Page 1

Vakantiefolder krokusvakantie 2014


De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele begeleiders. WAT? De Kikker is gelegen in de Aernoudstraat 15 in Oudenburg.

Deze locatie bestaat uit veel ravotruimte: een aangepaste infrastructuur op kindermaat met voldoende lokalen binnen en een mooie buitenspeelruimte. De Kikker is erkend door Kind en Gezin. De betaalde opvanguren zijn fiscaal aftrekbaar tot de leeftijd van 12 jaar.

WANNEER? De Kikker biedt opvang voor en na de schooluren. Voorschools is De Kikker geopend vanaf 6.30 uur, naschools tot 19 uur.

Op vakantiedagen is De Kikker doorlopend open van 6.30 tot 19 uur (weekdagen). Er wordt op vakantiedagen een gevarieerde vakantiewerking aangeboden. Naast vrij spel worden er zowel in de voor- als namiddag activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Dit kan gaan van een buitenspel, koken, toneel tot knutselen, dans of sport. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteit ze willen deelnemen. In de krokusvakantie kaderen alle activiteiten in het thema ‘Reus Borremans’. Er is eveneens mogelijkheid tot opvang voor en/of na andere vakantie-initiatieven. In de krokusvakantie kunnen kinderen ook terecht in De Kikker voor en/of na de speelpleinwerking, sportkampen en creadagen.

HOE? Voor je kind kan komen naar De Kikker, dient er vooraf een inschrijvingsdossier opgemaakt te worden. Je maakt hiervoor een afspraak met coördinator Heidi Pylyser. Voor opvang op vakantiedagen dienen de nodige dagen vooraf te worden gereserveerd. Dit geldt ook voor de opvang voor en/of na de speelpleinwerking, sportkampen en creadagen. Reserveren kan enkel als er een volledig inschrijvingsdossier is in De Kikker. Voor deze krokusvakantie kun je dagen reserveren vanaf maandag 3 februari 2014. Dit kan via het inschrijvingsformulier dat je ontvangt nadat je een geldig inschrijvingsdossier hebt ingediend (per schooljaar).

2


Let wel! Het is niet mogelijk om op deze eerste reservatiedag een nieuw kind in te schrijven. Je dient hiervoor vooraf contact op te nemen. Na deze datum kan er ook nog steeds ingeschreven worden. Hou er wel rekening mee dat er niet meer kinderen dan de voorziene capaciteit kunnen worden ingeschreven.

INFORMATIE & INSCHRIJVINGEN

Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker Coรถrdinator Heidi Pylyser Aernoudstraat 15 - 8460 Oudenburg T 059 56 84 44 E ibo@oudenburg.be

3


De Tunne Speelpleinwerking Het stedelijk speelplein De Tunne opent opnieuw haar deuren in de krokusvakantie!! Vanaf maandag 3 maart tot en met vrijdag 7 maart 2014 kan ieder kind of elke jongere van 4 tot en met 15 jaar er terecht. Het terrein beschikt over een eigen paviljoentje en heel wat speeltoestellen en spelvoorzieningen. De leiding is in handen van een groep ervaren monitoren en een hoofdanimator.

FUN VERZEKERD!

De monitoren organiseren iedere dag spelletjes en plezante activiteiten waaraan de kinderen kunnen deelnemen: sport, knutselen, ravotten, kampen bouwen, waterspelletjes ... Deze activiteiten worden in de loop van de week geafficheerd of voorgesteld door de moni’s. Per vakantie werken we met een thema. Het terrein biedt heel wat mogelijkheden, net als het bouwmateriaal, de zandbak, het bosje, de toestellen, de gezelschapsspelen, het knutselgerief en ga zo maar door. Kortom, De Tunne is een dynamisch speelplein waar kinderen nog buiten kunnen ravotten en het de moeite loont om er je vakantie door te brengen samen met nog heel wat andere kinderen of jongeren uit Oudenburg en omstreken.

