ft Toni&Guy/Douglas 11. Blézer 8990 Ft New Yorker 12. Ruha 7590 Ft C&A 13. Karóra 37 190 Ft Esprit/Orex 14. Öv 2990 Ft C&A 15. Szérum 30 ml 27 400 Ft Estee Lauder/Douglas 16.M agassarkú 11 990 Ft Reno 17. Fülbevaló ametisztekkel 45 490 Ft Orex 18. Szájfény 9050 Ft Yves Saint Laurent/Douglas

16.

18.

Valentino

17.


1. 2.

TERMÉSZETESEN

SZÉP

A soron következő szezonban minden olyan ruha velünk jöhet az üzletek polcairól, ami egy szép őszi tájra emlékeztet bennünket!

3.

4.

6.

7.

8.

Burberry

5.

John Galliano őszi trendjét ebben az évben a reneszánsz ihlette, amiben leginkább a barna, az arany és a zöld árnyalatok kapták a legnagyobb hangsúlyt. Mert hát mi más jöhetne szóba októberben, mint egy őszi erdő ihlette kép, de ezúttal saját magunkon. Most őszintén! Ki az, aki nem örül, hogy végre a természetes színek is szerepelhetnek a palettáján? Elég, ha elmerengünk egy fakorona előtt, és máris számtalan ötlettel térhetünk be a kedvenc üzletünkbe. Ezúttal még az sem baj, sőt inkább nagyon is menő, hogy a megszokott barnaságokat feldobjuk egy extravagáns, sőt akár UV-s színnel! De most hagyjuk a nosztalgiázást, inkább ugorjunk fejest a tipikus őszi színekbe. Zöld, bézs, barna, szürke – igen, ezeket a színeket pont nekünk találták ki!


9.

11.

Bazár

10.

12. 13.

14.

1. Karóra 34 190 Ft Esprit/Orex 2. Bőrdzseki 12 995 Ft Orsay 3. Poncsó 4590 Ft Takko 4. Öv 1295 Ft Tally Weijl 5. Farmernadrág 59 900 Ft Gas 6. Parfüm 50 ml 26 590 Ft Gucci Premiere/Douglas 7. Karperecek 1500 Ft Promod 8. Sminkszett 24 100 Ft Yves Saint Laurent/Douglas 9. Szájfény 2000 Ft Absolute Lips/Douglas 10. Top 5590 Ft C&A 11. Pulóver 4990 Ft New Yorker 12. Gyűrű 1490 Ft Bijou Brigitte 13. Karkötő 42 000 Ft Swarovski 14. Körömlakk 1690 Ft Absolute Nails/Douglas 15. Csizma 32 990 Ft Bussola/Borgo 16. Szemhéjpúder 1990 Ft Absolute Eyes/Douglas 17. Táska 4790 Ft Takko

17.

15. Outfit

New Yorker

16.


1.

2.

MICSODA FÉRFI! Az erősebb nemnél is óriási divatja van a föld színeinek. A barna, a bézs, és a szürke most kész főnyeremény!

4.

5.

Dsquared

3.

A férfidivatban különösen fontos, hogy mindig olyan ruhákra essen a választás, amelyekben biztosan jól érezi magát a viselője. Sokan azt mondják, hogy az őszi színek egyfajta melankóliát kölcsönöznek a férfiaknak, de szerintünk ez egyáltalán nem baj. Főleg, ha ezek az árnyalatok egy kis finomsággal és eleganciával párosulnak. Az sem elhanyagolható tény, hogy a barna színt kedvelő férfiak türelmesek, kiegyensúlyozottak és nagyon szeretnek élni. Sőt, a barna szín a rosszkedvet, depresszív állapotot is képes elűzni, hiszen felélénkít, megnyugtat, ha kicsit összecsaptak a hullámok a fejük fölött. Mindig azt mondják, hogy egy pasiról a legtöbbet a cipője és az órája árul el, ha azok rendben vannak és illenek egymáshoz, akkor egy finom modorú férfivel állunk szemben, akinek kimondottan fontosak a részletek. Az pedig még vonzóbb, ha egy elegáns zakó alatt végre nem a megszokott ing rejtőzik. Idén őszszel ez sem lehetetlen, hiszen egy meleg garbó, de még egy lazább póló is megengedett. Így lesz egy huszonegyedik századi, igazi Sherlock Holmes, aki minden rejtélyt megold és persze a nők bomlanak utána.

7. 6.

8.


9.

Bazár

10.

11.

