Page 1

Verdens første digitale minimodtager

Comfort Digisystem Receiver DT10 Receiver DT10 er minimodtageren med Comfort Digisystems unikke lydkvalitet. Den er let at bruge, let at konfigurere, og den giver en fantastisk lydgengivelse. Den digitale revolution fortsĂŚtter!


Optimal lydgengivelse i enhver situation Comfort Digisystem Receiver DT10 er verdens første digitale minimodtager og endnu en innovation fra Comfort Audio. Helt unik lydkvalitet Receiver DT10 bringer den digitale radiotekniks fordele helt frem til høreapparaterne: • krystalklar lydgengivelse • stabil signaloverførelse • aflytningssikker lydoverførsel • ingen tidsforsinkelse

Skræddersyet digital teknik Receiver DT10 indgår i Comfort Digisystem, en serie mikrofoner og modtagere, som gør det muligt for personer med nedsat hørelse at høre bedre selv i krævende høremiljøer såsom klasselokaler, arbejdspladser, konferencerum og ved telefonsamtaler. Comfort Digisystem bruger den digitale radiooverførselsteknik SecureStream Technology (SST), som er specialudviklet til vores høreprodukter. Systemet omfatter en række funktioner, der bidrager til en optimal talegengivelse, bl. a. en unik digital lydbehandling. En smidig løsning Receiver DT10 supplerer Comfort Digisystems serie af modtagere. Den er et diskret og bekvemt alternativ til den der foretrækker en minimodtager frem for halsslynge eller høretelefoner – men som ikke slår sig til tåls med mindre end den optimale talegengivelse, som Comfort Digisystem giver.


En hverdag uden larm og støj Når man har nedsat hørelse, er det let at forestille sig, at høreapparatet sætter grænsen for, hvor godt man kan komme til at høre. Dagens høreapparater giver en god lydgengivelse, men i krævende høremiljøer er der stadig mange høreapparatbrugere, der oplever teknikkens begrænsninger. Fra en indsnævrende verden… Støj og forstyrrelser i lydbilledet kan medføre gener såsom spændingshovedpine eller almindelig træthed. Støj kan også have sociale konsekvenser, fx. ved at personen med nedsat hørelse begynder at undgå situationer og miljøer, som er hæremæssigt krævende. Det drejer sig ofte om telefonsamtaler,

møder, skolemiljøer og andre sociale sammenhæng, som er af høj værdi for livskvaliteten og for følelsen af deltagelse. …til en verden som tilbyder nye muligheder Det første møde med Comfort Digisystem bliver derfor en følsom oplevelse for mange brugere. Hverdagen er pludselig støjfri, og der er betydelig flere muligheder for deltagelse.

Her fortæller nogle brugere hvordan deres tilværelse er forandret, siden de begyndte at bruge Receiver DT10 og andre modtagere i Comfort Digisystem.

”En meget blødere lyd! Lydoplevelsen er en helt anden.” Jeg fik mit første høreapparat, da jeg var fire år og jeg bruger altid hjælpemidler i timerne. Med minimodtageren bliver lærerens tale behageligere at lytte til. Lyden bliver ikke så kraftig og skarp, som den kan blive med andre hjælpemidler. Så nu slipper jeg for at få hovedpine i skolen.


”Kollegaerne undrede sig over at jeg ikke havde sagt ”hvad?” hele dagen.” Da jeg første gang prøvede den nye minimodtager på arbejdet, var det ikke alene mig, der oplevede en positiv forskel. Talen kom meget tydeligere frem, og det var pludselig let at følge med i samtalen. Det var befriende at slippe for hele tiden at skulle bede kollegaerne om at gentage deres ord.

”Telefonsamtaler! Det var en utrolig følelse at kunne tale i telefon for første gang i 20 år.” Jeg havde opgivet håbet om at komme til at tale i telefon igen. Men Comfort Digisystem bevirker at jeg kan forstå uden at mundaflæse. Modtageren med halsslynge virker udmærket med mine cochleare implantater. Første gang jeg hørte min datters stemme i røret, kunne jeg ikke lade være med at græde. Nu kan jeg ringe til min datter hver uge. Comfort Digisystem har virkelig forandret mit liv!


