Page 1

AGAZIN

Információk és hírek a régió legszebb bevásárlóközpontjából

2012. június

Egy hasznos ismerős

Vásárlási utalvány

Nincs ötlete..., mit vegyen születésnapra, névnapra? Válassza utalványunkat, örömmel fogadja mindenki.

Legyen naprakész,

informálódjon a közösségi portálról! Frissülő cikkek naponta.

IV. évfolyam 38. szám

Online is Rendezvények,

információk, üzletlista a honlapunkon is! Minden egy helyen!

www.forumdebrecen.hu

Katonadolog- az interaktív kiállítás Kedves Olvasó! Végre itt a nyár, a szórakozás a kikapcsolódás, a pihenés ideje. Tehetjük ezt családdal, barátokkal, vízparton, hegyekben vagy legjobb esetben, a Fórumban. Csábító nyári programokkal kedveskedünk a bevásárlóközpont látogatóinak. Izgalommal teli a június eleje, hiszen végre kiderül, hogy mely osztályok vihetik el a tablókiállítás értékes nyereményeit. A tablókra szavazókat is nyereménnyel jutalmazzuk. Amíg a hölgyek kihasználják az Online kuponakció lehetőségeit, addig a férfiak és a gyerekek „katonás rendben” türelmesen várakozhatnak. Mit értünk a katonás rend alatt? Az interaktív kiállítás keretében betekintést nyerhet a Magyar honvédség múltjába, a katonaság jelenkori feladataiba. A nyár hátralévő része különösen kedvez a sport szerelemeseinek, mert a Fórum is bekapcsolódik a Foci EB és az Olimpia történéseibe. Csobbanjunk együtt a nyárba! Átányi Ajtony center-menedzser

Csapó u. 30., 4029, Debrecen

Miért éppen katona? Mit rejt a kiállítás, ahol ismét gyerekek leszakma, milyen kiállítással vá- hetünk és megismerkedhetünk runk mindenkit? a különböző katonai eszközökkel, fegyverekkel. Kíváncsi miért A nagy sikerre való tekintettel népszerű ismét ez a szakma, miegy új témával, a katonaság té- ért érdemes ezt a pályát választamakörben megrendezésre kerülő nia? Ezekre és minden felmerülő Katonadolog programmal vá- kérdésre választ kapnak a látogarunk mindenkit a Fórum Deb- tók, ha ellátogatnak a régió legrecenben június 5-től 10-ig. Egy szebb bevásárlóközpontjába.

Programokban júniusban sem lesz hiány, hiszen óriási kuponakciókkal várunk június első hetében mindenkit. Több mint 40 üzlet kínálatából válogathatunk legalább 20%-os kedvezménnyel. A kuponok kinyomtathatóak a www.forumdebrecen.hu oldalról illetve az információs pultnál. Megéri spórolni velünk! Ráadá-

Megközelíthető az alábbi tömegközlekedési eszközökkel: 11-es, 15-ös, 22-es, 24-es, 31-es és 43-as autóbuszokkal, a 3-as és a 3A jelzésű trolibuszokkal, valamint az 1-es villamossal. A Fórum Debrecen parkolási díja: az első két óra díjmentes, utána minden megkezdett fél óra 100 Ft, hétvégén pedig ingyenes.

e

b

r

e

c

e

n

Ne feledjék, együtt izgulhatjuk végig a foci EB meccseit, ha ellátogatnak hozzánk a mérkőzések alatt.

Nézd velünk a Foci EB-t! 120 üzlet

D

sul ajándékként még mindig ingyenesen parkolhatnak hétköznap két órát, hétvégén teljesen díjmentesen 800 férőhelyes parkolóházunkban.

800 parkolóhely Az Ön kényelméért!

www.forumdebrecen.hu

Nyitva tartás Hétfő–Szombat Vasárnap

09:00–20:00 10:00–18:00


AGAZIN

2

2012. június

Katonadolog – együtt a Fórumban Az előző években nagy sikert aratott rendezvényeink: a Rendőr akadémia és a Legyél Te is tűzoltó mintájára idén megszervezzük a „Katona dolog” elnevezésű interaktív kiállításunkat.

kipróbálhatja magát de emellett arcfestéssel, katonának való beöltözéssel várunk mindenkit.

