Page 1

LA REVISTA DE L'ESCOLA COLLASO I GIL 2012-2013


ÍNDEX Pàgina 3....................P3 A Pàgina 4....................P3 B Pàgina 5...................P4 A Pàgina 6..................P4 B Pàgina 7 …..............P5 A Pàgina 8 ….............P5 B Pàgina 9 …..............1r A-B Pàgina 11 ….............2n A Pàgina 12 ….............2n B Pàgina 13 ….............3r A Pàgina 14 …..............3r B Pàgina 15 …..............4t A-B Pàgina 17 …................5è A-B Pàgina 19 …................6è A Pàgina 20 …................6è B Pàgina 21 …................Acollida

1


P3 A

2


3


P3 B

4


5


P4 A

6


7


P4 B

8


9


P5 A

10


11


P5 B

12


13


1r: APRENEM I EXPERIMENTEM AMB ELS 5 SENTITS

TOTS HEM FET SILENCI PER SENTIR DIFERENTS SOROLLS. QUE BONICA ES LA MÚSICA!. AMB EL NAS HEM ENDEVINAT DIFERENTS OLORS.

14


COM PICA LA LLIMONA!

EL TACTE ESTÀ A LES MANS, ALS PEUS...I A TOT EL COS.

MIREU EL NOSTRE MURAL!!!!.QUE MACO!

15


2n A: LES EMOCIONS

16


2n B: L'univers A la classe de 2n B hem treballat el tema de l'univers. Ens hem fet moltes preguntes, hem estudiat com les ombres canvien al llarg del dia... I aquĂ­ teniu algunes de les respostes

17


3rA

COLLASSA LA CASTANYERA (cançó) Ai Collassa! Diga'ns diga'ns el que et passa M'han aparacat al vestíbul hi ha aire corrent i es ombrívol

M'agrada la vostra pensada de celebrar junts la castanyada Et posarem un mocador estampat perquè no agafis un refredat

Ai Collassa! tinc molt fred i se m'ha glaçat el nasset ets una geganta friolera et vestirem de castanyera

Els alumnes de tercer et portarem a veure el Ravalet perquè ens feu un ballet. I jo m'acomiadaré de vosaltres amb moniatos i castanyes.

LES TOMAQUERES Els alumnes de 3r. A de l'escola Collaso i Gil hem plantat tomaqueres. Un dia la nostra mestra Montserrat va portar un tomàquet ben gros del poble, li vam treure les llavors, les vam posar escampades a sobre d'un paper de cuina i les vam colgar dins de la terra d'una torreta. Després de 3 setmanes van sortir i van creixer i creixer fins que va quedar molt boniques. També hem posat a sobre de la terra adob orgànic: fems de cabra i d'ovella que es diu xerri. Volem que siguin ecològiques. Tenim la torreta a fora de la finestra perquè necessiten la llum del sol per viure i l'aigua de la pluja. Quan no plou les reguem dos vegades a la setmana amb la regadora que va comprar l'Anas. I estan creixent molt i molt. Les tomaqueres tenen un cicle vital: neixen, creixen, es desenvolupen, donen fruits( els tomàquets) i moren. També realitzen unes funcions vitals: es nodreixen, es relacionen i es reprodueixen. Nosaltres hem de menjar tomàquets per alimentar-nos d'una manera sana i saludable ja que tenen vitamines i sals minerals. A les fotos podeu veure les diferents fases del cicle de la tomaquera, El proper curs us en donarem! I ara un consell:

“A la vida les persones hem de donar fruits com les tomaqueres.” 18


3r B ELS ARBRES DE L’ESCOLA Nom comú

Nom científic Mesura aproximada

Floració

Característiques

Jacaranda

8 m.

juny - juliol

Fulla caduca de color verd amb forma d'oval i vora llisa. Flor lilosa.Fruit dins d'una càpsula. A l'escola, hi ha tres xicrandes.

