Page 1

No 2

• 2 0 1 2

IN DIT NUMMER: • LSO AANBIEDING • IVAN FISCHER • OPERA AANBIEDING • GUSTAV LEONHARDT • SAGA BLUES • ABBADO / MAHLER

Wederom een triomf voor Mariss Jansons en De Nederlandse Opera! Het verbluffende regie-debuut bij DNO van de jonge Noorse regisseur Stefan Herheim W W W . C A M I N A D A . N L

E : I N F O @ C A M I N A D A . N L

T : + 3 1

7 0

3 4 6

6 2

7 7


adviesprijs

15,95 adviesprijs

27,95 adviesprijs

21,95 adviesprijs

14,95 adviesprijs

49,95 adviesprijs

14,95

BACH CANTATAS Andreas Scholl (countertenor), Kammerorchester Basel DECCA 21001 VAN € 22,95 VOOR € 15,95

Cantate 82 (Ich habe genug), Cantate 169 (Gott soll allein mein Herze haben), Sinfonia uit Cantate BWV 150, Aria “Bekennen will ich seinen Namen” BWV 200, “Der Schluss ist schon gemacht”

uit Cantate BWV 200, “Aria “Schlage doch, gewünschte Stunde” Bach, cantates, Andreas Scholl: het lijkt een rijtje waarin het ene vanzelfsprekend uit het andere voortvloeit. Toch heeft het werken aan Ich habe genug en Gott soll allein mein Herze haben de countertenor meer dan gebruikelijk aangegrepen. Het bracht hem terug bij zijn eerste kennismaking met de muziek van Bach, als negenjarig koorknaapje bij de Kiedricher Chorbuben. Bachs Johannes-Passion stond op het programma, Scholl werd op slag verliefd op de muziek en begreep intuïtief dat deze ervaring zijn leven zou veranderen. De ontroering van destijds klinkt door in elk van de cantates die hij als wereldster op zijn nieuwe cd zingt. Mooi om daarvan getuige te mogen zijn.

ELLY AMELING THE DUTCH NIGHTINGALE

EMI 21002 8 CD’S € 27,95

Elly Ameling stopte in 1996 met haar zangcarrière. Sindsdien moeten we het hebben van de opnamen die zij haar vele bewonderaars heeft nagelaten. Die zijn tijdens haar veertigjarige loopbaan gelukkig volop gemaakt. Op de cd-box The Dutch Nightingale zijn acht van haar dierbaarste componisten vertegenwoordigd: Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Mahler, Debussy, Fauré en Poulenc. Met The Academy of St. Martin in the Fields zingt Elly Ameling Bachs cantate Weichet nur, betrübte Schatten, met Irwin Gage liederen van Schubert, met Dalton Baldwin liederen van Fauré, Debussy en Poulenc, met het Pittsburgh Symphony Orchestra het laatste deel uit Mahlers Vierde symfonie – hoogtepunten uit een rijk gevuld zangersleven.

LOS PAJAROS PERDIDOS L’Arpeggiata o.l.v. Christina Pluhar VIRGIN 21003 € 21,95

Christina Pluhar, harpiste en muzikaal leider van L’Arpeggiata, kijkt over de grenzen heen. Op haar nieuwe cd Los Pájaros Perdidos (de verloren vogels) vermengt ze muziek uit Paraguay, Chili, Venezuela en Argentinië met Afrikaanse ritmes en invloeden uit de Europese Barok. Er komen exotische broertjes van de harp en de gitaar aan te pas, zoals de arpa llanera, de cuatro, de bandolin, requinto en charango. De countertenor Philippe Jaroussky zingt het melancholieke lied waarnaar de cd is vernoemd, maar ook de minder bekende stemmen op de cd zijn met zorg gekozen. De grootste verrassing komt van de voormalige danser Vincenzo Capezzuto, die met zijn lichte altstem moeiteloos overeind blijft.

MONTSERRAT FIGUERAS LA VOIX DE L’EMOTION ALIAVOX 21004 2 SACD’S € 14,95

Jordi Savall neemt waardig afscheid van Montserrat Figueras ‘De stem van de emotie’ doopte Jordi Savall de dubbel-cd die hij uitbracht ter nagedachtenis aan zijn vrouw Montserrat Figueras. Het is een waardig eerbetoon geworden aan de Catalaanse sopraan die 35 jaar lang vooral de kringen van de oude muziek met haar gloedvolle, sensuele stem verwarmde. Curieus zijn haar uitstapjes naar werken van Moesorgski, De Falla en Arvo Pärt. Ook die zijn op cd gezet en door Savall voor deze productie geselecteerd. Voor elk van de jaren die haar carrière duurde heeft hij een track uitgezocht. Zo is zijn liefdevol samengestelde dubbel-cd een persoonlijke herinnering geworden voor iedereen die Montserrat Figueras in het hart heeft gesloten.

JOHN CAGE COMPLETE PIANO MUSIC Steffen Schleiermacher

MDG 21005 18 CD’S € 49,95

Honderd jaar geleden werd John Cage geboren, de meest radicale Amerikaanse componist van zijn tijd. Klassieke muziek vond hij kitsch en rijp voor deconstructie. Hij bouwde instrumenten van remtrommels, wieldoppen en andere auto-onderdelen en maakte van een gewone huiskamerpiano een prepared piano. Met het Chinese boek I Tjing in de hand kreeg het toeval een plaats in onder meer Music of Change. De Duitse pianist en componist Steffen Schleiermacher heeft de complete pianowerken van Cage vastgelegd op achttien cd’s. Zo kan iedereen kennisnemen van de intrigerende klankwereld van The Perilous Night of de cyclus Sonatas and Interludes – belangrijke muziekschakels in de twintigste eeuw.

CHOPIN ETUDES Maurizio Pollini TESTAMENT 21006 € 14,95

Eindelijk is het zover. Ter ere van de zeventigste verjaardag van Maurizio Pollini geeft de grootmeester van de piano zijn eerste officiële opname van de Études van Chopin vrij. 51 jaar hebben pianoliefhebbers moeten wachten. Toen Pollini de berucht virtuoze werken vastlegde, had hij net het Chopin Concours in Warschau gewonnen De wereld verdrong zich rond de excentrieke tiener uit Milaan. Niemand begreep waarom hij verspreiding van de Études tegenhield. Dat raadsel is met het uitkomen van deze bijzondere cd helaas niet opgelost. Wel horen we fenomenaal spel van een jongeman die met Chopins notentekst omgaat als een gewetensvolle oudemuziekvorser.

Teksten: Klassieke Zaken

Liefhebbers van klassiek zijn lid van de Klassieke Zaken Club www.klassiekezaken.nl


Redactioneel VAN COMPONIST TOT LUISTERAAR Enige tijd geleden schreef ik op deze pagina dat het zo jammer is dat er geen Nobelprijs voor muziek bestaat. Als er één iemand voor deze prijs in aanmerking was gekomen was het wel de in januari overleden klavecinist, organist en dirigent Gustav Leonhardt. Zijn betekenis voor de internationale muziekwereld is enorm geweest. Zijn pionierswerk op het gebied van de authentieke uitvoeringspraktijk leidde ondermeer tot de uitgave van de complete Bach cantates, een jarenlang project, samen met Nikolaus Harnoncourt. Terecht is aan zijn overlijden in de internationale pers veel aandacht gegeven. Zijn uitspraak: “Het verschil tussen goed en uitstekend is klein, maar essentieel”, zal nog vaak aangehaald worden. Het “muziekleven”heeft drie schakels: de componist, de uitvoerende en, even belangrijk, de luisteraar, want zonder hem verliest de mooiste muziek zijn waarde. Een markante luisteraar leerde ik ruim anderhalf jaar geleden kennen. Soms komen er in je leven opmerkelijke persoonlijkheden op je pad. Zo stapte er bij mij ,net toen de winkel er nog was, een keurige wat oudere heer binnen, die zich gelijk voorstelde als Otto de Bruijn. Hij had een lange, handgeschreven lijst bij zich met cd’s die hij wilde aanschaffen. Het bleek dat hij sinds 1977 nooit meer een lp of cd had gekocht, niet omdat zijn interesse in muziek verminderd was maar omdat zijn prioriteiten elders lagen. Hij was een enorme kunstliefhebber en had een imposante collectie kunstboeken verzameld. Hij wilde een inhaalslag maken en had een lijst samengesteld met cd’s die toprecensies hadden gekregen. Ik kreeg daarbij de vrije hand: mocht ik vinden dat er van een titel een betere versie was, dan nam hij dat zondermeer aan. Ik hoefde geen haast te maken want hij moest eerst nog een knieoperatie ondergaan en daarvan revalideren. Toen hij weer thuis was heb ik hem zijn cd’s gebracht en hij was er enorm blij mee. Er ontstond een speciale band. Ik ben nog een paar keer bij hem thuis geweest en hij belde tenminste één maal per week. Gesprekken gingen meestal over cd’s maar ook over heel persoonlijke dingen. Zo kwam ik te weten dat hij zijn leven lang een enorm muziekliefhebber geweest was en een frequent concertbezoeker in binnen- en buitenland. Hij genoot van iedere Caminada catalogus en hoewel hij het na zijn “inhaalslag” financieel rustig aan moest doen, kon hij het niet laten iedere keer wat te bestellen. Even plotseling als hij in mijn leven was verschenen, overleed hij, volkomen onverwacht. Een dag eerder hadden we het nog over de januaricatalogus gehad die snel zou uitkomen. Bijzonder, dat iemand, in wat de laatste anderhalf jaar van zijn leven zou zijn, weer helemaal terug bij de muziek was en daar intens van genoot. De cirkel was rond.

TCHAIKOVSKY Eugene Onegin Bo Skovus, Olga Savova, Krassimira Stoyanova, Mikhail Petrenko, Koor van de Nederlandse Opera, Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons.

VERDER IN DIT NUMMER 4

ORKESTWERKEN

6

KAMERWERKEN

8

LSO AANBIEDING

10

INSTRUMENTAAL

11

IVAN FISCHER

12

OPERA AANBIEDING

14

VOCAAL

16

GUSTAV LEONHARDT

18

OUDE MUZIEK

19

PASEN

20

DVD / BLURAY

22

SAGA BLUES

24

NIEUWE MUZIEK

25

BESTELLIJST

27

NEWTON CLASSICS

28

ABBADO / MAHLER

Opus Arte DVD 21007 € 31,95 Opus Arte Bluray 21008 € 39,95

Productie uit juni 2011 van de Noorse regisseur Stefan Herheim. Herheims producties zijn altijd controversieel en ook hier weet hij heen en weer te schakelen tussen heden en verleden, of presenteert beide zelfs naast elkaar, tegelijkertijd, wat vaak mooie betekenisverdiepende effecten heeft. Recensies lopen dan vaak uiteen van moeizaam tot briljant. Het geheel is in ieder geval een lust voor het oog. Wat de vocale prestaties betreft: niets dan lof en het Concertgebouworkest is onder leiding van Mariss Jansons fenomenaal.

Harm Meijer

C

L

A

S

S

I

C

S

C

A

T

A

L

O

G

U

S

3


Nieuwe & Bijzondere uitgaven Orkestwerken Beethoven beschouwd. Mozart bleef echter steeds Eberls grote voorbeeld.

BACKOFEN (1768-1830) Klarinetconcerten Dieter Klöcker (klarinet), SWR Rundfunkorchester Kaiserslautern o.l.v. Johannes Moesus

CPO 21010 € 14,95

Johann Georg Heinrich Backofen was een Duits klarinettist en componist. Hij was in zijn tijd zeer beroemd en speelde behalve klarinet ook harp, fluit en basset-hoorn.

BRITTEN Vioolconcert, Dubbelconcert, Lachrymae Anthony Marwood (viool), Lawrence Power (altviool), BBC Scottish Symphony Orchestra o.l.v. Ilan Volkov

Hyperion 21012 van € 22,95 voor € 16,95

BEETHOVEN / BERG Vioolconcerten Isabelle Faust (viool), Orchestra Mozart o.l.v. Claudio Abbado

Harmonia Mundi 21011 van € 22,95 voor € 16,95

Twee vroege concerten van Benjamin Britten. Het vioolconcert, zijn opus 15, sterk geïnspireerd door Berg en Prokofiev en zijn nog vroegere dubbelconcert voor viool en altviool dat Britten op achttienjarige leeftijd schreef maar pas vijfenzestig jaar later zijn première beleefde. Lachrymae, naar een lied van Dowland, dateert uit 1950 maar werd pas georkestreerd (altviool en strijkers) in 1976, het jaar van Brittens dood.

“Faust speelt het stuk (Beethoven) als een godin, jubelend en hemels” aldus de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. Inderdaad waar, als je denkt dat het niet meer mooier kan, komt ineens deze cd. Mooi en gewaagd gecombineerd met het 130 jaar later geschreven vioolconcert van Alban Berg.

Hofkapelle Stuttgart o.l.v. Frieder Bernius

CARUS 21015 € 22,95

Frieder Bernius legt zich er al jaren op toe werken op te nemen van componisten die minder bekend zijn geworden dan hun grote tijdgenoten, maar daarom niet minder interessant zijn. Het gaat vaak om componisten zoals Justin Heinrich Knecht die aan de wat kleinere hoven werkten en daardoor ook in hun tijd minder aandacht kregen. Grande Symphonie “Le Portrait musical de la nature”; Ouvertüre zum Prolog auf die VermählungsFeyer der königlich-württembergischen Prinzessin Katherine mit ihrem französisch-kaiserlichen Prinzen Jerome; Die AeolsharfeOuvertüre+ 3 aria’s uit komische opera’s.

KREUTZER (1766-1831) Vioolconcerten 15, 18 & 19 Laurent albrecht Breuninger (viool), SWR Rundfunkorchester Kaiserslautern o.l.v. Alun Francis In 1798 maakte Rodolphe Kreutzer in Wenen kennis met Ludwig van Beethoven. De vriendschap die tussen beiden ontstond bracht Kreutzer eeuwige roem: in 1805 droeg Beethoven een vioolsonate aan hem op. Kreutzer schreef 19 vioolconcerten waarvan er drie op deze cd te horen zijn.

Anton Eberl bekleedt een positie in de muziekgeschiedenis tussen Mozart en Beethoven in. Hij kende beide componisten, schreef de begrafeniscantate ‘Bei Mozarts Grabe’ en bleef contacten houden met Mozarts familie tot aan zijn eigen dood in 1807. Tegelijkertijd was hij Beethovens grootste rivaal voor de gunsten van het Weense publiek in de vroege negentiende eeuw en werd hij door tijdgenoten gemakkelijk als evenwaardig aan

4

No 2 • 2 0 1 2

OEHMS 21018 CD+CAT € 12,95

De Australische dirigente Simone Young (*1961) is muzikaal directeur van zowel het Hamburgs filharmonisch orkest als de Hamburgse opera. Zij heeft inmiddels een imposante discografie op haar naam staan, waaronder de complete symfonieën van Bruckner en Wagners Ring des Nibelungen. Het label Oehms koos haar interpretatie van Mahlers tweede symfonie om de nieuwe Oehms catalogus te presenteren.

