Obert al Poble núm. 65 època III: El nostre Pessebre

Page 1

ElnostrePessebre Obert al poble

È
5
P O C A I I I N Ú M . 6

Estimades famílies, alumnes i comunitat educativa,

Aquest primer trimestre està a punt d’acabar amb l’arribada de les festes de Nadal.

Ha estat un primer trimestre de canvis, d’aprenentatges i de grans vivències compartides, com a nou equip directiu que som.

Sí, l’Ester, la Pilar i la Rosa estem al capdavant d’una escola petita, senzilla i familiar que té un gran projecte educatiu, un projecte pensat per les persones, per atendre-les i estimar-les a totes, on totes poden créixer lliurement i aprendre segons les seves potencialitats. El nou equip directiu iniciem un nou camí esperançades i molt il·lusionades amb nous projectes i amb el cor posat en el que més ens agrada, l’escola i el que aquí s’hi viu i s’hi sent.

Si mirem aquests dies enrere... sentim les veus de la tarda de nadales, on totes les famílies heu pogut tornar a escoltar amb la il·lusió dels vostres fills/es felicitant-vos i desitjant-vos, amb les seves nadales, un Bon Nadal.

Un cap de setmana de pessebre, on des dels petits angelets, els dimonis, els pastors, els cantors i tots i cadascun de nosaltres hem viscut, de nou, el nostre Pessebre Vivent. Un pessebre que ens encoratja, com a comunitat educativa que som, a viure i compartir vivències preparant-lo, l’AFA i les famílies compartint el seu temps per tal de poder gaudir plegats d’aquest projecte d’escola. Els alumnes il·lusionats en la representació del seu paper i amb l’alegria de poder veure com els visitants que els venen a veure, gaudeixen del seu Pessebre.

Dies d’aules obertes, on pares i alumnes gaudeixen junts de l’aprenentatge dels seus fills/es, de la il·lusió de tenir a les famílies a l’escola i de poder estar junts a l’aula fent el que tant els hi agrada.

Estimades famílies, és una sort i un privilegi formar part d’aquest equip humà que conforma el Col·legi Sant Rafael, i encara més ser les persones que el lideren i sentir-nos recolzades per tots i cadascun de vosaltres en totes i cadascuna de les activitats que l’escola proposa. Agraïm la vostra confiança i agraïm el vostre suport i presència sempre a la vostra escola.

Us desitgem que aquest Nadal ens ompli les nostres mans d’amor, els nostres ulls d’alegria i els nostres cors d’esperança. Així podrem deixar enrere amb gratitud el que ja no ens cal i puguem obrir-nos al futur amb joia, maduresa i plenitud.

Seguirem treballant, aprenent i avançant junts!

Bon Nadal per a tota la comunitat educativa i feliç any Nou 2023!

L’equip Directiu

Des de L'AMPA, que en breu serà AFA, del col·legi Sant Rafael, volem agrair com sempre la col·laboració de tots els membres implicats, enguany hem tingut noves incorporacionsa la junta com a vocals que són l’Amalia Loaisa Vallverdú, la Carme Gallardo Garcia i el Natxo Femenia Larrosa.

Aquest primer trimestre hem estat treballant en diferents temes. Hem participat a la fira amb la venta de loteria. S’ha posat una taula de pin pon i dues de pícnic al pati de dalt per tal que els nens tinguin més opcions de jocs i lleure.

Aquest any podem tornar a veure i participar en directe del nostre pessebre vivent i estem participant amb el muntatge amb ganes i il·lusió.

Volem agrair a totes les empreses i col·laboradors que ens han ajudat a fer possible com cada any el pessebre.

Per últim volem animar als pares i mares que participin i s’impliquin amb l’Ampa del col·legi ja que , els nostres beneficiaris són els nostres fills.

Bon any 2023

AMPA Sant Rafel

I amb la il.lusió de cada any els més petits us desitgem: Que aquest Nadal converteixi, cada desig en una flor, cada dolor en una estrella, cada llàgrima en un somriure i cada cor en una dolça estada. BONES FESTES!!!

Little&Big Explorers

Little&Big Explorers

ElsElefants p3 La classe dels Elefants us volem desitjar molt bones festes de Nadal, tots nosaltres som angelets preciosos i us enviem els millors desitjos per totes les famílies amb Pau i Amor.
ElsElefants p3
LES FADES
SOM DIMONIS!!!! AYA FREDERICA LUCÍA BRUNA DYLAN JORDI LesFades P4 Som dimonis!
DE I4
LUKA
JULIA ANDREU CHLOE MALAK ÀLEX JAN ÈRIC PAU

L'INFERN!!!!!

