__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

INSPIRASJONSMAGASIN

TRENDER

PRODUKTMAGASIN 2020 TIPS FRA EKSPERTENE

NYTT BAD FRA A–Å


Velkommen til DRØMMEBADET Og velkommen til den nyeste utgaven av vårt inspirasjonsmagasin. På de neste sidene håper jeg å inspirere deg til å gjøre badet til hjemmets viktigste rom. For hvor er det tonen for dagen vår settes? Og hvor er det vi roer ned, senker skuldrene og gjør oss klare til en god natts søvn? På baderommet. Da sier det kanskje seg selv at dette er et rom som fortjener både smarte detaljer og gode løsninger. I tillegg til å inspirere deg til å ta fatt på små og store prosjekter, ønsker vi i Comfort å hjelpe deg med å skape ditt drømmebad. Uavhengig av om baderommet skal være lite eller stort, praktisk eller spa-inspirert, ha dusjkabinett eller dusjvegger - så vil vi bidra til å skape et rom for gode opplevelser. For oss handler det om kvalitet og trygghet. Du skal være trygg på valget du har tatt, enten det er snakk om rørlegger til et lite eller stort prosjekt eller kjøp og montering av ny kjøkkenkran. Derfor har vi rørleggere over hele landet, som kjenner til forholdene der du bor. Vi samarbeider kun med nøye utvalgte leverandører, som vi vet tilbyr produkter du vil være fornøyd med i mange år fremover. God lesning!

Kari Kjensberg Administrerende direktør, Comfort-Kjeden AS

64 SIDER MED INSPIRASJON & GODE RÅD


r e g g i l s u Luks ! e n e j l ta e id

Sorte detaljer s.50

Hjemme hos s.26

Barnevennlig s.32

Nyhet fra Halvor Bakke s.24

Alle produktene i dette magasinet bestiller du raskt og enkelt på comfort.no

Alle priser i magasinet er Comfort-priser inkl. mva. Det tas forbehold om eventuelle prisendringer. Vareutvalget kan variere noe fra butikk til butikk, og noen produkter må påregnes leveringstid. Fraktkostnader kan komme i tillegg til oppgitte priser. Forbehold om trykkfeil.

3


INR Air 34 740,–(pris uten servantkran)

1

Baderoms-

TRENDER 2021

4

Baderomstrender 2020

I 2021 er det flere trender som gjør seg gjeldende, også på baderommet. Med en ny bølge av runde og organiske former, dype blåfarger, sorte kontraster og smart belysning, er det lett å la seg friste. Selv om det på baderommet kan være lurt å tenke langsiktig, er det lov å la seg inspirere! Ta valg du vil være like fornøyd med om fem år, og du er på god vei til å skape ditt personlige drømmebad.


Tips!

I Norge har vi strenge føringer og regler for bad- og våtrom. Før du kaster deg på en ny trend, kan det være lurt å rådføre deg med en av våre rørleggere eller fagpersoner! Finn din nærmeste Comfortbutikk på comfort.no.

Sett farge på badet!

5

INR Halomore speil 11 590,–

VikingBad Dybe frittstående badekar 16 990,–

2

3

4

1. Rund i formen: Her et eksempel fra INR. 2. I flere år har dusjen og badekaret vært litt gjemt bort. Nå er det tid for frittstående badekar og dusjløsninger som ikke er redd for å synes. Her ser du VikingBad Dybe frittstående badekar. 3. Speil, speil på veggen der. I 2021 vil vi se oss selv i ulike former og med integrert belysning. Se litt av utvalget vårt på side 20. 4. Tiden da baderomsmøblene utelukkende var hvite er forbi. Det hvite utrykket, som i så mange år har preget baderommene våre, forsvinner gradvis ut. Inn kommer malte flater, fargerike fliser og baderomsmøbler i akkurat den fargen du selv ønsker. Se mer på side 16. 5. Detaljer i sort og matt sort skaper spennende kontraster og et gjennomført resultat. Se produktdetaljer på side 36.

5


INVESTER I HJEMMETS VIKTIGSTE ROM Vi guider deg gjennom prosessen, fra A til Å Badet er for mange av oss rommet hvor vi kan lukke døren, stenge verden ute og senke skuldrene. Det er her vi både starter og avslutter dagen. Det er her viktige ritualer, som lek i badekaret, et kyss etter tannpussen og forberedelser til dagens små og store gjøremål utspiller seg. Å pusse opp badet krever både tid og penger. Det er ikke her snarveiene skal tas. Fokuser på langsiktige løsninger og kvalitet i alle ledd, og si «ja, takk» til rørleggere og fagpersoner som vil hjelpe deg å gjøre badet til hjemmets viktigste rom.


Linn Bad Mari hvit matt. 36 020,– (Pris gjelder kun baderomsmøbel, servant og speil.)

e d o g r o f m o a l B t i ps p å v e i e n t i l drømmebadet!

7


Veien til drømmebadet

NYTT BAD FRA A – Å Å pusse opp badet kan gjerne virke som et stort og uoverkommelig prosjekt. Heldigvis finnes det dyktige fagfolk som kan guide deg gjennom hele prosessen. En av disse er Stian Leidland, rørleggermester hos Comfort Ski - Aqua Flis AS. Her guider han deg gjennom prosessen, fra start til slutt.

Steg 1: Planlegging

Steg 2: Befaring

I følge Stian er budsjett det første du må planlegge.

Befaring er et av de viktigste stegene på veien til nytt bad. Det er her rørleggeren sjekker status på rør og andre viktige deler av bygget. Under befaringen kommer røreleggeren med smarte tips og forslag til løsninger som du kanskje ikke har tenkt over selv.

– Deretter bør du tenke på hvilke behov du har. Stian anbefaler at jobben er 100 % ferdig planlagt før selve oppussingen starter, og at alle detaljer som fliser, fugemasse og slukrister er avklart. – Har du noen tydelige tanker om hvordan du ser for deg drømmebadet, blir det lettere for oss å komme med anbefalinger og et riktig prisoverslag etter at vi har vært på befaring. Er du usikker på hvor du skal begynne, anbefaler jeg å ta en titt på comfort.no.

8

Nytt bad fra A–Å

– Befaringen bidrar til at vi kan levere et best mulig resultat, og at du får et baderom som du vil være fornøyd med i lang tid fremover. Befaring bestiller du på comfort.no, eller ved å dra innom din nærmeste Comfortbutikk. Etter befaringen vil du få et pristilbud på jobben som skal gjøres.

Steg 3: Valg av samarbeidspartner Når det kommer til hvem som skal utføre jobben, forteller Stian at det kan være fornuftig å innhente tilbud fra flere aktører. Men, ikke la deg lokke av prisen alene. – Pris på et bad hos seriøse aktører varierer mindre, mens de useriøse kan gi deg mange gode tilbud. Sjekk alltid om aktøren du vurdere å jobbe med har de nødvendige godkjenningene de trenger for å utføre arbeidet, at de har ansvarforsikring og om alle håndverkerne har fagbrev/svennebrev. Det kan også være lurt å høre om de har referanser fra lignende prosjekter.


T ips!

Stian anbefaler alltid å få det nye badet tegnet opp i 3D, og at det lages en målsatt plantegning. Det gjør jobben til håndverkerne enklere, og sikrer at det ikke oppstår noen misforståelser underveis. Å få badet tegnet i 3D får du hjelp til hos Comfort. Steg 4: Gjennomføring

Steg 5: Prikken over i-en

Å pusse opp et bad tar i gjennomsnitt fire uker, og du bør overlate det meste av jobben til fagpersoner.

Prikken over i-en vil for mange være å fylle det nye baderommet med myke tekstiler og personlige detaljer, men for Stian handler den om å sørge for at alt av papirer og dokumentasjon er på plass.

– Det viktigste i denne fasen er å ha god logistikk mellom de involverte, og en klar fremdriftsplan. Husk at alle varer og utsyr til badet må bestilles i god tid før oppstart, slik at dere unngår forsinkelser, forklarer Stian. Om du verken har tid eller lyst til å holde i prosjektstyringen selv, er dette noe vi i Comfort gjerne bidrar med. Stian Leidland Rørleggermester, Comfort Ski - Aqua Flis AS

– Dokumentasjon er viktig for at du skal kunne føle deg trygg på at arbeidet er riktig utført. Det er også viktig med tanke på eventuelt salg av bolig. Vi i Comfort bruker den digitale tjenesten Boligmappa, og legger automatisk inn alt av dokumentasjon her. Da trenger ikke du å ta vare på dokumenter og filer, men finner alt tilgjengelig digitalt. Les mer om Boligmappa på side 66.

