Page 1

2012 13 En katalog med fantastiska badrum bland tips, produkter och badrumspersonligheter.


E 10 INNEHÅLL

4 10 17 18 24 30 34 35 36 40 42 43 44 46 47 49 146 166

Industristilen – rått möter mjukt Det moderna spat Comforts stilfulla lilla svarta För den lekfulla familjen Bada bastu i harmonisk miljö Litet men naggande … Elsas bästa badrumstips! Bekänn färg Från dröm till färdigt badrum Johan Tells tankar om energi Björns tips till hemmafixaren Smartaste miljövalen SOS Barnbyar och Comfort i Benin Comfortabelt byte till bergvärme Så säger badrumsdoktorn Comfort presenterar sina leverantörer Produktregister Adresser och kartor

elsa billgren hjälper dig göra badrummet vackrare och mer spännande. se några av hennes bästa tips och idéer på sidan 34.

4 36 läs om hur en dröm blev till ett färdigt badrum för familjen Savio på sidan 36.

30


18

7 viktiga punkter för hemmafixaren enligt björn på sidan 42.

Comfort presenterar Sveriges mesta badrumskatalog

Designskön badrumsinredning, Elsa Billgrens bästa prylar, tankar om energi och en mängd andra badglada tips. Det senaste decenniet har badrummet genomgått stora förändringar. Tidigare vare det ett vitt, eller möjligtvis blått, praktiskt kaklat standardutrymme. Men nu, ett rum för avkoppling, fyllt av färg och skön form. Många kloka lösningar med ekotänk, energisnåla uppvärmningssystem, nya material och Svanenmärkt inredning har presenterats på marknaden de senaste åren. Och helt nyligen tekniska innovationer som t ex speglar där du kopplar in din smartphone för att lyssna på musik! På Comfort har vi den stora glädjen att få se alla dessa nya badrum, gästtoaletter och makalösa spa som tar form varje dag. Klassiskt, trendigt, industriellt, romantiskt, sparsmakat, överdådigt? Tänk så många val som görs i våra butiker och tänk alla tusentals möjligheter. För att hitta sin stil krävs det helt enkelt mängder av alternativ. Det är det som gör det så roligt och spännande. Att få ge dig våra bästa förslag på vägen. Det är mycket att tänka på. Roliga saker som att välja kakel, blandare, badkar, dusch eller kanske bastu? Och svårare frågor som kräver verklig kunskap. Som att flytta avlopp, säkra bjälklag, få till elen. Och alla de där andra kluriga lösningarna som behövs för att du ska trivas. Länge. Oavsett om du är ute efter förnyelse av mindre mått, behöver VVS-expertis eller är i stånd att realisera den stora badrumsdrömmen så har du kommit rätt. I årets fullmatade katalog hoppas vi inspirera alla badglada med härliga miljöer, familjer vi intervjuat, Johan Tells smarta energitips och Äntligen-Hemma-Björns goda råd. Men gör som Elsa Billgren föreslår på sid 34, börja med att bläddra igenom katalogen och fundera på vilken badrumspersonlighet du är! Håkan Hedberg VD Comfort-kedjan AB


C O M F O R T p r e s e n t e r a r I N D U S T R I E L L I NSP I R AT I O N

Detta uppslag: Klädkrok Miller. Handduk Lina, Himla. Tvättställsblandare Classic, Tapwell. Tandborstmugg Pure, Tiger. Nästa uppslag: Vägghängd WC GBG 5693, Gustavsberg. Toapappershållare Pure, Tiger. Toaborste Pure, Tiger. Spegel med förvaring Viskan, Aspen. Litterbin Pure, Tiger. Tvättställ Solvik, Aspen. Underskåp Solvik, Aspen. Tvålpump Pure, Tiger. Tvättkorg Brabantia. Duschvägg Ifö Space 2000, Ifö. Duschset Classic, Tapwell. Golvbrunn Square Drop, Purus. Handdukstork Ekenäs, Nordhem. Handdukar Superwuschel, Möve. Kakel, golv Montreal/ Carodeco, Kakelcentralen. Kakel, vägg Vit Neige/ Carodeco, Kakelcentralen. Taklampor Opus 120, Ifö Electric. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.

INDUSTRISTILEN

Underhållsfritt och stryktåligt när råhet möter mjuk denim

4


C O M F O R T p r e s e n t e r a r I N D U S T R I E L L I NSP I R AT I O N

rost möter tvål

Ett generellt tips är att försöka tänka stort och långsiktigt när du väl bygger om badrummet. Med tonårsbarn kan det exempelvis behövas rejäla och tåliga ytor. Här har vi satsat på grova, slitstarka material. Större, lite ruffare kakelplattor så att känslan inte ska bli för slätstruken, snarare ojämn och levande. Tuffa tillbehör med industrikänsla där zink, koppar och krom om vartannat ger mäktiga kontraster, mycket förvaringsmöjligheter, även på hjul och rustika krokar som tål häng. Allt matchat med en mer romantisk möbelserie och ett handgjort italienskt kakel. Just de här plattorna skiftar en aning i färg vilket ger ett mjukt, nästan lite böljande intryck. Med dubbla handfat och flera eluttag slipper du dessutom kö i morgonrusningen.

5


C O M F O R T p r e s e n t e r a r I N D U S T R I E L L I NSP I R AT I O N

6


C O M F O R T p r e s e n t e r a r I N D U S T R I E L L I NSP I R AT I O N

7


C O M F O R T p r e s e n t e r a r I N D U S T R I E L L I NSP I R AT I O N

8


C O M F O R T p r e s e n t e r a r I N D U S T R I E L L I NSP I R AT I O N

Så fixar du

DEN INDUSTRIELLA KÄNSLAN

Sitt vackert! Våga blanda olika material och stilar. Begränsa dig inte av att badrummet måste inredas med specifika badrumstillbehör, använd otypiska saker också. Det ger större valmöjlighet och sätter fin personlig prägel på inredningen. För rätt och rå industristil valde vi en generös takdusch bakom genomskinligt glas, en lagom rostig kopp åt sminkborstarna och andra smarta förvaringsaskar i plåt. En enkel nätkasse för toalettpapper, kromad förvaringshylla på praktiska hjul, jeansblå frotté, havsblåa tvålar och en stor rostfri tunna för tvätt. Den blå coola plåtstolen vid väggen blir en extra fin och funktionell detalj. Tipset är att satsa på en accentfärg som kommer igen i olika tillbehör och att du handplockar saker som du själv gillar. Då får du stilen och känslan att hålla ihop! Vägghängd WC GBG 5693, Gustavsberg. Handduk Lina, Himla. Toapappershållare Pure, Tiger. Toaborste Pure, Tiger. Handdukstork Ekenäs, Nordhem. Handduk Superwuschel, Möve. Kakel, golv Montreal/Carodeco, Kakelcentralen. Kakel, vägg Vit Neige/Carodeco, Kakelcentralen.

9


C O M F O R T p r e s e n t e r a r mod e r n t s p a

10

Handdukstork LINC 21 Line, INR. Handduk Herta, Himla. Badrumspall Outline, Smedbo. Badkar Artic, Gustavsberg. Duschset och badkarsblandare Mora Rexx, Mora. Spegel Indigo Dlight, Svedbergs. Underskåp Indigo Vågen med porslinstvättställ, Svedbergs. Spegel med förvaring Viskan, Aspen. Vägghängd WC Ifö Sign 6875, Ifö. Toalettpappershållare Air, Smedbo. Matta Särö, Himla. Väggspottar Wall, Rydéns. Kakel, golv Grigrio Scur, Kakelcentralen. Kakel, vägg Rocca White, Kakelcentralen. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.


C O M F O R T p r e s e n t e r a r mod e r n t s pa

DET

moderna spat

11


C O M F O R T p r e s e n t e r a r mod e r n t s p a

Borta är det blåkaklade badrumsinstitutet med sin obligatoriska jacuzzi i hörnet. Istället gestaltas badrummet av personliga tillhörigheter. I anslutning till badkaret har vi därför gjort en meter extra avställningsyta med plats för mer än bara schampoflaskor. Böcker, tavlor, doftljus, olivträd. För den som så önskar finns speglar att koppla in iPhonen i och spela musik. Avkopplande badrumskonst i all sin prakt gör helt enkelt gott för både kropp och själ.

12


C O M F O R T p r e s e n t e r a r M O D E R N T SPA

Matta kakelplattor mot vita fogar ger en sober helhetskänsla och påminner mer om ett vanligt rum än ett traditionellt badrum. En tunn, fin bomullsmatta ger också en mer ombonad stil och torkar snabbt av golvvärmen. Och stolen är mer inbjudande att sitta på än toalettlocket. Spottar på väggen, istället för i taket, ger ett modernt intryck som kan förstärkas ytterligare för den som vågar välja kranar helt i svart. Men här har vi nöjt oss med en stilren blandare med svarta dekorativa detaljer. Handdukar med så kallad våfflad struktur för genast tankarna till ett härligt spa. Liksom handdukstorkarna i sin lodräta och innovativa design.

13


C O M F O R T p r e s e n t e r a r mod e r n t s p a

14


C O M F O R T p r e s e n t e r a r M O D E R N T SPA

Underskatta aldrig en liten pall. Perfekt fรถrvaring, sittplats och sideboard.

15


C O M F O R T p r e s e n t e r a r M O D E R NA SPAT

16

Badrock Loft, Möve. Spegel Indigo Dlight, Svedbergs. Underskåp Indigo Vågen med porslinstvättställ, Svedbergs. Tvättställsblandare Mora Rexx, Mora. Tandborstglas Air, Smedbo. Tvålpump Confetti, Zone. Liten virkad korg Confetti, Zone. Spegel med förvaring Viskan, Aspen. Vägghängd WC Ifö Sign 6875, Ifö. Toalettpappershållare Air, Smedbo. Matta Särö, Himla. Väggspottar Wall, Rydéns. Kakel, golv Grigrio Scur, Kakelcentralen. Kakel, vägg Rocca White, Kakelcentralen. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.


1.

2.

Comforts stilfulla LILLA SVARTA – det är de svarta avgörande små detaljerna som får badrummet att kännas grafiskt och genomtänkt.

5.

3. 4.

!

SJÄLVKLART kan vi installera allt vi säljer. I tid. Och till ett fast pris. Vi har 1800 certifierade montörer som kan garantera en trygg och Comfortabel leverans. Det är säkert.

6.

1. Tvättställsblandare Grohe. 2. Toalettsits Kandre. 3. WC-stol Ifö. 4. Tvålpump Spirella. 5. Badrumsfläkt Fresh. 6. Pedalhink Demerx.

17


C O M F O R T p r e s e n t e r a r F a mil j e b a drumm e t

18


C O M F O R T p r e s e n t e r a r F a mil j e b a drumm e t

Tvätt och bad i stilren standard för den lekfulla

Familjen Med utgångspunkt i ett vitt standardsortiment växer ett luftigt, fräscht och snabbt föränderligt familjebadrum fram. Här dessutom i en smart kombination med tvättstuga. Väggar, golv, tak, beslag, krokar och en extra lång praktisk avlastningsbänk med tvättmaskin och torktumlare inunder, allt i vitt. För den riktigt frälsta finns även handdukstork och snygg vit blandare. Med denna rena bas är det lätt att väva in vilken favoritfärg som helst och låta accessoarerna stå för stylingen. Här har vi valt det enklaste standardkaklet och ett golv där vi fällt in grön mosaik efter eget mönster, en iögonfallande detalj som är roligt att skapa själv.

19


C O M F O R T p r e s e n t e r a r F a mil j e b a drumm e t

Spegel med inbyggd belysning Vedum. Tvättställsblandare 9000E, FM Mattsson. Tvättställ Ifö Sign Art 7152, Ifö. Bänkskåp Annika vit, Vedum. Laminatbänkskiva Vedum. Tandborstglas, tvålpump och tvålkopp Quadro, Spirella. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.

20


C O M F O R T p r e s e n t e r a r F a mil j e b a drumm e t

Tvättställsblandare 9000E, FM Mattsson. Tvättställ Ifö Sign Art 7152, Ifö. Laminatbänkskiva Vedum. Bänkskåp Annika vit, Vedum. Handtag Vedum.Tandborstglas, tvålpump och tvålkopp Quadro, Spirella. Hylla Annika, Vedum. Handduk Superwuschel, Möve. Kakel, vägg Blanco Brillo/Geotiles, Kakelcentralen.

Behandla badrummet med lika mycket kärlek och omsorg som dina andra rum. Flytta in oväntade föremål, praktiska eller bara fint som pynt. Färgkoda allt från frotté till tandborstar och tvålar så får du en harmonisk helhet. Växter och träd ger en naturligt rofylld känsla och trivs utmärkt i fuktiga miljöer, bara de får ljus. Låt till exempel ett blommande citrusträd sprida ljuvlig doft i hela rummet, citronerna blir sedan små exotiska smycken i sig. Med tvättmaskin och torktumlare inbyggt på plats blir badrummet också en utmärkt kombinerad och lättillgänglig tvättstuga. Släng in en tvätt, innan du kastar dig själv i badet!

21


C O M F O R T p r e s e n t e r a r F a mil j e b a drumm e t

Toalett Ifö Sign 6860, Ifö. Barntoalett Ifö. Toaborste Quadro, Spirella. Toapappershållare Beslagsboden. Handdukskrok Skolkrok, Miller. Handduk Superwuschel, Möve. Handdukstork Flores, Purmo. Kakel, vägg Blanco Brillo/Geotiles, Kakelcentralen. Mosaik, golv Hoppe, Kakelcentralen. Akrylbadkar 160, Svedbergs. Skärmvägg Entré, Svedbergs. Duschset och blandare 9000E, FM Mattsson. Fläkt Fresh Intellivent, Fresh. Spottar i taket Aero, Rydéns.

Extra mysigt är det om badrummet fungerar och är designat för alla, även små badrumsgäster. Här har vi, i hederlig gammal klassisk dasstil, installerat en minitoalett bredvid den stora vanliga. Satsa på en handdusch som är lätt att reglera i höjd och glasvägg istället för dusch-draperi som känns både lyxigt och luftigt. Plus en modern och matchande handdukstork som smälter in i vitt.

22


C O M F O R T p r e s e n t e r a r F a mil j e b a drumm e t

23


C O M F O R T p r e s e n t e r a r B a d & B a s tu

Duschvägg ARC Victoria, Modell 43, INR. Badrumsmatta Kleine Wolke. Krok Block, Tiger. Högskåp Flow askfanér, Vedum. Spegelskåp Flow askfanér, Vedum. Tvättställspaket Flow askfanér, Vedum. Tvättställsblandare Birillo, Tapwell. Handduk Bambusa, Himla. Takspottar Light On Halogen, Ifö Electric. Kakel, vägg Stone Grafit, Kakelcentralen. Kakel, golv Stone Grafit, Kakelcentralen. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.

24


C O M F O R T p r e s e n t e r a r B a d & B a s tu

Bada Bastu

Materialmöte med naturligt lyxig charm

Nu längtar vi efter värme, avkoppling och jordnära toner i badrummet. Mörkgrå, blyertsgrå och ljusgrå är de färger som snabbast tagit sig fram som ett alternativ till svart och vitt. Grått ger en mysig ombonad känsla och gör att kontrasterna mellan olika material inte blir så starka. Som här där den vita bänkskivan och badrumsmöblernas ljusa träfronter i ask tillsammans skapar en harmonisk och avslappnad atmosfär.

25


C O M F O R T p r e s e n t e r a r B a d & B a s tu

26


C O M F O R T p r e s e n t e r a r B a d & B a s tu

I det här vackra materialmötet matchas mörkgrå sten från golv till tak av rejäla glasytor för ordentligt ljusinsläpp. Även bastun utgör en fin kontrast med sin ovanligt ljusa inredning. Skönt och särskilt flott blir det om man också har möjlighet att installera dubbla duschar, bakom en extra lång duschvägg. Här har vi satsat på en stor och generös takdusch i kombination med handdusch. Och med handdukstorken intill kan man snabbt svepa in sig i varm, mjuk frotté.

Duschblandare med tak och handdusch LINC 22 , INR. Duschvägg ARC Victoria, Modell 43, INR. Handdukstork Etyd, Dryson. Handdukar Lina och Bambusa, Himla. Bastuaggregat Combi, Tylö. Handduk Superwuschel, Möve. Badrock Loft, Möve. Badrumsmatta Kleine Wolke. Takspottar Light On Halogen, Ifö Electric. Kakel, vägg Stone Grafit, Kakelcentralen. Kakel, golv Stone Grafit, Kakelcentralen. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.

27


C O M F O R T p r e s e n t e r a r B a d & B a s tu

Mumisga materialmöten

Allt för

BASTUÄLSKAREN Ge dig själv en naturlig vattenoas där sten, glas, olika träslag, spännande korgmaterial och en mjuk dov färgsättning får dominera. För den badglada bastu-älskaren har vi allt mellan himmel och jord.

Handdukstork Etyd, Dryson. Handduk Superwuschel, Möve. Handdukar Lina och Bambusa, Himla. Bastuaggregat Combi, Tylö. Tvättställsblandare Birillo, Tapwell. Tvålpump Cura, Tiger. Kakel, vägg Stone Grafit, Kakelcentralen. Kakel, golv Stone Grafit, Kakelcentralen. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.

28


C O M F O R T p r e s e n t e r a r B a d & B a s tu

29


C O M F O R T p r e s e n t e r a r D e t lill a b a drumm e t

301

Tvättställsunderdel Easy 40 grå, Svedbergs. Tvättställ Vågen, Svedbergs. Beröringsfri tvättställsblandare Cubista, Oras. Hylla Melbourne, Tiger. Liten virkad korg Confetti, Zone.Handdukshängare Beslagsboden. Spegel sax-modell, Demerx. Handdukstork Zaga, Svedbergs. Handduk Superwuschel, Möve. Duschvägg Showerama, Ido. Golvbrunn Pearl hörn, Purus. Duschblandare Sena Duschsystem, Grohe. Fläkt Fresh Intellivent, Fresh. Toalettpappershållare Beslagsboden. Vägghängd WC Ido Seven D, Ido. Matta Särö, Himla. Takspottar Cool Low, Ifö Electric. Mosaik, vägg Hoppe, Kakelcentralen. Mosaik, golv Hoppe, Kakelcentralen. Kom in i din närmaste Comfort-butik så hjälper vi dig med prisinformation, inspiration och installation.


C O M F O R T p r e s e n t e r a r D e t lill a b a drumm e t

Litet men naggande … Det lilla badrummet eller gästtoaletten sköts ofta lite styvmoderligt. Men här är platsen där du kan få fritt utlopp för din egen sköna vilda smak.

31


C O M F O R T p r e s e n t e r a r D e t lill a b a drumm e t

Kosta på dig något knasigt Det finns massor av produkter, smart designade för trånga ytor i badrummet. Från miniduschar med geniala vikväggar och små kommoder till vägghängda toaletter som sparar golvyta. I ett litet badrum kan man också kosta på sig att vara lite extra knasig. Smycka med personliga saker och flera olika speglar för synvillans skull. Var inte heller rädd för färg bara för att utrymmet är begränsat. Här har vi till och med valt riktigt mörk mosaik, målat taket och satt upp spotlights för rätt mysfaktor.

32


C O M F O R T p r e s e n t e r a r D e t lill a b a drumm e t

33


Elsas

elsa billgren hjälper dig göra badrummet vackrare och mer spännande. Här är några av hennes bästa tips och idéer.

BÄSTA badrumstips! Vilken badrumspersonlighet är du? Spenderar du mycket eller lite tid i badrummet? Är du en morgonpigg person eller en kvällsmänniska? Har du mycket smink, gillar du att ta timslånga bad? Följ Elsa Billgrens tips. Skriv en lista på vad du vill ha ut av ditt badrum innan du bygger om. Tänk igenom vad ni har för utgångsläge i familjen och vem du är som person. Badrum är så funktionella från början så därför är det trevligt om man kan ge det en personlig prägel. Väljer man lite enklare standardinredning, möbler med rena linjer, kan man lätt addera personliga saker. Inred med sådant som är till för andra rum, cafébord, byråer, en kökslampa. Styla med allt från fin frotté, färska blommor och roliga burkar till en annorlunda papperskorg. Och var inte rädd för att visa lite rör. Det ger en rustik känsla. Man behöver inte bygga in allt.

”Lägg fokus på det roliga och kreativa, så kan någon annan lägga kaklet” Om du vill ha dubbla handfat måste de inte alls vara identiska. Sätt in två olika. Det är fritt fram att blanda olika metaller också. Jag tycker att det är snyggt med ett handfat som har en blandare i krom. Och ett annat som har en i koppar. Med en orange ros i en fin vas bredvid kopparkranen, och en vit ros bredvid den i krom, så får man det där lilla extra piffet. Planera dina inköp, tänk igenom vad du är ute efter. Ofta är vi redan i affären när vi kommer på vad vi vill ha, gör tvärtom. Utgå från en färgpalett. Har du en fin skål i någon härlig färg, ta med den i handväskan och håll upp den mot det du hittar för att se om det funkar. Det är då man fyndar ljusstakar, handdukar, en kul karaff eller en plåtbokstav att ha på väggen i just rätt nyans. Färgen binder ihop och skapar en skön helhet.

34

Har du trångt, satsa på ett litet badkar med duschdraperiring i taket, så har du både dusch och bad. Välj handfat på pelare som tar mindre plats. Inför regeln inga flaskor! Sätt fast flaskhållare bredvid duschen för schampo, balsam och bodylotion istället, bara att fylla på. Satsa på förvaring som kan rullas runt. Sätt spegeln direkt på väggen med hyllor ovanför. Öppen förvaring gör att man får bra luftflöde och är mer kritisk till vad man har på hyllorna eftersom allt syns. Lägg smink och rakprodukter i varsin vacker neccesär. När du klar, fira med en riktig badrumsfest. Skicka ut inbjudningar långt innan, så snabbas processen på, det måste bli klart i tid. Så får folk ta med sig massa fina tvålar, bada fötterna och umgås tillsammans. Det är kul med ett slutdatum! Trendmässigt är det inte lika mycket spa-känsla och sparsmakat asiatiskt längre, mer krummelurigt och lyxigt. Det finns till och med glitter till fogen. Jag har sett att man börjar använda mer okonventionella material som plank och tapet också, att man vågar ta in mer vardagsrumskänsla i badrummet, som klinkers med trä look. När jag var liten hade vi ett svindyrt Mahognykakel från Italien i badrummet. Min mamma har alltid kallat det för sitt relax-center. När hon var i badrummet fick folk vänta, för det är viktigt att njuta!

Favvotipsen Upptäck din badrumspersonlighet! Bestäm färg och planera dina inköp! Satsa på ett litet badkar om det är trångt. Där kan du drömma dig bort, njuta och läsa böcker. Bättre terapi än ett bad finns inte! Bjud på badrumsfest!


3.

2. 1.

BEKÄNN FÄRG!

4.

Du vet väl att vi har ett aldrig sinande sortiment av roliga, trendiga och härliga badrumsaccessoarer? Från handdukar och doftljus till mattor, krokar, toalettsitsar och massor av andra gladsaker som sätter sprätt på tillvaron.

5.

6. 7.

1. Skåp Gustavsberg 2. Huskrok Tiger. 3. Matta Kleine wolke. 4. Tvättställsblandare Gustavsberg. 5. Toalettsits Kandre. 6 Fiskkrok Tiger. 7. Frottéhanddukar Superwuschel, Möve.

35


Följ familjen Savio steg för steg, från dröm till färdigt badrum.

36


Helene och Roberto Savio bestämde sig för att helrenovera badrummet och lät Comfort göra jobbet. – Bor man i hus är det så mycket som måste fixas. Badrummet halkade efter. Beslutet mognade därför fram under lång tid och till sist hade vi en ganska klar bild av hur vi faktiskt ville ha det, berättar Helene när Comfort kommer på besök för att fotografera slutresultatet.

37


Man drömmer om att vara själv i badrummet. Men så fort man duschar ska någon borsta tänderna, en annan hämta något.

H

elene och Roberto hade gjort en del renoveringar tidigare, bland annat fixat till ett badrum i källaren. Det var också ett skäl till att de ville göra det lika fint och mysigt i alla badrum, även det på övervåningen. Vis av erfarenhet visste de ju hur lång tid det tar och vad som krävs. Den här gången var det därför skönt att ta hjälp, med allt. Valet föll på Comforts helhetslösning Färdigt Badrum. – Vi tyckte det var bäst att dra igång under våren och få det klart till sommaren. Vi är fyra vuxna personer, våra barn är 14 och 17 år, som ska få rum. Ofta på samma gång. Den tid som badrummet används mest är ju tider på dygnet när vi är på väg någonstans, då måste det finnas utrymme och möjlighet till det. Har man små barn är behoven annorlunda. De behöver till exempel inte lika mycket förvaring. Och de gör inte slut på varmvattnet, skrattar Helene. – Man drömmer om att vara själv i badrummet. Men så fort man duschar ska någon borsta tänderna, en annan hämta något. Det var därför vi valde en duschvägg med frostat glas, för bakom den kan man åtminstone vara ifred. Familjen funderade noga igenom vad som fungerade i det gamla badrummet och vad som kunde förbättras innan de gick med sin skiss till Comfort. Tidigare satt exempelvis dörröppningen mitt för toaletten, vilket resulterade i att man gick rakt in i toalettstolen. Med Comforts hjälp flyttades båda. Med dörr och toalett placerade på rätt ställe blev badrummet större. – Det är en investering, det gäller att tänka smart och passa på att göra allt på en gång när man ändå håller på. När vi flyttade toaletten till exempel passade vi på att byta vi ut den mot en vägghängd modell också. En sådan tar dock lite extra utrymme bakom sig i väggen, det ska man känna till. Liksom att tänka på bra belysning, kontakter för olika behov och var man ska placera krokar. ”Hos familjen i Sollentuna var det ganska tur att vi gjorde om badrummet nu, kommenterar Comforts Per Rosqvist, som projektlett renoveringen. Senaste gången de renoverade var på den tiden då man drog skarvar och vattenledningar under golvet och dolde dem i golvbjälklaget. Så när vi öppnade bjälklaget låg alla kopplingar och skarvar där. Skulle det bli en läcka tar det väldigt lång tid att upptäcka och då är skadan redan stor. Allt sådant är bortbyggt nu. Skönt för dem att bli av med den risken!”

Comfort ritade in Helenes och Robertos skiss i sitt system och gjorde en planskiss. Utifrån den var det sedan dags att rita in möbler och sätta pris. – Vi tog in offerter från tre olika håll men upptäckte att det var svårt att jämföra. De fasta kostnaderna är ju lätta att se men andra priser är svårare. Vad ingår eller snarare ingår inte? På Comfort var det väldigt tydligt vad som ingick, för det var allt, säger Helene och fortsätter. – Vi hade inte satt någon direkt budget. Man får utgå ifrån sin egen rimlighetsnivå, tror jag. Det var viktigt för oss att välja just totalentreprenad för att slippa jaga runt efter grejer och hantverkare själva. Ens egen tid är också pengar. Sedan påverkar såklart val av möbler, kakel och klinker, badkar, tvättställ, dusch och blandare vilket pris det blir i slutändan. – Vi ville ha bra kvalitet utan att göra det för spejsat. Ett badrum som många tycker är okej och som vi kan trivas i länge. Ett tag funderade de på att göra en mosaikvägg i avvikande färg, som ett rum i rummet, men landade ändå i vita väggar och mörkgrått golv. – Vi hade en jättebra och personligt engagerad projektledare från Comfort som höll i alla trådar hela tiden. Och som verkligen visade respekt för tiden och pengarna. Han hjälpte oss att se badrummet över tid, att inte bara se här och nu utan fundera på framtida behov av utrymme, färg och form.

Badrummet före renoveringen.

38

Skulle vi ge ett verkligt bra tips så är det att inte bara jämföra sista raden på offerten. Ta reda på allt och titta på helheten. Vi är jättenöjda!


Comfort Färdigt Badrum – Så går det till Comfort Färdigt Badrum är ett helhetskoncept där Comfort ansvarar för hela ombyggnaden. Du får en kontaktperson som samordnar allt. Yrkeskunniga och certifierade montörer gör att du kan känna dig trygg med att jobbet blir rätt utfört. Och att du i förväg vet exakt vad ditt nya badrum kommer att kosta och när det kommer att vara färdigt.

Idé

Säkert har du redan en tanke om hur du vill att ditt nya badrum ska se ut. Vi hjälper dig gärna att utveckla den tanken. Kom till en Comfort-butik, inspireras av våra badrumsutställningar, kläm och känn på produkterna och stäm av dina idéer med oss. Eller boka ett hembesök, så ses vi i ditt badrum.

Badrumsritning Per och Helene, glada och nöjda efter avslutad renovering.

”Att bygga ett nytt badrum kräver gedigen kunskap och inte sällan stora resurser. Men det är samtidigt ett av de kanske roligaste och största förvandlingsprojekten man kan göra i sitt hem”

Vi ritar upp ditt nya badrum i vårt 3D-program, testar olika stilar, produkter, material och färger. Kanske vill du testa något mer vågat? Programmet gör det enkelt att se olika lösningar.

Offert, fast pris och tidsplan

Du får en detaljerad, skräddarsydd offert på hela genomförandet. Offerten innefattar rivning, underarbete, produkter, installation, städning och samordning av hela arbetet. Plus en tidsplan. Inga obehagliga överraskningar!

Planering och genomförande

Ett badrumsbygge kräver en rad olika yrkeskompetenser – elektriker, snickare, målare, plattsättare och rörmontörer. Din kontaktperson ser till att arbetet utförs professionellt, i rätt ordning och att det blir färdigt i tid.

Besiktning och garantier

När det är klart bokar vi ett besiktningsmöte där vi tillsammans går igenom ditt nya badrum och checkar av allt som är gjort. Du får generösa garantier på både produkter och utfört arbete. Dessutom ingår Comforts egen Trygghetsgaranti alltid i Comfort Färdigt Badrum.

39


I

hotellets källare kämpar jag med mitt dåliga samvete och en apparat jag varken sett förut eller ens gillar. Anledningen är att jag, av rent okynne, ätit en chokladkaka vilken jag nu vill motionera bort. Att tillbringa delar av sin semester i ett mörkt källarhål är förstås näst intill straffbart. Men nu är det som det är. Chokladkakan jag ätit innehöll femhundra kalorier (500 kcal). Enligt apparatens display måste jag kämpa på i 50 minuter för att få min chokladkaka så att säga oäten. Ett hårt straff. Genom svettdroppiga glasögon ser jag då hur motionsapparaten skiftar från kalorier till att visa watt. Det slår mig då att kalorier faktiskt är ett mått på energi och inte bara ett tjocksmockindex. Det är inte en särskilt avancerad tanke. Det är klart att det handlar om energi om man gnetar på en motionsapparat. Men ibland fattar man inte förrän man fattar. Enligt displayen motsvarar min ätna chokladkaka ungefär 0,6 kilowattimmar. Alltså lika mycket som det krävs för att få tio stycken 60 watts lampor att lysa en timme. De direkta slutsatserna jag drar av min chokladcykling är: • tänk dig för innan du förbrukar energi i onödan • det är jobbigt att tillverka energi • energi är billigt Den sistnämnda slutsatsen kommer jag fram till då jag inser att det skulle ta mig 85 minuter att trampa ihop en kilowattimme,

40

alltså den mängd energi jag hos valfritt elbolag betalar runt en krona för. Väl hemkommen funderar jag på hur det skulle vara att själv arbeta ihop den energi som min familj förbrukar. Cyklar jag i en timme räcker det till en femton minuter lång dusch (jag har tonårsdöttrar). Det är en ganska deprimerande tanke. Samma tid på cykeln kunde istället räcka till 18 timmars arbete framför min bärbara dator eller 350 timmars bokläsning vid min nya lågenergilampa. De här siffrorna är däremot lite mer uppmuntrande. Det finns andra som räknat på det här och kommit fram till att en normalsvensk har cirka sextio energislavar. Den energi vi konsumerar, i hemmet, på arbetsplatsen och i bilen, motsvarar alltså att vi hade sextio personer var i våra källare som cyklade fram energi åt oss. Och då, återigen, måste man tycka att det pris vi betalar för el, pellets, bensin eller andra energiformer, är överkomligt. Exemplet med läslampan är belysande – om uttrycket tillåts. När jag bytte från en 40 watts glödlampa till en 2 watts led-belysning minskade jag energiförbrukningen vid min läsfåtölj med 95 procent. I jakten på energibesparing kunde jag därmed bocka av en liten del av vårt hem. Här var problemet numera löst. Den energi en led-lampa förbrukar är numera så liten att vi faktiskt kan sluta bry oss om den är tänd eller släckt. När en led-lampa drar mindre än en TV på stand-by inser man att den gamla devisen ”låt tomma rum bli mörka rum” inte är relevant längre. Det


Kanske kan du minska Sveriges totala behov av energi genom att tillverka lite egen med hjälp av solens strålar ovanifrån eller bergets värme underifrån. finns andra energitjuvar som är viktigare att jaga. Vanligtvis brukar man säga att av ett hems energiförbrukning går tjugofem procent till hushållsel, tjugofem procent till varmvatten och femtio procent till uppvärmning. Av hushållselen utgör belysningen ungefär en femtedel. Så när vi far omkring och släcker lampor är det bara fem procent av vår totala energiförbrukning vi ger oss på. Och dessa siffror gäller före införandet av led-belysning. Så byt lampor, låt det lysa och fokusera på det som verkligen gäller, värmen, såväl den i rummen som den i våra vattenledningar. Problemet med att försöka minska den energin som går åt till att värma upp sitt varmvatten och sitt hus, liksom att kyla ner dem, är att nu har vi att göra med en naturlag. Be mig inte förklara, för det kan jag inte. Det är bara till att acceptera att vi aldrig kommer att få se samma revolution inom värme som inom belysning där det numera knappt går åt någon energi alls. Naturlagen som gäller för värme kan lite förenklat skrivas: 1 wattimme värmer en liter vatten en grad. Om jag har min läslampa tänd i en timme motsvarar det energin som behövs för att värma en liter vatten två grader – det blir en ljummen kopp te det. Vi får alltså aldrig uppleva att grannen kommer klivande över tomten och säger ”titta jag har uppfunnit en doppvärmare som drar 95 procent mindre energi när den värmer vatten – låt oss bygga en pool med olympiska mått!” Denna naturlag är en evig sanning. Därför måste vi när det handlar om värme sluta vänta på den där mirakulösa uppfinningen, för den kommer inte att komma, och istället inrikta oss på att minska förbrukningen. Se till att det går åt mindre och att så lite som möjligt försvinner till ingen nytta. Våra hus ska vara så täta som möjligt och den värme som ventileras ut ska tas tillvara och köras tillbaka in igen tillsammans med frisk luft. Det vatten vi duschar i ska komma från så snålspolande munstycken som möjligt och värmen i det vattnet som åker ner i golvbrunnen ska liksom frånluften återvinnas. Kanske kan vi också hjälpa huset på traven genom en liten solenergianläggning på taket eller en bergvärmeanläggning i underjorden. Tänk också på att en så simpel sak som en droppande varmvattenkran kan förbruka över 600 kilowattimmar per år (1 000 timmar på cykeln). Förutom alla tekniska lösningar som får oss att förbruka mindre måste vi även se över våra egna beteendemönster: man kan hoppa över var tionde dusch, köpa kläder i naturmaterial som blir fräscha av att vädras och därmed spara ett antal tvättar i tvättmaskinen samt överväga om vi överlever i någon grad lägre inomhustemperatur. I min bok 100 sätt att rädda världen har jag med tipset att den villaägare som sänker sin inomhustemperatur från 22 till 20 grader kan spara upp till 1 500 kronor. När boken kom ut i England fick

jag kritik för detta, i deras ögon, löjliga tips eftersom ingen där har det varmare än 17 grader inomhus. Vilket om inte annat visar att inomhustemperatur också är en vanesak. Utöver den egna plånboken finns det ett annat skäl till att vilja spara energi och det är strävan efter en hållbar utveckling. För ju mer vi kan sänka vår energikonsumtion desto enklare är det att täcka detta behov med förnyelsebar energi. Förbrukar vi mindre energi kan vi klara oss på sol-, vind- och vattenkraft och slipper importera fulel gjord på kol. Detta är lite som att plantera träd. Man gör det inte i första hand för sin egen skull utan för sina barns eller barnbarns. Vilket, med handen på hjärtat, är det finaste skälet av alla. Se till att inte slösa på energi. Varje gång du byter till en ny produkt, oavsett om det är en blandare, en köksfläkt, en tvättmaskin eller något annat, var noga med att den nya förbrukar avsevärt mindre energi än den gamla. Kostar den mer så betala mer. I längden, inte minst med tanke på vår framtida miljö, lönar det sig. Se till att inte läcka energi. Se över blandare, fönster och dörrar för att eliminera onödiga energiförluster. Tilläggsisolera. När du bygger om se till att välja tekniska lösningar som tar hand om energin i frånluften och i avloppsvattnet. Kanske kan du minska Sveriges totala behov av energi genom att tillverka lite egen med hjälp av solens strålar ovanifrån eller bergets värme underifrån. Se till att du sparar på rätt saker. Fundera, tillsammans med övriga familjemedlemmar, över vilka hemmets verkliga energitjuvar är och om det går att göra något åt dem. Inser ni att en överhoppad dusch sparar energi till att driva en julgransbelysning med led-lampor i 10 000 timmar känns det så mycket roligare. Se nu till att du unnar dig en chokladkaka, för det är du värd. Gärna mörk choklad som är krav- och rättvisemärkt.