Morera blanca

Morus Alba

7 m.

maig - juny

Fruits molt petits I vermells.Fulla caduca plana i de vora serrada. Té una escorça grisosa i plena de nusos. Amb les fulles alimentem els cucs de seda.

Arbre del'amor

Cercis Siliquastrum

8 m.

abril

Fulla caduca en forma de cor. Fa una flor lilosa.A l'escola, hi ha quatre arbres de l'amor.

Bellaombra

Phytolacca Diaoica

14 m.

juliol - agost

Fulla perenne ovalada i de vora llisa. Les arrels sobresurten. Flor petita.

Tipuana

Tipuana Tipu

10 m.

juny - juliol

Fulla caduca ovalada i de vora llisa. Flor de color groc. Llavor dins d'una càpsula en forma de mongeta.

Alzina

Quercus Ilex

14 m.

abril - maig

Fulla perenne dura amb la vora dentada.Té flors grogues petites. Té un fruit en forma de gla.

Pi blanc

Pinus

9 m.

abril - maig

El seu fruit és la pinya. Fulla perenne amb forma d'agulla.

Xicranda

halepensis

19


4t ELS SUPERHEROIS

20


ELS HEROIS I HEROïNES DE 4t Tots tenim fantasies i il·lusions per això ens agrada inventar personatges de ficció que ens facin viure aventures. La nostra classe ha creat una SUPERHEROÏNA i un SUPERHEROI. Aquí els teniu. L A NOSTRA SUPERHEROÏNA La nostra superheroïna es diu Mora. A ella li agrada els fruits secs també li agrada els gelats de papaia. És molt esportista i li agrada córrer. Els seus super poders són coneguts per a tothom. També té el poder de llegir els pensaments dels altres, però a vegades s'embolica tant que ja no sap qui és qui. A ella li agrada volar i també lluitar amb els seus super lasers. A ella no li agrada trencar les coses ni que el diguin super sapastre per que el seu nom es super Mora. Ella és més forta que un lleó i es més ràpida que un avió. Li agrada cantar i ballar, però sempre espanta els gossos quan canta. EL NOSTRE SUPERHEROI El nostre superheroi es diu Lion. Té el cabell punxegut i té la cara la meitat groga i la meitat vermella, té els ulls de color xocolata amb mel. Té el cos resistent i molt fort, encara que tu el veus normal. Va vestit amb una samarreta estreta de color blau i porta una capa blanca amb un raig groc. El pantaló és estret de color taronja. Pot mirar l'interior de les coses,és molt ràpid i veloç. La seva força està en els seus ulls laser. Pot volar i respirar sota l'aigua. És alegre,tímid i amable amb les persones. I és responsable de les seves coses.

21


5è A i B I EL PROJECTE EDUCAT: TREBALLEM AMB ORDINADORS A cinquè treballem amb l’ordinador i trobem les feines a la web de l’ escola, en el moodle, on els de sisè i els de cinquè podem fer la feina que trobem a l’apartat educat 2.0 i les assignatures són: Català, Castellà, Mates, Anglès, Medi, Patrimonia’m, Ciutadania, etc A més a més dels treballs tenim moltes coses més: programes com el bifunki (retoc d’imatge) i el google apps que és el nostre Gmail de l’escola. El google apps l’utilitzem moltes vegades, serveix per enviar fotos o vídeos, fer treballs com documents o presentacions, compartir les feines amb els companys, companyes i les professores, utilitzar el correu electrònic, enviar feines a les mestres... i tot això per internet, d'aquesta manera podem treballar tant als casals, locutoris o a casa. AQUÍ TENIU ALGUNS EXEMPLES D'ACTIVITATS A la classe de català hem fet receptes.