Din nærmeste Comfortbutikk finner du på comfort.no.

9


SLIK TOTALRENOVERTE FAMILIEN ET GAMMELT BAD FRA 1980-TALLET Da Øystein og Kristine Fossum Nilsen totalrenoverte det gamle badet var det som å tre inn i en tidsmaskin. Bli med på reisen fra oransje bidé, grønnsparklet baderomspanel og psykedelisk mønster til lekkert og funksjonelt drømmebad! Det var brunt, gammelt, umoderne og nesten litt komisk. På dette badet begynte dagen til småbarnsfamilien i Stange. – Hadde det ikke vært for den hvite doen, hadde riksantikvaren fredet det, spøker Øystein. Småbarnsforeldrene visste at de måtte pusse opp. De ønsket en total omgjøring av badet i sin helhet for å være sikker på at det ikke lå og lurte gamle ting bak veggene. – På et tidspunkt så vi rett inn på isolasjonen i kjellertaket. Jobben ble større, men vi så på dette som en investering, forteller Øystein. Et rom med muligheter og utfordringer Første steg i prosessen var å hente inn anbud. Totalt tre aktører ble kontaktet, og paret valgte Comfort til å gjøre jobben. – Mens de andre leverte en bunke med fire ark, uten en egentlig totalpris til slutt, kom Comforts fagteam samlet på befaring og leverte full pakke, forteller Øystein. Prisen på de ulike anbudene var sprikende, og de største utgiftene, som Comfort anbefalte å ikke gå ned på, lå i gulv, vegger og tak. Dermed valgte paret Comfort både på grunn av ryddig befaring og en grundig helhetsvurdering, der fokus på trygghet og kvalitet var viktig. Sammen med en rådgiver gikk de gjennom ønsker og behov. Badet er rektangulært, noe som åpner for både muligheter og utfordringer. – Vi brukte lang tid på å finne den perfekte løsning-

10

Nytt bad fra A–Å

en for speilskapene. Etter noen runder landet vi på en innredning som fylte helt ut i sidene, og vi kom helt i mål med standardprodukter, sier en fornøyd Øystein. Når badet først skulle totalrenoveres, var paret innom alle mulige planløsninger for sitt nye drømmebad. – Vi ville ikke være fanget av en gammel løsning og utforsket alternativene. «Kunne vi ha speilskapet i andre enden?», mimrer Øystein. De endte likevel opp med nesten helt lik planløsning som den opprinnelige. Det vil si: Det oransje bideet ble ikke erstattet. Lunt og godt på drømmebadet Familien i Stange er aktiv og liker det gode friluftslivet med ski, skog og fjell. Med sine vakre hvite vintre, er ingenting bedre enn å kaste seg inn i en varm badstue etter noen mil i regionens preppede løyper. Den opprinnelige badstuen fikk en oppgradering etter gode råd fra Comfort-teamet. Taket ble senket, og badstuen fikk ny belysning, ventilasjon og en bedre planløsning. På det nye badet er det god plass til alle og alt. Familien har fått sitt drømmebad med store naturfargede fliser og justerbar belysning. De elsker sitt nye bad! Øystein har et tips til de som skal gjennom en lignende prosess: – Diskuter ordentlig hva du vil ha og bruk penger på gulv, vegger og tak først. Er du på budsjett kan du bytte overflater, innredning og kar etter hvert.


– Hadde det ikke vært for den hvite doen, hadde riksantikvaren fredet det, spøker Øystein.

Drømmer du også om å pusse opp badet? Vi bistår gjerne med alt fra rørleggertjenester til prosjektledelse. Ta kontakt med din nærmeste Comfortbutikk, så hjelper vi deg på veien! Les mer om tjenestene våre på comfort.no

11


Råd fra ekspertene

SLIK FÅR DU DRØM Tips fra rørleggeren

Jens Gunnar Trydal Comfort Lier - Flis & Bad AS

Tenk over hvor mye du er villig til å investere.

12

Nytt bad fra A–Å

Våre rørleggere har hjerte for faget, og er opptatt av at du skal føle deg trygg gjennom hele oppussingsprosessen. Her gir rørlegger Jens Gunnar Trydal fra Comfort Lier sine beste tips til oppussingen.

Drømmebadet kan fort bli et mareritt om du plutselig står der med vannskader. Overlat jobben til fagfolk, og vær trygg på at oppussingen er riktig utført, godkjent og dokumentert gjennom den digitale tjenesten Boligmappa.

Nøye planlegging er nøkkelen til et godt resultat. I tillegg til kjøkkenet, er badet det rommet i hjemmet som krever mest planlegging før du går i gang med oppussingen. Det er også et rom du skal være fornøyd med i flere år fremover, og det er viktig at du er både trygg og sikker på valgene du tar. Lurer du på hvor du skal starte, anbefaler jeg at du tar bilder og mål av ditt eksisterende bad, og drar innom din nærmeste Comfortbutikk. Her vil du få gode tips og råd til løsninger og møbler som passer inn på badet ditt. Det meste er mulig... men ikke alt. Det er aldri hyggelig å måtte fortelle noen at drømmebadet de har planlagt rett og slett ikke er mulig å gjennomføre på grunn av plassering av vann- og avløpsrør. For å unngå skuffelser, anbefaler jeg at du involverer rørlegger tidlig i prosessen. Bruk fagfolk. Har du hørt om oppussingen som resulterte i vannskader og erstatningskrav?

Drømmebadet, men til hvilken pris? Å pusse opp baderommet kan bli dyrt, og du bør derfor tenke over hvor mye du er villig til å investere. I tillegg til de estetiske valgene, hvor kvalitet og varighet er viktig, bør du også tenke praktisk. Et viktig aspekt er hvor lenge du planlegger å bo i huset eller leiligheten. For å få et nøyaktig bilde på hva baderomsdrømmen vil koste, anbefaler jeg at du drar innom din nærmeste Comfortbutikk med inspirasjonsbilder av hvordan drømmebadet ditt ser ut, slik at vi sammen kan se på hvordan vi kan virkeliggjøre drømmen innenfor dine budsjettrammer.


MMEBADET Tips fra interiøreksperten

Hanne Skjemstad Fagansvarlig butikk, Comfort-Kjeden AS

I tillegg til dyktige fagpersoner og rørleggere som kan ta på seg hele oppussingsjobben for deg, kan du hos Comfort møte flere flinke mennesker som kan hjelpe deg med ideer og inspirasjon til ditt nye baderom. Hanne Skjemstad, fagansvarlig i Comfort gir deg her sine beste tips til hvordan du skaper ditt drømmebadet. Velg baderomsmøbler i favorittfargen din. Vi beveger oss stadig lenger bort fra det upersonlige og sterile. For å skape akkurat ditt drømmebad, hvorfor ikke gå for baderomsmøbler i favorittfargen din? De fleste leverandører av baderomsmøbler leverer nå innredning basert på fargekode. Dansani har for eksempel flere møbelserier hvor du kan velge nøyaktig den fargen du selv ønsker.

Lek deg med forskjellige teksturer og overflater. Når folk spør meg om hva de kan gjøre for å gjøre badet personlig og levende, anbefaler jeg ofte å se på hvordan ulike materialer, teksturer og overflater kan kombineres. Bruk for eksempel knotter, knagger og håndtak i ulike materialer og mønster, ta inn detaljer som en krakk i tre eller oppbevaringskurver i flettet sjøgress. Prøv deg frem med pyntegjenstander i glass og keramikk. Tenk utenfor boksen. Tradisjonelt sett har baderommet handlet om å skape symmetri, hvor servanten er midtstilt på baderomsmøbelet og speilet henger rett over vasken. Sånn trenger det ikke å være! Tenker du utenfor boksen, kan du skape et interessant og levende rom. Dyrk asymmetrien, sidestill servanten, velg skreddersydde løsninger, gå for et rundt eller ovalt speil montert på siden eller monter vegghyller i ulike høyder og linjer. Hent elementer fra resten av hjemmet. Skillet mellom badet og hjemmets øvrige rom viskes stadig ut, og flere lar seg inspirere av de glidende overgangene mellom bad og soverom på hoteller. Om du ikke er helt klar for å erstatte baderomsdøren med glass, kan du bruke elementer som små krakker, dekorative hyller, tekstiler, planter, lamper og andre dekorelementer som du vanligvis ville brukt andre steder i hjemmet på baderommet. Husk at det gjerne er fuktigere på baderommet enn i resten av hjemmet, så velg materialer som tåler dette.

