Page 1

Sjeverozapadna Istra. Destinacija vrhunskog tenisa.


Sadržaj

Sjeverozapadna Istra. Pouzdan teniski partner.

4

Teniska infrastruktura.

8

Usluge za tenisače.

12

Umag Tennis Academy. Iskustvo za pamćenje.

14

Tenis za grupe i partnere. U dobrom društvu je još bolje.

16

Teniski turniri. Atraktivni mečevi u idealnom ambijentu.

18

ATP Turnir Vegeta Croatia Open Umag. Više od dva desetljeća izvrsnosti.

20

Smještaj. Važna karika u teniskom napretku.

22

Informacije i kontakti

27


Sjeverozapadna Istra. Pouzdan teniski partner.

Kao domaćin velikog ATP turnira i regija s više od 94 teniskih terena, Sjeverozapadna Istra je vodeća teniska destinacija u Hrvatskoj. Zbog blage klime i odlične infrastrukture već desetljećima privlači tisuće teniskih amatera, trenera i operativaca, kao i teniska natjecanja i profesionalne igrače najvišeg ranga. Smještena na spoju Mediterana i srednje Europe, Sjeverozapadna Istra pouzdano brine o svakom segmentu bijelog sporta. Osigurava optimalne uvjete za trening, ustrojila je teniske škole i kampove, a kvalitetan smještaj dopunila organizacijskim znanjima i brojnim sadržajima za slobodno vrijeme.

4

www.coloursofistria.com

Umag i Novigrad, obalni su gradovi s velikim dometima u sportskom turizmu. Uz tenis, značajne uspjehe bilježe i u nogometu, biciklizmu i rukometu, koristeći prirodne prednosti poput mora, sunca i očuvanog okoliša, redom mamaca za profesionalne i rekreativne sportaše, njihove programe i turnire.


Novigrad

Mediteranska klima s mnogo sunčanih sati omogućuje igranje tenisa veći dio godine – ljeto je dugo, proljeće i jesen ugodni, a prosječna godišnja temperatura 18˚C. Bogata teniska infrastruktura Sjeverozapadne Istre izrasla je uz kvalitetne smještajne kapacitete. Hoteli i vile uz more, s 3, 4 i 5 zvjezdice, diče se velikim iskustvom, ljubaznim osobljem i međunarodnim standardima poslovanja. Nude kuhinju prilagođenu tjelesnim naporima, bazene i suvremene wellness komplekse, sportske terene, zabavu i ostale sadržaje. Sjeverozapadna Istra je lako dostupna iz mnogih europskih zemalja. Vrlo blizu su Slovenija, Italija i Austrija, a tek nešto udaljenije Njemačka, BiH, Švicarska, Mađarska i Češka.

Umag

Iz Trsta, Venecije, Zagreba ili Ljubljane, putovanje automobilom do Umaga i Novigrada je kratko i jednostavno. Neznatno dulje je iz Graza, Innsbrucka, Münchena ili Budimpešte. Putem međunarodnih zračnih luka u Puli, Zagrebu i Veneciji, klaster Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla dostupan je iz svih krajeva svijeta. Dolazak je moguć i putem manjih zračnih luka u Trstu, Rijeci ili Ljubljani, kao i autobusom do kolodvora u Umagu, Rijeci, Puli, Trstu i Zagrebu, ili brodom do Trsta, Rijeke ili Pule. Željeznicom se u Sjeverozapadnu Istru može doputovati do Rijeke ili Trsta ili istarskih kolodvora u Buzetu, Pazinu i Puli.

www.coloursofistria.com

5


Neki od dosad organiziranih turnira u Umagu i Novigradu: Istarska rivijera Futures $ 10.000 mens ITF 18. g. (grade1) TE 12.g. (grade 3) TE 14. g. (grade 2) ITF GMP Cup Umag veterans (grade 1) ITF International championship of Croatia veterans (grade 3) ATP Vegeta Croatia Open 2 futures $10.000 mens 2 Futures $ 10.000 womens ITF Super Seniors Team Championship ITF Super Seniors Individual Championship Fed Cup – pri ogledu hrvatske i ruske ženske reprezentacije u Umagu su igrale Elena Dementieva, Ana Chakvetadze, Elena Vesnina i Vera Dushevina Davis cup Hrvatska - Velika Britanija

Tenisači koji su igrali i boravili u Umagu: Carlos Moya Rafael Nadal Goran Ivanišević Novak Đoković Thomas Muster Goran Prpić Juan Martin Del Potro Nikolay Davydenko Juan Carlos Ferrero David Ferrer

6

www.coloursofistria.com

Magnus Norman Ivan Ljubičić Marin Čilić Jurgen Melzer Alberto Berasategui Gustavo Kuerten Marcelo Rios Stanislav Wawrinka TOMMY ROBREDO Alexandr Dolgopolov Fabio Fognini

Fernando Verdasco Andy Murray Ivo Karlović Ivan Dodig Richard Gasquet Gael Monfils Borna Čorić GUILLERMO CORIA FELIX MANTILLA SERGI BRUGUERA


Carlos Moya, ambasador umaškog ATP turnira i počasni građanin Grada Umaga.