Tegenwoordig wordt Arthur Honegger het meest gezien als lid van ‘Les Six’, die het Parijse modernisme van de jaren 20 omarmden. Deze werken laten echter zien dat Honegger ook meester was in lyrische werken van de LaatRomantiek.

MILHAUD (1892-1974) Complete pianoconcerten Michael Korstick (piano), SWR Rundfunkorchester Kaiserslautern o.l.v. Alun Francis

CPO 21019 2 cd’s € 29,95

Behalve de vijf pianoconcerten op deze cdset ook de andere werken voor piano en orkest: La Carnaval d‘Aix op. 83b, Ballade op. 61, Cinq Etudes op. 63, Fantaisie Pastorale op. 188.

LPO 21014 € 13,95

CPO 21013 € 21,95

MAHLER Symfonie nr. 2 Michaela Kaune, Dagmar Peckova, NDR Chor, Hamburg PO o.l.v. Simone Young

CPO 21016 € 14,95

HONEGGER Pastorale d’été/Symphony No. 4/Une Cantate de Noël Maltman, Christopher/London Philharmonic Orchestra o.l.v. Vladimir Jurowski

EBERL (1785-1807) Pianoconcerten op. 32 & op. 40 Paolo Giacometti (piano) Die Kölner Akademie o.l.v. Michael Alexande Willens

Concertgebouw in Amsterdam.

LISZT Pianoconcerten 1 & 2, Totentanz, Orpheus, Heroic Elegy Denis Matsuev (piano), Russian National Orchestra o.l.v. Mikhael Pletnev

Sony 21017 2 cd’s € 24,95

KNECHT (1752-1817) Orkestwerken en Aria’s

Het winnen van de elfde Internationale Tchaikovsky Competition heeft de deuren van de internationale concertzalen voor Denis Matsuev geopend. Zo verscheen hij al in Carnegie Hall en Lincoln Center in New York, het Kennedy Center in Washington, concertzalen in Parijs, Salzburg, Hamburg, Moskou, Sint Petersburg en het

MOZART Pianoconcerten vol. 8 (24 & 25) Christian Zacharias (piano), Orchestre de Chambre de Lausanne o.l.v. Christian Zacharias

MDG SA 21021 € 21,95

“Een uitvoering van zeldzame schoonheid”: één van de vele lovende recensies van Christian


Zacharias’ Mozart-cyclus die inmiddels aan het achtste deel toe is.

Russian National Orchestra o.l.v. Mikhael Pletnev

o.l.v. Pierre Boulez

DG 21023 € 22,95 Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Gustav Mahler Jugendorchester brengt DG deze live-opname van een galaconcert uit 2003 in Japan uit.

MOZART Pianoconcerten 20 & 21 Arthur Schoonderwoerd (fortepiano), Cristofori

Accent 21020 € 22,95

De eerste van een complete serie met de pianoconcerten van Mozart, gespeeld op pianoforte door Arthur Schoonderwoerd die tevens het ensemble Cristofori leidt. De begeleiding is zeer kleinschalig. Zo worden de strijkersgedeelten steeds door één musicus gespeeld, wat het geheel zeer transparant maakt en de toon van de pianoforte nog meer tot zijn recht laat komen.

REGER The Romantic Violin Concerto Vol.11 Vioolconcert op. 101, Romances voor viool en orkest op. 50 nr.1 & 2 Tanja Becker-Bender (viool), Konzerthausorchester Berlin o.l.v. Lothar Zagrosek

Hyperion 21022 € 22,95

Max Reger (1873-1916) is natuurlijk het meest bekend om zijn orgelwerken maar zijn werken voor viool en orkest verdienen het minstens zoveel om bekend te blijven. Naast zijn twee lyrische romances schreef Reger een schitterend vioolconcert in de traditie van de concerten van Beethoven en Brahms. Niemand minder dan violist/componist Adolf Busch verzorgde op zestienjarige leeftijd de première.

pianist was. Zijn composities zijn vrij onbekend gebleven. Qua stijl liggen zijn composities tussen Mozart en Beethoven in. Ze hebben iets levenslustigs, zodat deze uitgave met drie van zijn pianoconcerten zeer welkom is.

Pentatone SA 21026 € 22,95

Vierde uitgave in de Tchaikovskycyclus van Mikhael Pletnev en het Russian National Orchestra. Hoewel Pletnev in de jaren negentig een schitterende serie Tchaikovskysymfonieën opnam op Deutsche Grammophon zijn deze nieuwe opnamen een belangrijke toevoeging aan zijn discografie. De uitvoeringen getuigen van een enorme muzikaliteit en de Pentatone opnamen zijn van superbe kwaliteit.

STRAVINSKY Firebird Bergen Philharmonic Orchestra o.l.v. Andrew Litton

DOBRZYNSKI / LESSEL Pianoconcerten Howard Shelley (piano),Sinfonia Varsovia o.l.v. Howard Shelley

BISSA 21024 € 22,95

In 1909 vroeg de charismatische impresario Sergej Diaghilev de jonge Stravinsky twee composities van Chopin te orkestreren voor één van zijn producties. Diagilev was zo tevreden met het resultaat dat hij Stravinsky vroeg de muziek te schrijven voor zijn volgende balletproductie, een scenario met bekende Russische sprookjesfiguren. De rest is geschiedenis. Andrew Litton heeft hier gekozen voor de volledige balletscore in plaats van de twee suites die Stravinsky later maakte.

TCHAIKOVSKY Vioolconcert, Valse scherzo, Sérenade Mélancolique James Ehnes (viool),Sydney Symphony Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy

ONYX 21025 € 22,95

Fryderyk Chopin Society 21029 € 19,95

Wat begon als een project om ter gelegenheid van het Chopin-jaar 2010 alle werken van Chopin op te nemen op authentieke instrumenten is veel groter geworden dan oorspronkelijk de bedoeling was. Verschenen er eerst ook Chopin opnamen op moderne instrumenten, nu is er ook aandacht voor Chopins Poolse tijdgenoten. Ignacy Feliks Dobrzynski (18071867) behoort tot de belangrijkste componisten die Polen heeft voortgebracht. Hij was in zijn jeugd de boezemvriend van Chopin Hij schreef, behalve het concert op deze cd, pianowerken, kamermuziek, een symfonie en een opera. Francizek Lessel (1780-1838) ging in 1797 naar Wenen om medicijnen te studeren maar werd in plaats daarvan leerling van Haydn. Na diens dood keerde hij terug naar Polen waar hij in dienst trad bij een adellijke familie. Hij liet een groot aantal werken na, waaronder het pianoconcert op deze cd, dat zeer bekend werd bij uitgeweken Polen na de revolutie van 1830.

WEBER Klarinetconcerten, Klarinetconcertino, Hoornconcertino MichaelCollins (klarinet), Stephen Stirling (hoorn),City of London Sinfonia o.l.v. Michael Collins

Chandos 21027 van € 22,95 voor € 14,95

De klarinetconcerten van Carl Maria von Weber (1789-1826) behoren tot de hoekstenen van het repertoire voor klarinettisten. Weber schreef ze voor zijn vriend, klarinettist Heinrich Bärmann, wiens aanpassingen en een cadens in het eerste concert in deze opname gebruikt zijn. Michael Collins stelt dat deze veranderingen de muziek niet makkelijker te spelen maakt maar eerder spannender. In 1806, op zeventienjarige leeftijd schreef Weber een concertino voor hoorn en orkest, een virtuoos juweeltje dat het uiterste vergt van de hoornist.

Na hun succesvolle eerste opname op Onyx met het vioolconcert van Mendelssohn, vervolgen James Ehnes en Vladimir Ashkenazy hun samenwerking met deze opname van de complete werken voor viool en orkest van Tchaikovsky. Als bonus het ‘Souvenir d’un lieu cher’ begeleid door Vladimir Ashkenazy aan de piano.

WÖLFL (1773-1812) Pianoconcerten 1, 5 & 6 Yorck Kronenberg (piano), SWR Rundfunkorchester Kaiserslautern o.l.v. Johannes Moesus

ITALIAANSE HOBOCONCERTEN Diego Dini Ciacci (hobo), Orchestra di Padova e del Venete o.l.v. Diego Dini Ciacci

CPO 21028 € 14,95

SCHÖNBERG Pelleas en Melisande Gustav Mahler Jugendorchester

TCHAIKOVSKY Symfonie nr.1, Marche Slave C

L

CPO 21030 € 21,95

Joseph Wölfl was niet alleen een tijdgenoot van Ludwig van Beethoven, hij werd in zijn tijd ook in één adem genoemd met de grote componist. Niet zozeer als componist maar omdat hij een beroemd A

S

S

I

C

S

C

A

Concerten van Sammartini-RossiniBellini-Donizetti-Pilotti-Aguilar

T

A

L

O

G

U

S

5


Nieuwe & Bijzondere uitgaven Kamerwerken posities behoren de werken die hij schreef voor blazers. Hij had veel succes met zijn bewerkingen voor blazers van Haydn’s Jahreszeiten en Schöpfung. Hij schreef een groot aantal werken voor blaasinstrumenten, waarvan er enkele op deze cd te horen zijn.

BARTÓK Vioolsonates, Rhapsodieën James Ehnes (viool), Andrew Armstrong (piano)

Het Utrecht String Quartet heeft inmiddels een status van internationale bekendheid verkregen. Het kwartet is over de hele wereld te zien en wordt onder andere geroemd voor hun repertoirekeuze. Het kwartet zet graag in de vergetelheid geraakte werken of composities van hedendaagse componisten op het programma. Hun Gluzunov-cyclus is alweer aan het vijfde deel toe.

Chandos 21035 € 22,95

Etcetera 21043 € 22,95

De tweede cd in een serie met werken voor strijkers van Bartok op Chandos. Vorig jaar verscheen, ook met James Ehnes, een cd met de vioolconcerten.

FAURE Cello Sonatas Alban Gerhardt (cello), Cecile Licad (piano)

Hyperion 21039 van € 22,95 voor € 16,95

BEETHOVEN Strijkkwintetten Op. 4 & op. 29 Leipziger Streichquartet, Barbara Buntrocj (altviool)

MDG 21036 € 21,95

BOCCHERINI Fluitkwartetten op.5, Kwintet voor fluit, hobo en strijkers Gergely Ittzes, Laszlo Hadady, Marta Abraham, Peter Barsony, Ditta Rohmann

Hungaraton 21037 € 20,95

HUMPERDINCK (1854-1921) Strijkkwartetten, Pianokwintet Andreas Kirpal (piano), Diogenus Quartett

De twee cellosonates van Fauré behoren tot de belangrijkste werken uit het cellorepertoire. Fauré was al in de zeventig toen hij ze schreef en ze behoren tot zijn mooiste composities. De cd is in Engeland in december uitgekomen en kreeg zeer lovende recensies. Reden genoeg om er in ons land een “cd van de maand” van te maken.

CPO 21042 € 14,95

FRANCAIX (1912-1997) Chamber Music Octet, Klarinetkwintet, Divertissement Charis Ensemble

RÖNTGEN Serenades voor blazers Linos-Ensemble

MDG 21040 € 21,95

Drie van de belangrijkste kamerwerken van Jean Francaix: het octet, voor klarinet, hoorn, fagot en strijkers, het klarinetkwintet en Divertissement voor fagot en strijkkwintet.

DRUSCHETZKY 3 Divertimenti voor basset-hoorn, Klarinetkwartet Gabor Varga, Roland Csallo, György Salamon, Janos Rolla, Mate Szucs, Istvan Vardai

Het bekendste werk van Engelbert Humperdinck, de opera Hänsel und Gretel, werd wereldwijd een succes en maakte hem financieel onafhankelijk. De première in 1893 stond onder leiding van Richard Strauss. Behalve zijn opera’s schreef Humperdinck maar liefst 230 werken, waaronder deze verrassende strijkkwartetten.

CPO 21044 € 14,95

De serenade voor zeven blazers ontstond in 1876, toen Julius Röntgen nog in zijn geboorteland Duistland woonde en snel naam maakte. Een onbekommerd stuk muziek, ritmisch, levendig en vol melodische invallen, qua sfeer ergens tussen Mozart en Brahms in. De tweede serenade op deze cd is een kwintet voor fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Tot slot nog het Trio op. 86 voor fluit, hoorn en fagot.

Hungaraton 21038 € 20,95

De Boheemse componist Jiri (Georg) Druschetzky heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan. Zo schreef hij 28 symfonieën, 12 strijkkwartetten, 11 missen en 2 opera’s. Tot zijn belangrijkste com-

6

No 2 • 2 0 1 2

CHAMBER MUSIC OF THE LOEILLET FAMILY Les Goûts-Authentiques, Jan Devlieger

GLAZUNOV Complete strijkkwartetten Vol. 5 Utrecht String Quartet

MDG 21041€ 21,95

Strijkkwartetten 1 & 7

Voor vragen belt u met 070 3466277

Een muzikale familie, de Loeillets, waarvan stamvader Jacques zich begin 17e eeuw in Gent vestigde. Op deze cd werken van Jacques Loeillet (1685-1748), zijn broer Jean-Baptiste (1688-1720), die van Gent aan zijn naam toevoegde om verwarring te voorkomen met zijn neef Jean- Baptiste (John) Loeillet of London, muzikaal gezien het belangrijkste lid van de familie. Als „toegift“ een werk van Jan Devlieger op een thema van John Loeillet. Jacques Loeillet: Sonate voor 4 fluiten & bc, Concert voor fluit, 2 violen &bc, Concert voor hobo, strijkers & bc. Jean Baptiste Loeillet: Sonate voor 2 blokfluiten, John Loeillet: Sonate voor blokfluit, hobo & bc op.1 nr.3, John Loeillet / Devlieger: Dance Tunes, Devlieger: Reflections on a tzune by Mr. Loeillet voor strijkkwartet.

TCHAIKOVSKY Strijkkwartetten 1 – 3 IPO Richter String Quartet

Helicon 21045 2 cd’s € 31,95 Tchaikovsky schreef zijn strijkkwartetten in 1871, 1874 en 1876. Het zijn meesterwerken, al was Tchaikovsky daar zelf allerminst van overtuigd. Na de enthousiast ontvangen première van het derde kwartet zei hij: “Ik geloof dat ik uitgeschreven ben, ik begin mijzelf te herhalen en kan niets nieuws verzinnen”. Jammer dat de grote componist zo weinig zelfvertrouwen had: het derde kwartet is misschien wel het meest intense van de drie.


rios. Hun eerste cd won vorig jaar de ECHO KLASSIC award in de catagorie “Ensemble of the Year”.

VIVALDI La Porta delle Muse (concerti & sinfoni) Florian Deuter (viool), Monica Waisman (viool), Harmonie Universelle

Accent 21046 € 22,95

Sinfonia voor strijkers RV 125, Concert voor twee violen RV 510 en RV 508, Concert voor strijkers RV 128, RV 138 en RV 157, Concert voor viool en strijkers RV 246 en RV 330. Met uitzondering van het concert RV 510 gaat het hier om originele versies zoals ontdekt door Vivaldikenner Olivier Fournès, die nog niet eerder op cd zijn uitgebracht.