A látogatók számos, a civil ember számára érdekes dologgal ismerkedhetnek meg. BemuA Szent László Hadosztály Hon- tatásra kerül egy vadászgép véd Hagyományőrző Egyesület, szimulátor, egy Mercedes Benz a Bocskai István Hagyomány- G-L70-es terepjáró személyőrző Egyesület és az Anjou gépkocsi. István Hagyományőrző Egyesület valamint a Nyíregyházi A színpadon lesz fegyverzeti Múzeum relikviáiból álló ki- bemutató, fellép a katonazeneállítás mellett a gyerekeknek kar, ill. a Honvéd Táncegyüttes. Emellett filmvetítő sarokkal, bemutatókkal készülünk. airsoft sátorral és közelharc Programokban nem lesz hiány, bemutatókkal kedveskedünk. kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a katonaság érde- A katonaszolgálat bemutatákességeivel. A számukra épí- sára, a katona hagyományok tett akadálypályán mindenki felelevenítésére kiváló alka-

lomnak ígérkezik ez a program. Látogassanak el a régió legszebb bevásárlóközpontjába és töltsenek velünk egy felejthetetlen napot és ismerkedjenek meg a katonaság rejtelmeivel! A MH 5. Bocskai István Lövészdandár készségesen állt rendelkezésünkre, hiszen egy ilyen kiállítás számukra is lehetővé teszi a katonai pálya népszerűsítését, remek alkalom lehet a katonai szolgálat bemutatására, a katona hagyományok felelevenítésére. Az interaktív kiállítás június 5-én kezdődik és 10-ig tart. 5-én sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitóval várunk minden kedves érdeklődőt.

A kiállítás érdekességei: • Mercedes Benz G-L70 terepjáró • Bocskai István Hagyományőrző Egyesület (eredeti hajdú felszerelés) • Dr. Bene János múzeumigazgató kiállítási anyagának egy része • Makett kiállítás Szt. László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület jóvoltából • Belógatott ejtőernyő kiállítása • Vadászgép szimulátor • Fegyverzeti statikus bemutató • ,,Katona dolog” rajzkiállítása • A helyőrségi zenekar a Fórum Csapó utcai bejáratánál zenél június 5-10-ig minden nap. • Magyar katonazene történeti fotó kiállítása • Airsoft sátor a 4. parkolószinten Emellett arcfestés, fotózási lehetőség egy nagy katonai molinóval. Akadálypálya a színpad körül.

Katonának lenni jó Dr. Böröndi Gábor dandártábornok urat kérdeztük a ,, Katonadolog” kiállításunk aprópojából a katona pálya érdekességeiről. Nagyné Tóth Erzsébet őrvezető nőt pedig arról faggattuk, milyen nőként helyt állni egy férfias szakmában.

▷ Egyre népszerűbb a katonai pálya, minek köszönhető ez? ▶ A Magyar Honvédség a rendszerváltozás óta hatalmas átalakuláson ment keresztül, a XX. századi tömeghadseregből egy jól felkészített, korszerűen kiképzett, békeműveleti területen jelentős tapasztalatokkal bíró (Irak, Afganisztán, Koszovó, Ciprus, Sínai-félsziget) , XXI. századi, honvédelemre képes profi személyi állománnyal bíró szervezetté alakult át. A fiatalok látva, hogy a korszerű kiképzési feltételek mellet biztosított felkészítés sikeres helytállás lehetőségét adja meg külföldön, emellett kiszámítható életpályát, továbbképzési lehetőséget ad, nagyszámban választják a Magyar Honvédséget. A kihívás, megmérettetés izgalma vonzóvá tette a katonai pályát.

▷ Mit tesznek azért, hogy még népszerűbb legyen? ▶ Toborzókampánnyal, hadtörténeti előadásokkal, bemutatókkal, közelharc felkészítésekkel, egyéni missziós beszámolókkal, nyitott laktanyai napokkal kívánjuk fenntartani az érdeklődést a Magyar Honvédség iránt. A Fórum által szervezett „Katonadolog” című rendezvénysorozat is jól illeszkedik a dandár profiljába. Nagy népszerűségnek örvend a Katonasuli program, amelynek keretében általános és középiskolás fiatalok kapnak lehetőséget, hogy megismerjék a Bocskai dandár életét. ▷ Igaz-e hogy a katona apuka a családban is a szigorúságáról híres? ▶ Bárcsak igaz lenne, de nem így van. Otthon a feleség mindig egy rendfokozattal magasabb sarzsival bír, mint a katona apuka és ezt a gyerekek is tudják. ▷ Miért tartja fontosnak ezt a rendezvényt? ▶ Jó lehetőséget biztosít, hogy megmutassuk a honvédséget a civil, érdeklődő lakosságnak, akik egy részéből talán hivatásos, szerződéses, vagy önkéntes tartalékos katona lehet.