Skillet mellom badet og hjemmets øvrige rom viskes stadig ut (…)

Dansani Inzo

13


EN GOD DAG STARTER HER! Hvordan ser ditt drømmebad ut? Samler du en gruppe mennesker og stiller spørsmålet «Hvordan ser ditt drømmebad ut?», er vi temmelig sikre på at du ikke vil finne to like svar. Over de neste sidene ønsker vi å inspirere deg til å tenke over hva «drømmebadet» representerer for deg, uansett hvor stor eller liten plass du har til rådighet. God fornøyelse!


Dansani Calidris baderomsmøbel i NCS-farge. 51 010,– (Pris uten servankran, hyller, belysning og annet tilbehør)

F inn din sti l!

15


SETT FARGE PÅ DET Tiden da baderomsmøblene utelukkende var hvite er forbi.

Stol på deg selv og det du synes er fint!

Det begynner å skje noe med norske bad. Det hvite utrykket, som i så mange år har preget baderommene våre, forsvinner gradvis ut. Inn kommer malte flater, fargerike fliser og sist ut – baderomsmøbler i gråtoner, himmelblått, fersken og terrakotta. – Skiftet kjenner vi igjen fra kjøkkenet, stua og soverommet. Bakgrunnen er den samme: Vi ønsker i større grad sette et personlig preg på omgivelsene rundt oss, forteller Malgorzata Maculewicz, butikksjef hos Comfort Alna.

Nå står altså baderommet for tur. Å gå for hvite baderomsmøbler kan føles både trygt og tidløst, men et helhvitt bad kan fort oppleves upersonlig og kjedelig, og noe «alle» gjør. – Stol på deg selv og det du synes er fint. Det er tross alt du som skal leve med baderommet ditt. Det viktigste er at du er fornøyd, sier Malgorzata.

Malgorzata Maculewicz Butikksjef, Comfort Alna Norges Rørleggerbedrift AS

Få det som du vil!

Vi er opptatt av at du skal finne møbler og tilbehør som passer nettopp din stil, og tilbyr derfor en rekke produkter med forskjellige fargevalg og finisher. Test selv på neste side.

16

Sett farge på badet


Dansani Inzo. 56 825,– (Pris uten servantkraner.)

Dansani Inzo. 26 730,– (Pris uten servantkran og sideskap.)

Dansani Inzo. 28 280,– (Pris uten servantkran og høyskap.)

Liker du den hvite stilen, er det selvfølgelig helt lov å velge hvite baderomsmøbler. Liker du farger, skal du også kunne velge dette. Med møbelserien Inzo fra Dansani kan du velge møbel og sideskap i akkurat den fargen du ønsker. Her i fargen «midnight blue».

Ønsker du et klassisk og stilrent utrykk på baderommet, kan du for eksempel bytte ut den hvite baderomsinnredningen med gråtoner eller en lys beige tone. Her ser du Dansani Inzo i fargen «soft stone».

Er rosa favorittfargen? Hvorfor ikke gå for nøytrale fliser og baderomsmøbler i rosatoner? Med «Inzo» kan du skape ditt eget unike uttrykk ved å velge nøyaktig den fargen du ønsker.

Se utvalget av Dansani Inzoserien på comfort.no

17


Med INR-Viskan serien kan du enkelt velge den fargen og det håndtaket som passer deg best. Grepet, knotten eller håndtaket gjør mye for utrykket på baderomsmøblene dine. Med det store utvalget av farger og finisher fra INR, kan du gi baderommet den personlige prikken over i-en. Skap spennende kontraster med favorittfargen i kombinasjon med matt sort, eller skap et spennende utrykk med brunt skinn. For et tillegg i prisen kan du velge akkurat den fargen du selv ønsker!

Skyv denne over fargene for å se hvilken du liker best!


19


SPEIL, SPEIL på veggen der

Uventede detaljer: Speilet Linn Bad Finden 80 cm har frostet lyskant og berøringspanel med dimmer. Det gir deg muligheten til å regulere fargetemperaturen i lyset etter eget ønske. 7 990,–


INR Halomore speilskap. 11 590,–

Dansani Panorama speilskap med lysstyring 100 cm. 11 595,–

Å bytte speil er en enkel måte å gi badet et lite løft på, uten å måtte totalrenovere. Dansani Oval speil med lampe. 4 310,–

INR Hide speil med smart oppbevaring. 5 280,–

Linn Bad Hopra. 4 900,–

Dansani Inzo 80 cm 3 230,– , lys: 1 545,–

Hvilket speil du velger, kan påvirke både romfølelse og visuelt utrykk. Kanskje har du behov for en praktisk løsning, som et speilskap hvor du kan gjemme bort både tannbørster og kremer? Eller drømmer du om et speil med godt ansiktslys. Der speilskap er både stilrent og praktisk, fungerer runde speil som en uventet detalj og et tydelig blikkfang. Flere tips til hvordan du velger riktig speil til badet finner du på comfort.no.

Tips!

21


1

ORDEN I REKKENE En god morgen starter på et ryddig baderom.

22

Smart oppbevaring

Enten badeværelset ditt er stort eller lite, gjelder det å finne praktiske løsninger som gjør det lett å utnytte plassen til det fulle. Her er fem smarte løsninger som vil gi deg et ryddig og oversiktlig baderom, slik at du aldri mer trenger å bruke tid på å finne noe i rotete skuffer!


Dansani You. 965,– per hylle.

Element høyskap. 4 810,–

Flere tips til smart oppbevaring finner du på comfort.no

3 Dansani

INR Nest. 1 660,–

s ! N E S T levere e r e t n o m å t t Le så slipper i, r f e r o B R N med I i flisene. du sk ruehull

5

2

4

1. Med skuffeinndelere kan både sminkekoster, hårstrikk, barbermaskiner og annet få sin faste plass. Du kommer aldri til å irritere deg over rotete og uoversiktlige skuffer igjen! 2. Får du ting opp fra gulvet og utnytter veggene på badet til smart oppbevaring, frigir du nyttig gulvplass, noe som igjen vil bidra til å holde baderommet ryddig og gjøre det enklere å rengjøre. 3. Hylle til oppbevaring, håndklestang – eller kanskje begge deler? De avtakbare glasshyllene gjør denne hyllen fra Dansani You til et praktisk og stilsikkert innslag på baderommet. 4. Lei av å se på flaskene med shampo og såpe når du står i dusjen? Med skapet «NEST» fra INR holder du flaskene godt skjult. Vipp ut den frostede døren, og hent ut produktene du trenger – når du trenger dem. 5. Med integrert stikkontakt i baderomsmøblene kan du flytte hårføneren, barbermaskinen og den elektriske tannbørsten ned i en skuff eller inn i et skap.

23


EPOS – designet av Halvor Bakke Da Svedbergs skulle lage sin nye møbelserie kontaktet de den norske interiør og TV-profilen Halvor Bakke. Sammen med Svedbergs’ designteam har han skapt noe helt nytt som bygger på kombinasjonsmuligheter, farge, form og funksjon. Design for et sted som skal gi energi og lyst.

Hvorfor må man alltid fokusere på det kortsiktige, jeg ser heller på design som en følelse som varer i lang tid.

For Halvor er hjemmet mye mer enn bare trender. Det aller viktigste er at mennesker er glade og trives. – Hvorfor må man alltid fokusere på det kortsiktige, jeg ser heller på design som en følelse som varer i lang tid. Han nevner sin egen TV-serie Eventyrlig oppussing som eksempel. Der reiser han rundt til uventede steder og pusser opp gamle hytter. Det er genuint og ekte langt fra stress og raskt forbruk. Hytter er jo en viktig del av den norske kulturen. Det er ikke uvanlig at folk har to hytter, én på fjellet og én ved sjøen. Inspirasjonen til den nye møbelserien Epos kommer fra mange ulike hold. Mye inspirasjon er hentet fra magasiner, opplevelser og møter med ulike mennesker. Men magefølelsen

24

Nyhet

har også vært viktig i utformingen av den nye serien. På en enkel og inspirerende måte kan du velge blant ulike mål, farger, designuttrykk, materialer, funksjoner og ikke minst kombinasjoner. Resultatet blir en unik og personlig løsning tilpasset for nettopp ditt baderom. Ditt eget Epos. – Dette har vært et kjempespennende prosjekt der valgfrihet har vært et nøkkelord gjennom hele prosessen. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Man kan velge ulike fronter og farger, og den åpne oppbevaringen gir plass for kremer, levende lys eller noe fra naturen. Det viktigste for meg har likevel vært at møblene får baderommet til å føles koselig og varmt. Det er et sted som skal gi energi og lyst.