1. Kalap 2990 Ft New Yorker 2. Kabát 69 990 Ft Marks & Spencer 3. Zakó 9990 Ft New Yorker 4. Óra 48 000 Ft Tissot/Orex 5. Deo stick 6750 Ft dB Decibel Azzaro/Douglas 6. Mélytisztító Sampon 250 ml 2390 Ft Toni & Guy/Douglas 7. Sál 13 900 Ft Gas 8. Öv 23 900 Ft Gas 9. Ing 14 990 Ft Saxoo 10. Kesztyű 9990 Ft Marks&Spencer 11. Nyakkendő 3990 Ft H&M 12. Nadrág 8990 Ft New Yorker 13. Parfüm 30 ml 10 500 Ft Legend Mont Blanc/Douglas 14. Táska 25 500 Ft Gas 15. Cipő 19 990 Ft Reno

13.

14.

15.

Moschino

John Richmond

12.

23


1.

2.

SPORTOS VONALAK

9.

Ő az a srác, aki nyáron a hullámokat lovagolja, télen pedig síelni megy. Mindig tisztában van az aktuális trendekkel és nem fél színes, feltűnő szettekbe öltözni.

3.

Ki mondta, hogy a sportos nem lehet vonzó vagy akár elegáns is? Reméljük, hogy senki, mert ez csak akkor lenne igaz, ha a lazaság hanyagsággal párosulna. Márpedig egy sportos pasi nem engedheti meg magának a lustaságot, így tehát az öltözködésre is nagy hangsúlyt fektet. És idén bőven van miből válogatni, hiszen a paletta összes színe előtte hever, amelyekből a színkeverés is csak rá van bízva. A piros és a narancssárga kombinációja az egyik legnagyobb sláger, ami azonnal a társaság középpontjába röpíti viselőjét. A sárga a férfidivatban is feltűnik, ami egy kis barnával ellensúlyozva tökéletes választás lehet. Az UV-színekről nem is beszélve, melyeket nem hagytunk el a nyár elbúcsúztatásával, hiszen ha egy kicsit is, de feldobják a szeptemberi napokat.

7. 4.

New Yorker

5.

8.

6.


Bazár

11.

12.

10.

1. Sapka 3990 Ft Heavy Tools 2. Póló 2990 Ft New Yorker 3. Pulóver 14 990 Ft Heavy Tools 4. Nadrág 9990 Ft Fishbone/New Yorker 5. Óra 11 990 Ft S.Oliver/Orex 6. Sportcipő 28 990 Ft Lacoste/Office Shoes 7. Krém 3599 Ft Nivea/dm 8. Parfüm 50 ml 18 300 Ft CH Men Sport Carolina Herrera/Douglas 9. Nyaklánc bőrmedállal 10 990 Ft Orex 10. Farmernadrág 16 990 Ft Saxoo 11. Pulóver 9995 Ft Reserved 12. Krém 15 ml 4490 Ft Men’s System/Douglas 13. Parfüm 75 ml 18 200 Ft Polo Sport Ralph Lauren/Douglas 14. Kondicionáló 100 ml 2790 Ft Toni & Guy/Douglas 15. Táska 6590 Ft Budmil

15.

14.

Gant

Unitted Colors of Benetton

13.


Chic&Style House

ŐSZI TRENDEK Az aktuális divat változatosnak ígérkezik, ami a trendeket illeti, hiszen a stílusok egészen széles palettáját vonultatja fel. Feltűnő ruhaneműk és különleges kiegészítők hódítanak, melyeket ezúttal Pécs városának egyik büszkesége, Biczó Bence és modellünk mutat be.

26


Berta

Nadrág 2490 Ft h&M Dzseki 39 990 Ft aDIDaS ORIGINaLS/aDIDaS Ing 2995 Ft TaLLY wEIjL Póló 11 990 Ft aMNESIa Cipő 13 990 Ft RENO Laptáska 13 990 Ft DEVERGO/wOODOO Szegecses táska 6990 Ft h&M Napszemüveg 42 990 Ft EMpORIO aRMaNI/VISION ExpRESS Fülpiercing 1590 és 1090 Ft/db CLaIRE’S Rózsás kitűző 2690 Ft CLaIRE’S Nagy kitűző 3990 Ft BIjOU BRIGITTE Gyűrűk 2990-3490 Ft/db BIjOU BRIGITTE Nagy gyűrűk 34 600-76 000 Ft/db SwaROVSKI Fülbevaló 46 100 Ft SwaROVSKI Nyaklánc 107 500 Ft SwaROVSKI Karkötő 1390 Ft CLaIRE’S

Bence

Ing 8390 Ft TOM TaILOR Frakk 118 000 Ft E.G. Bőrdzseki 27 990 Ft TOM TaILOR Nadrág 4495 Ft RESERVED Cipő 36 990 Ft OFFICE ShOES Napszemüveg 42 990 Ft RaY BaN/VISION ExpRESS Gyűrű 1790-2290 Ft/db C&a Karóra 43 995 Ft pOLICE/KORONa ÓRa