En primer lloc, ens vam organitzar fent grups de 2 o 3 persones i vam buscar al moodle, a l’apartat de català : receptes. Tots junts vam consultar les diferents webs i cada grup decidia quina recepta feia. Seguidament, vam obrir l'‘’OpenOffice’’ i havíem de posar- nos d’acord en el títol i la imatge. Llavors, havíem de crear una altra diapositiva , i posar els ingredients de la recepta amb la imatge. Un cop decidits els ingredients vam escriure la preparació. Havíem d’explicar com es feia i amb què es feia.

A 5é fem ràdio i treballem juntes les dues classes. Primer ens reunim les dues classes en una aula, i decidim els programes que farem. Després fem grups equilibrats. Els grups preparen el programa buscant informació, fan el guió, l’estudien i finalment es grava el programa. A Ràdio Collaso podem escoltar diferents seccions: Música, Festes, Entrevistes, Esports, Noticies, Contes, Cinema, Anem d’excursió. Fent ràdio hem aprés: A treballar en grups, a posar-nos d’acord en el que voliem fer, a fer l’escaleta (el guió), llegir poc a poc, vocalitzar, entonar, etc.

Finalment, ho vam explicar davant les dues classes, 5è A i 5è B, i els companys van fer critiques constructives. Ens ho vam passar molt bé fent aquesta activitat.

Ens agrada molt treballar la ràdio perquè és molt divertit.

Anem de compres Durant el primer trimestre vam treballar, a l’assignatura de matemàtiques, l’activitat “Anem de compres”. Havíem de preparar un dinar per a 28 persones. En el moodle hi havia moltes receptes i cada parella havia de triar la que més li agradés. Després havíem d’anar a la web del “Condis” per “comprar” els productes que necessitàvem. Seguidament en un full escríviem el preu de cada producte i la quantitat que necessitàvem. Com que sovint les receptes són pensades per a quatre persones multiplicàvem per set les quantitats ( 28 : 4 = 7 perquè fem grups de 4, total 7), i després la quantitat del preu. Finalment ho sumàvem per saber el cost total. 22


Com es treballa amb el glogster ?

Cancionero

El glogster és una eina de treball per crear pòsters i murals digitals. Per utilitzar-lo es necessita un usuari (es poden utilitzar l’usuari del Gmail i del Facebook o crear un altre de nou).

El “cancionero” és un recull de cançons de molts cantants. De moment hem estudiat a dos d’ells : Joan Manuel Serrat cantant a Antonio Machado i Diego Torres.

Té moltes eines per treballar, i amb elles podem:

Primer vam llegir, memoritzar i treballar els poemes d’ Antonio Machado: “Cantares” i “Las moscas”, i després vam fer el mateix amb les cançons de Diego Torres : “Color esperanza”, i “Que no me pierda”.

- Introduir un text. - Canviar el disseny, mida i color de la lletra. - Buscar fotos al google i enganxar-les al mural. - Fer diferents efectes per les fotografies.

A continuació vam escoltar les músiques unes quantes vegades i finalment vam fer exercicis dels poemes. Amb aquesta activitat hem aprés cançons i a entendre les lletres de les cançons i els poemes. http://goo.gl/nGzlf

ESPRIU

- Gravar la veu i penjar-la al mural. - També podem fer fotos i pejar-les. Nosaltres hem utilitzat el glogster, per fer un mural per explicar el més important dels romans. Si voleu veure els nostres glogsters aneu a: http://goo.gl/Uxdkb

Estem treballant l’obra i la vida de Salvador Espriu perquè fa 100 anys que va néixer. Si voleu veure la web d’Espriu entreu a aquesta web: http://goo.gl/NDfKA En aquesta web, trobareu informació de la seva vida, des que va néixer fins que va morir. Aprendreu coses tant de la seva família com d’ell mateix. També trobareu informació de com va viure la Guerra Civil. A continuació us posem aquí una altra web que potser us agradarà més que l’anterior : http://goo.gl/Nveyw Us recomanem que visiteu aquestes webs perquè Salvador Espriu és un poeta molt interessant i l'estem descobrint.

