Page 1

EEN GAME MAKEN MET GAMESTUDIO CODEKINDEREN

1

2

3

4

5

We beschrijven hier stap voor stap hoe je met de website GameStudio een game kunt maken. Doorloop alle 25 stappen. Je kunt natuurlijk altijd hulp vragen aan je juf of meester. Succes!

Ga naar het internet en open de site GameStudio. Met GameStudio kun je een eigen game maken of de games van andere kinderen veranderen of spelen. Klik op Start om de GameKit te openen. Links in dit scherm zie je dat er 5 stappen zijn om een game te maken. Nu gaan we echt aan de slag. Klik op Start.

10

11

Je ziet nu je level. Je kunt nu bouwstenen in je level slepen.

13

7

8

9

14 In dit scherm kun je aangeven hoe je gaat winnen. Je kunt dit later ook aanpassen. Klik op OK. Pas de speler aan. Verander de hoed en de onderkant. Klik hierna op Sluit.

15

16

Zo kun je het aantal levens van je hoofdpersoon aanpassen.

TIP: Je kunt dit later altijd nog veranderen. In het volgende scherm kiezen we voor ‘Voeg level toe’. We maken een game met 1 level. Kies voor Bewerk om je level te maken.

12

Kies eerst of je een game van opzij of van boven wilt maken. Klik hierna op OK.

6

Pas het gewicht aan van je figuur en geef aan hoe hard hij mag stuiteren. Klik hierna op OK.

17

Er zijn verschillende bouwstenen. Klik op een bouwsteen en Sleep deze naar de juiste plaats in je level. Met Test level kun je je game testen. Zo zie je of het wordt zoals je wilt. Met de pijltjes maak je het level groter of kleiner. Als je bijvoorbeeld een Laser in je level zet, kun je rechts kiezen voor Reactie. Geef aan hoeveel gezondheid er af gaat, of welk geluid er komt.

LESBRIEF 5/6 - PAGINA 1


CODEKINDEREN

18

Een voorwerp verwijderen: klik op de prullenbak.

23

Klik op Achtergrond om een achtergrond te maken.

19

20

Wil je iets veranderen aan je figuur, Klik dan links bij je figuur op Veranderen.

21

Met het tekstblok bij de vaste bouwstenen kun je de naam van je game in je level zetten. Let goed op dat je in een game altijd moet kunnen winnen of verliezen.

24

25

Test je game regelmatig. Laat klasgenoten je game spelen. Speel zelf ook de game van iemand anders. Zo zie je wat er nog verbeterd kan worden. Om je game te bewaren, klik je op Opslaan en vul je de inlognaam en het wachtwoord in die je van je juf/meester hebt gekregen. Als je thuis bent, vraag dan je ouders of je een account mag maken. Laat een klasgenoot een foto maken van jezelf terwijl je de game speelt.

22

LESBRIEF 5/6 - PAGINA 2

GameStudio lesbrief groep 5/6  

Codekinderen project. GameStudioLesbrief groep 5/6.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you