▷ Miért választotta nőként ezt a pályát? ▶ Mindig is kerestem azt az utat, ami kihívást, megbecsülést tartogat számomra, és amelyen, ha végig megyek, úgy érzem, tettem valami hasznosat. Már gyermekként szívesen „harcoltam” a társaimmal, bátran vettem fel a kesztyűt a fiúkkal is. Szívesen hallgattam nagypapáim elbeszéléseit a katonaéveikről, és gyakran faggattam édesapámat is, meséljen történeteket arról a két esztendőről, amikor sorkatonaként szolgált. Középiskolai tanulmányaim végéhez közeledvén úgy éreztem, eljött az én időm, és beadom a jelentkezésemet a katonatiszti főiskolára. Nem telt el úgy nap, hogy ne ezzel a gondolattal aludjak el, de sajnos egyéb körülmények megakadályozták, hogy Budapesten tanuljak tovább, így az akkori lakóhelyemen, Miskolcon végeztem el az egyetemet, szociológia szakon. A sors fintora, hogy még egyetemista voltam, amikor megismerkedtem egy hivatásos katonával, akihez nyolc évvel ezelőtt hozzá is mentem feleségül. Mellette még jobban vágytam arra, hogy gyakorlót ölthessek én is, hiszen a hivatása iránti szeretetét látván egyszer s mindenkorra tudatosult bennem: katona akarok lenni, nem csupán „katona feleség”.

▷ Milyen a nők helyzete, aránya a katonaságnál? ▶ Nyilvánvaló tény, hogy egyre több nő választ férfias hivatást, és próbálja ki képességeit olyan szakmákban, melyeket régen csak és kizárólag férfiak űztek. Nőként úgy gondolom, hogy ez igen szerencsés, hiszen így megadatik a lehetőség, hogy kiteljesedhessünk; hivatásunk az életünk fontos részét képezi és meghatározza a hétköznapjainkat is. Nem gondolom, hogy a honvédségnél nagy jelentőséggel bírna az, hogy a katona nő, avagy férfi. Katonaként kell helyt állni, és ez a legfontosabb. Az egy év alatt, amióta az 5. Bocskai István Lövészdandárnál szolgálok, semmilyen megkülönböztetés nem ért, azért mert nő vagyok. Vallom azt, hogy ki kell hozni magunkból a lehető legtöbbet, és akkor nem marad el az elismerés. 2011-ben Szentendrén végeztem el az alapkiképzést, ahol tíz százalékos volt a nők aránya: tizenegyen kezdtünk nők, és a harmadik hónap végén is ennyien mondtuk az eskü szövegét. ▷ Hogy viseli ezt a családja? ▶ Mivel a férjemmel mindketten katonák vagyunk, tudjuk, mivel jár a hivatásunk. Ő már több mint tizenkét éve szolgálja a hazát, így sok mindent tanultam mellette. Mindketten szeretjük a hivatásunkat, ami a kapcsolatunkra is kedvezően hat. Szükség esetén támogatjuk egymást, mint például 2010ben is, amikor Afganisztánban teljesített külszolgálatot. Kölcsönösen biztattuk a másikat, amire nekem is nagy szükségem volt abban az időben, hiszen én ekkor kerestem fel a debreceni toborzó irodát, és töltöttem ki a

jelentkezési lapot, mellyel egy új élet kezdődhetett el számomra, számunkra. A szüleim vegyes érzésekkel fogadták a döntésemet, de mára büszkeség tölti el őket, ha a „kislányuk” munkája felől érdeklődnek tőlük. ▷ Hogyan öltözködik a mindennapokban? ▶ Az öltözködési szokásaimra is pozitívan hatott az, hogy katona lettem, hiszen azóta a civil ruháimat főképp a kényelmesség jellemzi. A lábam egészségére igyekszem figyelni, ezért lábbelit már nemcsak a szerint választok, hogy mennyire divatos, vagy egyedi az adott cipő, hanem figyelembe veszem azt a szempontot is, mennyire óvom azzal a lábaimat. Ruhatáramat a sportosan elegáns darabok képezik főképpen, de megtalálható több, alkalmi és extravagáns ruha is a gardróbban. ▷ Van-e családja, a gyerekeinek ajánlaná ezt a pályafutást? ▶ Nyolc éve élek boldog házasságban, van egy hét éves kislányunk. Természetesen minden szülő a világon a legjobban a gyermekeit félti, és a legjobbat akarja nekik. Meggyőződésem az, hogy hagyni kell, hogy rátaláljanak magukra, eldöntsék, mivel szeretnének majd foglalkozni. Amennyiben a gyermekem véleményt kérne tőlem, hogy szerintem melyik az a pálya, amit ajánlanék, a válaszaim közt egyértelműen szerepelne a honvédség. Több alternatívát hagynék meg neki, nehogy azt érezze, befolyásolni próbálom. A pályaválasztás csakis az ő döntése lesz, bármivel is kíván majd foglalkozni; a lényeg, hogy úgy szeresse majd a hivatását, mint az édesanyja a sajátját.


