Page 9

zap & hap

Nu in seizoen! Kiwibes

Aan de slag met Belgische aardappelen? Ontdek het recept op p. 20!

De kiwibes is een kleine kiwivrucht met gladde schil en zoet vruchtvlees. Ze zit boordevol vitamine C. Kiwi’s worden meestal geïmporteerd uit NieuwZeeland, maar de kiwibes – ook wel Siberische kiwi genoemd – wordt hier geteeld in open lucht. De kiwibessen bij Spar zijn 100% van Belgische bodem.

Belgische aardappelen De kiwibes is groter dan een bes en kleiner dan een kiwi.

Deze aardappelen zijn afkomstig van een hecht partnership tussen Colruyt Group en 16 Belgische telers. Samen selecteerden ze de variëteiten die het best aangepast zijn aan de lokale bodemsoorten en maakten ze kwaliteitsafspraken. Het vakmanschap van de Belgische aardappeltelers wordt in de verf gezet en we zijn er in geslaagd om het seizoen van de Belgische aardappel met een maand te verlengen.

Kookworkshop volgen? Doen! Volg een kookworkshop bij Colruyt Group Academy en ontdek de keukenprins of prinses in jezelf! Wat staat er op het menu? In de workshop ‘Aan de ’ ga je aan de slag met recepten uit ons magazine. Op het einde mag je de voeten onder tafel schuiven en genieten van al dat lekkers.

Onze andere aanraders:

x Aziatische streetfood x Mexicaanse cantina x Feestelijk eindejaarsmenu en feestelijke bijgerechten

x Indische keuken x Braziliaanse keuken x Noord-Amerikaanse keuken x Eclairs om bij weg te soezen Ontdek het volledige aanbod en schrijf je in op www.colruytgroupacademy.be!

Kookboek

van de maand

Geen verspilling! Minder voedsel weggooien? In dit kookboek krijg je simpele technieken aangereikt om ingrediënten ten volle te benutten. Want ook met het karkas van een kip, een restje vlees of overschot van groenten kan je nog wat. Zo maak je bijvoorbeeld van tomatenvelletjes een dip of saus en van appelschillen en broccolistronken een lekkere salade. De kunst van no-waste, Giovanna Torrico & Amelia Wasiliev, Karakter Uitgevers, ISBN: 978 90 4521 834 2, € 19,99

7

Profile for Colruyt Group Services

Spar Colruyt Group - KOOK september 2019  

Spar Colruyt Group - KOOK september 2019