Benkeplatene er laget av Dekton, et ripebestandig og svært hardt materiale med høyere bøyestyrke enn granitt. Materialet er UV-bestandig, noe som innebærer at overflaten er enkel å rengjøre og at den ikke blekes.

Den unike formgivningen blir som en forlengelse av hjemmet inn i baderommet. Velg mellom Plan, Push-open, Rand og Relief samt fargene hvit, skifergrå, svart eik, hvit ask og brun ask. Du kan også velge fra Svedbergs’ utvalgte fargekolleksjon.

25


Hjemme hos Anne Dorthea Husem

LUN OG GOD STEMNING

Navn:

Anne Dorthea Husem

Hvor:

Nesodden, utenfor Oslo

Hva:

Totalrenovert bad på 6 m2

Produktliste INR Linc Angel dusjhjørne 90x90 8 290,– FIMA Spillo Up takdusj sort 12 990,– Macro Pura toalett veggskål inkl. sete 5 995,– Dansani Inzo baderomsmøbel og speilskap 30 945,– Zone Nova såpedispenser grå 299,– Zone Nova tannglass grå 179,–

26

Inspirasjon


Etter 40 år med små utskiftninger og reparasjoner, var det gamle badet til Anne Dorthea et eneste stort lappeteppe. Så da toalettet på nytt var modent for utskiftning, bestemte hun seg like greit for å ta hele badet. Resultatet er et varmt og gjennomført drømmebad.

Hvor startet du prosessen?

Det første jeg falt for var servanten, resten av badet bare falt på plass etter det. Jeg hadde en tanke og en idé om hvordan jeg ønsket at planløsningen skulle være. Hos Comfort fikk jeg hjelp til å tegne opp rommet i 3D, slik at jeg kunne se hvordan ulike farger og løsninger ville fungere sammen. Det var en veldig fin måte å gjøre det på, og jeg ble sikrere på at det jeg hadde tenkt ville fungere i praksis.

Hvordan vil du beskrive det nye badet ditt?

Gjennomført. Teksturen i de store flisene, de sorte detaljene og de rette linjene skaper en helhet som oser av ro. Samtidig har jeg brukt materialer som er gode å ta på. Det synes jeg er viktig. De små svarte flisene er en uventet detalj og fungerer som et fint blikkfang.

Hva liker du best med det nye badet?

Dusjen! I den gamle var det ikke rom nok til å kunne bøye seg, men i denne har jeg masse plass. Når dusjen ikke er i bruk, slår jeg bare sammen dørene. Da blir baderommet plutselig mye større. Også elsker barnebarna mine å komme besøk for å bade i det nye badekaret!

Jobben er utført av Comfort Ski–Aqua Flis AS

27


Når du skal totalrenovere badet og ønsker å skape en spesiell stil, er planlegging ekstra viktig. Snakk med en av våre fagarbeidere i butikk, så hjelper vi deg på veien mot drømmebadet!

DRØMMEBADET Uansett størrelse Uansett om du har mye plass, lite plass - eller akkurat nok. Det finnes gode løsninger som passer til akkurat ditt bad.

5m2 10m2 15m2


Dansani YOU Urban baderomsmøbel. 31 745,– (Pris uten servantkran, høyskap, hyller, belysning og annet tilbehør)

! e r e r i p s L a d eg i n

29


Dansani You møbel inkl. servant og lys 17 185,– Porsgrund veggskål Glow Rimfree 3 290,– Pressalit 1026 toalettsete sort 2 244,– TeceNow betjeninsplate sort 787,– FIMA Spot servantkran sort matt 2 130,–

LITE BAD «Size doesn’t matter» 5m2 Alle som har lite bad vet at det handler om å utnytte hver kvadratmeter på best mulig måte. Samtidig vil du skape et bad som inviterer til en god start på dagen, og ikke minst – skape et rom som fungerer i en hektisk hverdag. Velg derfor baderomsmøbler som er spesielt tilpasset små baderom, og ikke vær redd for å spørre om hjelp til å tegne opp løsningen du ser for deg. Det gjelder både om du vil se på muligheter for å forbedre eksisterende planløsning, eller om du skal bygge nytt.

30

Drømmebadet, uansett størrelse


Element Smal møbelpakke 3-i-1 hvitvasket eik. 3 190,– (Pris uten dusjløsning, tilbehør, servantkran og LED-lys)

Smart oppbevaring. Med speilskap stjeler du enkelt litt ekstra plass.

Ta smarte valg!

Dansani Inzo 8 970,– (Pris uten speilskap, toalett, trykkplate og servantkran)

Se etter baderomsmøbler som er spesielt tilpasset små baderom, som serien «Smal» fra Element. Da får du ofte smarte løsninger til oppbevaring med på kjøpet!

Kreative løsninger. Hva med små hyller i ulike høyder, hvor du kan vise frem både planter og en fin tannbørstekopp?

31


MELLOMSTORT BAD Til store og små 10m2 Når badet skal brukes av både store og små, gjelder det å finne løsninger som gjør morgenstellet og kveldskosen så lett som mulig. Unngå dårlig tid og krangling foran vasken ved å oppgradere til dobbeltservant, og velg et stort speil med integrert belysning. Det skaper både stemning og romfølelse, enten det er de voksne som skal slappe av, eller en spennende jakt på hai som skal foregå i badekaret.

32

Drømmebadet, uansett størrelse


Ja takk, begge deler!

Kombiner badekaret med en praktisk dusjvegg, så trenger dere ikke velge enten eller.

Alt på sin plass. En smart skuffeinnredning gjør det enklere å holde det ryddig på badet. Ecostat badekartermostat 2 150,– og Croma 100 Vario dusjsett 1 190,– fra Hansgrohe. VikingBad Kvadrat badekar 150x70 cm 10 995,– Element badekarvegg 2 075,–

Flere gode løsninger finner du på comfort.no. Søk etter familiebad

Metris 110 servantkran fra Hansgrohe 2 490,– Ingrid møbelpakke fra Linn Bad 33 370,–

Plass til hele familien. Med et baderomsmøbel som er langt nok til å romme to servanter, trenger dere aldri mer kjempe om plass rundt vasken! 33


STORT BAD

Skap spafølelsen hjemme 15m2 Det er ikke uten grunn at vi skandinavere betegnes som verdensmestere i å ha det koselig. Nå er det tid for å invitere hyggen inn på baderommet. Har du nok plass kan du la deg inspirere av den avslappende spaopplevelsen, og introdusere elementer som en god stol, store grønne planter, et luksuriøst badekar og et stort speil med godt ansiktslys. Dette er elementer som vil skape ro og velvære på badet, og som forvandler en helt vanlig tirsdagskveld til en avslappende spaopplevelse.

34

Drømmebadet, uansett størrelse


Vårt beste tips for å enkelt skape litt spafølelse er å tenne et godt duftlys.

Element Lux hånddusj eks. slange 295,– Badekar Kvadrat 170 cm fra VikingBad 9 395,– FIMA badekartermostat 3 190,–

Skråtak på baderommet? Ikke noe problem!

Linn Bad møbel med speil og servant 26 130,– Oras Inspera servantbatteri 5 180,– INR Linc 5 dusjvegger 22 600,– FIMA Spot light takdusj 4 260,–

Hos oss finner du både benkeplater og baderomsmøbler som kan spesialtilpasses, slik at du kan utnytte all plass du har til rådighet.

Veggskål Subway 2.0 Direct flush inkl.sete. 5 890,– Sigma 20 f/duofix trykkplate 920,–

35


DETALJENE SOM SKAPER DRØMMEBADET Det er summen av de små detaljene som skaper den helt spesielle stemningen som gjør at vi ønsker å oppholde oss i et rom. Det kan være pusterommet som oppstår når det dekoreres med grønne planter, roen som skapes av fargekombinasjoner som sømløst flyter over i hverandre eller den zen-lignende stemningen som oppstår av å observere rette linjer og stilsikre detaljer. På de neste sidene utforsker vi hvordan detaljer i gull, hvitt, sort og krom kan sette stemningen på et baderom. Vi ser nærmere på ulike dusjløsninger, avliver myten om at du må ha stort bad for å få plass til badekar og svarer på spørsmål om det mytiske dusjtoalettet.