Johan Tell är skribent, föreläsare och författare till bland andra 100 sätt att rädda världen. Går i vanliga fall aldrig på gym men äger fem cyklar och fyra kajaker.

41


Björns bästa tips för hemmafixaren! Om du bestämt dig för att göra delar av din badrumsrenovering själv så är här lite tips och råd att följa från vår egen Comfort-Björn. Kan hända känner du igen honom från TV4s Äntligen Hemma? Försäkringsbolagen acccepterar bara gör-det-själv-jobb om de är gjorda enligt gällande bygg- och branschregler. Innan du påbörjar planeringen av ditt badrum kan det därför vara klokt att kontakta någon av våra Comfort-butiker där personalen är proffs och gärna står till tjänst med alla de råd och monteringsanvisningar du behöver för att kunna utföra jobbet på ett fackmannamässigt sätt.

Väggar och golv. I bad- och duschrum krävs godkända vattentäta beklädnader på både väggar och golv. I tvättstugor, vid varmvattenberedare och på toaletter är vattentäta beklädnader endast ett krav på golvet.

Säkra bjälklaget. Tänk på att ett vattenfyllt badkar är tungt. Säkra så att bjälklaget håller, innan du kaklar och installerar.

Kakel och klinker. Har du aldrig lagt plattor förr, börja med en liten yta. Slutresultatet blir aldrig bättre än den grund du lagt på noggrant förarbete. Lägg pengar på rätt verktyg. Ta reda på vad som gäller för underlag, montering, fogning och rätt lutning mot golvbrunnen. Och kolla så att plattorna du väljer är anpassade för våtutrymmen. El. Elinstallationer är i högsta grad lagstyrt och kräver behöriga installatörer i de allra flesta fall. I synnerhet när det gäller badrum. Ta hjälp av en expert. Inspektera. Låt en fackman bedömma konditionen på värmerören i badrummet. Då slipper du risken att behöva riva det nybyggda badrummet om några år på grund av läckage i ett rör som inte byttes ut vid renoveringen. Alla tappvattenledningar ska vara förlagda så att ett eventuellt utläckande vatten snabbt blir synligt och inte orsakar direkta skador på byggnadsdelar, isolering eller andra installationer.

Visste du att … Mindre än en procent av allt vatten som kommer via rör till våra hushåll används som dricksvatten.

Inspektionslucka. Behövs om du bygger in badkaret, för att komma åt att rensa badkarets avlopp. Övrigt. I övrigt gäller branschregler Säker Vatteninstallation, ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. För din ökade säkerhet och trygghet. Och du, fråga oss gärna om du kört fast eller är osäker. Lycka till! Björn

Alltid hos Comfort!

ifier

ad m

ontör

Comfort finns över hela Sverige och hjälper dig med allt som handlar om vatten och värme. Självklart kan vi installera allt vi säljer. I tid och enligt fast offert. Alla våra montörer är certifierade och utbildade i Säker Vatten. Och med förmånliga lån, generösa garantier på såväl produkter som på utfört arbete kan vi verkligen försäkra dig om att du är i trygga händer. Hitta din närmaste Comfort installatör på comfort.se

42

Cert


SMARTASTE MILJÖVALEN produkterna du tjänar pengar på i långa loppet

Med hög teknisk kompetens kring uppvärmning och energibesparing hjälper vi dig gärna att trimma ditt värmesystem, byta från direktverkande el till vattenburen värme, byta radiatorer, blandare, installera värmepumpar och vattenburen golvvärme. Vi kan till och med installera solpaneler. Vi älskar nämligen lösningar som effektiviserar energianvändningen, håller ned kostnaderna och gör nytta för miljön.

Genom att byta till ett snålspolande duschmunstycke kan du exempelvis nästan halvera kostnaden för varmvatten på ett år. Andra bra miljöval som snabbt visar sig på elräkningen är resurseffektiva engreppsblandare, snålspolande toaletter och sensorstyrda blandare. Här ser du hur du kan spara upp till 22 777 kronor på ett år.

Byta värmesystem +13 500 kr/år Med rätt uppvärmningslösning kan en genomsnittlig villa spara upp till 10 000 kWh eller 13 500 kr/år. En ny bergvärmepump kan sänka elkostnaden med 80%?

Bästa blandarna + 3 200 kr/år Byter du ut fyra äldre blandare kan du minska vattenförbrukningen med upp till 15%, vilket motsvarar cirka 3200 kr/år.

Beröringsfri blandare -50% En beröringsfri blandare inte bara har en unik funktionalietet, comfort och hygien. Den sparar upp till 50% vatten och energi också!

2 x snålspolande WC + 2 160 kr/år Med två snålspolande toaletter sparas mycket vatten och upp till 2160 kr/år.

Nya radiatortermostater + 3 037 kr/år Tio nya radiatortermostater kan innebära en energibesparing på 15% dvs cirka 3037 kr/år.

Källa: Energimyndigheten. Exemplen gäller en snittvilla på 144 kvm, avsedd för 4 personer, med ett totalt energibehov på 26 200 kWh.

43


Comfort och barnbyn i Benin

44


Anna Ryott generalsekreterare på SOS Barnbyar

Två av våra medarbetare, Magnus Sundquist som är affärsutvecklingsansvarig på Comfort och Lars Hellqvist från medlemsföretaget Rörkrökar’n i Hallsberg besökte byn för att sätta sig in i verksamheten, ta mått och förbereda för det gemensamma projektet – ett eget skräddarsytt vattenreningsverk!

Långsiktig förändring

P

Det är oerhört viktigt att få hjälpa människorna i Benin att klara sin vardag. Att vi tillsammans med SOS Barnbyar skapar lösningar som de så småningom kan sköta själva. Först då känner vi att vi bidrar med något beständigt. Vattenreningsverket byggdes och placerades därför i en container för att sedan skeppas ner till Benin. Personal från Comfort var på plats för att ta emot, installera containern och utbilda lokal driftspersonal. Anläggningen är avsedd för barnbyn och skolan men förser dessutom ett 100-tal familjer i området med rent vatten!

SOS Barnbyar arbetar långsiktigt och tänker flera generationer framåt när de bygger sina barnbyar. Idag finns det mer än 500 barnbyar i 133 länder, där övergivna och föräldralösa barn inte bara får en chans att överleva utan möjlighet att växa upp i en familj, i ett nytt hem med trygghet, kärlek och utbildning.

Med förenade krafter

å Comfort bestämde vi oss för att använda vår samlade kunskap inom VVS där behoven är som störst och där den som bäst kommer till nytta. Tack vare våra 130 medlemsföretag i Comfort-kedjan och våra 1800 certifierade rörmontörer, med högteknologisk kunskap om vattenförsörjning, kan vi nu tillsammans med SOS Barnbyar hjälpa utsatta barn med det som vi är allra bäst på.

Alla behöver rent vatten Brist på rent vatten är en av de vanligaste dödsorsakerna i världen och här ville vi på Comfort vara med att skapa en förändring. Vi har kunskapen som krävs för att kunna bidra till en hälsosam och sanitär utveckling. – Det finns många företag som vill göra hjälpinsatser men innan vi börjar ett samarbete går vi igenom flera steg, berättar Anna Ryott, generalsekreterare på SOS Barnbyar. 875 miljoner människor har exempelvis inte tillgång till rent vatten och varje dag dör 5000 barn under fem år som en konsekvens av detta, fortsätter hon. Därför är det viktigt att vi säkerställer att de fattigaste och mest utsatta människorna får rent vatten. Så med Comfort känner vi att vi fått en viktig samarbetspartner.

Så gjorde vi Med hjälp av en byggnationsansvarig på SOS Barnbyars internationella kontor gjordes först en behovsanalys av SOS Barnbyar för att fastställa var behovet var som störst. Valet föll då på Benin i Afrika. Sedan 2005 bedrivs en barnby här i staden Dassa-Zoumé med skola, förskola, ett socialt center och en läkarmottagning.

Tanken är att alla 130 Comfort-medlemsföretag ska engageras i projektet och med förenade krafter knyta långsiktiga kontakter med flera barnbyar. Genom en intern volontärpool kan våra medarbetare anmäla sitt intresse för att hjälpa till på olika platser. Vi har till exempel redan varit i Estland, Litauen och Bulgarien för inventering och underhållsarbete inom vatten och värme. På så sätt kan vi, tack vare och tillsammans med dig som också är kund hos oss, bidra till en mycket bättre och mer hållbar värld!

Om SOS Barnbyar SOS Barnbyar är en internationell organisation, till för föräldralösa och utsatta barn. Kärnan i verksamheten är barnbyarna som utgår ifrån en familjemodell där barnen bor tillsammans med anställda barnbymammor i egna hem. Genom att ge barnen trygghet, kärlek, utbildning och hopp skapar vi förutsättningar för ett bättre liv. Så att barnen kan växa upp och själva bidra till att förbättra det samhälle de lever i. Verksamheten finansieras till största delen genom privatpersoner som tecknar fadderskap. Vill du veta mer eller själv bli fadder, gå in på www.sos-barnbyar.se

Kalla fakta I Benin lever 47 procent av befolkningen under fattigdomsgränsen. En fjärdedel av alla barn under fem år är undernärda. Och en tredjedel av befolkningen saknar rent vatten. Med gemensam kraft kan vi ändra på det!

45


Comfortabelt byte till bergvärme När Gunnel och Kjell Klerfors i Älvängen skulle byta ut sina gamla radiatorer med direktverkande el i huset på Smedjebacken tog de ett större energi- och miljömässigt steg. De bestämde sig för att borra efter bergvärme och anlitade Comfort-butiken K-B Rör med Karl Olof Karlsson i spetsen.

P

rojektet drog igång i maj 2011 och nästan genast lönade sig investeringen i form av en betydligt jämnare värme i hela huset. Och nu, ett år senare syns resultatet även på den kraftigt minskade elräkningen. – Elen blir ju inte precis billigare, säger Gunnel, och därför kände vi att det var lika bra att satsa på bergvärme när vi ändå måste göra om. Nu har jag också räknat på det och hittills har vi förbrukat 16 020 kW-timmar färre jämfört med tidigare år. Det blir en besparing på 16 458 kronor. Comfort kom tidigt på morgonen och började borra. Redan på eftermiddagen var brunnen klar. Nya rör drogs till huset, in under yttertrappan där de är väl dolda, till den nya värmepumpen som installerades i tvättstugan. – Det gick väldigt snabbt och smidigt, intygar Gunnel. Efter två veckor var allt utbytt, installerat och klart. Till och med till garaget passade vi på att drar rör så vi fick värme där också, berättar Kjell. Nu har vi en behagligt stadig temperatur på 20-grader. Pumpen är lätt att förstå sig på, man ställer bara in den på det gradantal man önskar, resten sköter sig själv. Visserligen måste man lufta de nya elementen innan systemet sätts igång, men det var kvickt gjort. Kostnaden att lägga om till bergvärme skiljer sig förstås beroende på vilka förutsättningarna är. Till exempel blir det dyrare om berget ligger djupare än en meter eftersom borrningen blir mer komplicerad och tar längre tid. Något man inte vet exakt i förväg. Det måste också vara minst 25 meter mellan grannars brunnar, så att man inte tar varandras värme. Efter borrningen täpps hålet igen och lämnar inget synbart ärr efter sig på tomten. Vilka radiatorer man väljer påverkar också kostnaden. Det finns många moderna och snygga att välja mellan. Liksom hur man väljer att dra rören. Vill man lägga dem under golvet tillkommer en större kostnad, än om man som Kjell och Gunnel låter rören ligga utanpå. – Det är tunna fina rör, jag tycker inte alls att de skämmer huset säger Gunnel. Totalt har vi investerat 240 000 kronor. Kanske kommer vi inte tjäna in den summan under vår livstid här, men det är i alla fall bättre för miljön, värmen är skönare nu, energikostnaden lägre och tack vare bergvärmen stiger ju hela huset i värde.

46

En Comforthöjning i hela huset – så går det till! ”När Comfort får ett konverteringsuppdrag som det här börjar vi med att boka möte hemma hos kunden. Det brukar ta ungefär en timme. Vi går igenom huset, ytorna och vilka förutsättningar som finns. Sedan kan vi presentera ett skräddarsytt förslag som tillgodoser husets unika behov. Det ingår i Comforts helhetslösning, att vi har ett komplett funktionsansvar där vi rekommenderar rätt dimensioner, att storleken på radiatorerna motsvarar bergvärmepumpen osv och att allt kommer fungera optimalt och får avsedd effekt. Ytterligare en trygghet är att vi arbetar med fast pris. Kalkylen tas fram tillsammans med kunden som också kan styra kostnaderna genom att till exempel välja att utföra delar av arbetet själv. Det kan handla om att måla rören eller göra markarbetet i form av att gräva för bergvärmeslangen och att återställa efteråt – täppa igen borrhålet och fixa gräsmattan. De flesta kunder vill i det här skedet också jämföra den nya energiförbrukningen mot vad de har idag. Här har vi ett utförligt beräkningsprogram som redovisar hur många kWh den nya anläggningen kommer dra. Den besparing som görs brukar täcka den totala investeringen inom en 8–10-års period, men resultatet syns redan på första elräkningen”. Karl Olof Karlsson, Säljare/Projektledare Comfort K-B Rör AB i Alafors


Service och underhåll. Så säger badrumsdoktorn. På Comfort menar vi att det borde vara lika självklart, och minst lika viktigt, att se om sitt hus som att då och då göra en egen hälsokontroll. Eller att lämna bilen på service. Regelbunden besiktning och ett löpande underhåll lönar sig nämligen alltid i längden och minskar också den totala underhållskostnaden eftersom sprickor, läckage eller andra fel lättare upptäcks i tid. Det vet vi helt säkert eftersom vi utför både service och underhåll varje dag, landet runt.

Fråga oss, vi har 1800 speci- Så går servicen till alisters samlade erfarenhet Boka tid med din närmaste Comfort-butik. En nogGammalt eller nytt, ditt hus är unikt. Precis som dess vatten- och värmesystem. Därför kan det kännas tryggt att veta att det finns några som förstår sig på det. Comfort är Sveriges ledande kedja inom VVS. Våra 1800 certifierade specialister har en oslagbar gemensam kompetens inom allt som rör vatten och värme. Det finns förmodligen inget problem som vi stött på och inte kunnat lösa. Kort sagt, vill du ha goda råd och service i superklass, fråga oss vi vet.

Tryggt med Säker Vatten Låt oss ta hand om service och löpande underhåll av ditt hus. Då kan du känna dig trygg med att allt fungerar som det ska. Alla våra certifierade montörer är utbildade i Säker Vatten och utför lika gärna stora som små installationer. Inget jobb är för stort eller för litet för oss.

grann genomgång och undersökning görs sedan av ditt hus för att upptäcka eventuella brister. Vid behov återkommer vi med ett justeringsförslag. Du väljer naturligtvis själv vilka åtgärder du i så fall vill genomföra. Comfort ser till att allt blir installerat och klart. På det hela förbrukar ditt hus mindre energi och är i bättre skick om allt får fungera som det ska.

Exempel på några av våra vanligaste åtgärder: 4 Bedömma skicket på avlopp och rör 4 Våtrumsbesiktning 4 Byte av blandare och termostater 4 Byta toalettstol 4 Installation av varmvattenberedare 4 Byte av vattenutkastare 4 Byte av duschkabin/duschväggar

47


Vi kan installera allt vi säljer Comfort finns över hela Sverige och kan hjälpa dig med allt som rör vatten och värme. Självklart kan vi installera allt vi säljer. Och med generösa garantier på såväl produkter som utfört arbete kan vi försäkra dig om att du alltid är i trygga händer.

B

Bytespris Bytespris gäller kostnad för byte och installation av produkter. Priset inkluderar, utöver installationen, även frakten av den nya varan och bortforsling av den gamla. Såklart tillkommer alltid kostnaden för den nya produkten.

Säker Vatten Alla våra montörer har genomgått utbildning i säker vatteninstallation. Säker Vatten är ett regelverk framtaget av VVS-branschens aktörer för att ställa krav på både produkter och ett fackmässigt utförande. Säker Vatten-auktoriseringen syftar till att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning.

Comfort Trygghetsgaranti Med Comforts Trygghetsgaranti behöver du inte oroa dig för höga självrisker eller avskrivningar om du råkar ut för en vatten- eller maskinskada till följd av den VVS-installation som gjorts i ditt hem. Garantin gäller i sex år, förutsatt att du har en hem/villaförsäkring som omfattar maskin- och vattenskada.

Everyday Card Hos Comfort kan du handla med vårt Everyday Card och delbetala dina inköp, upp till 50 000 kr, i upp till 24 månader utan ränta. Everyday Card är ett Master Card som fungerar för köp och kontantuttag över hela världen. Du får upp till 2% bonus på allt du handlar med kortet. Dessutom kan du låna upp 200 000 kronor utan säkerhet. Mer information och ansökan hittar du i våra butiker och på everydaycard.se

R

Dra av upp till 100 000 kronor på Comforts arbete med ROT-avdraget Med ROT-avdraget får du dra av 50% av arbetskostnaden, eller upp till 50 000 kronor, när du gör reparationer i villan eller fritidshuset. Avdraget gäller per person, så är ni två delägare kan ni dra av upp till 100 000 kronor på Comforts arbete. Skattereduktionen gäller för reparationer, ombyggnad och tillbyggnad. Kom till oss så berättar vi gärna mer.

48


Comfort presenterar Comfort erbjuder marknadens bredaste utbud av kvalitetsprodukter från de största och mest kända tillverkarna. På följande sidor presenterar vi våra varumärken och hela vårt omfattande sortiment.

49


C O M F O R T P R ESEN T E R A R A s p e n

Aspen – svenskt och svanenmärkt! Aspen innebär mer än bara svensktillverkade badrumsmöbler från deras egen fabrik i Jönköping, även porslinet i tvättställen är svensktillverkat. Mycket är dessutom svanenmärkt. De bjuder också på olika tekniska överraskningar – som musikspegeln. Den ger dig möjlighet att välja musik efter morgonhumör. Vi säger kul, modernt och spännande!

1.

1. Viskan. Underskåp med två lådor bakom heltäckande front. Musikspegel med integrerade högtalare, dockningsstation för iPhone/iPod och belysning.

50


C O M F O R T P R ESEN T E R A R A s p e n

Musikspegel med integrerade högtalare och dockningsstation för iPhone/iPod.

2.

7.

3.

4.

5.

6.

8.

2. Viskan 60. Underskåp med två lådor och tvättställ i porslin. Högskåp med två lådor och hyllinredd lucka. Spegel med effektiv LED-belysning. 3. Musikspegel. Vakna i din egen takt med Aspens Musikspegel! Integrerade högtalare och dockningsstation för iPhone/iPod. Med fjärrkontroll och LED-belysning. 4. Spegel med förvaring. Med förvaring bakom spegeln nyttjar du badrummets yta maximalt. 5. Smart förvaring. Detalj ur Solvik. 6. Fiffiga småfack. Detalj ur Viskan. 7. Tidan 90. Spegelskåp med gott om förvaringsutrymme, belysning, eluttag. Spegel även på luckans insida. 8. Solvik. Badrumsmöbel med modern teknik, smart förvaring och lönnfack. Granitskiva med underlimmat porslinstvättställ. Alla Aspens produkter hittar du på sidan 146.

51


C O M F O R T P R ESEN T E R A R Bo s c h

Bosch – trygg värme från säker källa! Bosch har över 125 års erfarenhet och är störst i Europa på värmeprodukter. I det breda sortimentet finns energieffektiva produkter för alla hus och förhållanden. Oavsett vilken du väljer får du ett skönt inomhusklimat.

Jord/Bergvärmepump Bosch Compress EHP LW/M Värmepump för jord-, sjö- och bergvärme, 6–11 kW. Kopplas till ett befintligt vattenburet värmesystem och ger upp till 70% besparing. Compactmodell med inbyggd varmvattenberedare. A-klassad, extremt energisnål cirkulationspump. Förberedd för inkoppling av poolvärme, golvvärme och frikyla. B60 cm H180 cm D64,5 cm Tillbehör: Fjärrstyrningssystem via app i Android eller iPhone.

Jord/Bergvärmepump Bosch EHP LW Värmepump för jord-, sjö och bergvärme, 6–17 kW. Kopplas till ett befintligt vattenburet värmesystem och ger upp till 70% besparing. Utan varmvattenberedare. Förberedd för inkoppling av poolvärme, golvvärme och frikyla. B60 cm H152 cm D64,5 cm. Bosch CC200/300 Varmvattenberedare för jord-, sjö och bergvärmepump. Beredaren har en varmvattenkapacitet på 200 alt. 300 liter, men innehåller även en utjämningstank för uppvärmningssystemet. Denna bidrar till en jämn och behaglig värme i huset. Koppar/Rostfri. 185/286 liter. Modellerna ger optimal effekt i kombination med Bosch vätska/vattenvärmepumpar i LW-serien (CC200 passar för 6–11 kW, CC300 för 6–17kW). B60 D64,8 H187 och B94 D77,4 H197.

52


C O M F O R T P R ESEN T E R A R Bo s c h

luft/vattenvärmepump Bosch EHP AW Värmepump som utvinner värme ur uteluften och kan ge upp till 65% besparing. Extremt tyst med uppåtriktat utblås. Ger hög effekt även i kyligt klimat. 6–15 kW. B84 D66,5 H122,3 (6–10 kW) och B92 D70,4 H158,7 (12–15 kW).

Värmepumsmoduler för luft/vatten Bosch CM 200 Värmepumpsmodul för samverkan med EHP AW (6–10 kW).Tillsammans blir de en komplett lösning för uppvärmning och varmvatten. Inbyggd varmvattenberedare (koppar alt rostfri inkl. elanod). 185 liter varmvatten. Reglering, arbetstank, elkassett, expansionskärl och cirkulationspumpar är inbyggt i modulen. B60 cm H187 cm D64,8 cm. Bosch CM 300 Värmepumpsmodul för samverkan med EHP AW (6–15 kW).Tillsammans blir de en komplett lösning för uppvärmning och varmvatten. Inbyggd varmvattenberedare (koppar alt rostfri inkl. elanod). 286 liter varmvatten. Reglering, arbetstank, elkassett, expansionskärl och cirkulationspumpar är inbyggt i modulen. B69,4 cm H197 cm D77,4 cm.

53


C O M F O R T P R ESEN T E R A R Bo s c h

Solfångare Bosch Vacuumrör VK140-1/VK280-1 Solfångare med reflektor för högsta effekt. Finns med 6 alt. 12 rör per modul, som kan kombineras. B70 (6 rör) alt. 139 cm H206 cm D10 cm. Bosch Solfångare FKC Kraftig och slitstark solfångare med stadig glasfiberram. Strip-absorber. Vertikal eller horisontell. Bosch Solfångare FKT Högeffektiv plan solfångare med dubbelmeander-absorber som utnyttjar solenergin på bästa sätt. Bosch Solfångarpumpstation Cirkulationspump för solfångaranläggning inkl. ventiler och påfyllningsarmatur. Finns för 1–40 solfångare och med 4–8m uppfordringshöjd.

Frånluftsvärmepumpar Bosch EHP 2.0 EW 1.3 Frånluftsvärmepump för uppvärmning av främst tappvarmvatten. Effektiv sparlösning för villor med direktverkande el. Ett lättskött system för värmeåtervinning med inbyggd ventilation, värmepump och varmvattenberedare. Kan även kopplas till tilluftsaggregat alt en mindre radiatorkrets. B60 cm H209 cm D61,5 cm. Bosch EHP 2.0 EW 9.0/13.5 Frånluftsvärmepump för hus med mekanisk ventilation och vattenburet värmesystem. Klarar hela husets behov av värme och varmvatten. En komplett lösning för värmeåtervinning med ventilationsaggregat, värmepump, elpanna och varmvattenberedare inbyggt i en kompakt enhet. B60 cm H209 cm D61,5 cm.

Luft/Luft-värmepump Bosch EHP AA 5 alt. 6 kW Värmepump konstruerad för nordiska förhållanden som hämtar energi ur den solvärmda uteluften. Perfekt lösning främst för hus med direktverkande el. Ger upp till 50% besparing och skön luftkonditionering på köpet. Med funktionen för 10° underhållsvärme och tillval för fjärrstyrning passar den utmärkt i fritidshuset. B86 D29,2 H20,5 (innedel) och B78 D54 H26,5 (utedel). Tillval till Bosch EHP AA: Markstativ, väggstativ, droppskål, luftfilter samt GSM-modul för fjärrstyrning från mobiltelefon. Alla Bosch produkter hittar du på sidan 146.


C O M F O R T P R ESEN T E R A R C a llidu s

Callidus – proffsprodukter på vattenrening! Smakar vattnet järn eller luktar illa? Ger det fula missfärgningar i badrummet eller kalkavlagringar i köket? Då kan det bero på att ditt brunnsvatten saknar rening. Med ett effektivt vattenfilter slipper du oroa dig för hälsofarliga föroreningar eller förstörda badrum och vitvaror.

1.

4.

2.

3.

5.

6.


C O M F O R T P R ESEN T E R A R C a n v a c

Canvac –för härligare inomhusmiljö! Inomhusmiljön är en av de viktigaste faktorerna för att både människor och hus ska må bra. Vi hjälper dig att hitta rätt bland marknadens mest driftsäkra och energisnåla produkter som värmer, svalkar eller renar inomhusluften!

1.

3.

2.

4.

1. Ventilationsaggregat. Q Vent. Spara energi, vädra med stängda fönster och återvinn ca 75 % av energin. 2. Värmepump Luft/vatten. Ecodan Next generation. Ny revolutionerande teknik. Komplett system för värme/varmvatten. Spar 50–70%. Utvecklad för vårt tuffa svenska klimat. 3. Värmepump. Q Heat Se 630 Skandinaviens mest sålda värmepump. Topptestad av Energimyndigheten. 5 års garanti. Färg: vit. 4. Värmepump. Q Heat Zen 550. Med en stilsäker design som värmer både öga, hem och kontor. 5 års garanti.

56


C O M F O R T P R ESEN T E R A R C a n va c

6.

5.

8.

7.

9.

10.

11.

57


C O M F O R T P R ESEN T E R A R C or a m

Coram – pimpa badrummet! Välj och vraka, här erbjuds massor av smarta designprylar och dekor som blir pricken över i. Ett duschmunstycke som ändrar färg piggar till exempel alltid upp.

3.

1.

4.

5.

9.

10.

15.

16.

11.

2.

6.

12.

13.

17.

18.

58

8.

7.

14.


C O M F O R T P R ESEN T E R A R D a n s a n i

1.

Dansani – stilren dansk design! Kanske tänker du stort, med plats för massor av förvaring. Eller litet och önskar luftigt? Med Dansanis möbelserier är det lekande lätt att inreda badrummet personligt såväl som praktiskt och vackert.

1. Badrumsmöbler Zaro. 2. Badrumsmöbler Mido.

2.

59


C O M F O R T P R ESEN T E R A R D a n s a n i

3.

4.

6.

5.

7.

3. Badrumsmöbler Luna 104 cm med Andante porslinstvättställ. 4. Badrumsmöbler Luna mini menuet med lådor. 5. Intrada duschhörna med Nanoteknik för enklare renhållning. 6. Badrumsmöbler Mido. 7. Möbelpaket Luna. Alla Dansanis produkter hittar du på sidan 147.

60


C O M F O R T P R E S E N T E R A R D emer x

Demerx – alltid något nytt!

Dermex erbjuder produkter med mottot lite bättre, lite smartare och lite roligare. Kul tycker vi! Här finns allt från fräscha wc-borstar till exklusiva möbler. Och alltid med någon nyhet som förgyller badrummet. Kolla in dem i närmaste Comfort-butik.

61


C O M F O R T P R E S E N T E R A R D emer x

4.

2. 3.

1.

6.

7.

8.

5.

9.

11.

62

12.

10.

13.

1. Utomhusdusch Sunny – Soluppvärmda uteduschar som ansluts till trädgårdsslang. Ger mellan 10–20 minuter tempererad duschning. 2. Pedalhink Retro. Runda läckra pedalhinkar i rostfritt stål med lyftbygel och löstagbar innerhink. Finns i färgerna helkrom, krom/vit och krom/svart. 3. Pedalhink Fyrkantig med lyftbygel och löstagbar innerhink. 4. Badrumstillbehör High Sicuro Line. Montera utan hål i väggen, snabbt, enkelt och utan spill, med 3M VHB tejp för fuktsäker installation! Helt i rostfria material. 15 delar. 5. Badrumsspegel Size. Läckert höga badrumsspeglar med eller utan varmvit LED-belysning. ”Svävande” modell. Finns i flera bredder; 50 cm upp – 100 cm. 6. Toalettpappersstativ Reader. Stativ med vändbart tidningsställ samt plats för extra rulle. 7. Blandarkorg Mixer shelf i rostfritt stål 18/8 med 5 års rostskyddsgaranti. Passar blandare med C/C 150–160 mm 8. Duschhylla Kabina. Lång med slimmade hyllor, 95 mm djupa. Helt i rostfritt stål 18/8 med 5 års rostskyddsgaranti. Finns i flera modeller. 9. Personvåg Bodyfat Circle. Härdat glas/rostfritt stål 18/10. Mäter förutom vikt; fett, vatten, ben, muskler, kalorier. Lagrar data för upp till 10 personer. Touchknappar. 10. Personvåg Elektronisk Clear. Härdat glas. 180kg/100g. Automatisk avstängning. Låg batterinivåvarning. 11. Badrumsspegel Glow. Finns i flera utföranden, rund eller rak, med eller utan varmvit LED-belysning samt med vit eller svart hylla. 12. Personvåg Elektronisk WOOD 15 mm högkvalitativ bambuyta. 180kg/100g. Bakgrundsbelyst (blå), tydlig LCD-display. Automatisk avtstängning. Låg batterinivåvarning. 13. Personvåg Bodyfat PIANO. Härdat glas/rostfritt stål 18/10. Mäter förutom vikt; fett, vatten, ben, muskler, kalorier. Lagrar data för upp till 10 personer. Touchknappar. Alla Demerx produkter hittar du på sidan 148.


C O M F O R T P R E S E N T E R A R D r y son

Dryson – design med funktion! Handdukstorken är en utmärkt värmekälla som både torkar upp i badrummet och levererar lyxigt varma handdukar att svepa in sig i. Med en innovativ, smart och miljövänlig timer kan du enkelt själv ställa in när du vill att den ska vara på eller av.

4.

2.

3.

7. 1.

6. 8.

5. 9.

10.

63


C O M F O R T P R E S E N T E R A R f ly g t

Flygt ECO – energisnåla cirkulationspumpar! Inomhuscomfort på det rationella sättet! Våra cirkulationspumpar ger dig en behaglig inomhustemperatur och varmvatten i kranarna – samtidigt som de håller energikostnaderna nere.

Flygt ECO-A cirkulationspump Sänk elräkningen – rejält Flygt ECO-A har automatisk varvtalsstyrning, vilket gör att pumpen kan gå med minimal energiförbrukning, utan att tumma på komforten. I jämförelse med äldre, konventionella pumpar med fasta varvtal, kan energibesparingarna bli ända upp till 80 %! Energiklass A, 1-fas, 230 V.

Flygt ECO-V cirkulationspump Spar energi i lite äldre hus Välj Flygt ECO-V om du har ett värmesystem där flödet inte varierar så mycket, till exempel i en lite äldre fastighet. Med steglös varvtalsstyrning kan du ställa in ett optimalt flöde för ditt system och göra en märkbar besparing jämfört med pumpar med fasta varvtal. Energiklass A, 1-fas, 230 V.

Flygt ECO-PV drivsida för varmvattenpump Bättre vattentryck utan att byta hela pumpen Flygt ECO-PV för tappvarmvatten eller golvvärme, ger dig överlägsen energiekonomi. Den använder bara 2–8 W jämfört med standardpumpens ca 25 W. Drivsidan, dvs pumpens motor passar för de flesta pumphus, och den är både enklare och billigare att byta än hela pumpen. Energiklass A, 1-fas, 230 V, 2–8 W.

64


C O M F O R T P R E S E N T E R A R f ly g t

Lösningar för alla möjliga avlopp! De flesta avlopp som finns i stadsbebyggelse bygger på självfall, dvs att det rinner nedåt. För villa eller fritidshus på landet kan däremot lätt trycksatta avloppssystem behövas. Vi erbjuder ett av marknadens mest pålitliga paketlösningar, med Sveriges mest sålda pumpar, som gör det enklare och billigare att ansluta ditt hus till alla möjliga tänkbara avloppsnätet. Några av dem ser du här: Flygt Compit pumpstation med Flygt DXGM-avloppspump Avloppslösningen för enfamiljshus Perfekt paketlösning för dig som har behov av att pumpa avloppsvatten från en eller flera toaletter, där du inte har tillgång till 3-fas. Tuggerpumpens skärhjul maler sönder allt som spolas ner för att undvika stopp i rören. Pumpstationen som pumpen står i är enkel att gräva ner, installera och kräver minimalt underhåll.

Flygt Micropac 7G pumpstation med Flygt DXGM-avloppspump Kompakt paketlösning för mindre avloppsbehov Pumpstationspaket med tuggerpump för 1-fas och en kompakt pumpstation med tätslutande lock, så att du undviker dålig lukt. Perfekt för avlopp i t ex fritidshus där det finns en eller flera toaletter. Tuggerpumpens skärhjul i härdat rostfritt stål maler effektivt sönder fasta partiklar, så att inget som kan orsaka stopp passerar. Passar för lätt trycksatta avloppssystem. Flygt MF3068-avloppspump Rejäl tuggerpump, när du behöver extra kapacitet Sveriges mest sålda tuggerpump har ett självrensande tuggerhjul som mal sönder allt fast material till ett fint slam och förhindrar stopp i avloppet. Därför passar den extra bra för lätt trycksatta avlopp med lite tunnare ledningar. I jämförelse med t ex Flygt DXGM ger den här pumpen nästan dubbla kapaciteten. 3-fas med nivåvippa samt 10m kabel med jordad stickkontakt.

Tillbehör till våra pumpstationspaket: Flygt ATU 001 Larmbox Larmar när en extern kontakt stängs, t ex en nivåvippa. Matas med 3 st vanliga LR6 AA alkaliska batterier (medföljer vid leverans) och/ eller 12 – 24 VDC.

Förlängningsenhet till Flygt Micropac 7G Med en förlängningsen het kan du gräva ned pumpstationen djupare och få en bättre fallhöjd. Max en förlängningsenhet/pumpstation.

Förlängningsenhet till Flygt Compit Med en förlängningsenhet kan du gräva ned pumpstationen på frostfritt djup även långt upp i Norrland. Eller välj en förlängningsenhet för att förbättra fallhöjden till pumpstationen. Max en förlängningsenhet/pumpstation. 750 MM.

65


C O M F O R T P R E S E N T E R A R f ly g t

Effektiv dränering med självrensande och lätthanterliga pumpar!

Flygt SOS-kit för länsning Snabb lösning när det är akut! Flygt SOS-kit är den riktiga livräddaren när du har råkat ut för en akut läcka eller översvämning – även i trånga utrymmen som t ex källare, garage eller diken. Pump och slang är packade i en smart och lätt transportlåda som även fungerar som grovsil, men om det är riktigt trångt klarar sig pumpen som den är. Flygt SOS-kit innehåller • 1 st Flygt SXM 2-pump med 10 meter kabel • PVC-slang med snabbkoppling, 6 meter • Transportlåda med lock

Flygt SXM-länspumpar Pumpar alla sorters vatten, där det är trångt SXM-pumparna är perfekta när du måste bli av med vatten i trånga utrymmen, som t ex källare, garage, vägtunnlar, upplagsplatser och diken. Men de fungerar också bra för t ex bevattning, eller utpumpning från tvättmaskiner och biltvättar. Pumparna är kompakta och lätta att hantera, och de finns med antingen nivåvippa eller nivårör.