CLASSICA ESPANOLA Anete Maiburg (fluit), Andreas von Wangenheim (gitaar), Wlodzimierz Gula (contrabas), Alberto Alarcon (castanettes), Juan Lama (flamenco-gitaar0, Luis Llorente (cajón & tinaja), Jesus Gonzales Brito (cuatro & bandola)

MDG SA 21049 € 22,95

Anette Mailburg weet altijd de juiste musici te vinden voor haar “Classica”serie. Na Cuba, Venezuela en Argentinië neemt ze ons nu mee naar Spanje met een programma van klassieke muziek en folklore. Granados: Andaluza, Albeniz: Malaguena; Sevilla; Rumores de La Caleta; Tango, Acosta: Jazmin; Sevillanas criollas; Por Alegrias; Bulerias de anette, Falla: Danza espanola Nr. 1; Danza ritual del fuego, Rabbath: Ode d‘Espagne, Lama: La risa, Granados: Oriental; Villanesca, Corea: Spain.

GREAT PIANO TRIOS Gryphon Trio

Met het verschijnen van het derde deel is de serie “Russian Generations”over drie generaties van het Russische strijkkwartet compleet.

FLOWERS FOR THE BASS CLARINET Jan Guns (basklarinet), Anastasia Koszushko (piano), Rita Rommes (marimba & vibrafoon), Moscow Chamber Soloists

Phaedra 21051 € 22,95

Jan Guns is de meest prominente basklarinettist van België. Veel componisten hebben voor hem werken geschreven. Op deze cd voert hij werken uit van Favoeel, Westerlinck, Bowen, Craens, Brossé en Devreese.

RUSSIAN GENERATIONS 3

COBRA 21054 € 18,95

Tschaikowsky: Strijkkwartet nr. 3, Gabriel Prokofiev: Strijkkwartet nr. 3, Prokofiev: Sonate voor twee violen op. 56

IL VERO ORFEO Sonates voor viola da gamba door en geïnspireerd door Arcangelo Corelli Friederieke Heumann (viola da gamba), Patric Sepec (barokcello), Eduardo Egüez (theorbe), Dirk Börner (klavecimbel, orgel)

RUSSIAN GENERATIONS 2

Cobra 21055 € 18,95

Tchaikovsky: Strijkkwartet nr. 2, Prokofiev: Strijkkwartet nr. 2, Gabriel Prokofiev: Strijkkwartet nr.2

Accent 21052 € 22,95

Analekta 21047 9 cd’s € 34,95 Het in 1993 opgerichte Canadese Gryphon Trio heeft een plek verworven tussen de beroemdste pianotrio’s van deze tijd. De drie leden hebben als solomusici al meerdere prijzen in de wacht gesleept maar zijn als team sensationeel. Deze set is een verzameling van de opnamen die zij voor Analekta maakten. Mozart: Divertimento KV 254, Pianotrio‘s Nr. 1-5, Beethoven: Pianotrio‘s Nr. 1-6, Schubert: Pianotrio‘s Nr. 1 & 2, Notturno D. 897,Mendelssohn: Pianotrio‘s Nr. 1 & 2, Schostakowitsch: Pianotrio’s Nr. 1 & 2

RUSSIAN GENERATIONS Ruysdael Quartet

BRAHMS/AHO/LIGETI Horn Trios Marie-Luise Neunecker (hoorn), Antje Weithaas (viool), Silke Avenhaus (piano)

Corelli’s vioolsonates op.5 waren de meest uitgegeven muziekstukken in hun tijd en al gauw werden er bewerkingen voor viola da gamba van gemaakt. Op deze cd staan de sonates 3, 6 en 8, een sonate en een prelude van Schenk en een sonate van Handel

BISSA 21050 € 22,95

De vrij ongebruikelijke combinatie hoorn, viool en piano brengt twee componisten samen die we anders niet zo gauw op één cd zouden aantreffen. Waarom Brahms voor deze combinatie van instrumenten koos is niet bekend, we weten wel dat hij in zijn jeugd zelf hoorn speelde. György Ligeti schreef zijn hoorntrio ter gelegenheid van de viering van het 150ste geboortejaar van Brahms en gaf het de subtitel “Hommage a`Brahms”mee. De cd wordt gecompleteerd met een nieuw geschreven solo stuk voor hoorn van Kalevi Aho.

GRIEG / BRAHMS Strijkkwartet Op.27/Klarinetkwintet Op.115 Hagen Quartet, Jörg Widmann (clarinet)

Myrios SA 21048 € 22,95

Het Hagen Quartet viert dit jaar het dertigjarig jubileum. Dit is de tweede uitgave op het label MyC

L

A

S

RUSSIAN GENERATIONS 1

Cobra 21056 € 18,95

Tchaikovsky: Strijkkwartet nr. 1, Prokofiev: Strijkkwartet nr. 1, Gabriel Prokofiev: Strijkkwartet nr. 1

TRIO BAROQUE Barokmuziek voor trompet, hobo en orgel Katharina Bäuml (Barokhobo),Guy Ferber (Baroktrompet), Rolf Schweizer (Ahrend-Orgel Ev. Kirch Mahlberg)

Amati 21053 € 22,95

Finger: Sonaten Nr. 1 & 2, Marcello: Adagio c-moll, Gabrieli: Sonata Nr. 5, Corbett: Sonata op. 1 Nr. 12, Händel: Eternal Source of Light Divine D-Dur; To God, our strength, sing loud and clear; Duet uit „Amadigi di Gaula“, Pachelbel: Partita „Werde munter, mein Gemüte“, Bach: Sinfonia F-Dur BWV 156, Vincent: Sonate Nr. 2, Kuhnau: Aus tiefer Not schrei ich zu dir. S

I

C

S

C

A

EEN JAAR LANG 10% KORTING VOOR € 9,95!

KIJK OP PAGINA 25 VOOR DE VOORWAARDEN

T

A

L

O

G

U

S

7


Het LONDON SYMPHONY ORCHESTRA was een van de eerste top orkesten dat eigen cd’s ging uitbrengen. In middels beschikt het orkest over een flinke discografie, waarvan de meeste cd’s in Super Audio zijn opgenomen. Deze maand is de LSO catalogus extra voordelig in prijs. BARTOK Bluebeard’s Castle Zhidkova/White/LSO/Gergiev LSO SA 21060 € 9,95

DVORAK Symphony No. 9 LSO/Sir Colin Davis LSO 21071 € 9,95

MAHLER Symphony No.6 LSO/Gergiev LSO SA 21082 € 9,95

BEETHOVEN Symphony 9 Robinson/Cargill/Sir Colin Davis LSO SA 21061 € 9,95

HANDEL Messiah Gritton/Mingardo/Miles/Tenebrae Choir/LSO/Sir Colin Davis LSO SA 21072 2 cd’s € 18,95

MAHLER Symphony No.7 LSO/Gergiev LSO SA 21083 € 9,95

BEETHOVEN Fidelio Brewer/Master/Matthews/Sir ColinDavis LSO SA 21062 € 18,95 BEETHOVEN Mass in C Matthews/Mingardo/Ainsley/ Miles/Sir Colin Davis LSO SA 21063 € 9,95 BERLIOZ L’Enfance du Christ Beuron/Cargill/Tenebrae Choir/ LSO/Sir Colin Davis LSO SA 21064 2 cd’s € 18,95 BERLIOZ Benvenuto Cellini Kunde/Claycomb/Jeffery/LSO/Sir Colin Davis LSO SA 21065 2 cd’s € 18,95 BERLIOZ Romeo et Juliette LSO/Sir Colin Davis LSO 21066 2 cd’s € 18,95 BERLIOZ Beatrice et Benedict LSO/Sir Colin Davis LSO 21067 2 cd’s € 18,95 BRAHMS Ein Deutsches Requiem LSO/André Previn LSO 21068 € 9,95 BRUCKNER Symphony No.4 LSO/Bernard Haitink LSO SA 21069 € 9,95 DEBUSSY La Mer/Jeux/Prélude à l’aprèsmidi d’un faune LSO/Valery Gergiev LSO SA 21070 € 9,95

HAYDN Die Jahreszeiten (The Seasons) Persson/Ovenden Orch./LSO Chorus/Sir Colin Davis LSO SA 21073 2 cd’s € 18,95 HAYDN Die Schöpfung Matthews/Bostridge/Henschel/ Sir Colin Davis LSO SA 21074 2 cd’s € 18,95 MACMILLAN St John Passion Maltman/Chorus & Orchestra/Sir Colin Davis LSO SA 21075 2 cd’s € 18,95 MACMILLAN The World’s Ransoming/The Confession of Isobel Gow Pendrill/Sir Colin Davis LSO 21076 € 9,95 MAHLER Symphony No.1 LSO/Gergiev LSO SA 21077 € 9,95 MAHLER Symphony No.2/Adagio from Symphony No.10 LSO/Gergiev LSO SA 21078 2 cd’s € 18,95 MAHLER Symphony No.3 LSO/Gergiev LSO SA 21079 2 cd’s € 18,95 MAHLER Symphony No.4 Claycomb/LSO/Gergiev LSO SA 21080 € 9,95 MAHLER Symphony No.5 LSO/Gergiev LSO SA 21081 € 9,95

MAHLER Symphony No.8 Soloists/Chorus & Orchestra/Gergiev LSO SA 21084 € 9,95 MAHLER Symphony No.9 LSO/Gergiev LSO SA 21085 € 9,95 MOZART Requiem Arnet/Stéphany/Kennedy/ Jeffery/Sir Colin Davis LSO SA 21086 € 9,95 NIELSEN Symphonies Nos.4 & 5 LSO/Sir Colin Davis LSO SA 21087 € 9,95 PROKOFIEV Romeo & Juliet LSO/Valery Gergiev LSO SA 21088 2 cd’s € 18,95 RAVEL Daphnis et Chloé/Boléro/ Pavane pour une infante Chorus & Orchestra/Valery Gergiev LSO SA 21089 € 9,95 SHOSTAKOVICH Symphony No. 5 LSO/Rostropovich LSO SA 21090 € 9,95 SHOSTAKOVICH Symphony No. 8 LSO/Rostropovich LSO SA 21091 € 9,95 SHOSTAKOVICH Symphony No. 11 LSO/Rostropovich LSO SA 21092 € 9,95


Nieuwe & Bijzondere uitgaven Instrumentaal

ALBENIZ Piano Music, Volume 7 Miguel Baselga

BIS 21100 € 21,95

Chants D’Espagne; 6 Marzurkas de Salon;Deseo; L’AutomneValse;Marcha Militar; Improvisation; Yvonne En Visite

BEETHOVEN Piano Sonatas Vol.1:Nos.5,11,12 & 26 Jonathan Biss

Onyx 21101 € 22,95 De Amerikaanse pianist Jonathan Biss wordt alom gewaardeerd vanwege zijn artisticiteit en diep gevoelde interpretaties, zowel in solo- als in concertuitvoeringen, en door verschillende prijswinnende albums. Zijn repertoire reikt van Mozart naar het moderne werk en bevat zelfs werken die speciaal voor hem gecomponeerd zijn. Met deze uitgave zet Biss zich aan de sonates van Beethoven, het eerste deel van negen, die over een periode van negen jaar zullen worden uitgebracht. Dit deel bevat de sonates No.5 (Op.10 No.1), 11 (Op.22), 12 (Op.26 ‘Funeral March’) en 26 (Op.81a ‘Les Adieux’).

CHOPIN 24 Preludia Op. 28/Sonata b-moll Tatiana Shebanova

Fryderyk Chopin Institute 21103 € 19,95 De al ruim 20 delen beslaande serie vanuit het Chopin instituut, op instrumenten uit de tijd van de componist, brengt dit deel uit ter nagedachtenis aan de pianiste Tatiana Shebanova, die in 2011 overleed. De opnamen dateren uit 2009 en 2010 en laten de pianiste horen als een begenadigd Chopin liefhebster. Afgestudeerd met een gouden medaille aan het Conservatorium van Moskou, werd ze winnares van verschillende prijzen in Praag, Genève en Brussel en won ze een 2e prijs bij de 10e International Fryderyk Chopin Competition in Warschau. Tijdens haar leven ontwikkelde ze een voorliefde voor de Erard fortepiano, die ze op deze opname ook bespeelt.

DEBUSSY The Solo Piano Works Noriko Ogawa

componist, dirigent en docent. Iedereen die wat betekende in het Hongaarse muziekleven wilde bij hem studeren. Eén van zijn leerlingen was de wereldberoemde dirigent Georg Solti. Dohnanyi was ook één van de beste pianisten van zijn tijd en heeft veel pianocomposities geschreven. Hij is duidelijk geïnspireerd door Liszt en Brahms, maar wist een duidelijke eigen stijl te creëren. Martin Roscoe gaat het complete oeuvre op cd zetten en kiest per cd voor een combinatie van vroege en late werken.

Glinka’s pianowerken maken deel uit van de Russische romantiek. Het zijn over het algemeen onbekende composities, maar fascinerend vanwege hun elegantie. Dit is de eerste opname van deze werken op pianoforte. Titiana Loguinova speelt ze op een Conrad Graf van 1825 uit Wenen. Variaties op “The Nightingale” ; Mazurka‘s in C, c, F, F; Farwell Watz in G; Barcarelle in G; Walsl; Variaties op thema’s uit Mozarts “Die Zauberflöte”; Tarantella op een Russisch volksliedje; Reminiszenz op een Mazurka; Nocturnes in e & f;Variaties op een Russisch volksliedje.

10

No 2 • 2 0 1 2

SCHUBERT Piano Sonatas D840 & D850/Six German Dances D820 Shai Wosner

ONYX 21109 € 22,95

Tweede cd op Onyx van de Israëlische pianist Shai Wosner (1976) Zijn debutcd met werken van Brahms en Schoenberg werd zeer goed ontvangen.

BIS 21104 6 cd’s € 39,95

MDG 21107 € 21,95

Vijftien variaties op een thema dat Beethoven vaker gebruikte maar vooral bekend werd door de finale van Beethovens derde symfonie “Eroica”.

We kennen Massenet natuurlijk het meest als operacomponist maar tijdens zijn studie aan het conservatorium van Parijs leek het er eerst op dat hij zich aan de piano zou wijden. Hij won er zelfs een eerste prijs mee. De liefde voor de piano is gebleven en Massenet heeft er gedurende zijn hele carrière voor geschreven.

Phaedra 21106 € 22,95

HAUER (1883-1959) Etudes op.22 Steffen Schleiermacher (piano)

BISSA 21102 € 22,95

MDG 21108 € 21,95

GLINKA (1804-1857) Treasures for the Pianoforte Tatiana Loguinova

De zeer gewaardeerde Debussy opnamen van Noriko Ogawa zijn nu gebundeld in een voordelige set.

