__MAIN_TEXT__

Page 1

abril-maig-juny 2016

AGENDAculturalCoMB

Concerts

Royal Philharmonic Orchestra

Visites

Tap Olé

Viatges Exposicions

Grup gastronòmic

 n cervell jove U per a tota la vida

XIV Acte acadèmic


AGEND

cultu Has escrit una novel·la o un assaig? Porta’ns el teu llibre

Si ets un metge apassionat per les lletres i has escrit un llibre fora de l’àmbit científic, al Col·legi també tens espai per donar-li difusió.

Vine a conèixer els llibres que han escrit els teus companys a la celebració de Sant Jordi, el dimecres 20 d’abril, on es farà una breu presentació dels llibres publicats al llarg de l’últim any.

Al web del CoMB es poden trobar de manera permanent totes les obres presentades, majoritàriamet novel·les i poesia, però també hi ha lloc per a narracions curtes, biografies, assajos i, fins i tot, relats de viatges.

COMB Visita http://areasociocultural.comb.cat

Abril

Mai g

Juny

Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.

Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.

Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.

4 11 18 25

6 7 13 14 21 28

1 8 15 22 29

2 3 10 16 17 23 24 30

2 9 16

30

4 5 11 12 13 20 24 25 26

7 8 14 15 21 22 28 29

6 13 20 27

1 2 3 8 10 16 22 23 24 28 29 30

4 5 11 18 19 25 26


RamonPas c ual


Dimarts 31, a les 17.30 h Sessió de cinema. Projecció de la pel·lícula nord-americana Ninotchka (1939), dirigida per Ernst Lubitsch i interpretada per Greta Garbo, Melvyn Douglas i Bela Lugosi. Presentació i comentaris de Rosa Turell. Col·loqui en acabar per part de Jaume Figueres. Duració: 110 minuts.

Juny Dimarts 7, a les 18 h

 oncert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Eulàlia Ara, C professora del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Coordinat per Jaume Torner i Manel Sans.

Dijous 9, a les 20 h

 oncert Intercol·legial Sènior amb la participació de les C Corals d’Enginyers i Metges i l’Orquestra del CoMB Ars Medica. Venda d’entrades al Departament d’Activitats i Congressos, telèfon 93 567 88 60. Donatiu: 12 €.

 indrà lloc a l’Aliança de Poblenou, rambla del Poblenou, 42, T Barcelona. Tel. 93 225 28 14. Dimarts 14, a les 18 h Un cervell jove per a tota la vida. Conferència magistral a càrrec del professor Alfonso López Muñiz, degà de la Facultat de Medicina i Ciències d’Oviedo.

Dimecres 15, a les 19 h

Presentació del llibre

La biblioteca del Doctor Corachan obra de Josep Danon Bretos, metge i historiador, i M. Àngels Rius Bou, bibliotecària de Montserrat. El llibre ens descobreix un contingut riquíssim de volums antics de medicina. Interven Josep Danon i Carles Hervás, reconeguts historiadors, Javier Uriach, coordinador de l’edició, i Jaume Padrós, president del CoMB. Al vestíbul del CoMB, s’exposaran fotografies de la biografia de Manuel Corachan i d’algunes de les portades dels llibres més interessants de la seva biblioteca.


