Page 1


CODEMA Systems Group

CODEMA: CODEMA levert kwekers en investeerders handvatten om hun productie te vergroten en de productie kosten te verlagen.

CODEMA Systems Group is de holding maatschappij van HAWE Systems, WEVAB en SDF. De groep is wereldwijd marktleider en levert innovatieve logistieke systemen, management- en besturingssoftware, en (op maat gemaakte) producten voor de (glas)tuinbouw.

Speerpunten van onze aanpak: Capaciteitsverhoging: onze toepassingen realiseren een verhoging van de productiecapaciteit. Kosten besparing: onze logistieke systemen reduceren de productiekosten van het productieproces. In feite verminderen onze oplossingen energie- en waterverbruik en dalen zowel de arbeidskosten als beoordelings wisselingen in het productieproces.

CODEMA heeft met ruim 50 jaar ervaring de unieke kennis in huis en is in staat door deze jarenlange wereldwijde ervaring het ontwerp, de engineering, de productie en de installatie voor logistieke systemen te verzorgen.

Op maat gemaakt: gebaseerd op het type gewas en uw wensen, passen wij onze oplossingen aan naar uw situatie. Daarom kan CODEMA volledig geautomatiseerde, deels geautomatiseerde en handmatige oplossingen aanbieden. Besturing: onze oplossingen zorgen voor een betere controle over uw productie proces en geven u de mogelijkheid om uw bedrijfsprocessen vooruit te plannen van productie tot aflevering. Kwaliteit: CODEMA staat wereldwijd bekend als het bedrijf dat hoge kwaliteit levert in producten en service.

CODEMA Oplossingen: HAWE: Logistieke systemen bieden de klant de mogelijkheid de bestaande logistieke processen op maat aan te passen waardoor de productie en kwaliteit stijgt en de arbeidskosten dalen.

1

WEVAB: Om de verschillende vragen uit de tuinbouw te vervullen, ontwerpt en produceert Wevab presentatie tafels, transportbanden, rollenbanen, plaatwerken en aluminium constructies voor diverse doeleinden. Ook in andere markten is Wevab actief in het leveren van aluminium constructies en plaatwerk.

SDF: SDF biedt een combinatie van software voor management planning, kosten bewaking, besturing van het logistieke systeem en software ter ondersteuning van de verkoop. Bovendien is het SDF Vision Systeem speciaal ontwikkeld om levende organismen te scannen en sorteren.


2


HAWE Oplossingen: De technologie die HAWE levert verlost kwekers van hoge arbeidskosten, verhoogt de productiviteit en versnelt de processen in de kwekerij. Transport en bewerking van de teelt evenals werkzaamheden ten behoeve van het afleveren zijn essenciële activiteiten binnen uw bedrijfsvoering. Controle en beheer van de route van de teelt door het hele productieproces is noodzakelijk bij de diverse teelthandelingen. In feite vereisen alle handelingen transport van materiaal of arbeidsinspanning. Daarom kan een gedegen ontwerp van het logistieke systeem met daarin geïntegreerde automatisering zoals transport faciliteiten en robots de doelstellingen van de kweker en de productieve prestaties aanzienlijk verbeteren.

Kern waarden van onze logistieke systemen:

Minder energie gebruik

Betere Hygiëne

Minder arbeidskosten

Hogere opbrengst

Minder bestrijdingsmiddelen.

Effectiever management

Diverse Oplossingen: Gebaseerd op uw vragen en de benodigdheden voor de teelt kunnen wij u de best passende oplossing aanbieden. Machines en onderdelen zijn ontwikkeld om vele vormen van teelt te ondersteunen. Dit kan verschillen van handmatige tot gemechaniseerde processen tot flexibele geautomatiseerde processen met robots of één van de vele mogelijke combinaties van deze oplossingen.

3

Effective toepassing van deze processen is essentieel voor de economische levensvatbaarheid van het teeltsyssteem. Daarom kunnen wij u de onderstaande logistieke oplossingen aanbieden: .

Volautomatische oplossingen Deels geautomatiseerde oplossingen Handmatige oplossingen


4


WEVAB Oplossingen: Met haar 40 jaar ervaring is Wevab gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van aluminium producten voor tuincentra en de tuinbouwsector. WEVAB heeft een scala aan producten voor de tuinbouw. Naast een uitgebreid standaard pakket gewasproducten en transportmiddelen, specifiek voor de tuinbouw, worden er ook regelmatig nieuwe producten voor de sector ontwikkeld die op maat worden toegepast. Veelal in samenwerking met binnen– en buitenlandse tuinbouwondernemers. Deze bundeling van vaktechnische kennis en praktijkervaring heeft al tot veel innovaties geleid.