Ima neka tajna veza između ATP turnira u Umagu i Carlosa Moye, osvajača Roland Garrosa i nekadašnjeg prvog igrača

svijeta. Kao veliki miljenik publike i stanovnika, Moya je redovito igrao srpanjski turnir u Umagu, a u gradu se znao zadržati čak i kada bi ispao u ranijim kolima. To se nije često događalo jer ga je osvojio rekordnih 5 puta, a još jednom dospio do finala. Publika mu je skandirala, proglašen je počasnim građaninom Umaga te je izjavio da bi, da ne igra za Španjolsku, nastupao za Hrvatsku. Tajna je vjerojatno u intimnoj, prijateljskoj atmosferi na turniru, a možda i u mediteranskom mentalitetu, ne mnogo različitom od onog na Moyinoj rodnoj Mallorci. Iako se krajem 2010. godine i službeno oprostio od tenisa, Moya je obećao da će se Umagu i dalje vraćati pa je izvjesno da će još dugo ostati prijatelj, ambasador i zaštitni znak umaškog ATP-a.

Goran Ivanišević Najuspješniji hrvatski tenisač u povijesti, Goran Ivanišević, prepoznao je kvalitetu teniskog centra Umag Tennis Academy odabravši je kao mjesto održavanja svojih PRO kampova u 2014.godini. Kroz ukupno šest tjedana intenzivnog tenisa, Goran je budno nadzirao provođenje aktivnosti PRO Campa i sudjelovao na treninzima i vježbama. Preko stotinjak polaznika iz svih dijelova svijeta učilo je od jednog od najpoznatijih trenera današnjice i ponijelo sa sobom vrijedne savjete i uspomene.

www.coloursofistria.com

7


Teniska infrastruktura. Umag

RESORT “SAVUDRIJA”

RESORT “KANEGRA” APP HOTEL

CAMPING STELLA MARIS

APP SPORT ART CENTRE APP & BGW

HOTEL all inclusive

DEPANDANCE JADRAN

INTERNATIONAL TENNIS CENTRE “STELLA MARIS” UMAG TENNIS ACADEMY TENNIS CENTRE “KATORO”

DEPANDANCE PARK HOTEL

GUEST HOUSE COMFORT ADRIATIC HOTEL SIPAR

Umag ima 66 tenis terena, od čega 57 zemljanih na otvorenome, 4 zemljana u dvorani i 5 betonskih. Nalaze se na izvanrednim lokacijama uz samu obalu, u neposrednoj blizini hotela, vila i apartmana. Okruženi borovom šumom, skladno su uklopljeni u okoliš. Neki su od njih natkriveni, a većina ima posebna mjesta za sjedenje.

TENNIS CENTRE “PUNTA”

HOTEL

“PARK UMAG”

Središnji ATP stadion Stella Maris s 3.500 sjedećih mjesta jedan je od najpoznatijih sportskih objekata u Hrvatskoj. U atraktivnoj sportskoj areni uz more snage su odmjeravali velikani svjetskog tenisa, a velik potencijal ima i za društvene spektakle poput koncerata i festivala. I kad je prazna odiše dozom glamura koji sa sobom nosi tenis. Oni koji to žele mogu trenirati upravo na glavnom terenu na kojem su odigrane brojne uzbudljive epizode profesionalnog tenisa, bilo tijekom ATP turnira, bilo tijekom drugih natjecanja kojih je Umag bio domaćin.

8

www.coloursofistria.com


Lokacija

Broj terena

Podloga zemlja beton

Rasvjeta Tennis buffet Blizina mora

Blizina smjeĹĄtajnog objekta

tepih

outdoor / indoor

Umag Tennis Academy

26

21/4

1

200 m

50 m

ATP Stadion Stella Maris

14

13

1

10 m

200 m

TC Punta

11

8

3

300 m

100 m

Kamp Park Umag

6

6

300 m

200 m

Savudrija Resort

4

4

100 m

100 m

Melia Istrian Villas

3

3

100 m

100 m

Kanegra Resort

2

2

300 m

300 m

www.coloursofistria.com

9


Novigrad Novigrad nudi 23 zemljana teniska terena, od čega se njih 17 nalazi u neposrednoj blizini hotela Maestral i Laguna, 4 u Karpinjanu i 2 u sklopu kampa Park Mareda, udaljenog 4 km od Novigrada.