BEETHOVEN Complete pianowerken vol. 11 Eroicavariaties Ronald Brautigam (fortepiano)

MASSENET (1842-1912) Complete solo pianowerken Stefan Irmer

DOHNÁNYI (1877-1960) The Complete Solo Piano Music Vol.1 Martin Roscoe

Hyperion 21105 € 22,95

4 Rhapsodien op. 11;Winterreigen op. 13;Pastorale; 3 Singular Pieces op. 44;Walzer aus Delibes “Coppelia” Ernö Dohnányi was een succesvol

Josef Hauer had, net als Schönberg, een compositiesysteem met twaalf toonreeksen ontworpen. Beide heren wisten niet van elkaar dat ze deze zelfde richting waren ingeslagen, maar uiteindelijk ging Schönberg met de eer strijken en dat is Hauer zijn leven lang dwars blijven zitten.

THE ART OF MAURIZIO POLLINI Maurizio Pollini, Wiener Philharmoniker o.l.v. Karl Böhm en Maurizio Pollini

DG 21110 3 cd’s € 39,95

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Maurizio Pollini brengt Deutsche Grammophon deze luxe 3-cdset uit. Pollini stelde het repertoire zelf samen en als speciale bonus heeft DG de live opname van het eerste pianoconcert van Chopin tijdens het internationaal Chopin concours uit 1961 toegevoegd.

ZIE VERDER OP PAGINA 14 >


CCS 32112

NEW RELEASE

Rite of Spring & Firebird Suite

Ter gelegenheid van het verschijnen van de schitterende nieuwe Stravinsky cd zijn de eerdere opnamen van Ivan Fischer op Channel Classics tijdelijk in prijs verlaagd. STRAVINSKY Rite of Spring/Firebird Suite Scherzo/Tango Budapest Festival Orchestra o.l.v. Ivan Fischer Channel Classics SA 21275 € 22,95 Geen werk in de muziekgeschiedenis zal zo’n schandaal hebben veroorzaakt bij de première als Stravinky’s “Le sacre du printemps”. Het overgrote deel van het premièrepubliek op de 29ste mei 1913 kon de vernieuwende muziek van Stravinsky en de choreografie van Nijinski totaal niet aan. Componisten als Florent Schmitt en Maurice Ravel, die in de zaal zaten en wel enthousiast waren, werden uitgescholden. Het is duidelijk dat Stravinsky zijn tijd ver vooruit was met zijn “Sacre”dat nu als een absoluut meesterwerk wordt beschouwd. Van het Scherzo a la Russe wordt hier de symfonische versie gespeeld. De Tango werd in 1940 georkestreerd door Felix Guenther en goedgekeurd door Stravinsky zelf. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd door Benny Goodman. BARTOK Bluebird’s Castle Channel Classics SA 21276 van 22,95 voor € 14,95 BEETHOVEN Symfonie 7 Channel Classics SA 21277 van 22,95 voor € 14,95

BEETHOVEN Symfonieën 4 & 6 Channel Classics SA 21278 van 22,95 voor € 14,95

MAHLER Symfonie 2 Channel Classics SA 21285 2 cd’s van € 27,95 voor € 18,95

BRAHMS Symfonie 1, Haydn variaties Channel Classics SA 21279 van 22,95 voor € 14,95

MAHLER Symfonie 4 Channel Classics SA 21286 van 22,95 voor € 14,95

Dvorak Celloconcert Pieter Wispelwy Channel Classics SA 21280 van 22,95 voor € 14,95

ROSSINI Instrumental Music Channel Classics SA 21287 van 22,95 voor € 14,95

DVORAK Slavische dansen Channel Classics SA 21281 van 22,95 voor € 14,95 DVORAK Symfonieën 8 & 9 Channel Classics SA 21282 van 22,95 voor € 14,95 DVORAK Symfonie 7, Suite in A Channel Classics SA 21283 van 22,95 voor € 14,95 MAHLER Symfonie 6 Channel Classics SA 21284 van 22,95 voor € 14,95

SCHUBERT Symfonie 9, Vijf Duitse dansen Channel Classics SA 21288 van 22,95 voor € 14,95 STRAUSS Josephs Legende Channel Classics SA 21289 van 22,95 voor € 14,95 TCHAIKOVSKY Symfonie 4, Ouverture Romeo & Juliet Channel Classics SA 21290 van 22,95 voor € 14,95


40 OPERA’S OP TELDEC EN ERATO TIJDELIJK SPECTACULAIR LAAG GEPRIJSD

BEETHOVEN Fidelio Charlotte Margiono,Barbara Bonney, Chamber Orchestra of Europe,Nikolaus Harnoncourt Warner 21125 2 cd’s € 8,95

DONIZETTI Don Pasquale Barbara Hendricks, Gabriel Bacquier, Opéra Lyon, Gabriele Ferro Warner 21130 2 cd’s € 8,95

GLUCK Orfeo ed Euredyce Janet Baker, Elisabeth Speiser, London Phil. Orchestra, Raymond Leppard Warner 21135 2 cd’s € 8,95

MOZART Cosi fan tutte Thomas Hampson, Charlotte Margiono, KCO Nikolaus Harnoncourt Warner 21140 3 cd’s € 14,95

BERLIOZ Beatrice et Benedict Sylvia Marton, Susan Graham, Opera de Lyon, John Nelson Warner 21126 2 cd’s € 8,95

DONIZETTI L’elisir d’amore Roberto Alagna, Mariella Devia, English Chamber Orchestra, Marcello Viotti Warner 21131 2 cd’s € 8,95

HANDEL Amadigi di Gaula Bernarda Fink, Nathalie Stutzmaan, Les Musiciens du Louvre, Marc Minkowski Warner 21136 2 cd’s € 8,95

MOZART Don Giovanni Thomas Hampson, Edita Gruberova, Barbara Bonney, KCO Nikolaus Harnoncourt Warner 21141 3 cd’s € 14,95

DUKAS Ariane et Barbe-Blue Katherine Ciesinski, Gabriel Bacquier, Orch. Radio France, Armin Jordan Warner 21132 2 cd’s € 8,95

MASSENET Werther Anne Sofie von Otter, Dawn Upshaw, Jerry Hadley, Opera de Lyon, Kent Nagano Warner 21137 2 cd’s € 8,95

MOZART Die Entführung aus dem Serail Yvonne Kenny, Matti Salminen, Peter Schreier, Opera Zürich, Nikolaus Harnoncourt Warner 21142 2 cd’s € 8,95

ERKEL Bank Ban Andrea Rost, Eva Marton, Hungarion Nat. Orchestra, Tamas Pal Warner 21133 2 cd’s € 8,95

MOZART La Clemenza di Tito Lucia Popp, Ann Murray, Philip Langridge, Opera Zürich, Nikolaus Harnoncourt Warner 21138 2 cd’s € 8,95

MOZART Idomeneo Werner Hollweg, Trudeliese Schmidt, Robert Tear, Opera Zürich, Nikolaus Harnoncourt Warner 21143 3 cd’s € 14,95

FAURE Penelope Jessye Norman, José van Dam, Orch. De Monte-Carlo, Charles Dutoit Warner 21134 2 cd’s € 8,95

MOZART Cosi fan tutte Joan Rodgers, Lella Cuberli, Ferruccio Furlunetto, Berliner Philharmoniker, Daniel Barenboim Warner 21139 3 cd’s € 14,95

MOZART Lucio Silla Cecilia Bartoli, Dawn Upshaw, Edita Gruberova, Opera Zürch, Nikolaus Harnoncourt Warner 21144 2 cd’s € 8,95

BIZET Carmen Julia Migenes, Placido Domingo, Orch. Nat. de France, Lorin Maazel Warner 21127 2 cd’s € 8,95

BRITTEN Billy Budd Thomas Hampson, Anthony RolfeJohnson, Hallé Orchestra, Kent Nagano Warner 21128 2 cd’s € 8,95

CHAUSSON Le Roi Arthus Teresa Zylis-Gara, Gosta Winbergh, Orch. Radio France, Armin Jordan Warner 21129 3 cd’s € 14,95


MOZART Le Nozze di Figaro Barbara Bonney, Thomas Hampson, Charlotte margiono, Kon. Concertgebouworkest, Nikolaus Harnoncourt Warner 21145 3 cd’s € 14,95

MOZART Die Zauberflöte Barbara Bonney, Edita Gruberova, Hans Peter Blochwitz, Opera Zürich, Nikolaus Harnoncourt Warner 21146 2 cd’s € 8,95

MUSSORGSKY Boris Godunov Ruggero Raimodi, Nicolai Gedda, Galina Vishnevskaya, Nat. Symphony Orchestra, Mstislav Rostropovich Warner 21147 3 cd’s € 14,95

OFFENBACH Les Contes d’Hoffmann José van Dam, Roberto Alagna, Nathalie Dessay, Opera Lyon, Kent Nagano Warner 21148 3 cd’s € 14,95

OFFENBACH La Pericole Regine Crespin, Jules Bastin, Orch. De Strassbourg, Alain Lombard Warner 21149 2 cd’s € 8,95

PUCCINI La Bohème Kiri Te Kanawa, Richard Leech, London Sym. Orchestra, Kent Nagano Warner 21150 2 cd’s € 8,95

STRAUSS JOH. Die Fledermaus Barbara Bonney, Edita Gruberova, Kon. Concertgebouworkest, Nikolaus Harnoncourt Warner 21155 2 cd’s € 8,95

VERDI La Traviata Edita Gruberova, Neil Shicoff, London Sym. Orchestra, Carlo Rizzi Warner 21160 2 cd’s € 8,95

RAMEAU Platée Gilles Ragon, Jennifer Smith, Guy de Mey, Les Musiciens du Louvre, Marc Minkowski Warner 21151 2 cd’s € 8,95

STRAUSS JOH. Der Zigeunerbaron Wolfgang Holzmair, Cristiane Oelze, Wiener Symphoniker, Nikolaus Harnoncourt Warner 21156 2 cd’s € 8,95

ROSSINI Il Barbiere di Siviglia Jennifer Larmore, Raul Jimmenez, Orch. De Chambre de Lausanne, Jesus Lopez-Cobos Warner 21152 2 cd’s € 8,95

STRAUSS R. Elektra Deborah Polaski, Waltraud Maier, Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim Warner 21157 2 cd’s € 8,95

SAINT-SAËNS Samson et Dalila José Cura, Olga Borodina, London Sym. Orchestra, Colin Davis Warner 21153 2 cd’s € 8,95

STRAVINSKY Rake’s Progress Dawn Upshaw, Jerry Hadley, Samuel Ramey, Opera Lyon, Kent Nagano Warner 21158 2 cd’s € 8,95

WARNER Tannhäuser Jane Eaglen, Waltraud Meier, Peter Seiffert, Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim Warner 21163 3 cd’s € 14,95

SCHUMANN Genoveva Thomas Quasthof, Ruth Ziesak, Chamber orchestra of Europe, Nikolaus Harnoncourt Warner 21154 2 cd’s € 8,95

TCHAIKOVSKY Iolanta Galina Vishnevskaya, Nicolai gedda, Orchestre de Paris, Mstislav Rostropovich Warner 21159 2 cd’s € 8,95

WEBER Der Freischütz Luba Orgonasova, Wolgang Holzmaier, Berliner philharmoniker, Nikolaus Harnoncourt Warner 21164 2 cd’s € 8,95

WAGNER De Fliegende Holländer Jane Eaglen, Robert Holl, Rolando Villazon, Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim Warner 21161 2 cd’s € 8,95

WAGNER Lohengrin Peter Seifert, René Pape,Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim Warner 21162 3 cd’s € 14,95


Nieuwe & Bijzondere uitgaven Vocaal

WANDA LANDOWSKA The Well-Tempered Musician

United Archives 21111 8 cd’s € 29,95 Een 8-cdset met klavecimbel en pianowerken van alle 64 78-toerenplaten die er van Wanda Landowska in Europa tussen 1928 en 1940 zijn uitgebracht. Een uniek historisch document over de vrouw die de klavecimbel opnieuw in de belangstelling wist te brengen en voorvechtster was van de authentieke uitvoeringspraktijk in een tijd dat nog niemand daar mee bezig was. Werken van Bach, Couperin, Scarlatti, Landowska e.a. (Het volledige programma ?: www.caminada.nl)

TRIBUTE TO DINU LIPATTI Paul Badura-Skoda (piano)

Transart Live 21112 2 cd’s € 29,95 Een eerbetoon van Paul BaduraSkoda aan Dinu Lipatti die zestig jaar geleden zijn laatste recitel gaf in de Kursaal van Besancon. Badura-Skoda speelt het programma van dit legendarische concert. Bach: Partita nr. 1, Chopin: Walsen nrs. 3, 7 en 6, Nocturnes 7 en 8, Mazurkas op.30, Ballade nr. 3, Nocturne nr. 20, Mozart: Sonate nr. 8, Schubert: Impromptus D899 nrs 2 en 3, Duitse dansen nrs. 7 en 8.

DEBUSSY /SZYMANOWSKI Pianowerken Rafael Blechacz

DG 21113 € 22,95

Szymanowski: Prelude & Fuge, Pianosonate op. 8, Debussy: Pour le piano, Estampes,L’Isle joyeuse. De keuze van Rafael Blechacz om werken van zijn landgenoot Szymanowski te combineren met werken van Debussy is niet verwonderlijk. Szymanowski was sterk beïnvloed door Debussy, wiens werk hij enorm bewonderde.

14

No 2 • 2 0 1 2

BACH Hohe Messe Dorothee Mields, Hana Blazikova, Thomas Hoobs, Peter Kooij, Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe

PHI 21165 2 cd’s € 31,95

Op zijn eigen label heeft presenteert Philippe Herreweghe zijn derde opname van Bach’s Hohe Messe.

KALMAN & KALMAN Lieder Michael Suttner, Stefanie Braun, München SO, Andreas Kowalewitz

Oehms 21168 € 12,95

SCHUMANN Koorwerken Vlaams Radio Koor/Spinette o.l.v. Bo Holten

Etcetera 21171 € 22,95

Emmerich Kalman: Grüß mir mein Wien; Komm mit nach Varazdin; Komm Zigany;Tanzen möcht ich; Wärs nicht schön, einmal verliebt zu sein; Heut Nacht hab ich geträumt von dir; Grand Palotas de la Reine; Zwei Märchenaugen; Weißt du es auch Chales Kalman (*1929): MarjorieWalzer; Zigeunerlied;Ein Leben lang küsst man; Das ist das Wunderbare; Komm zu mir;Traum vom Glück; Wann kommt die eine; Clown-Lied

Vier doppelchörige Gesänge, Op. 141, Romanzen und Balladen für Chor Heft I, Op. 67, Der träumende See Op. 33 Nr. 1, Die Minnesänger, Op. 33 Nr. 2, Die Lotosblume, Op. 33 No. 3, Am Bodensee, Op. 59 No. 2, Gute Nacht, Op. 59 No. 4, Tamburinschlagerin, Op. 69 No. 1, Klosterfraulein, Op. 69 No. 8, Spanisches Liederspiel, Op. 74: Intermezzo,In der Nacht, Op. 74 No. 4, Es ist verraten, Ich bin geliebt (No. 9 from Spanisches Liederspiel, Op. 74)

MASSENET Werther Rolando Villazon, Sophie Koch, Audun Iversen, Eri Nakamura, Covent Garden Orchestra, Antonio Pappano

TCHAIKOVSKY Liturgy of St.John Chrysostom, Op.41 in C maj USSR Ministry of Culture State Chamber Choir o.l.v. Valery Polyansky

GLUCK Il Trionfo di Clelia Helene Le Corre, Mary-Ellen Nesi, Irini Karaianni, Burcu Uyar, Vassilis Kavayas, Armonia Atenea o.l.v. Giuseppe Sigismondi de Risio

MDG 21166 3 cd’s € 39,95

Het theater „Teatro Comunale di Bologna“werd ingewijd op 14 mei 1763 met de uitvoering van Glucks „Il Trionfo di Clelia“, een opera in drie bedrijven die de componist speciaal voor die gelegenheid geschreven had. Vlak daarvoor schreef Gluck zijn legendarische opera „Orfeo ed Euredyce“. Hierin brak hij met de heersende operaconventies en luidde daarmee een nieuwe fase in de operageschiedenis in.