PRAKTISCH

Het speelplein is toegankelijk vanaf 8 uur ‘s morgens tot 17.15 uur ‘s avonds. Er is tevens opvang voorzien voor de vroege vogels vanaf 6.30 uur in De Kikker. De laatblijvers worden naar De Kikker gebracht (tot 19 uur). Let op! Hiervoor is wel een inschrijving bij De Kikker verplicht! De ingang van het speelplein bevindt zich langs de Bekestraat. Er is voldoende parkeergelegenheid en de fietsen kunnen gestald worden binnen de omheining van het speelplein. Interessant! Wie deelneemt aan de speelpleinwerking is sowieso verzekerd tegen eventuele lichamelijke ongevallen.

PRIJS

2,50 EUR / halve dag 5,00 EUR / hele dag

4


SMULLEN!

Er zijn drankjes te verkrijgen aan 0,70 EUR. Tijdens de lunchpauze is er bovendien ook verse soep (0,70 EUR). Over de middag kan je je lunchpakket samen met je vrienden opeten in de kantine of ga je naar huis eten.

IEDEREEN IS WELKOM! Je hoeft je niet vooraf in te schrijven voor De Tunne. Kom gewoon langs en we zullen je met open armen ontvangen. Mocht je toch nog vragen hebben, spring dan gerust eens binnen tijdens de werking of bel naar het nummer 059-56 84 29.

INFORMATIE & INSCHRIJVINGEN Jeugddienst Weststraat 24 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 29 M 0476-90 15 82 (speelplein) E jeugd@oudenburg.be

5


Tienerwerking In de krokusvakantie In de krokusvakantie gaat de eerste Tieneractiviteit door op donderdag 6 maart 2014. Onder deskundige begeleiding wordt een oude muur opnieuw tot leven gebracht met graffiti. WIE?

Alle tieners van 12 t.e.m. 15 jaar kunnen zich inschrijven voor de Tienerwerking.

WANNEER?

Elke donderdag tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie.

HOE INSCHRIJVEN? • •

Inschrijven kan op de jeugddienst zelf, Weststraat 24 of online via http://www.oudenburg. be/inschrijven-tienerwerking-2014.aspx. Na jouw inschrijving krijg je een bevestigingsmail en zal er gevraagd worden om 5,00 EUR te storten op het rekeningnummer BE76 0910 1306 2895 van de stad Oudenburg met vermelding van ‘TW + naam’. Er kan ook contant betaald worden op de jeugddienst.

PRAKTISCH • • •

Alle ingeschreven tieners zijn verzekerd. De verzekering geldt voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de begeleide activiteiten van het aangeboden programma voor de Tienerwerking. Opgelet! Er is geen beperking op het aantal inschrijvingen voor het werkjaar 2014. Wel worden er een beperkt aantal deelnemers toegelaten per activiteit, dit voor de veiligheid! Sommige activiteiten kunnen een extra financiële kost met zich meebrengen; voor deze activiteit is dat 15,00 EUR.

INFORMATIE & INSCHRIJVINGEN Jeugddienst Weststraat 24 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 29 E jeugd@oudenburg.be

6


ACTIVITEIT KROKUSVAKANTIE Wat?

Lopen je ouders ook de muren op als je nog eens je kamer wil ‘pimpen’? In deze workshop leer je met verf en spuitbussen verschillende technieken om zelf een muur te beschilderen en dit stap voor stap (onder de deskundige begeleiding van Sara Desanghere).

Wanneer?

Op donderdag 6 maart 2014 van 9 tot 17 uur.

Prijs?

15,00 EUR (alles inbegrepen)

Meebrengen?

Schort, potlood en gom

7


Sport Sporthal Ter Beke RACKETLON Wat?

Heb je zin om er op los te slaan, dan is dit sportkamp echt iets voor jou! Badminton, tennis en tafeltennis komen aan bod. Forehand en backhand zijn geen vreemde termen meer voor jou en je leert ze op een aangepaste en speelse manier.

Voor wie?

Alle meisjes en jongens vanaf het 4de leerjaar t/m 2de jaar middelbaar onderwijs, ingedeeld in 2 groepen. Maximum 32 deelnemers worden toegelaten.

Wanneer?

Op maandag 3 maart en dinsdag 4 maart 2014, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

Prijs?