I LES DIMONIETES!!!!!

El nens i nenes de la classe delsSúperHeroisiHeroïnes deP5estánmoltcontentsde poderparticiparalPessebre Vivent de l’escola fent de dimonis a l’infern. És per això que us regalen aquest rodolins per felicitar-vos un BonNadalibonesfestes!

Super Heroisi super Heroïnes P5

Ed.Primària 1r

“Recordeu quan fèiem el pessebre vivent del Col·legi Sant Rafael?” Els nens i nenes de la classe de 1r es van quedar molt pensatius, no recordaven gairebé res! Fa uns anys que no fem el pessebre a causa de la pandèmia, i aquests nens i nenes eren molt petits quan van participar per última vegada. És per això que va sorgir la idea de fer el calendari d’advent de 1r. Cada dia, des de l’1 de desembre i durant dues setmanes aproximadament, hem obert un sobre de l’aula pintat per nosaltres que contenia una fotografia del pessebre vivent, per tal de fer memòria sobre aquest acte tan especial que fem possible entre tots i totes. Els nens i les nenes han pogut observar els diferents personatges que ens trobem al pessebre, les famílies i gent del poble que el venen a visitar i fins i tot el sopar que fem després al nostre pati! A banda, hi ha hagut algunes sorpreses... en diverses fotografies han sortit alguns dels i les alumnes de 1r fent d’angelets quan eren alumnes de la llar, es van quedar ben sorpresos! Aquestes fotografies ara decoren la nostra aula. Gràcies a aquest calendari d’advent han pogut recordar antics moments i preparar-se pel pessebre vivent del Col·legi Sant Rafael 2022!

Ed.Primària 2n

Usmostremelnostre Pessebre en imatges, perquè si una imatge val més que mil paraules… imagineu el que valen totes aquestesimatges!
I el nostre pessebre de casa? Representem-lo!
Ed.Primària 2n

Ed.Primària 3r

Obrim la caixa dels records i apareixen moments inoblidables que hem viscut durant el nostre Pessebre Vivent. Amb molta il·lusió ho representem. Aquests són els nostres records, plens de màgia.

Pastoret vaig ser i moltes coses bones vaig fer

Ed.Primària 4t

Ballarina vaig ser i molts balls vaig fer

Moltes cançons vaig cantar i de pastor vaig anar

Moltes nadales vaig cantar i molt feliç vaig acabar

Nadales vaig cantar i molt bé m’ho vaig passar

de pastor he participat, amb molta felicitat
vaig ser i entremaliadures vaig fer Com a ballarina vaig ballar i a tothom li va agradar
com a pescador, vaig pescar peixos pels nens i nenes del menjador Jo les nadales vaig cantar i de mentre les vaig escoltar Jo de pagès he comprat molts productes de qualitat
Jo
Dimoni
Jo
nadales he estat feliç com un anís
com a pastor, vaig comprar molts productes per menjar
nena romana vaig ser i molt jocs vaig fer
de pescador estic feliç com un anís
nadales vaig cantar i a la gent li va agradar.
Cantant
Jo
Una
Jo
Moltes
Jo de pastoreta estava molt contenta Jo vaig ser pastora i vaig pasturar a tota hora Jo feia de ballarina i em sentia bonica Les ballarines d’Herodes, rodavem com rodes nMoltes adales ivaigcantar moltfeliç vaigquedar
Ed.Primària 5è En el nostre Pessebre Vivent sempre hi ha històries per explicar i no sempre son conegudes pels visitants... Al galliner de l’escola, els nostres pastorets donen de menjar a les gallines. De sobte, veuen que les gallines han post uns ous. Quina il·lusió! Però... el que no saben els visitants és que el pastoret més entremaliat va ensopegar i els ous a terra van anar a parar. Carla, Eudald, Yasmina, Oriol, Haroun
En el nostre hort també passen coses divertides! Els pastorets tots contents planten i reguen les verdures. Com de costum en aquestes èpoques d’hivern és molt normal que plogui i faci fred. Voleu dir que cal regar tant l’hort? Diría que plourà! I així va ser, una bona pluja va començar i el nostre hort va inundar. Anna G., Miron, Abel, Pau, Jordi
Els pastorets canten i ballen al tombant de les plantes aromàtiques. Quina bona olor que fan aquestes flors! Vigila, vigila que a les abelles també els hi agraden les bones olors. I així va ser, la pastoreta va olorar i al nas l’abella li va picar. Àlex, Marina, Inès, Isidro, Valentina
En el nostre pessebre vivent també hi ha pescadors. Mireu, mireu, que bonic aquest peix amb tants colors! Vés en compte que cauràs! I la pescadora a l’aigua tant es va apropar que remullada va acabar. Antonella, Iveth, Kilian, Anna N.