KARPINJAN

MAREDA

Pogodnosti terena prepoznale su mnoge renomirane domaće i europske teniske škole, koje već tradicionalno organiziraju svoje kampove i turnire. Svi tereni su redovito održavani i opremljeni svim potrebnim sadržajima. Nakon sportskih napora, možete se osvježiti uz piće ili povratiti snagu s laganim obrokom u cafe baru u sklopu tenis centra.

10

www.coloursofistria.com

MOBILE HOMES ISTRIAN VILLAGE SIRENA TENNIS CENTRE MAESTRAL

HOTEL MAESTRAL

HOTEL LAGUNA


Lokacija

Broj terena

Podloga zemlja beton

Rasvjeta Tennis buffet

Blizina mora

Blizina smještajnog objekta

tepih

Hotel Maestral

17

17

30 m

30 m

Karpinjan

4

4

30 m

1.200 m

Kamp Park Mareda

2

2

30 m

30 m

www.coloursofistria.com

11


Usluge za tenisače. Tenisačima nudimo: više od 94 teniskih terena kvalificirane trenere teniske programe za sve uzraste i kategorije mogućnost treniranja na centralnom ATP stadionu spremište za tenisku opremu usluge masaže i terapije dvorana za sastanke informativni materijal o tenis ponudi meteo info (svakodnevne informacije o vremenskoj prognozi) kvalitetan smještaj prehrana za sportaše wellness i fitness centri iskustvo u organizaciji aktivnosti za slobodno vrijeme

Ulažući u infrastrukturu, ljudske resurse i znanje, Sjeverozapadna Istra iz dana u dan nadograđuje sportsku ponudu i stvara sve obuhvatnije pakete usluga za tenisače. Sportski centri u Umagu i Novigradu nude vam i mogućnost najma opreme te tečajeve tenisa za početnike, ali i one koji žele usavršiti svoju igru i održati formu tijekom odmora. Na raspolaganju Vam stoje kvalitetna tenis igrališta, oprema za tenis, ljubazno osoblje, tenis škola te niz dopunskih usluga neophodnih za kvalitetan trening i igru.

12

www.coloursofistria.com

Ostale usluge: pojedinačno ili grupno angažiranje teniskih trenera organiziranje sparing mečeva iznajmljivanje teniske opreme «špananje» teniskih reketa Navedeni sadržaji mogu se organizirati na licu mjesta u sklopu tenis kampa Umag i sport centra hotela Maestral u Novigradu ili unaprijed uz prethodnu rezervaciju.


Dopunske usluge Bogata kuhinja u ponudi hotela, restorana i konoba mediteranskog je karaktera, temeljena na svježim namirnicama. Prevladavaju riblji i mesni specijaliteti, domaće tjestenine, povrće i maslinova ulja vrhunske kvalitete, a kao atraktivan dodatak pojavljuje se aromatični tartuf, vladar lokalne kuhinje. Tenisači će u sjevetozapadnoj Istri pronaći hranu koja nije tek pogonsko gorivo za tjelesne napore, već i otvara vrata u bogat svijet okusa i doživljaja. Sportski program ne mora uvijek biti spartanski, a užitak kvalitetnog jela dodaje mu novu dimenziju. More, očuvana priroda i svjež zrak izrazite su prednosti Umaga i Novigrada,

gradića koji svojim plavim prostranstvom i zelenom okolicom još uvijek žive mirnijim, mediteranskim tempom, odolijevajući stresovima užurbane svakodnevnice.

kroz vinograde i maslinike te obilazak srednjovjekovnih gradića na zelenim brežuljcima.

Uz smještaj, treninge i organizaciju turnira, teniskim gostima su na raspolaganju različite aktivnosti za slobodno vrijeme. Ponajprije su to sportovi poput biciklizma, plivanja, nogometa ili jogginga, ali i muzeji, galerije i crkve, budući da regija obiluje baštinom iz vremena antike, Karla Velikog, Venecije i drugih epoha. Istarska unutrašnjost na svega 10-ak minuta vožnje od obale mami na različite izlete. Vrlo su popularne ture do proizvođača vrhunskih autohtonih vina i maslinovih ulja, šetnje ili vožnje