Flygt Compit med Flygt DLM-dräneringspump När du har mycket vatten att bli av med Komplett paket med en högeffektiv dränerings pump och en rejäl pumpstation, med stor kapacitet för grundvatten, diskvatten, smutsvatten eller tvättvatten. Perfekt för småhus, villor och flerfamiljshus som behöver en robust, självrensande och lätthanterlig lösning för sitt pumpbehov.

66

Alla Flygts produkter hittar du på sidan 149.


C O M F O R T P R E S E N T E R A R F M M attsson

FM Mattsson – smart, flexibel och modern design! Rätt tvättställs-, badkars- eller duschblandare kan bli pricken över i:et eller ge ditt gamla badrum ett lyft. FM Mattssons blandare lär finnas i fler svenska hem än någon annan blandare. Anledningarna är många. De smälter in vackert. Och under ytan har de funktioner som hetvattenspärr, skållningsskydd och keramisk tätning som får tyst på droppande kranar.

1. 1. Takdusch. FM Mattsson 9000E. Takdusch med stor taksil, handdusch med två strålbilder och flexibla väggfästen. Rymlig tvålhylla. Ekoflöde 9 l/min. EcoSafe®.

67


C O M F O R T P R E S E N T E R A R F M M attsson

2.

3.

5. 4.

6.

7.

8.

9.

2. Köksblandare. FM Mattsson. Garda IV, Garda II, Garda I och Garda III. Köksblandare med hög pip. Ekoflöde 9 l/min, mjukstängande och 5 års tryckgaranti. Finns med och utan disk‑ maskinsavstängning. 3. Tvättställsblandare. FM Mattsson 9000E. Energiklassad tvättställsblandare. Ekoflöde 5–6 l/min beroende på energiklass. 5 års tryckgaranti. EcoSafe®. Finns även med silpluggsventil eller tryckplugg. 4. Köksblandare. FM Mattsson 9000E II, 9000E I, 9000E III. Samtliga modeller är energiklassade. Ekoflöde 9 l/min eller 6 l/min. 5 års tryckgaranti. EcoSafe®. Finns även med diskmaskinsavstängning. Köksblandare FM Mattsson 9000E Flexi med flexipip, svängbar 360°. Kallstart, mjukstängande och 5 års tryckgaranti. EcoSafe®. Finns även med diskmaskinsavstängning. 5. Tvättställsblandare. FM Mattsson 9000E. Energiklassad tvättställsblandare med tryckplugg. Ekoflöde 5–6 l/min beroende på energiklass. 5 års tryckgaranti. EcoSafe®. 6. Köksblandare. FM Mattsson 9000 i rostfritt stål. Finns även utan diskmaskinsavstängning. 5 års tryckgaranti. 7. Köksblandare. FM Mattsson Garda med låg pip. Ekoflöde 9 l/min, mjukstängande, 5 års tryckgaranti. Även med diskmaskinsavstängning. 8 och 9. Tvättställsblandare. FM Mattsson Garda med hög eller låg fot. Ekoflöde 9 l/min, 5 års tryckgaranti. Finns även med silpluggsventil eller tryckplugg.

68


C O M F O R T P R E S E N T E R A R F M M attsson

10.

14.

15.

12.

11.

16.

17.

13.

18.

10. Takdusch med teleskopfunktion FM Mattsson Garda. Höj- och sänkbar taksil samt handdusch. Kalkavvisande sil, flexibelt väggfäste, tvålhylla. Ekoflöde 12 l/min. 11. Duschset. FM Mattsson Ebro med trestrålig handdusch. Flexibla väggfästen. Ekoflöde 12 l/min. Med dubbel tvålhylla och babyduschfunktion. 12. Duschset. FM Mattsson Garda med enstrålig handdusch och flexibelt väggfäste, tvålhylla. Ekoflöde 12 l/min. Finns även med trestrålig handdusch. 13. Duschset. FM Mattsson Elbe med enstrålig handdusch och flexibelt väggfäste, tvålhylla. Ekoflöde 9 l/min eller 12 l/min. Finns även med trestrålig handdusch. 14. Duschset. FM Mattsson 9000E duschset med handdusch. Ekoflöde 9 l/min. Med tvålhylla. EcoSafe®. Finns även med enstrålig handdusch. 15. Kombikit dusch. FM Mattsson 9000E Combi 9000E handdusch inklusive 9000E säkerhetsblandare 40 cc. Ekoflöde 9 l/min. 5 års temp och kalkgaranti. EcoSafe®. 16. Kombikit dusch. FM Mattsson 9000E Combi, takdusch och handdusch med flexibelt väggfäste och kalkavvisande sil. Ekoflöde 12 l/min. Rymlig tvålhylla. Inklusive 9000E säkerhetsblandare 160 cc. EcoSafe®. 17. Kombikit dusch. FM Mattsson Garda Combi med Garda handdusch, flexibla väggfästen och ekoflöde 12 l/min. Inklusive Garda säkerhetsblandare 160 cc. Med tvålhylla. 18. Kombikit dusch. FM Mattsson Garda Combi teleskopdusch med höj- och sänkbar takdusch samt och handdusch. Inklusive Garda säkerhetsblandare 160 cc. Med tvålhylla. Ekoflöde 12 l/min.

69


COMFORT PRESENTERAR

F M M attsson

19. 26.

20.

21.

22.

23.

24.

27.

25.

28.

29.

19. Säkerhetsblandare. FM Mattsson 9000E 40 cc för badkar med vridomkastare i badkarspipen. Ecoplus och 5 års temp- och kalkgaranti. EcoSafe®. Finns även 160 cc. 20. Säkerhetsblandare. FM Mattsson 9000E 160 cc för dusch utlopp upp. Ecoplus och 5 års temp- och kalkgaranti. EcoSafe®. Finns även 40 cc. 21. Säkerhetsblandare. FM Mattsson 9000E 160 cc för dusch utlopp ned. Extra lättanvänd med vred i svart för extra bra kontrast. Ecoplus och 5 års temp och kalkgaranti. EcoSafe®. 22. Schampohylla. FM Mattsson 9000E till säkerhetsblandare 9000E 160 cc. 23. Säkerhetsblandare. FM Mattsson Garda 40 cc dusch utlopp ned. 5 års temp- och kalkgaranti. 24. Säkerhetsblandare. FM Mattsson Garda 160 cc dusch utlopp upp. 5 års temp- och kalkgaranti. 25. Säkerhetsblandare. FM Mattsson Garda 160 cc för badkar med vridomkastare i badkarspipen. 5 års temp- och kalkgaranti. Finns även 40 cc. 26. Säkerhetsblandare. FM Mattsson Origo 160 cc för badkar med vridomkastare i badkarspipen. Greppvänliga vred. 5 års temp- och kalkgaranti. Finns även 40 cc. 27. Tillbehör. FM Mattsson Handdukstork 628 mm bred. Vändbar. Inklusive regler- och returventil. 28. Trädgårdskran. Fryssäker trädgårdskran, självdränerande backventil. Fryssäker även om slangen är ansluten. För väggtjocklek max 400 mm. Finns även max 500 mm. 29. Trädgårdskran för kallt och varmt vatten. För väggtjocklek max 400 mm. Alla FM Mattssons produkter hittar du på sidan 149.

70


COMFORT PRESENTERAR FRESH

Fresh – färg och form för frisk luft! Bra ventilation är en av de viktigaste investeringarna i ett badrum och våtutrymme. Satsa på kvalitet och snygg design från branschledande Fresh. Med effektiva fläktar för bad-, duschrum och toalett så minimerar du risken för framtida mögel- och fuktskador. Vi hjälper dig att hitta den fräschaste lösningen.

1.

1.Badrumsfläkt. Intellivent. Alla Fresh produkter hittar du på sidan 150.

C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ge b er i t

Geberit – sätter nya trender i badrumsdesign! I motsats till golvstående toaletter är Geberits lösningar inte synliga utan istället gömda i väggen. Förutom att det är snyggt ger det också en del praktiska fördelar – mer utrymme, enklare rengöring och möjlighet att justera höjden efter eget önskemål.

2.

1.

3.

1. Geberit Duofix WC-fixtur. 2. Spolplatta Sigma01. 3. Spolplatta Sigma50. Alla Geberits produkter hittar du på sidan 150.

71


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Grohe

Grohe – formskönt i toppklass! Grohe är ytterligare en av våra absolut ledande tillverkare när det gäller köksoch badrumsblandare. I 70 år har de funnits på marknaden med sitt tekniskt överlägsna, framåtsträvande och hållbara designsortiment. Så vare sig du planerar att inreda ett helt nytt badrum eller bara vill byta ut ditt duschset mot en nyare, intressantare modell så har Grohe något att erbjuda. Från formskön klassisk stil till produkter med rena linjer som ger ett fräscht och modernt intryck.

1. Duschsystem Euphoria. Euphoria Systemet består av en huvuddusch 160 mm, en handdusch och en Grohtherm 1000 Cosmopolitan termostat 160cc.

72


COMFORT PRESENTERAR

2.

3.

4.

Grohe

5. 6.

8.

7.

10.

11.

12.

9.

13.

73


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Grohe

14.

15.

18.

19.

22.

16.

20.

17.

21.

23.

14. Termostatblandare Grohtherm 1000. Termostatblandare, 160cc. 15. Termostatblandare Grohtherm 3000 Cosmopolitan. Termostatblandare, 150cc. 16. Termostatblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan. Termostatblandare för kar och dusch, 150cc. 17. Termostatblandare Grohtherm 1000. Termostatblandare för kar och dusch, 150cc.18. Duschset New Tempesta. New Tempesta classic duschset med stång 600. 19. Duschset Euphoria Cosmopolitan. Euphoria Cosmopolitan sänder stilmässigt ett tydligt budskap och är banbrytande i en ny generation duschset. Leveras med justerbara väggfästen. 20. Duschsystem Euphoria. Euphoria Systemet består av en huvuddusch 160 mm, en handdusch och en Grohtherm 1000 Cosmopolitan termostat. 21. Duschsystem Rainshower System. Termostat och kombinerad takdusch och handdusch i ett och samma paket. Ett modernt duschhuvud (210 mm) kombinerat med den slanka handduschen Sena. 22. Duschset New Tempesta. New Tempesta classic duschset med stång 600 med tvålkopp. 23. Rainshower Next Generation – Icon. De nya Rainshower duschhandtagen presenterar tekniken GROHE Dreamspray och kommer att revolutionera dina duschvanor. Alla Grohes produkter hittar du på sidan 150.

74


C O M F O R T P R E S E N T E R A R G u stav s b er g

Gustavsberg – för badrum med temperament! Traditionsrika och innovativa Gustavsberg levererade färgrika kvalitetsbadrum redan på 50-, 60-, och 70-talet. Med inspiration från denna tid erbjuder nu badrumsserien Logic flera läckra färger som Crazy Orange, Moody Blue, Sinful Black och Perfect White. Den nya blandarkollektionen med utbytbara spakar och vred har såklart också en smart justerbar vatten- och energisparfunktion.

1. 1. Badrumsmöbler Logic. Saknar ditt badrum temperament? Gustavsbergs nya blandar- och möbelserie Logic finns i Crazy Orange, Moody Blue, Sinful Black, Perfect White. Kassettskåp 1820 med handtag. Tvättställsskåp 1890 med handtag. Tvättställ 5171. Spegel med belysning 1880-90. Helfrontstativ 7016. Duokar 1603 Badkarsblandare med sidodusch.

75


C O M F O R T P R E S E N T E R A R G u sta v s b er g

2.

3.

5.

4.

6.

8. 7. 9. 2. Köksblandare Logic. Även i köket går det att byta färg efter temperament. Justerbar vatten- och energisparfunktion. Finns även med diskmaskinsavstängning. 3. WC-skål Logic 5693 med svart soft close sits. 4. Termostatblandare Logic för dusch. Med inbyggt skållningsskydd och hetvattenspärr. Standardutförande i krom. Här med vred Sinful Black 5. Tvättställsblandare Logic. Oavsett färg får Logic tvättställsblandare Energiklass A för sina vatten- och energisparfunktioner. 6. Termostatblandare Logic för badkar. Tryck slangfästet uppåt för att byta till dusch. Inbyggt skållningsskydd och hetvattenspärr. 7. Högskåp Logic 1870 med 16 eller 35 cm djup. 8. Litet tvättställ Logic 5393. 9. Logic WC 5696.

76


C O M F O R T P R E S E N T E R A R G u stav s b er g

11.

13.

12. 10.

Alltid hos Comfort

En Comfortabel leverans. Installation, cerifierade montörer och trygghetsförsäkring. www.comfort.se

15.

14.

77


C O M F O R T P R E S E N T E R A R G u sta v s b er g

15.

14.

16.

17.

14. Badkar. Smäckert badkar (190 x 80 cm) på konsol i kastanjeträ eller vitt är ur Villeroy & Bochs badrumskollektion My Nature. Badkarsblandare Laura. 15. Tvättställsmöbel och handfat. Subway är Villeroy & Bochs badrumskollektion med störst variationsrikedom för stora och små badrum. Tvättställ 7114, underskåp A694, tvättställsblandare Subway. 16. Badkar Sansa från Svenska Badkar kombinerar ovala och raka linjer som passar många badrumsstilar. Fabricerat i Quaryl. 17. Tvättställsmöbel med spegel. Memento från Villeroy & Boch. Avskalade och rät‑ linjiga former. Exklusiv möbelyta Bright Oak. Tvättställ, tvättställskåp, blandare, spegel. Alla Gustavsbergs produkter hittar du på sidan 151.

78


C O M F O R T P R E S E N T E R A R H o z e l oc k

Hozelock – för blomstrande trädgårdar! Fiffig och prydlig slangförvaring och praktiska tillbehör underlättar livet i trädgården. Med en sprinklerpistol kan du dessutom lätt växla mellan jetstråle för effektiv rengöring, dimspray för växthuset eller finstril för mjukare bevattning.

1.

2.

3.

4.

Självklart kan vi installera allt vi säljer! Du vet väl att vi kan installera allt vi säljer? I tid. Och till ett fast pris. Comfort har drygt 1800 certifierade montörer som garanterar en trygg och Comfortabel leverans, installerat och klart. Det är säkert! Comfort finns över hela Sverige och kan hjälpa dig med allt som rör vatten och värme. Självklart kan vi installera allt vi säljer. En av våra absoluta styrkor är att vi erbjuder såväl tjänster som produkter. Så oavsett om det handlar om smått eller stort, badrums- eller energilösningar, kan vi alltid hjälpa dig med installationen också. Och med generösa garantier på såväl produkter som på utfört arbete kan vi försäkra dig om att du är i trygga händer.

Installerat och klart

Trygghetsgaranti ingår I konceptet Comfort Färdigt Badrum ingår Comfort Trygghetsgaranti också. Med den behöver du inte oroa dig för höga självrisker eller avskrivningar om du råkar ut för en vatten- eller maskinskada i samband med den VVS-installation som gjorts i ditt hem. Comfort Trygghetsgaranti gäller i sex år från och med installationsdagen. Förutsättningen för att försäkringen ska gälla är att din hem/villaförsäkring omfattar maskin- eller vattenskada.

Installerat och klart innebär att du får ett fast pris av oss för byte och installation av produkter. Priset inkluderar utöver installationen även frakten av den nya varan och bortforsling av den gamla. Kostnaden för den nya produkten tillkommer såklart.

De flesta av våra 130 medlemsföretag runtom i landet säljer det stora utbud av produkter som presenteras här i katalogen. Dessutom har 67 av dem egna butiker med badrumsutställningar där du, förutom kompetent rådgivning, kan hitta inspiration och bekanta dig närmare med produkterna.

Alla våra montörer är utbildade i Säker Vatten

Kontakta ditt lokala Comfortföretag, så berättar vi mer. På sid 168 hittar du din närmaste butik.

Säker Vatten är ett regelverk som är framtaget av VVS-branschens aktörer. Som kund hos oss kan du därför känna dig trygg med att både kvaliteten på produkterna och att arbetet utförs på ett fackmässigt sätt, av certifierade installatörer.

Alltid lika varmt välkommen!

79


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ido

Ido – stilren och tidlös design! Tidlöst, praktiskt trivsamt, nordisk renhet med italiensk minimalism? Idos fina badrumsmöbler finns i flera olika stilar vilket gör det lätt att välja något som passar din smak. Duschsortimentet erbjuder dessutom fullt utrustade kabiner med funktionella detaljer, flexibla duschhörnor och smarta skärmväggar.

1.

1. IDO Seven D Miljö 119. Med ett djup begränsat till 40 cm är dessa möbeltvättställ och skåp perfekta för svenska trånga badrum. Möbeln finns också i svart ask.

80


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ido

2.

2. Sätt färg på ditt badrum! Duschkabin IDO Showerama 8-5 finns i flera olika storlekar och glasvarianter. Här med tillvalen röd pelare och röd front på duschkaret.

81


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ido

3.

4.

5.

6.

7.

8.

3. IDO Trend Miljö 114. Nordisk renhet med influenser av italiensk minimalism. Möbeln finns också i svart ask, vitt och grått. 4.IDO Select Small Miljö 85. Med en mjukstängande lådfront och en inre låda för mindre föremål. Fronter i valnöt och glänsande krom. IDO Select finns med många olika fronter att välja på. 5.IDO Select Large Miljö 113. Med ett skåpdjup på 49 cm, en generös och elegant lösning. Det breda utbudet av fronter gör att du kan skapa en stil som matchar ditt övriga badrum. 6. IDO Classic Miljö 51. Perfekt för gästtoaletten! Bredd 500 mm. Finns även i mörk ek. Spegel med hylla och lampor i borstat stål/frostat glas med dolt eluttag. 7. IDO Renova Miljö 82. Färdigmonterade möbelpaket, finns även i vitt och flera olika spegelskåp att välja bland. 8. IDO Smart Miljö 507. Omonterad och levereras på ett kostnadseffektivt sätt i platta paket utan att göra avkall på kvaliteten.

82


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ido

10.

9.

13.

11. 12.

16.

14. 15. 17.

9. Badkar. IDO Seven D 1500. Rektangulärt badkar i sanitetsakryl komplett med stativ, front och gavel. Finns även i bredd 140, 160, och 170 cm. 10. Badkar. IDO Seven D 1500. Assymetriskt, i sanitetsakryl. Finns i höger- och vänsterutförande. 11. Wc-stol IDO Seven. D 37610 med dolt s-lås. Finns med skruvhål eller för montering med lim. Fresh WC-funktion, dubbel spolcistern, mjukt lock med snabblås, dubbelspolning. 12. Wc-stol IDO Seven D Image 36214 med universal-avlopp, Fresh WC funktion, dubbel spolcistern, hårt sitslock Slow-Close, dubbelspolning. 13. Tvättställ. IDO Seven D 11113. Monteras på konsoler eller kombineras med pelare eller badrumsmöbler i samma serie. 14. Wc-skål IDO Seven D Image 76120 med Slow-Close sits. 15. IDO Wc-fixtur med cistern 91372. Inbyggnadscistern med fixtur och Fresh WC-funktion. 16. Tryckknapp. 69084 Tryckknapp för IDO inbyggd cistern 91370 och -72. Finns i matt krom, vit, blank krom, blank vit, blank svart och blank röd. 17. Tryckknapp. 69083 för IDO inbyggd cistern 91370 och -72. Finns i matt krom, vit och blank krom.

83


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ido

18.

19.

20.

21.

22.

23.

18. Duschkabin IDO Showerama 8-5 Duschkabin i ny modern design och flera nya egenskaper. T.ex. är dörren bredare och duschkaret har fått en ny utrymmesbesparande form. Finns i stl 800x900, 900x800, 900x900, 1000x1000 mm. Vita profiler, framparti i klarglas, gråtonat eller Dandelion II, bakparti i klarglas, gråtonat eller frostat. Tillval svart eller röd duschpelare, vit eller röd front. 19. Duschhörna IDO Showerama 8-4 Duschhörna med två dörrar som kan öppnas både inåt och utåt.Dörrarna höjs 8 mm vid öppning. Finns i stl 80x80,70x90,80x90,90x90. Fyra glasvarianter. 20. Duschhörna IDO Showerama 7-3 Duschhörna med ställbara golvprofiler. Finns i storlekar 700x900, 900x700, 800x900, 900x800 och 900x900 mm. Härdat säkerhetsglas. Profiler i silver eller vitt. Finns i klarglas eller gråtonat. 21. Nischdusch IDO Showerama 8-0 Välj åt vilket håll dörren skall öppnas.Enkeldörr i bredd 70–90 cm, dubbeldörr i bredd 95–120 cm. Härdat säkerhetsglas. Fyra glasvarianter. 22. Skärmvägg IDO Showerama 8-01 Vikbar skärmvägg med rakt glas, utan sockelprofil. List mot golvet. Härdat säkerhetsglas. Finns i stl 68,78,88 och 98cm, fyra glasvarianter. 23. Skärmvägg IDO Showerama 2-0 Skärmvägg för fast montering. Härdat säkerhetsglas. Bredd 70, 80, 90 och 100 cm. Profiler i borstad aluminium, finns i klarglas och gråton. Sockel och draperistång finns som tillval. Alla IDOs produkter hittar du på sidan 152.

84


C O M F O R T P R E S E N T E R A R If ö

Ifö Sign – stilrent och fräscht! Förutom badrumsmöbler har du i Ifö Signs serie av toaletter ett stort, fräscht urval av vanliga, vägghängda eller minimodeller för små familjemedlemmar. Alla med inbyggda finesser som Ifö Clean och Fresh WC. Installationssystem för enklare rengöring.

1. Möbelpaket Keramag by Ifö – Renova Underskåp med dörr eller låda i fuktsäker melamin. Dörr- och lådfront i högblank vit. Dörren kan vänster- alt. högermonteras. Finns i flera bredder.

85


C O M F O R T P R E S E N T E R A R If ö

2.

4.

3.

5.

6.

7.

2. WC-stol. Ifö Sign 6860, med hel cisternkåpa för enklare rengöring och ingen kondens. Med Ifö Clean och Fresh WC som underlättar rengöringen. 4/2 liters spolning. 3. WC-stol. Ifö Sign Art 6775 vägghängd, med släta sidor. Med Ifö Clean. Välj Ifö Sign installationssystem med Fresh WC. Mjuksits medföljer. 4. WC-stol. Ifö Sign 6820, barnmodell. Hel cisternkåpa, Ifö Clean samt Fresh WC som standard. Med mjuksits. För limning/silikonering. 4/2 liters spolning. 5. WC-stol. Ifö Sign 6893 vägghängd med hel cisternkåpa. Med Ifö Clean och Fresh WC. Mjuksits ingår. 4/2 liters spolning. 6. WC-stol. Ifö Sign Art 6840 med hel cisternkåpa och skål med släta sidor. Med Ifö Clean och Fresh WC. Pressalit Sign Art hårdsits ingår. För limning/silikonering. 7. WC-stol. Ifö Sign 6832 med hel cisternkåpa för enklare rengöring och ingen kondens. Kortare modell än std (5cm). Ifö Clean och Fresh WC ingår.

86


C O M F O R T P R E S E N T E R A R If ö

8.

Alltid hos Comfort

En Comfortabel leverans. Installation, cerifierade montörer och trygghetsförsäkring. www.comfort.se

9.

10.

11.

12.

8. Tvättställ Ifö Cera tvättställ 2322. Elegant rundat tvättställ i vitt porslin, 57 cm. Monteras på konsoler. Finns även som komplett möbelpaket. 9. Tvättställ Ifö Sign tvättställ 7322. Tvättställ i vitt porslin med rundad bassäng. Stora avställningsytor på tvättställets bakre del. Konsolmontering. Finns även som komplett möbelpaket. 10. Möbelpaket Ifö Sign möbelpaket 7322. Komplett färdigmonterat möbelpaket med fuktsäkert underskåp med vita luckor med grepp, inkl. hylla. Tvättställ 7322 ingår. Klart att installera. 11. Möbelpaket Ifö Sign möbelpaket 7358. Komplett färdigmonterat möbelpaket med vita luckor med grepp, inkl. hylla. Ifö Sign tvättställ 7358 ingår. Färdigt att installera. 12. Möbelpaket Ifö Cera möbelpaket 2322. Komplett fuktsäkert möbelpaket med vita luckor med grepp, inkl hylla. Tvättställ ingår. Klart att installera. Finns även som 50 cm. Blandare ingår inte på något möbelpaket.

87


C O M F O R T P R E S E N T E R A R If ö

13.

14.

13. Badkar Ifö Caribia badkar halvfront. Stabilt emaljbadkar med lackat aluminiumstativ. Stor plan yta att stå och duscha på. Bekväm rygglutning. Levereras med front och två gavlar. Finns i två storlekar. 14. Badkar Ifö badkar BKFF i emaljerad stålplåt. Färg vit insida med svart alt. vit utsida, vita ben. Stor plan yta att stå och duscha på. Ställbara fötter vid ojämnt golv. Finns i två storlekar.

88


C O M F O R T P R E S E N T E R A R If ö

15.

Alltid hos Comfort

En Comfortabel leverans. Installation, cerifierade montörer och trygghetsförsäkring. www.comfort.se

16.

17.

15. Duschdörrar Ifö Space 2000 Bockade duschdörrar med halvfrostat glas, knoppar i mattkrom. Finns även som helfrostad, samt klart och rökfärgat glas. Även vita profiler 16. Duschkabin Ifö Solid SKR. Halvrund duschkabin med integrerad termostatblandare, slang och duschstång. Finns med vita alt. naturanodiserade profiler och flera glasalternativ. 17. Duschkabin Ifö Next duschkabin NKH med hörningång. Släta vita bakstycken och dörrar i mönstrad styrén. Finns i flera storlekar, samt med klart glas fram.

89


C O M F O R T P R E S E N T E R A R If ö

18.

19.

18. Badrumsmöbler Ifö Parade Skåp och luckor i vitt. Finns även i svart ek (melamin). 60 alt 90 cm. Passar till Ifö Sign tvättställ Compact. Högskåp har spegel på insida dörr. 19. Badrumsmöbler Ifö Sense Art Skåp i ljus ek, underskåp med två lådor. Högskåpet har utdragbar front och lådor. Serien finns även i svart ek. Underskåpet finns i 60 alt. 90 cm. Alla Ifös produkter hittar du på sidan 153.

90


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Inr

INR – bjuder på måttlösa möjligheter! Förverkliga dina vildaste duschdrömmar med svensktillverkade duschar och vacker design. Med kostnadsfri måttanpassning för alla omöjliga vinklar och vrår hjälper vi dig att förvandla badrummet till något orginellt och högst personligt.

Det rena, strikta ARC-formspråket känns igen överallt. Duschmodellen på bilden, ARC Victoria i trekantsmodell, har 8 mm klarglas med beslag i blank krom. Med två fasta partier som du själv väljer måtten på, kan du få en väl tilltagen duschyta. Besök gärna duschverkstan.se och mät upp din egen drömduschhörna. Dessutom kan glasen snedkapas utan extra kostnad om badrummet har snedtak. Den matchande ARC 30-blandaren med termostat har både hand- och generös takdusch. I sin stringenta design passar den elektriska handdukstorken ARC 30 Line överallt. Torkarna finns i två längder, 1720 och 820 mm, för både stora och små badrumsgäster.

91


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Inr

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1. Duschdörr. ARC. Victoria Modell 2. En vacker enkeldörr i tjockt, lyxigt glas för nisch. Måttanpassas kostnadsfritt! Modellen visar 8 mm glas Kaveldun med beslag i blank krom. 2. Duschhörna. ARC. Victoria Modell 15. Med två fasta väggar kan den här duschhörnan bli riktigt stor. Syns här i 8 mm klart glas. 3. Duschhörna. LINC Niagara. Sveriges mest sålda dusch passar i alla utrymmen. Välj gärna olika mått på de invikningsbara dörrarna, går även att montera orätvinkligt. På bilden Sinus Klart glas med 6 mm klart glas och profiler i blank silver. 4. Duschvägg. ARC Victoria Walk-in. En modern och minimalistisk lösning i 8 mm glas som också kan rymma två duschblandare. 5. Duschvägg. LINC Josephine. Världens första och enda Svanenmärkta duschvägg som utvecklats för att förenkla städningen för en stor hotellkedja. Modellen visar Zebra frostat glas med 6 mm klart glas och profil i blank silver. 6. Duschhörna. LINC Angel. Sparsmakad design och enkel konstruktion för luftig känsla. Modellen visar glasmönstret Textur med 6 mm klart glas och profiler i blank silver. 7. Duschskärm. BASIC Ramona. Snygg, elegant duschskärm med en fast glasvägg och en draperistång som kapas efter dina mått. 8. Duschhörna. LINC Diamond. Den ena dörren är rundad och den andra rak vilket ger gott om plats. Modellen visar klart glas med specialurtag i det raka glaset och profiler i blank silver. 9. Badkarsskärm. Basic Isabel. Trött på sladdriga duschdraperi? Det här är lösningen för dig. Skärmen är invikningsbar, i 6 mm klarglas och med blank silverprofil.

92


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Inr

11.

10.

12.

13.

14.

18.

15.

16.

19.

17.

20.

21.

Vi hjälper dig bland alla blandare! 10. Takduschset. ARC 30. Duschblandare med termostat, tak- och handdusch. 11. Termostatblandare för dusch. ARC 30. Genomtänkt form och funktion som klarar många års användning. 12. Termostatblandare för dusch. LINC 21-seriens estetiska duschblandare med eco-funktion där en förkromad detalj måste tryckas in för maximalt vattenflöde. 13. Termostatblandare för dusch. LINC 22-seriens duschblandare kombinerar modern look och skön retrokänsla med klassiska korsvred. Blandaren har en energibesparande eco-funktion för maximalt vattenflöde och temperatur över 38 grader. 14. Takduschset. LINC 21. Rejält tilltagen takdusch. Duschblandare med termostat, tak- och handdusch som höjer den estetiska upplevelsen i ditt badrum. 15. Takduschset LINC 20. Duschblandare med handdusch och rejält takdusch. Blandaren är försedd med temperaturspärr för att undvika att du bränner dig. Integrerad omkopplare i tryck‑ reglaget för växling mellan hand- och takdusch. 16. Takduschset. LINC 22. Kombiblandare för handdusch och lyxigt generös takdusch. 17. Termostatblandare för dusch. LINC 20. Duschblandare med trygg temperaturspärr. Hela LINC-serien utstrålar samma sköna, slimmade elegans. 18. Tvättställsblandare. LINC 22. En elegant, populär tvågreppsblandare med klassiska korsvred. 19. Tvättställsblandare. LINC 20. Blandaren till tvättstället följer sitt givna formspråk. Med praktiskt enhandsgrepp för både tryck och värme 20. Tvättställsblandare. ARC 30. Det rena, strikta ARC-formspråket matchar ARC-seriens duschar och accessoarer. Med en unik 15 graders betraktningsvinkel fångas reflektioner upp och skapar härlig känsla av rymd. 21. Tvättställsblandare. LINC 21. Stilren ettgreppsblandare med eco-funktion. Blandaren är förinställd på normal temperatur men kan justeras för att ytterligare spara varmvatten. Alla INRs produkter hittar du på sidan 154.

93


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ka k e l centra l en

Kakelcentralen – egensinnigt kakel, klinker och massa mosaik! I vår välsignade värld av kakel och klinker hittar du alltid det senaste. Vi lotsar dig gärna mellan klassiskt och trendigt till det allra hetaste klinker med trä look.

Golv: Marazzi Treverk Home Querzia 30x120: 880:-/m2. Serien finns i flertalet storlekar och färger.

94


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ka k e l centra l en

Klinker golv: Casalgrande Marte Grigio Maggia blank 60x60 1499:-/m2 i matt utförande 850:-/m2. Serien finns i flertalet storlekar och färger.

Kakel vägg: Roca Calypso vit blank 25x70 395:-/m2. Kakel vägg Roca Calypso svart blank 25x70 395:-/m2. Stavmosaik (ark 30x30) 3995:-/m2. Klinker Golv: Roca Rainbow Svart matt 31x31 630:-/m2. Klinker Golv: Roca Rainbow vit matt 31x31 630:-/m2. Serien finns i flertalet storlekar och färger.

Vägg: Roca Rainbow AM Gul 15x45 325:-/m2. vägg: Roca Rainbow NJ orange 15x45 325:-/m2. Kakel vägg: Royal nero 20x20 345:-/m2. Kakel vägg Royal Ghiaccio 10x10 440:-/ vägg: Roca Rainbow Antracite 15x45 325:-/m2. Roca Mosaik AM (fräst platta 28x28) 590:-/m2. m2. Klinker golv: Royal nero 10x10 440:-/m2 Mosaik nero: 1599:-/m2. Serien finns i Roca Rainbow svart 31x31 630:-/m2. Serien finns i flertalet storlekar och färger. flertalet storlekar och färger

Klinker golv: Marazzi Easy 30x60 440:-/m2. Serien finns i flertalet storlekar och färger.

Klinker golv: ItalGraniti Stone D Di Barge 45x45 520:-/m2. Vägg Mosaik ItalGraniti Stone D Mosaik Murales F 30x60 610:-/m2. Serien finns i flertalet storlekar och färger.

95


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Kandre

Kan – sits med klass! Sedan Kandre presenterade originalsitsen Kan 1948 har många modeller och massa kulörer och träslag kommit till, men formspråket är fortfarande detsamma. En hållbar klassiker.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1. Toalettsits. Kan Exclusive soft close har separat dämpning för lock och ring och är genom rikt färgspråk och hög kvalitet en självklar inredningsdetalj till badummet. 2. Toalettsits. Kanwood massiva träsitsar, passar de flesta wc-stolar. Snabbfäste för enkel rengöring och montering. 3. Toalettsits. Kan Nordia Passar IFÖ Cera. 15 års garanti. Snabbfäste för enklare rengöring. 4. Toalettsits. Kanlette. En mycket hållbar och formstabil universalsits, som ersätter de flesta originalsitsar i mjukare plast. 5. Toalettsits. Kanwood Nordia massiva träsitsar i björk och ek. Passar IFÖ Cera, snabbfäste för enklare rengöring av toaletten. 6. Toalettsits. Kan 3001 Exclusive med mjukstängning. En helt ny toalettsits med mjukstängning från Kandre, designad att passa perferkt på senare generationer WC-Stolar från ledande tillverkare. 7. Toalettsits. Kan Relief Universalsits med vågmotiv på locket och snabbfäste för lätt montering och rengöring. 15 års garanti. 8. Toalettsits. Kan 3001. En helt ny toalettsits från KANDRE, en universalsits designad för att passa perfekt på den senare generationen av WC-stolar från ledande tillverkare. 9. Toalettsits. Kan 2001 har 15 års garanti. Finns i en mängd färger, schatterade, och motiv. Alla är utrustade med snabbfäste för enkel montering och rengöring. Alla Kandres produkter hittar du på sidan 155.

96


C O M F O R T P R E S E N T E R A R K i nnan

Nu kan vi spara ännu mer! Vi på Kinnan har sedan 1989 inriktat oss på energismarta produkter för villa- och fritidshusmarknaden. Med Sverigepumpen har över 150.000 st kunder halverat sina uppvärmningskostnader. Med AQUASMART, en komplett anläggning för svensk soldrift, tar vi nästa steg mot den mest energi­smarta villan. Ett solklart val för villor och fritidshus med direktverkande el.

FÖR DIG MED DIREKTVERKANDE EL – SPAR UPP TILL 65% Varmvattnet. Energin är idag den enskilt största kostnaden för de flesta villaägare. Utvecklingen går mer och mer mot att börja använda oss av förnyelsebar energi. Med Sverige­solen kan du halvera din kostnad för varmvattnet och är ytterligare ett steg mot det miljösmarta huset. IGESOL ER

6

H

EL

TI

SOLAR KEYMARK

EN

SV

Värmen. Uppvärmningen är kanske det viktigaste systemet i din villa. Sverigepumpen, en luftvärmepump för svenska krav, kan minska dina uppvärmningskostnader med upp till 65%. Med ett effektivt luftreningssystem får du även ett förbättrat inomhusklimat.

GARAN

Solfångare

Innedel

Utedel

Varmvattenberedare

Bli maximalt miljösmart!

Drivenhet Styrenhet

Hur mycket kan du spara nu? När vi sett ditt hus får du veta. Comfortföretagen, som är experter på värme och vatten, erbjuder en kostnadsfri genomgång av ditt hus. Våra system, Sverigepumpen och Sverigesolen, levereras alltid komplett inklusive installation med 6 års helgaranti för både produkt och installation. Tryggt och bra! Välkommen! 97


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Lea k omat i c

Leakomatic – trygg med vattenfelsbrytare! Läckage från vattenledningssystem är den största skaderisken för fastighetsägare, varje år registreras fler än 250 000 vattenskador i Norden. Leakomatic stänger av och larmar vid läckage – i såväl villor och fritidshus som flerfamiljshus, industrier, kommunala fastigheter och liknande. Med Leakomatic kan du både sova gott och få lägre försäkringskostnader.