Presentatie Middelen Als marktleider in Nederland, biedt Wevab een groot assortiment aan presentatie middelen. Inspelend op de wens van de klant zijn diverse nieuwe en innovatieve concepten ontwikkeld. De standaard presentatietafels voor tuincentra vormen de basis van het WEVAB assortiment, maar het totale pakket is veel breeder. Fotokaarthouders, oppot– en werktafels, opzettafels, trapeziumtafels, eigenlijk alles is mogelijk. Om aan de huidige vraag uit de markt te voldoen heeft WEVAB haar portefeuille uitgebreid. Het doel is niet alleen de gebruikelijke presentatie tafels maar ook de overige producten te kunnen leveren die nodig zijn voor de inrichting van moderne tuincentra. Nieuwe ontwerpen stellen u in staat uw tuincentrum in te richten naar uw eigen ideeën en smaak.

Transport Middelen

5

Degelijk in constructie, licht in gewicht, duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn de belangrijkste kenmerken van de rollenbanen en de transportbanden van WEVAB. Beide zijn leverbaar in alle soorten en maten en kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot een efficïent, praktisch en kostenbeparend logistiek systeem. Door de samenwerking met de partners binnen de CODEMA Systems Group is WEVAB ook in staat om de aansturing en automatisering van deze systemen op maat te ontwikkelen.


SDF Oplossingen: SDF ontwikkelt software om het informatie proces voor het management te verbeteren. Dit kan variëren van productplanning, kosten beheersing en controle op het logistieke systeem tot verkoopsoftware. Bovendien levert SDF Vision systemen die speciaal ontwikkeld zijn voor het sorteren van levende organismen. In principe kan het productenpakket van SDF in drie groepen worden verdeeld: Management Informatie Systemen Verkoop en orderbehandeling zijn de sleutel tot het succes van uw bedrijf. Vele honderden grote en kleinere kwekerijen gebruiken de software van SDF. Deze is speciaal ontwikkeld voor de tuinbouw sector. De planning van uw teelt met behulp van SDF maakt het mogelijk om uw uitgaven te beheersen en uw bedrijf op een pro-actieve manier te besturen. Het geeft u ook een goed overzicht in de te verwachten productstromen. De SDF modules bieden u controle over al uw kosten, zoals arbeidskosten en energiekosten. Het systeem biedt u inzicht in de ruimtebehoefte in de kwekerij. Kostprijzen, arbeidsefficiency en resultaten per teelt worden in kaart gebracht.

Logistieke besturing Veel kwekers gebruiken een logistiek besturingssysteem. Het besturingssysteem geeft u een actueel overzicht van de positie van uw teelten. Ook het besturen van uw machines en beheren van de teelt is slechts een kwestie van één muisklik. U krijgt inzicht in de sterke en zwakke punten van de processen binnen uw bedrijf. In aanvulling kunnen moderne logistieke toepassingen, zoals container- en afleversystemen bestuurd en beheerd worden door een SDF systeem. Wanneer de standaardgegevens eenmaal zijn ingevoerd worden de taken automatisch uitgevoerd, zonder menselijke tussenkomst.

Vision systemen SDF Vision Systems levert wereldwijd high tech sorteercamera’s. De software is speciaal ontwikkeld om levende organismen te beoordelen. Het systeem kan geïntegreerd geïnstalleerd worden, of als standalone systeem. Honderden systemen van SDF werken dagelijks onafgebroken in vele verschillende toepassingen.

6 6


CODEMA: CODEMA Systems Group, wereldwijd marktleider , en de holding maatschappij van HAWE Systems, WEVAB en SDF. Gebaseerd op meer dan 50 jaar ervaring, biedt de groep innovatieve logistieke systemen, management- en besturingssoftware en -op maat gemaakte- producten voor de tuinbouw sector.

HAWE Systems Europe B.V. T:+010 521 2755 F:+010 5217616 www.hawe.nl WEVAB B.V. T:+010 851 6333 F:+010 851 6340 www.wevab.nl

Oosteindsepad 8 2661 EP Bergschenhoek

www.codemasystemsgroup.com

SDF Tuinbouwautomatisering B.V. T:+010 522 0998 F:+010 521 5765 www.sdf.nl

CODEMA Brochure Dutch  

CODEMA Systems Group is de holding maatschappij van HAWE Systems, WEVAB en SDF. De groep is wereldwijd marktleider en levert innovatieve log...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you