AGAZIN

2012. június t

Diva

3

Sportoljuk végig együtt a nyarat

1

t

Diva

2

1. kép Evelin (Felső: Tally Weijl; Sort: New Yorker; Táska: Magenta; Kiegészítő: Bijou Brigitte; Görkorcsolya: Hervis) Robi (Ing: 4_Skandinávia; Rövidnadrág: Saxoo London; Papucs: New Yorker; Gördeszka: Hervis) 2. kép Evelin (Ruha: Sugarbird; Felső: Mayo Chix; Cipő: New Yorker; Súlyzó, shaker, polifom: Hervis) Robi (Felső: Legends; Sort: Skiny; Cipő: Hervis; Focilabda és Kapu: Hervis)

Divatszerkesztő: Tarcsa Anita

3

Sporteseményben idén sincs hi- az idei nyaratok felejthetetlen és a ány: úszó EB, futball EB, olimpia. legjobb legyen. Nincs még kerékKell ennél több kedvcsinálónak? párod? Muszáj beszerezned, amellett, hogy imádni fogod a túrákat, A jó idő beköszöntével mindenki ráadásul ha valahova el kell jutnod a természetbe vágyódik, mi sem napközben, a lehető leggyorsabtettük másként. Néhány szabad- ban ott leszel. Roller – nem csak idős programot hoztam el nektek gyerekeknek való – lehet párduc júniusra. Szerencsére a Fórumban mintás, rózsaszín, az öltözékedhez mindent megtaláltok hozzá, hogy megfelelő! Éld át ismét gyermek3. kép Evelin (Felső: Tally Weijl; Szoknya: Mango; Kiegészítők: Bijou Brigitte; Cipő: Promod) Robi (Poló: New Yorker; Rövidnadrág: 4_Skandinávia; Cipő: New Yorker; Tollas felszerelés: Hervis) 4. kép Evelin (Felső: C&A; Nadrág: New Yorker; Sál: Promod, Övek: Mayo Chix; Cipő: New Yorker; Óra: Promod; Kalap: Bijou Brigitte; Roller: Hervis) Robi (Poló: Saxoo London; Nadrág és Cipő: New Yorker; Kerékpár: Hervis)

korod. Görkorcsolya? Miért ne? Mi lehet jobb móka egy nyári délutánon, mint elgurulni a Fórumba és megnézni az üzletek legújabb kollekcióját, csak egy váltócipőt kell hoznod magaddal. A foci EB ideje alatt a férfiak nagy többsége futball-lázban fog égni. Mit szólnál, ha meglepnéd egy mini focikapuval párodat, a félidők szü-

netének izgalmát levezethetné a haverokkal, ráadásul megnyernéd a legjobb barátnő titulust is. Mit csinálj a meccsek alatt? Szerezz be súlyzókat, egy polifoamot és egy DVD-t, mire vége az EB-nek, csúcsformában leszel. Ha pedig van egy kis időtök, irány a strand, ahol idén nyáron a tollaslabda a menő! 4


AGAZIN

4

2012. június

Foci EB 2012 Június 8-án a Lengyelország–Görögország mérkőzéssel kezdetét veszi a 2012-es labdarúgó Európabajnokság. A helyszínt illetően sokaknak voltak félelmei (Lengyelország Ukrajnával közösen rendezi a kontinenstornát), ám a szervezők megfeszített munkája révén minden stadion készen várja a látogatókat. Mindkét országban 4–4 stadionban zajlanak majd a mérkőzések. A viadal több szempontból is roppant izgalmas lesz: a csapatok között egyre kisebb a tudásbeli különbség, így a kevesebb eséllyel induló csapatok is okozhatnak meglepetést.

Ennek ellenére a fogadóirodáknál a címvédő spanyol válogatott az abszolút favorit. Ráadásként történelmi tettet hajtanának végre azzal, ha megnyernék a kontinensviadalt, ugyanis még egy csapat sem volt képes megvédeni címét. A fogadóirodáknál azonban nem sokkal vannak lemaradva mögöttük a németek sem. Sokan tőlük várják, hogy megtörjék a spanyol uralmat.