Vattenfelsbrytare. LEAKOMATIC VILLA LOM 100020. Vattenfelsbrytare LOM 100020 Villa. Övervakar, larmar och stänger av vattentillförseln vid oönskade droppoch flödesläckage i tappvattensystemet. Alla Leakomatics produkter hittar du på sidan 155.

Självklart kan vi installera allt vi säljer! Du vet väl att vi kan installera allt vi säljer? I tid. Och till ett fast pris. Comfort har drygt 1800 certifierade montörer som garanterar en trygg och Comfortabel leverans, installerat och klart. Det är säkert! Comfort finns över hela Sverige och kan hjälpa dig med allt som rör vatten och värme. Självklart kan vi installera allt vi säljer. En av våra absoluta styrkor är att vi erbjuder såväl tjänster som produkter. Så oavsett om det handlar om smått eller stort, badrums- eller energilösningar, kan vi alltid hjälpa dig med installationen också. Och med generösa garantier på såväl produkter som på utfört arbete kan vi försäkra dig om att du är i trygga händer.

Installerat och klart

I konceptet Comfort Färdigt Badrum ingår Comfort Trygghetsgaranti också. Med den behöver du inte oroa dig för höga självrisker eller avskrivningar om du råkar ut för en vatten- eller maskinskada i samband med den VVS-installation som gjorts i ditt hem. Comfort Trygghetsgaranti gäller i sex år från och med installationsdagen. Förutsättningen för att försäkringen ska gälla är att din hem/villaförsäkring omfattar maskin- eller vattenskada.

Installerat och klart innebär att du får ett fast pris av oss för byte och installation av produkter. Priset inkluderar utöver installationen även frakten av den nya varan och bortforsling av den gamla. Kostnaden för den nya produkten tillkommer såklart.

De flesta av våra 130 medlemsföretag runtom i landet säljer det stora utbud av produkter som presenteras här i katalogen. Dessutom har 67 av dem egna butiker med badrumsutställningar där du, förutom kompetent rådgivning, kan hitta inspiration och bekanta dig närmare med produkterna.

Alla våra montörer är utbildade i Säker Vatten

Kontakta ditt lokala Comfortföretag, så berättar vi mer. På sid 168 hittar du din närmaste butik.

Säker Vatten är ett regelverk som är framtaget av VVS-branschens aktörer. Som kund hos oss kan du därför känna dig trygg med att både kvaliteten på produkterna och att arbetet utförs på ett fackmässigt sätt, av certifierade installatörer.

98

Trygghetsgaranti ingår

Alltid lika varmt välkommen!


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Le i j ma

Spirella, Möve, Kleine wolke – med passion för badrumstillbehör! Genom Leijma kan vi erbjuda badrumstillbehör i form av bland annat härliga badrumsmattor och fluffig frotté, duschdraperier, draperistänger och andra accessoarer. Här hittar du både färg och form – och en övertygelse att kvalitet lönar sig i längden.

1.

2.

3.

5.

4.

6.

1. Frotté Möve Superwuschel. En av marknadens bästa frottéhanddukar i 100% bomull, 530 gr/m2, 22 olika färger i 3 storlekar. 2. Fristående accessoarer Spirella Darwin Hammered i stoneware med metalliceffect. 3. Tvåldispenser Darwin Hammered, mugg Darwin Hammered, Wc-borste Darwin Hammered. 4. Tvåldispenser. Darwin Hammered, mugg Darwin Hammered, Wc-borste Darwin Hammered. 5. Duschdraperi Spirella Mondy, satin/polyester och Urban polyester, tvättas i maskin, tyngder i nederkant som håller draperiet från kroppen när man duschar. 6. Badrumsmatta Kleine wolke Cubetto. Badrumsmatta i 100% acryl, tvättas i maskin och kan torktumlas. Alla Leijmas produkter hittar du på sidan 155.

99


C O M F O R T P R E S E N T E R A R LK S y stems

LK Systems – mysigt med vattenburen golvvärme! De här kompletta och lättlagda golvvärmesystemen fungerar med alla sorters bjälklag och är särskilt anpassade för skandinaviska förhållanden och byggnormer. Du installerar lika enkelt när du bygger nytt som när du renoverar. I innerum som uterum. Kompletta systemlösningar

LK Golvvärme installeras lika enkelt när du bygger nytt som när du renoverar. Vi erbjuder kompletta systemlösningar för alla sorters underlag och bjälklag. Vi har även lågbyggande system för lämpar sig

100

särskilt vid renovering. Läs mer om våra produkter och olika golv‑ värmesystem på www.lksystems.se.


C O M F O R T P R E S E N T E R A R LK S y stems

LK Filmer På vår hemsida kan du uppleva installationer med våra system genom att följa med på en resa genom vårt virtuella hus. Vi har även spelat in några filmer där vi besvarar de vanligaste frågorna om golvvärme. Filmerna finns även på Facebook och YouTube. Där kan du också följa det senaste inom företaget.

101


C O M F O R T P R E S E N T E R A R M i l l er

2.

Miller – omsorg in i minsta detalj! En god morgon. Och en lika god kväll. Med tanke på hur mycket tid du spenderar i ett badrum är du värd något extra. Miller står för tidlös design, äkta svenskt hantverk och omsorg in i minsta detalj. Några kallar det livskvalitet. Själva talar de om the Miller Way.

4.

1.

3.

5.

1. Nova är modernt och stilrent – dessutom har vi fyllt på med möjligheterna till smakfulla personliga val. Tillverkas i massiv ek. 2. Stenbänkskiva. Grå bohusgranit alternativ stenbänkskiva till Nova & Boardwalk. 3. Stenbänkskiva. Vit cararramarmor alternativ stenbänkskiva till Nova och Boardwalk. 4. Badrumsmöbel. Plaza. Sober elegans svart på vitt. Inbjudande slät blank yta. Stilrena raka linjer. Handtagen med borstad finish förhöjer den moderna designen.5 .Badrumsmöbel. Oakland håller för tidens tand – både i design och material. Tillverkas till största del i massiv ek.

102


C O M F O R T P R E S E N T E R A R M i l l er

7.

6.

6. Badrumsmöbel. Traditional Handsnickrade detaljer, fasettslipade speglar och rundade bågar tillsammans med tvättfat i klassisk stil ger en lyxig romantisk känsla i vardagen. 7. Badrumsmöbel. Boardwalk är en tydlig och personlig kollektion med New England-känsla, fylld av havsbris, vågskvalp och rofylldhet. Alla Millers produkter hittar du på sidan 155.

Självklart kan vi installera allt vi säljer! Du vet väl att vi kan installera allt vi säljer? I tid. Och till ett fast pris. Comfort har drygt 1800 certifierade montörer som garanterar en trygg och Comfortabel leverans, installerat och klart. Det är säkert! Comfort finns över hela Sverige och kan hjälpa dig med allt som rör vatten och värme. Självklart kan vi installera allt vi säljer. En av våra absoluta styrkor är att vi erbjuder såväl tjänster som produkter. Så oavsett om det handlar om smått eller stort, badrums- eller energilösningar, kan vi alltid hjälpa dig med installationen också. Och med generösa garantier på såväl produkter som på utfört arbete kan vi försäkra dig om att du är i trygga händer.

Installerat och klart

Trygghetsgaranti ingår I konceptet Comfort Färdigt Badrum ingår Comfort Trygghetsgaranti också. Med den behöver du inte oroa dig för höga självrisker eller avskrivningar om du råkar ut för en vatten- eller maskinskada i samband med den VVS-installation som gjorts i ditt hem. Comfort Trygghetsgaranti gäller i sex år från och med installationsdagen. Förutsättningen för att försäkringen ska gälla är att din hem/villaförsäkring omfattar maskin- eller vattenskada.

Installerat och klart innebär att du får ett fast pris av oss för byte och installation av produkter. Priset inkluderar utöver installationen även frakten av den nya varan och bortforsling av den gamla. Kostnaden för den nya produkten tillkommer såklart.

De flesta av våra 130 medlemsföretag runtom i landet säljer det stora utbud av produkter som presenteras här i katalogen. Dessutom har 67 av dem egna butiker med badrumsutställningar där du, förutom kompetent rådgivning, kan hitta inspiration och bekanta dig närmare med produkterna.

Alla våra montörer är utbildade i Säker Vatten

Kontakta ditt lokala Comfortföretag, så berättar vi mer. På sid 168 hittar du din närmaste butik.

Säker Vatten är ett regelverk som är framtaget av VVS-branschens aktörer. Som kund hos oss kan du därför känna dig trygg med att både kvaliteten på produkterna och att arbetet utförs på ett fackmässigt sätt, av certifierade installatörer.

Alltid lika varmt välkommen!

103


C O M F O R T P R E S E N T E R A R M ora

Mora – minimalism och enkelhet i fokus! Mora Armatur, med sitt högsäte i just Mora, är ett av Nordens ledande varumärken för produktutveckling av vattenkranar för kök och bad. I VVS-branschen är de kända som det innovativa företaget med pålitliga produkter som har elegans i all sin enkelhet, god funktion och en lika hög som lång kvalitetstradition. Vad sägs till exempel om en elektroniskt styrd köksblandare med ledbelysning?

1. 1. Mora MMIX, energieffektiva blandare för kök och badrum.

104


C O M F O R T P R E S E N T E R A R M ora

2.

5.

3.

6.

10.

7.

11.

15.

16.

4.

8.

12.

17.

9.

13.

18.

14.

19.

2. Tvättställsblandare. Mora MMIX Care. Med Energisparsystemet (ESS ) och mjukstängning. Även med lyft- eller push-down ventil. Godkänd av Svenska Reumatikerförbundet. 3. Köksblandare. Mora Rexx K6. Nu med Mora Energisparsystem (ESS). 4. Elektroniskt styrd köksblandare. Mora Styxx spränger gränser. Det är inte bara den elektroniska kontrollpanelen, ledbelysningen och den futuristiska formen som imponerar. Temperaturväxling, vattentryck och strålbild kan skötas med en hand. 5. Tvättställsblandare. Mora Inxx A1. Med energi- och vattenbesparande strålsamlare (ECO). Även med lyftventil. 6. Tvättställsblandare. Mora Inxx A2. Med ECO. Även med lyftventil. 7. Tvättställsblandare. Mora Inxx A5. Finns även med lyftventil. 8. Tvättställsblandare. Mora Izzy med svängpip. Även med lyftventil. 9. Tvättställsblandare. Mora Cera. Med Mora Energisparsystem (ESS). Även med lyftventil. 10. Tvättställsblandare. Mora Classic. Lyftventil i gammalt utseende med modern teknik/funktion. 11. Köksblandare. Mora Rexx K7. Nu med Mora Energisparsystem (ESS). 12. Köksblandare. Mora Rexx K5. Samtliga modeller med energi- och vattenbesparande strålsamlare (ECO). Finns även med diskmaskinsavstängning. Med Mora Energisparsystem (ESS). 13. Köksblandare. Mora MMIX K5. 14. Köksblandare. Mora MMIX K6. 15. Köksblandare. Mora MMIX Care. Samtliga modeller med Mora Energisparsystem (ESS ) och mjukstängning. Produkterna är testade och godkända av Svenska Reumatikerförbundet. Finns även med diskmaskinsavstängning. 16. Köksblandare. Mora Izzy 17. Köksblandare. Mora Cera High Line med ESS. Finns även med diskmaskinsavstängning.18. Köksblandare. Mora Inxx A1 med ECO (energi- och vattenbesparande strålsamlare). 19. Köksblandare. Mora Inxx A5 med ECO.

105


C O M F O R T P R E S E N T E R A R M ora

21.

20.

23.

27.

28.

24.

29.

30.

22.

25.

26.

31.

32.

20. Takdusch. Mora Cera Shower System S2 med 200 mm generös diameter på silen, handdusch med trefunktion, för omställbar stråle. Antikalksystem. 21. Duschset. Mora Rexx S5. 22. Duschset. Mora Cera S1. Båda med flexibla väggfästen, tvålkopp och handdusch med Easy Clean-funktion som förhindrar kalk att fastna i duschsilen. 23. Duschset. Mora MMIX Bathroom Concept - komplett och energieffektivt badrumspaket i formskön och ergonomisk design. Miljökonceptet EcoSafe™ bidrar till låg energiförbrukning och långsiktig miljöhänsyn. (Produkterna går även att köpa separat). 24. Duschset. Mora MMIX Shower System Kit. Paket med takdusch och duschblandare. 25. Duschset. Mora Rexx Shower System Kit. Paket med duschblandare och takdusch. Minimalistiskt med enkelheten i fokus. (Produkterna går även att köpa separat). 26. Duschset. Mora Rexx S6 med flexibla väggfästen, handdusch med Easy Clean-funktion som förhindrar kalk att fastna i duschsilen. 27.Takdusch. Mora MMIX Shower System S6 kombinerar en formskön och ergonomisk design med EcoSafe™ för låg energiförbrukning och långsiktig miljöhänsyn. 28. Takdusch. Mora Cera Shower System S1 med 200 mm diameter på silen, handdusch med trefunktion, för omställbar stråle och antikalksystem. 29. Duschset. Mora MMIX S6 Duschset med flexibla väggfästen och handdusch med Easy Clean-funktion. 30. Duschset. Mora Rexx Bathroom Concept. Komplett badrumspaket med unik komfort, säkerhet och miljö inbyggd i paketet. (Produkterna går även att köpa separat). 31. Duschset. Mora MMIX Shower Kit med duschset och duschblandare. (Produkterna går även att köpa separat). 32. Duschset. Mora Inxx Shower System Kit med takdusch och duschblandare som får vardagens stress att formligen rinna av dig.

106


C O M F O R T P R E S E N T E R A R M ora

33.

34.

35.

36. 37.

38. 39.

40. 41.

42.

43.

33. Termostatblandare. Mora MMIX, stabil duschtemperatur, blandaren kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. Finns även med utlopp upp. 160 cc. 34. Termostatblandare. Mora Rexx T5, stabil duschtemperatur, blandaren kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. Finns även med utlopp ned. 160 cc. 35. Duschblandare. Mora Classic. Tvågreppsduschblandare i gammal stil. 36. Termostatblandare. Mora Rexx T5, stabil duschtemperatur, kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. Omkastare inbyggd i pipen. 37. Termostatblandare. Mora Inxx A1, stabil duschtemperatur, blandaren kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. 160 cc. 38. Termostatblandare. Mora MMIX, stabil duschtemperatur, kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. Omkastare inbyggd i pipen. 160 cc. 39. Termostatblandare. Mora Cera, stabil duschtemperatur, blandaren kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. 160 cc. 40. Termostatblandare. Mora MMIX Care. Ergonomisk termostatblandare med extra greppvänliga vred och förhöjd tryckknapp som manövreras med handflatan. Svarta TPE inlägg med extra kontrast för synskadade samt mjukare känsla. Finns även i en ”limited edition” i limegrönt. 160 cc. 41. SPA-blandare. Mora Inxx 4-håls Spablandare. Tvågreppsblandare för badkar/bubbelpool. Komplett med handdusch, duschslang och monteringsdetaljer. 42. Termostatblandare. Mora MMIX Care Duschblandare. Ergonomisk termostatblandare med extra greppvänliga vred och förhöjd tryckknapp som går manövrera med handflatan. Svarta TPE inlägg som ger extra kontrast för synskadade samt en mjukare känsla. Finns även i en ”limited edition” i limegrönt. 160 cc. 43. Termostatblandare. Mora Cera, stabil duschtemperatur, blandaren kompenserar för både temperatur och tryckvariationer. 40 cc. Alla Moras produkter hittar du på sidan 156.

107


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N IB E

NIBE – störst i Norden på villavärme! Genom att installera bergvärme kan du minska energikostnaden med så mycket som 80%. Tillsammans med NIBE erbjuder vi ett marknadsledande, komplett sortiment av trygga villavärmeprodukter. Här hittar du allt från en helt ny generation värmepumpar med bergvärme, jordvärme, sjövärme eller grundvattenvärme som värmekälla till effektiva varmvattenberedare, förberedda att docka till solvärme. Läs mer om varje enskild produkt eller prata med oss i butiken.

108


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N IB E

NIBE BERGVÄRMEPUMPAR NIBE bergvärmepumpar kan anslutas till valfritt lågtempererat distributionssystem, som radiatorer, konvektorer eller golvvärme. Som värmekällor kan bl a mark, berg eller sjö användas. Finns i flera olika modeller. 12-modellerna har en inbyggd varmvattenberedare på 160/180 liter med korrosionsskydd av koppar. 11-modellerna är utan inbyggd varmvattenberedare. Lämplig om man har lågt till tak eller vid stora varmvattenbehov. NIBE F1145 & 1245 För dig som vill ha en smart värmepump med stor flexibilitet och möjlighet till extra funktioner. NIBE F1145/1245 sänker energikostnaderna med upp till 80% tack vare energisnåla cirkulationspumpar och bättre isolering av varmvattentankar. Utrustade med en färgdisplay och ett användargränssnitt med ett tydligt och enkelt meny- och symbolspråk gör det dem till de mest användar- och installationsvänliga värmepumparna på marknaden! NIBE F1145/1245 är förberedd för anslutning till ett flertal olika produkter och tillbehör, som extra varmvattenberedare, ventilationsåtervinning, pool, frikyla och andra värmesystem. • Högre årsmedelverkningsgrad ger ännu bättre energibesparing. • Schemaläggning (inomhusklimat, varmvatten, ventilation) Genom att schemalägga kan du minska dina energikostnader ytterligare. • Mer varmvatten. Integrerad varmvattenberedare på 180 liter med förbättrad varmvattenprestanda. • Extremt låg ljudnivå. • Energisnåla cirkulationspumpar (A-klass). Värmepumparna finns i olika effektutföranden: F1145 finns i intervallet 6–17 kW. F1245 finns i intervallet 6–12 kW. Alla modeller har inbyggt mjukstartstrelä.

NIBE F1126 & 1226 För dig som vill ha en basvärmepump som ger värme och varmvatten och sänkta energikostnader med upp till 70%. Enkel att installera och sköta. En styrenhet hjälper dig att kostnadseffektivt och säkert upprätthålla behagligt inomhusklimat. Tydlig information om tillstånd, drifttid och alla temperaturer i värmepumpen visas på den stora och tydliga displayen. • Mer varmvatten – Integrerad varmvattenberedare på 180 liter med förbättrad varmvattenprestanda. • Extremt låg ljudnivå. Värmepumparna finns i olika effektutföranden: F1126 finns i intervallet 6–11 kW. F1226 finns i intervallet 5–11 kW. Alla modeller har inbyggt mjukstartstrelä.

NIBE Trygghetsförsäkring Vid köp av en värmepump från NIBE ingår alltid en sex års trygghetsförsäkring som kan förlängas (tillval vid frånluftsvärmepumpar). Försäkringen kompletterar din villaförsäkring och gäller ersättningsbar maskinskada. Läs mer på NIBE.se

NIBE flm NIBE FLM frånluftsmodul fungerar tillsammans med NIBEs bergvärmepumpar oavsett storlek och effekt. Frånluftsmodulen återvinner mekanisk frånluft och förbättrar inomhusklimatet. Samtidigt sänker den värmekostnaden. NIBE FLM har inbyggd likströmsfläkt, vilket gör att du kan justera fläktens varvtal för mer eller mindre ventilation direkt från värmepumpen (F1145/F1245).

NIBE VPB NIBE™ VPB 200 & 300 är ackumulatortankar med förbättrad varmvattenprestanda. Avsedda för anslutning till värmepumpar t ex NIBE F1145. Anslutningarna mellan värmepump och tank är integrerade vilket ger en enhetlig och snygg totalinstallation.

109


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N IB E

NIBE LUFT/VATTEN-VÄRMEPUMPAR NIBE F2026 Luft/vatten-värmepump som tar värme ur luften ända ner till –20°C och värmer både radiatorer och varmvatten. Inbyggt kondensvattentråg. Finns i effektstorlekarna 6, 8, 10 kW. Scrollkompressor. För villor, flerbostadshus samt industrifastigheter. F2026 arbetar bra ihop med de flesta pannor, men marknadens bästa besparing och funktion får man tillsammans med elpannan NIBE VVM 300, NIBE EVP 270 eller NIBE VVM 500. NIBE F2300 NIBE F2300 är en luft/vatten-värmepump för större bostäder och fastigheter, speciellt framtagen för nordiskt klimat. F2300 är avsedd att dockas till vattenburna värmesystem. NIBE F2300 -14 eller -20 luft/vatten-värmepump tillsammans med inomhusmodul NIBE VVM 500 är enkel att installera och utgör en komplett enhet för värme och varmvatten. Inomhusmodulen och NIBE F2300 är konstruerade tillsammans för optimal prestanda och för att möjliggöra största möjliga energibesparing. NIBE VVM 300 NIBE VVM 300 är en bottenkopplad inomhusmodul som består av varmvattenberedare och elpanna. Tillsammansmed F2026 utgör VVM 300 en komplett värmeanläggning. VVM 300 har självreglerande varvtalsstyrd laddpump, expansionskärl, cirkulationspump och komplett ventilutrustning. NIBE EVP 270 NIBE EVP 270 är en toppkopplad inomhusmodul som består av elpanna med varmvattenberedning. Tillsammans med F2026 utgör EVP 270 en komplett värmeanläggning. EVP 270 används lämpligen vid låga takhöjder. Den stora vattenvolymen (270 liter) gör att värmepumpar upp till 10 kW kan anslutas. NIBE VVM 500 NIBE VVM 500 är en flexibel inomhusmodul avsedd för större villor eller mindre kommersiella fastigheter och bildar tillsammans med luft/vatten-utomhusmodulerna F2300-14/-20 eller F20266/-8/-10 ett komplett system för att tillgodose byggnadens behov av värme och varmvatten. Den inbyggda solslingan och styrningen kan ta emot effekten (8kw) från 10 m2 solpaneler eller annan extern värmekälla såsom vattenmantlad braskamin. Energin från sol kan användas både för varmvatten och värme. Styrmodul luft/vatten NIBE SMO 10 En avancerad styrmodul som tillsammans med NIBEs luft/vatten-värmepumpar och befintlig värme och varmvattenutrustning bildar en komplett anläggning.

Alltid hos Comfort

En Comfortabel leverans. Installation, certifierade montörer och trygghetsförsäkring. www.comfort.se

110


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N IB E

NIBE FRÅNLUFTSVÄRMEPUMPAR NIBE erbjuder flera olika frånluftsvärmepumpar till både nybyggnation och utbyte. Nu presenteras en ny generation frånluftsvärmepumpar: NIBE F370, F470 och F750. Värmepumparna är extremt användarvänliga, energieffektiva och enkla att sköta. • Enkel att installera och användarvänlig vid drift. • Den stora, tydliga displayen med användarvänliga menyer ger dig kontroll över uppvärmningen. Du kan på ett smidigt sätt styra förbrukningen och överblicka exempelvis drifttid – eller skapa helt egna, personliga inställningar. • Schemaläggning av inomhusklimat, varmvatten, ventilation. Genom att schemalägga kan du minska dina energikostnader ytterligare. • En väl isolerad varmvattentank minimerar värmeförlusten, och den energisnåla fläkten i ventilationsenheten hjälper till att hålla energiförbrukningen så låg som möjligt. För hela frånluftsprogrammet, besök www.NIBE.se NIBE F370 NIBE F370 passar utmärkt vid utbyte. Komplett värmepump som ger värme, varmvatten, ventilation och återvinning. Pumpen är lämplig för hus mellan 90 – 200 m². Frånluftsvärmepumpen har inbyggd varmvattenberedare, elpatron, cirkulationspump och styrsystem som gör den driftsäker och ekonomisk att använda. NIBE F470 NIBE F470 är en komplett från- och tilluftsvärmepump för både nyinstallation och utbyte i villor eller motsvarande. Den kan med fördel användas i lågenergi-/passivhus, där från- och tilluftsventilation i kombination med energisnål varmvattenberedning önskas. Möjlighet finns även till vattenburen komfortvärme i t.ex. wc, badrum. NIBE F750 NIBE F750 är utvecklad för att möta de nya hårdare byggreglerna men passar även utmärkt för utbyte. NIBE F750 har en stor, kraftig kompressor som kan uppfylla energi- och effektkravet i en bostad på upp till ca 200 m2.

NIBE VILLAPANNOR NIBE Vedex 1000 NIBE VEDEX 1000 är en villapanna för ved; maxlängd 0,35 m. Pannan har hög verkningsgrad och bygger på en eldningsprocess som arbetar med självdragsfunktion. Ett direktspjäll underlättar vid upptändning, igångkörning och vedinlägg. Slutförbränning sker i en speciellt utformad brännkammare i pannans undre brännkammare. Enkel rengöring som sker från pannans topp. NIBE VEDEX 1000 uppfyller Boverkets utsläppskrav vid eldning mot ackumulator. Välj lämpligen en ackumulatorvolym på 750 – 1500 liter. NIBE Vedex 3300 NIBE VEDEX 3300 är en villapanna för ved; maxlängd 0,5 m. Pannan har hög verkningsgrad och bygger på en eldningsprocess som arbetar med omvänd förbränning. Förbränningen styrs av en tvåstegs sugfläkt som bidrar till en stabil förbränning. När luckan öppnas går fläkten upp till ett högre varvtal som underlättar vid upptändning och hindrar att det ryker in vid påfyllning. NIBE VEDEX 3300 uppfyller Boverkets utsläppskrav vid eldning mot ackumulator. Välj lämpligen en ackumulatorvolym på 1000 – 2000 liter. NIBE PELLUX 100 Nya NIBE PELLUX 100 är en pelletspanna med brännare för uppvärmning av villor och radhus. Pelletspannan har intelligent styrning. Ett stående konvektionsystem med automatisk sotning underlättar rengöring. Detta ger också en hög och jämn verkningsgrad. Smart lösning med kompakta yttermått. Inställning och styrning av brännaren från panelen på PELLUX 100. NIBE Pellux 200 Specialutvecklad kombipanna för pellets och el. Automatisk sotning och utrustad med en stor asklåda.Temperatustyrd shuntautomatik. Har rostfri plattvärmeväxlare som värmer tappvarmvatten effektivt. Konstruerad för att passa alla typer av moderna pelletsbrännare t ex NIBE PB 20. Tillgänglig effekt vid pelletsdrift är ca 20 kW och vid eldrift 6 kW. Med en tillsats kan PELLUX konverteras för oljeeldning. NIBE Pb 20 NIBE PB 20 är en robust skruvmatad brännare för pellets¬eldning. Den har ett termostatstyrt system med unik eltändning av pellets. Styrsystemet tänder och släcker lågan automatiskt efter husets värmebehov. Detta för största bekvämlighet med pelletsdrift året om. Display för enkel ändring av inställningar. Tre driftlägen. Automatisk uraskning minskar underhållsbehovet. NIBE Evc 240 NIBE EVC 240 är en bottenansluten dubbelmantlad elpanna med klimatstyrd shuntautomatik, kopplingsur för nattsänkning och inbyggd effektvakt med strömtransformatorer. Varmvattenberedaren har ett korrosionsskydd av koppar. Den totala vattenvolymen är 240 liter varav 70 liter i dubbelmantelutrymmet och 170 liter i beredaren. Pannkroppen är välisolerad för att ge minsta möjliga värmeförluster. Pannan har en hög verkningsgrad. NIBE Evc 13 NIBE EVC 13 är en kompakt elpanna och har en utetemperaturstyrd värmeautomatik. Det innebär att panntemperaturen, och därmed också framledningstemperaturen, regleras i förhållande till den aktuella utetemperaturen. NIBE EVC 13 kan med fördel monteras ovanpå en elektrisk varmvattenberedare, typ NIBE COMPACT, med valfri volym. Tillsammans bildar de en flexibel enhet för både uppvärmning och varmvattenberedning.

111


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N IB E

NIBE VARMVATTENBEREDARE NIBE Compact Cu 300 SOL En komplett elektrisk varmvattenberedare för villor, förberedd att docka till solfångare. Korrosionsskydd av koppar. Kamrörslinga i koppar för sol. Lämplig för en solfångaryta upp till 6 m². Kan spara upp till 3 500 kWh/år. NIBE Compact NIBE COMPACT, med valfritt korrosionsskydd, är lösningen för de flesta villahushåll. NIBE COMPACT finns i fyra modeller; 100, 150, 200 och 300. De två större modellerna har tre olika korrosions skydd (emalj, koppar, rostfritt) att välja på. För kalkhaltigt vatten finns beredaren NIBE COMPACT-Cu Steatit (i modellerna 200 och 300) som är speciellt lämpad för detta. NIBE COMPACT-serien är som gjord för att smälta väl in i hemmiljön. Den minsta modellen är perfekt att placera under arbetsbänken i köket, medan de största passar utmärkt i grovköket eller tvättstugan. Beredaren har ett ytterhölje av stålplåt och väl tilltagen fot som möjliggör dold rörinstallation (både från golv, tak och sidan). NIBE Es och El Varmvattenberedarna NIBE ES och EL har ett robust utförande och har lättåtkomliga rör. De passar därför i tuffa miljöer som källare, kallförråd, garage och liknande. Eftersom de kan fås för både vertikalt (modell ES) och horison tellt (modell EL) montage är de mycket lättplacerade, exempelvis under en trappa. NIBE Eminent NIBE EMINENT täcker med sina tre olika storlekar (35, 55, 100 liter) många behov av varmvatten. Med den minsta kan du ta en snabbdusch och ändå ha vatten till disken. Med den största kan du täcka större delen av ditt varmvattenbehov under sommarhalvåret. Det designade ytterhöljet av stålplåt har gavlar av slagtålig plast i matchande toner. NIBE EMINENT kan installeras hängande vertikalt på medföljande konsol med anslutningarna nedåt, eller liggande horisontellt. NIBE NIBEtte Elektrisk varmvattenberedare på 15 liter för exempelvis mindre fritidshus och kolonistugor.

Alla NIBEs produkter hittar du på sidan 157.

112


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N ordhem

Nordhem – alltid torra och varma handdukar! En handdukstork från NORDHEM i elegant och tidlös design fulländar upplevelsen i badrummet, gästtoaletten, entrén, köket eller tvättstugan. En skön värmekälla som samtidigt ger behagligt varma handdukar. Finns för centralvärme, kombidrift eller endast elanslutning. NORDHEM duschar är genomtänkta i varje detalj och ger en skön känsla av vardagslyx och en härlig början på dagen i många år framöver. Rena och moderna former ger ditt badrum ett elegant uttryck.

1. 1. Handdukstork. Ulriksdal med en vidareutvecklad design av populära Rosendal ger Ulriksdal ett lyft i varje badrum genom sin skönhet och funktion. El, vatten eller kombidrift. Här visas UKE0870.

113


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N ordhem

4.

3. 2.

5.

7.

114

8.

6.

9.

10.

11.

12.

2. Handdukstork Mälsåker. Högblankt svart glas, kromad båge. Med timerfunktion. 3. Elpatron. NYHET! 2 timmars boosterfunktion, med dold anslutning. 4. Vattenventil NH, etthålsventil. Manuell eller termostat. Omställbar till 1-rörssystem. C/C 40mm, 1/2” anslutningar. 5. Handdukstork Nääs. Modern design med glest satta rör. El, vatten eller kombidrift. 6. Handdukstork Ekenäs. Elegant handdukstork med matchande ventilset VK5. 7. Handdukstork Rosendal. Innovativ design för el, vatten eller kombidrift. Ny storlek- 4cm bred-1 pinne! Här RKC1525 med ventilset VK7. 8. Duschhörna Jämtland. Exklusiv dusch med böjda 8mm glas. Lyftfunktion i de kromade gångjärnen. En kromad kåpa döljer skruvarna mot väggen. Finns i 3 storlekar. 9. Badkarsskärm Gotland. Exklusiv lösning för flexibel duschhörna i badkaret. Lyftfunktion i gångjärnet. Kromade profiler. 10. Duschhörna Sörmland. Exklusiva måsvinge-dörrar. Lyftfunktion i gångjärnen. Kromade profiler. 11. Duschhörna Värmland. Lyxig design. Lyftfunktion i gångjärnen. En kromad kåpa döljer skruvarna mot väggen. 12. Duschhörna Bohus. Lyftfunktion i gångjärnen gör att dörrarna går fritt från golvet när de öppnas. Alla Nordhems produkter hittar du på sidan 157.


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N oro

Noro – vardagslyx för dig! Vi vill att alla ska ha råd med ett lite lyxigare badrum. Noro passar perfekt i våra skandinaviska hem, med både klassiska linjer och nytänkande former med lite stram nordisk touch. Men snyggt räcker inte, det ska hålla också. Du ska stolt kunna visa upp ditt drömbadrum även efter många år.

1. 1. Noro Sand. Spännande form med mycket bra förvaring. Möbeln finns i vit högglans samt matt svart. Finns i bredderna 550, 900 höger/vänster samt 1200mm.

115


C O M F O R T P R E S E N T E R A R N oro

2.

3.

6.

4.

5.

7.

9.

8.

10.

11.

2. Noro Old England Black. Vackert kar i sanitetsakryl på ställbara lejontassar. Bottenventil och avloppsrör i krom. 3. Noro Sundborn. Kar i ny tappning med ställbara lejontassar och förstärkt botten. Bottenventil och avloppsrör i krom. 4 Noro Fix. Klassisk möbel i bredderna 550 och 750 mm i höger- eller vänsterutförande. I vit högglans eller vit matt ramlucka. 5. Noro Relounge. Formgiven möbel med porslin. Bredd 600, 800, 1000 eller 1200 mm Duo. Luckor/lådor med Soft Close-funktion. I vit högglans. 6. Noro Polo. Bredd 600 eller 900 mm med höger- eller vänsterutförande. Finns i vit högglans, vit eller svart matt ramlucka. 7. Noro Seaside. Med integrerade handtag och innovativa förvaringsmöjligheter. I matt vit och bredderna 600 och 900 mm. 8. Noro Pacific R 99SMC. Elegant duschkabin, enkel att montera, silikonfri med 3-funktions duschset. Löstagbar front. 9. Noro Sundborn. Lantlig möbel med matt vit ramlucka, soft closefunktion och ställbara fötter. Bredd 600 eller 900 mm. 10. Noro Wave. Exklusiv duschkabin med 3-funktions duschset, stor takdusch med ljusindikator för temperatur, klarglas samt kar av gjutmarmor. Bilden visar med vit profil. 11. Noro Shine Birds. Lyxig dusch, svart screentryck med mönster av Ulrica HydmanVallien och exklusiva handtag i kromat rostfritt stål. Bilden visar aluminiumprofil. Alla Noros produkter hittar du på sidan 158.

116


C O M F O R T P R E S E N T E R A R O ras

Oras – ledande på blandare i Nordeuropa! När familjeföretaget Oras utvecklar och tillverkar sina blandare har de några ledord de alltid utgår ifrån: spara vatten, spara energi och ta hänsyn till miljön. Det är bra och viktiga ord att inte bara uttala utan även leva utifrån, tycker vi. Dessutom gillar vi att de tänker såväl funktion och användarvänlighet som kvalitet, alldeles oavsett om det handlar om engrepps- eller beröringsfria blandare.

1. 1. Il Bagno Alessi Dot by Oras 8610. Tvättställsblandare i exklusiv design av Wiel Arets.

117


C O M F O R T P R E S E N T E R A R O ras

3.

2.

4.

5.

8.

6.

7.

9.

10.

2. Il Bagno Alessi by Oras 8514F. Beröringsfri blandare i lyxig design som kombinerar besparing av vatten och energi. Justerbar temperaturreglering. 3. Oras Vienda 1714F. Beröringsfri blandare. Spara upp till 50 % av vatten- och energianvändningen med funktion, komfort och hygien. 4. Oras Electra 6330F. Beröringsfri blandare som kan halvera vatten- och energiförbrukningen, hygieniskt och användarvänligt. 5. Oras Cubista 2810. Elegant blandarserie inspirerad av kubismens geometriska formspråk. Design: Kirsi Svärd. 6. Oras Vega 1810. Energisparande tvättställsblandare med ECO-knapp. 7. Oras Cubista 2814F. Beröringsfri tvättställsblandare. Spara upp till 50 % av vatten- och energianvändningen med funktion, komfort och hygien. 8. Il Bagno Alessi One by Oras 8500. Badrumskoncept i snygg design av Stefano Giovannoni. 9. Oras Safira 1010. Klassisk användarvänlig blandarserie i tidlös design och med pålitlig teknik. En favorit på marknaden. 10. Oras Electra 6150F. Beröringsfri tvättställsblandare som kan halvera vatten- och energiförbrukningen, hygieniskt och användarvänligt.

