Page 20

s p o rt

Van der Poel blijft winnen Mathieu van der Poel heeft na een sensationele finale de Amstel Gold Race gewonnen. De Nederlands kampioen was na ruim 260 kilometer als eerste in Berg en Terblijt, nadat de finale op 44 kilometer van de meet was geopend door hemzelf. Zo wint hij 29 jaar na vader Adrie van der Poel (1990) ook de Gold Race. In de slotkilometer leken Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang nog te gaan strijden om de winst schrijft Wielerflits. De laatste kilometers waren vlak richting de brede baan in Berg en Terblijt. Het gepoker voorin zorgde ervoor dat Van der Poel het gat nog wist te dichten, maar hij moest alles zelf klaren met een hele groep in zijn wiel. In de laatste 300 meter sloot hij aan bij de koplopers en begon hij zijn sprint, waar niemand, maar dan ook niemand een antwoord op had.

Robin van Persie

van Persie stopt

Mathieu van der Poel na zijn overwinning in de Amstel Gold Race

Robin van Persie is dankbaar dat hij op grootste wijze werd uitgezwaaid in De Kuip. Trots overheerste bij de 102-voudig eOranje-international. 'Ik heb een heel raar gevoel, want 17 jaar lang ben ik gewend dat er altijd een volgende wedstrijd komt. Dat is nu niet zo', zei Van Persie bij FOX Sports. ' De topscorer aller tijden van Oranje ontving uit handen van oud-bondscoach Marco van Basten een gouden schaal, als cadeautje van de KNVB. De 35-jarige Van Persie speelde bij Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe. 'Ik heb er het maximale uit gehaald. Daar ben ik trots op.' Ook trainer Van Bronkhorst nam afscheid van Feyenoord. Hij is nog op zoek naar een nieuwe club.

Raceklasse voor vrouwen Beitske Visser rijdt als een van de favorieten in de W Series, de nieuwe raceklasse voor vrouwen. De 24-jarige Visser reed in het verleden in verschillende raceklassen tegen onder anderen de huidige Formule 1-coureurs Max Verstappen, Pierre Gasly en Carlos Sainz. Hoewel ze het nooit een probleem heeft gevonden om tegen mannen te racen, vindt ze het goed dat er nu een aparte raceklasse voor vrouwen komt. 'Dit kampioenschap is opgezet zodat meer vrouwen de kans krijgen om te racen en om beter te worden', zegt Visser in gesprek met NUsport. Om de W Series te bereiken, heeft Visser een pittige selectieprocedure doorlopen. Vrouwelijke coureurs uit de hele wereld konden zich aanmelden, waarna er 55 rijdsters werden uitgenodigd om mee te doen aan een driedaagse test. Van die 55 coureurs bleven er uiteindelijk 18 over.

Coureur Beitske Visser

Comeback golfer Tiger Woods

Tiger Woods

20

co m e b ac k • n u m m e r 2 • 2 019

Oud-topgolfer Robert-Jan Derksen is zeer onder de indruk van wat Tiger Woods liet zien bij de Masters in Augusta. De Amerikaanse legende bekroonde zijn comeback na blessureleed door de eerste major van het jaar te winnen. 'Twee jaar geleden dacht hij dat hij niet meer kon golfen, want hij kon door rugklachten niet meer zijn bed uit komen en met zijn kinderen spelen', zegt Derksen, tegenwoordig commentator bij Ziggo Sport, tegen NUsport. 'Dit is wat mij betreft een van de grootste comebacks ooit in de sport.' Woods, die de afgelopen jaren met een hardnekkige rugblessure én privéproblemen kampte, pakte in Augusta zijn 15de majortitel en zijn eerste sinds 2008. Alleen Jack Nicklaus (18 titels) was succesvoller op de vier grote toernooien. 'De prestatie van Woods gaat veel verder dan alleen golf', aldus Derksen. 'Ik spreek veel mensen die niets met golf hebben en het toch heel bijzonder vinden wat Woods heeft gedaan na alles wat hij heeft meegemaakt.'

Profile for Comeback

Comeback 2 2019  

Comeback 2 2019  

Advertisement