En minimodtager med unikke egenskaber Comfort Digisystem Receiver DT10 En digital minimodtager som drives af høreapparatets batteri. Stor rækkevidde Receiver DT10 har en rækkevidde på omkring 15 meter og dækker dermed fx. et klasselokale eller et konferencerum.

vælges et højere knæpunkt til komprimering for Comfort Digisystem (rødt punkt) sammenlignet med et traditionelt FM-system (gråt punkt). Comfort Digisystems lydgengivelse er lineær op til 90 dB SPL.

God kompatibilitet Minimodtageren passer til høreapparater, der kan forsynes med audiosko. Receiver DT10 er kompatibel med de fleste BTE-høreapparater på markedet. I en klasse for sig Den digitale teknik giver en talegengivelse, der er unik på markedet. Dynamikområdet spænder over cirka 60 dB og sammenlignet med den traditionelle FM-teknik er signal-støjforholdet forbedret med 20 dB. Det medfører at der kan

Kilde: Delta Teknisk-Audiologisk Laboratorium, Danmark samt intern målemetode.

Programmer og prøvelyt trådløst Comfort Digisystem Programmer DT05 Programmeringsværktøj til trådløs justering og test af Receiver DT10.

Let for dig, bekvemt for brugeren Programmer DT05 har et tydeligt farvedisplay og indbygget software. Der er derfor ikke behov for en pc ved afprøvning og konfiguration, hvilket betyder at evt. ændringer i indstillingerne kan udføres hvor det er mest praktisk for brugeren – fx. i skolen eller på arbejdspladsen. Konfigurationen af Receiver DT10 kan desuden foretages, imens den er koblet til høreapparatet. Programmeringsværktøjet kan også bruges til prøvelytning ved hjælp af høretelefoner eller med en halsslynge. Receiver DT10 sættes da i eurostikket på Programmer DT05.


07DK-1104

Comfort Digisystem – for deltagelse i alle situationer

Comfort Digisystem er en komplet serie trådløse, digitale mikrofoner og modtagere som er tilpasset til at give den bedst mulige lydgengivelse i enhver situation. Produkterne anvender avanceret teknik, som er tilpasset en række forskellige brugersituationer. Dette gør Comfort Digisystem fleksibelt og skaber unikke forudsætninger for deltagelse selv i krævende høremiljøer. Digital lydbehandling og trådløse enheder Mikrofonerne i Comfort Digisystem opfanger samtalen omkring et mødebord eller fra en særskilt lydkilde som fx. en telefon eller en foredragsholder og behandler den digitalt, så at talen fremhæves og

forstyrrende baggrundslyde reduceres. Derefter sendes lyden trådløst til den digitale modtager og videre til brugerens høreapparat, CI eller via høretelefoner. Patenteret teknik Unikke tekniske løsninger der ligger til grund for Comfort Digisystems kvaliteter: • SecureStream Technology (SST) Gør produkterne aflytningssikre samtidig med at lyden overføres uden tidsforsinkelse. • Perceptual Speech Enhancement (PSE) En lydbehandlingsteknik der bortfiltrerer forstyrrende baggrundslyde og fremhæver tale.

Siden 1994 har Comfort Audio udviklet og produceret høresystemer til personer med nedsat hørelse. Vores mission er og har altid været at give mennesker uhindret mulighed for at udveksle tanker og ideer i alle situationer gennem hele livet med ledende teknik og innovative løsninger. Vi er målbevidste, nysgerrige, har en brændende interesse for teknologi og drives af passion og glæde. Det har gjortos til ledende i verden inden for teknologi til høresystemer. Vores produkter tilbyder stor fleksibilitet og er udviklettil både arbejdsliv, skole, offentlige miljøer og privatliv. Altid med individets behov i fokus og ud fra en oprigtig vilje til at forbedre livskvaliteten for personer med nedsat hørelse.

Comfort Audio ApS | Benediktevej 5, 1 sal | 3480 Fredensborg | Telefon: 33 78 03 02 info@comfortaudio.dk | www.comfortaudio.dk

Lanceringsbrochure Receiver DT10  

Receiver DT10 er minimodtageren med Comfort Digisystems unikke lydkvalitet. Den er let at bruge, let at konfigurere, og den giver en fantast...

Lanceringsbrochure Receiver DT10  

Receiver DT10 er minimodtageren med Comfort Digisystems unikke lydkvalitet. Den er let at bruge, let at konfigurere, og den giver en fantast...

Advertisement