JANACEK Koorwerken Thomas Walker (tenor),Philip Mayers (piano), Radio Blazers Ensemble, Capella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Harmonia Mundi 21167 € 22,95

Zes Moravische koren naar Dvorak: The Wild Duck;Elegy on the Death of my Daughter Olga; Nursery Rhymes;The Wolf‘s Trail;Our Evenings;Ave Maria; Our Father

DG 21169 2 cd’s € 27,95

Melodya 21172 € 16,95

Live-registratie van de uiterst succesvolle productie van de “Royal Opera House” in Londen, mei vorig jaar.

POULENC The Complete Songs Vol. 3 John Mark Ainsley, Lorna Anderson, Sarah Fox, Jonathan Lemalu, Lisa Millne, Ann Murray, Robert Murray, Thomas Oliemans, Malcolm Martineau

Signum 21170 € 22,95

Airs chantes; Colloque, Mazurka; La grenouillere; Montparnasse; Hyde Park; Oe pont; Un poeme; Le portrait; Miroirs brulants; Mais mourir; Main dominee par le coeur; La fraicher et le feu; Calligrammes; La souris; Monsieur Sans Souci; Nous voulons une petite soeur

WAGNER Die Walküre Frank van Aken, Eva-Maria Westbroek, Terje Stensvold, Susan Bullock, Ain Anger, Opern- & Museumsorchester Frankfurt, Sebastian Weigle

OEHMS 4 cd’s 21174 € 46,95

Eva-Maria Westbroek kennen we allemaal, maar dat haar man Frank van Aken een suucesvolle carrière heeft bij de opera van Frankfurt is veel minder bekend. In deze Walküre zijn zij beiden te horen


JESU MEINE FREUDE WAGNER Götterdämmerung Christian Franz, Robert Bork, Wolfgang Koch, John Tomlinson, Deborah Polaski, Anna Gabler, Hamburg PO, Simone Young

OEHMS 4 cd’s 21173 € 46,95

HEAD (1900-1976) Songs Ailish Tynan (sopraan), Catherine Wyn-Rogers (mezzosopraan), Roderick Williams (bariton), Christopher Glynn (piano)

Hyperion 21176 € 22,95

KINDERLIEDER VOL. 1 Div. kinderkoren, Julian Pregardien, Ingeborg Danz, Angelika Kirchschlager, Klaus Mertens, Juliane Ruf, Götz Payer e.a.

Carus 21175 € 22,95

Wer will fleißige Handwerker sehn; Hopp, hopp, hopp; In meinem kleinen Apfel; Jimba papaluska; Hänschen klein; Ein Mann, der sich Kolumbus nannt; Wenn die wilden Stürme wehen; Spannenlanger Hansel; Wenn ich glücklich bin; ABC, die Katze lief im Schnee; In Mutters Stübele; Bei meiner Tante Josefine; Auf der Mauer, auf der Lauer; Häschen in der Grube; Auf einem Baum ein Kuckuck; Alle Vögel sind schon da; Wenn einer sagt, ich mag dich (instr.); Der Cowboy Jim aus Texas; Hoppe, hoppe Reiter; Sankt Martin; Laterne, Laterne; Auf der schwäbschen Eisenbahne; Meine Oma fährt im Hühnerstall Motorad; Ich schenk dir einen Regenbogen; Ein Vogel wollte Hochzeit machen(instr.); Grün, grün, grün sind alle meine Kleider; Alles Gute zum Geburtstag; Das Auto von Lucio (instr.); Schneeflöckchen, Weißröckchen; Backe, backe Kuchen; Es war eine Mutter; Kommt ein Vogel geflogen (instr.); Ringel, Ringel, Reihe;Ich bin der Stimmakrobat; Ein Jäger längs dem Weiher ging; Es tönen die Lieder / Heut kommt der Hans zu mir

Wie is Michael Head? Hoewel volkomen vergeten toch een belangrijke lied-componist in de traditie van Quilter, Gurney en Warlock. Head schreef meer dan honderd liederen, waarvan een mooie slectie op deze cd staat. Dear delight; Oh, for a March wind; Sweet chance;Tewkesbury Road; The Estuary; Limehouse Reach; Over the rim of the moon; October Valley; The Garden Seat; Fox Gloves; The Viper; Had I a golden pound; Lean out of the window; A Piper; A green cornfield; Love’s lament for comely grace; Star Candles; The Little Road to Bethlehem; Money O!; Songs of Venice (3); My sword for the King; You cannot dream things lovelier;

BACH Jesu meine Freude Musica Amphion o.l.v. Pieter-Jan Belder, Gesualdo Consort o.l.v. Harry van der Kamp Etcetera 20007 boek + cd € 22,95

POÈMES

Renée Fleming (sopraan), Radio France PO

o.l.v.Alan Gilbert

Decca 21178 € 22,95

Een unicum, zoals we niet eerder in klassieke muziekuitgaven hebben gezien, is Bach contextueel Musica Amphion en het Gesualdo Consort Amsterdam hebben de handen ineengeslagen voor dit project, dat opgebouwd is rondom de tekst van een enkele kantate van J.S. Bach. Voor dit nieuwe samenwerkingsproject zijn vijftien thematische programma’s samengesteld waarin Bachs cantaterepertoire in een context wordt geplaatst door het te combineren met muzikzaal-liturgisch verwante werken. Op deze eerste uitgave staat het lied Jesu meine Freude centraal, dat in 1650 is geschreven door Johann Francke. Naast het motet van die naam (BWV 227) zijn twee cantates vastgelegd waarin het lied in verschillende gedaanten voorkomt, een orgelfantasie op het thema en een prelude en fuga. In augustus verschijnt de tweede cd, Bach en het Lutherlied,waarop het prachtige koraal Ein feste Burg ist unser Gott centraal staat.

Dutilleux: Le Temps l‘horloge, Messiaen: Poemes pour mi (boek 1 & 2), Ravel: Scheherazade. Renée Fleming heeft een bijzondere liefde voor de Franse taal. In verschillende operaproducties bewees zij al over een uitstekende uitspraak te beschikken.

Bestel nu gemakkelijk vanuit onze webwinkel www.caminada.nl In de webwinkel kunt u de catalogus ook online doorbladeren.

C

L

A

S

S

I

C

S

C

A

T

A

L

O

G

U

S

15


GUSTAV LEONHARDT • 1928-2012 “Het verschil tussen goed en uitstekend is klein, maar essentieel”

15 CD GUSTAV LEONHARDT EDITION DHM 21300 € 26,95 • 15CD Bach: Goldberg-Variationen BWV 988;Italienisches Konzert BWV 971;Orgelchoräle BWV 669-671, 675, 677, 679, 681, 683, 684, 687, 689, 718, 731, 732, 736;Präludium & Fuge BWV 533;Toccata BWV 913;Tripelkonzert BWV 1044;Konzert für Violine, Oboe & Streicher BWV 1060;Cembalokonzert BWV 1052;Kantaten BWV 27, 34, 41, CPE Bach: Cembalokonzert Wq. 23, Böhm: Präludium in g; Suiten in c, Es, f;Ouvertüre in D; Capriccio in D;Partiten „Wer nur den lieben Gott läßt walten“ & „Ach wie nichtig“, Corelli: Sonaten für Blockflöte & Bc op. 5 Nr. 7-12, Scarlatti: Cembalosonaten K. 3, 52, 184, 185, 191-193, 208, 209, 227, 238, 239, 252, 253, Couperin: Suiten in a, C,F;Pavane in fis, Froberger: Suiten Nr. 7 & 8;Tombeau sur la Mort de Monsieur Blancrocher;Capriccio in C;Ricercar in d, Weckmann:+Weckmann: Suiten in h, d,c;Toccaten in e, a,d; Canzon in C, Marais: La Sonnerie de Sainte Genevieve du Mont a Paris; Prelude d-moll für Cembalo;Tombeau de Mr. de SainteColombe; Suite Nr. 5 für Viola & Bc c-moll, Telemann: Pariser Quartette Nr. 1-6, Orgelwerken van Buxtehude, Sweelinck e.a.

BACH Matthäuspassion Rene Jacobs, David Cordier, Christoph Pregardien, Marcus Schäfer, Klaus Mertens, Tölzer Knabenchor, La Petite Bande DHM 21301 3 cd’s € 24,95

BACH Complete Cantates Paul Esswood, Kurt Equiluz, Thomas Hampson, Robert Holl, Rene Jacobs, Philippe Huttenlocher, Max van Egmond, Tölzer Knabenchor, Wiener Sängerknaben, Collegium Vocale Gent, King’s College Choir, Concentus Musicus Wien, Leonhardt-Consort, Nikolaus Harnoncourt, Gustav Leonhardt Teldec 21302 60 cd’s € 249,00

BACH Goldbergvariaties Teldec 21303 € 12,95 Opname 1964

BACH Engelse Suites, Partitas Virgin 21304 4 cd’s € 18,95

BACH Concerten voor 2,3 & 4 klavecimbels Melate Amsterdam, Bob van Asperen Virgin 21305 2 cd’s € 14,95

BACH & ZONEN Dubbelconcerten Leonhardt Consort, Concentus Musicus Wien Teldec 21306 € 12,95

CPE BACH Symfonieën, Celloconcerten Anner Bylsma (cello), Orchestra of the Age of Enlightenment Virgin 21307 2 cd’s € 14,95

BYRD Klavecimbelwerken Alpha 21308 € 22,95

L. COUPERIN Suiten & Pavane DHM 21309 € 7,95

FRESCOBALDI Il Primo Libro Di Capricci (klavecimbel/orgel) DHM 21310 € 7,95

FRESCOBALDI/ L. COUPERIN Klavecimbelwerken Alpha 21311 € 22,95

FROBERGER Klavecimbelwerken DHM 21312 €7,95


LULLY Le Bourgois Gentilhomme La Petite Bande DHM 21313 2 cd’s € 11,95

PURCELL Athems Max van Egmond, James Bowman, King’s College Cambridge Teldec 21314 € 12,95

SCARLATTI Sonatas DHM 21315 € 7,95

SWEELINCK Orgelwerken DHM 21316 € 7,95

GUSTAV LEONHARDT EDITION Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, James Bowman, Wieland Kuijken, Anner Bylsma, Max van Egmont, Nigel Rogers, Wiener Sängerknaben, Leonhardt-Consort Teldec 21317 21 cd’s € 79,95 Werken van Bach, Biber, Bull, Caccini, Couperin, Dowland, Frescobaldi, Froberger, Gibbons, Händel, Kuhnau, Lawes, Mondonville, Morley, Muffat, Purcell, Rameau, Rosenmüller, Scarlatti, Scheidt, Simpson, Böhm e.a.

GUSTAV LEONHARDT Werken van Werke von Hassler, Strogers, Byrd, Bull, Gibbons, Pachelbel, Johann Christoph Bach, Pachelbel, Ritter, Bach Alpha 21319 € 22,95


Nieuwe & Bijzondere uitgaven Oude Muziek

FRESCOLBALDI (1583-1643) Stylus fantasticus & The Art of Variation Luca Guglielmi (klavecimbel en orgel)

ARABISCHE MUZIEK UIT DE TIJD VAN DE KRUISTOCHTEN Ensemble Al Kindi o.l.v. Omar Sarmini

Le Chant du Monde 21118 € 22,95

Accent 21115 € 22,95

Girolamo Frescobaldi wordt gezien als de grote meester van klavecimbel- en orgelmuziek van de Italiaanse barok. Hij was ook de meester van de zogenaamde “stylus fantasticus’, die grote vrijheid toestond in tempo en structuur. Bij uitvoering moest dat het effect geven dat de musicus improviseerde.

TUNE THY MUSICKE TO THY HART Stile Antico, Fretwork

Harmonia Mundi 21121 van € 22,95 voor € 16,95

Stille Antico brengt ons op deze cd religieuze werken die bedoeld waren voor gebruik in privé huizen. Kleinschalige vocale koorwerken van Tomkins, Campion, Byrd, Tallis, Dowland, Gibbons e.a.

STRIGGIO Missa “Eccos si Beato Giorno” Le Concert Spirituel o.l.v. Herve Niquet

Glossa 21119 € 22,95

MAZZOCCHI (1592-1665) La cantena d’adone Luciana Mancini, Reinoud van Mechelen, Marie de Roy, Scherzi Musicali o.l.v. Nicolas Achten

Striggio: Mis voor 40 & 60 stemmen, Benevoli: Laetatus sum; Miserere, Corteccia: Bonum est confiteri Domino; Gloria Patri, Plainchant (Anonymus): Beata viscera Een renaissance programma rondom de gedenkinng van Johannes de doper in de kathedraal Santa Maria del Fiore in Florence.

Alpha 21116 2 cd’s € 29,95

De première van La cantena d’adone in 1626 betekende de introductie van opera in Rome. Een haast frivool schouwspel over het liefdesleven van Apollo, Adonis en Venus met een rijke instrumentale begeleiding in het moralistische, Christelijke Rome van de zeventiende eeuw. De opera, die van groot belang was voor de vroege barokke periode, verschijnt voor het eerst op cd.

L’ETOILE QUI REVELE LE SOLEIL Moines de Chevetogne

Chevetogne21117 € 21,95

Liturgische muziek uit het klooster van Chevetogne, waar de monniken naast de Romeinse ritus ook de Oosters Orthodoxe ritus praktiseren

18

No 2 • 2 0 1 2

YOUNG (1610-1662) An Englishman Abroad (werken voor viola da gamba) Hamburger Ratsmusik o.l.v. Simone Eckert

CPO21120 € 14,95

Van William Young weten we niet veel meer dan dat hij de laatste jaren van zijn leven in Insbruckck aan het hof van Aartshertog Ferdinand Karl werkte. Uit zijn bewaard gebleven werken bliijkt dat hij een gevarieerde stijl had en vernieuwingen niet uit de weg ging. Muziekhistorisch kan men Young zien als de belangrijkste vooloper van componisten als Purcell, Jenkins en Lawes.