36

Dusjløsninger

Macro Design Empire Swing dusjhjørne 90x90 cm 12 195,– FIMA Spillo Up takdusjsett 12 990,– INR Case oppbevaring 1 350,– FIMA Zeta servantkran 3 840,– Linn Bad Ingrid møbelsett 26 220,– Zone A-Stool sort krakk 999,–


r o f m o a l B å m s l i t n o inspirasj jekter! s o r p e r o t s og 37


BLIKKFANG PÅ BADEROMMET

Å r e ts m e s t ! trendy vask FIMA Spillo Up XS servantkran. 3 190,– ELVV Bali Lap medium servant. 3 625,–


N y he t !

FIMA SO kranen med kombinasjonsmuligheter som gjør det mulig å sette et sterkt personlig preg på kranen. SO er designet av Davide Vercelli– og ble ved lanseringen i 2019 tildelt «Design Plus».

ELVV White Rubi servant 40 cm marmor. 4 375,–

Se hele utvalget på comfort.no Porsgrund VariForm servant for montering på benkeplate eller lignende. Pris på forespørsel.

Oras Optima berøringsfri servantkran. 2 930,–

Oras Saga servantkran med fast tut og perlator. 790,–

FIMA Spillo Up XS servantkran med klikkventil. Smal og høy modell tilpasset bolleservanter. 3 190,–

P e r fe k t t i l bo llevask!

FIMA Spillo Tech servantkran med klikkventil. 8 525,–

39


DUSJVEGGER ELLER DUSJKABINETT? Slik velger du riktig dusjløsning til ditt drømmebad

Slik velger du riktig dusjløsning til ditt bad:

1 2

 et første du må gjøre er D å undersøke om badet ditt er utstyrt med membran. Dette er viktig. Mangler badet membran, eller er denne i dårlig stand, bør du velge dusjkabinett. T enk over hvilket uttrykk du ønsker deg. Dusjvegger kan leveres med detaljer i både svart, hvitt, krom og gull, så her er muligheten for å finne en løsning som passer perfekt til deg og ditt drømmebad stor.

3 4

 vor stor dusj har du H plass til? Passer målene med standardmål, eller må du ha dusjhjørne i spesialmål?

Porsgrund Showerama 10-5 Comfort dusjkabinett. 17 990,–

40

Dusjløsninger

 r du fortsatt usikker på E hvilken dusjløsning som passer deg best, har Kari følgende råd: – Snakk med oss, så hjelper vi deg finne den beste løsningen for deg og ditt baderom.


Enten du skal bygge nytt bad eller renovere ditt nåværende – utvalget av dusjløsninger er større enn noen gang.

Alle dusjvegger fra INR er laget med termisk herdet sikkerhetsglass.

– Har du et lite bad, eller ønsker en fleksibel dusjløsning med tidløst og enkelt design, kan et dusjhjørne være løsningen for deg, forklarer Kari Norland, Butikksjef, Comfort Elverum - YC Rør AS. Et dusjhjørne vil gi badet ditt et lyst og moderne preg. Glassveggene er montert direkte på veggen, og du kan velge mellom et stort utvalg størrelser og muligheter for dører. Det gjør dusjhjørne til en fleksibel og praktisk løsning, som er mye benyttet på nyere baderom. Har du derimot et eldre bad, er usikker på kvaliteten på membranen eller er bekymret for fukt, bør du vurdere et dusjkabinett. – På eldre bad, som typisk er 20 år gamle og eldre, er det mye større fare for fuktskader. For eksempel kan konstruksjonen bak flisene være utdatert eller i dårlig forfatning, noe som øker risikoen, forklarer Kari. – Velger du et dusjkabinett, utsetter du ikke vegger og gulv for direkte fukt. Risikoen for vannlekkasje er dermed lavere.

Element dusjvegg Moderne inn- og utsvingbare foldedører er plassbesparende og praktiske løsninger, spesielt på små bad. Pris fra 3 845,– pr. dør (Pris uten dusjsett og dusjbatteri. Pris gjelder 70 cm)

Start dagen med en avslappende dusjopplevelse

INR ARC Orginal 12 dusjvegg inkludert magnetlister og grep. 18 660,– (Pris uten dusjsett og dusjbatteri)

Usikker på hva du skal velge? Snakk med en av våre fagarbeidere i butikk, så hjelper vi deg på veien mot drømmebadet!

Kari J. Norland Butikksjef, Comfort Elverum - YC Rør AS

Element rundt dusjkabinett i god kvalitet. 7 995,– (Pris uten dusjbatteri)

Porsgrund Showerama Classic dusjkabinett med stødig dusjkar i kunstmarmor. 14 490,– (Pris uten dusjbatteri)

41


UANSETT HVOR STORT BAD DU HAR finnes det et badekar for deg! 42

Dusjløsninger


Tips!

Før du bestemmer deg for badekar, bør du først og fremst finne ut om det er plass til å få det inn på badet. Ta mål av døråpninger og eventuelle trapper før du bestiller!

Ingenting sier velvære mer enn å koble av med et varmt bad. Avslappende oase hvor du kan koble ut etter en lang dag, eller en boltreplass for både kveldsstell og lekestund? Et badekar gir stor glede i hverdagen, og mange blir overrasket over at du ikke trenger spesielt stort bad før drømmen kan gå i oppfyllelse. Utvalget av badekar er stort. Fra de minste badekarene hvor det er beregnet at du skal sitte, til romslige og luksuriøse badekar, store nok til å ligge langstrakt i. Et innebygd badekar blir en del av rommet. Her velger du selv om du vil skape et blikkfang, eller om badekaret skal gli inn som en naturlig del av interiøret. Kombinerer du det med en dusjvegg, slipper du velge mellom dusj og badekar. Ønsker du å skape et bad inspirert av spaopplevelsen, kan et frittstående badekar gi både rommet og opplevelsen det lille ekstra. Dette krever litt gulvplass, men har du rom vil et slikt badekar gi et eksklusivt og stilrent utrykk. Velg kraner som står til resten av designet, og se hvordan badekaret knytter rommet sammen. Demp lyset, fyll opp badekaret med varmt vann og deilige bobler, og nyt!

VikingBad blandebatteripakke Kube II inneholder karkantbatteri, hånddusj og vannfall. Med rette linjer. 6 845,– VikingBad Ellipse badekar Stilrent og flott frittstående badekar. 16 490,–

Svedbergs Buzz badekar. Perfekt hjørnebadekar. 20 595,–

FIMA Spillo Up badekarkran Badekartermostat med sylindriske hendler og tilkoblingsmulighet for hånddusj. Kan fåes i krom, børstet nikkel, hvit matt, sort matt, antikk bronse, gull. 13 850,–

Se hele utvalget på comfort.no

FIMA Spillo UP servantkran 3 190,– INR Case oppbevaring 1 350,– VikingBad Dybe badekar 16 990,– INR møbel og speilskap med lys 26 790,–

VikingBad Kvadrat badekar Minimalistisk og stilrent badekar som kan roteres 180°. Kommer i forskjellige lengder. Pris 150 cm: 10 995,–

43


Slik hever du dusjopplevelsen. Et dusjhode er jo bare et dusjhode? Tenk om igjen. Minuttene under de varme strålene er for mange av oss et hellig ritual. Enten som en energigivende start på dagen, hvor vi i ro og mak kan vekke både kropp og sjel, eller som avslappende avslutning hvor vi kan reflektere og roe ned. Da sier det kanskje seg selv, at et dusjhode ikke bare er et dusjhode. Finn formen, fargen og funksjonene som passer deg best, og løft både ritualet og designet på baderommet til nye høyder.

g e d e p l e j h å l i t r e g g e l Få en rør ! n e g n i r e t med mon 44

Dusjløsninger

FIMA Piazza dusjsett inkludert termostat, hendler, takdusj, hånddusj og badekartut. 17 045,–

KRONEN PÅ VERKET


Oras Oramix dusjkran Trykkstyrt dusjkran som sikrer jevn dusjtemperatur. Temperaturrattet er utstyrt med sperreknapp for å hindre skåldning. 1 590,–

FIMA Zeta dusjkran er en moderne dusjtermostat i kubisk form. Inkluderer termostatstyring. 4 260,–

Element dusjtermostat Automatisk skåldesperre og temperaturføler. 1 490,– FIMA Spillo Up dusjsett Komplett dusjsett med høydejustering av stang. Inkludert dusjtermostat, stang, slange hodedusj og hånddusj. 12 990,–

Hansgrohe Ecostat kar og dusjtermostat Inkluderer skoldesperre og innstillbar temperaturbegrensning. 2 150,–

FIMA Spot Light dusjsett Spot Light er et komplett dusjsett der dusjstangen kan kappes etter ønsket høyde. Inkludert dusjtermostat, dreibar hodedusj, hånddusj, stang og slange. 4 260,–

Tips!

