Page 3

3

Nº 362 /1ª QUINZENA DE MAIG/ 2018

Cocentaina i Alcoi acorden la cessió temporal de l’acta notarial que certifica el miracle de la Mare de Déu

Els ajuntaments de Cocentaina i Alcoi han arribat a un acord mitjançant el qual el consistori alcoià cedirà al

contestà el protocol del Fons Notarial de l'Arxiu Municipal on es recullen els fets del miracle de la Mare de Déu de

Cocentaina, amb motiu del 500é aniversari d'aquest esdeveniment. Així ho ha anunciat l'alcaldessa Mireia Estepa, al mateix temps que ha avançat que, per acord de la junta de govern d’Alcoi, serà a partir del 2 de gener de 2019 quan tots els contestans i contestanes podran contemplar en viu aquest document de gran valor per a tot el poble. Fins que arribe eixa data, ambdós consistoris seguiran col·laborant per a garantir aquesta cessió temporal i perquè tots els tràmits s'acomplisquen com està previst, sense posar en cap moment en risc l'estat actual

El Museu del Tèxtil Valencià supera les 100.000 visites virtuals El Museu del Tèxtil Valencià a Ontinyent acumula ja més de 100.000 visites virtuals a través de la tecnologia “Street View” de Google implantada en aquest espai. L’aplicació Google Street View, s’integra a Google Earth, Google Maps i Google+, i és accessible des de pagines web i xarxes socials, una aplicació de la que el Modernització de l’Ajuntament d’Ontinyent, Joan Sanchis, destaca que “suposa una eina més per captar l’interès d’internautes i potencials visitants de tot el món”, assenyalava. “Google Street View” ofereix la possibilitat de realitzar un recorregut virtual fotogràfic i interactiu en 360º mostrant als internautes els detalls de l'interior del Museu del Tèxtil al Palau de La Vila, amb la mateixa sensació d'estar dins d’ell en qualsevol moment. Sanchis explicava que el tour virtual dins del museu “crea un vincle entre recorregut virtual i recorregut mental, una volta l’internauta se situa físicament al centre del Museu, visualitza la seua ruta i localitza els diferents punts d’interès a les instal·lacions”. El sistema incorpora també fotografies estàtiques d’algunes de les 70 peces que es mostren, i que inclouen màquines, torns i telers datats en el Segle XVIII.

VII edición del Tour del Juguete será 2 de junio El próximo sábado 2 de junio tendrá lugar la VIII edición del “Tour del Juguete” y atraviesará las carreteras del interior de la provincia de Alicante. Se trata de una de las pruebas con más prestigio de todo el calendario de carreras para cicloturistas, no solo por el número de corredores, sino también por su atractivo paisajístico. La prueba recorre 142 kilómetros con cinco puertos de montaña y un desnivel acumulado de 2.792 metros. Como principal novedad este año, el Tour del Juguete se incorpora al circuito recién creado de marchas ciclistas World Cycling Tour. Los interesados pueden inscribirse en la pàgina web www.tourdeljuguete.com hasta el 14 de mayo. La prueba se ha consolidado como una de las más importantes del panorama nacional dentro del medio fondo. En su puesta en escena incluye puertos de 2ª categoría (Tudons y La Carrasqueta) y de 3ª categoría (Alto de Tibi, Alto de Teix, Benifallim). Para quienes llevan menos tiempo practicando este deporte, existe una opción menos dura y más asequible. El MiniTour es la marcha para ciclistas de nivel bajo-medio y que discurre en un 90% por el recorrido. Estos ascenderán tres de los cinco puertos.

de conservació d'aquesta acta notarial datada al segle XVI. Com s'ha apuntat, l'acta notarial del miracle de la Mare de Déu estarà a Cocentaina entre els dies 2 de gener de 2019 i el 30 de desembre de 2020. Entre els tràmits que s'han d'enllestir fins que arribe eixe moment trobem la formalització d'una pòlissa d'assegurança de l'objecte, garantir l'estat de vigilància i conservació de l'acta (temperatura, humitat, llum a la qual ha d'estar exposada), l'edició d'una còpia digital en alta resolució per a l'Arxiu Municipal d'Alcoi mentre dure el préstec.

Inscripciones abiertas Castalla Emprende En su compromiso por el apoyo al emprendimiento y el impulso del tejido empresarial de la zona, el Ayuntamiento, a través de su Concejalía de Iniciativa Empresarial y Modelo Productivo, ha decidido renovar por segundo año consecutivo esta iniciativa gestionada por el Parque Científico de la UMH. Durante la jornada informativa, celebrada el pasado 17 de abril, se explicó el funcionamiento de Castalla Emprende y se resolvieron las dudas de los asistentes con respecto a este programa. Además, se explicaron los requisitos de participación, la estructura así como las áreas de formación y los premios que se conceden a las mejores iniciativas. En la presentación de esta segunda edición estuvieron presentes el alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, la concejal de Iniciativa Empresarial y Modelo Productivo, Fuensanta López, el director de Emprendimiento del Parque Científico de la UMH, Javier Sancho y el agente de Innovación de Castalla Emprende, Pedro Almendros. Las inscripciones para la nueva convocatoria de esta iniciativa ya están abiertas y podrán realizarse a través de la web www.emprendeumh.es/castalla o en las instalaciones de Castalla Emprende, ubicadas en la Agencia de Desarrollo Local de Castalla (Avenida de la Constitució, 68).

Banyeres de Mariola ha recuperat les cordaes Les festes de moros i cristians de Banyeres de Mariola han recuperat les cordaes després que durant la legislatura 1999-2003 es decidira deixar de celebrar-les. Durant els quinze anys d’absència en el programa d’actes, la legislació ha canviat en alguns aspectes, per la qual cosa s’han actualitzat les normes de seguretat perquè tothom puga participar amb garanties en aquest acte de pirotècnia. Tot i això, les cordaes conservaran les característiques tradicionals de Banyeres de Mariola, en especial la tipologia pròpia on els coets cauen encesos d’un carro que es desplaça per una corda que travessa la plaça Major, entre el castell de fusta i un balcó. Els coets borratxos seran de sis eixides amb un tro final amb altres carros alternats de foc seguit. Les normes de seguretat es publicitaran a través de bans informatius. Una altra novetat en la regulació és que queda prohibida la participació

de menors d’edat. També s’estrena la figura del «coordinador de focs» i els seus ajudants que aniran identificats com a tals de manera visible i podran fer indicacions als participants per a vetlar per la seguretat de les persones. Entre les noves regulacions, estarà prohibit portar coets particulars a la cordà, tampoc estarà permés el llançament, de manera deliberada,

de coets amb la tovera d’eixida orientada cap a participants o les façanes de les cases. El tro d’una carcassa marcarà el final de la cordà i a partir d’aleshores no es podrà encendre cap coet més a la zona de foc, a l’hora que l’enllumenat públic es posa en marxa de nou. S’estrenaran algunes millores de seguretat, com l’establiment d’un punt d’atenció mèdica.

Comarcalnet_362  

1ª Quincena de Mayo de 2018

Comarcalnet_362  

1ª Quincena de Mayo de 2018

Advertisement