Page 51

mijn week Pasta met zeevruchten 4 personen

Verzot op pasta met zeevruchten! Als er op restaurant pasta vongole op de menukaart staat, is mijn keuze snel gemaakt. En ook als we gasten ontvangen, kook ik graag met lekkers uit de zee. Mijn ‘signature dish’ is pasta met mosselen, vongole en zeekraal. Een variant met scampi en ansjovis wil ik zeker eens proberen!

TIP Barramundi

Chardonnay, Australië Veel zon en water resulteert in een frisse chardonnay met toetsen van citroen, nectarines en ananas.

. 30 min

250 g linguine 4 ansjovisfilets 4 tenen look 800 g Boni Selection tomatenstukjes 200 ml droge witte wijn 1 kg scampi’s

500 g gemengde zeevruchten 1 potje verse bladpeterselie espelettepeper zeezout Boni Selection olijfolie

1. Pel en ontdarm de scampi’s. 2. Pel de look en snipper fijn. 3. Verwarm 4 el olijfolie in een kookpot op een matig vuur en fruit de looksnippers. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze al roerend wegsmelten. 4. Blus met de wijn en laat uitdampen. Overgiet met de tomatenstukjes. 5. Laat 20 min pruttelen op een laag vuur. 6. Hak de peterselie grof.

7. Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar. Giet af en doe terug in de warme pot. Schep er olijfolie door en kruid met versgemalen zwarte peper, espelettepeper en zeezout. 8. Voeg de zeevruchten en scampi’s toe. Laat verder pruttelen tot de scampi’s en zeevruchten gaar zijn. 9. Schep de pasta erdoor en breng verder op smaak met peper en zout. 10. Werk af met peterselie en serveer.

Pasta

met lekkers uit de zee

49

Profile for Colruyt Group Services

Spar Colruyt Group - KOOK september 2019  

Spar Colruyt Group - KOOK september 2019