118


C O M F O R T P R E S E N T E R A R O ras

11.

13. 12.

14.

15.

16. 17.

11. Oras Eterna 6380. Termostatblandare med EcoLed-tryckknapp som visar idealisk längd för en dusch, 160 cc (finns även 150 cc). 12. Oras eterna 6385. Termostatblandare för bad och dusch med EcoLed-tryckknapp som visar idealisk längd för en dusch, 160 cc (även 150 cc). 13. Oras Nova 7464. Termostatblandare för dusch, 160 cc (även 40 cc och 150 cc). 14. Oras Optima 7167. Termostatblandare för dusch med energisparande ECO-knapp, 160 cc (även 40 cc och 150 cc). 15. Oras Optima 7147. Termostatblandare för bad och dusch med energisparande ECO-knapp, 160 cc (även 40 cc och 150 cc). 16. Oras Cubista 2885. Termostatblandare för dusch och bad, 160 cc (även 150 cc). Enkelt elegant design med tidlösa linjer av Kirsi Svärd. 17. Oras Cubista 2880. Termostatblandare för dusch, 160 cc (även 150 cc). Enkelt elegant design med tidlösa linjer av Kirsi Svärd.

119


C O M F O R T P R E S E N T E R A R O ras

18.

19.

20.

21.

22.

18. La Cucina Alessi by Oras 8535. Köksblandare med en hög skulptural pip ger köket egen karaktär. Design: Alessandro Mendini. 19. Oras Aventa 5932. Köksblandare med praktisk utdragbar pip och diskmaskinsavstängning. 20. Oras Cubista 2839F. Köksblandare med unik elektronisk självstängande avstängning för diskmaskinen. 21. Oras Vega 1839F. Energisparande köksblandare med ECO-knapp och diskmaskinsavstängning. 22. Oras Safira 1039. Köksblandare med användarvänlig bygelspak och diskmaskinsavstängning.

120


C O M F O R T P R E S E N T E R A R O ras

23.

25.

24.

26.

27.

28.

23.Oras Hydra 390. Duschset med Hydra- och antikalkfunktion. Tvålhylla ingår. Flexibla väggfästen för enkel installation.24. Oras Cubista 2893. Takduschset med antikalkfunktion. Oras Cubista termostatblandare, 160 cc (finns även 150 cc), och Oras Hydra takduschset. Tvålkopp ingår. 25. Oras Apollo 320H. Justera enkelt duschens höjd och riktning med Oras Apollo. Duschstången har tvålkopp/plats för schampoflaskor. 26. Il Bagno alessi Dot by Oras 8690. Duschset med antikalkfunktion. Design: Wiel Arets. 27. Oras Natura 500. Duschset med unik ECO-knapp, som sparar upp till 50 % av vatten- och energianvändningen. Flexibla väggfästen för enkel montering. Tvålkopp ingår. 28. Oras Hydra 392. Duschset med takdusch och handdusch. Tvålhylla ingår. Flexibla väggfästen för enkel installation. Antikalkfunktion. Alla Oras produkter hittar du på sidan 158.

121


C omfort presenterar P u rmo oc h T h ermopane l

Purmo och Thermopanel – komfortabel klimatkontroll! Välj dina uppvärmningskällor med omsorg. Låt snygga radiatorer, moderna handdukstorkar, golvvärme, termostater och ventiler bli en del av rummets inredning. Så blir det både varmt och vackert.

1.

2.

3.

4

5

1. Golvvärme. ClickJet S Purmo renoveringssystem. Med endast 20–25 mm bygghöjd är det lätt att bygga in ClickJet S i vilken golvkonstruktion som helst. Prisexempel: 7 kvm badrum med golvvärme ClickJet S (inkl. armeringsnät, Difustop rör, armeringsnätclips, armeringsfäste, kantremsa, rörböjstöd och modulkoppling), Handdukstork Flores 0805 CM CH och TempCo anslutningsblock för totalt 10.619 kr. 2. Handdukstorkar. Flores C. Behöver ytterst lite djup och passar därför utmärkt i små rum, idealet för diskret elegans. 3. Handdukstorkar. Flores CM Chrome. Mittkopplad med rundade horisontala rör vilket ger mer plats åt handduken. 4. Designradiatorer. Tinos. Designradiator med det senaste inom värmeteknik. Djärv design med elegant frontpanel och raka hörn. 5. Designradiatorer. Paros. Moderna, tydliga linjer och subtilt avrundade hörn.

122


C omfort presenterar P u rmo oc h T h ermopane l

7.

6.

8.

6. Panelradiatorer. Thermopanel V4 Plan och Ramo. Energibesparing som syns. Nya frontprofiler som tillsammans med den nya designtermostaten förhöjer helhetsintrycket. 7. Handdukstorkar. Etthålsventil PVB CH 1–2 rör. En praktisk etthålsventil som möjliggör både 1-rörs och 2-rörsanslutningar. I kromad, polerad mässing. 8. Golvvärme. Med TempCo VT anslutningsblock kan du enkelt integrera en golvvärmekrets i ett befintligt radiatorvärmesystem. Alla Purmos och Thermopanels produkter hittar du på sidan 159.

Självklart kan vi installera allt vi säljer! Du vet väl att vi kan installera allt vi säljer? I tid. Och till ett fast pris. Comfort har drygt 1800 certifierade montörer som garanterar en trygg och Comfortabel leverans, installerat och klart. Det är säkert! Comfort finns över hela Sverige och kan hjälpa dig med allt som rör vatten och värme. Självklart kan vi installera allt vi säljer. En av våra absoluta styrkor är att vi erbjuder såväl tjänster som produkter. Så oavsett om det handlar om smått eller stort, badrums- eller energilösningar, kan vi alltid hjälpa dig med installationen också. Och med generösa garantier på såväl produkter som på utfört arbete kan vi försäkra dig om att du är i trygga händer.

Installerat och klart

Trygghetsgaranti ingår I konceptet Comfort Färdigt Badrum ingår Comfort Trygghetsgaranti också. Med den behöver du inte oroa dig för höga självrisker eller avskrivningar om du råkar ut för en vatten- eller maskinskada i samband med den VVS-installation som gjorts i ditt hem. Comfort Trygghetsgaranti gäller i sex år från och med installationsdagen. Förutsättningen för att försäkringen ska gälla är att din hem/villaförsäkring omfattar maskin- eller vattenskada.

Installerat och klart innebär att du får ett fast pris av oss för byte och installation av produkter. Priset inkluderar utöver installationen även frakten av den nya varan och bortforsling av den gamla. Kostnaden för den nya produkten tillkommer såklart.

De flesta av våra 130 medlemsföretag runtom i landet säljer det stora utbud av produkter som presenteras här i katalogen. Dessutom har 67 av dem egna butiker med badrumsutställningar där du, förutom kompetent rådgivning, kan hitta inspiration och bekanta dig närmare med produkterna.

Alla våra montörer är utbildade i Säker Vatten

Kontakta ditt lokala Comfortföretag, så berättar vi mer. På sid 168 hittar du din närmaste butik.

Säker Vatten är ett regelverk som är framtaget av VVS-branschens aktörer. Som kund hos oss kan du därför känna dig trygg med att både kvaliteten på produkterna och att arbetet utförs på ett fackmässigt sätt, av certifierade installatörer.

Alltid lika varmt välkommen!

123


COMFORT PRESENTERAR Purus

Purus – golvbrunnar och designsilar för alla rum och stilar! Tillsammans med Purus har vi ett stort sortiment av snygga golvbrunnar. Placera den som du vill; intill vägg, i hörn eller som duschavgränsare. Med Purus golvbrunnar behöver du inte tänka på klinkerstorleken i duschen. Upplev möjligheterna och låt dig inspireras av vacker design i olika former.

1. 1. Purus Line. En golvbrunn som möter dagens krav på funktion, säkerhet och design. Är testad för alla typer av golvkonstruktioner i badrummet. Finns i olika färger, silar och brunnsdelar i längderna 60, 70, 80, 90, 100, 120 cm. Installation ska göras enligt gällande branschregler.

124


COMFORT PRESENTERAR purus

3.

2.

4.

5.

1.

1. Se sid 124. 2. Purus Corner i storlek 38x27x27 och 37x24x24 cm. Finns i olika silar och material. 3. Purus Square Rostfri klinkerram/designsil. Finns i olika färger, material och storlekar. 4. Inspektionsgaller. För inbyggt badkar kan du välja ett inspektionsgaller i samma design som dina golvbrunnsilar. 5. Designvattenlås i plast för tvättställ. Finns i krom och vit för vägg eller golv. Alla Purus produkter hittar du på sidan 159.

125


C O M F O R T P R E S E N T E R A R ro b ota

Robota – för bästa vattenkvalitet! Vilken pump? Vi hjälper dig att välja rätt bland noga utvalda och utprovade pumpar av högsta kvalitet och driftsäkerhet. Här finns allt för en pålitlig vattenförsörjning, från pumpar och tillhörande utrustning till kompletta paketlösningar.

1.

2.

3.

4.

1. Komplett pumppaket. 4” (96 mm) Djupbrunnspump med kringutrustning från en och samma leverantör, för en pålitlig vattenförsörjning. 2. Centrifugalpump Matrix. Mycket tyst drift, stor kapacitet. Finns i olika storlekar, även som pumpautomat med vitt PWB-kärl och 5-års garanti. 3. Pumpautomat. JEX 100M-25. Självsugande pumpautomat i rostfritt stål. Försedd med 25 liters tryckkärl. Effekt 0,75 kW. Tryck 45 mvp. Kapacitet 65 l/min. 2-års garanti. 4. Pumpautomat. JEX 100M-PW20H. Ett bättre val! Självsugande pump med en av marknadens bästa tank - Pressure Wave. För sommarstugan eller det mindre huset. 5-års garanti.5. Pumppaket. UE M40/10A MED TPW60. Robotas bästa pumppaket! Dränkbar rostfri universalpump. Pumpen hörs sällan då den monteras i brunnen. Tryckkärl, se WellMate. 5-års garanti. Alla Robotas produkter hittar du på sidan 160.

126

5.


C O M F O R T P R E S E N T E R A R B y R y d é ns

By Rydéns – passion for light! Rydéns skapar lampor som kan berika, förstärka och förändra en miljö. Med ljus, god formgivning och passion för sina produkter tar de fram lampor med lång livslängd och hög kvalitet. 1.

2.

3. 4.

5.

6.

8.

7.

9.

10.

12. 11.

13.

14.

15.

1. Takplafond. Cluster 9. Takplafond, IP21, ljuskälla G4 10Wx9 ingår. 2. Takplafond.Cluster 3. Takplafond, IP21, ljuskälla G4 20Wx3 ingår. 3. Vägglampa. Polar Vägglampa, IP44, ljuskälla G9 40W ingår. 4. Vägglampa. Wall Vägglampa IP44, ledad arm, inkl ljuskälla GU10 35W, även för utomhusbruk. 5. Plafond. Arena Plafond i glas, IP44. 6. Plafond. Nelly Plafond, IP44. 7. Plafond. Nelly Plafond, IP44. 8. Plafond. Ocean 1. Plafond i glas, IP44. 9. Plafond. Ocean 2. Plafond i glas, IP44. 10. Skåpsbelysning. Slim Skåpsbelysning, IP21, 11W T2 Lysrör ingår. Design Roger Persson. 11. Vägglampa. Igloo 1. Vägglampa, IP21, ljuskälla G4 20W ingår. Design Roger Persson. 12. Vägglampa. Nimbus 1. Vägglampa, IP44, ljuskälla G9 40W ingår. Går även att placera i taket. 13. Vägglampa. Igloo 3. Vägglampa, IP21, ljuskälla G4 20Wx3 ingår. Design Roger Persson. 14. Plafond Nimbus 4. Plafond IP44, ljuskälla G9 40Wx4 ingår. Går även att placeras på väggen. 15. Vägglampa. Nimbus 3. Vägglampa, IP44, ljuskälla G9 40Wx3 ingår. Alla By Rydéns produkter hittar du på sidan 160.

127


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S me d b o

Smedbo – stilrena tillbehör! Sätt personlig präger på badrummet med matchande tillbehör. Med allt från designade krokar och genomtänkta toalettpappershållare till fiffiga duschkorgar och effektfulla speglar har du massor att välja på. Här ser du lite av vårt stora urval av Smedbo badrumstillbehör. POOL

AIR

1.

HOUSE

2. 3.

OUTLINE

SIDELINE

4. 5.

1. Badrumstillbehör. Air. Modernt strikt formspråk. Kärna av mässing, yta i polerad krom. 2.Badrumstillbehör. Pool ger badrummet en internationell designkänsla, med enkla rena linjer. Tillverkad av förkromad massiv mässing. 3. Badrumstillbehör. House. Läcker blandning av kubism och minimalism, i krom eller mattborstad krom. 4. Badrumstillbehör. Outline. Rak- och sminkspegel för väggmontering i stram design med ram i frostat PMMA. 3 ggr förstoring. Praktiskt utan el-anslutningar tack vare Led-ljus med batteridrift. 5. Badrumstillbehör. Sideline. För snygg, praktisk förvaring. Alla Smedbos produkter hittar du på sidan 160.

128


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

Svedbergs – många möjligheter! Litet eller stort, klassiskt eller modernt? Oavsett vilken känsla du vill skapa i ditt nya badrum har Svedbergs alltid något att erbjuda. Badrumsmöbler, bastu, dusch, badkar, wc, speglar, handdukstorkar – gemensamt för dem alla är den höga kvalitén, de genomarbetade detaljerna och de finurliga funktionerna.

1. 1. Badrumsmöbel. Style. Alltid med vita stommar och fronter i vitt, teak eller gråbetsat. Bredd 60, 90 eller 120 cm, levereras färdigmonterad.

129


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

4.

7.

2.

3.

5.

6.

8.

2. Badrumsmöbel Svea utgår från fyra olika färger: sot, aska, krita och klorofyll (endast bakstycke). Svea finns i 70 cm brett utförande och levereras färdigmonterad. 3. Badrumsmöbel. Style. Alltid med vita stommar och fronter i vitt, teak eller gråbetsat. Bredd 60, 90 eller 120 cm, levereras färdigmonterad. 4. Badrumsmöbel. Svea. 5. Badrumsmöbel. Joy med böljande fronter i strukturfaner i vitt, svart eller ljus ek. Bredd 70, 105 och 140 cm, levereras färdigmonterad. 6. Badrumsmöbel. Style. 7. Badrumsmöbel. Indigo i vitt, ek, vit ask eller gråbetsad, i bredderna 40, 60, 70, 90 och 140 cm, levereras färdigmonterad. 8. Badrumsmöbel. Joy.

130


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

10.

11.

9.

13.

12.

15.

16.

14.

17.

9. Badrumsmöbel. Joy med böljande fronter i strukturfaner i vitt, svart eller ljus ek. Bredd 70, 105 och 140 cm, levereras färdigmonterad. 10. Badrumsmöbel. Indigo i vitt, ek, vit ask eller gråbetsad, i bredderna 40, 60, 70, 90 och 140 cm, levereras färdigmonterad 11. Badrumsmöbel. Indigo. 12. Badrumsmöbel. Svea, i färgerna sot, aska, krita eller klorofyll (endast bakstycke). Bredd 70 cm, levereras färdigmonterad. 13. Badrumsmöbel. Classic i färgerna vitt och ek, bredd 65 och 90 cm. Levereras färdigmonterad. 14. Badrumsmöbel. Indigo. 15. Badrumsmöbel. Classic. 16. Badrumsmöbel. Joy. 17. Badrumsmöbel. Biancas stommar är alltid vita med fronter i vitt, rött och grått. I bredderna 60, 90 och 120 cm, levereras färdigmonterad.

131


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

18.

19.

20.

21.

22.

18. Badrumsmöbel. Easy. Vita stommar med front i vitt, turkos och grått eller helt i ek och gråbets. I bredderna 40, 45, 55, 90 cm.Bredd 55 och 90 cm finns med låda eller dörrar. Levereras färdigmonterad. 19. Badrumsmöbel. Easy. 20. Badrumsmöbel. Biancas stommar är alltid vita med fronter i vitt, rött och grått. I bredderna 60, 90 och 120 cm, levereras färdigmonterad. 21. Badrumsmöbel. Easy. 22.Badrumsmöbel. Easy. 23. Badrumsmöbel. Bianca.

132

23.


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

24. Emaljbadkar. Tippsäkert badkar 160x70 cm. Även med svart front och i storlekarna 105, 130, 140, 150 och 170. Badkar 160 och 170 finns med handtag. 25. Badkar. Oval 170, i gjutmarmor, med eller utan golvmonterad blandare och bottensystem. Utan golvmonterad blandare även i storlek 158 cm. 26. Massagebadkar R158 i gjutmarmor med högt placerat, dolt bräddavlopp. Med eller utan system. Front och gavel i vitt. Blandare och håltagning som tillval. 27. Massagebadkar R180 i gjutmarmor med front/gavel i vit, ek, svart eller för inkakling. Med eller utan system. Blandare och håltagning som tillval. 28. Badkar Round 160 i gjutmarmor, utrustat med två huvudkuddar. Med eller utan bottensystem. Belysning samt blandare som tillval. 29. Akrylbadkar Hörnbadkar 140, praktiskt med en upphöjd sittplats för mindre barn. Med eller utan 2 olika massagesystem. 30. Akrylbadkar Hörnbadkar 170, 170x110, med eller utan 2 olika massagesystem. Går att få i både höger och vänsterutförande. 31. Akrylbadkar. 160x75. Med eller utan 2 olika massagesystem. 32. Akrylbadkar. 180x70/90. Med eller utan 2 olika massagesystem. 33. Akrylbadkar Duschbadkar 150, 150x70/85. Litet, praktiskt badkar med rejält duschutrymme. Högereller vänsterutförande.

133


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

Alltid hos Comfort

En Comfortabel leverans. Installation, certifierade montörer och trygghetsförsäkring. www.comfort.se

36.

40.

37.

41.

42.

34.

35.

38.

39.

43.

34. Handdukstork. Tino, i krom 51x78,5 cm och 51x119,5 cm. 35. Handdukstork. Bas, i vit, grafitgrå och krom, 37x142 cm, 50x69 cm, 50x100 cm och 50x142 cm. 36. Handdukstork. Zaga, i krom, 10,8x120 cm och 26x120 cm. 37. Handdukstork. Vento, i krom, 55x120 cm. Vändbar. 38. Handdukstork. Kio, i krom, 50x100 cm eller 50x140 cm. 39. Handdukstork. Zanto, i krom, 33,5x120 cm. 40. Handdukstork. Eldo. Elhanddukstork 100W med allpolig strömbrytare. I krom. 55x87 cm. 41. Handdukstork. Thor, i krom, 50x100 cm eller 50x140 cm. 42 och 43. WC-Stol 9082 och WC-Stol 9085. Båda med dolt S-vattenlås, hel tank, invändig plasttank och Easy cleanbehandlat porslin. Integrerad, lätt avtagbar hård sits. Finns även med svart sits och med dämpning. Spolmängd 5/3 liter.

134


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S v e d b er g s

44.

45.

47.

48.

51.

49.

52.

55.

46.

53.

56.

50.

54.

57.

44, 45 och 46. Tvättställ. Easy 90, Easy 55 och Easy 45. Underdel med porslinstvättställ och konsol med kombinerad handdukshängare. Konsolen finns i vit, grå och svart. 47. Tvättställ. Easy hörn, underdel med porslinstvättställ och konsol med kombinerad handdukshängare. I vit, grå och svart. 48. Duschvägg. Skärmvägg 90 i klarglas, frostglas och rökglas samt grafitgrå, matt alu eller vita profiler. Även i storlekarna 60, 70 och 80. Komplett med draperistång. 49. Duchhörna. Entré 90x90 halvrund med klar-, frost- och rökglas, profiler i vit, grafitgrå och matt alu. Även i storlekarna 70x90,70x100,80x80,80x90,80x100,90x100 och 100x100. 50. Duchhörna. Entré 90x90 Rak, med klar-, frost- och rökglas, profiler i vit, grafitgrå och matt alu, i sidstorlek 70,80,90 och 100 som kombineras ihop. 51. Ångdusch. S-Box 150x90. Levereras med sits, duschkar, Led-belysning, takdusch, termostatblandare mm. Finns i tre olika SPA-paket; Bas, Steam och De lux. Även i storlek 110x90 cm. 52. Duschhörna. Fasett 90x90 med klarglas, rökglas och ornamentglas, profiler i vit och grafitgrå. I storlek 70x90 och 80x90 cm. 53. Duschkabin. Fasett 90x90, i klar-, ornamenterat och rökglas samt med grafitgrå eller vita profiler. Även i storlek 70x90 och 80x90. Finns även med extra hög takdusch. 54. Duschkabin. Sits 90x90. I klarglas och rökglas samt med grafitgrå eller vita profiler. Höger och vänsterutförande. Finns även med extra hög takdusch. 55. Spegelskåp. Tvilling 65 i trä. Skjutbara speglar, två hyllor. 56. Spegelskåp. Ny-Line 55 i trä med halogenbelysning 2x10 W, tvättställjus 2x10 W och 230 V eluttag. 57. Spegelskåp. Ny-Line 55 i trä. Speglar på insidan, två flyttbara hyllor. Även i bredd 60 och 65 cm. Alla Svedbergs produkter hittar du på sidan 161.

135


C O M F O R T P R E S E N T E R A R S w e d eco

Swedeco – en äkta mulltoa! En riktig mulltoa är den enda biologiska toaletten som producerar mull direkt på plats. Helt naturligt, utan kemikalier. Perfekt i sommartorpet.

1.

2.

3.

4.

C O M F O R T P R E S E N T E R A R T A H y d ron i cs

TA Hydronics – proffs på temperaturreglering! TA Hydronics arbetar kontinuerligt med forskning och utveckling av banbrytande teknik inom rumstemperaturreglering. Med sitt omfattande sortiment av bland annat ställdon, reglerventiler och specialkopplingar kan vi alltid ta fram en behändig och effektiv lösning som passar ditt hem.

1.

2.

1. Termostat TRV Nordic Termostat för rumstemperaturreglering i nordisk design. Koldioxidneutral på 13,5 dagar. Finns även för Danfoss och MMA. 2. Termostat TRV 300 Termostat för rumstemperaturreglering. Temperatur område 6–28 C. Finns även för Danfoss ventil RAV. Alla TA Hydronics produkter hittar du på sidan 164.

136


C O M F O R T P R E S E N T E R A R T ap w e l l

Tapwell – en enkel idé! Tapwell har en enkel affärsidé: hög kvalitet och innovativ design till bra priser. Många undrar hur det är möjligt att sälja designade kvalitetsprodukter till så bra priser. Förklaringen är lika enkel som sann: vi pressar kostnaderna mellan tillverkaren och butikshyllan. Inga onödiga handelsled. Vi lägger all tillverkning i Italien, som är världsledande när det gäller teknik, material och design. Tillsammans med Tapwells stora kännedom om svenska byggnormer, installationsmetoder och konsumentönskemål kan resultatet bara bli ett: hög kvalitet och innovativ design till bra priser.

137


C O M F O R T P R E S E N T E R A R T ap w e l l

1.

2.

3.

6.

4.

7.

5.

8.

1. Tvättställsblandare. STO 071. 2. Tvättställsblandare. VLV 065. 3. Tvättställsblandare. SK 071. 4. Tvättställsblandare. ELY 071. 5. Tvättställsblandare. BI 071. 6. Tvättställsblandare. EVO 070 Waterfall. 7. Tvätställasblandare. LES 071. 8. Tvättställsblandare. SY 071.

138


C O M F O R T P R E S E N T E R A R T ap w e l l

9.

10.

11.

12.

Alltid hos Comfort

En Comfortabel leverans. Installation, cerifierade montörer och trygghetsförsäkring. www.comfort.se

13.

14.

15.

16.

9. Köksblandare DOM 184 med diskmaskinsavstängning. 10. Köksblandare FME 181 Classic. 11. Köksblandare EVO 185 med utdragbar pip. 12. Köksblandare SK NEW 984 med disk‑ maskinsavstängning. 13. Komplett takdusch LES 8300-160 inklusive termostatblandare, 160 cc. Omkastare i vred. 14. Komplett takdusch inbyggnad BOX 7200. Godkänd utan inspektionslucka. 15. Komplett takdusch TVM 7200 inklusive termostatblandare, 160 cc. Omkastare i vred. Teleskopfunktion. 16. Duschset ZSAL 118 Prestige free fixation. Massagehanddusch.

139


C O M F O R T P R E S E N T E R A R T ap w e l l

17.

18.

19.

17. Termostatblandare SK NEW 168-160 160 cc. 18. Blandarbricka Birillo 160-12/15 för dold rördragning M26x1,5 för 160 cc-blandare. 12/15 CU & 15 Pex. (Finns även för 16 Pex/Alupex.) 19. Blandarbricka Level 160-12/15 för dold rördragning M26x1,5 för 160 cc-blandare. 12/15 CU & 15 Pex. (Finns även för 16 Pex/Alupex.) Alla Tapwells produkter hittar du på sidan 164. C O M F O R T P R E S E N T E R A R T h ermotec h

Thermotech Scandinavia AB – gå på varma golv! Oftast trivs vi bäst med kallare luft i huvudhöjd och varmare luft vid fötterna. Det gör golvvärme till den idealiska värmefördelaren. Termotech har ett av marknadens mest lättinstallerade vattenburna golvvärmesystem. Oavsett hustyp, storlek, underlag och värmekälla. Tryggt och energismart! Vi har ett komplett sortiment av vattenburen golvvärme för alla typer av underlag både vid renovering och nybyggnation. För små ytor som kräver låg bygghöjd rekommenderar vi vårt lågbyggande vattenburna golvvärmesystem Minifloor 8®. Röret är bara 8 mm och kan antingen gjutas in eller läggas på befintligt golv i utrymmen upp till ca 12 m2. Tillsammans med vår minsta shunt TMix ® XS med 350W elpatron får du ett varmt golv året runt, även när den ordinarie värmekällan är avstängd. Vi hjälper dig gärna med en komfortabel, trygg och energismart värmelösning!

140


COMFORT PRESENTERAR Tylö

Tylö – bästa bastulösningarna! Ång- eller torr? Bastun är tillbaka! Efter några år i glömska tar den klivet upp ur källaren och placeras i bekväm och självklar anslutning till badrummet. I Tylös bastuserie är möjligheterna många. Här finns allt från små avkopplande nischmodeller till stora exklusiva basturum. Och alla njutningsfulla, energismarta tillbehör där emellan.

1.

4.

2.

5.

3.

6. 7.

1. Ångdusch Impression. På mindre än 1,3 m2 har Tylö skapat en hemmaspa-lösning för hörnmontage med både ångbad och dusch. 2. Bastuaggregat Sense Combi. Torrbastu och ånga i ett. Med energismart standbyläge och delad effekt. Kontrollpanelen h2 ingår. 3. Bastuaggregat Sense Sport. Med energibesparande funktioner som delad effekt och inbyggda vred för tid och temperatur. 4. Doftessenser Kollektion eteriska doftoljor. Tylös 100 % eteriska oljor ger dina sinnen full avkoppling. 5. Presentförpackning Björk Gift Package Basic innehåller Stäva 4l. Skopa 400 mm, Hygro/Termo Basic samt Bastudoft Eukalyptus 100 ml 6. Bastutillbehör Björk med detaljer i ljus björk och rostfritt stål. 7. Bastu Impression. Tylös nya bastuserie om sex basturum ryms på en minimal yta från 1,3 m2 och kan innehålla traditionell bastu och en mildare ångbastu. Alla Tylös produkter hittar du på sidan 164.

141


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Uponor

Uponor golvvärme – energismart komfort! Uponor Golvvärme med energismart reglering är värmesystemet för den som vill ha en bekväm, härlig innemiljö men även ekonomiska fördelar och en miljörespekt som värmer gott i själen.

Med sympati för miljön. Med smarta funktioner i reglersystemet Uponor Control System DEM kan du spara energi. Upp till 8%, jämfört med vanlig golvvärmereglering. Och det bästa av allt – du kan installera systemet på befintlig golvvärme, om den kommer från Uponor förstås. Mer komfort. Exakt temperatur är nyckeln till den verkliga komforten. Du kan reglera temperaturen individuellt i varje rum och njuta av inneklimatet precis som du vill ha det. Mer estetik, fler m2. Utan radiatorer kan du utnyttja hela boytan och inreda precis som du vill och inte som du måste. Det är onekligen mycket snyggare utan rör och element på väggarna. Och mycket enklare. Tänk bara på hur okomplicerat det blir att måla och tapetsera när du vill göra om. Renare, tystare och hälsosammare. Uponor Golvvärme genererar inte luftströmmar och förflyttning av stoft eller dammkvalster, vilket gör den idealisk för ett hälsosamt och bekvämt hem. Mer än 40 år i golvvärmebranschen. Uponor – tidigare Wirsbo – är stolt leverantör av golvvärme sedan 40 år tillbaka. Vi törs till och med säga att vi var först i världen med golvvärme i PEX-rör och leder fortfarande utvecklingen mot ett tryggt boende. www.uponor.se/myuponor är din personliga uponorsida. Där kan du göra din materialkalkyl och få fler tips på ett bättre boende. På uponor.se kan du läsa mer om golvvärmesystem och reglering. Även våra andra lösningar för värme och vatten i hem och samhälle hittar du där.

Uponor Control System DEM – Komplett sortiment av trådlöst reglersystem med den patenterade tekniken Dynamic Energy Management.

142


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ve d u m

Vedum – erfarenhet och nya idéer! Sveriges största familjeägda köks- och badrumsföretag har flera gånger visat att gammal är mycket mer än klok. Man nöjer sig inte med framgånsrika klassiker utan överraskar ständigt med nya lösningar utvecklade för samtidens krav. Den starka viljan att tänka nytt har funnits i företaget ända sedan snickaren Viktor Lindberg grundade det 1919.

1. 1. Flow. Badrumsserien Flow karakteriseras av rena linjer och harmoniska proportioner. Här med det nya ovanpåliggande tvättstället i porslin på skiva i Carraramarmor.

143


C O M F O R T P R E S E N T E R A R Ve d u m

2.

4.

3.

5.

2. Day. Nya badrumsserien Day är stilren, flexibel, kompakt och lättplacerad. Här Day 950 med plats för plats för hela familjen. 3. Tidy. Det nya tvättstället Tidy i svart porslin, här med F3 förvaringssystem, hjälper badrummet att sticka ut. Seriens dubbeltvättställ är kompakta och enkla att placera. 4. Basic. Prisvärda Basic, med smarta och personliga detaljer, finns i en mängd utföranden. Här Basic vit. 5. Louis. Vedums gustavianskt inspirerade badrumsserie finns i år även i vitt utförande med skiva i Jämtlandskalksten. Väljer du antikgrön eller antikvit ingår handlaserad och signerad inredning. Alla Vedums produkter hittar du på sidan 164.

144


C O M F O RT P R E S E N T E R A R W i lo

Wilo – kvalitet i världsklass! Wilo är en av våra största tillverkare av pumpar och vattenförsörjningssystem. Väljer du en Wilo kan du vara säker på att du får något av det bästa marknaden har att erbjuda. Från den lilla VVC-pumpen för villan till cirkulationspumpar för större fastigheter. Och självklart kan vi installera allt vi säljer!

Dräneringspump Drain-TSW 32 Dräneringspump tillverkad av rostfritt stål, avsedd för uppfordring av rent eller lätt förorenat vatten. Helautomatisk drift. Komplett med vippa, backventil, anslutningsmuff och kabel med stickkontakt. Motor i 1-fas utförande med inbyggt motorskydd och automatisk återstart. För automatisk drift vid installation i trånga utrymmen kan Drain-TSW utrustas med tillbehör Wilo-EL 22. Levereras med 10 m anslutningskabel och stickkontakt. Tryckhöjd max 8 meter. Kapacitet max 200 l/min.

Cirkulationspump Stratos PICO Högeffektiv A-klassad värmeledningspump avsedd för uppvärmning av fastigheter upp till 200 m2. Klarar 2015 års energieffektivitetskrav. Försedd med senaste motortekniken. Påbyggd reglering för helautomatisk drift och bästa driftekonomi. Tydlig display som visar aktuell effektupptagning samt hur många kWh pumpen förbrukat sedan den sattes i drift. Motorn är blockeringssäker, inget externt motorskydd erfordras. Motor i 1-fas utförande. Tryck max 60 kPa. Kapacitet max 0,70 l/s. 5 års materialgarantitid.

Pumpautomat HWJ 203 Mycket lämplig då man vill utnyttja flera tappställen samtidigt. Helautomatisk pumpdrift. Pumphus av rostfritt stål och ingående delar av högvärdig noryl, ingen korrosion. Levereras komplett med 2 m anslutningskabel och stickkontakt, tryckströmbrytare och 20 liters trycktank. 6–8 liter vatten kan tappas innan pumpen startar. Motor i 1-fas utförande med inbyggt motorskydd och automatisk återstart. Tryckhöjd max 42 meter. Kapacitet max 80 l/min.

Cirkulationspump Yonos PICO Högeffektiv A-klassad värmeledningspump avsedd för uppvärmning av fastigheter upp till 200 m2. Klarar 2015 års energieffektivitetskrav. Försedd med senaste motortekniken. Påbyggd reglering för helautomatisk drift och bästa driftekonomi. Aktuell upptagen effekt kan avläsas direkt på LED-display. Motorn är blockeringssäker, inget externt motorskydd erfordras. Motor i 1-fas utförande. Tryck max 60 kPa. Kapacitet max 0,70 l/s. 5 års materialgarantitid.

VVC-pump Star-Z NOVA Högeffektiv VVC-pump för små tappvarmvattensystem eller mindre golvvärmesystem (småhus, villor etc). Hög verkningsgrad – låg energiförbrukning, max effektåtgång endast 4,5 W. Försedd med våt blockeringssäker synkronmotor, inget motorskydd erfordras. Försedd med högklassiga material för bästa hygienstandard. Motor i 1-fas utförande. Tryck max 8 kPa. Kapacitet max 0,1 l/s. 5 års materialgarantitid. Alla Wilos produkter hittar du på sidan 165.

145


Produkter och priser Här hittar du alla våra leverantörers produkter i bokstavsordning. Utöver de produkter som finns med på bild finner du alternativa storlekar och färger samt tillbehör. ASPEN

Pris

Musikspegel Från 5.995:Spegel med förvaring Färg: svartlackad ekfaner. B 32,5 H 162 D 10 Från 3.040:Badrumsmöbel Solvik

Underskåp. Färg: vit. B 100 Granitskiva inkl. tvättställ. Färg: mörkgrå granit. B 100 Pall, mörkgrå dyna, hög sockel. Färg: Vit B: 43 H: 49 D: 47,5

Spegel med belysning. Färg: vit. B 100

Exkl. handtag. 10.550:Exkl. blandare. 14.155:Exkl. handtag. 4.215:4.050:-

Badrumsmöbel Tidan

Underskåp inkl. porslinstvättställ. Färg: ek ramspegel. B 90 Spegelskåp. Färg: ek. B 90

Exkl. blandare och handtag. 10.145:7.320:-

Badrumsmöbel Viskan

Underskåp. Färg: vit. B 100 Tvättställ. B 100 Musikspegel. B 100

Exkl. handtag. 6.640:Exkl. blandare. 8.450:6.595:-

Badrumsmöbel Viskan

Underskåp. Färg: svartlackad ekfaner. B 60 Högskåp med två lådor och en hyllinredd lucka. Färg: svartlackad ekfanér. B 32,5 H 167 D 36

Tvättställ. B 60 Spegel med LED-belysning. B 60 H 90 BOSCH Fläktelement Bosch EHP AA

Exkl. handtag. 3.995:Exkl. handtag. 11.210:Exkl. blandare. 2.595:3.495:Pris I butik

Frånluftsvärmepumpar Bosch EHP 2.0 EW 1.3. B 60 H 209 D 61,5

I butik

Bosch EHP 2.0 EW 9.0/13.5. B 60 H 209 D 61,5

I butik

Jord-/Bergvärmepump Bosch Compress EHP LW. B 60 H 152 D 64,5

I butik

Bosch CC200/300.

I butik

Jord-/Bergvärmepump Bosch Compress EHP LW/M B 60 H 180 D 64,5

I butik

Luft/luft-värmepump Bosch EHP AA 5 alt. 6 kW

I butik

Luft-/Vattenvärmepump Bosch EHP AW

I butik

Solvärme Bosch Vacuumrör VK140-1/VK280-1 B 70 (6 rör) alt. 139 H 206 D 10

I butik

Bosch Solfångare FKC. B 114,5 H 207 D 9

I butik

Bosch Solfångare FKT. B 114,5 H 207 D 9

I butik

Bosch Solfångarpumpstation.