Franciaország–Anglia, Németország–Hollandia, Portugália–Németország, Hollandia–Portugália. Kíváncsi az EB meccseire, látogasson el a Fórumba, és izguljuk át együtt a meccseket! Programokkal, totóval és fergeteges hangulattal várunk minden látogatót.

Akárhogy is lesz, mi nézők biztosan jól fogunk szórakozni, hiszen már a csoportköröknél ilyen párosításokat láthatunk:

110 éves a LOKI

Mez, Kupa, könyv kiállítás

Tudd meg melyik csapatnak drukkolnak a LOKI játokosai További információ: www.forumdebrecen.hu

Nyárra fel –utazási szezon indul Imádok feltöltődni a napon, a tenger hangjára ébredni, finomabbnál finomabb koktélokat szürcsölni. Valljuk be, a nyár a nyaralásról, feltöltődésről szól. Hogy megkönnyítsük a választást ellátogattunk a Neckermann és Thomas Cook utazási irodákba mit ajánlanak nekünk 2012 nyarára. Bárki kedvet kapott: Irány a Fórum, ahol az utazási irodák szeretettel várnak mindenkit.

Homokos tengerpartja nem csak a családok részére ideális választás, a fiatalokat különböző vízi sportolási lehetőség is várja. A helybeliek vendégszeretete, a török ételspecialitások, és az ehhez tartozó légkör és természetesen a bazárok keleties forgataga mindenkit magával ragad. Ha élményekben gazdag nyaralásra vágynak, a Török Riviéra igazán jó választás.

jában keveredik a mediterrán lazaság és keleties vendégszeretet. Ez az ország mindenkinek felejthetetlen nyaralást ígér, legyen szó a pezsgős éjszakai életről, a kristály tiszta vízben való fürdőzésről. Nyaraljon önfeledten Bulgáriában! Sekély, homokos strandok, kristálytiszta víz és szórakozás teszik Bulgáriát igazi paradicsommá.

Madeira A virágzó sziget Portugália Bulgária – Napospart Bulgária éghajlatilag európai és gyöngy szeme. Csodálatos illatú Török riviéra Törökország talán az egyik leg- ázsiai hatásokkal is rendelkezik. kertek, fűszeres tengeri levegő ismertebb úti cél. Klímája kitű- Végtelen hosszú homokos ten- és a lélegzetelállító hegyvidék. nő, tengerpartja lassan mélyü- gerpartja mellett dombságokkal A pihenni vágyókra hegyi túrálő. All inclusive szállodák sora és a Balkán hegységgel is talál- zás, golfozás és különböző vízi várja az ide érkező vendégeket. kozhatunk. Az ország kultúrá- és egyéb sportolási lehetőségek is várnak. Egész évben mérsékelt klíma várja a turistákat. Érdemes ellátogatni Madeira nevezetességeihez is: a történelmi emlékek, a főváros, Funchal terei és utcái, csodálatos kertek valamint festői falvak teszik változatossá a nyaralást. Kanári szigetek Kilométer hosszú strandjáról és A Kanári-szigetek (spanyolul Islas Canarias v. Las Canarias) Spanyolország legdélebbi közössége. Hét nagyobb és több kisebb sziget csoportja az Atlanti-óceánban. Minden sziget vulkanikus eredetű, érdekesség, hogy mindegyik közepén egy-egy vulkán magasodik. Ami először eszünkbe jut a szigetekről, az a szörfözés, napozás, fürdés és golfozás – ám ezen kívül számos más izgalmas élményt és látnivalót kínál nekünk ez a világ. Fedezze fel a

festői falvakat, a bizarr szakadékokat vízeséssel a termékeny völgyeket. Aki szórakozásra vágyik, a nyüzsgő Playa del Inglésen garantáltan reggelig fog mulatni. Tegye a nyaralást egy felejthetetlen élménnyé.

Ha kedvet kapott valamelyik úti célhoz, keresse utazási irodánkat a földszinten és a legalsó szinten.


AGAZIN

2012. június

5

F. Ó. R. U. M – 5 dolog nyárra Eljátszadoztam a Fórum szóval és rájöttem a nyár alapdarabjainak kezdő betűjét rejti a bevásárlóközpontunk neve. Nincs is más dolgunk mint beszerezni ezeket a dolgokat és kezdődhet a nyár. Én már felkészültem, indulhat a szezon.