Oras Hydractiva hånddusj med 3 spray alternativer: sensitiv (stor og skånsom), intense (kraftfull) og pulse (massasje). Med kalkbeskyttelsesteknologi. 960,–

Å bytte dusjsett er en enkel måte å oppgradere baderommet på, uten å måtte totalrenovere! Se hele utvalget på comfort.no

Hansgrohe Crometta dusjsett inkluderer hodedusj, hånddusj, dusjtermostat, dusjslange, glider. 4 600,–

45


Oppgradering på budsjett

«NYTT» BAD PÅ LITE BUDSJETT! Å gi baderommet nytt liv trenger verken ta lang tid eller ha store budsjetter.

Cathrine Strand Åsheim Butikkansvarlig, Comfort Alta

Drømmer du om nytt bad, men er redd for prislappen? Det skjønner vi godt. Baderommet er gjerne det dyreste rommet i hjemmet å pusse opp. Heldigvis finnes det flere måter å gi badet et lite løft på. – Små, gjennomtenkte endringer kan få hele badet til å se nytt ut, forklarer Cathrine Strand Åsheim hos Comfort Alta. Hun møter ofte folk som er på jakt etter inspirasjon til måter å fornye baderommet på, uten at det skal koste skjorta. – Mitt kanskje beste og billigste triks er å få inn grønne planter på badet! Det gir farge, liv og frisker fint opp. Har du plass til det, ville jeg gått for en stor plante som kan stå på gulvet, sier Cathrine entusiastisk.

Finn din nærmeste rørlegger på comfort.no

46

Oppgradering på budsjett

Når plantene er på plass, anbefaler Cathrine å ta tak i de synlige småtingene som håndduker, håndklær, badematte, knagger, såpedispenser og småoppbevaring. – Tenk på hvilke farger du setter sammen, og jobb med å få de ulike elementene til å harmonere. Har du for eksempel et baderom med hvite og grå fliser, kan du skape en kul effekt ved å bytte ut tilbehøret i krom med tilbehør i matt svart. Da skaper du en spennende kontrast som løfter helhetsinntrykket, forklarer hun, og legger til at resultatet såklart avhenger av hvilket utgangspunkt du har. Dette kan du gjøre selv Har du lyst til å gå hardere til verks, kan du for eksempel spørre en rørlegger om hjelp til å erstatte dusjgardinen med stilrene dusjdører, eller bytte ut det gamle toalettet med en moderne og nettere modell. Dette er mer kostbare løsninger, og hvis du har et mindre budsjett må du kanskje begrense deg til å enten bytte toalettet eller sette opp en dusjvegg. – Et annet alternativ er å bytte ut det gamle speilet med et praktisk speilskap, eller hva med en rund variant? Det vil vekke opp hele badet, forklarer Cathrine.

– Få hjelp av en rørlegger til å koble til og fra servantkran, montere toalett og til å koble til vannet. Da er du i tillegg trygg på at jobben er gjennomført i tråd med kravene for våtrom.


Knagg fra Smedbo 77,–

Zone Denmark badehåndkle Classic 229,–

Zone Denmark tannglass Nova 179,–

Zone Denmark såpedispenser Nova 299,–

Zone Denmark pedalspand Nova 749,– Matte fra Coram 579,–

= 2 112,– 47


Hansgrohe Talis S Gull med overløpsventil og klikkventil

GULL

Morgenstund har gull i munn, i alle fall om du starter dagen på dette baderommet! Gull oser av luksus, og gir hjemmets viktigste rom et hint av eksklusiv eleganse som vi kjenner igjen fra de fineste hoteller. Kombiner gulldetaljene med dempet sort for spennende kontraster, eller skap en gylden oase med lyse og myke farger.

48

Finn din stil


Tips!

Få gullet til å skinne med den økologiske badersomssprayen fra Kinn Living!

Smedbo House dobbel krok 468,–

Bloomingville speil Det perfekte sminkespeilet! 679,–

Bloomingville søppelbøtte I stilrent design. B: 20,5 x H: 29 cm. 749,–

FIMA Spillo Up dusjsett Komplett dusjsett med takdusj i børstet gull, høydejustering av stang. Spillo Up er en minimalistisk serie med slanke linjer og optimal form. 15 985,–

FIMA Capo kjøkkenkran Elegant og funksjonell kjøkkenkran med uttrekkbar hånddusj med spylefunksjon. 7 455,–

49


FIMA Mast sort matt servantkran inkl. klikkventil 2 770,– Dansani Marcato komposittservant inkl. benkeplate 160 cm. 10 730,–

SORT I flere år har vi latt oss begeistre og inspirere av fantastiske og kreative baderom med detaljer i stilrent sort. Med servantkran, dusjdører, knagger og annet tilbehør i sort, kan du skape en minimalistisk og sofistikert oase, eller et varmt og intimt rom med spennende kontraster. Helhetsuttrykket endrer seg etter hvilke materialer og farger du velger å sette sammen, og mulighetene for å skape drømmebadet er mange.

50

Finn din stil


Fås med og uten sprosser! Zone Denmark pedalbøtte Nova. 749,– Coram Nordic Urban toalettrullholder leveres med dekorring i kobber og mørk grå. 399,–

Tiger Urban toalettpapirholder Kan limes. 429,–

Kan limes! FIMA Spillo Up servantkran med klikkventil og høy, svingbar tut. 5 534,–

Tiger Urban krok i sort matt. Kan limes. 229,–

Smedbo reserverullholder sort. 525,–

Macro Design Empire dusjhjørne 80x90 cm med mattsvarte aluminiumsprofiler rundt hele glasset og 6 mm herdet klarglass en robust dusj med industriell design. Prisen er inkl. sprosser. Sprossene kan tas av for enklere rengjøring. Pris uten dusjsett. 12 195,–

Raskt og enkelt comfort.no

51


Dansani Inzo baderomsmøbel inkl. servant (100cm) og speilskap med LED lys i topp og bunn: 24 785,– Nova White tannglass fra Zone 179,– Nova White såpedispenser fra Zone 299,– Nova White pedalspann fra Zone 3 liter 549,–

HVIT Skal du bytte ut servantkranen på baderommet, kan det å tenke utradisjonelt ha flere fordeler. I motsetning til en servantkran i krom, vises for eksempel ikke vannflekker og smuss like godt på en hvit overflate. Resultatet er et baderom med et rent og fint utrykk, hvor den hvite servantkranen gir baderommet det lille ekstra. For et gjennomført utrykk kan du gå for hvite detaljer også på resten av baderommet. Hva med å myke opp rommet med en hvit vase fylt med fargerike blomster?

52

Finn din stil


FIMA Spillo Up XS servantkran med klikkventil. 3 190,–

INR Case dusjoppbevaring. Et stilrent veggskap for oppbevaring av flasker i dusjen. 1 350,–

Zone Denmark såpeskål Nova med soft-touch overflate. 159,–

Zone Denmark toalettbørste Nova One med soft-touch overflate og utskiftbar børste. 449,–

Flere av produktene våre kommer i ulike fargevalg. Se alle variantene på comfort.no

FIMA Capo kjøkkenkran med uttrekkbar hånddusj med spylefunksjon. 5 320,–

Pressalit Sway Norden toalettsete Med soft-close og lift-off funksjon. Inkl. beslag i rustfritt stål. 1 945,–

53


Hansgrohe Metris 110 Servantkran 2 490,–

KROM

Krom er både tidløst, elegant og plassert i rett miljø – aldri så lite luksuriøst. Vi befinner oss i en tid hvor krom gjerne blir sett på som et tradisjonelt valg, men ikke la deg lure. Krom er langt fra kjedelig. Brukt som gjennomtenkte og gjennomgående detaljer, gjerne i kombinasjon med marmor, naturstein, keramikk, store speil og myke tekstiler, skaper krom en rolig og stilren ramme. Resultatet er et baderom hvor du kan starte og avslutte dagen omsluttet av ro og orden.

