Page 1

Les baixes mèdiques i les millores socials recollides al Conveni Col·lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural. La majoria de malalties del nostre col·lectiu són aquelles anomenades com a Incapacitat Temporal (com per exemple processos virals de curta durada, gastroenteritis, refredats....). La Incapacitat Temporal comença en el moment que el metge de la Sanitat Pública us fa el comunicat de baixa mèdica. Us donarà dues còpies, una per a vosaltres i l'altre per a l'empresa. La còpia per a l'empresa s'ha de presentar en el termini màxim de tres dies. Això vol dir que en cap cas se us pot exigir que li lliureu a l'empresa abans d'aquest plaç. Heu de procurar fer-ho però no esteu obligats.

Dos casos: a) El malestar puntual. Si us comenceu a trobar malament abans d'anar a la feina o durant la feina mateix comuniqueu aquest malestar al vostre referent de la Fundació Pere Tarrés i us aneu cap al metge. Els metges de la Seguretat Social estan obligats a donar-vos la baixa i l'alta mèdica. Ara bé pot passar que un metge només doni un justificant mèdic vàlid per 24 o 48 hores en comptes d'una baixa i alta mèdica d'aquesta duració. En aquest cas i abans que portis 3 dies de baixa per Incapacitat Temporal aquest justificant tindria que valdre. No es feina del treballador/a discutir-se amb el seu metge de capçalera per aconseguir la baixa mèdica per molt que t'ho reclami l'Empresa.

b) Què passa si estic 3 o més dies de baixa?Pot passar que aquell malestar vagi a més i et trobis fatal més dies del que pensaves. En aquest cas heu d'anar al vostre metge de capçalera de la SS en el tercer dia a que us allargui la baixa per a que al dia següent puguis tenir el teu primer comunicat de confirmació de la baixa mèdica. En cas que seguiu trobant-vos malament més enllà d'aquest primers quatre dies la confirmació de la baixa mèdica us l'hauran de fer ja setmanalment. NO ES FEINA DEL TREBALLADOR/A DISCUTIRSE AMB EL SEU METGE DE CAPÇALERA PER ACONSEGUIR LA BAIXA MÈDICA.


Recorda: - Tens 30 hores retribuïdes per anar a visites mèdiques que t'hagin programat en horari laboral.(Art. 43.5 del Conveni Col·lectiu del Lleure). - Del primer dia al quinzè de la baixa mèdica has de cobrar el 85% del teu sou. A partir del setzè dia cobres el 100%.(Art. 64 del Conveni.) - Per malestar puntual: Demana la teva baixa laboral al metge de capçalera i li passes a l'empresa en el plaç màxim de 3 dies. Si el teu metge de capçalera et dona un justificant mèdic de repòs i veus que no hi ha manera d'aconseguir que et faci una baixa mèdica, demaneu-li que en el paper especifiqui que us ha fet guardar repòs durant 24-48 hores. Millor encara si us ho fa escrit a ordinador. - Si la cosa s'allarga de 3 a més dies: Si encara no teniu la baixa mèdica (per allò que el metge us hagués fet un justificant mèdic de repòs de 24-48 hores) és el moment de demanar-la i enviar-li a l'empresa. Recorda que al dia següent (quart dia de la baixa mèdica) hauràs d'anar a buscar el primer comunicat de confirmació. - Si estas molt fotut/da el paper de la baixa mèdica te la pot portar un familiar o amic degudament acreditat. També pots pactar amb l'empresa fer-li arribar d'una altre manera (escanejat, correu ràpid...) Conclusió. Comunica per telefon o via mail el més ràpid possible la teva situació d'Incapacitat Temporal a l'empresa (“escolta que avui no podré anar a treballar ja us enviaré els papers del metge”). Ves al metge de capçalera i demana la teva baixa laboral. Entrega la baixa mèdica a l'empresa en el plaç de 3 dies. En cas que el metge t'hagi fet un justificant mèdic de repòs de 24-48 hores que t'especifiqui per escrit i en el justificant les hores que t'envia a casa. En el tercer dia i si encara no tens la teva baixa laboral ves a demanar-la i li envies a l'empresa. Recorda que al quart dia de baixa has d'anar a buscar el teu primer comunicat de confirmació que també li hauràs d'enviar a l'empresa.

Contacta amb la Secció Sindical: mail: ssfpt.ccoo@gmail.com Telf: 628442281

Les baixes mèdiques i les millores socials del Conveni Col.lectiu.  

Les baixes mèdiques per Incapacitat Temporal i les millores socials recollides al Conveni Col.lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you