F ürdőruha

Idén a csíkoké és pöttyöké a főszerep! 120 üzlet kínálatából válogathatunk kedvünkre. Variáld a mintákat, próbáld ki az élénk színeket.

Óra

A legnagyobb kedvenc idén: Michael Kors óra csodái. A rózsás árnyalatok szerelem első látásra, de sokadikra is. Egy divatos, trendi órával mindig időben leszel a megbeszélt helyen.

Ha nincs ötlete...

Rúzs Élénk vagy púderrózsaszín? Mindkettő alapdarab idén nyáron. A világosabb munkába, a sötétebb az éjszakába. A lényeg, hogy csókálló legyen. Umbrella–esernyő Nyáron mi sem védhetne a napsugaraitól, mint a napernyő, esernyő. Válassz egy színes darabot, felmérések alapján kimutatták a színek hatással vannak a hangulataidra. Egy ilyen ernyővel a kedved is makulátlan lesz. Mínuszok

Júliusban ismét megérkeznek a Fórum Debrecenbe az óriási leértékelések. Kedvenc üzleteidben válogathatsz 30 vagy akár 50%-os kedvezménnyel.

Exkluzív Sony márkabolt a debreceni Media Marktban Professzionális kiszolgálás a márka minőségéhez méltó exkluzív környezetben Magyarországon újabb exkluzív boltot nyit a japán elektronikai óriás, június 6-tól Debrecenben folytatódik a kiemelt Sony márkaboltok terjeszkedése.

kínálni vásárlóinknak – mondta Bednár József, a debreceni áruház ügyvezető igazgatója. -A Sony márkabolt szerves része áruházunknak egy különálló üzletrészben, az érdeklődők pedig a kiváA debreceni Media Markt üzletben lasztott termékeket a Media Markt kas�nyílik a legújabb high-tech Sony bolt, szájánál fizethetik ki. amelyben képzett szakemberek nyújtanak segítséget a termékek megismerésé- A márkaboltban a Sony legújabb LED TV, VAIO notebook választéka, exluzív ben, kiválasztásában. „Szeretnénk, ha a Sony termékekkel a MP4 lejátszó kínálata mellett a Sony márka minőségének megfelelő környe- fotó és kamera szegmens különlegeszetben találkozhatnának az érdeklődők, ségei is megtalálhatóak, mint például ahová kérdéseikkel a vásárlást követően a világ egyetlen beépített projektorral is visszatérhetnek” - emelte ki Rab Sán- rendelkező kamerája. A boltban elérhető lesz a Sony okostelefonok új genedor, a Sony magyarországi vezetője. “A Media Markt 12 éve Debrecen meg- rációja: e termékek egyszerű csatlakozhatározó elektronikai kiskereskedője és tatásának köszönhetően a fogyasztók büszkék vagyunk arra, hogy egyre több akár televíziójukon vagy laptopjukon új szolgáltatást, lehetőségeket tudunk keresztül is élvezhetik a tartalmakat. Elkülönítettünk az igazi ínyenceknek egy területet, ahol a Sony Playstation3-mat próbálhatják ki 3D-s jatékokkal, 3D-s LED TV-n. A június 6-tól érvényes nyitási akciókról már a postaládákban és a mediamarkt. hu debreceni aloldalán elérhető Sony újságunkból tájékozódhatnak, ahol számos egyedi árral és különleges termékkel szeretnénk meglepni a márka rajongóit” -tette hozzá Bednár József.

Spórolj ezreket a nyári vásárlás során! A kuponokat ingyenesen kinyomtathatod a www.forumdebrecen.hu

weboldalról,

vagy akár itt a helyszínen az információs pult mögötti nyomtató standnál.


AGAZIN

2012. június

7

Fürdőruha bemutató a Fórumban

Ismét óriási sikert aratott divatbemutatónk. A 31. Európai Úszó EB ideje alatt úgy döntöttünk, legyen a régió legszebb bevásárlóközpontjában is a főszerep a vízé. Nem is kellett más, tengerpartot idéző kis szigeteket építettünk, ahol a vásárlók megismerkedhettek a legújabb fürdőruha divattal. Délutánonként fél órás show-al vártuk a nagyérdeműt, ahol 10 üzlet legújabb bikini kollekcióját tekinthették meg. Mi az idei trend? Melyik fazon áll jól? Minden kérdésre választ kaptunk. Kedveztünk a sportosabb vonalat kedvelőknek, de a csinosabb darabok is megjelentek a kifutón. Elsőként a New Yorker tengerész és színes darabjait mutatták be a modellek színes kiegészítőkkel. A Magenta híres nőies darabjaiból most megérkeztek a fürdőruhák is az üzletbe. Érdemes benézni, mindenki megtalálja a számára kedvezőt. Ha valaki szereti, hogy az egész outfitje összhangba legyen, a Legends üzletébe kell térnie, még színben passzoló törölközőt is találha-