VOC Klavicembelmuziek uit de beginperiode van de VOC Henk van Zonneveld (klavecimbel)

Toets 21122 € 14,95

Het klavecimbel was een zeer populair muziekinstrument in de 17de eeuw dat overal in West Europa werd gebouwd. In principe waren ze allemaal voorzien van hetzelfde mechaniek, maar in heel veel verschillende vormen en afmetingen. Waarschijnlijk ligt de oorsprong in Italië en is er eens een instrument meegenomen naar De Lage Landen. Nog voor 1600 begon Hans Ruckers met de bouw van deze tokkel instrumenten in zijn atelier in Antwerpen. Hij vervolmaakte het instrument en al snel was zijn naam een begrip. Behalve het ‘vleugel’ model werden er ook rechthoekige clavecimbels gemaakt die men ‘virginaal’ noemde. Dit instrument werd het meest in huis gebruikt vanwege de kleinere maat. Hoe populair het clavecimbel was blijkt uit de nog vele schilderijen uit de Gouden Eeuw. Vaak werden daarop de instrumenten van Ruckers afgebeeld, herkenbaar aan het zeepaardjesmotief op de voorzijde. Onder andere Vermeer en Metzu hebben mooie voorbeelden nagelaten. De muselaer zoals op deze CD is een specifieke uitvinding van Ruckers. Bij dit virginaal is het klavier meer naar rechts geplaatst waardoor het mechaniek de snaren verder van de kammen bespeelt. Daardoor ontstaat een wat nasale klank met veel diepte.

MARE NOSTRUM Montserrat Figueras, Lior Elmaleh, Gursoy Dincer, Pierre Hamon, Pedro Estevan, Ferran Savall, Hesperion XXI o.l.v. Jordi Savall

AliaVox 20196 2 sacd’s + boek € 44,95

Mare Nostrum (latijn voor “onze zee”) was de Romeinse naam voor de Middelandse Zee. In deze luxe 2 cdset met schitterend geïllustreerd boek reist Jordi Savall met ons door de verschillende landen en culturen van de Middellandse Zee, van Marokko tot Israël, van Spanje tot Libanon. De antieke Griekse illustratie op de omslag van het boek onderstreept dat ook in de tijd ver teruggegaan wordt. Op deze uit gave zingt ook Montserat Figueras mee, de vrouw van Savall die kort geleden overleden is.

CANCIONERO DE LOS VIENTOS La Tricotea

Attaca 21123 € 22,95

Het Spaanse ensemble La Tricotea combineert de barokhobo en de barokfagot met de moderne saxofoon. Hoewel er 250 jaar instrumentontwikkeling tussen de instrumenten ligt ontstaat een homogeen geheel en lijkt er geen sprake te zijn van een muzikaal experiment. La Tricotea trad al eens met veel succes op tijdens het Oude Muziekfestival in Utrecht. Op deze cd spelen zij werken van Guerrero, Encina, Senleches, Ciconia, Victoria, Solage, Borlet, Lasso, Morales, Alonso en anonieme componisten.


PASEN VALT VROEG DIT JAAR. ALVAST EEN KLEIN OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE BACH UITGAVEN.

BACH Matthäus-Passion Ian Bostridge (Evangelist), Franz-Josef Selig (Christus), Sibylla Rubens, Andreas Scholl, Werner Güra, Dietrich Henschel, Koor en Orkest van het Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe.

BACH Johannes Passion. Andreas Scholl, Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe

Harmonia Mundi 21334 3 cd’s € 29,95

Philippe Herreweghe kiest hier voor de minder gebruikte versie uit 1725, Bach’s tweede, kleinschaligere maar meer dramatische versie, met als meest markante verschil een ander openingskoor (‘O Mensch bewein dein Sünde gross’), bekend uit de MatthäusPassion. Daarnaast veranderde Bach ook de slotkoralen. Het absolute hoogtepunt van deze opname is Andreas Scholl’s ‘Es ist vollbracht’ Heruitgave aangevuld met paascantates

Harmonia Mundi 21331 3 cd’s € 29,95

BACH Matthäus-Passion Amaryllis Dieltiens (sopraan), Siri Karoline Thornhill ( sopraan), Tim Mead (countertenor), Matthew White (countertenor), Gerd Türk (tenor – Evangelist), Julian Podger (tenor), Charles Daniels (tenor), Peter Harvey (bas), Sebastian Noack ( bas). De Nederlandse Bachvereniging en Kampen Boys Choir o.l.v. Jos van Veldhoven.

Channel Classics 21330 3 cd’s € 39,95

Bijzondere opname Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging. De Nederlandse Bachvereniging brengt, in samenwerking met Museum Catharijneconvent Utrecht en Channel Classics Records, een nieuwe en zeer bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. Nieuwe interpretatie: een enkelkorige passie? Vorig jaar De Nederlandse Bachvereniging, in samenwerking met Museum Catharijneconvent Utrecht, de laatste in een serie van vier bijzondere uitgaven van het werk van Johann Sebastian Bach uit. Jos van Veldhoven, de dirigent van de Bachvereniging, past in deze nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion een bijzonder principe toe. De gangbare opvatting is dat Bach’s dubbelkorige passie gelijk bezet moet zijn: koor 1 en koor 2 (inclusief solisten en instrumentalisten) zijn gelijkwaardig bezet. Van Veldhoven is echter van mening dat het heel goed mogelijk is dat Bach de Matthäus-Passion heeft bedoeld als een ‘enkelkorig’ stuk met uitbreiding. Immers, koor 1 vertelt steeds het lijdensverhaal.

De rol van koor 2 beperkt zich, naast de bijdrage aan de uitroepen van grote groepen mensen in het verhaal en aan de koralen, tot het geven van commentaar. Zo bezien lijkt het er sterk op dat er eerder sprake is van hiërarchie dan van symmetrie. In deze nieuwe opname is deze opvatting duidelijk hoorbaar: Koor 1 wordt gevormd door solisten die voor de koordelen worden ondersteund door koorzangers, koor 2 bestaat uit een solistisch bezette groep koorzangers. Over de concerten, waarvan deze cd-opname een registratie is, zegt Van Veldhoven: “Ik heb ervoor gekozen om een ruimtelijke opstelling te maken, waarbij de twee podia voor beide groepen musici ongeveer tien meter van elkaar verwijderd waren. Een deel van het publiek zat zelfs tussen de beide koren en kon op deze wijze de dialoog op een bijzondere manier ondergaan.” Uitgave in samenwerking met Museum Catharijneconvent Utrecht Een ander belangrijk aspect aan deze uitgave wordt gevormd door de bijbehorende gedrukte informatie. De CD wordt uitgebracht met een ruim 200 pagina’s tellend boekwerk met veel beeldmateriaal. De tekst van het lijdensverhaal wordt hierin gecombineerd met bijpassende afbeeldingen van topstukken uit de collectie van het Catharijneconvent, hét museum voor christelijke kunst en cultuur in Utrecht. De kunstwerken zijn illustratief bij Bach’s Matthäus-Passion.

C

L

A

S

BACH Matthäuspassion Rene Jacobs, David Cordier, Christoph Pregardien, Marcus Schäfer, Klaus Mertens, Tölzer Knabenchor, La Petite Bande o.l.v. Gustav Leonhardt

DHM 21301 3 cd’s € 24,95

BACH Johannes Passion Gerd Türk, Stephan MacLeod, Caroline Stam, Peter de Groot, Charles Daniels, Bas Ramselaar, Nederlandse Bachvereniging, Jos van Veldhoven.

BACH Johannes-Passion Markus Schäfer, Carolyn Sampson, Michael Chance, Peter Kooij, Cappella Amsterdam, 18th Century Orchestra, o.l.v. Frans Brüggen

Channel Classics 21335 2 cd’s € 26,50 Zeer bijzondere uitvoering van Bachs Johannes Passion, inmiddels door de critici enthousiast ontvangen. De Nederlandse Bachvereniging heeft gekozen voor Bachs vroegste versie van het werk (uit 1724) in een reconstructie van musicoloog Dr. Pieter Dirksen. Jos van Veldhoven voert de passie uit in kleine bezetting, met tien zangers en elf instrumentalisten, waarbij geen sprake meer is van onderscheid tussen koorzangers en solisten. Volgens de meest recente inzichten benadert deze bezetting dicht het ensemble waarmee Bach de eerste uitvoering van de Johannes Passion heeft gegeven.

Glossa 21332 2 cd’s € 29,95

BACH Johannes-Passion Mark Padmore, Hanno Müller-Brachmann, Peter Harvey, Bernarda Fink, Katharine Fuge, Joanne Lunn, Monteverdi Choir, English Baroque Soloists, John Eliot Gardiner

SDG 21333 2 cd’s € 29,95 S

I

C

S

C

A

T

A

L

O

G

U

S

19


Nieuwe & Bijzondere uitgaven DVD & Bluray Diana Damrau werd met deze prestatie vergeleken met Edita Gruberova. En de rol van Osmin door Franz Josef Selig werd door critici beoordeeld als een van de beste vertolkingen aller tijden van deze rol.

EUROPA KONZERT FROM LISBON 2003 Maria Joao Pires (piano),Berlin Philharmoniker o.l.v. Pierre Boulez

Euroarts 21185 DVD+CAT € 9,95

Speciale promotie-uitgave met de catalogus van EuroArts. Ravel: Le Tombeau de Couperin, Mozart: Pianoconcert nr. 20, Bartok: Concert voor orkest, Debussy: Fetes uit „Nocturnes“

GIORDANO Andrea Chénier José Cura, Maria Guleghina, Carlo Guelfi, Giacinta Nicotra, Teatro Communale di Bologna o.l.v. Carlo Rizzi

Arthaus DVD 21186 € 39,95

Arthaus presenteert Andrea Chenier, een van de belangrijke werken binnen het kader van het Italiaanse verisme, in een realistische enscenering in het Teatro Communale di Bologna. Met Jose Cura en Maria Guleghina in de hoofdrollen, bleek deze de productie een visueel- en muzikaal feest voor opera liefhebbers. Umberto Giordano schreef zijn meest bekende werk in 1896. Het is gebaseerd op het leven van de Franse dichter, André Chénier. De historische figuur werd geboren in Constantinopel in 1762, als zoon van een Franse vader en een Griekse moeder. In 1794, slechts een paar dagen voordat Robespierre hetzelfde lot leed, werd hij geëxecuteerd voor zijn aandeel in een gevangenis opstand. Hij werd gearresteerd na een bezoek aan het huis van de schilder en fervent royalist, de markies de Pastoret. Aanvankelijk omarmde hij de idealen van de Revolutie, maar zijn houding veranderde als gevolg van de arbitraire regel, die leidde tot de moord op Marat en de Reign of Terror veroorzaakte.

20

No 2 • 2 0 1 2

feministische documentaires uit de jaren 70, plaatst de opera in Sevilla onder Osmaanse bezetting. Voor Serreau, blijft het verhaal van de gevangen Rosina overeind in de moderne samenleving waar “de opsluiting van de helft van de mensheid nog steeds de regel is”.

LEHAR Paganini Antonio Theba, Teresa Stratas, Johannes Heesters, Dagmar Koller, Peter Kraus, Fritz Tillmann, orkest o.l.v. Wolfgang Ebert

Arthaus DVD 21187 € 39,95

Franz Lehar’s operette ‘Paganini’ (Wenen, 1925) markeerde het begin van een nieuwe periode in het werk van de componist, die sterk beïnvloed werd door de tenor Richard Tauber. Lehar begon in die periode met werken die hoge eisen stelde aan de vocale partijen en stilistisch nauw aan sloten bij het opera repertoire. Het enorme succes van deze werken bewijzen, hoe goed hij in staat was in om niet alleen mensen aan het lachen te krijgen, maar ook tevens ze wist te raken met ontroerende situaties. Een van de meest succesvolle operettes uit deze periode is ongetwijfeld ‘Paganini’, die de onsterfelijke melodie ‘Gern hab ‘ich die Frau’n geküsst’ bevat. Nu voor de eerste keer, de filmversie van de legendarische operette uit 1973. De operette biedt de mogelijkheid om kennis te maken met sterren als Teresa Stratas, Peter Kraus, Dagmar Koller en Johannes Heesters.

MOZART Die Entführung aus dem Serail Christoph Quest, Diana Damrau, Olga Peretyatko, Christoph Strehl, Norbert Ernst, Franz-Josef Selig, Simfonica del Gran Teatre del Liceu o.l.v. Ivor Bolton

C-major DVD 21188 € 49,95 C-major Bluray 21189 € 41,95

Het prestigieuze Gran Teatre del Liceu presenteerde in 2011 de geliefde opera van Mozart in een elegante en dramaturgisch knappe productie met een top cast. De cast aangevoerd door de sopraan Diana Damrau en de rijzende ster Olga Peretyatko in de rol van Blonde. Het resultaat van Loy’s aantrekkelijke benadering van de regie is een verfrissende weergave van traditionele patronen van goed en kwaad.

MOZART Die Zauberflöte Günther Groissböck, Saimir Pirgu, Detlef Roth, Albina Shagimuratova, La Scala Orchestra o.l.v. Roland Böer

Opus Arte DVD 21190 € 31,95 Opus Arte Bluray 21191 € 39,95

Opname vanuit Teatro alla Scala te Milaan, mart vorig jaar.