27


28


Berta

Kardigán 19 990 Ft C&a Mellény 8995 Ft TaLLY wEIjL Blúz 5990 Ft h&M Nadrág 7990 Ft YESS MISS/aMNESIa Öv 4590 Ft C&a Bokacsizma 19 990 Ft hUMaNIC Kis táska 13 490 Ft TaTUUM Nagy táska 9995 Ft RESERVED Napszemüveg 29 990 Ft Max&CO/VISION ExpRESS Karóra 41 995 Ft DKNY/KORONa ÓRa

Bal oldalon:

Berta

Ruha 13 990 Ft ENVY Kesztyű 1995 Ft CLaIRE’S Öv 21 990 Ft aMNESIa Cipő 16 990 Ft KITTEN/OFFICE ShOES Harisnyanadrág 1790 Ft GaBRIELLa/j. pRESS Piros táska 32 990 Ft SaLaMaNDER Fekete táska 9995 Ft RESERVED

Bence

Kabát 27 990 Ft DEVERGO/wOODOO Póló 2990 Ft h&M Kardigán 5990 Ft SMOG/NEw YORKER Farmernadrág 9990 Ft NEw YORKER Öv 7990 Ft SaxOO LONDON Cipő 32 990 Ft aDIDaS ORIGINaLS/aDIDaS Ipadtok 3790 Ft NEw YORKER


Berta

Zakó 9990 Ft aMISU/ NEw YORKER Blúz 39 990 Ft ExTRa ITaLIa Táska 4990 Ft DEIChMaNN Nadrág 8990 Ft aMISU/ NEw YORKER Láncos nyaklánc 2590 Ft/3 db SIx Nyaklánc 3990 Ft/db RESERVED Karkötő 3490 Ft pROMOD Bokamelegítő 4995 Ft RESERVED Csizma 21 990 Ft KITTEN/OFFICE ShOES

Bence

Kabát 19 990 Ft h&M Pulóver 12 990 Ft TaTUUM Nadrág 9990 Ft FIShBONE/NEw YORKER Csizma: 39 990 Ft SaLaMaNDER Karóra 139 995 Ft TISSOT/KORONa ÓRa Napszemüveg 42 990 Ft EMpORIO aRMaNI/VISION ExpRESS


31


FOTÓ: OLEG BORISUK, STYLING: BOGNáR hajNaLKa, hORVáTh OTTÓ, SMINK: GáSpáR VIKI, haj: GaLLÓ KRISzTa, MODELLEK: BICÓ BENCE, BERTa– aTTRaCTIVE MODEL aGENCY

Bence

Bőrdzseki 27 990 Ft SaxOO LONDON Kardigán 16 790 Ft TOM TaILOR Póló 10 990 Ft DEVERGO/wOODOO Nadrág 8990 Ft SMOG/NEw YORKER Cipő 54 990 Ft KOIL/SaLaMaNDER Karóra 119 995 Ft TISSOT/KORONa ÓRa Szemüveg 39 990 Ft EMpORIO aRMaNI/VISION ExpRESS


33


34


Kalandtúra

CSODÁS

HÉTVÉGÉK Amennyiben csak néhány napra tudunk elutazni, akkor sincs probléma, hiszen van három olyan város, amelyet okosan megtervezve könnyedén fel lehet fedezni ennyi idő alatt is, és amit örökre a szívünkbe zárhatunk. Ezúttal Isztambulba, Berlinbe és Lisszabonba látogatunk.

35


E

Egzotikus kavalkád Isztambul Ha valaki szeretne egy igazán egzotikus világba csöppeni, de közben nem akar nagy távolságokra repülni, ideális célpontja Isztambul. Két földrész, két világvallás határmezsgyéjén, mindkettőnek tökéletes keverékével találkozunk ebben a megapoliszban. Az utcán élő és pipázó, keleti öltözéket hordó férfiak között sietősen átsuhanó modern, nagyvárosi ruhájú üzletemberek, a világ leghatalmasabb dzsámijai és az antikvitás, valamint a kora középkor keresztény emlékei jól megférnek egymás mellett. A kihagyhatatlan dolgok közül első a Kék mecset vagy más néven I. Ahmed szultán mecsetje. Lenyűgöző méreteivel és a belső teret díszítő 20 ezer kék csempéjével hirdeti a középkori török birodalom monumentalitását – kár lenne nem megnézni. A gazdagságról és pompáról szól a dzsámi körüli 6 minaret, amelyekről ma már hangszórón keresztül hallható napnyugtakor a müezzin éneke. Tőszomszédságukban található az ókori világ legnagyobb temploma: a Hagia Sophia. Mindenképp el kell látogatnunk még a Topkapi Szerájba, a mindenkori szultánok és asszonyaik egykori palotájába, borzongani a falak közt, ahol a nemritkán véres török múlt levegője csapja meg a látogatót. Mivel az utcai árusoktól minőségi árut nem mindig kapunk, vásárolni a Nagy Bazárba menjünk, ahol magyar szót is hallhatunk. Ha már ott járunk, nézzük meg az egyiptomi fűszerpiacot is, és egy napot töltsünk csak bolyongással a belvárosban, majd keljünk át az öbölön átívelő Boszporusz-hídon Ázsiába. Napközben ehetünk az utcai kínálatból: rendkívül ízletes és sokrétű, esténként pedig keressünk hangulatos éttermet, mint például a grillezett húsokban verhetetlen Hamdi Restaurantot vagy a régi török ételkínálat széles palettáját nyújtó Ciya Sofrasit. Az Orient House Mulatóban pedig megcsodálhatjuk a tradicionális török hastáncot, miközben finom vacsorát is kapunk. Búcsúzóul látogassunk el a város határában álló Héttoronyba, az egykori állambörtönbe, ahol számos magyar nagyúr raboskodott, ha nem elég meggyőzően szolgálta a szultán érdekeit. Ezek után biztosan örökre azt fogjuk vallani, hogy Isztambult kár lett volna kihagyni!