www.coloursofistria.com

13


Umag Tennis Academy. Iskustvo za pamćenje. Umag Tennis Academy smješten je na atraktivnoj lokaciji, tik uz obalu Jadranskog mora u Katoro Resortu. Akademija ima na raspolaganju 25 zemljanih terena i jedan sa tvrdom podlogom. Četiri terena su natkrivena i omogućavaju treniranje tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike. Akademija ima programe prilagođene svim uzrastima, od sedme godine nadalje, te svih teniskih profila, od rekreativaca, preko mladih perspektivnih tenisača do profesionalaca. Polaznicima je na raspolaganju veliki broj iskusnih trenera, popratnog osoblja, kao i mnogobrojni sadržaji za optimalno odrađivanje svakog programa. Tennis Center House je centralna zgrada Akademije i sadrži recepciju, info centar, teretanu, svlačionice i saune, prostore za masažu, dijagnostiku, trgovinu teniskom opremom, restaurant i bar. Academy House je mjesto za odmor i zabavu nakon napornih treninga, ali i teorijska predavanja o taktici igre. Prostor sadrži televiziju i projektor, Playstation, stol za stolni tenis...

Partneri akademije:

HRVATSKI TENISKI SAVEZ HTS je nacionalni sportski savez koji potiče, promiče, nadgleda i skrbi o hrvatskom teniskom sportu, te ga predstavlja u međunarodnim sportskim udruženjima. Akademija je regionalni centar HTS-a i njegov službeni centar za pripreme.

LAWN TENNIS ASSOCIATION LTA je nacionalna teniska organizacija u Velikoj Britaniji, na Kanalskim otocima i Otoku Manu utemeljena 1888.godine. Prepoznali su umašku akademiju kao vrhunski centar koji odgovara njegovim najvišim standardima odabravši je za svoj inozemni trening kamp.

Osim vrhunskom infrastrukturom, raznim programima i iskusnim trenerima, Akademija se može pohvaliti i činjenicom da je proslavljeni hrvatski tenisač, Goran Ivanišević, u 2014. godini odabrao Akademiju kao mjesto održavanja svog tennis PRO Campa kojeg je pohađalo velik broj polaznika iz raznih zemalja svijeta.

www.umagtennisacademy.com

14

www.coloursofistria.com


Programi tenis akademije: Tennis Fun Tennis Intensive Individualni satovi Vikend teniski turniri Ljetni tenis kamp

Programi za djecu – tenis kao igra i užitak Za djecu natjecatelje Akademija ima poseban program koji osim treninga uključuje sparing mečeve i kondicijski program. Mnogi se vraćaju u Umag nekoliko puta godišnje, a među njima možda upravo trenira kakav budući Nadal, Moya ili Ljubičić.

nezavisnih pojedinaca. No, praksa pokazuje da djeca u njemu traže igru i užitak, ona vole društvo i razgovor. Na grupnim treninzima nalaze upravo to. U grupi se odmjeravaju vještine i potiče natjecateljski duh pa je time i napredak intenzivniji.

Roditelji često za djecu biraju individualni trening, ravnajući se prema vlastitim pogledima na tenis kao sport snažnih i

Premda treneri govore hrvatski, talijanski, njemački, engleski, slovenski i ruski jezik, komunikacija se u kampu uglavnom vodi

na engleskom jeziku. Laka i jednostavna, teče kroz svima zajedničku ljubav prema tenisu. Djeca iz različitih zemalja tako ruše granice, šire obzore i stvaraju nova prijateljstva.

www.coloursofistria.com

15


Tenis za grupe i partnere. U dobrom društvu je još bolje. Umag i Novigrad su idealne destinacije za aktivni odmor s prijateljima, obitelji, poslovnim kolegama, teniskim klubovima ili sportskim udruženjima. Smještaj u hotelu, vilama ili apartmanima, uz atraktivne terene te obilje mora i sunca, pun je pogodak za svaku tenisku grupu.

Mogućnost angažiranja profesionalnih trenera te igranja u glamuroznoj teniskoj areni Stella Maris samo su neke od blistavih točaka grupnog boravka u Sjeverozapadnoj Istri. Bazeni i wellness centri blagotvorno će djelovati na tjelesnu formu, lokalna kuhinja dopuniti doživljaj, a prekrasna priroda i povijesna baština pozivati na avanturu i istraživanje.