tunk fürdőruhánkhoz, ráadásul egy rövid sortot is muszáj beszereznünk a nyárra. A nem régen nyílt Sugarbird – Zimány Lindával reklámozott fürdőruha kollekcióját mutatta be. Pöttyös, élénkszínű, csíkos modelleket láthatunk a kifutón. Érdemes benézni a földszinten lévő C&A-ba, hiszen a márka a fiatalok felé fordulva, egyre színesebb és nőiesebb darabokkal drukkol elő. Ha szeretnél díva lenni a parton, mindenféleképpen egy Triumph fürdőruhát érdemes választanod, a kiegészítőkkel, strandkendőkkel a hatás nem marad el. A tavaszi divathéten már láthattuk az idei

fürdőruha trend előzetesét a Skiny jóvoltából, most viszont megérkeztek a legújabb darabok, így szem nem maradt szárazon. A strand nem csak a bikinikről szól, a Hervisben minden megtalálható, ami a kikapcsolódáshoz szükséges: ha búvárkodni szeretnél, vagy ha csak röplabdázni a homokban, érdemes benézni. És természetesen nem maradhatott ki a Budmil és a J.Press kollekciója sem. A divatshowt Tarcsa Anita, a Fórum stylistja illetve Varga Csaba, a stylist verseny nyertese állította össze.

Lemaradt? Június 7-én 20.30-tól megnézheti az Alföld Tv műsorán!

Alföld TV - A különbség látható

ÚJ MŰSOROK SMAFU - Húsz perces, kéthetente jelentkező adásban a labdarúgóként, punkzenészként és rádiós műsorvezetőként is maradandót alkotó Burai Árpád és az elsősorban sportújságíróként ismert Nehéz Attila faggat ismert és érdekes vendégeket kényes kérdésekről – meghökkentő kulisszák között, szokatlan stílusban.

CsókÁlló - Egy igazán csajos témákban bővelkedő magazin egy csókos csivava társaságában. Minden, ami stílus, divat, trend – legyen az az öltözködés, smink, frizura, alakunk formálása, női praktikák, szépségápolás és persze az egészség! MegÁllók: debreceni butikok, szalonok, üzletek. Jelszó: A magabiztosság ragyogóbb minden ékszernél és sminknél! Egyenlőre kéthavonta, folyamatos ismétlésekkel CsókÁlló, mert rúzs nélkül nem lehet élni…!

Esküvői iránytű - Mi a legfontosabb dolog, amit egy menyasszonynak tudnia kell, mielőtt menyasszonyi ruhát vásárol magának, és hogy milyen típusú ruhák a legkedveltebbek, legkeresettebbek mostanában. Mind ezekre választ kaphatunk esküvői magazinunkban. Házasulandó pároknak kötelező, minden ami egy esküvőhöz szükségeltetik megtalálható a műsorban.

HAMAROSAN ROCK MAGAZIN Nézze a MEGÚJULT ALFÖLD TELEVÍZIÓT! www.alfoldtv.hu

Fotók: Riczu Róbert

Igazán forró hangulatot varázsoltunk a Fórumba az Úszó EB ideje alatt. Gyönyörű modellek, a legújabb fürdőruhák és a beach hangulat mindenkit magával ragadott.


AGAZIN

8

2012. június

Apocalyptica a Campus Fesztiválon Évek óta a hazai fesztiválpaletta egyik kiemelkedő eseménye a debreceni Nagyerdőn megszervezett Campus Fesztivál, amely idén július 25-től 29-ig immár ötödik alkalommal várja a vendégeket. A programpaletta felölel valamennyi zenei műfajt, a pop-rock mellett többek között a világzene, a jazz és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket, összesen hét színpadon. A fesztivál arculatának megfelelően sok új program állt össze, a már bejáratott produkciók mellett kuriózumok és fesztiválos finomságok egyaránt helyet kapnak. A rendezvény idei sztárvendége az Apocalyptica. A finn csapatot aligha kell bemutatni, hiszen jellegzetes stílusukkal, magával ragadó előadás módjukkal már itthon is letették névjegyüket. Hatalmas bulit ígér a Prágában összeállt N.O.H.A., az Európa-szerte ismertté vált formáció zenei sokszínűségét egy brazil énekesnő, egy new york-i rapper és az őket kísérő kiváló cseh zenészek biztosítják. Látható-hallható lesz a Van-