I butik

Värmepumpsmoduler för luft/vatten Bosch CM 200. B 60 H 187 D 64,8

I butik

Bosch CM 300. B 69,4 H 197 D 77,4

I butik

CALLIDUS Kalkfilter Delta kalkfilter Patronfilter Start patronfilter

146

Pris 11.200:420:-


Pris Vattenfilter Cintropur Duo

4.800:-

Vattenfilter Original vattenfilter Från 18.550:Vattenfilter Rostfritt vattenfilter Från 19.800:Vattenfilter Teva vattenfilter

12.700:-

Vattenrening Vattenanalys Från 435:CANVAC Grovdammsugare Grovis Färg: svart.

Pris 429:-

CENTRALDAMMSUGARE Q PREMIUM BAG Färg: silver. H 73 8.366:CENTRALDAMMSUGARE Q PREMIUM LCD Färg: silver. H 89

9.671:-

CENTRALDAMMSUGARE Q BASIC Färg: blå. H 66

5.389:-

CENTRALDAMMSUGARE Q CYKLON DL Färg: blå. H 89

7.504:-

Luftavfuktare Q Dry Energy Färg: vit. B 38,4 H 57 D 19

5.690:-

Luftavfuktare Q Dry Low Temp Färg: vit. B 19 H 48,5 D 32,4

4.290:-

Luftfuktare Q Breeze Färg: svart/silver B 34 H 34,5 D 20

1.295:-

Luftrenare Q Clean Ultra Färg: vit/silver. B 45 H 62 D 26

3.590:-

Rengöringsmedel för luftvärmepumpar Q Effect

299:-

Värmepump Q Heat Se 630 Färg: vit. B 79,8 H 29,5 D 25,7

I butik

Värmepump Q Heat Zen 550 Färg: svart. B 89,5 H 28,5 D 55

I butik

Värmepump Luft/vatten Ecodan Next generation Färg: vit.

I butik

Ventilationsaggregat Q Vent Färg: vit. CORAM Badrumsmattor Claudia Akryl, finns i ett 20 tal olika färger. Ø 55

5.339:Pris 253:-

Duschdraperier Sealskin Faro Färg: vitt. B 180 H 200

299:-

Duschdraperier sealskin Rosen Färg: svart. B 180 H 200

299:-

Duschhandtag Monaco Färg: vit, krom.

140:-

Duschhandtag Vegas Digital LED Färg: krom.

940:-

Duschhandtag Zaragoza Färg: krom.

350:-

Köksslang Splash ECO Färg: krom.

250:-

Krok Birdhouse Färg: grön.

64:-

Krok Fish Färg: orange, krom.

89:-

Krok Squareabout Färg: svart.

89:-

Montering utan att borra Tigerfix 1 Används till badrumsserierna Boston, Items, Impuls och Safira.

119:-

Montering utan att borra Tigerfix 2 Används till badrumsserierna Ontario, Melbourne, Verdi och Bold.

119:-

Strålsamlare Splash ECO Färg: krom.

220:-

Strålsamlare Basic Splash ECO Färg: krom.

150:-

Tvåldispenser Boston Färg: polerat rostfritt stål, borstat rostfritt stål.

349:-

Tvåldispenser Impuls Färg: krom, borstat.

338:-

Tvåldispenser Items Färg: polerat rostfritt stål, borstat rostfritt stål.

443:-

Tvåldispenser Miyagi

250:-

Tvåldispenser Safira Färg: krom/glas.

798:-

Tvåldispenser Sendai Färg: svart, röd, purpur.

246:-

DANSANI

Pris

Badrumsmöbler Luna

Kantate dubbeltvättställ. Färg: vit. B 121 H 2,8 D 45,5

Exkl. blandare. 7.140:-

Tvättställskåp med 4 lådor. Färg: svart högblank. B 120 H 48 D 44

10.245:-

Spegelskåp med belysning i topp och botten. Färg: svart högblank. B 120 H 80 D 15

11.645:-

147


Pris Överskåp. Färg: svart högblank. B 35 H 80 D 15

2.180:- st

Flätad tvättkorg. Färg: brun. B 33 H 56 D 33

1.295:- st

Handtag. Färg: blank krom. B 25,6 H 1 D 3

130:- st

Upphängningskrok till tvättkorg. Färg: krom.

130:- st

BADRUMSMÖBLER Luna

Mini menuet tvättställ. Färg: vit. B 51 H 7 D 36 Tvättställsskåp. Färg: coffee. B 50 H 48 D 35

Imfri spegel med kublampor. B 50 H 80

Överskåp. Färg: coffee. B 35 H 80 D 19 Hylla. Färg: coffee. B 35 H 3,2 D 14,5

2.800:Exkl. blandare. 5.430:4.795:2.180:- st 405:- st

BADRUMSMÖBLER Luna

Porslinstvättställ Andante. Färg: vit. B 104,4 H 5 D 47

Exkl. blandare. 5.380:-

Tvättställsskåp. Färg: svart högblank. B 100 H 48 D 42

7.560:-

Ramspegel med integrerad Ledbelysning. Färg: silver. B 100 H 70 D 6

7.170:-

Högskåp. Färg: svart högblank. B 35 H 128 D 33

3.975:- st

Handtag. Färg: krom. B 20,7 H 1 D 3

130:- st

Handtag. Färg: krom. B 80 H 1 D 3

410:- st

Badrumsmöbler Mido

Tvättställsskåp med lådor och Capella porslinstvättställ. Med integrerat handtag. Färg: vit matt. B 92 H 66,4 D 35

Exkl. blandare. 7.795:-

Spegelskåp. Färg: vit matt. B 90 H 70 D 15

6.445:-

Högskåp med integrerat handtag. Färg: Vit matt. B 35 H 173 D 35

4.495:-

BADRUMSMÖBLER Mido

Tvättställsskåp med lådor och Capella porslinstvättställ. Färg: mocca. B 62 H 66,4 D 35

Exkl. blandare. 6.195:-

Spegel med integrerad belysning i topp och botten. B 60 H 70

3.175:-

Högskåp. Färg: mocca. B 35 H 172,8 D 35

4.495:-

BADRUMSMÖBLER Zaro

Zaro tvättställsskåp. Färg: vit matt lack. B 100 H 48 D 35 Cadenza tvättställ. Färg: vit. B 109,5 H 8 D 35,5

Spegel med inbyggd belysning i topp och botten. B 100 H 70,5

Högskåp. Färg: vit matt lack. B 35 H 160 D 35,5 Duschhörna Intrada Fyrkantig med Nanoteknik. Färg: krom/klar glas. B 90 H 195 D 90 DEMERX

11.380:Exkl. blandare. 4.640:4.395:11.590:- st 6.190:Pris

Badrumsspegel Glow Färg: vit, svart. B 60 H 76,5 D 12 Från 1.055:Badrumsspegel Size B 50 H 100 D 2,7 Från 1.292:Badrumstillbehör High Sicuro Line

Dubbelkrok. Färg: krom.

107:-

Pappershållare med lock. Färg: krom.

205:-

Blandarkorg Mixer shelf

Twin. Färg: rostfritt stål, blank. B 25 H 55 D 9

416:-

Single. Färg: rostfritt stål, blank. B 25 H 39 D 9

311:-

Duschhylla Kabina Färg: rostfritt stål, högblank. B 22,5 H 100 D 9,5

805:-

Pedalhink Fyrkant

12 Liter. Färg: rostfritt stål, blank. B 23 H 38 D 23

499:-

20 Liter. Färg: rostfritt stål, blank. B 27 H 43,3 D 27

625:-

Pedalhink Retro

148

Rostfri pedalhink 5 Liter. Färg: Vit/krom. Finns även som Svart/krom samt helkrom. H 32,5 Ø 26

328:-

Rostfri pedalhink 12 Liter. Färg: svart/krom. H 45 Ø 30,8

495:-

Personvåg Bodyfat Circle Färg: svart. B 30 H 2,65 D 30

349:-


Pris Personvåg Bodyfat PIANO B 30 H 2,15 D 21,6

328:-

Personvåg Elektronisk Clear B 30 H 2,15 D 21,6

284:-

Personvåg Elektronisk WOOD B 30 H 3,4 D 30

372:-

Toalettpappersstativ Reader Färg: rostskyddad krom. H 65 Ø 15

416:-

Utomhusdusch Sunny

Utomhusdusch Sunny 20. Färg: svart, krom. H 225 Ø 11

Exkl. trädäck. 2.495:-

Utomhusdusch Sunny 40. Färg: svart, krom. H 225 Ø 16

Exkl. trädäck. 3.295:-

DRYSON

Pris Exkl. elpatron och radiatorventil. 5.800:-

Handdukstork Arc Färg: Blankpolerad B 41 H 150 Handdukstork Climb Färg: krom, vitlack. B 60 H 140 Handdukstork Etyd Färg: borstad, blankpolerad. B 50 H 80

Exkl. elpatron och radiatorventil. Från 2.734:Exkl. elpatron och/eller radiatorventil. Från 5.938:-

Handdukstork Flex I med Momento Färg: krom, vitlack. B 55 H 68,5 D 11,2

3.735:-

Handdukstork Flex U med Momento Färg: krom, vitlack. B 65 H 55,7 D 11,2

2.307:-

Handdukstork Grid Färg: blankpolerad. B 63 H 90

Exkl. elpatron och radiatorventil. Från 4.692:-

Handdukstork Mikado Färg: borstad, blankpolerad. B 34 H 140

Exkl. elpatron och/eller radiatorventil. 12.935:-

Handdukstork Nivå Färg: borstad, blankpolerad. B 55 H 140

Exkl. elpatron och/eller radiatorventil. 15.598:-

Handdukstork Velvet Färg: svart, silver, champagne, vit. B 21 H 143 D 11

Exkl. LED-belysning. Från 5.095:-

FLYGT

Pris

Avloppspaket Flygt Compit pumpstation med Flygt DXGM-avloppspump Från 33.852:Avloppspaket Flygt Micropac 7G pumpstation med Flygt DXGM-avloppspump Från 33.145:Avloppspump Flygt MF3068 Från 28.928:Cirkulationspump Flygt ECO-A Från 2.795:Cirkulationspump Flygt ECO-V Från 2.567:Dräneringspaket Flygt Compit med Flygt DLM-dräneringspump Från 37.273:Dräneringspaket Flygt SOS-kit för länsning

4.128:-

Drivsida för tappvarmvattenpump Flygt ECO-PV

I butik

Länspumpar Flygt SXM-länspumpar

Länspump SXM 2 med nivåvippa.

4.021:-

Länspump SXM 2 GT med nivårör.

4.021:-

Tillbehör Backventil R32 utv/inv. Tillbehör Slangsats 6 m specialslang med slangkklämma och nippel.

769:1.183:-

Tillbehör Förlängningsenhet till Flygt Compit Från 5.449:Tillbehör Förlängningsenhet till Flygt Micropac 7G

2.184:-

Tillbehör Larmbox Flygt ATU 001 Larmbox

3.287:-

FM MATTSSON Duschset FM Mattsson 9000E Handdusch, tvålhylla. Färg: krom

Pris 960:-

Duschset FM Mattsson Ebro Trestrålig handdusch, dubbel tvålhylla. Färg: krom

2.509:-

Duschset FM Mattsson Elbe Enstrålig handdusch, tvålhylla. Färg: krom

1.280:-

Duschset FM Mattsson Garda Enstrålig handdusch, tvålhylla. Färg: krom

1.503:-

Handdukstork FM Mattsson Inklusive regler- och returventil. B 63 Färg: krom

6.020:-

Kombikit dusch FM Mattsson 9000E Combi 9000E handdusch med 9000E säkerhetsblandare 160 cc. Färg: krom

2.898:-

Kombikit dusch FM Mattsson 9000E Combi takdusch 9000E takdusch och handdusch, 9000E säkerhetsblandare 160 cc. Färg: krom

6.243:-

Kombikit dusch FM Mattsson Garda Combi Garda handdusch, Garda säkerhetsblandare 160 cc. Färg: krom

3.999:-

Kombikit dusch FM Mattsson Garda Combi teleskopdusch Höj- och sänkbar takdusch och handdusch, Garda säkerhetsblandare 160 cc. Färg: krom

9.499:-

Köksblandare FM Mattsson 9000 Rostfritt stål, diskmaskinsavstängning.

5.521:-

Köksblandare FM Mattsson 9000E Flexi Svängbar (360°) flexipip. Färg: krom

5.764:-

149


Pris Köksblandare FM Mattsson 9000E I Diskmaskinsavstängning. Färg: krom

2.315:-

Köksblandare FM Mattsson 9000E II Diskmaskinsavstängning. Färg: krom

2.315:-

Köksblandare FM Mattsson 9000E III Färg: krom

1.853:-

Köksblandare FM Mattsson Garda Låg pip. Färg: krom

2.735:-

Köksblandare FM Mattsson Garda I Hög pip, diskmaskinsavstängning. Färg: krom

3.249:-

Köksblandare FM Mattsson Garda II Hög pip, diskmaskinsavstängning. Färg: krom

3.249:-

Köksblandare FM Mattsson Garda III Hög och rak pip. Färg: krom

2.735:-

Köksblandare FM Mattsson Garda IV Hög och lätt böjd pip, diskmaskinsavstängning. Färg: krom

3.249:-

Push-down ventil tvättställ FM Mattsson Färg: krom Schampohylla FM Mattsson 9000E Till säkerhetsblandare 9000E 160cc. Färg: krom

133:-

Silpluggventil tvättställ FM Mattsson Färg: krom

183:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson 9000E Badkar, med vridomkastare i badkarspipen 40 cc. Färg: krom

3.233:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson 9000E Dusch utlopp upp 160 cc. Färg: krom

2.305:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson 9000E Dusch utlopp ned 160 cc. Färg: krom/svart

2.399:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson Garda Badkar, med vridomkastare i badkarspipen 160 cc. Färg: krom

3.700:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson Garda Dusch utlopp ned 40cc. Färg: krom

2.781:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson Garda Dusch utlopp upp 160 cc. Färg: krom

2.694:-

Säkerhetsblandare FM Mattsson Origo Badkar, med vridomkastare i badkarspipen 160 cc. Färg: krom/grå

3.561:-

Takdusch FM Mattsson 9000E Färg: krom

4.486:-

Takdusch med teleskopfunktion FM Mattsson Garda Färg: krom

7.315:-

Trädgårdskran Fryssäker Självdränerande backventil. För väggtjocklek max 400 mm.

973:-

Trädgårdskran För kallt och varmt vatten För väggtjocklek max 400 mm.

2.158:-

Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E Tryckplugg. Färg: krom

1.684:-

Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E Färg: krom

1.435:-

Tvättställsblandare FM Mattsson Garda Låg fot. Färg: krom

1.876:-

Tvättställsblandare FM Mattsson Garda Hög fot. Färg: krom

3.646:-

FRESH Badrumsfläkt Fresh Intellivent Färg: vit, svart. B 20,2 H 15,2 D 3,1

Pris 1.895:-

Tillbehör Fresh Intellivent frontkåpor Färg: vit, svart, silver, titan, röd, champagne. B 20,2 H 15,2 D 3,1

149:-

Tillbehör Fresh Intellivent täckplatta Färg: vit, svart. B 24 H 18,8 D 0,8

129:-

Ytterväggsgenomföring Fresh Intellivent YVG 100 Består av modulrör ø98/102 mm, kallrasskydd och utvändigt galler #150 mm. Väggtjocklek max 300 mm.

199:-

GEBERIT Geberit Duofix WC-fixtur standard. H 112

Pris 3.373:-

Geberit Spolplatta Sigma01 Färg: alpinvit.

739:-

Geberit Spolplatta Sigma50 Färg: alpinvit.

2.503:-

Geberit Tillbehör: Insats för rengöringsblock Geberit Tillbehör: Rengöringsblock WC Fleur Blue Tabs GROHE Duschset Euphoria Cosmopolitan Färg: krom. B 15 H 8 Duschset New Tempesta Färg: krom. Duschset New Tempesta Classic Inklusive tvålkopp. Färg: krom. Duschsystem Euphoria 150 cc. Färg: krom. B 34,5 H 15,5 Duschsystem Euphoria 160 cc. Färg: krom. B 34,5 H 15,5 Duschsystem Rainshower System Färg: krom. B 34,5 H 15,5

150

365:-

640:49:Pris 1.861:675:735:8.028:8.305:16.420:-

Köksblandare Concetto Färg: krom.

3.183:-

Köksblandare ESSENCE Färg: krom.

4.039:-


Pris Köksblandare Eurosmart Färg: krom. Köksblandare Eurosmart Cosmopolitan Färg: krom B 20,2 H 13,4 Köksblandare GROHE Red Färg: krom

2.355:1.934:12.995:-

Köksblandare K4 Färg: krom. B 38,8 H 7,5

5.390:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 150cc Färg: krom. B 18 H 8,5

2.064:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 150cc Kar och dusch. Färg: krom. B 18 H 12

3.876:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 160cc Färg: krom.

2.064:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 160cc Kar och dusch. Färg: krom. B 18 H 12

2.803:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan 150cc Färg: krom. B 13 H 9,5

2.964:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan 150cc Kar och dusch. Färg: krom. B 34 H 34

3.876:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan 160cc Färg: krom. B 13,1 H 8,5

2.964:-

Termostatblandare Grohtherm 1000 Cosmopolitan 160cc Kar och dusch. Färg: krom. B 18,5 H 11

3.876:-

Termostatblandare Grohtherm 3000 Cosmopolitan 150cc Färg: krom. B 13 H 9

4.886:-

Termostatblandare Grohtherm 3000 Cosmopolitan 150cc Kar och dusch. Färg: krom. B 20 H 10

5.439:-

Termostatblandare Grohtherm 3000 Cosmopolitan 160cc Färg: krom. B 13 H 9

4.886:-

Termostatblandare Grohtherm 3000 Cosmopolitan 160cc Kar och dusch. Färg: krom. B 20 H 10

5.439:-

Tvättställsblandare Concetto Färg: krom.

1.408:-

Tvättställsblandare Essence Färg: krom.

1.915:-

Tvättställsblandare EUROSMART Färg: krom.

1.099:-

Tvättställsblandare Eurosmart Cosmopolitan Utan lyftventil. Färg: krom.

1.331:-

Tvättställsblandare Quadra Färg: krom, vit, svart.

Från 3.386:-

Tvättställsblandare VERIS Färg: krom, vit, svart.

Från 4.903:-

GUSTAVSBERG

Pris

Badkar Villeroy & BOCH My Nature

39.342:-

Badkarsblandare Villeroy & BOCH LÀURA

34.803:-

Badkar SVENSKA BADKAR Sansa B 160 H 75 D 48

13.150:-

BadrumsmöbLER OCH BLANDARE GUSTAVSBERG Logic

Logic 1820 kassettskåp. Färg: crazy orange. B 30 H 30 D 16

1.188:-

Logic 1890 tvättställsskåp. Färg: crazy orange. B 90 H 45 D 40

4.668:-

Logic 5171 heltäckande tvättställ. B 92 H 7 D 43

3.418:-

Spegel 1880-90 med belysning. B 90 H 65 D 3,8

3.496:-

Duokar 1603

6.665:-

Matchande helfrontstativ 7016 till badkar. Färg: crazy orange, moody blue, sinful black.

3.700:-

Logic termostatblandare för badkar. Färg: crazy orange, moody blue, perfect white, sinful black. Skandic duschmunstycke och duschfäste

Logic köksblandare. Färg: perfect white. H 26,5

Logic termostatblandare för dusch. Utlopp upp. Färg: crazy orange, moody blue, perfect white, sinful black. Logic termostatblandare för dusch. Utlopp ned. Färg: crazy orange, moody blue, perfect white, sinful black.

Logic tvättställsblandare med färgad spak. Färg: crazy orange, moody blue, perfect white, sinful black. H 16,5

2.890:- + vred 540:659:2.780:2.390:- + vred 540:2.390:- + vred 540:1.890:- + spak 390:-

Logic tvättställsblandare standard. Färg: glossy chrome. H 16,5

1.890:-

WC Logic 5693 vägghängd med sits soft close. B 35 D 50,5 H 36

4.969:-

WC Logic 5696 med hård sits, dubbelspolning 3, 6 L. S-lås. CE-märkt. B 35 D 66,5 H 68

4.559:-

Logic tvättställ 5393. B 36 D 29 H 15,5 Logic högskåp 1870. Färg: moody blue. B 30 D 16 H 170

1.015:- 3.843:-

BADRUMSMÖBEL Villeroy & BOCH Memento

Tvättställ 51338L01. B 80 D 47 Badrumsmöbel med sidoskåp C264L0FC. Färg: Bright Oak. B 130,6 H 42,5 D 53,5 Tvättställsblandare 33 500 960-00. H 14,7

7.228:22.148:4.325:-

151


Pris Spegel med LED-belysningsramp A30480FC. B 120 H 75 D 5

9.282:-

BADRUMSMÖBLER OCH BLANDARE GUSTAVSBERG Nautic

Nautic sidoskåp A667 med dekorlist A672. B 40 H 62,6 D 33,9 Spegelskåp A369 60 med två dörrar och belysning Tvättställ Nautic 5560 med pelare i porslin. B 60 D 46

2.777:8.458:Exkl. blandare. 2.430:-

Nautic tvättställsblandare med bottenventil, lyftstång och kedjefäste. Utrustad med justerbara vatten- och energisparfunktioner. H 14,5

1.463:-

Nautic tvättställsblandare med bottenventil och silpluggbottenventil. Energimärkning Klass A.

1.263:-

WC Nautic 5500 med hård sits 2, 4 L eller enkel-spolning. Med kromad spolknapp som går att byta mot vit. CE-märkt. B 34,5 H 86 D 65

4.868:-

Nautic köksblandare H 37

1.555:-

BADRUMSMÖBEL VILLEROY & BOCH Subway

Tvättsställsskåp A694. Färg: Glossy Grey. B 58,8 H 41,6 D 47,8

8.896:-

Tvättställ 7114. B 60 D 49

2.007:-

Tvättställsblandare Subway

2.718:-

blandare Coloric Köksblandare Färg: blue, black, aluminium, champagne, red. H 32,3

4.580:-

DUSCHPAKET Duschdörr SA

Duschset G2, takdusch med handdusch. Nautic termostatblandare för dusch med anslutning ner. Skållningskydd. Med justerbar vatten- och energifunktion.

HOZELOCK

Från 5.328:4.606:1.784:

Pris

Slangset Flexi Plus

I butik

Slangvinda Auto Reel

I butik

Slangvinda Micro Reel

I butik

Sprinklerpistol Multi Plus

I butik

IDO

Pris

Badkar IDO Seven D 1500 Färg: vit. B 150 H 62,5 D 70 Badkar IDO Seven D 1500 assymetriskt Färg: vit. B 150 H 62,5 D 90

Exkl. blandare. 9.490:Exkl. blandare. 10.010:-

Duschhörna IDO Showerama 7-3 Färg: profiler silver, klarglas. B 90 H 195 D 90

Exkl. blandare, duschanordning. 7.030:-

Duschhörna IDO Showerama 8-4 Färg: profiler i borstad aluminium, klarglas. B 90 H 195 D 90

Exkl. blandare, duschanordning. 6.250:-

Duschkabin IDO Showerama 8-5 B 90 H 222 D 90 Från 14.995:miljö 51 IDO Classic Öppen hylla. Färg: ek. B 47 H 30 D 21

1.884:-

Tvättställ Minislim. Färg: vit. B 50 D 27,5

1.419:-

Planspegel m. AC74 hylla. Färg: ek. B 50 H 67 D 13,3

1.992:-

Vägglampa IDO Mono. Färg: borstat stål, frostat glas. B 6 H 21 D 12

769:- st

Renova miljö 82 IDO Renova

Kommodpaket. Färg: ek. B 53,5 H 62 D 32 Spegelskåp inkl. halogenramp. Färg: ek. B 56 H 65 D 15

2.588:3.098:-

Select Large miljö 113 IDO Select Large

Möbeltvättställ Wave. Färg: vit. B 90 H 50

Exkl. blandare. 3.879:-

Underskåp IDO Select Large. Färg: vit. B 89,1 H 62 D 49

5.247:-

Planspegel. Färg: aluminium. B 90 H 90 D 30

6.623:-

Överskåp med lyftlucka. Färg: vit. B 47,7 H 29,7 D 20

2.032:-

Handtag 97172. Färg: krom. B 33,2 D 3,6

292:-

Select Small Miljö 85 IDO Select Small

Underskåp med låda. Färg: stomme vit, lucka valnöt. B 59,4 H 62 D 32 Tvättställ 11199-01. Färg: vit. B 60 D 43,5 Handtag nr 35. Färg: krom. B 32,9 H 0,9 D 2,8

152

4.909:Exkl. blandare. 2.135:207:- st


Pris Spegelskåp med lysrörsramp. Färg: vit. B 59,4 H 69,5 D 14

7.374:-

Överskåp med lyftlucka. Färg: stomme vit, lucka valnöt. B 47,7 H 29,7 D 20

2.472:-

Seven D miljö 119 IDO Seven D

IDO Seven D möbeltvättställ. Färg: vit. B 80 H 17 D 40

Exkl. blandare. 3.323:-

Underskåp IDO Seven D. Färg: vit. B 80 H 45 D 39,5 Från 6.475: Högskåp IDO Seven D. Färg: vit. B 30 H 162 D 39,5 Från 7.325: Spegel med lysrörbelysning. B 80 H 64 D 38

4.620:-

Smart Miljö 507 IDO Smart

Underskåp med lådor. Färg: vit. B 59,3 H 64,6 D 32,1 Tvättställ Shape 600. Färg: vit. B 60 D 43,5

3.062:Exkl. blandare. 2.135:-

Spegelskåp med halogenramp. Färg: vit. B 60 H 67 D 13,3

3.417:-

Högskåp. Färg: vit. B 30 H 183 D 32,1

2.667:-

Trend miljö 114 IDO Trend

Möbeltvättställ Wave. Färg: vit. B 90 H 50 Underskåp Trend. Färg: alm. B 89 H 50 D 48,5

Exkl. blandare. 3.879:7.975:-

Högskåp Trend. Färg: alm. B 35 H 162 D 36

7.625:-

Spegel med lysrörsbelysning. B 90 H 64 D 38

4.620:-

Nischdusch IDO Showerama 8-0 Färg: profiler i borstad aluminium, klarglas. B 90 H 195 Skärmvägg IDO Showerama 2-0 Färg: profiler borstad aluminium, klarglas B 90 H 195 Skärmvägg IDO Showerama 8-01 Färg: profiler borstad aluminium, klarglas. B 88 H 195

Exkl. blandare, duschanordning. Från 5.794:Exkl. blandare, duchanordning. Från 3.353:Exkl. blandare, duschanordning. 3.675:-

Tryckknapp 69083 B 22,7 H 14

647:-

Tryckknapp 69084 Färg: blank krom. B 21,6 H 14

647:-

Tvättställ IDO Seven D 11113 Färg: vit B 56 H 44 D 17 Wc-fixtur med cistern 91372 B 50 H 108 D 14,5 Wc-skål IDO Seven D Image 76120 Färg: vit. B 36 H 34,3 D 52

Exkl. blandare, bottenventil. 1.170:Exkl. wc-skål, tryckknapp. 4.357:5.200:-

Wc-stol IDO Seven D 37610 Färg: vit. B 36 H 85 D 65

I butik

Wc-stol IDO Seven D Image 36214 Färg: vit B 36 H 85 D 65

I butik

IFÖ

Pris

Badkar Ifö badkar BKFF

BKFF 1600. Färg: vit. B 158,5 H 52 D 68 Ifö BKFF bensats. Färg: vit.

6.583:2.529:-

Badkar Ifö Badkar BKFF

Badkar 1500. Färg: vit. B 148,5 H 52 D 68,2 Badkar bensats. Färg: vit.

6.583:2.529:-

Badkar Ifö BKFF badkar svart

Badkar. Färg: svart utsida, vit insida. B 158,5 H 52 D 68,2 Badkar bensats. Färg: vit.

10.154:2.529:-

Badkar Ifö BKFF svart

Badkar. Färg: svart utsida, vit insida. B 148,5 H 52 D 68,2 Badkar bensats. Färg: vit.

10.154:2.529:-

Badkar Ifö Caribia badkar halvfront

Badkar för halvfront. Färg: vit. B 157 H 51,5 D 69,5

4.056:-

Halvfront med stativ. Färg: vit. B 157 H 51,5 D 69,5

2.840:-

Badkar för halvfront 15. Färg: vit. B 147 H 51,5 D 69,5

4.056:-

Halvfront med stativ 15. Färg: vit. B 147 H 51,5 D 69,5

2.840:-

Badrumsmöbler Ifö Parade

Underskåp. Färg: vit. B 60 H 61,5 D 36,8 Tvättställ 7742 Compact. Färg: vit. B 62 H 16 D 42

2.413:- st. Exkl. blandare. 2.428:- st.

153


Pris Högskåp. Färg: vit. B 30 H 179 D 36,8

5.274:-

Spegelskåpspaket OSPP 60. Färg: vit. B 60 H 66 D 27,8

5.830:- st.

Badrumsmöbler Ifö Sense Art

Underskåp SUS 90L2. Färg: ljus ek. B 90 H 52 D 46,6 Tvättställ 90 cm. Färg: vit. B 92 H 16 Ø 52 Överskåp SOS 60 L. Färg: ljus ek. B 60 H 32 D 16,6 Högskåp. Färg: ljus ek. B 30 H 176 D 41,6 OSB 90 spegel. B 90 H 64 D 3,8 Duschdörrar Ifö Space 2000 Färg: naturanodiserad. B 90 H 190 Duschkabin Ifö Next duschkabin NKH Färg: vit. B 90 H 200

9.411:Exkl. blandare. 3.584:4.270:13.944:- st. 4.761:Exkl. blandare 4.058:- st. Exkl. termostatblandare. Från 8.333:-

Duschkabin Ifö Solid SKR Färg: vit med klart glas. B 90 H 210 Från 17.495:Möbelpaket Ifö Cera möbelpaket 2322 Färg: vit. B 57 H 68,5 D 43,5

Exkl. blandare. 2.803:-

Möbelpaket Ifö Sign möbelpaket 7322 Färg: vit. B 57 H 68,5 D 43,5

Exkl. blandare. 2.856:-

Möbelpaket Ifö Sign möbelpaket 7358 Färg: vit. B 51 H 68,5 D 29

Exkl. blandare. 2.971:-

Möbelpaket Keramag by Ifö - Renova

Keramag by Ifö- Renova möbelpaket. Färg: vit. B 48,5 H 46,3 D 41

4.420:-

Keramag by Ifö - Renova tvättställ. Färg: vit. B 48,5

Exkl. blandare. 1.176:-

Tvättställ Ifö Cera tvättställ 2322 Färg: vit. B 57 H 19 D 43,5

Exkl. blandare. 1.176:-

Tvättställ Ifö Sign tvättställ 7322 Färg: vit. B 57 H 16 D 43,5

Exkl. blandare. 1.153:-

WC-stol Ifö Sign Art WC-stol 6840 Färg: vit. B 35,5 H 86 D 65

9.240:-

WC-stol Ifö Sign Art WC-stol vägghängd 6775 Färg: vit. H 33 D 52

Exkl. spolknapp och inbyggd cistern. 3.860:-

WC-stol Ifö Sign WC-stol 6820 Barnmodell. Färg: vit. B 35 H 74,2 D 53,5

5.498:-

WC-stol Ifö Sign WC-stol 6832 Färg: vit. B 35 H 86 D 60,5

5.825:-

WC-stol Ifö Sign WC-stol 6860 Färg: vit. B 35,5 H 86 D 65

I butik

WC-stol Ifö Sign WC-stol vägghängd 6893 Färg: vit. B 35,5 H 76 D 66 INR

5.825:Pris

Badkarsskärm Basic Isabel Färg: 6 mm klarglas och blank profil. B 80 H 145 Duschdörr ARC Victoria Modell 2 Färg: kaveldun, frostat, grått, björk, vass, opal frost, textur glas. Beslag i blank krom. B 20-90 H 200 Duschhörna ARC Victoria Modell 15 Färg: klarglas, frostat, grått, opal frost, textur glas. B 55-140 H 200 D 15-100

2.990:Från 8.690:Från 26.690:-

Duschhörna LINC Angel Färg: klart, klart ShowerGuard, frostat, randigt, textur, grått eller grönt glas. Profiler i blank silver, matt silver, vitlack. B 70, 80, 90, 100 H 191 Från 6.890:Duschhörna LINC Diamond Färg: klart, frostat glas. Profiler i blank silver, matt silver eller vitlack. B 80, 90 H 191 Från 9.990:Duschhörna LINC Niagara Färg: klart ShowerGuard, frostat, randigt, textur, sinus klar, sinus frost, grått glas.

Profiler i blank silver, matt silver, vitlack. B 70, 80, 90, 100 H 191 Från 6.890:-

Duschskärm BASIC Ramona Färg: 6 mm klarglas och blank profil. B 80, 90 H 210 D 20-100 Duschvägg ARC Victoria Walk-in Färg: klart, frostat, grått, opal frost, textur glas. B 100-200 H 200 D 20-100

Exkl. duschdraperi. 3.590:Från 12.990:-

Duschvägg LINC Josephine Färg: klart, klart med ShowerGuard, frostat, zebra frostat, zebra svart glas. Profil i blank silver, matt silver. B 77,5-87,5 H 191 Från 5.290:Takduschset ARC 30 Färg: blank krom. B 26,7 H 94,4-149,4 D 46,6

154

10.990:-

Termostatblandare för dusch ARC 30 Färg: blank krom. B 26,7 H 5,1 D 7,2

4.490:-

Takduschset LINC 20 Färg: blank krom. B 26,7 H 94,4-149,4 D 52,9-56,6

8.990:-

Takduschset LINC 21 Färg: blank krom. B 26,4 H 113,6 D 39,9

6.990:-

Takduschset LINC 22 Färg: blank krom. B 29,1 H 73,2-123,2 D 44

7.490:-

Termostatblandare för dusch LINC 20 Färg: blank krom. B 26,7 H 5,1 D 7,2

3.490:-

Termostatblandare för dusch LINC 21 Färg: blank krom. B 26,4 H 3,8 D 7,9

2.190:-

Termostatblandare för dusch LINC 22 Färg: blank krom. B 26,4 H 3,8 D 7,9

2.590:-

Tvättställsblandare ARC 30 Färg: blank krom. B 4,5 H 14,8 D 14,2

2.990:-

Tvättställsblandare LINC 20 Färg: blank krom. B 4,5 H 13,9 D 13,5

2.790:-

Tvättställsblandare LINC 21 Färg: blank krom. B 4,4 H 16,3 D 15,4

1.990:-

Tvättställsblandare LINC 22 Färg: blank krom. B 16,5 H 23,5 D 14,2

2.190:-


KANDRE

Pris

Toalettsits Kan 2001 Färg: finns i en mängd färger, schatterad och motiv.

Från 615:-

Toalettsits Kan 3001 Färg: vit, svart, shadow, dawn, stone, apricot, coral, magic purple, berry, lagoon, lime.

Från 699:-

Toalettsits Kan 3001 Exclusive med mjukstängning Färg: vit, svart, shadow, dawn, stone, apricot, coral, magic purple, berry, lagoon, lime.

Från 1.120:-

Toalettsits Kan Exclusive soft close Färg: finns i 21 olika färger och material.

Från 989:-

Toalettsits Kanlette Färg: vit.

360:-

Toalettsits Kan Nordia Passar IFÖ Cera. Färg: vit, svart, ultramarin, silver, matt silver.

Från 845:-

Toalettsits Kan Relief Färg: vit, svart, silver.

Från 780:-

Toalettsits Kanwood Färg: ek, körsbär, vitlasyr, antik, mahogny, valnötsbets, mörkbets.

Från 1.175:-

Toalettsits Kanwood Nordia Färg: björk, ek.