Kompetentan tim stručnjaka na rasoplaganju je za svu pomoć oko teniskih boravaka u Umagu i Novigradu. Grupama i partnerima nudimo infrastrukturu i podršku za: Organizaciju teniskih turnira Organizaciju teniskih škola i kampova Organizaciju teniskih odmora

16

www.coloursofistria.com


Organizacija teniskih turnira

Organizirane teniske škole i kampovi

Organizacija teniskih odmora

Želite organizirati turnir za sebe i prijatelje, i spojiti ga s drugim blagodatima boravka u Sjeverozapadnoj Istri? Tražite pogodno mjesto za natjecateljski turnir? Stručni timovi u Umagu i Novigradu imaju višegodišnje iskustvo u organizaciji teniskih turnira svih razina, od reprezentativnih turnira Federation Cupa, profesionalnog ATP turnira, do korporativnih i sportskih turnira.

Organizirane teniske grupe i teniski specijalisti dolaze u Umag i Novigrad od 1972. godine, pretežno iz Austrije, Njemačke, Švicarske i Italije. Pogodnosti terena i pratećih sadržaja prepoznale su mnoge renomirane domaće i europske teniske škole koje u Sjeverozapadnoj Istri već tradicionalno organiziraju kampove i turnire.

Rekreativno igranje tenisa mnogima je omiljeni način opuštanja i održanja tjelesne forme. Regija je idealan partner za takvu vrstu rekreacije koja se nerijetko kombinira s kupanjem i sunčanjem, izletima u prirodu, gastro-turama, zabavom i drugim sadržajima.

Osigurat će podršku u svim etapama organizacije: najmu terena i smještaja, osmišljavanju slobodnog vremena, zabave, posebne večere, ceremonije nagrađivanja te posebnih programa za natjecatelje, ali i ostale koji ne sudjeluju na turniru.

Regija je mjesto pripreme brojnih tenisača za natjecateljsku sezonu, a na obuku stižu i djeca različitih uzrasta (u novije vrijeme naročito iz Rusije i Ukrajine) koja žele graditi profesionalnu tenisku karijeru. Novi potencijalni partneri mogu očekivati vrhunske uvjete za trening, ali i otkriti nove mogućnosti teniskog razvoja.

Pouzdan tim teniskih stručnjaka pružit će savjete i pomoć u svim aspektima organizacije teniskog odmora u Umagu i Novigradu. Osigurati će i posebne ponude, prilagođene individualnim interesima i potrebama.

www.coloursofistria.com

17


Teniski turniri. Atraktivni mečevi u idealnom ambijentu.

U teniskom svijetu Umag je sve osim nepoznanice. Pored slavnog ATP turnira ovdje se održavaju značajni ITFovi juniorski turniri i druga natjecanja, zahvaljujući kojima su grad i okolica postali nezaobilazna stanica u izrastanju takmičara europskog pa i svjetskog ranga.

18

www.coloursofistria.com

Zbog povoljne klime većina turnira održava se u proljeće ili ranu jesen. Kao partneri klastera pritom se pojavljuju međunarodna, europska i domaća teniska udruženja, a Umag i Novigrad bivaju prepoznati kao destinacije sa smještajnim kapacitetima, organizacijskim znanjima i drugom infrastrukturom nužnom za domaćinstvo teniskih nadmetanja.


Popis natjecanja koja se odigravaju u Umagu i Novigradu: ITF-ov turnir (grade 1) za tenisače do 18 godina jedan je od svega 15 turnira takve vrste u svijetu. Natječe se oko 260 vrhunskih igrača i igračica iz 17 zemalja. TE-ov turnir (grade 2) za natjecatelje do 14 godina okuplja oko 280 igrača i igračica iz europskih zemalja. Futures turniri, i to 3 za muškarce i 2 za žene, svaki s nagradnim fondom od 10.000 $, ukupno u Umag i Novigrad privuku 360 tenisača i tenisačica iz 22 zemlje svijeta. ITF GMP CUP Umag veterans (grade 1), jedan od najznačajnijih svjetskih turnira 1. ranga, a taj mu je status dodijeljen izvanrednom odlukom ITF-a iz 2010. Veliko otvoreno prvenstvo za veterane, već je u svom prvom izdanju okupilo 400-tinjak natjecatelja iz više od 20 zemalja. Među njima je bilo 9 svjetskih prvaka u veteranskim kategorijama i mnogi nekadašnji sudionici Gran Slamova. Zbog izvrsne organizacije, smještaja i uvjeta za mečeve te pozitivnog odjeka u svijetu tenisa, Svjetska teniska federacija je krajem 2010. godine izvanrednom odlukom unaprijedila ITF GMP CUP Umag u turnir 1. ranga.