TREBALLANT EL CÒMIC I EL VÍDEO

Aquest segon trimestre hem treballat la webquest ”Dins d’un còmic”. Aquesta webquest té recursos per aprendre a estructurar els elements d’un còmíc. Cadascú tenia un rol: un era el guionista, que treballava el guió, l’altre, era el dibuixant que escollia els dibuixos. També hi havia un fotògraf que feia les fotos del còmic, i el psicòleg que descrivia els personatges. Quan tots els membres del grup havien acabat la seva feina, l’hem posat en comú i hem fet un còmic cada grup. 23


6èA ENYORANÇA DE L' ESCOLA Al Setembre vaig entrar a P3 i la bata em vaig posar al revés... Aquells moments que mai oblidaré sempre estaran al meu cervell. A l’escola em diverteixo perquè la meva amistat comparteixo. M’agrada jugar amb els meus amics. És tan divertit!!!! Jugo a pilla pilla al pati i em diverteixo molt i no em sento sola, sempre fa Sol. De vacances he anat i feliç he tornat. Estic desitjant, que torni el Nadal També les d’estiu, perquè canta la perdiu. A Carnestoltes cantem, ballem i també ens disfressem. Quan estic amb els meus amics tot és més divertit!!! Quan hem anat d’excursió hem cantat i ens ha agradat. Sant Jordi arribarà però l’últim any serà, d’una altra manera l’haurem de celebrar. Quan fem esport i quan juguem a futbol, ens posem cada dia més forts. i sempre marquem un gol. Els deures a faltar no trobarem perquè més en tindrem!!! A la piscina ens hem mullat, ella ens faltarà i totes les coses que ens han ensenyat. Tots els meus millors records sempre quedaran al meu cor, siguin bonics o dolents són els nostres moments.

24


LA MOTXILLA DE 6è B La promoció de 6eB, va començar a treballar a l'Escola Collaso i Gil el curs 2003-2004. Si agaféssim una fotografia de P3 veuríem antics companys que ja no hi són, que van marxar al seu país o a d'altres pobles de Catalunya o Espanya. Hem guanyat però nous companys i companyes vinguts d'altres escoles com és el cas de la Montse, l' Andrian, la Dil, el Dilan, el Yassir... Tan sols set de nosaltres vam començar quan teníem dos i tres anys. Han passat nou anys!!! Acabem el curs, acabem Primària i ja s'acosta la Secundària. Si poguéssim ficar a la motxilla les coses que per nosaltres són importants, ens emportaríem tots els amics i amigues que hem fet al llarg dels anys. Ens acompanyarien tots els records dels nostres mestres. Com som força esportistes, ens emportaríem tota la pista de futbol, la de bàsquet i la piscina de Can Ricard, ja pensarem com... Si poguéssim, a la motxilla hi posaríem també el parc infantil del sorral i les porxades. Un company nou diu que li va impressionar el nostre teatre, diu que se l'emporta! Un altre amic vol el treball que fem, creiem que ho fa per quedar bé amb els profes... Les cançons que hem cantat formen part de la nostra vida: Waka-Waka Collaso, Venen vacances, La cançó de les Bananes, Marrameu, El vint-i-cinc de Desembre, Sant Jordi i la Princesa. Bé, segurament, i per que ho sapigueu tots, portarem amb nosaltres els ordinadors i tots els llibres de la Biblioteca; ah! i també les pel·lícules. Gràcies a la paciència de tot el professorat i dels monitors i monitores del menjador que tant ens han cuidat. Creiem que a tots i a totes ens anirà bé.

Fins aviat! Ja comencem a preparar la nostra .... .

25


ACOLLIDA

26


27


C/ Sant Pau, 101 08001 Barcelona Tel. 934410098 Fax 934410114 http://agora.xtec.cat/ceip-collaso/intranet/index.php

ceip-collaso@xtec.cat

Revista Col·leMón 2013  
Revista Col·leMón 2013  

Revista Col·leMón 2013

Advertisement