36


K

Kalandtúra

Kultúra és tolerancia Berlin

Berlin Európa egyik nagy – ha nem a legnagyobb – kulturális fővárosa, ahol minden a művészetről és a tudományról szól. Egy hosszú hétvége alatt csupán ízelítőt kaphatunk e csodás város kulturális sokszínűségéből, de így is érdemes körülnézni. Az első napokban mélyedjünk el Berlin történelmi nevezetességeiben és persze a híres parkok világában, szívjuk magunkba a város levegőjét, engedjük be az atmoszférát. Zarándokoljunk el a belvárosba, az Unter den Lindenre, csodáljuk meg a Brandenburgi kaput, a berlini dómot, és keressünk fel néhány érdeklődésünknek megfelelő múzeumot a környéken található Múzeumszigeten, ami 1999-től a Világörökség része. A közelben látogassuk meg a rokokó stílusú Német Állami Operát, az Állami Könyvtárat és a Szent Hedvig-katedrálist. Kukkantsunk be a Potzdamer Platzra, Európa egyik legforgalmasabb kereskedelmi csomópontjára. És ha már ott vagyunk, akkor a Reichstagot se hagyjuk ki! Bevásárlásainkat a Kurfürstendamm sétányán bonyolíthatjuk a legkényelmesebben, de hemzsegnek a környéken az érdekes kávézók és jobbnál jobb éttermek is. Itt található Európa egyik legnagyobb áruháza, a KaDeWe is. A város szocializmus kori, kultikussá vált emléke az egykori amerikai zónát az orosztól elválasztó Checkpoint Charlie katonai ellenőrzőpontja. Az Alexander Platz a Spree-sziget mellett található, ahol Berlin egyik jelképe, a Világóra áll. A közelben magaslik a 368 méter magas tévétorony és a Vörös Városháza. A multikulturalitás jegyében Berlinben akadhatunk rá Európa legnagyobb zsinagógájára, de fontos nevezetesség az egyre növekvő muszlim közösség számára a 2005-ben épített Sehitlik mecset is. Minden városrészben létezik szabadpiac, ám a legnagyobb és legolcsóbb hely a Flohmarkt am Mauerpark, ahol bármi megtalálható, amit csak valaha elképzeltünk, még Elvis-matrjoskababa is!

37


E

Európa gyöngyszeme Lisszabon Lisszabon a meredek macskaköves kis utcák, az azulejos, azaz a meseszép csempék és a fado városa. A falakból áradó meleg és a helyiek forgataga különös hangulatot kölcsönöz a portugál fővárosnak, így ideális úti cél lehet az év bármely évszakában egy hosszú hétvégére. A múzeumokban, történelmi látnivalókban, éttermekben és hangulatos kávézókban igencsak bővelkedő főváros pezsgő és hangulatos világa mindenkit magával ragad. Az óváros történelmi épületei, a folyópartról elénk táruló panoráma és a helyiek vendégszeretete igazán vonzó célponttá teszi Lisszabont. A különböző negyedekben mindenhol találhatunk egy-egy érdekes látnivalót. Első nap érdemes a főváros egyik legnépszerűbb kerületét, a Belémet meglátogatni, amely a Tejo folyó partjánál, a külvárosban található. Tágas, nagy terek, buja növényzet és elegáns épületek várják a látogatókat, köztük a Jeromos-kolostor, amely a Mánuel stílusú építészet egyik kiemelkedő alkotása, és a Plaxa do Império, amelyet 1940-ben a portugál világkiállításra építettek. Portugália fővárosa dombokra épült, ezért több „miraduoro”, azaz kilátó is található Lisszabonban, ahonnan ámulatba ejtő a kilátás. Érdemes megcsodálni a panorámát a Miraduoro Santa Luziáról, az Alfama negyedbe és a Várból, az Elevador de Santa Justáról a Baixa városrészben. A város másik két jellegzetessége a festett kerámiákkal borított csodálatos épületkompozíciók látványa, és egy melankolikus zenei stílus, a fado, amelyet mindenki a szívébe zár, aki ellátogat ide. Helyi jellegzetességnek számít a 28-as villamos is, amely körbejárja az egész várost. A legmeredekebb utcákon is felkapaszkodik, a város legtitokzatosabb, legzegzugosabb utcáin is végigsuhan. Ha csak egy megállóra is, de mindenképpen ajánlott felszállni rá.