Hrvatsko veteransko prvenstvo održava se u Umagu uz sudjelovanje velikih imena veteranskog tenisa te brojne pohvale organizaciji, smještaju i sportskoj infrastrukturi. Svjetsko veteransko prvenstvo za super seniore održat će se po treći put u rujnu 2015. i četvrti put u svibnju 2016. u Umagu i Novigradu, kao iznimno veliko natjecanje u tom rangu. Trajati će 15 dana, zauzeti kompletne teniske kapacitete obaju gradova i prirediti vrhunski natjecateljski spektakl. Očekuje se dolazak više od 1.000 igrača i igračica iz cijelog svijeta. ATP Turnir Vegeta Croatia Open Umag, održati će se 26.put u srpnju 2015. godine u Umagu.

Turniri u 2015.g.: Istarska rivijera Futures $ 10.000 mens ITF 18. g. (grade1) TE 12.g. (grade 3) TE 14. g. (grade 2) ITF GMP Cup Umag veterans (grade 1) ITF International championship of Croatia veterans (grade 3) ATP Vegeta Croatia Open 2 futures $10.000 mens 2 Futures $ 10.000 womens ITF Super Seniors Team Championship ITF Super Seniors Individual Championship

www.coloursofistria.com

19


ATP Turnir Vegeta Croatia Open Umag. Više od dva desetljeća izvrsnosti.

20

www.coloursofistria.com

Nakon više od dva desetljeća postojanja ATP turnir Vegeta Croatia Open u Umagu postao je jedan od najvažnijih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj i zauzeo istaknuto mjesto na karti svjetskog tenisa.

Dvadesetpet godina dugu povijest turnira obilježili su brojni nezaboravni trenuci, a jedan od najzapamćenijih svakako je finale prvog turnira u kojem su se, jedini put za sada, susrela dva hrvatska predstavnika. Goran Prpić je tada svladao 18-godišnju zvijezdu u usponu, Gorana Ivaniševića.

Osim vrhunskom igrom i brojnim istaknutim gostima koji posjećuju mečeve, ovaj najugledniji i najstariji teniski turnir u zemlji ističe se i nizom popratnih sadržaja.

Osim domaćih igrača svoj su sportski trag na umaškim terenima ostavila i brojna imena svjetskog tenisa među kojima su Thomas Muster, Carlos Moya, Guillermo Cañas, Marcelo Rios, Nikolay Davydenko, Magnus Norman, Juan Carlos Ferrero te trenutno najbolji igrač svijeta, Novak Đoković.


vegeta Croatia Open 2014. u brojkama: 80.000 posjetitelja 25 godina kontinuiranog održavanja turnira 10 dana bogatog sportskog, zabavnog i gourmet programa

Uz vrhunski tenis Vegeta Croatia Open u Umag mami goste i impresivnim zabavno glazbenim programom, ali i prezentacijom eno i gastro ponude Istre u vidu Istria Gourmet Festivala na kojem se predstavljaju najbolji restorani, kuhari i vina regije. Turnir je zbog bogatstva sadržaja organizacijski vrlo zahtjevan događaj u čijoj realizaciji i višemjesečnim pripremama sudjeluje više od 400 ljudi. Turnir i popratna događanja svake godine u Umag dovode više od 80.000 gostiju, a grad

u to vrijeme postaje nezaobilazni ljetni centar tenisa, ljepote, zabave, druženja te doživljaja okusa i mirisa Istre. Uz jedinstvenu lokaciju i inovativan pristup organizaciji, ključnu ulogu u izgradnji ATP Vegeta Croatia Opena imala je tradicionalna potpora i pokroviteljstvo predsjednika države.

400 akreditiranih novinara i fotografa Vidljivost turnira u 122 zemlje na 4 kontinenta 706 sati internacionalnih TV prijenosa 12 milijuna TV gledatelja 100 sati glazbenog programa

Istria Gourmet Festival: 30 promotivnih punktova 17.000 degustacija 4 top restorana 10 večeri vinskih degustacija

www.croatiaopen.hr www.coloursofistria.com

21


Smještaj. Važna karika u teniskom napretku. Hotel Meliá Coral. Za vrhunski sport i odmor. Luksuzno uređen Meliá Coral zapet će za oko zahtjevnijim gostima, među koje svakako spadaju i tenisači. U mnogočemu organiziran upravo po njihovoj mjeri, hotel nudi rafinirane doživljaje i izvrsnu uslugu u svakom pogledu. Nalazi se u modernom obalnom Katoro Resortu, nekoliko kilometara od Umaga, okružen crnogoricom te bogatom teniskom i ostalom sportskom infrastrukturom. Pored pojedinaca i grupa na treninzima ili pripremama, rado će ugostiti teniske sastanke i ine sportske konferencije. Wellness centar uređen je u stilu Dalekog Istoka, s različitim tretmanima, bazenima i teretanom. Ponuda hrane je raznovrsna, a doživljaj dopunjuju show cooking, mediteranska konoba i tapas bar s velikim izborom vina. Riječ je o Adults only objektu luksuznog interijera u kojem se nerijetko večera uz zvuke klavira, a sofisticirani dekor poziva na cjelovit odmor te potragu za tjelesnom i duhovnom ravnotežom.