54

Finn din stil


Tips!

Hold servantkranen skinnende ren med den økologiske baderomssprayen fra Kinn Living! Tiger Noon toalettpapirholder i polert krom. 549,–

Smedbo House dobbel krok i polert krom. 448,–

FIMA Spillo Up XS servantkran med klikkventil. Vannbesparende. 2 870,–

Simplehuman sensorspeil med belysning. 2 995,–

Hansgrohe Raindance S Showerpipe 240 dusjsett Komplett dusjsystem består av hodedusj, hånddusj, dusjtermostat, dusjslange, glider. 13 381‚–

Hansgrohe Talis S kjøkkenkran med høy svingtut og uttrekkbar dusj med to stråler. 4 990,–

55


DUSJTOALETT er fremtiden

Er du opptatt av teknologi og ønsker deg et baderom med de nyeste løsningene? Da burde du lese videre. Selv om dusjtoalett er et relativt nytt produkt her i Norge, har det vært en naturlig del av private hjem og offentlige toaletter i Asia i lang tid. Et dusjtoalett er, som navnet tilsier, et toalett som med varmt vann dusjer deg ren etter et toalettbesøk. Resultatet er en skånsom og grundig rengjøring som både er hygienisk og komfortabel. Er du nysgjerrig på hvordan et dusjtoalett fungerer i praksis, eller har lyst til å vite mer? Les mer på comfort.no. 56

Toalett


Styres med fjernkontroll: Fjernkontrollen er enkel i bruk og kan brukes til å gjøre individuelle innstillinger.

Husk!

Dusjtoalettet må kobles til strøm. Drømmer du om dusjtoalett er det derfor viktig at du tidlig inkluderer dette i planene dine, slik at strømforsyning til toalettet blir tegnet inn.

Aldri mer dårlig lukt: Et integrert filter sørges for at ubehagelig lukt i toalettskålen fjernes umiddelbart.

Ladydusj: Den separate ladydusjen har en spesielt myk stråle.

Geberit AquaClean Sela dusjtoalett med integrert dusjarm som rengjør deg med temperert vann. Dusjstrålens intensitet kan stilles individuelt. Soft-closing og soft-opening av toalettlokk. Oscillerende dusjarm. Fjernkontroll og styring via App. WhirlSpray dusjteknologi med fem innstillinger av dusjstyrken. Separat Ladydusj som rengjør skånsomt. TurboFlush-skyllteknologi. Rimfree® toalettskål uten skyllekant. Orienteringslys i ulike farger. Toalettsetet gir en optimal sitteergonomi. 26 524,–

57


VÆR SÅ GOD, SITT NED Porsgrund Trevi gulvtoalett med S-lås og enkelspyling. Leveres uten sete. 2 390,–

Oppgrader det gamle Har du et toalett som har sett bedre dager? Bytter du det ut med en moderne modell med hel sokkel, får du et mer stilrent utrykk og enklere rengjøring. Når du skal bytte toalett er det lurt å få hjelp av en rørlegger, slik at du unngår feil og lekkasjer.

Det handler ikke lenger kun om valget mellom gulvstående eller vegghengt toalett. Drømmer du om høy komfort, et blikkfang eller en stilren løsning som går i ett med resten av baderommet? Toalett er en langvarig investering, og du bør tenke godt gjennom hvilken løsning du ønsker deg. Samtidig må du være realistisk med tanke på hvilket rørsystem du har, og hvilke hensyn du må ta om du bygger nytt. Kategoriene deles vanligvis inn i gulvstående toalett, vegghengt toalett og dusjtoalett, der gulvstående toalett stort sett benyttes om du skal bytte ut en gammel modell mot en nyere og mer moderne. Der hvitt lenge har vært det vanligste fargevalget, begynner de personlige valgene å gjøre seg gjeldende også her. Hva med helsort toalett, eller kanskje et sort toalettsete? Valget er ditt.

Enkel oppgradering av badet:

Bytt ut det gamle toalettsetet med et i stilig sort! Porsgrund Glow 60 toalett med dobbeltspyling, uten skruehull. Gulvtoalett uten spylekant og med smart-glasur som gjør rengjøringen enkel. Leveres uten sete. 2 990,–

58

Toalett

Pressalit Sway Norden toalettsete som passer til de fleste toaletter. Med en slank struktur, inkludert soft-close funksjon for dempende og lydløs lukking. Sete i herdet plast og inkludert DH5 universal kamfeste for løft av rustfritt stål. Fås i fargene hvit, antrasittgrå og sort. 2 529,–


Laufen Pro N toalett Vegghengt toalett fra kvalitetsleverandøren Laufen. Bolteavstand på 18-23 cm gjør at den kan monteres på alle sisterner på markedet. Leveres også i en modell med LCC, en overflatebehandling som gjør porselenet glattere og mer bestandig. 1 090,–

Porsgrund Glow toalett helt uten spylekant og med smart-glasur for enkel rengjøring. Toalettet er vannsparende med 4 og 2 liter skylling og i gjennomsnitt 30% mindre vannforbruk enn eldre toalettmodeller. Leveres uten sete. 3290,–

Porsgrund Seven D toalett klassisk veggskål med rene linjer, som har en sittehøyde på 42 cm. Leveres uten sete. 1 390,–

Vegghengt toalett er det vanligste valget når det bygges nytt eller pusses opp. Siden sisternen bygges inn, får du flere kreative muligheter. Hva med å lage en dekorativ og praktisk hylle bak toalettet, hvor du kan friske opp med grønne planter? Velger du en sisterne med mulighet til å koble til strøm, kan du bruke den videre om du etterhvert ønsker å oppgradere til dusjtoalett.

Laufen Kartell toalett med pent design og åpen spylekant som gjør rengjøringen enklere. Sittehøyde 43 cm. Farge: blank sort. Leveres uten sete og sisterne. 7 990,–

59


DIN NYE «FAVORITTDINGS» PÅ KJØKKENET Uansett om du er mesterkokk eller hobbykokk, vil du raskt merke hvordan en god kjøkkenkran skaper bedre flyt på kjøkkenet.

FIMA Skinny kjøkkenkran med design i verdensklasse. Vinner av Red Dot Award. 7 135,–

60

Kjøkkenkran


FIMA Capo kjøkkenkran med uttrekkbar hånddusj med spylefunksjon. 5 320,–

Oras Safira kjøkkenkran med svingbar tut. 1 670,–

Oras Inspera kjøkkenkran med høy, svingbar tut og smart avstenging for oppvaskmaskin. 6 500,–

Stadig flere av oss velger å bytte ut den tradisjonelle kjøkkenkranen med en kran som har flere smarte funksjoner. Det gjelder både om man skal bygge nytt, eller om man ønsker å gi kjøkkenet et lite løft. Felles for oss alle er at vi stiller stadig høyere krav til både funksjonalitet og design!

N y he t !

A v o g på knapp

Hansgrohe Talis Select kjøkkenkran med select knapp, slå av og på vannet på toppen av den uttrekkbare tuten. Dra ut tuten opptil 50 cm og slå på vannet der du skal bruke det, f.eks. over den store kjelen. 4 990,–

Oras Alessi Swan kjøkkenkran med svingbar tut, avstenging for oppvaskmaskin og smart trykknapp. Modellen har to hendler – én for å justere vannmengden, og én for å justere temperaturen. LED-belysning som lyser rødt når vannet blir varmere enn 32 grader. 11 440,–

FIMA Galileo henter inspirasjon fra formen til Galileo Galileis teleskop, derav navnet. Resultatet er en kjøkkenmikser som kombinerer en unik og særegen design med høy funksjonalitet og ergonomi.

Oras Optima kjøkkenkran med grepsvennlige hendler for varmt og kaldt vann samt berøringsfri funksjon. 10 990,–

FIMA Spillo Up kjøkkenkran med høy svingbar tut. 3 190,–

61


Sunwind El-dorado forbrenningstoalett 25 995,–

HYTTELIV Tiden da «hytta» var synonymt med enkle kår og lav komfort er definitivt forbi.