38


Minden Menyasszony vágya az álomesküvo: tökéletes volegény, gyönyöru ruha, ezerszép csokor, a felejthetetlen pillanat, hívógató, különleges virágdíszlet.

Váltsa valóra álmait, mi pedig meglepetéssel kedveskedünk Önnek! Virágozza be esküvojét és mi megjándékozzuk a szenvedélyes nászutat követoen egy különleges pezsgos vacsorával vagy hozzájárulunk, hogy esküvoje legszebb pillanatai maradandóvá váljanak.

A Promóció visszavonásig, de legkésőbb 2013. május 31-ig érvényes. Bővebb információért látogasson el üzletünkbe vagy hívja a + 36 30 594 01 05-ös telefonszámot.

www.fleur-tvirag.hu; info@fleur-tvirag.hu Árkád Pécs Bevásárlóközpont I. emelet


Kulináris

MINDEN, AMI ALMA Almából nagyhatalom vagyunk, az ősz pedig dömpingben tárja elénk a finomabbnál finomabb fajtákat. Ennek ellenére úgy tűnik, kevés receptet ismerünk ebből az ízletes, vitamindús gyümölcsből. Itt az ideje, hogy ezt a hiányt pótoljuk!

41


Bélszín vörösboros almával és rukkolasalátával Hozzávalók: 3 db idared alma 4 szelet vesepecsenye 1 zacskó rukkola 3 dl asztali vörösbor olívabogyó balzsamecet, olívaolaj vaníliarúd, szegfűszeg, fahéj, meggydzsem mustár, só, bors, olívaolaj a sütéshez

Első lépés gyanánt az almákat készítjük el, melyeket meghámozunk, majd almakiszúróval eltávolítjuk a magházat. Egy fazékba bort öntünk, belehelyezzük a gyümölcsöket, majd hozzáadjuk a fűszereket és 10-15 percig főzzük. Az almákat egy tányérra félreteszszük. A vesepecsenyét megborsozzuk, majd vékonyan megkenjük mustárral és némi olajjal. A húst lehetőség szerint 1 napig állni hagyjuk, hogy a pácolási folyamat során még zamatosabbá váljon. Egy forró serpenyőben olajat hevítünk és az előkészített szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezzel a húst médiumra, azaz félig átsütve, készítjük el. (Aki nem szereti véresen a húst, az süsse néhány perccel tovább). Ezután a szeleteket sózzuk és borsozzuk. Időközben a rukkolát alaposan megmossuk és néhány szem olívabogyóval, egy-két evőkanál olívaolajjal és némi balzsamecettel alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor egy nagyobb méretű tányérra kiterítjük a salátát, rászedjük a párolt almát, majd a frissen sült hússzeleteket. Díszítésként használhatunk a most oly divatos, ehető virágokból néhány szálat.

42


Kulináris

Garnélás almasaláta Hozzávalók: 2 db jonatánalma 20 dkg garnéla 1 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 fej lila hagyma 1 dl fehérbor 1 dkg fekete szezámmag petrezselyem, fél dl olívaolaj a sütéshez Először a garnélákat készítjük el, a lehető legegyszerűbb módon: olívaolajban, lassú tűzön egy gerezd fokhagymát 2 percig dinsztelünk, majd rádobjuk a páncéljukban rózsaszínpirosas garnélákat. Először nagyobb tűzön pirítjuk, majd vízzel és száraz fehérborral locsolva fedő alatt addig pároljuk őket, míg kifehérednek. Ezután megszabadítjuk a rákfarkakat a páncéljaiktól. Most jöhet az alma és a többi alkotórész: a vékonyra vágott almaszeletek, a még ennél is vékonyabb lila hagyma és sárgarépa, megszórva fekete szezámmaggal, körítve petrezselyemmel és az egész nyakon öntve egy pici olívaolajjal. Könnyed és ízletes saláta, különösen az esti órákra ajánljuk.