Från 1.240:-

LEAKOMATIC VATTENFELSBRYTARE LEAKOMATIC VILLA LOM 100020 Färg: mässing. B 11,4 H 21,6 D 13

Pris Exkl. nipplar, filter. 5.950:-

LEIJMA

Pris

Badrumsmatta KLEINE WOLKE CUBETTO B 65 H 90

1989:-

Duschdraperi SPIRELLA MONDY Färg: grey, brown. B 180 H 200

879:-

Duschdraperi SPIRELLA URBAN Färg: black. B 180 H 200

705:-

Fristående accessoarer SPIRELLA Darwin Hammered

285:-

Tvåldispenser Färg: copper, pearl black, silver. B 8 H 14,5 D 8 Ø 8 Tvålkopp Färg: copper, pearl black, silver. B 14,5 H 4 D 10

159:-

Tandborstmugg Färg: copper, pearl black, silver. B 8 H 11 D 8 Ø 8

159:485:-

WC-borste Färg: copper, pearl black, silver. B 11 H 41,5 D 11 Ø 11 Frotté MÖVE Superwuschel Färg: snow, ivory, rubin, orange, black, ketchup, berry, viola, sky, lagoon, deep sea, lime, kiwi, terracotta, mokka, silver, graphit, stone. Gästhandduk 30*50 B 30 H 50

89:-

Handduk 50*70 B 50 H 70

159:-

Badlakan 80*150 B 80 H 150

519:-

Duschmatta B 50 H 70

209:-

MILLER

Pris

BADRUMSMÖBEL Boardwalk

Kommod. Inklusive porslinstvättställ. Färg: vit. B 94,5 H 86 D 51,5 Blandare Column. Färg: krom. H 15 Bottenventil ”Pop-up”. Färg: krom. Ø 6,8

Exkl. blandare. 23.490:1.850:495:-

Vitrinskåp. Färg: vit. B 35 H 126 D 37,5

6.595:-

Krok Stockholm. Färg: krom. H 11,5 D 8

295:-

Fristående Spegel 3ggr förstoring. Färg: krom. H 40,5 Ø 19

850:-

BADRUMSMÖBEL Nova

Badrumsskåp med spegeldörrar. Färg: vit. B 117,5 H 72 D 14,5 Kommod. Inklusive porslinstvättställ. Färg: vit med bänkskiva i svart diabas. B 120 H 59 D 50

14.950:Exkl. blandare. 31.950:-

Väggskåp. Färg: vit. B 38 H 38 D 21

3.950:- st.

Blandare Logos. Färg: krom. H 16,5 D 18

3.500:- st.

Bottenventil ”Pop-up”. Färg: krom. Ø 6,8

495:- st.

BADRUMSMÖBEL Oakland

Spegel. Färg: naturell ek. B 51 H 72,5 D 14 Kommod. Inklusive porslinstvättställ. Färg: naturell ek. B 60 H 70 D 35 Blandare Column. Färg: krom. H 15 Bottenventil ”Pop-up”. Färg: krom. Ø 6,8 Väggskåp. Färg: naturell ek. B 51 H 27 D 20

3.805:Exkl. blandare. 7.995:1.850:495:3.270:-

155


Pris Hylla. Färg: naturell ek. B 51 H 30 D 150

995:-

Krok Bond. Färg: krom. Ø 5,8

140:- st.

BADRUMSMÖBEL Plaza

Badrumsskåp med spegeldörrar. Färg: vit. B 70 H 72,5 D 13 Kommod. Inklusive porslinstvättställ. Färg: vit. B 71,5 H 61 D 51,5 Blandare Kubik. Färg: krom. H 17 D 15 Bottenventil ”Pop-up”. Färg: krom. Ø 6,8 Väggskåp. Färg: vit. B 68 H 27,5 D 20 Krok Metro. Färg: krom. Ø 3,5

8.610:Exkl. blandare. 10.950:3.500:495:2.705:- st. 175:- st.

BADRUMSMÖBEL Stenbänkskiva. Grå bohusgranit.

I butik

BADRUMSMÖBEL Stenbänkskiva. Vit carraramarmor.

I butik

BADRUMSMÖBEL Traditional.

Badrumslampa. Färg: krom. Spegel. Färg: vit. B 46 H 67,5 D 15 Kommod. Inklusive porslinstvättställ. Färg: vit. B 53,5 H 90,5 D 37,5 Blandare Classic. Färg: krom. B 20 H 11 D 17

MORA Duschblandare Mora Classic Färg: krom, krom/guld. Duschset Mora Cera S1 Färg: krom. Duschset Mora Inxx Shower System Kit Färg: krom.

3.750:Exkl. blandare. 11.900:2.950:Pris 2.243:971:12.141:-

Duschset Mora MMIX Bathroom Concept Färg: krom/svart.

7.505:-

Duschset Mora MMIX S6 Färg: krom.

2.239:-

Duschset Mora MMIX Shower Kit Färg: krom.

3.063:-

Duschset Mora MMIX Shower System Kit Färg: krom/svart. Duschset Mora Rexx Bathroom Concept Färg: krom.

5.850:14.095:-

Duschset Mora Rexx S5 Färg: krom, krom/svart, rostfritt.

4.098:-

Duschset Mora Rexx S6 Färg: krom, krom/svart, rostfritt.

4.098:-

Duschset Mora Rexx Shower System Kit Färg: krom.

11.299:-

Elektroniskt styrd köksblandare Mora Styxx Färg: krom.

13.286:-

Köksblandare Mora Cera High Line Färg: krom.

2.059:-

Köksblandare Mora Inxx A1 Färg: krom, rostfritt.

4.909:-

Köksblandare Mora Inxx A5 Färg: krom.

5.545:-

Köksblandare Mora Izzy Färg: krom, rostfritt.

3.910:-

Köksblandare Mora MMIX Care Färg: krom.

2.059:-

Köksblandare Mora MMIX K5 Färg: krom.

2.234:-

Köksblandare Mora MMIX K6 Färg: krom.

2.436:-

Köksblandare Mora Rexx K5 Färg: krom/svart, krom, rostfritt.

5.068:-

Köksblandare Mora Rexx K6 Färg: krom/svart, krom, rostfritt.

4.586:-

Köksblandare Mora Rexx K7 Färg: krom/svart, krom, rostfritt. SPA-BLANDARE Mora Inxx 4-håls Spa-blandare Färg: krom.

156

2.195:-

4.586:15.096:-

Takdusch Mora Cera Shower System S1 Färg: krom.

4.296:-

Takdusch Mora Cera Shower System S2 Färg: krom.

3.789:-

Takdusch Mora MMIX Shower System S6 Färg: krom.

4.940:-

Termostatblandare Mora Cera Duschblandare 40 cc. Färg: krom.

2.339:-

Termostatblandare Mora Cera Duschblandare 160 cc. Färg: krom.

1.785:-

Termostatblandare Mora Inxx A1 Duschblandare Färg: krom. Finns även i rostfritt.

3.873:-

Termostatblandare Mora MMIX Badkarsblandare Färg: krom, krom/svart.

3.106:-

Termostatblandare Mora MMIX Care Badkarsblandare Färg: krom/svart, krom/lime.

3.236:-


Pris Termostatblandare Mora MMIX Care Duschblandare Färg: krom/svart, krom/lime.

2.398:-

Termostatblandare Mora MMIX Duschblandare Färg: krom, krom/svart.

2.268:-

Termostatblandare Mora Rexx T5 Badkarsblandare Färg: krom, krom/svart, rostfritt.

4.703:-

Termostatblandare Mora Rexx T5 Duschblandare Färg: krom, krom/svart, rostfritt.

3.854:-

Tvättställsblandare Mora Cera Färg: krom.

1.388:-

Tvättställsblandare Mora Classic Färg: krom.

4.448:-

Tvättställsblandare Mora Inxx A1 Färg: krom, rostfritt.

3.759:-

Tvättställsblandare Mora Inxx A2 Färg: krom.

4.190:-

Tvättställsblandare Mora Inxx A5 Färg: krom.

4.934:-

Tvättställsblandare Mora Izzy Färg: krom, rostfritt.

3.085:-

Tvättställsblandare Mora MMIX Care Färg: krom.

1.653:-

NIBE

Pris

Ackumulatortank NIBE VPB 200 B 62 H 150 D 60

I butik

Ackumulatortank NIBE VPB 300 B 62 H 180 D 60

I butik

Bergvärmepump NIBE F1126 B 62 H 150 D 60

I butik

Bergvärmepump NIBE F1145 B 62 H 150 D 60

I butik

Bergvärmepump NIBE F1226 B 62 H 180 D 60

I butik

Bergvärmepump NIBE F1245 B 62 H 180 D 60

I butik

Frånluftsmodul NIBE FLM B 60 H 39,6 D 55,6

I butik

Frånluftsvärmepump NIBE F370 B 60 H 210 D 61,6

I butik

Frånluftsvärmepump NIBE F470 B 60 H 210 D 61,6

I butik

Frånluftsvärmepump NIBE F750 B 60 H 210 D 61

I butik

Inomhusmodul NIBE EVP 270 B 60 H 156 D 70

I butik

Inomhusmodul NIBE EVP 510 B 75 H 181 D 95

I butik

Inomhusmodul NIBE VVM 300 B 60 H 188 D 61,5

I butik

Luft/vatten-värmepump NIBE F2300 B 145,5 H 168,5 D 62

I butik

Luft/vatten-värmepump NIBE VVM 500 B 76 H 190 D 90

I butik

Luft/Vatten-värmepump NIBE F2026 B 120 H 105 D 52

I butik

Luft/Vatten-värmepump NIBE SPLIT - ACVM 270 B 60 H 176 D 66

I butik

Luft/Vatten-värmepump NIBE SPLIT - AMS 10-12 B 97 H 84,5 D 66

I butik

Luft/Vatten-värmepump NIBE SPLIT - AMS 10-8 B 78 H 75 D 34

I butik

Pelletsbrännare NIBE PB 20 B 20 H 47 D 57

I butik

Styrmodul luft/vatten NIBE SMO 10 B 40,6 H 40,5 D 15

I butik

Varmvattenberedare NIBE COMPACT Från 9.337:Varmvattenberedare NIBE COMPACT Sol B 60 H 171 D 61,5

12.719:-

Varmvattenberedare NIBE EMINENT Från 4.640:Varmvattenberedare NIBE NIBETTE B 39,5 H 39,5 D 30,5

4.659:-

Villapannor NIBE PELLUX 100 B 52,5 H 94 D 80

I butik

Villapannor NIBE PELLUX 200 B 60 H 150 D 72

I butik

Villapannor NIBE VEDEX 1000 B 45 H 102 D 83

I butik

Villapannor NIBE VEDEX 3300 B 45 H 107 D 88

I butik

NORDHEM Badkarsskärm Gotland Kromade profiler. Färg: klart glas. B 116 H 140

Pris Exkl. blandare och munstycke. 3.920:-

Duschhörna Bohus Finns i följande mått: 90x90, 100x100. Kromade profiler. Färg: klart glas, klart + screenat glas. H 195 Från 7.980:Duschhörna Jämtland Finns i följande mått: 80x80, 90x90, 100x100 Färg: klart extra transparent 8 mm tjockt glas, kromade gångjärn. H 195

Exkl. blandare. Från 10.520:-

Duschhörna Sörmland Finns i följande mått: 80x80, 90x90, 100x100. Kromade profiler. Färg: klart, tonat, screenat glas. H 195 Från 6.820:Duschhörna Värmland Finns i följande mått: 80x80, 90x90, 100x100 Färg: klart extra transparent 8 mm tjockt glas, kromade gångjärn. H 195 Från 10.520:-

157


Pris Elpatron Finns i effekt 150, 300 och 600 watt. Färg: vit, antracit, krom, borstat.

Exkl. handdukstork. Från 1.601:-

Handdukstork Ekenäs Färg: krom. B 68 H 68 D 17

Exkl. ventiler, elpatron. Från 7.650:1.368:-

Ventilset VK5 Färg: krom. Handdukstork Mälsåker Effekt 400 watt. Färg: högblankt svart glas, kromade bågar. B 40 H 120

12.950:-

Handdukstork Rosendal Handdukstork. Storlekar: bredd 4, 12, 26, 42 cm. Höjd 150 cm. Bredd 26, 42 även i höjd 95 cm. Färg: antracit, krom, borstat rostfritt stål.

Från 2.356:Från 995:-

Ventilset vinkel VK7 Färg: antracit, krom, borstat.

Handdukstork Ulriksdal Finns i 3 bredder: 50, 70 och 90 cm. Höjder: 61, 84 och 130 cm. Färg: antracit, krom, borstat rostfritt stål. B 50 H 61 Exkl. elpatron, vattenventil. Från 6.213:Handdukstork Nääs Finns även i bredd 60 och höjd 121 cm. Färg: krom, borstat rostfritt stål. B 50 H 78

Exkl. ventiler, elpatron. Från 4.296:-

Vattenventil NH-ventil Manuell för både 1- och 2-rörssystem. Finns även med termostat i vitt eller krom. Färg: vit, antracit, krom, borstat. NORO

Exkl. rörkopplingar. Från 1.195:Pris

Badkar Noro Old England Black Färg: svart. B 156 H 79 D 72

7.995:-

Badkar Noro Sundborn Färg: vit. B 160 H 79,5 D 68,5

7.995:-

Badrumsmöbel Noro Fix

Noro Fix 750 tvättställsskåp vänster. Färg: matt vit ram. B 76 H 59 D 40

Noro Fix 750 spegel. Färg: matt vit ram. B 75 H 72 D 17

Noro Fix högskåp. Färg: matt vit ram. B 28 H 174 D 31

Exkl. blandare, bottenventil, vattenlås. 4.000:1.995:2.995:-

Badrumsmöbel Noro Polo

Noro Polo 900 tvättställsskåp höger. Färg: matt svart ramlucka. B 90 H 54 D 36

Exkl. blandare, bottenventil, vattenlås. 9.000:-

Noro Polo 900 spegel. Färg: matt svart ramlucka. B 90 H 70 D 20

3.995:-

Noro Polo högskåp. Färg: matt svart ramlucka. B 35 H 164,5 D 33

4.495:-

Badrumsmöbel Noro Relounge

Relounge Spegel. Färg: vit högglans. B 120 H 72 D 25 Relounge tvättställsskåp 1200 duo. Färg: vit högglans. B 120 H 50 D 42

Exkl. lampa. 3.695:Exkl. blandare, bottenventil, vattenlås. 12.000:-

Relounge högskåp. Färg: vit högglans. B 35 H 161 D 34

5.495:-

Noro Relounge belysning. B 48,5 H 5 D 13

1.300:-

Badrumsmöbel Noro Sand

Noro Sand 550 spegel. Färg: matt svart B 57 H 82 D 16 Noro Sand 550 tvättställsskåp. Färg: matt svart B 54,5 H 46 D 47

1.895:Exkl. blandare, bottenventil, vattenlås. 7.500:-

Noro Sand 550 hylla. Färg: matt svart B 55 H 2,5 D 14,5

600:-

Noro Sand halvskåp. Färg: matt svart B 32 H 80 D 32,5

3.495:-

Badrumsmöbel Noro Seaside

Noro Seaside Spegel. Färg: matt vit. B 91 H 72 D 10,5 Noro Seaside tvättställsskåp. Färg: matt vit ramfront. B 89 H 47 D 44 Noro Seaside högskåp. Färg: matt vit ramfront. B 35 H 156 D 34

3.995:Exkl. blandare, bottenventil, vattenlås. 11.000:5.495:-

Badrumsmöbel Noro Sundborn

Noro Sundborn 900 spegel. Färg: matt vit ramlucka. B 90,5 H 75 D 14 Noro Sundborn 900 tvättställsskåp. Färg: matt vit ramlucka. B 91,5 H 85 D 46 Noro Sundborn sidoskåp. Färg: matt vit ramlucka. B 32 H 106 D 35

3.995:-

Dusch Noro Shine Birds Färg: aluminiumprofil, vit profil. B 100 H 200

9.495:-

Duschkabin Noro Pacific R 99SMC Färg: vit. B 90 H 205 D 90 Duschkabin Noro Wave Färg: vit profil, aluminium. B 90 H 241 D 90 ORAS

158

4.495:Exkl. blandare, bottenventil, vattenlås. 11.500:-

Exkl. termostatblandare, kabingenomföring. 8.995:12.995:Pris

Beröringsfri Tvättställsblandare Il Bagno Alessi by Oras 8514F Färg: krom.

5.330:-

Beröringsfri Tvättställsblandare Oras Cubista 2814F Färg: krom.

4.235:-

Beröringsfri Tvättställsblandare Oras Electra 6150F Färg: krom.

3.175:-

Beröringsfri Tvättställsblandare Oras Electra 6330F Färg: krom.

3.675:-

Beröringsfri Tvättställsblandare Oras Vienda 1714F Färg: krom.

1.990:-


Pris Duschset Il Bagno alessi Dot by Oras 8690 Färg: krom.

6.400:-

Duschset Oras Apollo 320H Färg: krom.

765:-

Duschset Oras Hydra 390 Färg: krom.

2.490:-

Duschset Oras Natura 500 Färg: krom.

1.575:-

Köksblandare La Cucina Alessi by Oras 8535 Färg: krom.

4.465:-

Köksblandare Oras Aventa 5932 Färg: krom.

4.505:-

Köksblandare Oras Cubista 2839F Färg: krom.

4.325:-

Köksblandare Oras Safira 1039 Färg: krom.

2.615:-

Köksblandare Oras Vega 1839F Färg: krom.

2.930:-

Takduschset Oras Cubista 2893 Färg: krom.

11.560:-

Takduschset Oras Hydra 392 Färg: krom.

7.610:-

Tvättställsblandare Il Bagno Alessi Dot by Oras 8610 Färg: krom.

5.140:-

Tvättställsblandare Il Bagno Alessi One by Oras 8500 Färg: krom.

5.140:-

Tvättställsblandare Oras Cubista 2810 Färg: krom.

2.110:-

TERMOSTATblandare Oras Cubista 2880 Färg: krom.

4.100:-

TERMOSTATblandare Oras Cubista 2885 Färg: krom.

4.820:-

TERMOSTATblandare Oras Eterna 6380 Färg: krom.

4.160:-

TERMOSTATblandare Oras eterna 6385 Färg: krom.

4.810:-

TERMOSTATblandare Oras Nova 7464 Färg: krom.

1.980:-

TERMOSTATblandare Oras Optima 7147 Färg: krom.

2.905:-

TERMOSTATsblandare Oras Optima 7167 Färg: krom.

2.270:-

Tvättställsblandare Oras Safira 1010 Färg: krom.

1.325:-

Tvättställsblandare Oras Vega 1810 Färg: krom.

1.470:-

PURMO OCH THERMOPANEL

Pris

Designradiatorer Paros Färg: vit. B 53 H 180 D 7,3 Från 3.839:Designradiatorer Tinos Färg: vit. B 47,5 H 180 D 7,3 Från 3.729:Golvvärme ClickJet S

I butik. Se prisexempel på s. 119.

Golvvärme TempCo VT anslutningsblock Färg: krom, vit. B 13 H 9

3.281:-

Handdukstorkar Etthålsventil PVB CH 1-2 rör Färg: krom.

1.861:-

Handdukstorkar Flores 0805 CM Chrome Färg: krom. B 50 H 77 Från 3.669:Handdukstorkar Flores 1205 C Färg: vit. B 50 H 122,2

3.333:-

Panelradiatorer Thermopanel V4 Plan och Ramo Färg: vit. B 40 H 30 D 62 Från 2.076:PURUS

Pris

Designvattenlås

Golv.

I butik

Vägg.

I butik

Inspektionsgaller Wave.

943:-

Designsilar/klinkerramar Purus Square

Red.

1.352:-

Platinum.

982:-

Tile Insert.

611:-

Wave.

780:-

Golvbrunnar Purus Corner Red.

9.250:-

Platinum.

6.655:-

Tile Insert.

5.454:-

Wave.

6.036:-

159


Pris Golvbrunnar Purus Line Wave. Twist.

Från 6.456:Från 4.964:-

Pearl.

Från 6.456:-

Rib.

Från 6.456:-

Chess.

Från 6.456:-

Tile Insert.

Från 5.955:-

Black.

Från 9.670:-

Platinum.

Från 7.013:-

Red.

Från 9.670:-

ROBOTA

Pris

CENTRIFUGALPUMP MATRIX Från 4.795:GLASFIBERARMERAD HYDROFOR WELLMATE HP Från 4.256:GLASFIBERARMERAT TRYCKKÄRL WELLMATE WM Från 2.688:KOMPLETT PUMPPAKET 4” (96 mm)

13.125:-

PUMPAUTOMAT JEX 100M-25

4.063:-

PUMPAUTOMAT JEX 100M-PWB20H

4.925:-

PUMPPAKET UE M40/10A MED TPW60

9.295:-

PUMPSTATION SERIE LINE RYDÉNS

I butik Pris

PLAFOND Arena Färg: vit/krom. H 11 Ø 28

Exkl. ljuskälla. 598:-

PLAFOND Nelly Färg: vit eller satin. H 9,5 Ø 31

Exkl. ljuskälla. 398:-

PLAFOND Nimbus 4 Färg: krom/vit. B 30 H 12,5

1.249:-

PLAFOND Ocean 1 Färg: vit. H 8 Ø 25

Exkl. ljuskälla. 595:-

PLAFOND Ocean 2 Färg: vit. H 9 Ø 40

Exkl. ljuskälla. 995:-

SKÅPSBELYSNING Slim Färg: krom. B 48 H 15 D 9

1.698:-

TAKPLAFOND Cluster 3 Färg: vit/krom. B 25 H 21

995:-

TAKPLAFOND Cluster 9 Färg: vit/krom. B 44 H 31

2.359:-

VÄGGLAMPA Igloo 1 Färg: krom/vit. B 10,5 H 9 D 14 VÄGGLAMPA Igloo 3 Färg: krom/vit. B 45 H 9 D 14

598:1.149:-

VÄGGLAMPA Nimbus 1 Färg: krom/vit. B 10 H 12 D 9

519:-

VÄGGLAMPA Nimbus 3 Färg: krom/vit. B 46 H 12,5 D 10

998:-

VÄGGLAMPA Polar Färg: krom/klar. H 18 D 14

429:-

VÄGGLAMPA Wall Färg: svart, vit eller aluminium. H 13 D 9

998:-

SMEDBO

Pris

Badrumstillbehör Air

Hållare till hårfön och plattång. B 12 H 2 D 9,7

379:-

Toalettpappershållare. B 12,6 H 8,8 D 4,1

379:-

Toalettpappershållare med lock. B 12,6 H 8,8 D 4,1

489:-

Handduks/badlakanskrok. B 1,6 H 4,7 D 3,6

205:-

Dubbel handduksstång. B 61 H 1,4 D 11

859:-

Badrumstillbehör House Toalettpappershållare. B 13,9 H 9,5 Dubbelkrok. B 9 H 4,5 Tvåldispenser med frostat glas. B 6 H 18 D 8,4 Badrumstillbehör Outline Rak- och sminkspegel. B 20 H 20 D 28

160

279:259:539:1.439:-


Pris Badrumstillbehör Pool Handduksring. B 20 H 15

315:-

Toalettpappershållare. B 13,8 H 13,6 D 3,2

285:-

Dubbelkrok. B 8 H 4

289:-

Badrumstillbehör Sideline

Tvålkorg. Färg: förkromad mässing. B 25 H 60 D 10,3 Tvålkorg för duschblandare. Färg: förkromad mässing. B 21,7 H 36 D 13,4 Designduschkorg i två plan.

SVEDBERGS Akrylbadkar Duschbadkar 150 Färg: vit. B 150 H 60 D 85

489:579:1.329:Pris Exkl. gavel. Från 9.595:-

Akrylbadkar Hörnbadkar 140 Färg: vit. B 140 H 65 D 140 Från 9.890:Akrylbadkar Hörnbadkar 170 Färg: vit. B 170 H 61 D 110 Från 9.890:Akrylbadkar Rektangulärt badkar 160 Färg: vit. B 160 H 58 D 75

Exkl. gavel. Från 7.995:-

Akrylbadkar Rektangulärt badkar 180 Färg: vit. B 180 H 64 D 90

Exkl. blandare, gavel. Från 9.890:-

Ångdusch S-Box 150 B 150 H 213 D 90 Från 33.845:Badkar Emaljbadkar 160 Färg: vit. B 160 H 51 D 70 Badkar Gjutmarmorbadkar Oval 170 B 170 H 64 D 72

Exkl. blandare. 5.045:Exkl. blandartorn. 20.455:-

Badkar Gjutmarmorbadkar R158 B 158 H 67 D 70

Exkl. blandare. 11.015:-

Badkar Gjutmarmorbadkar R180 B 180 H 67 D 81

Exkl. blandare. 16.780:-

Badkar Gjutmarmorbadkar Round 160 H 65 Ø 160

Exkl. blandare. Från 28.200:-

Badrumsmöbel Bianca

Underdel 90 med porslinstvättställ och integrerat handtag. Färg: röd. B 120 H 62 D 32

Exkl. blandare. 9.340:-

Överdel rund spegel. B 90 Ø 90

3.905:-

Högskåp. Färg: röd. B 30 H 122 D 20

2.690:-

Högskåp. Färg: röd. B 30 H 170 D 20

3.410:- st

Badrumsmöbel Bianca

Underdel 60 med porslinstvättställ. Färg: vit. B 60 H 62 D 32 Handtag Profil. Färg: vit. B 60

Exkl. blandare. 4.335:320:-

Överdel D-light. Färg: vit. B 60 H 77 D 10

5.570:-

Väggskåp. Färg: vit. B 30 H 70 D 15

1.230:-

Badrumsmöbel Bianca

Underdel 90 med porslinstvättställ. Färg: grå. B 90 H 62 D 32 Handtag Bygel. Färg: vit. B 90 Överdel Top-Mirror. Färg: vit. B 90 H 70 D 17,5

Exkl. blandare. 6.805:405:4.715:-

Badrumsmöbel Classic

Underdel 65 med porslinstvättställ. Färg: vit. B 65 H 64 D 38 Handtag nr 1. Färg: krom.

Exkl. blandare. 7.005:100:- st

Överdel Top-Mirror. Färg: vit. B 65 H 70 D 17,5

4.175:-

Väggskåp med vit ram, frostglas. Färg: vit. B 40 H 70 D 15

2.640:-

Handtag nr 1. Färg: krom.

60:- st

Badrumsmöbel Classic

Underdel 90 med porslinstvättställ. Färg: ek. B 90 H 64 D 38 Handtag nr 3. Färg: krom.

Exkl. blandare. 10.490:200:- st

Överdel Top-Line. Färg: ek. B 90 H 70 D 14

7.410:-

Högskåp. Färg: ek. B 40 H 170 D 35

6.230:-

Handtag nr 3. Färg: krom.

90:- st

Badrumsmöbel Easy

Underdel 40 med porslinstvättställ. Färg: vit. B 40 H 64 D 35

Exkl. blandare. 2.985:-

161


Pris Spegelskåp. Färg: vit. B 65 H 18 D 40

3.725:-

Badrumsmöbel Easy

Underdel 45 med porslinstvättställ. Färg: gråbetsad. B 45 H 60 D 20 Överdel Spegel med sidoljus. B 45 H 70 D 4

Exkl. blandare. 2.140:1.930:-

Badrumsmöbel Easy

Underdel 90 med låda och porslinstvättställ. Färg: gråbetsad. B 90 H 60 D 32

Exkl. blandare. 5.935:-

Överdel Spegel 90. B 90 H 70 D 5

2.980:-

Högskåp 170x30 gråbetsad. Färg: gråbetsad med frostglas. B 30 H 170 D 35

3.835:- st

Badrumsmöbel Easy

Underdel 55 med dörrar och porslinstvättställ. Färg: ek. B 55 H 60 D 32 Överdel rund spegel 75. B 75 D 5 Ø 75

Exkl. blandare. 3.085:3.290:-

Badrumsmöbel Indigo

Underdel 90 med porslinstvättställ Lagun. Färg: gråbetsad. B 90 H 58 D 50 Handtag 4 Bygel slim. Färg: krom. Överdel D-Light. Färg: gråbetsad. B 90 H 77 D 10

Exkl. blandare. 12.325:130:- st 6.990:-

Badrumsmöbel Indigo

Underdel 140 med porslinstvättställ Zero och granitbänkskiva. Färg: ek. B 140 H 64 D 50 Handtag Profil. Färg: matt krom. Överdel med spegel inkl. halogen. B 70 H 84 D 16 Vägghylla. Färg: ek. B 70 H 2,5 D 20 Högskåp med frostglas. Färg: ek. B 40 H 170 D 35 Handtag Profil. Färg: matt krom. B 40 Underdel med bänkskiva i granit. Färg: ek. B 70 H 51 D 35 Handtag Profil. Färg: matt krom. B 70

Exkl. blandare. 19.780:320:- st 2.995:480:- st 5.615:- st 320:- st 7.610:320:- st

Badrumsmöbel Indigo

Underdel 90 med porslinstvättställ Mist. Färg: vit ask. B 90 H 61 D 35 Handtag Profil. Färg: matt krom. B 90

Exkl. blandare. 11.430:320:- st

Överdel spegel. B 90 H 70 D 5

2.980:-

Högskåp med spegeldörr. Färg: vit ask. B 40 H 170 D 35

5.615:-

Badrumsmöbel Indigo

Underdel 60 med proslinstvättställ Vågen. Färg: vit. B 60 H 64 D 35 Handtag Bygel. Färg: krom.

Överdel Top-Line. Färg: vit. B 60 H 70 D 14

Exkl. blandare. 7.595:130:- st 5.275:-

Badrumsmöbel Joy

Underdel 105 med gjutmarmortvättställ. Färg: vit. B 105 H 50 D 51 Överdel spegel med runda hörn. B 105 H 70 D 5

Exkl. blandare. 19.355:4.015:-

Badrumsmöbel Joy

Underdel 105 med gjutmarmortvättställ. Färg: svart. B 105 H 50 D 51

Exkl. blandare. 19.355:-

Överdel 70 ramspegel LED. Färg: svart. B 105 H 70 D 8

5.190:-

Högskåp. Färg: svart. B 35 H 152 D 34

6.890:-

Badrumsmöbel Joy

Underdel 140 med gjutmarmortvättställ. Färg: ljus ek. B 141 H 50 D 51

Exkl. blandare. 26.250:-

Överdel 140 ramspegel LED. Färg: ljus ek. B 140 H 70 D 8

5.590:-

Högskåp. Färg: ljus ek. B 35 H 152 D 34

6.890:-

Badrumsmöbel Joy

Underdel 70 med gjutmarmortvättställ. Färg: ljus ek. B 71 H 50 D 51 Överdel 70 ramspegel LED. Färg: ljus ek. B 70 H 70 D 8

Exkl. blandare. 12.830:4.690:-

Badrumsmöbel Style

Underdel 120 med gjutmarmortvättställ. Färg: gråbetsad. B 120 H 50 D 45 Överdel rund spegel. B 90 D 5 Ø 90

162

Exkl. blandare. 12.465:3.905:-


Pris Högskåp. Färg: gråbetsad. B 40 H 155 D 35 Hylla 40. Färg: vit. B 40 H 3 D 12

5.770:805:- 2 st.

Badrumsmöbel Style

Underdel 60 med gjutmarmortvättställ. Färg: vit. B 60 H 50 D 45 Överdel Spegelskåp. Färg: vit. B 50 H 70 D 13

Exkl. blandare. 7.830:4.525:-

Badrumsmöbel Style

Underdel 90 med gjutmarmortvättställ. Färg: teak. B 90 H 50 D 45 Överdel 80 ramspegel. Färg: vit. B 80 H 70 D 8 Hylla. Färg: vit. B 40 H 3 D 12 Högskåp. Färg: teak. B 40 H 155 D 35

Exkl. blandare. 10.405:4.420:805:- 2 st. 5.770:-

Badrumsmöbel Svea

Underdel 70 med porslinstvättställ Ellipse och bänkskiva. Färg: krita. B 70 H 89 D 39 Högskåp. Färg: krita. B 70 H 197 D 39 Stege. Färg: sot. B 40 H 172 D 35 Handdukshängare 5-krok. Färg: sot. B 40 H 7 D 2

Exkl. blandare. 12.180:13.630:2.255:395:-

Badrumsmöbel Svea

Underdel 70 med porslinstvättställ Ellipse och bänkskiva. Färg: sot. B 70 H 89 D 39 Överdel. Färg: sot. B 70 H 62 D 13 Svea högskåp. Färg: sot. B 70 H 197 D 39

Exkl. blandare. 12.180:7.715:13.630:-

Hylla 5-fack. Färg: sot. B 87 H 15 D 15

1.585:-

Stege. Färg: sot. B 40 H 172 D 35

2.255:-

Badrumsmöbel Svea

Underdel 70 med porslinstvättställ. Färg: aska. B 70 H 50 D 40 Överdel Spegel. Färg: aska. B 80 H 80 D 5 Högskåp. Färg: aska. B 35 H 155 D 39 Hylla 5-fack. Färg: aska. B 87 H 15 D 15

Exkl. blandare. 10.415:5.560:10.215:1.585:-

Duchhörna Entré halvrund Färg: grafitgrå, klarglas. B 90 H 195 D 90

Exkl. blandare. 5.740:-

Duchhörna Entré Rak Färg: matt aluminium, klarglas. B 90 H 195 D 90

Exkl. blandare. 6.190:-

Duschhörna Fasett Färg: vit, klarglas. B 90 H 195 D 90

Exkl. blandare. 4.990:-

Duschkabin Duschkabin Sits Färg: grafitgrå, klarglas. B 90 H 217 D 90

19.985:-

Duschkabin Fasett duschkabin Färg: vit, klarglas. B 90 H 217 D 90

14.890:-

Duschvägg Skärmvägg 90 Färg: matt aluminium, klarglas. B 90 H 201

Exkl. blandare. 2.605:-

Handdukstork Bas Från 3.030:Handdukstork Eldo Färg: krom. B 55 H 87

3.010:-

Handdukstork Kio Färg: krom.

Från 5.070:-

Handdukstork Thor Färg: krom.

Från 4.630:-

Handdukstork Tino Färg: krom.

Från 5.185:-

Handdukstork Vento Färg: krom. B 55 H 120 Handdukstork Zaga Färg: krom.

4.050:Från 2.905:-

Handdukstork Zanto Färg: krom. B 33,5 H 120

5.180:-

Spegelskåp Ny-Line 55 Färg: vit. B 55 H 63 D 13,5

1.640:-

Spegelskåp Ny-Line 55 halogen Färg: vit. B 55 H 70 D 13,5/25

3.395:-

Spegelskåp Tvilling 65 Färg: vit. B 65 H 52,5 D 12,5

1.340:-

Tvättställ Easy 45 med konsol Färg: vit. B 45 H 24 D 20/30

Exkl. blandare. 1.260:-

Tvättställ Easy 55 med konsol Färg: grå. B 55 H 24 D 32/45

Exkl. blandare. 1.695:-

Tvättställ Easy 90 med konsol Färg: vit. B 90 H 24 D 32/45

Exkl. blandare. 2.715:-

Tvättställ Easy hörn med konsol Färg: svart. B 53 H 23 D 26/37

Exkl. blandare. 1.515:-

WC-Stol 9082 B 35 H 87 D 65,5

3.355:-

WC-Stol 9085 B 35 H 87 D 65,5

3.355:-

163


SWEDECO

Pris

MULLTOA Mulltoa 10 Färg: vit. B 55 H 65 D 71

Exkl. ventilationsrör. 8.540:-

MULLTOA Mulltoa 25 Färg: vit. B 55 H 65 D 71

Exkl. ventilationsrör. 11.250:-

MULLTOA Mulltoa 55 Färg: vit. B 55 H 65 D 71

Exkl. ventilationsrör. 14.800:-

MULLTOA Mulltoa 65 Färg: vit. B 65 H 66 D 81

Exkl. ventilationsrör. 16.800:-

TA HYDRONICS Termostat TRV 300 Färg: vit Termostat TRV Nordic Färg: vit, grafitgrå, förkromad TAPWELL

Pris 390:- st Från 400:- st Pris

Blandarbricka Birillo 160-12/15 Färg: krom.

695:-

Blandarbricka Level 160-12/15 Färg: krom.

695:-

Duschset ZSAL 118 Färg: krom.

795:-

Köksblandare EVO 185 Färg: krom.

3.195:-

Köksblandare FME 181 Färg: krom.

2.795:-

Köksblandare SK NEW 984 Färg: krom.

2.195:-

Köksblandare DOM 184 Färg: krom.

4.495:-

Takdusch LES 8300-160 Färg: krom.

9.495:-

Takdusch TVM 7200 Färg: krom.

7.495:-

Takdusch inbyggnad BOX 7200 Färg: krom.

9.995:-

Termostatblandare SK NEW 168-160 Färg: krom.

1.495:-

Tvätställasblandare LES 071 Färg: krom.

1.995:-

Tvättställsblandare BI 071 Färg: krom.

1.895:-

Tvättställsblandare ELY 071 Färg: krom.

2.795:-

Tvättställsblandare EVO 070 Waterfall Färg: krom.

1.995:-

Tvättställsblandare SK 071 Färg: krom.

