Page 1


Per això, vull presentar-vos un nou projecte que neix amb clara vocació d’ésser un referent metropolità en la interpretació dels problemes ambientals de les ciutats del segle XXI i la protecció del patrimoni natural: Ecometropoli, un projecte que és fruit de la col·laboració del Govern de l’Estat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de la nostra ciutat. Ecometropoli, Centre d’Educació Ambiental, integrat al Recinte Torribera, té, entre els seus principals objectius, posar en valor la biodiversitat de la Serralada de Marina i fomentar el coneixement del desenvolupament sostenible a les ciutats. Vol també servir de vehicle formatiu per a totes les generacions, des dels nens i nenes en etapa educativa fins a la gent gran. Us convido a visitar, especialment, l’exposició BOSC que en aquest any 2011, declarat per les Nacions Unides Any Internacional dels Boscos, ens ofereix una aproximació al coneixement dels ecosistemes i a l’estratègia mundial per avançar en la protecció de la biodiversitat del nostre planeta. Entre els elements expositius podreu observar, per exemple, els peixos que ja han retornat al nostre Riu Besòs, desprès de dècades sense vida i gracies al projecte de Recuperació Ambiental impulsat per l’Ajuntament ara fa 12 anys.

La sala de les petjades, la sala dels quatre elements, l’aula d’ecologia urbana i el Parc d’Educació per la Mobilitat Sostenible i d’Educació Viària oferiran l’oportunitat, als centres educatius i a les famílies de la nostra ciutat, de participar d’una proposta d’activitats per observar, conèixer, sentir i experimentar el món de la natura i de l’ecologia urbana. L’Ajuntament de Santa Coloma vol reconèixer també l’ingent treball realitzat per un dels nostres colomencs més respectats, en Joan Vicente i Castells, que durant anys va treballar, de manera altruista, en l’educació ambiental a la nostra ciutat. Especialista en Paleobotànica, fou l’impulsor, en temps difícils, del Museu Puig Castellar. L’Espai de Recerca Joan Vicente i Castells reconeix aquesta tasca i assegurarà la conservació del seu fons gràcies a l’impuls del Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonès Nord i del nostre Ajuntament. Us animo a gaudir i a posar en valor aquesta interessant oferta d’Ecometropoli. Tots i totes formem part dels ecosistemes i, cada dia, aprenent i posant en pràctica petits comportaments més ecològics, més cívics i que, per tant, ens fan més humans, fem la Santa Coloma del futur, una ciutat més responsable amb el seu entorn i, en definitiva, una ciutat més sostenible.

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Educació ambiental, Inversió de futur

Estic convençuda que l’educació ambiental és l’eina principal del treball col.lectiu per a la protecció del medi ambient, la conservació de la biodiversitat i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.


Ecometropoli, ubicat al pavelló Montserrat del Recinte de la Torribera, ofereix recursos i serveis ambientals a tots els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma de totes les edats.

Exposició permanent “BOSC”. Visita guiada de l’exposició permanent del centre. Un recorregut pels aspectes ambientals mes interessants del municipi: Els ecosistemes del Parc Serralada de Marina, el Parc Fluvial del Besòs i la ciutat.


Consultes Servei d’Educació i Infància Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Programa d’Activitats Educatives

Horari: de 9 a 15 hores. Av. Francesc Macià, 41 08921 Sta. Coloma de Gramenet Telèfons: 93 462 40 00 Ext: 2529 / Ext: 2534 Fax: 93 468 37 22 A/e: PAE@gramenet.cat

Inscripcions

Parc de mobilitat sostenible i educació viària Circuït de educació viària amb cars i bicicletes. Recreació, mitjançant el joc, d’un espai de mobilitat per adquirir les normes i senyals de conducció com a usuaris. L’espai està ubicat a pocs metres del Centre Ecometròpoli en un recinte exterior.

Les inscripcions a les activitats es poden realitzar omplint el formulari que trobareu a la web de l’Ajuntament: www.gramenet.cat/educacio

Grups Grups reduïts. Reserva d’activitats per grups trucant al telèfon 618 007 230


Activitats i tallers

Activitats dirigides Emmarcats en el Programa d’Activitats Educatives el Centre d’Educació Ambiental “Ecometropoli” ofereix tallers i activitats adreçats als centres escolars en tots els àmbits de la sostenibilitat. Son propostes dinamitzades aprofitant els propis recursos de l’equipament. Els centres escolars les podeu concertar des de la pròpia web municipal o del centre Ecometropoli.

Activitats de cap de setmana per les families Tots els caps de setmana el Centre obre les seves portes a les famílies. Visites guiades a l’exposició permanent del Centre, tallers, itineraris de natura pel Parc Serralada de Marina i activitats al Parc de Mobilitat Sostenible i Educació Viària.

Espai de recerca Joan Vicente i Castells Arxiu i documentació de la col·lecció particular del Sr. Joan Vicente i Castells. El centre és la seu d’aquest fons de materials paleontològics i bibliogràfics i està al servei de les consultes i de la seva divulgació.


ECOMETROPOLI RECINTE TORRIBERA ( Pabelló Montserrat) Carrer Prat de la Riba, 171 08921 Santa Coloma de Gramenet Telèfon 618 007 230 DATA D’APERTURA AL PÚBLIC 2 d’abril de 2011

Com arribar al Recinte Torribera

L9

HORARI D’ECOMETROPOLI I PARC DE MOBILITAT De dilluns a divendres de 9 a 14h i de 15.30 a 18h

L9

Dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 14h

www.ecometropoli.cat

L9

801 La Bastida B30 Can Franquesa B21 Av. Ramon Berenguer IV Garcilaso de la Vega

L9 Metro Linia 9

Esglèsia Major - Singuerlin

paper reciclat

Tancat estiu del 15 de juliol a 1 de setembre, Nadal i Setmana Santa

Ecometropoli  
Ecometropoli  

Documentación explicativa del Ayuntamiento de Sanat Coloma de Gramenet sobre la exposición permanente "Ecometropoli".

Advertisement