43


Kulináris

amerikai almás pite Hozzávalók: 30 dkg liszt 5 ek. cukor 15 dkg vaj 60 dkg alma 1/2 tk. fahéj 1 tk. szerecsendió 1 tojássárgája 1 ek. tej csipetnyi só Először a tésztát készítjük el. 1/4 kg lisztet 1 ek. cukorral, csipetnyi sóval, 12 dkg vajjal, 4 ek. vízzel összegyúrunk, és 1 órára folpakkal fedve a hűtőbe tesszük. Egy kivajazott tepsit a tészta kétharmadával kibélelünk, majd azt néhány helyen megszurkáljuk és visszatesszük a hűtőbe. A kimagozott, hámozott almát vékony szeletekre vágjuk, és a maradék liszttel, cukorral, fahéjjal és szerecsendióval öszszekeverjük, ezt követően ráöntjük a tepsiben lévő tésztánkra. A maradék tésztát kinyújtjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az almás lepény tetejére helyezzük úgy, hogy átlósan legyenek a tésztacsíkok. Végül a tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenjük vele a tészta tetejét. 180 fokos sütőben 50 percig sütjük.


www.tchibo.hu

Minden héten

új kínáLat!

A Tchibo az előttünk álló hónapokban is a már megszokott széles kínálattal és magas minőséggel várja Önt a pécsi ÁRKÁD emeletén! Nálunk a női, férfi és gyermekruházattól a sportoláshoz nélkülözhetetlen kiegészítőkön át a lakásdekorációig mindent megtalál, amivel a hűvösebb évszakokat színesebbé varázsolhatja. Látogasson el üzletünkbe, újuljon meg otthonával, környezetével együtt, és élvezze a Tchibo minőséget ősszel és télen is!

ruhá k és na kicsikne k gyok nak

Lakás- s Lé feLszere

ázat

uh sportr

női ruhá zat

egészség keL Lékei

t háza u r i f fér

síruh

ázat


KONCERT KONCERT

Earth, wind & Fire koncert 2012. 11. 06. 20:00 óra

SYMa Csarnok A ’70-es és ’80-as évek legendás funkycsapata, az Earth, Wind & Fire zenéje újra meghódítja Budapestet! A banda egykori gitárosa által alapított Al McKay Allstars többek közt olyan klasszikus diszkóslágerekkel készül a novemberi koncertre, mint a Let’s Groove és a September.

Lionel Richie-koncert 2012. 11. 06. 20:00 óra

papp László Budapest Sportaréna Lionel Richie hamarosan ismét Magyarországra látogat, hogy elkápráztassa a hazai közönséget. A Budapest Aréna színpadán olyan világhírű dalok csendülnek majd fel, mint a „Hello”, „Say You, Say Me” vagy az „Easy”.

KÖNYV

KöNYV

Fejős éva: Szeretlek, Bangkok Ulpius-ház

Délkelet-Ázsia ámulatba ejtő világa rég elfeledett történeteket és elképesztő sorsokat rejt magában, melyekbe az írónő varázslatos utazások útján újra életet lehel, és megoszt az olvasókkal is. A történet során megtudhatjuk a nagybetűs élet titkát is, melyet thai nyelven csak úgy hívnak: „mai pen rai”, azaz „Rá se ránts!”

Fforde, Katie: Szerelem kétszer Ulpius-ház

Sian Bishop mindig is a megbízhatóság mintaképe volt. Egy meggondolatlan futó kaland azonban felborítja világát, és 9 hónap múlva megszületik kisfia, Rory. Sian bármennyire is próbál beilleszkedni az idillikus vidéki életbe, hamarosan egy váratlan ismerős bukkan fel, aki másodjára is felfordítja életét…

46


ŐSZI ÚJDONSÁGOK

Kultúrkör

Az őszi szezon nem a szürke hétköznapok eljövetelét jelenti, sőt! Koncertek és számos kulturális újdonság, könyvek és filmek kerülnek előtérbe, hogy szabadidőnkből a lehető legtöbbet hozhassuk ki. Válogasson összeállításunkból!

DVD DVD

Titanic InterCom

Az arisztokrácia merev kötelékei elől menekülő Rose és a szabad lelkű, pénztelen művész Jack találkozása mindkettejük életét teljesen megváltoztatja. E két világ találkozásából szövődő szerelem azonban komoly próbának van kitéve. A hajó süllyedésekor már nemcsak a túlélésért, hanem egymásért is küzdenek.

Keleti nyugalom – Marigold hotel

InterCom Az elegáns és egzotikus indiai Marigold Hotel csábításának engedve hét nyugalomra vágyó nyugdíjas brit felkerekedik, hogy idős éveiket itt töltsék el. Ám amint megérkeznek, hamarosan kiderül, hogy a roppantul olcsónak és exkluzívnak ígérkező szállás korántsem az, aminek mutatkozott a prospektusban, így kénytelenek alkalmazkodni a helyzethez…

CD

CD

pINK: The truth aboutRCa love Records

Pinket láthatóan (és hallhatóan) nem lehet megpuhítani. A provokatív és szókimondó stílusáról elhíresült énekesnő egy vadiúj albummal tért vissza, és a legjobb formáját nyújtja! Az albumon többek közt hallható lesz a nemrégiben debütált sláger is, a „Blow Me”, mely rövid idő alatt a toplisták élére ugrott.