1.295:-

Tvättställsblandare STO 071 Färg: krom.

1.995:-

Tvättställsblandare SY 071 Färg: krom.

1.295:-

Tvättställsblandare VLV o65 Färg: krom.

1.995:-

TYLÖ Ångdusch Impression Färg: vit, svart. B 112,5 H 210 D 112,5 Bastu Impression Sex olika utföranden från 1,3 m2, traditionell bastu och/eller ångbastu. Bastuaggregat Sense Combi Färg: svart. B 43 H 56 D 34 Bastuaggregat Sense Sport Färg: mörkgrå. B 43 H 56 D 34

Pris 47.750:I butik Exkl. ben. 14.200:4.700:-

Bastutillbehör Björk Färg: ljus björk och rostfritt stål.

I butik

Bastutillbehör Presentförpackning Björk

975:-

Doftessenser Kollektion eteriska doftoljor

300:-

VEDUM

Pris

BADRUMSMÖBEL Basic

Basic tvättställspaket 650 mm. Färg: vit, svart, ek. B 65 H 68 D 43 Spegelskåp Basic 600 med belysning. Färg: vit, svart, ek. B 60 H 64 D 15

Exkl. blandare. 4.149:3.215:-

BADRUMSMÖBEL Day

164

Day tvättställspaket 950 mm. Färg: plain vit med grepplist. B 95 H 68 D 43

Exkl. blandare. 10.645:-

F3 halvhögt skåp nr 5, grund. Färg: plain ljus oliv B 50 H 108 D 16

4.998:- st.

F3 halvhögt skåp nr 6, spegel. Färg: vit. B 50 H 108 D 16

4.719:-

F3 högskåp nr 4. Färg: plain turkos. B 50 H 172 D 39

6.808:- st.


Pris BADRUMSMÖBEL Flow

Flow tvättställspaket 750 mm porslin. Färg: svartmålad faner. B 75 H 50 D 51 Rund spegel . Ø 60 Lampett enkel. B 6 H 18 D 9

Exkl. blandare. 12.130:513:1.146:- st.

BADRUMSMÖBEL Louis

Louis 700 med tvättställ i Jämtlandskalksten. Färg: vit. B 70 H 83 D 56

Exkl. blandare. 21.021:- st.

Spegel Louis med lampetter. Färg: vit. B 60 H 82 D 16

3.508:- st.

Högskåp Louis. Färg: vit. B 44 H 142 D 36

5.531:-

BADRUMSMÖBEL Tidy och F3 förvaringssystem

Tidy tvättställspaket dubbel 1270 mm, med tvättställ i svart porslin. Färg: plain vit med grepplist. B 127 H 68 D 50 F3 spegel med hylla, belysning och 230V uttag. Färg: svart. B 120 H 78 D 13

WILO

Exkl. blandare. 16.195:6.123:Pris

Cirkulationspump Wilo-Stratos PICO Från 3.872:Cirkulationspump Wilo-Yonos PICO Från 2.387:Cirkulationspump VVC Wilo-Star-Z NOVA

2.179:-

Dräneringspump Wilo-Drain TSW 32/8A

4.242:-

Pumpautomat Wilo-HWJ 20 L 203 EM

4.452:-

165


C O M F O R t- i nsta l l at ö rer – v i f i nns på ö v er 1 5 0 p l atser i s v er i g e

Följande företag är installationsföretag utan butik. ALINGSÅS

ESKILSTUNA

HÄSSLEHOLM

L ANDSKRONA

Alingsås Rör

AQUADUS VVS

Infjärdens Värme

Allt i vatten och värme

Verkstadsgatan 4 Tel 0322-61 19 80 Fax 0322-63 37 20 mats@mellbyror.se

Mått Johanssons väg 7 Tel 016-17 01 80 Fax 016-17 01 89 bo.andersson@aquadus.se

Hövdingegatan 35 Tel 010-414 40 50 Fax 0451-38 13 61 hassleholm@ivab.com

Varvsvägen 58 tel 0418-16265 fax 0418-411765 info@vattenovarme.se

INFJÄRDENS VÄRME

FALKENBERG

järvsö

LIMMARED

Mejerigatan 6 Tel 010-414 41 00 Fax 0322-67 05 51 alingsas@ivab.com

Falkenbergs Rör

rörmokarn

Limmareds Rör

Kvekatorpsvägen 21 Tel 0346-71 47 50 Fax 0346-124 39 info@falkenbergsror.se

Bodavägen 53 Tel/Fax 0651-311 11 kent@rormokarn.se

V. Järnvägsgatan 6 Tel 0325-716 00 Fax 0325-712 88 patrik@limmaredsror.se

Kungälvs Rörl äggeri Kristineholmsvägen 10A Tel 0322- 64 19 50 Fax 0322-64 19 59 Filialchef: ulf.hagstrom@kungalvs-ror.se

ANGERED Kungälvs Rörl äggeri Salviagatan 3 D Tel 031-332 49 70 Fax 031-332 49 77 Filialchef: gert.gustavsson@kungalvs-ror.se

ARVIK A Rörl Firma Br K arlsson V:a Kyrkogatan 51 Tel 0570-140 60, 070-579 12 58 Fax 0570-198 58 br-karlsson@telia.se

BORENSBERG BORENSBERGS RÖR Fågelsjövägen 24 Tel 0141-419 10 magnus@borensbergsror.se

BORL ÄNGE E Thenanders Rör Gamla Tunavägen 38 Tel 0243-21 16 90, 22 56 90 Fax 0243-879 33 info@thenandersror.se

Borås ABRI BOR ÅS RÖRINSTALL ATIONER Kråkeredsvägen 109 Tel 033-41 41 61 Fax 033-12 28 75 tomas@abri.nu

Kungälvs Rörl äggeri Landalagatan 2 Tel 033-722 22 20 Fax 033-722 22 29 Filialchef: ulf.andersson@kungalvs-ror.se

DALSTORP Malmqvist Rör Verkstadsvägen 2 Tel 0321-600 14, 070-538 29 17 Fax 0321-601 40 malmqvistror@goteborg.riksnet.se

EDSBYN Edmarks Rör Västergatan 16 B Tel 0271-210 00, 070-573 84 69 Fax 0271-215 71 christer.thalen@edmarksror.se

ENSTABERGA Enstaberga Rör Ekstigen 1 Tel 0155-573 35, 070-665 73 35 Fax 0155-20 59 79 jan-eric.andersson@enstaberga-ror.se

166

FJUGESTA MULLHY T TANS RÖR Fjugesta Byväg 3 Tel 0585-315 80 Fax 0585-107 43 info@mullhyttansror.se

GULLSPÅNG Br Perssons Rör Gullstensgatan 27 Tel 0551-210 10 Fax 0551-204 33 info.br.persson@telia.com

GÄVLE Gävle Rörteam Utmarksvägen 33 A Tel 026-10 50 40 Fax 026-51 89 40 info@gavlerorteam.se

GÖTEBORG Kungälvs Rörl äggeri Vassgatan 3 F Tel 031-707 95 80 Fax 031-21 25 95 Filialchef: hans.schroder@kungalvs-ror.se

Svenska Rör i Göteborg Klangfärgsgatan 23 Tel 031-29 75 77 Fax 031-29 09 76 info@svenskaror.se

Halmstad OSCAR HANSON VVS Pilefeltsgatan 48 Tel 035-16 17 00 Fax 035-21 34 84 info@ohvvs.se

Hallsberg RörKrökar’n i Hallsberg Falla gård Tel 0582-163 06 Fax 0582-163 07 rorkrokarn@telia.com

Herrljunga Kjellners Rör Horsbyvägen 1 Tel 0513- 210 65 Fax 0513- 126 95 david.kjellner@kjellnersror.se

HUDIKSVALL RÖRBOL AGET I HUDIKSVALL Granebovägen 3 B Ny adress fr 31/3-2013: Mickelsvägen Tel 0650-769 20 Fax 0650-769 29 ah@badenergi.se

K ARLSHAMN ERIKSSONS VVS

LINKÖPING

Ägovägen 4, Asarum Tel 0454-507 70 Fax 0454-540 02 info@erikssonsvvs.se

RÖRMONTAGE HARRY MALM

KISA

Gottorpsgatan 45 Tel 013-12 15 09 Fax 013-35 10 35 rormontage@gmail.com

TERNSTEDT INVENT

Lund

Kalmarvägen 9 Tel 0494-102 96 Fax 0494-102 09 hakan@ternstedtinvent.se

CLIFA SERVICE

KOLSVA

Tellusgatan 13 Tel 046-10 14 00 Fax 046-10 14 01 info@clifa.se

Kolsva Rör

CLIMAT 80

Bergslagsvägen 33 Tel 0221-513 09, 070-637 36 36 Fax 0221-516 32 karl-bertil.ling@swipnet.se

Tellusgatan 13 Tel 046-10 13 00 Fax 046-10 13 01 info@climat80.se

Kr AMFORS

STJERNFELDTS VVS

Infjärdens Värme

Tellusgatan 13 Tel 046-10 13 00 Fax 046-10 13 01 info@stjernfeldts.se

Öds industriområde Tel 010-414 41 40 Fax 0612-146 01 gunnar.harlin@ivab.com

LYSEKIL

KR amfors Värme & Sanitet

RÖR & VÄRME

Revgatan 14 Tel 0612-132 70 Fax 0612-71 13 75 kramfors.varme@telia.com

Järnvägsgatan 5 Tel 0523-66 31 00 info@rorvarme.se www.rorvarme.se

KRISTIANSTAD

Malmö

Rörmontering Kristianstad

CLIMAT 80

Industrigatan 22 Tel 044-10 00 15, 0733-26 83 11 Fax 044-12 53 15 krister@rormonteringkristianstad.se

Stenyxegatan 28 Tel 040-36 34 00 Fax 040-36 34 01 info@climat80.se

KrISTINEHAMN

KLIMATK YL

Rörteknik Energi & VVS

Stenyxegatan 28 Tel 040-39 48 00 Fax 040-39 48 01 info@klimatkyl.se

Karlstadsvägen 46 Tel 0550-810 11 Fax 0550-810 09 johan@rorteknikab.com

KUNGÄLV Kungälvs Rörl äggeri Svarvaregatan 13 Tel 0303-20 80 80 Fax 0303-130 27 Filialchef: gert.gustavsson@kungalvs-ror.se

KÖPING Infjärdens Värme Hantverkaregatan 3 Tel 010-414 40 90 Fax 0221-147 52 ivab@koping.net

STJERNFELDTS VVS Stenyxegatan 28 Tel 040-36 34 00 Fax 040-36 34 01 info@stjernfeldts.se

Motal a BORENSBERGS RÖR (filial) Saturnusgatan 3 Tel:073-220 78 65 tomas@borensbergsror.se

MÖLNDAL/GÖTEBORG VVS -Teknik Rör Krokslättsfabriker 36 Tel 031-86 78 70 Fax 031-87 59 08 office@vvs-teknik.se


C O M F O R t- i nsta l l at ö rer – v i f i nns på ö v er 1 5 0 p l atser i s v er i g e

NYKÖPING

STOCKHOLM/BANDHAGEN

Br Lundqvist Värme & Vatten i Nyköping

Södra Rörlednings AB

Gasverksvägen 5 Tel 0155-26 80 25, 070-558 70 25 Fax 0155-28 39 79 varmeovatten@telia.com

Harpsundsvägen 149 Tel 08-647 29 55 Fax 08-647 21 03 info@sodra-ror.se

STOCKHOLM/ENEBYBERG

STOCKHOLM/ UPPL ANDS VÄSBY

Vårgårda

Rörab Carlsson & Blomgren

Parkgatan 19 Tel 0322- 62 33 70 Fax 0322- 62 37 67 vargardaror@telia.com

Finspångsvägen 2 Tel 08-590 341 30 Fax 08-590 845 01 info@rorab.se

OSby

Rhodins Rör

SUNDSVALL

NEWMANS VVS

Blockhusvägen 3 Tel 08-544 709 20 Fax 08-544 709 25 info@rhodins-ror.se

REX rör

STOCKHOLM/haninge

TIERP

Ebbarpsvägen 10 Tel 0479-134 41 Fax 0479-134 42 martin@newmansvvs.se

OSK ARSHAMN RÖR-K ARLSSON Dammgatan 18 Tel 0491-189 91 Fax 0491-159 91 info@ror-karlsson.se www.ror-karlsson.se

PITEÅ/ÖJEBYN JS Rör Mejselvägen 18 Tel 0911-664 65 Fax 0911-668 88 info@jsror.se

RIMFORSA TERNSTEDT INVENT Industrivägen 4 Tel 0494-69 91 00 thomas.nylander@ternstedtinvent.se

ROKNÄS Infjärdens Värme Lillpitevägen 172 Tel 010-414 40 40 Fax 0911-24 03 33 urban.engdahl@ivab.com

SAL A Infjärdens Värme Fridhemsgatan 9 B Tel 010-414 41 50 Fax 0224-101 66 sala@ivab.com

Skövde MICKES RÖRSERVICE Gustav Adolfs gata 41 0706-22 44 00 0706-22 46 46 mrsskovde@telia.com

SOLLEBRUNN Stora Mellby Rör Gräsgatan 4, St.Mellby Tel 0322-418 80 Fax 0322-413 01 bengt@mellbyror.se

STENUNGSUND Kungälvs Rörl äggeri Gesällgatan 15 Tel 0303-880 55 Fax 0303-887 27 Filialchef: patrick.forsling@kungalvs-ror.se

STOCKHOLM Samsons Rör Hammarby Fabriksväg 25 Tel 08-522 977 00 Service och Jour dygnet runt 08-522 977 00 Fax 08- 640 20 15 info@samsonsror.se

RÖRBÅTEN BJÖRN PALMQVIST VVS Lärjungevägen 4 Tel 08-776 12 56 bjorn@bjornpalmqvistvvs.se

STOCKHOLM/Huddinge Temarör i Stockholm Dalhemsvägen 23 Tel 08-647 40 00, 0709-43 13 10 Fax 08-647 40 95 fredric@temaror.se

STOCKHOLM/HÄGERSTEN Rörspecialisten Västberga allé 60 Tel 08-685 19 00 (ej privatkunder) Fax 08-685 19 01 www.rorspecialisten.se

VVS - METODER STOCKHOLM Västberga Allé 1A Tel 08-556 211 00, 070-428 80 82 peter.westman@vvsmetoder.se

STOCKHOLM/kungens kurva infjärdens värme Månskärsvägen 10 A Tel 010-414 40 70 Fax 08-18 11 40 lars.osterberg@ivab.com

STOCKHOLM/rönninge JOHANSSON & WRET VALL Förrådsvägen 8 Tel 08-532 546 59 Fax 08-534 505 04 jwrorservice@telia.com

STOCKHOLM/SOLLENTUNA Rörcompaniet Sollentunavägen 102 Tel 08-442 95 31 Fax 08-442 95 39 stefan.ring@rorcomp.se

rörgruppen Sollentunavägen 78 Tel 08-444 55 30 Fax 08-444 55 49 info@rorgruppen.se www.rorgruppen.se

US RÖRTEKNIK Industrivägen 20 Tel 08-120 448 00 Fax 08-35 11 39 info@usrorteknik.se www.usrorteknik.se

Gärdevägen 7 Tel 060-66 30 60 info@rexror.se

Kjellners Rör

VÄNERSBORG Rörledningsfirma B Erl andsson Tenggrenstorpsvägen 13 Tel 0521-26 06 60 Fax 0521-26 06 69 info@erlandsson-ror.se

Infjärdens Värme

VÄSTERVIK

Vallby 210 Tel 010-414 40 60 Fax 0293-120 47 krister.tierp@ivab.com

TERNSTEDT INVENT

Söderlunds Rör

ÅT VIDABERG

Grevegatan 27 Tel 0293-227 30, 070-517 55 65 Fax 0293-103 74 osten@sratierp.se

UMEÅ/HOLMSUND

Folkparksvägen 58 D Tel 0490-425 90 info@ternstedtinvent.se

Ternstedt Invent Eksågsvägen 4 Tel 0120-295 90 Fax 0120-295 99 info@ternstedtinvent.se

Holmsunds Rörservice

ÄLMHULT

Järnvägsgatan 12 Tel 090-419 41 Fax 090-248 30 simon.johansson@holmsunds-ror.se

LINNÉBYGDENS VVS

UPPSAL A

Södra Esplanaden 44 Tel 0476-121 20 Fax 0476-121 30 kjell.carlsson@linnebygdensvvs.se

Infjärdens Värme

älvdalen

Björkgatan 9 Tel 010-414 40 80 Fax 018-12 91 74 uppsala@ivab.com

Vattenhuset stenis rör

JF Jansson Rör Svartbäcksgatan 65 Tel 018-20 21 00 Fax 018-26 01 55 info@jfror.se

Lennestål VVS -service Söderforsgatan 33 Tel 018-19 45 50 Fax 018-19 45 51 info@lennestalvvs.se

VAR A KJELLNERS VVS

Orrholsvägen 14 Tel 0251-120 25 Fax 0251-418 96 p.karlsson@vattenhuset.se

ÖSTERSUND Gunjo Rör Nifsåsvägen 16 Tel 063-12 47 90 Fax 063-12 98 14 www.gunjo.se

ÖSTERSUND/STUGUN STUGUN VVS Klockar Mildes väg 1 Tel 0695-105 81 Fax 063-19 91 99 info@rorteknik.nu

Ekedalsgatan 16 Tel 0512-101 98 Fax 0512-102 77 kjellnersror@telia.com

VARBERG MÅNSSON & NET TERBERG RÖR Susvindsvägen 15 Tel 0340-64 41 41 Fax 0340-67 31 20 info@mnror.se

Varbergs Rör Kvekatorpsvägen 21 Tel 0340-60 00 80 Fax 0340-849 11 info@varbergsror.se

VEGBY Berglunds Rör Fästerudsund 208 Tel 0321-720 31 Fax 0321-725 43 claes@berglundsror.se jakob@berglundsror.se

167


C O M F O R t- b u t i ker – v i f i nns på ö v er 1 5 0 p l atser i s v er i g e

FAGERSTA Fagersta Värme & Sanitet Kristiansbergsvägen 8 Tel 0223-102 36 Fax 0223-158 70 Öppet V 9–12, 13–17 comfort.fagersta@home.se

FALKENBERG Comfort-butiken Vinbergs Rör Mellangårdsvägen 1 Tel 0346-71 71 55 Fax 0346-71 71 58 Öppet V 9–12, 13–18 L 10–13 (L stängt juni–aug) comfortbutiken@telia.com www.comfortfalkenberg.se

FALKÖPING Friggeråkers Rör

Här finns vi!

Hollendergatan 30 Tel 0515-13165 Fax 0515-81717

Comfort finns på fler än 150 platser i Sverige, så vi vågar påstå att du hittar oss någonstans i din närhet. Vi har 67 Comfort-butiker som erbjuder allt från produkter, tillbehör och inspirerande badrumsmiljöer till service och installation. Dessutom har vi våra renodlade installationsföretag som du såklart också kan vända dig till. De hittar du på sidorna 166–167. Välkommen! al afors

BOLLNÄS

Öppet M–T 7–17, F 7–16 Lunchstängt 12–13 info@frab.nu

FINSPÅNG

K-B Rör

Hälsinge Rör

Lunnavägen 6 Tel 0303-742020 Fax 0303-740756 Öppet M–To 9–18, F 9–16 Lunchstängt 12–13 info@kbror.se www.kbror.se

Industrigatan 2

Comfort i Finspång, Kombinatet

Tel 0278-63 60 00

Sjömansängsvägen 10

Fax 0278-63 60 13

Tel 0122-180 70

Öppet V 7–17, L 10–14

Fax 0122-188 52

www.halsingeror.se

Öppet M–O, F 7–17, To 7–18,

ARBOGA

L 9–13 (L stängt juni–aug) info@andersonbaggman.se

BORGHOLM

FLEN Mählqvist Rör

Strängen 5

BP Rör i Borgholm

Tel vx 0589-857 70

Storgatan 44

Tel 0157-244 60

Tel butik 0589-857 74

Tel 0485-77771

Fax 0157-141 60

Fax 0589-108 13

Öppet V 9–18, L 9–13

Öppet V 7–16.30, L 9–13

Öppet V 8–17, L 9–13

comfort.borgholm@gmail.com

(Lunchstängt 12–13)

info@cwror.se

www.comfort.se

(L stängt vecka 24–34)

CW- Rör

Kungsvägen 8

www.cwror.se

flen@mahlqvist.se www.mahlqvist-ror.se

BORL ÄNGE

ARVIDSJAUR

GÄLLIVARE

T T V Värmeteknik

Vattenhuset

Gällivare Rör

Byggmästargatan 5

Oljevägen 7

Storgatan 87

Tel 0243-22 60 60

Tel 0970-102 00

Tel 0960-574 80

Fax 0243-22 60 69

Fax 0970-552 00

Fax 0960-574 81

Öppet V 9.30–18, L 10–14

Öppet V 7–17

Öppet V 9.30–17.30,

a.bjorkman@vattenhuset.se

info@gallivareror.se

L 10–13

www.vattenhuset.se

comfort.arvidsjaur@telia.com

BODEN

BOR ÅS

GÖTENE

Sundqvist Rör

Högbergs Rör

Sälles Rör

Brogatan 27

Getängsvägen 12

Järnvägsgatan 32

Tel 0921-157 30

Tel butik 033-430 30 40

Tel 0511-508 00

Fax 0921-140 71

Öppet V 9.30–18, L 10–13

Fax 0511-34 01 75

Öppet V 7–17

info@hogbergs.se

Öppet M–Ti, To–F 7–16,

comfort.boden@telia.com

www.hogbergs.se

O 7–17 niclas@hovbyror.se www.hovbygruppen.se

168


C O M F O R t- b u t i ker – v i f i nns på ö v er 1 5 0 p l atser i s v er i g e

HALMSTAD

KINNA

LINDESBERG

Comfort i Halmstad, Interiörstugan

Bredin & Co Muraregatan 1

LINDESBERGS VVS

Knut Peters Väg 40

Tel 0320-180 00

Idrottsvägen 1

Tel 035-10 62 88

Fax 0320-180 02

Tel 0581-836 46

Fax 035-10 62 45

Öppet M–To 9–18,

Fax 0581-808 80

Öppet V 10–18, L 10–15 S 11–15

F 9–17, L 10–13

Öppet V 7–17, L 10–13

info@halmstad.comfort.se

info@bredinco.se

butik@lindesbergsvvs.se

www.comforthalmstad.se

www.bredinco.se

www.lindesbergsvvs.se

HELSINGBORG

KUNGSBACK A

LJUNGBY

VVS HUSET

Aderbys Rör

Rundgången 10

Teknikgatan 4

Ohlssons Rör i Ljungby

Tel 042-16 05 85

Tel 0300-337 00

Villagatan 4

Fax 042-15 07 31

Tel butik 0300-337 20

Tel vx 0372-820 40

Öppet V 10–17.30, L 10–13

Fax 0300-173 52

Tel butik 0372-820 41

vvshuset@vvshuset.se

Öppet V 9–18, L 10–14

Fax 0372-832 67

(L stängt juli)

Öppet V 9.30–18, L 10–13

vvsbutiken@aderbys.se

info@ohlssonsror.comfort.se butiken@ohlssonsror.comfort.se www.ohlssonsror.se

n ge v‰ rvs Va

n ge ‰ triv n s u ge Ind v‰ gs a t re Fˆ

n tige gss ber ƒng

henån

n ge av‰ Rˆr

KUNGShamn

LINGHED

COMFORT I HENÅN, B Johansson Rörfirma

COMFORT I KUNGSHAMN, Sotenäs Rör

Lars Sundström

Företagsvägen 5

Dinglevägen 54

Tel 0246-224 00

Tel 0304-304 49

Tel 0523-370 00

Fax 0246-224 40

Öppet V 7–17, L 10–13

Fax 0523-304 55

Öppet M 7–18, Ti–F 7–17

info@bjror.se

Öppet V 7–17, L 10–13

sundstrom.comfort

www.comforthenan.se

info@sotenasror.se

@telia.com

Rävilsvägen 21

www.sotenasror.se Karta & Layout: Cartesia Ur GSD-T‰tort alt. ÷versiktskartan © Lantm‰teriet CA2010/0603

HUDIKSVALL

Bad & Energicenter

KUNGÄLV

LULEÅ

Granebovägen 3 B

Kungälvs Rörl äggeri

Rör Cit y i Luleå

Ny adress fr 31/3-2013:

Triogatan 5

Mickelsvägen

Tel 0920-22 22 55

Tel 0303-127 75

Tel 0650-769 20

Fax 0920-28 19 11

Fax 0303-182 24

Fax 0650-769 29

Öppet V 8–18, L 10–14

Öppet V 7–18, L 9–13

Öppet V 10–18, L 10–14

info@lulea.comfort.se

butiken@kungalvs-ror.se

(L stängt juli–aug)

www.comfortkungalv.se

Midgårdsvägen 24

info@badenergi.se www.badenergi.se

HÄRNÖSAND

LYSEKIL

KÖPING Erikssons VVS -Shop

CW Rör

ERLING OHLSSON RÖR

Västeråsvägen 17

Landsvägsgatan 24

Tullportsgatan 4

Tel 0221-213 45

Tel 0523-10985

Tel 0611-207 20, 207 21

Fax 0221-232 53

Öppet M–F 7–17, L 10–13

Fax 0611-207 71

Öppet V 8–17

info@comfortlysekil.se

Öppet V 8–17, L 10–13

info@cwror.se

www.comfortlysekil.se

(L stängt vecka 26–35)

www.cwror.se

stefan.eriksson@harnosand. comfort.se www.erikssonsvvs-shop.se

L ANDSkrONA

K ATRINEHOLM

MALMÖ

Mählqvist Rör

Carl Philips VVS

Vassmogatan 2

Lundåkragatan 27

Comfort Bad och Energi i Limhamn

Tel 0150-66 95 50

Tel 0418-44 61 30

Linnégatan 36

Fax 0150-154 89

Fax 0418-103 73

Tel 040-16 24 24

Öppet V 7–16.30, L 9–13

Öppet M–Ons 7–16.30,

Fax 040-16 24 56

(L stängt juli-augusti)

To 7–18, F 7–16.30,L 9–13

Öppet M–F 9.30–18

katrineholm@mahlqvist.se

info@carlphilipsvvs.se

Lunchstängt 12–13, L 10–13

www.mahlqvist-ror.se

www.carlphilipsvvs.se

comfort.limhamn@telia.com www.comfortlimhamn.se

K ATRINEHOLM

LIDKÖPING

MÖNSTER ÅS

Oppunda VVS service

Hovby Rör

Rör-K arlsson

Hovby Ängsbo

Älgerumsvägen 30

Gjuterigatan 2

Tel 0510-865 00

Tel 0499-430 32

Tel 0150-555 30

Fax 0510-865 15

Fax 0499-447 72

Fax 0150-129 15

Öppet V 9–18, L 10–13

Öppet M och F 9.30–17

Öppet V 7–17, L 10–13

(L stängt juni–aug)

Ti, O, To 9.30–18

(L stängt juli-augusti)

info@hovbygruppen.se

L 10–13

info@oppundavvs.se

www.hovbygruppen.se

(L stängt juli–aug)

www.oppundavvs.se

info@ror-karlsson.se www.ror-karlsson.se

169


C O M F O R t- b u t i ker – v i f i nns på ö v er 1 5 0 p l atser i s v er i g e

NORRKÖPING

STOCKHOLM/SIGTUNA-MÄRSTA F&B Sweden

K arby VVS

Moa Martinssons gata 32

Trävaruvägen 3, Märsta Tel 08-592 596 60 Tel butik 08-592 596 66 Fax 08-592 525 60 Öppet: M, Ti, O, F 9–18, To 9–19, F 9–16, L 10–14 Semesterstängt v 29–30 Stängt lördagar juni–aug info@karbyvvs.com www.karbyvvs.com

Tel 011-17 10 75, 17 00 75 Fax 011-17 15 40 Öppet V 10–18, L 10–14 (L stängt maj–aug) info@comfort-norrkoping.se

OXELÖSUND

STOCKHOLM/SOLLENTUNA Oxelösunds Rör

STRÖMSTAD STRÖMSTAD VÄRME & SANITET Oslovägen 41 Tel 0526-130 75 Fax 0526-102 50 Öppet V 9–18, L 10–14 info@comfort-stromstad.com www.comfort-stromstad.com

TANUMSHEDE Lurs Rör

Torggatan 24

Rör & VVS - Center

Tel 0155-304 25

Kanalvägen 69,

Tel 0525-291 60

Fax 0155-304 79

(Turebergsleden vid Shell/

Fax 0525-209 89

Öppet V 9–18

E4)

Öppet V 9–13, 13.30–17

info@ox-ror.se

Tel 08-594 777 70

L 9–13

Fax 08-594 777 88

lurs-ror@comfort-stromstad.com

Storemyrsvägen 9

Öppet V 9–18, L 10–15 info@comfortsollentuna.se www.comfortsollentuna.se

PITEÅ

STOCKHOLM/SÖDERMALM

UDDEVALL A

Infjärdens Värme

Badrumsbutiken i Stockholm

Rör & Värme

Fläktgatan 11

Södermannagatan 44–46

Tel 0522-65 33 40

Tel 010-414 40 00

Tel 08-442 04 40

Fax 0522-144 70

Fax 0911-168 11

Öppet V 9–18, L 11–16,

Öppet V 8–18, L 10–14

Öppet V 7–17, L 9–13

S 12–16 (Juli stängt på

info@rorvarme.se

(L stängt juli–aug)

söndagar)

www.rorvarme.se

info@ivab.com

info@vvs-stockholm.se

www.ivabbutiken.se

www.vvs-stockholm.se

SJÖBO

STOCKHOLM/TÄBY

Kurödsvägen 13

UMEÅ Comfort i Umeå VVS

Industrigatan 3

Badrums butiken i Täby

Tel 0416-196 15

Reprovägen 13

Tel 090-71 35 70

Fax 0416-109 00

Tel 08-7326440

Fax 090-71 35 73

Öppet V 8–17.30, L 9–13

Öppet V 10–18, L 10–15

Öppet V 10–17.30, L 10–14

comfort@sjobo.nu

(F 10–17 och L stängt

butik@comfortumea.com    

www.comfortsjobo.se

juli–aug)

N.G. Nilsson Rör

Björnvägen 9

info@comforttaby.se

STOCKHOLM/TÄBY

SKELLEFTEÅ

UPPSAL A Comfort i Uppsal a, JF Jansson VVS

Brogatan 29

Täby Rör Comfortbutiken

Tel 0910-548 90

Reprovägen 8

Stångjärnsgatan 10

Fax 0910-833 41

Tel 08-544 40 555

Tel 018-20 21 05

Öppet M 9–18, Ti–F 9–17

Fax 08-732 50 54

Fax 018-71 21 05

info@jadersvarme.se

Öppet V 9–18, L 10–15

Öppet V 7–19, L 10–16

dan-erik@tabyror.se

S 11–16

www.tabyror.se

butiken@comfortiuppsala.se

Jäders Värme & Sanitet

Bolandscity

www.comfortiuppsala.se

STOCKHOLM/ÖSTERMALM

SOLLEFTEÅ

VETL ANDA

Ol ja & Sanitet

Badrumsbutiken i Stockholm

Rör K arlsson

Övergårdsvägen 14

Karlavägen 42

Tel vx 0383-130 00

Tel 0620-147 15

Tel 08-442 04 40

Fax 0383-107 25

Fax 0620-144 15

Öppet V 10–18, L 11–15

Öppet V 8–17

Öppet M–To 7–17

info@vvs-comfort.se

conny@rorkarlsson.se

F 7–16.30, L 10–13

www.vvs-stockholm.se

Fu rug ata n

Ryningsvägen 2

leif@oljasanitet.nu

STOCKHOLM/HUDDINGE

STORVIK

VIMMERBY

Djupåsvägen 19

Wiiks Rör ComfortButiken

Värme & Sanitet Agne Palmér

Tel 08-556 405 90

Magasingatan 20

Vimmerbyallén 10

Fax 08-746 81 75

Tel 0290-31610, 31630, 31700

Tel 0492-150 90

Öppet V 9–18, L 10–15

Fax 0290-12160

Fax 0492-136 98

(L stängt juli)

Öppet V 9.30–18,

Öppet V 7–17.30

info@stuvstaror.se

(juni–aug V 9.30–17)

(L stängt)

www.stuvstaror.se

L 9.30–13, (juni–aug L stängt)

comfort.vby@telia.com

Stuvsta Rör

info@wiiksror.se www.wiiksror.se

170


C O M F O R t- b u t i ker – v i f i nns på ö v er 1 5 0 p l atser i s v er i g e

VINGÅKER MÄHLQVIST RÖR Hantverksgatan 25 Tel 0151-51 81 50 Fax 0151-137 58 Öppet V 7–16.30, L 9–13 vingaker@mahlqvist.se www.mahlqvist-ror.se

VISBY Värme & Sanitet Stenkumlaväg 6 Tel 0498-20 17 70 Fax 0498-24 81 83 Öppet V 9–18, L 9–13 info@comfortvisby.se www.comfortvisby.se

Åmål Comfort Rörservice Åmål Vagnmakaregatan 7 Tel 0523-121 45 Öppet V 7–18, L 10–14 info@rorserviceamal.se www.rorserviceamal.se

n n n ata n g tige ge ata ala ars vâ dsg ens lag es rlan Od ps To dik Re ra on Kr Sàd

ÖREBRO

ÅSEDA

ÖSTERSUND

Åseda Värme & Sanitet

Vatten & Värme i Örebro

Rörteknik

Terminalgatan 1

Boställsvägen 4

Tel 063-19 91 90

Tel 0474-101 52

Ny adress fr 1/4-2013:

Fax 063-19 91 99

Fax 0474-103 21

Radiatorvägen 2

Öppet V 7–18, L 10–14

Öppet V 7–17

Tel 019-20 64 56

info@rorteknik.nu

jan@asedavarme.se

Fax 019-20 64 59

www.rorteknik.nu

www.asedavarme.se

Öppet V 10–18, L 10–14

Hagvägen 28

info@comfortorebro.com www.comfortorebro.com

åstorp

C.Petterssons Värme

Tel 042-541 85

Terminalvägen 11

Fax 042- 541 88

Tel 0660-822 70

Öppet V 8–18 L 9–13

Fax 0660-834 34

info@astorpsror.se www.astorpsror.se

Öppet M–F 7–17 L 10–13 (L stängt juni–aug) info@petterssonsvarme.se www.petterssonsvarme.se

ÅT VIDABERG

Vin bâ rsv âg en

Fabriksgatan 30

Till g¬ ng en

ÖRNSKÖLDSVIK ÅSTORPS RÖR

ÖSTERSUND Åt vidabergs Rör

Modins VVS

Prästängsvägen 5

Tjalmargatan 6

Tel 0120-130 65

Tel 063-10 67 80

Fax 0120-153 68

Fax 063-10 67 81

Öppet M–To 7–17.30, F 7–16

Öppet V 8–17, L 10–14

info@comfortatvidaberg.se

info@comfortostersund.se

www.comfortatvidaberg.se

CA2010/0603 ©Lantmäteriet

Comfort-katalogen 2012–2013 är utgiven av comfort-kedjan ab, Elementvägen 6, 702 27 Örebro. Telefon 019-77 70 200, www.comfort.se E-post: info@comfort.se Vi reserverar oss för prisändringar, tryckfel och eventuella avvikelser i färgåtergivningen i denna trycksak. Samtliga priser i denna katalog är endast rekommenderade priser inklusive moms. De lokala Comfort-företagen är fria att sätta sina lokala priser. Lokala avvikelser i sortiment förekommer. Många produkter kräver en yrkesmässig installation. Vi kan installera allt vi säljer. Produktion: RBK Communication. Foto inspirationsmiljöer: Stefan Segolson. Stylist: lotta agaton. foto sid 34 elsa billgren, sid 46 axel bergendorff. Tryck: Oberndorfer Druckerei GmbH, Österrike. Tryckkonsult: Paul och Gustav Larsson, Printer Consult, Malmö.

171


I årets katalog har vi samlat våra bästa badrumsidéer, energispartips och inspirerande uppslag som du kan ha glädje och nytta av, oavsett vilken badrumsdröm du bär på. Comfort är specialister på allt som rör badrum, vatten och värme. Hos oss hittar du kompletta badrumsmiljöer med produkter från de största och mest kända tillverkarna. Självklart kan vi installera allt vi säljer, tryggt och Comfortabelt.

www.comfort.se

Comfort-katalogen 2012-2013  
Comfort-katalogen 2012-2013  

Årets Comfort-katalog är här. Massor med nyheter och inspiration.

Advertisement