Hotel Meliá Coral ***** Katoro bb 52470 Umag t. +385 (0)52 700 700 www.istraturist.com booking@istraturist.com

22

www.coloursofistria.com


Melia Istrian Villas. Luksuzni smještaj nadomak ATP stadiona.

Meliá Istrian Villas, elegantno uklopljene u okoliš i zelenilo, imaju vlastitu koncepciju vrhunske udobnosti, s mnogo prostora i uslugama najviše razine. Smještene uz more i nadomak teniskog kompleksa Stella Maris, obavijene su duhom elitnijeg sporta i praćene glasom jednog od ponajboljih resorta u Hrvatskoj. Meliá Istrian Villas nude smještaj za novo doba te moderan pogled na putovanja i sport. Gosta očekuju luksuzno namještene interijer villa

s terasama, vrtom, a u slučaju Superior villa jacuzzi. Moderni dizajn stapa se s elementima izvorne istarske arhitekture, a interijer obuhvaća i LCD televizore te kompletnu opremu u kuhinji i kupaonici. Sportski centar nudi pregršt mogućnosti za aktivni odmor. Tu je i velik izbor restorana različite cijene i ponude. Zbog prostranosti i komocije, vile su omiljene među grupama i obiteljima, sloveći kao mjesto božanstvenog odmora.

Melia Istrian Villas **** Stella Maris 8A 52470 Umag t. +385 (0)52 700 700 www.istraturist.com booking@istraturist.com

Hotel Sol Umag. Odredište predanih sportaša.

S atraktivnim pogledom na more i mnogo mjesta za odmor na plaži, hotel Sol Umag odredište je za predane sportaše koji žele uživati i u bogatim dodatnim sadržajima. Zbog većeg broja sportskih terena pogodan je za smještaj biciklista, nogometaša, rukometaša, ronilaca i niza drugih sportaša, a posebno ga vole tenisači, nalazeći u njemu pravi omjer tjelesne aktivnosti, opuštanja i zabave. Objekt je to elegantnog izgleda i profinjene usluge

te moderno opremljenih soba. Blizu je centra Umaga pa gosti rado koriste priliku za ugodne šetnje uz more i večere u nekom od gradskih restorana. Sol Umag je pouzdani hotel s izvanrednim izborom hrane, unutarnjim bazenom te wellness centrom s različitim uslugama koje će dopuniti teniski odmor ili trening. Bogat je dnevnim i večernjim događanjima te pogodan i za odmor s djecom.

Hotel Sol Umag **** Jadranska bb 52470 Umag t. +385 (0)52 700 700 www.istraturist.com booking@istraturist.com

www.coloursofistria.com

23


Hotel Sol Garden Istra.

Rado birani partner tenisa. Smješten u Katoro Resortu nedaleko Umaga, na 300-tinjak metara od mora, Sol Garden Istra je uhodani sustav u kojem svaki segment besprijekorno funkcionira. S centrom grada povezan je turističkim vlakićem. Kao velikan istarskog hotelskog smještaja svoja je znanja ugradio u oblikovanje odlične sportske ponude. Zahvaljujući otkrivenim i natkrivenim teniskim terenima te ostalim uslugama vezanim uz bijeli sport, pravi je izbor za teniski odmor i rekreaciju tijekom dugih sunčanih dana, sa svim dodatnim pogodnostima kvalitetnog i pouzdanog hotela. Za one koji putuju s djecom, na raspolaganju je vodeni park i animacijski tim za mališane, dok je za individualce, parove i grupe, kao dopuna tenisu ponuđen niz wellness, zabavnih i sportskih programa. Tu je i unutarnji bazen te mogućnost bavljenja s 20-ak sportova u hotelu i oko njega. Ima tri restorana, mediteransku konobu i nekoliko snack-barova.