47


Asztro

Őszi CSILLAGJÓSLÁS Kos

Március 21. – április 20. A magányos Kosoknak az október életük nagy randevúját tartogatja, így számukra hamarosan véget érhet a szinglikorszak. A kapcsolatban lévő Kosok számára is kedvez az október, főleg ha épp összeköltözést terveznek párjukkal, ugyanis most minden sínen lesz.

Bika

Április 21. – május 20. Tele lesz energiával, így ha bele szeretne vágni tervei megvalósításába, akkor erre tökéletesen alkalmas ez a hónap. Az ősz nemcsak karrierjének, hanem szerelmi életének is kedvez. Novemberben ugyanis felbukkanhat az a bizonyos nagy Ő, úgyhogy érdemes résen lennie!

Ikrek

Május 21. – június 21. Az Ikrek szülötteire jellemző óvatosság most a pénzügyek terén is kedvezhet Önnek. Munkája gyümölcse most beérni látszik, ennek köszönhetően pedig új lehetőségek nyílhatnak meg szakmai életében. Októberben rengeteg lehetősége adódik a kikapcsolódásra is.

48

Rák

Június 22. – július 22. A családi összejövetel jó alkalom a nosztalgiázásra, azonban nemcsak a múlt, hanem a jövő is terítékre kerül, ami egy izgalmas közös terv megvalósítását ígéri. A még egyedülálló Rákoknak kedvező időszak lesz az ősz arra, hogy új kapcsolatokat alakíthassanak ki.

Oroszlán

Július 23. – augusztus 23. Nagy erővel veti bele magát egy új projektbe, ami komoly szakmai előrelépést ígérhet. Habár a sikerhez vezető út rögös, ősz végére a befektetett energia megtérül és helyreállhat az egyensúly életében. Ahogy karrierje, úgy szerelmi élete is virágzásnak indul ősszel!

Szűz

Augusztus 24. – szeptember 23. Váratlan változások érkeznek az életébe, amikhez a Szűz szülötteire jellemző gyors észjárással könnyedén alkalmazkodni tud. Októberben egyszerre több helyzetben is helyt kell állnia, de képességeinek birtokában ez nem lesz nehéz. Egyedül a fáradtság állhat útjában.


Mérleg

Szeptember 24. – október 23. Az eleinte nyugodtnak induló ősz hamar felpörög és próbára teheti tűrőképességét. A baráti összejövetelek, hétvégi túrák elősegítik lelki békéjének helyreállását és újult erővel vetheti bele magát a hétköznapokba. Ősz vége felé kirobbanó formában lesz.

Skorpió

Október 24. – november 22. Minden idejét és energiáját a munkájába fekteti, ami könnyen azt eredményezheti, hogy október végére teljesen lemeríti tartalékait. A túlórák azonban megtérülnek, és az előreléptetés lehetősége is felmerülhet.

Nyilas

November 23. – december 21. Kreativitásban gazdag időszak ez a Nyilasok számára. A korábban kitalált ötleteit ne hagyja parlagon heverni, ugyanis a régóta dédelgetett álmok most akár a megvalósítás szintjére is léphetnek, ha elég bátor hozzá. Az ősz a bankszámlájának is kedvez.

Bak

December 22. – január 20. A Bakok számára szenvedéllyel és meghittséggel teli időszakot hozhat az ősz. Karrierjében új lehetőségek adódhatnak, tartsa nyitva a szemét, és figyeljen a jelekre. Ügyeljen rá, hogy a fontos döntések meghozásakor ne ragadják el érzelmei.

Vízöntő

Január 21. – február 19. Igazi csapatjátékos, ami munkahelyén igazi kulcsfigurává varázsolja. Kreativitásban sincs hiány, csak úgy szárnyalni fog, a sikert azonban a kemény munka és a kitartás hozza majd meg! Szerelmi élete a hullámvölgyek után végre lenyugszik.

halak

Február 20. – március 20. Szerelmi és szakmai életében egyaránt sikeres hónapokat ígér az ősz. Ebből adódóan a Halakból áradó pozitivizmus környezetére is hatással lesz, és új kapcsolatokat vonzhat be életébe. Olyan oldalát ismerheti meg, melyről talán még önmaga sem tudott.

49


21 20 34 18 33 32 50

Divat Budmil Calzedonia Claire's Cosmos City Dundi Divat Extra Italia 13 GAS Griff Gentlemen's H&M Heavy Tools Intimissimi J.Press Legends Marks & Spencer Mirror Fashion Reserved Saxoo Six Bijou Tatuum Triumph Woodoo

Mûszaki cikkek, ajándék Alexandra Gravír Expressz Swarovski

36 51 38 29 47

Biotech Gyógyszertár Harmónia Reformház Marionnaud Rossmann

Aranycipó Beauty Hands Interspar

Éttermek, kávézók 31 27 5

Csokikorzó Four Seasons Cafe Gelati Eiscafé

Cipô, bôráru 44 25 7

2 37 35

Casada Extrametál IBUSZ

78 105 100 109 62 127 91 66 73 61 52 60 69 106 75 110 57 101 77 68 90 63 123 64 72 124 53 56