24,00 euro per deelnemer, per kamp, voor inwoners van Oudenburg en voor kinderen die in Oudenburg naar school gaan. 21,60 euro vanaf een derde deelnemer uit eenzelfde gezin voor eenzelfde kamp. 26,40 euro voor deelnemers die niet in Oudenburg wonen of naar school gaan. Inbegrepen in de prijs: verzekering, betaling lesgevers, gebruik van de zaal en materiaal, 2 drankjes per dag en soep over de middag.

Opmerkingen? • • •

8

De deelnemers kunnen over de middag blijven indien ze hun lunchpakket meebrengen. In de sporthal is er opvang vanaf 8.30 tot en met 16.15 uur. Er is extra opvang voorzien vóór en na de sportkampen, dit in samenwerking met de kinderopvang De Kikker.


CIRCUSTECHNIEKEN Wat?

Je bent een geboren clown of acrobaat? Je geeft graag show? Jij bent dus een circusartiest! Of je wil er graag één worden? Dan is dit kamp een prachtige introductie in de wereld van het circusleven. De ervaren monitoren van circusteam De Sven zorgen ervoor dat je leert bordjes draaien, slalommen op een éénwieler, jongleren met balletjes, steltlopen, piramides bouwen …

Voor wie?

Alle meisjes en jongens vanaf het 1ste leerjaar t/m 2de jaar middelbaar onderwijs, ingedeeld in 4 groepen. Maximum 80 deelnemers worden toegelaten.

Wanneer?

Op donderdag 6 maart en vrijdag 7 maart 2014, van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

I.S.M.?

De Sven: circusteam

Prijs?

24,00 euro per deelnemer, per kamp, voor inwoners van Oudenburg en voor kinderen die in Oudenburg naar school gaan. 21,60 euro vanaf een derde deelnemer uit eenzelfde gezin voor eenzelfde kamp. 26,40 euro voor deelnemers die niet in Oudenburg wonen of naar school gaan. Inbegrepen in de prijs: verzekering, betaling lesgevers, gebruik van de zaal en materiaal, 2 drankjes per dag en soep over de middag.

Opmerkingen?

• • •

De deelnemers kunnen over de middag blijven indien ze hun lunchpakket meebrengen. In de sporthal is er opvang vanaf 8.30 tot en met 16.15 uur. Er is extra opvang voorzien vóór en na de sportkampen, dit in samenwerking met de kinderopvang De Kikker.

Tip! Op vrijdag is er voor alle geïnteresseerden om 15.30 uur een kleine circusshow van alle deelnemers.

9


Sport Sporthal Ter Beke Opgelet! Inschrijven kan enkel vanaf woensdag 29 januari 2014. De betaling dient te gebeuren (vóór aanvang van de activiteit) op het rekeningnummer: BE22 0910 1280 5847 met vermelding van ‘naam van de deelnemer + racketlon en/of circuskamp’, of met bancontact of cash bij de sportdienst.

INFORMATIE & INSCHRIJVINGEN

Sportdienst Sporthal Ter Beke, Bekestraat 16 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 47 E sportdienst@oudenburg.be Openingsuren

10

maandag tot vrijdag

8.30 - 12 uur

13.15 - 17.15 uur


IN DE AGENDA! Paasvakantie (inschrijven vanaf 17 maart 2014) • • •

Voetbalkamp en Turnkamp, gecombineerd met omnisport: 7 t/m 11 april 2014, telkens van 9 tot 16 uur, kinderen van 3de kleuter t/m 6de leerjaar Kleuterkamp “Brandweerman Sam”: 14 t/m 18 april 2014, telkens van 9 tot 12 uur, kleuters (geb. 2010 t/m 2008) Stage-initiatie Clown: 14 t/m 18 april 2014, telkens van 10 tot 17 uur, tieners van 12 tot 15 jaar. Voor meer informatie over deze stage kan je terecht op het nummer 059-26 63 18.