Hotel Sol Garden Istra **** Katoro bb 52470 Umag t. +385 (0)52 700 700 www.istraturist.com booking@istraturist.com

24

www.coloursofistria.com


Hotel Maestral. Finoća na svim razinama teniske ponude. Maestral je hotel osobitog stila i ležernosti koji je bogatu tradiciju poslovanja u turizmu uspješno nadogradio za novi milenij. Oduševljava novim wellness kompleksom smještenim na 2,5 tisuće kvadrata, s bogato opremljenim fitness centrom, 25-metarskim unutarnjim bazenom s morskom vodom, fitnesom, salonima ljepote i saunama. Od centra živopisnog Novigrada dijeli ga 10-ak minuta šetnje. Smješten u zelenom parku uz more, Maestral je hotel snažnog sportskog profila. Uz hotel se nalaze teniski i ini sportski tereni pa je posebno primamljiv tenisačima, kako pojedincima tako i grupama. Funkcionalan i odlično organiziran, privlači i bicikliste, nogometaše, rukometaše i kajakaše koji u SZ Istri nalaze optimalne uvjete za bavljenje sportom, no u njemu rado odsjedaju i gosti drukčijih preferencija. Njegovi aduti su besplatni internet te odlična kuhinja, bazirana na domaćim namirnicama visoke kvalitete.

Hotel Maestral **** Terre 2 52466 Novigrad t. +385 (0)52 858 600 www.laguna-novigrad.hr reservations@laguna-novigrad.hr

www.coloursofistria.com

25


Hotel Laguna. Za pristupačan i udoban teniski izlet. U zelenom turističkom naselju u blizini slikovitog Novigrada, hotel Laguna nudi dugogodišnje iskustvo, raznovrsne mogućnosti za sport i aktivni odmor te niz dopunskih usluga. Na mečeve pozivaju teniski tereni pored mora, na kojima se tenis može igrati veći dio godine. Od ostalih terena treba izdvojiti one za nogomet, mini-golf, rukomet i odbojku na pijesku. U njegovoj blizini je više biciklističkih staza. Pristupačan i udoban, hotel Laguna jamči srdačnu dobrodošlicu i ugodan sportski boravak na moru. Ima vanjski bazen, brojne sadržaje za djecu te uređenu plažu s pogledom na plavi Jadran i očuvanu mediteransku prirodu. Goste očekuje ljubazno osoblje, opuštena i prisna atmosfera i pregršt pozitivne energije.

Hotel Laguna *** Terre 4 52466 Novigrad t. +385 (0)52 858 600 www.laguna-novigrad.hr reservations@laguna-novigrad.hr

26

www.coloursofistria.com


Holiday homes

Camping Sirena Terre 6, 52466 Novigrad Camping Park Mareda Mareda bb, 52466 Novigrad t. +385 52 858 690 camping@laguna-novigrad.hr www.camping-novigrad.com

Kampovi Park Mareda i Sirena nude i smještaj u potpuno opremljenim mobilnim kućicama, popularnim među kampistima diljem Europe, kao idealan spoj doživljaja kampa i apartmana, prirode i komfora. U autokampu Sirena se posebno ističe novouređeni sektor Sirena Bella Vista Village. Čine ga potpuno nove, kućice površine 40 m2 i kapaciteta za 6 osoba. U odjeljku

Sirena Bella Vista dostupna su 2 bazena za 7 kućica. U autokampu Park Mareda kućice čine jedinstvenu cjelinu istarskog sela u izdvojenom dijelu kampa te su organizirane po uzoru na nekadašnja sela u Istri. U Holiday homes zoni nalaze se dva bazena površine 100 m², snack bar, dječje igralište i povrtnjak gdje si gosti mogu ubrati prirodnim putem uzgojeno povrće.

Informacije i kontakti Kvalitetan tim stručnjaka s mnogo znanja i mnogo godina iskustva u tenisu na raspolaganju je za sva pitanja, informacije i suradnju.

Istraturist Umag d.d. Jadranska 66, Umag t. +385 (0)52 700 700 www.istraturist.com booking@istraturist.com

Laguna Novigrad d.d. Škverska 8, Novigrad t. +385 (0)52 858 600 www.laguna-novigrad.hr reservations@laguna-novigrad.hr

Upiti o tenisu primaju se i putem e-maila tennis@coloursofistria.com. Dodatne informacije o cjelovitoj ponudi Sjeverozapadne Istre možete pronaći na središnjem portalu www.coloursofistria.com. Pratite nas i na:

fou Pratite nas pomoću mobilne aplikacije NW ISTRIA i budite informirani u svakom trenutku!

www.coloursofistria.com

27


28

www.coloursofistria.com

www.coloursofistria.com

Coi tenis hr ss 2015ok  

http://www.coloursofistria.com/cms_media/documents/COI_Tenis_HR_ss-2015ok.pdf

Coi tenis hr ss 2015ok  

http://www.coloursofistria.com/cms_media/documents/COI_Tenis_HR_ss-2015ok.pdf