Adidas Amnesia Bershka C&A Dat Man Dávid Öltönyház Dockyard Island Envy Esprit Exclusive Gentleman's Hervis Levi's Magenta Mayo Chix Missy New Yorker OF (Oakley) Orsay Player's room Promod Retro Roland Divatház Takko Tally Weijl Tom Tailor TT Sport Wanabe Wrangler Lee

Office Shoes Reno Tamaris

1

2 3

4

6

7

8

9 10 11 12

13

14

15

16

18

17

19

20

5 1

51

50

2 3

4

47

46

48 49

6

7

8

45

9 10 11 12

44

43

13

42 41

40

14

15

39

38

48 51

50

49

47

46

45

44

43

42 41

16

37 36 35

5

34 40

21

129 18

17

30 31

22 27 19

29

20

28

21

26 129

25

22

24

23

27

32 39

38

nagy lajos király útja 34

30 31

33 37 36 35

alsó-malom utca

Egészség

Szolgáltatás

29

28

26

25

24

23

32 33

122 86 55 121

81 65 87 103 96 95 92 94 89 108 112 130 67

85

Fleur-t

87

83

116 117 58 59 74 120 114 115

576 KByte Apacs Ezüst Beatrix Bijou Bijou Brigitte Butlers Happy-Box Korona óra Media Markt OREX Pirex Tchibo Thomas Sabo Timer ékszer

8885

82

91

78

92

77

75

75

73

Cipô, bôráru

52

61

62 63

64

73

96 97

71 100

128

127

54

126

56 57 123

59

60

122

61

i

68 103

65

62 63 120

121

119

58 127

126

125 124

123

122

121

99 100

10269

67 66

55 125 124

52 128

130 98

70 101

58 53

94

95

99

66 60

95

97

67

59

93

130 98 72

68

56 57

92

94

96 74

70

55

91

77

74

54

90

79

76

72

53

89

81 80

78

71

dm Douglas Herbária Yves Rocher

88

82

93

76

Egészség

87

9083

79

Asia Büfé Burger King Four Seasons Cafe Four Seasons Cafe Gelatiamo Lecsó Mecsek Cukrászda Pizza Pont

86

8984

81 80

69

111 70 84 83

rákóczi út

86

84

Éttermek, kávézók

bajcsy-zsilinszky utca

Exclusive Change Fotoplus Opti-Markt T-Pont

82

Mûszaki cikkek, ajándék

113 98 93 128 71 102

Szolgáltatás

Élelmiszer, virág

Telenor UniCredit Bank UPC Vodafone

alsó-malom utca

Divat

80 104 99 85

23 24 48

Elsô szint

Élelmiszer, virág 39 129 22

bajcsy-zsilinszky utca

13 11 9 26 41 14 46 45 17 42 10 3 43 28 19 1 8 16 40 4 15

Inmedio Klier fodrászat Money City (Casino Arcade) Neckermann Raiffeisen Bank Top Clean / Mister Minit Vision Express

65

64

118

117

101

104 105 106 102

i

108

104 105 106 107 113 112 111

115 116

109

108

109

110

114

120 119

107

114 103

118

117

115 116

113

112

111

110

nagy lajos király útja

Borgo Deichmann Humanic MBT Monarchy Salamander

Második szint

Jelmagyarázat Mozgólépcsô

Lift

Bankautomata

Kicsi Kocsi

Autómosó

Csomagmegôrzô

Mozgójárda

Férfi/Nôi WC

Telefon

Pelenkázó

WC mozgássérültek részére

Információ

Együtt az igazi


NEW

A U a Nespresso kávégépek új generációja.

CONCEPTION MRM WORLDWIDE

Letisztult vonalaival, szabadon alakítható formájával és érintõ vezérlésével a U minden igénynek megfelel, így az Ön tökéletes társa lehet a mindennapokban. Használata elegánsan egyszerû: a U kávégép megjegyzi az Ön által leggyakrabban fogyasztott kávémennyiséget, Önnek még programoznia sem kell. A U igazodik a térhez amiben él: állítható víztartályával bármilyen környezethez könnyedén illeszkedik. The U lives like you.


Fedezze Fel az aBSOlUTe eYeS világáT… aBSOlUTe eYeS Szemhéjpúder

1.990

FT

SminkkéSzíTéS éS SminkTanácSadáS

3.000

FT

dOUglaS parFüméria árkád pécS (72) 523 028

www.douglas-parfumeria.hu

Chic&Style House 2012/2  

Az ÁRKÁD Pécs bevásárlóközpont trend magazinja, 2012. őszi szám

Chic&Style House 2012/2  

Az ÁRKÁD Pécs bevásárlóközpont trend magazinja, 2012. őszi szám

Advertisement