ROSSINI Il Barbiere Di Siviglia

Joyce Didonato, Roberto Sacca, Dalibor Jenis, Carlos Chausson, Kristinn Sigmundsson, Opéra National de France o.l.v.Bruno Campanella

Arthaus DVD 21192 € 39,95

Deze productie van Rossini’s Il Barbiere di Siviglia, geregisseerd door Coline Serreau, werd voor het eerst gepresenteerd in de Opera Bastille in 2002. Het was het tweede opera-project van de succesvolle film regisseuse. dDe internationale cast beschikte over een van de grootste lyrische mezzos van het Rossini repertoire - de Amerikaanse Joyce DiDonato is Rosina. De Duits-Italiaanse ster tenor Roberto Sacca verzorgt de rol van haar verleider en graaf Almaviva wordt gezongen door de Tsjechische bariton Dalibor Jenis, momenteel een van de beste Figaros. De delicate Spaanse bas bariton Carlos Chausson is Bartolo, Rosina’s voogd en de IJslandse bas Kristinn Sigmundsson als de nieuwsgierige muziekleraar Basilio. Bruno Campanella, een van de belangrijkste vertolkers van het Belcanto repertoire wereldwijd, leidde op een uitstekende wijze dit muzikale gezelschap. De Franse regisseuse Coline Serreau, bekend door haar film “Three men and a baby” en haar

STRAUSS Salome Angela Denoke, Kim Begley, Doris Soffel, Alan Held, Marcel Reijans, Deutsches Sinfonie Orchester Berlin o.l.v. Stefan Soltesz

Arthaus DVD 21193 € 39,95 Arthaus Bluray 21194 € 41,95

Deze veelgeprezen productie (2011) van Strauss ‘Salome van het Festspielhaus Baden-Baden werd geregisseerd door de Duitse regisseur Nikolaus Lenhoff. Met Angela Denoke als ‘een briljante Salome’. ‘Zoals met zijn Elektra in Salzburg afgelopen zomer ligt Lehnhoff’s kracht in deze Salome in de psychologische nauwkeurigheid en de muzikaliteit van zijn regie ... In Baden-Baden kan Lehnhoff rekenen op een prachtige ensemble met o.a. Angela Denoke, met haar prachtige stem en acteer prestatie ... Een boeiend première die de lof volop verdiende. ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung ‘De rest van de cast is zorgvuldig geselecteerd, en het Deutsches SymphonieOrchester Berlin onder leiding van Stefan Soltesz varieert van gepassioneerde lyriek naar orgiastisch donderend geweld. Soltesz heeft geen behoefte om te domineren hij weet waar de accenten liggen, waar op de voorgrond te treden, waar in te houden. Dit zijn professionals aan het werk, niets wringt of is over-geïnterpreteerd - het is gewoon een meesterlijk moderne opera weergave, overtuigend gepresenteerd met heldere en zorgvuldige aandacht voor detail’ Die Welt

VERDI Simon Boccanegra


Plácido Domingo,Anja Harteros,Ferruccio Furlanetto,Fabio Sartori, Scala Milaan o.l.v.Daniel Barenboim

Arthaus DVD 21195€ 39,95 Arthaus Bluray 21196 € 41,95

De triomfantelijke terugkeer van Placido Domingo naar zijn bariton roots (zijn bariton debuut was met de Mexicaanse Nationale Opera, in 1959), is vastgelegd op deze prachtige DVD van het Teatro alla Scala met de productie van Verdi’s Simon Boccanegra in 2010. Domingo wordt vergezeld door Anja Harteros, Ferruccio Furlanetto en Fabio Sartori in deze door Daniel Barenboim geleide opera en is geregisseerd door Federico Tiezzi. Placido Domingo had zich voorgenomen zijn carrière te beëindigen in de (bariton) rol van Simon Boccanegra. Men kan alleen maar hopen dat deze geweldige tenor op zijn belofte terug komt en aanwezig blijft op het operapodium. ‘Het kritische publiek van Teatro alla Scala’s beloonde Placido Domingo optreden met een 15-minuten durende ovatie.’EL MUNDO

Gillot, Wilfried Romoli, Opéra National de France o.l.v. Paul Connelly

San Francisco Symphony o.l.v. Michael Tilson Thomas

Giselle is het klassieke ballet en met al zijn grootsheid en gratie wordt het algemeen beschouwd als de apotheose van het Romantische Ballet. De opname op deze DVD is gebaseerd op de versie uitgevoerd in de Parijse Opera in 1991. Deze versie was weer gebaseerd op de St Petersburg versie met de choreografie van Patrice Bart en Eugène Polyakov, beide Petipa specialisten. Deze productie bestond uit de sterren:Laëtitia Pujol danst de hoofdrol , een combinatie van vlekkeloze techniek en haar bijzondere gevoel voor gratie. Nicolas Le Riche, een internationaal zeer gerespecteerde danser als tegenspeler van Pujol.. Le Riche maakt sinds 1988 deel uit van het gezelschap en is wereldberoemd om zijn kracht, elegantie en schoonheid van expressie. Marie-Agnès Gillot in de rol van Myrtha, the Queen of the Wilis en Wilfried Romoli is de jonge man Hilarion die verliefd is op Giselle.

De televisieserie Keeping Score van de zender PBS beslaat ondertussen 9 afleveringen van een uur elk, waarin de levens van belangrijke componisten worden gevolgd. In een periode van 52 jaar was hij uitzonderlijk productief, met 10 symfonieën, 45 liedcycli en vele andere werken. In de documentaire Gustav Mahler: Origins and Legacy gaat dirigent Michael Tilson Thomas naar Mahler’s geboorteplaats in het provinciale Oostenrijk-Hongarije. Als bonus bevat de DVD een complete concertuitvoering van de 1e symfonie en selecties uit andere werken, met onder andere bariton Thomas Hampson.

Arthaus DVD 21199 € 39,95 Arthaus Bluray 21200 € 41,95

Avie DVD 21203 € 32,95 Avie Bluray 21204 € 39,95

VLADIMIR HOROWITZ The Video Collection

Sony 6 dvd’s 21207 € 54,95

The Last Romantic Horowitz in London, Moscow Vienna, Mozart. Horowitz: A Reminscence

RAVEL MEETS GERSHWIN Dianne Reeves (zang), Peter Martin (piano), Reuben Rogers (contrabas), Greg Hutchinson (drums), Berlin Philharmoniker o.l.v. Simon Rattle

EuroArts DVD 21208 € 32,95

Gerswhin: Strike Up the BandOuvertüre; Foggy Day; By Strauss; EmbraceableYou; ‚S Wonderful; How Long Has This Been Going On‘; Nice Work If You Can Get It, Faure: Pavane, Ravel: La Valse, Daphnis & Chloe-Suite Nr. 2

LUCIANO PAVAROTTI Portrait

Euroarts DVD 21205 € 31,95

WAGNER Tannhäuser Günther von Groissböck, Peter Seiffert, Markus Eiche, Vicente Ombuena, Lauri Vasar, Francisco Vas, Johann Tilli, Petra Maria Schnitzer, Béatrice Uria-Monzon, Simfonica del Gran Teatre del Liceu o.l.v. Sebastian Weigle

Documentaire van Esther Schapira over het leven van Luciano Pavarotti

BEETHOVEN Missa Solemnis Chamber Orchestra of Europe/Gulbenkian Choir/John Nelson

Euroarts DVD 21201 € 31,95

C-major DVD 21197 € 49,95 C-major Buray 21198 € 41,95

Het prestigieuze Gran Teatre del Liceu presenteerde in 2008 deze moderne uitvoering van Richard Wagner’s Tannhäuser. Met in de hoofdrol een van de beste Wagner vertolkers op dit moment: Peter Seiffert.De regie van Robert Carsen plaatst deze mythe in een wereld van moderne schilders en kunsthandelaren. Het originele thema van opoffering krijgt een nieuwe dimensie. Het gaat in deze productie over artistiek succes en de ultieme weergave.

ADAM Giselle Laëtitia Pujol, Nicolas Le Riche, Marie-Agnès

THE MAKING OF THE PEASANT GIRL Viktoria Mullova (viool), Matthew Barley (cello), Julian Joseph (piano), Paul Clarvis (drums, pecussie), Sam Walton (percussie) HAYDN Die Schöpfung Lisa Milne, Werner Güra, Lucy Crowe, Matthew Rose, Netherlands Radio Chamber PO & Choir o.l.v. John Nelson

Euroarts DVD 21202 € 31,95

Opname vanuit de Grote Kerk in Naarden.

BRAHMS Piano Concertos Nos. I & II Daniel Barenboim/Münchner Philharmoniker o.l.v. Sergiu Celibidache

EuroArts DVD 21209 € 32,95

ONYX DVD 21206 € 21,95

Opnamen uit 1991.

Zeer bijzonder project van Viktoria Mullova. Viktoria komt uit Oekraïne, waar tot amper twee generaties geleden haar familie in een klein dorpje van het land leefde. Hoewel zij al jaren als violiste aan de top staat en zij het Westerse klassieke vioolrepertoire als geen ander beheerst, is dit haar andere kant: de volksmuziek waar zij en haar familie mee opgroeiden. Viktoria Mullova laat ons horen wat een enorme invloed de volksmuziek op zowel componisten als Bartók en Kodály en jazzmusici als John Lewis, Bratsch en Weather Report heeft gehad.

CHOPIN Piano Concerto No.2/Polonaise No.6, Op.53 Arthur Rubinstein/Israel Philharmonic Orchestra o.l.v. Zubin Mehta

EuroArts DVD 21210 € 22,95

Opname vanuit de Royal Festival Hall in Londen, uit 1968

MAHLER Keeping Score Mahler C

L

A

S

S

I

C

S

C

A

T

A

L

O

G

U

S

21


SAGA BLUES

BLUES IS EEN MUZIEKSTIJL DIE IN HET LAATSTE DEEL VAN DE 19E EEUW IS ONTSTAAN EN ZIJN OORSPRONG VINDT IN DE MUZIEK DIE SLAVEN IN HET ZUIDEN VAN DE VERENIGDE STATEN MAAKTEN. DE BLUES KOMT VOORT UIT GOSPELS EN WORKSONGS. NA WO I KRIJGT DE BLUES EEN MEER STEDELIJK GELUID EN NOG LATER WORDT VOORAL GEBRUIK GEMAAKT VAN ELEKTRISCH VERSTERKTE INSTRUMENTEN. HET FRANSE LABEL SAGA HEEFT EEN SERIE BLUES-CD’S UITGEBRACHT WAARVAN EEN DEEL AAN EEN THEMA GEWIJD IS EN EEN DEEL AAN EEN ARTIEST.

LEAD BELLY Saga 21215

LIGHTNIN’HOPKINS Saga 21220

THE SONGSTERS TRADITION Saga 21225

FROM GOSPEL TO SOUL Saga 21230

HOWLIN’WOLF Saga 21235

BIG BILL BROONZY Saga 21216

JOHN LEE WILLIAMSON Saga 21221

PLANTATION BLUES Saga 21226

ORIGINAL SOUL SISTERS Saga 21231

TERRY & MCGHEE Saga 21236

BLIND WILLIE JOHNSON Saga 21217

JOHN LEE HOOKER Saga 21222

TRAVELING MAN Saga 21227

NEW ORLEANS Saga 21232

ELMORE JAMES Saga 21237

ROBERT NIGHTHAWK Saga 21218

MUDDY WATERS Saga 21223

SHE’S YOUR COOK Saga 21228

CHICAGO SLIDE MASTERS Saga 21233

CHARLES BROWN Saga 21238

T-BONE WALKER Saga 21219

B.B. KING Saga 21224

CHEROKEE BOOGIE Saga 21229

HARMONICA BLUES Saga 21234

LITTLE WALTER Saga 21239


€7,95 / p

BLUESMEN SING SPIRITUELS Saga 21240

SONNY BOY WILLIAMSON II Saga 21245

MISSISIPPI BLUES Saga 21250

BLACK, BROWN & BEIGE Saga 21255

TEXAS & LOUISIANA MASTERS Saga 21241

BIG JOE WILLIAMS Saga 21246

MEMPHIS Saga 21251

BLACK HEROES Saga 21256

NEW YORK CITY BLUES Saga 21242

BUKKA WHITE Saga 21247

SAINT LOUIS Saga 21252

BLUESWOMEN Saga 21257

I’M A SOUL MAN Saga 21243

JOSH WHITE Saga 21248

KANSAS CITY Saga 21253

BLUES vs ROCK AND ROLL Saga 21258

VOODO BLUES Saga 21244

J.B. LENOIR Saga 21249

SAN FRANCISCO Saga 21254

RHYTM AND BLUES Saga 21259

cd


Nieuwe & Bijzondere uitgaven Nieuwe Muziek NEOS SA 21267 € 22,95

MARC ANDRE (*1964) ...22,13...-A Music-Theatrical Passion (2004) Vokalconsort Berlin, Work in progress Berlin, Experimentalstudio des SWR, Gerhardt Müller-Goldboom

NEOS SA 21260 2 cd’s € 34,95

PIERRE BOULEZ (*1925) Memoriale, Derive 1 & 2 Ensemble Orchestral Contemporain o.l.v. Daniel Kawka

Koch-Raphael: Composition Nr. 60 „shogo / nnonday I-III“, Schlünz: Light from the one, Kengyo: Rokudan no Shirabe, Takahashi: Koto nado asobi, Mochizuki: Toccata, Takahashi: Recorder nado asobi, Hosokawa: Nocturne; Schneeglöckchen, Traditionals: Yamagoe; Daha

Het Canadese Kitchener-Waterloo Symphony orkest met werken van Nico Muhly, Johnny Greenwood, gitarist van Radiohead en multi-instrumentalist-componistproducer Richard Reed Parry die in Arcade Fire speelt.

MICHAEL NYMAN (*1944) Michael Nyman Band

MN Records 21264 € 18,95

Het eerste album van de Michael Nyman Band werd uitgebracht in 1981 en deze uitgave markeert het dertig jarig jubileum hiervan. De editie bevat in een gelimiteerde oplage het artwork van de originele UK en Japanse uitgave, toegevoegd d.m.v. posters op LP formaat. Met zijn eerste album zou Nyman direct naam maken en zich in de kijker spelen van de beroemde filmmaker Peter Greenaway, die daarna vaak van zijn muzikale diensten gebruik zou maken.

Naïve 21261 € 22,95

DONAUESCHINGER MUSIKTAGE 2010 Arditti Quartet, Quatuor Diotima, JACK Quartet, Div. orkesten en solisten

NEOS 21268 4 sacd’s € 69,95

Deze superaudio 4 cdset bevat hoogtepunten van de succesvolle Donaueschinger Musiktage 2010. Drie beroemde strijkkwartetten voerden hedendaagse werken uit van Adámek, Cassidy, Dillon, Ferneyhough, Possa e.a. ook op deze set wereldpremières van orkestwerken van Globokar, Haas en Stroppa.

SERAPH Alison Balsom (trompet), Scottish Ensemble, BBC Scottish SO, Laurence Renes

EMI 21270 € 22,95

BA Zimmermann: Trompetconcert „Nobody knows“, Arutjunjan: Trompetconcert, MacMillan: Trompetconcert „Seraph“

DUTCH DIVERSITY Brisk Recorder Quartet & Marcel Beekman

Globe 21271 € 22,95

GLASS (*1937) In the Penal Colony Music Theatre Wales/Rafferty

WOLFGANG RIHM (*1952) Astralis, koorwerken RIAS Kammerchor o.l.v. Hans Christoph Rademann

Harmonia Mundi 21265 € 21,95

OMM 21262 € 22,95

FROM HERE ON OUT Muhly: From Here On Out; Wish You Were Here, Greenwood: Popcorn Superhet Receiver, Reed Parry: For Heart, Breath And Orchestra Kitchener Waterloo Symphony o.l.v. Edwin Outwater

Een kameropera in één acte naar een verhaal van Franz Kafka. Het is een werk voor strijkkwintet en twee stemmen. In deze wereldpremière op cd is tenor Michael Bennett de bezoeker en bariton Omar Ebrahim de officier.

Blokfluitkwartet Brisk wisselt op deze cd werken van hedendaagse componisten af met werken van oude meesters. Pierre Phalèse (ed.) (1510 - 1575), Guus Janssen (1951), Johannes Martini (1440 1498), Improvisation with Greetje Bijma, Anonymous (15th century), Hayne-Josquin (c. 1450 - 1521), Hans Koolmees (1959), Johannes Ghiselin (1455 - c. 1511), Michiel Mensingh (1975).

Analekta 21269 € 22,95 MELINDA WAGNER (*1957) Concerto for Trombone and Orchestra Joseph Alessi/New York Philharmonic

Bestel nu gemakkelijk vanuit onze webwinkel

Bridge 21266 € 22,95

MARTYNOV (*1946) Kronos Quartet

Nonesuch 21263 € 22,95

Drie werken die Vladimir Martynov voor het Kronos Quartet schreef: Les Beatitudes (2006), Schubert-Quintet unfinshed (2009) en Der Abschied (2006).

24

No 2 • 2 0 1 2

THREE HAKEI AND MORE Muziek voor blokfluit en koto Makiko Goto (koto), Jeremias Schwarzer (blokfluit)

www.caminada.nl

In de webwinkel kunt u de catalogus ook online doorbladeren.