Selv om vi gjerne holder hytta i en litt annen stil enn hjemme, vil vi ha samme nivå av komfort og praktiske løsninger. Erstatter du utedoen med et forbrenningstoalett og fyller kjøkkenet med praktiske gassprodukter, kan du enkelt oppfylle drømmen om et godt velfungerende hyttebad og kjøkken, selv uten tilkobling til vann og kloakk. 62

Hytteliv


3‹‹must-haves til hytter uten strøm:

På vei til hytta Med klikk & hent kan du raskt og enkelt bestille det du trenger til badet, kjøkkenet og uteplassen på comfort.no. Velg den Comfortbutikken som ligger nærmest hytta, og hent varene dine på vei til fjells!

Vær oppmerksom på at enkelte varer kan ha leveringstid.

1

Sunwind Ventus 100 gasskjøleskap Ventus 100 i hvit er et kompakt og praktisk gasskjøleskap egnet for hytter med litt mindre plass. Skapet har også 10 liters fryseboks hengslet for enkel åpning. 7 790,–

2 Sunwind Cuisine bordkomfyr for små hyttekjøkken så vel som for jaktlaget på tur. Komfyren har fire gassbluss og gasstekeovn med grillelement. 3 190,–

VikingBad Viking II massasjebad er utebadet alle kunne ønske seg. Det runde massasjebadet har et brukervennlig design som gir god bevegelighet. 55 490,–

Sunwind Harvia M3 badstueovn. lldens og luftens effektive sirkulasjon gir jevn varme. Pris uten badstuestein. 6 295,–

Vi hjelper deg også med hytteluksusen! Hos oss finner du en rekke utendørsbasseng og ovner til badstuen.

3

Sunwind gassalarm Sov godt uten å være redd for en eventuell gasslekkasje. En gassalarm varsler deg om lekkasjen før den blir kritisk, og er et smart produkt for deg som bruker gass på hytta. 590,–

63


Linn Bad vaskerom med skap over vaskemaskin og tørketrommel gir bonusplass på mindre rom. Overskap over hele benkeplata gir mye plass til oppbevaring. 26 986,– (Pris uten innredning i skap og servantkran)

ORDEN PÅ VASKEROMMET

– overaskende og smarte løsninger

Et innbydende og funksjonelt vaskerom gjør klesvasken enklere. Det første du bør gjøre når du har bestemt deg for å bygge eller pusse opp et vaskerom, er å se på hvilke løsninger du trenger. Det er viktig å planlegge et vaskerom godt, og bruke god tid i planleggingsfasen.

64

Vaskerom

– Et vaskerom er et arbeidsrom, og bør bygges etter hvor stor plass du har og hvor mange dere er i familien, forteller Joakim Weik, butikksjef ved Comfort Revetal – Gran VVS. Velger du å innrede rommet med egen vaskeromsinnredning, får du flere smarte løsninger med på kjøpet. Dette kan for eksempel være uttrekkbart strykebrett,

skittentøyskurv, diverse hyllesystemer, opphøyde skap og høyskap til ekstra oppbevaring. Utover det, har Joakim følgende tips for å skape god orden på vaskerommet: – Plasser tørketrommel og vaskemaskin høyt. Da får du både god arbeidshøyde og plass til oppbevaring under maskinene.


Tips! Her er Joakim sine beste tips til et smartere vaskerom: • Med innebygd strykebrett i skuffen sparer du plass. • Med skittentøyskurver på skinner, montert inni skapet, får du et mer ryddig uttrykk Du frirgir også verdifull gulvplass. • Velg en kran med høy tut til utslagsvasken.

Smarte løsninger. Linn Bad tilbyr ulike løsninger inne i skapet slik som uttrekkbart strykebrett, skittentøyskurv og diverse hyllesystemer.

• Velg en kran med uttrekkbar tut for en mer fleksibel vannstråle.

Smart!

• Er det et høyskap i vaskeromsinnredningen din, kan du bruke dette som bøttekott slik at du enkelt kan holde orden på alt fra støvsuger til kosteskaft.

Sandfanger fra Intra har en kapasitet på 3,5 liter og er beregnet for oppsamling og filtrering av avløpsvann som inneholder sandrester. 3 780,–

• Noen høyskap inneholder også låsbare skap til for eksempel farlige rengjøringsmidler, slik at nysgjerrige barnefingre ikke får tak i dette. • Velg åpne hyller fremfor overskap. Da får du et luftigere preg på rommet. • Vaskeromsskap er som regel dypere enn baderomsskap. Velg skuffer eller uttrekkbare kurver for å få bedre oversikt over innholdet i skapet.

Utslagsvask som denne fra Intra GUB i rustfritt stål, for veggmontering er alfa omega på vaskerommet. 1 290,–

Joakim Weik Butikksjef, Comfort Revetal–Gran VVS

65


DU HAR VEL HUSKET DOKUMENTASJON PÅ OPPUSSINGEN? Mangler du dokumentasjon på at oppussingen er fagmessig utført, kan det påvirke verdivurderingen av hjemmet ditt den dagen du skal selge. Med Boligmappa lagres dokumentasjonen automatisk.

Skal du pusse opp badet? Da er det viktig at du husker å ta vare på dokumentasjonen som viser at arbeidet er utført i tråd med kravene som er satt for våtrom. – Om du ikke kan vise dokumenter som sier at oppussingen er fagmessig utført, kan det føre til at verdien av badet blir justert ned om du en dag skal selge boligen, forklarer rørlegger og prosjektleder Øyvind Brovold hos Comfort Eide.

– Dokumentasjon er også viktig i forsikringssaker. Mangler du dokumentasjon på at jobben er utført av fagpersoner kan du få avkortning på forsikringen. Dokumentasjon som følger boligen Før ble denne dokumentasjonen vanligvis gitt som en utskrift, og det var opp til deg som boligeier å sørge for at papirene ble tatt godt vare på. Med den digitale tjenesten Boligmappa kan du droppe de store (og sårbare) permene som vi gjerne samler viktige papirer i. I stedet er all informasjon om boligen, det være seg hus, leilighet eller hytte, samlet trygt og digitalt i et servicehefte som følger boligen. – I Boligmappa registreres informasjon knyttet til boligen din, både av deg selv – og av oss fagfolk som har utført arbeid i boligen.

Øyvind Brovold Rørlegger & prosjektleder, Comfort Eide

66

Boligmappa

For eksempel lagrer vi informasjon om produkter vi monterer og hvilket arbeid vi har utført i boligen. Vi legger også inn bilder av skjulte rørføringer, slik at det er enkelt å finne igjen dette, forklarer Øyvind. Dette gjøres uavhengig av om du har tatt i bruk tjenesten. – Om du en dag skulle selge boligen, får den nye eieren automatisk tilgang til informasjonen, og du slipper stresset med å overlevere permer fylt med gamle papirer. Din boligmappe finner du på boligmappa.no!


6 fakta om

Boligmappa

1 2

Tjenesten er gratis og du logger deg enkelt og trygt inn med BankID på boligmappa.no. Boligmappa søker automatisk i Eiendomsregisteret for å finne eiendommer som står tinglyst på deg. Finner de en eiendom, søkes det videre etter informasjon om eiendommen i offentlige register. I tillegg søker det etter om en eller flere håndverkere har loggført arbeid på den samme eiendommen.

3 4 5

Boligmappa følger boligen over tid og er tilgjengelig for dem som står registrert som eiere. Når man flytter vil den nye eieren overta boligens mappe, mens du overtar boligmappa til den boligen du flytter til. Tjenesten inneholder også et «Personlig område». Her kan du laste opp egne dokumenter eller bilder som tilhører deg privat. Slik som kvitteringer på høytrykkspyler, TV eller andre dokumenter du ønsker en trygg lagring på.

6

Boligmappa ble etablert av elektro- og rørleggerbransjen i 2012 med mål om å skape bedre og enklere boligdokumentasjon, samt å gjøre dokumentasjonen lettere tilgjengelig for boligeier.

67


Inspirert til å fornye badet? VI HAR EKSPERTER OVER HELE LANDET. FINN DIN NÆRMESTE COMFORTBUTIKK PÅ COMFORT.NO

Profile for Rørleggerkjeden Comfort

Comfort Inspirasjonsmagasin 2021  

Velkommen til drømmebadet, og velkommen til den nyeste utgaven av Comfort sitt inspirasjonsmagasin. Vi håper magasinet vil inspirere deg til...

Comfort Inspirasjonsmagasin 2021  

Velkommen til drømmebadet, og velkommen til den nyeste utgaven av Comfort sitt inspirasjonsmagasin. Vi håper magasinet vil inspirere deg til...

Profile for comfort25