Ed.Primària 6è

El Pessebre Vivent és diversió per a tothom. Miquel Sangenís

El Pessebre Vivent és comunitat Monica Vallverdú, mare d’en Miquel

El Pessebre Vivent per a mi és reviure el bons moments del Nadal

I per passar-ho bé amb els companys de classe i el amics Naiara Valdivia

El Pessebre Vivent per a mi és molta alegria i molta gent El Pessebre Vivent per a mi és un record divertit per tots els alumnes.

Lluís Garriga

Una oportunitat a l’any per gaudir i descobrir coses del Pessebre Vivent que no sabies.

Foix Raventós

El Pessebre Vivent, em recorda moltes coses boniques del Nadal.

Alexander Rodrígues

A mi em recorda que Jesús és viu entre nosaltres sempre.

Anna Mas

El Pessebre Vivent és tradició, alegria i sentiment, per viure’l amb companys, professors i familiars.

Maria Sánchez, germana de Laura

M’agrada molt perquè estem tots junts És molt divertit És molt “xulo” perquè és molt gran

Lucía Marcos

El Pessebre Vivent és un moment de l'hivern per viure amb companys i familiars.

Laura Sánchez

No calen figuretes per fer un pessebre i divertirnos!. Vine a veure el nostre Pessebre Vivent i queda’t amb la boca oberta!

Per a mi el Pessebre Vivent és una representació del naixement de Jesús i de la vida de la seva família.

Marc Soria

Per a mi el Pessebre Vivent és la representació delnaixement de Jesucrist i també explica les coses que passen al voltant

Germán Guerrero

Una família que s’ajunta. Una tradició. Una representació que es fa generació a generació.

Ivet Juanpere

El Pessebre Vivent és per divertir-se, em recorda que ja ve el Nadal

Pau Llevat

El Pessebre per a mi és molt “xulo” perquè estàs amb els amics i a més aquest any que és l’últim curs que fem al Col legi Sant Rafael

Raúl Velasco

Per mi el Pessebre Vivent és una altra manera més de celebrar el Nadal tots junts amb alegria on tothom hi participa i es diverteix

Mar Femenia

Per mi el pessebre vivent es passar una estona junts entre amics. És viure el nadal d'una manera diferent. Es una tradició de l'escola.

El Pessebre Vivent de l’escola m’agrada perquè tant els que ho fan com els que ho venen a visitar s’ho passen bé

Jordi Cavallé

El Pessebre Vivent per a mi, és una experiència nova que mai havia viscut. Sembla molt divertida! Òscar Cintas

Per mi el Pessebre Vivent és una experiència fascinant i divertida que ens ajunta a tota l'escola es una manera de començar el nadal amb il·lusió i ganes de passar-ho bé.

És un Pessebre diferent i ple d'emocions

El Pessebre per a mi es passar temps amb els amics i es col·laboració entre les famílies.

Maria Salvat

És una activitat del col legi que ho fem des dels més petits als més grans.

Roc Prats

És un treball que els pares, els avis...poden veure “el curro” i l’esforç que fa tanta gent. És un treball molt bonic i públic que pot veure tothom.

Marcel Sotorra

El Pessebre Vivent, és una activitat molt generosa, que implica esforç i col·laboració de molta gent del col·legi i de fora del mateix. Es tracta d'una activitat oberta a tothom que és bo que perduri en el temps Alumnes, pares i visitants esperen cada any el nostre Pessebre Vivent.

27 anys de Pessebre Vivent al Col·legi Sant Rafael, vol dir molts anys d'il lusió, de treball conjunt i de col·laboració, que han fet que aquest Pessebre esdevingui el Pessebre Vivent de La Selva del Camp Un Pessebre inclusiu on tothom té cabuda amb la pròpia diversitat que caracteritza la nostra societat

XXVII`e

Pessebre V I V E N T 2022