couverből érkező The Real McKenzies, zenél majd a Friction & Lingustics, a Matrix & Futureband, a legjobb tört ritmusok keverékét pedig ShockOne hozza. Nyári fesztiválhoz méltóan jönnek a hazai csemegék is. Első alkalommal lesz a Campus Fesztivál vendége a magyar világzene egyik legelismertebb énekesnője, a számos nemzetközi sikert is a háta mögött tudó Palya Bea. A fesztiválszezonban, az Észak-alföldi régióban csak itt lép fel a Quimby! Először mutatkozik be hazai pályán a megújult felállású Tankcsapda. Ezúttal legújabb projektjét, egy nagyon különleges formációját is elhozza magával az Irie Maffia. Debrecenben két év után, kisfia születését követően, egyből a Nagyszínpadon tér vissza Péterfy Bori, és több éves kihagyás után ismét jön a Bëlga, valamint először látható a Nagyerdőn a Magna Cum Laude is! További programok és jegyárusító helyszínek: www.campusfesztival.hu

Epres mascarpone

Ez egy igazi tavaszi csemege. Itt az eperszezon, de nyugodtan ki lehet próbálni bármilyen idénygyümölccsel. Ági Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, még sütést sem igényel, talán pont ezért lehet a háziasszonyok kedvence!

Hozzávalók: (4 fő részére) • 40 dkg babapiskóta • 2 cs vaniliás pudingpor • 1 liter tej • 50 dkg mascarpone • 20 dkg cukor • 500 ml cukrászati habtejszin • 50 dkg eper • 1 ráma margarin • 4 tojás sárgája • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése: A babapiskótákat sorban egymás mellé lerakom egy tálban és meglocsolom őket vaníliás tejjel.

ra vágott eperrel megszórom. Majd megint babapiskóta meglocsolva tejjel és a krém másik felét szintén ráteszem.

Közben a két csomag vaníliás pudingport megfőzöm 7 dl tejben és amikor kissé hűlt, hozzákeverem a Mascarponét és a cukrot.

Ezután a felvert tejszínhabbal a tetejét beborítom és kevés eperrel díszítem.

A legjobb ha egy egész éjszakáA krém egy részét rásimítom a ra a hűtőbe rakjuk, így másnapbabapiskótákra, majd az apró- ra jól összeérnek az ízek.

FÓRUM-KIRAKÓ Vágja ki és rakja össze a képet, majd küldje el vagy vigye be személyesen az üzletközpont címére, és nyerjen egy 5000 Ft-os vásárlási utalványt! Cím: Fórum Debrecen Bevásárlóközpont: 4029 Debrecen, Csapó utca 30. A szelvényeket az információs pultnál személyesen lehet leadni, amelyekre kérjük írják rá a beküldő nevét, címét és telefonszámát. Beküldési határidő: 2012. június 25. A nyertest telefonon értesítjük, nevét pedig a következő számban közöljük.

A februári kirakós játékunk nyertese Májer Enikő. A fotón a Mayoral képviseletében Andrási Viktória, a nyertes Májer Enikő, és a Fórum részéről Lengyel Annamária centermanager asszisztens látható. (balról jobbra) Nyereménye egy 5.000Ft-os Mayoral vásárlási utalvány.

AGAZIN

Kiadja: ECE Projektmanagement Budapest Kft. Fórum Debrecen Bevásárlóközpont Igazgatóság 4029 Debrecen, Csapó u. 30. Tel.: +36 (52) 598-810 Kiadásárt felelős: Átányi Ajtony center-menedzser Értékesítés: Frendl Szilvia 52/598-806 Lengyel Annamária 52/598-805 Tarcsa Anita 20/276-8982 Szerkesztő: Alföld Kamera Debrecen Kft. 4029 Debrecen, Csapó utca 30 Tel.: +36 (52) 520-170 Ügyvezető: Papp Csilla Szöveg-, és divatszerkesztő: Tarcsa Anita Nyomtatás: Pannon Lapok Társasága Nyomda Központ 8200 Veszprém Házgyár út 12. Tel.: +36 (88) 541-631 Felelős vezető: Nagy Attila

FÓRUM Magazin 2012/6  

Információk és hírek a régió legszebb bevásárlóközpontjából - 2012. június IV./38. szám

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you