Visites i excursions d’un dia Dimecres 27 d’abril Castell de Montsoriu, la Selva

ns ipcio Inscr ertes ob

Visita guiada al castell gòtic més imponent de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país. Per accedir al castell s’ha de pujar a peu per una pista forestal des d’on ens deixi el bus; es tracta d’una bonica caminada de 2,8 km d’entre 25 i 45 minuts. Dinar al restaurant Fortalesa d’Hostalrich. Trobada: a les 9 h, plaça Francesc Macià davant del Cafè Sandor. Preu: 35 €/persona, inclou autocar i dinar. Tornada a Barcelona a les 17.30 h. Dimecres 18 de maig Jornada Cultural a Lleida El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya organitza la 6a edició de la Jornada Cultural. Visites guiades al Museu de Lleida o a La Paeria. Acte de lliurament de premis i dinar al restaurant El Mirador del Segre. Trobada: a les 9 h, plaça Francesc Macià davant del Cafè Sandor. Preu: 35 €/persona, inclou autocar i dinar. Tornada a Barcelona a les 17.30 h. Dimarts 21 de juny Dinar de germanor S’organitza un dinar per donar la benvinguda als nous col·legiats honorífics. És una bona ocasió per retrobar-se amb companys i companyes amb qui haurem compartit les activitats del curs. Vine al dinar de la Secció de Metges Jubilats, hi trobaràs antics i nous companys. Sala panoràmica del restaurant del CoMB. Preu: 27,50 €/persona, amb reserva prèvia. Places limitades. Per a més informació i inscripcions, podeu adreçar-vos al Departament d’Activitats i Congressos al telèfon 93 567 88 60 o per correu electrònic a congres@comb.cat

hi pai c i t Par

Jocs col·legials esportius Apunta’t als Medijocs 2016, els jocs esportius per a metges.

Simposi sobre salut, medicina i esport: 26 de maig Cursa atlètica: 2 d’abril Muntanyisme: 4 de juny Natació: 30 d’abril Golf: setembre Pàdel: 7 de maig Futbol: 29 de setembre


Viatges

Viatges organitzats per la Secció de Metges Jubilats. Oberts a tota la col·legiació.

Parc Natural d’Ordesa i el Mont Perdut - Osca

Ainsa

Mont Perdut

Sortida: 6 de maig Durada: 3 dies / 2 nits. Preu: 425 € persona

ipció Inscr rta e ob

Anirem a Barbastro, capital del Somontano, per visitar la seva catedral, així com Ainsa, una vila declarada conjunt-històric-artístic pel seu casc antic medieval. Realitzarem una sortida al Parc Natural d’Ordesa, patrimoni mundial dels Pirineus i reserva de la biosfera, acompanyats per un guia de muntanya que ens explicarà la zona. També visitarem Torla, un dels pobles amb més encant del Pirineu aragonès. Per finalitzar passejarem per Osca, les seves muralles medievals, la catedral i el seu conjunt arquitectònic.

La Borgonya francesa

ipció Inscr rta obe

Noyers-Sur-Serein

Semur-en-Auxois

Sortida: 12 de juny Durada: 6 dies / 5 nits. Preu: 1.575 € persona

Sortirem en tren TGV cap a Lyon. En arribar ens esperarà el guia, anirem a dinar al centre i coneixerem la ciutat, la seva basílica i el monestir Reial de Brou. El segon dia visitarem Dijon, capital dels ducs de la Borgonya, on hi descobrirem l’església de La Notre Dame, la catedral de Saint Benigne, el palau dels Ducs i dels Estats de Borgonya, la torre de Felip el Bo, i passejarem per la població medieval de Semur-enAuxois cap a la tarda. Continuarem el tercer dia envers Vezelay, Auxerre, Noyers-sur-Serein, un dels pobles medievals millor conservats de tota França. Finalitzarem el viatge amb la visita a l’abadia benedictina de Cluny i amb una passejada per l’encantadora ciutat de Beaune, on visitarem l’hospici i el Museu del Vi.

Altres viatges en preparació per l’octubre de 2016 Trobareu més detalls i descripcions de cada un dels viatges al web:

http://viatgesjubilats.comb.cat

Per a més informació i reserves sobre aquests viatges i d’altres, podeu adreçar-vos a Mediviatges al telèfon 93 567 88 05 o per correu electrònic a mediviatges@med.es o consultar el web www.mediviatges.com


10demai g.

Profile for Col·legi de Metges de Barcelona

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2016  

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2016

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2016  

Agenda Cultural CoMB abril-maig-juny 2016

Profile for comb