Page 101

K-ei lekker Rijk aan Omega-3 en Vitamine E. Dankzij de speciale voeding van onze kippen, zijn de eitjes van Ovyta immers rijk aan Omega-3 vetzuren en vitamine E. Dat proef je niet alleen, je ziet het ook aan de intens oranje eierdooier die al je bereidingen een prachtige kleur en heerlijke smaak geven. Want lekker zorgeloos genieten, dat doe je met Ovyta.

Hoev e e l

w

eet jij over het ei? 2 ei-weetjes Wit of bruin ?

Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe het komt dat sommige eitjes wit zijn en de andere bruin? Hoewel zij een andere schaalkleur hebben smaken deze eitjes even lekker. De enige reden is dat de kleur afhankelijk is van welke kleur de oorlel van de kip heeft. Kippen met witte oorlellen leggen witte eieren en kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren.

Hoelang moet ik mijn ei koken ?

Wanneer je eieren wil koken steek je ze in een kookpot gevuld met koud water. Eenmaal het water aan de kook is, laat je ze zo’n 3 à 4 minuten koken voor een vloeibare dooier en 6 à 9 minuten voor een gestolde dooier. De grootte van het ei en de starttemperatuur (koelkastof kamertemperatuur) speelt natuurlijk ook een rol in de benodigde tijd.

www.ovyta.be Volg ons ook op

ovyta.feelgood

Profile for Colruyt Group Services

Spar Colruyt Group - KOOK september 2019  

Spar Colruyt Group - KOOK september 2019