Zomervakantie (inschrijven vanaf 2 juni 2014) • •

• •

Kleuterkampen (dans, sport en knutselen): 30 juni t/m 4 juli en 7 t/m 10 juli 2014, van 9 tot 16 uur, 1ste kleuter t/m 3de kleuter (geb. 2010 t/m 2008) Avonturenkamp: (hindernisparcours, mountainbiken, vlottentocht, kajakken, waterskiën, teambuildingsopdrachten, …): 30 juni t/m 4 juli 2014, van 9.30 tot 16.30 uur, 6de leerjaar t/m 4de middelbaar (geb. 2002 t/m 1998) Alles met de fiets en step: 11 t/m 14 augustus 2014, van 9 tot 12 uur, 2de kleuter t/m 2de leerjaar (geb. 2009 t/m 2006) Omnisportkamp “Ter land, ter zee en in de lucht”: 18 t/m 22 augustus 2014, van 9 tot 16 uur, 3de kleuter t/m 6de leerjaar (geb. 2008 t/m 2002)

11


Creatief Tijdens de CREAdagen CREADAGEN In de krokusvakantie worden er opnieuw creadagen georganiseerd. Oudenburgse kinderen (of kinderen die schoollopen in Oudenburg) van het 3de, 4de, 5de of 6de leerjaar die bruisen van creakriebels kunnen zich hiervoor inschrijven. Je hoeft niet superhandig te zijn om hieraan mee te doen. Graag knutselen en creatief bezig zijn is voldoende! Er is per halve dag een creatieve workshop voorzien, telkens van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.

P

Voormiddag 8.30 - 12 uur

Namiddag 13 - 16.30 uur

Dinsdag 4 maart 2014

Kiekeboepop knutselen Greet Demuzere

Feest rond Vette dinsdag met wafelbak

Woensdag 5 maart 2014

Fleurig tasje naaien

Suggestie: FilmOrama

Dienblad versieren met servetten

Dieren knutselen met bierviltjes

rogramma

Donderdag 6 maart 2014

Greet Demuzere

Greet Demuzere

Christiane Pollet

Geen crea-activiteit

Christiane Pollet

Opgelet! Inschrijven kan vanaf woensdag 29 januari 2014. Schrijf tijdig in want de plaatsen zijn beperkt! Vergeet niet! Vraag bij reservatie welke benodigdheden je zelf dient mee te brengen!

12


PRAKTISCH

Bij elke activiteit staat de locatie waar de workshop plaatsvindt. Daar dient jouw kind dan ook voordien gebracht te worden en nadien afgehaald te worden. Kinderen die een volledige dag komen kunnen hun lunchpakket ter plaatse opeten, onder begeleiding.

PRIJS

6,00 EUR voor een halve dag 12,00 EUR voor een volledige dag

INFORMATIE & INSCHRIJVINGEN ipso facto Marktstraat 25 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 00 E ram@oudenburg.be Openingsuren

dinsdag tot vrijdag woensdag

10 - 12 uur 16 - 18 uur

13


FilmOrama ipso facto THE CROODS

Woensdag 5 maart 2014 om 14.30 uur Animatiefilm – duur 98’ – NL gesproken – vanaf 6 jaar

De allereerste familie uit de prehistorie woont in een grot, maar wanneer deze verwoest wordt, kunnen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Reizend door een spectaculair landschap, maken de Croods kennis met een heel nieuwe wereld, vol avontuur en fantastische wezens. Tickets? 4,00 EUR

INFORMATIE & INSCHRIJVINGEN ipso facto Marktstraat 25 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 00 E ram@oudenburg.be Openingsuren

14

dinsdag tot vrijdag woensdag

10 - 12 uur 16 - 18 uur


IN DE AGENDA! FILMORAMA PAASVAKANTIE EPIC

MONSTERS UNIVERSITY

Woensdag 9 april 2014 om 14.30 uur Animatiefilm – duur 102’ – NL gesproken – vanaf 6 jaar

Woensdag 16 april 2014 om 14.30 uur Animatiefilm – duur 104’ – NL gesproken – vanaf 6 jaar

ROMEINS WEEKEND zondag 8 juni en maandag 9 juni 2014

15


Prettige vakantie

Uitgave

Stadsbestuur Oudenburg Weststraat 24 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 20 E communicatie@oudenburg.be W www.oudenburg.be

Folder krokusvakantie 2014