Bestelformulier Catalogus 2 -2012 INVULLEN IN BLOKLETTERS S.V.P. Naam: dhr/mw . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Postcode: . . . . . . . . . . . . . . . . . Woonplaats: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Datum: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Telefoon: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Handtekening: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . E-mail adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Naam: dhr/mw . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Postcode: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Woonplaats: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Datum: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Telefoon: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VKZ

….. 21001 ….. 21002 ….. 21003 ….. 21004 ….. 21005 ….. 21006 ….. 21007 ….. 21008

Bach Cantatas Scholl Elly Ameling Los Pajaros Perdidos Montserrat Figueras John Cage Chopin Etudes Pollini DVD Eugene Onegin Bluray Eugene Onegin

€ 15,95 € 27,95 € 21,95 € 14,95 € 49,95 € 14,95 € 31,95 € 39,95

ORKESTWERKEN ….. 21010 ….. 21011 ….. 21012 ….. 21013 ….. 21014 ….. 21015 ….. 21016 ….. 21017 ….. 21018 ….. 21019 ….. 21020 ….. 21021 ….. 21022 ….. 21023 ….. 21024 ….. 21025 ….. 21026 ….. 21027 ….. 21028 ….. 21029 ….. 21030 ….. 21031

Backofen Klarinetconcerten Beethoven/Berg Vioolconc. Britten Vioolconcert Eberl Pianoconcerten Honegger Pastorale Knecht Orkestwerken Kreutzer Vioolconcerten Liszt Pianoconcerten Mahler Sym. 2 + catalogus Milhaud Pianoconcerten Mozart Pianoc. Schoonderwoerd Mozart Vol.8 Zacharias Reger Vioolconcerten Schönberg Pelleas en Melisande Stravinsky Firebird Litton Tchaikovsky Vioolc. Ehnes Tchaikovsky Sym. 1 Pletnev Weber Klarinetconcerten Wölfl Pianoconcerten Dobrzynski/Lessel Ital. Hoboconcerten Rostropovich Decca rec.

€ 14,95 € 16,95 € 16,95 € 21,95 € 13,95 € 22,95 € 14,95 € 24,95 € 12,95 € 29,95 € 22,95 € 21,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 14,95 € 14,95 € 19,95 € 21,95 € 27,95

KAMERWERKEN ….. 21035 ….. 21036 ….. 21037 ….. 21038

Bartok Vioolsonates Beethoven Strijkkwintetten Boccherini Fluitkwartetten Druschetzky Divertimenti

€ 22,95 € 21,95 € 20,95 € 20,95

….. 21039 Fauré Cellosonates

€ 16,95

….. 21040 ….. 21041 ….. 21042 ….. 21043 ….. 21044 ….. 21045 ….. 21046 ….. 21047 ….. 21048 ….. 21049 ..... 21050 ….. 21051 ….. 21052 ….. 21053 ….. 21054 ….. 21055 ….. 21056

Francaix Chamber Music Glazunov Strijkkwartetten vol. 5 Humperdinck Strijkkwartetten Loeillet Family Röntgen Serenades Tchaikovsky Strijkkwartetten Vivaldi La porte Great Piano Trios Grieg/Brahms Hagen Q. Classica Espanola Brahms/Ligeti/Aho Flowers Bass Clarinet Il Vero Orfeo Trio Baroque Russian Generations vol. 3 Russian Generations vol. 2 Russian Generations vol. 1

€ 21,95 € 21,95 € 14,95 € 22,95 € 14,95 € 31,95 € 22,95 € 34,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 18,95 € 18,95 € 18,95

LSO ….. 21060 ….. 21061 ….. 21062 ….. 21063 ….. 21064 ….. 21065 ….. 21066 ….. 21067 ….. 21068 ….. 21069 ….. 21070 ….. 21071 ….. 21072 ….. 21073 ….. 21074 ….. 21075 ….. 21076 ….. 21077 ….. 21078 ….. 21079 ….. 21080 ….. 21081 ….. 21082 ….. 21083 ….. 21084 C

L

Bartok Bluebeard’s Castle Beethoven Sym. 9 Beethoven Fidelio Beethoven Mis in c Berlioz L’Enfance du Christ Berlioz Benvenuto Cellini Berlioz Romeo et Juliette Berlioz Beatrice et Benedict Brahms Deutsches Requiem Bruckner Sym. 4 Debussy La mer Dvorak sym. 9 Handel Messiah Haydn Jahreszeiten Haydn Schöpfung MacMillan St. John Passion MacMillan World’s ransoming Mahler Sym. 1 Mahler Sym. 2 Mahler Sym. 3 Mahler Sym. 4 Mahler Sym. 5 Mahler Sym. 6 Mahler Sym. 7 Mahler Sym. 8 A

S

S

I

€ 9,95 € 9,95 € 18,95 € 9,95 € 18,95 € 18,95 € 18,95 € 18,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 18,95 € 18,95 € 18,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 18,95 € 18,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 C

S

BESTELLINGEN UIT HET BUITENLAND ALLEEN PER CREDITCARD |

EURO MASTER*

Nr: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

krijgt thuisgestuurd.

Aanbiedingen geldig tot eind 1 april 2012

Caminada Classics Postbus 96831 2509 JE Den Haag

VISA

Wellicht kent u iemand die ook belangstelling heeft voor onze catalogus of verzendservice. Als u zijn of haar naam hieronder opgeeft kunnen wij zorgen dat hij of zij onze catalogus kosteloos

VERZENDKOSTEN: Verzenden: € 1,95 Bestelling vanaf € 75,00 en nalevering portvrij. Verzending naar het buitenland tegen kostprijs.

BESTELLIJST

BESTELLEN U kunt op verschillende manieren een bestelling bij ons plaatsen: telefonisch: 070 3466277, per e-mail: info@caminada.nl, via onze webwinkel: www.caminada.nl of schriftelijk: Caminada Classics, Antwoordnummer 10615, 2501 WB Den Haag. Ook bestellingen “buiten onze catalogus om” zijn welkom. VERZENDKOSTEN De bijdrage in de verzendkosten bedraagt € 1,95. Naleveringen en bestellingen boven € 75,00 worden portovrij verstuurd. Bij verzendingen naar het buitenland worden de actuele verzendkosten in rekening gebracht. BETALING U hoeft pas te betalen nadat u uw bestelling heeft ontvangen. U kunt het bedrag overmaken aan Codaex Nederland, rekeningnummer 1560.25.973 (Rabobank). Als uw bestelling niet compleet is uitgeleverd volgt het restant portovrij. Als u vanuit het buitenland bestelt vragen wij u om te betalen met creditcard. RUILEN Het kan voorkomen dat een cd een persfout heeft. Als dit het geval is krijgt u een vervangend exemplaar en een voorgedrukte verpakking toegestuurd. Daarmee kunt u de cd zonder kosten aan ons retourneren. LEVERINGSVOORWAARDEN De leveringsvoorwaarden staan in onze webwinkel: www.caminada.nl VORMGEVING Roman E. Jans, www.romanontwerp.nl DRUKKERIJ Drukkerij Vanwing, Herk de Stad, België

….. 21085 ….. 21086 ….. 21087 ….. 21088 ….. 21089 ….. 21090 ….. 21091 ….. 21092 ….. 21093 ….. 21094 ….. 21095 ….. 21096 ….. 21097 ….. 21098 ….. 21099

Vervaldatum: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Verificatie code: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . *)doorhalen wat niet van toepassing is Mahler Sym. 9 Mozart Requiem Nielsen Sym. 4 & 5 Prokofiev Romeo & Juliet Ravel Daphnis et Chloé Shostakovich Sym. 5 Shostakovich Sym. 8 Shostakovich Sym. 11 Sibelius Kullervo Smetana Ma Vlast Strauss Alpensinfonie Tipett A Child of our Time Verdi Requiem Verdi Falstaff Verdi Otello

€ 9,95 € 9,95 € 9,95 € 18,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 18,95 € 18,95 € 18,95

INSTRUMENTAAL ….. 21100 ….. 21101 ….. 21102 ….. 21103 ….. 21104 ….. 21105 ….. 21106 ….. 21107 ….. 21108 ….. 21109 ….. 21110 ….. 21111 ….. 21112 ….. 21113

Albeniz Piano vol. 7 Beethoven Pianoson. Biss Beethoven Brautigam Chopin T. Shebanova Debussy Piano Ogawa Dohnanyi Piano vol. 1 Glinka Pianoforte Hauer Etudes Massenet Pianowerken Schubert S. Wosner Maurizio Pollini Art Wanda Landowska Tribute to Lipatti Debussy/Szymanovski

€ 21,95 € 22,95 € 22,95 € 19,95 € 39,95 € 22,95 € 22,95 € 21,95 € 21,95 € 22,95 € 39,95 € 29,95 € 29,95 € 22,95

IVAN FISCHER ….. 21275 ….. 21276 ….. 21277 ….. 21278 ….. 21279 ….. 21280 ….. 21281 ….. 21282 ….. 21283 ….. 21284 C

A

Stravinsky Rite of Spring Bartok Bluebeard’s Castle Beethoven Sym. 7 Beethoven Sym. 4 & 6 Brahms Sym. 1 Dvorak Celloconcert Dvorak Slavische dansen Dvorak Sym. 8 & 9 Dvorak Sym. 7 Mahler Sym. 6 T

A

L

O

€ 22,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 G

U

S

25


….. 21285 ….. 21286 ….. 21287 ….. 21288 ….. 21289 ….. 21290

Mahler Sym. 2 Mahler Sym. 4 Rossini Instrumental Schubert Sym. 9 Strauss Joseph’s Legende Tchaikovsky Sym. 4

€ 18,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95

Fidelio Beatrice et Benedict Carmen Billy Budd Le Roi Arthus Don Pasquale L’elisire d’amore Ariane et Barbe-Blue Bank Ban Penelope Orfeo ed Euredyce Amadigi di Gaula Werther La Clemenza di Tito Cosi fan tutte Barenboim Cosi fan tutte Harnoncourt Don Giovanni Die Entführung aus dem Serail Idomeneo Lucio Silla Le Nozze di Figaro Die Zauberflöte Boris Godunov Les Contes d’Hoffmann La Pericole La Bohème Platée Il Barbiere di Siviglia Samson et Dalila Genoveva Die Fledermaus Der Zigeunerbaron Elektra Rake’s Progress Iolanta La Traviata Der fliegende Holländer Lohengrin Tannhäuser Der Freischütz

€ 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 14,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 8,95 € 14,95 € 8,95 € 14,95 € 8,95 € 14,95 € 14,95 € 14,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 8,95 € 14,95 € 14,95 € 8,95

Bach Hohe Messe Gluck Il Trionfo di Clelia Janacek Koorwerken Kalman & Kalman Massenet Werther Poulenc Song vol. 3 Schumann Koorwerken Tchaikovsky Liturgy Wagner Götterdämmerung Wagner Die Walküre Kinderlieder Vol. 1 Head Songs Renée Fleming Poèmes Bach Jesu meine Freude

€ 31,95 € 39,95 € 22,95 € 12,95 € 27,95 € 22,95 € 22,95 € 16,95 € 46,95 € 46,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95

OPERA ….. 21125 ….. 21126 ….. 21127 ….. 21128 ….. 21129 ….. 21130 ….. 21131 ….. 21132 ….. 21133 ….. 21134 ….. 21135 ….. 21136 ….. 21137 ….. 21138 ….. 21139 ….. 21140 ….. 21141 ….. 21142 ….. 21143 ….. 21144 ….. 21145 ….. 21146 ….. 21147 ….. 21148 ….. 21149 ….. 21150 ….. 21151 ….. 21152 ….. 21153 ….. 21154 ….. 21155 ….. 21156 ….. 21157 ….. 21158 ….. 21159 ….. 21160 ….. 21161 ….. 21162 ….. 21163 ….. 21164

VOCAAL ….. 21165 ….. 21166 ….. 21167 ….. 21168 ….. 21169 ….. 21170 ….. 21171 ….. 21172 ….. 21173 ….. 21174 ….. 21175 ….. 21176 ….. 21177 ….. 21178

GUSTAV LEONHARDT ….. 21300 ….. 21301 ….. 21302 ….. 21303 ….. 21304 ….. 21305 ….. 21306

26

Edition (DHM) Bach Matthäus Passion Bach Compl. Cantates Bach Goldbergvariaties Bach Engelse Suites Bach Conc. 2,3 & 4 klavec. Bach & Zonen

No 2 • 2 0 1 2

€ 26,95 € 24,95 € 249,00 € 12,95 € 18,95 € 14,95 € 12,95

….. 21307 ….. 21308 ….. 21309 ….. 21310 ….. 21311 ….. 21312 ….. 21313 ….. 21314 ….. 21315 ….. 21316 ….. 21317 ….. 21318

CPE Bach Sym./Conc. Byrd Klavecimbelwerken L. Couperin Suites Frescobaldi Il primo libro Frescobaldi/Couperin Froberger Klavecimbel Lully Le Bourgois Purcell Anthems Scarlatti Sonates Sweelinck Orgel Edition (Warner) Hassler, Strogers, Byrd e.a.

€ 14,95 € 22,95 € 7,95 € 7,95 € 22,95 € 7,95 € 11,95 € 12,95 € 7,95 € 7,95 € 79,95 € 22,95

OUDE MUZIEK ….. 21115 ….. 21116 ….. 21117 ….. 21118 ….. 21119 ….. 21120 ….. 21121 ….. 21122 ….. 20196 ….. 21123

Frescobaldi Stylus fantasticus Mazzocchi La cantena Chevetogne Arabische muziek Striggio Missa Young Englishman abroad Tune Thy Musicke V.O.C. Mare Nostrum Cancionero De Los Vientos

€ 22,95 € 29,95 € 21,95 € 22,95 € 22,95 € 14,95 € 16,95 € 14,95 € 44,95 € 22,95

Matthäus Passion v. Veldhoven Matthäus Passion Leonhardt Matthäus Passion Herreweghe Johannes Passion Brüggen Johannes Passion Gardiner Johannes Passion Herreweghe Johannes Passion v. Veldhoven

€ 39,95 € 24,95 € 29,95 € 29,95 € 29,95 € 29,95 € 26,95

PASEN ….. 21330 ….. 21301 ….. 21331 ….. 21332 ….. 21333 ….. 21334 ….. 21335

DVD / BLURAY ….. 21185 ….. 21186 ….. 21187 ….. 21188 ….. 21189 ….. 21190 ….. 21191 ….. 21192 ….. 21193 ….. 21194 ….. 21195 ….. 21196 ….. 21197 ….. 21198 ….. 21199 ….. 21200 ….. 21201 ….. 21202 ….. 21203 ….. 21204 ….. 21205 ….. 21206 ….. 21207 ….. 21208 ….. 21209 ….. 21210

DVD Europa Konzert DVD Andrea Chenier DVD Paganini DVD Die Entführung Bluray Die Entführung DVD Die Zauberflöte Bluray Die zauberflöte DVD Il Barbiere di Siviglia DVD Salomé Bluray Salomé DVD Simon Boccanegra Bluray Simon Boccanegra DVD Tannhäuser Bluray Tannhäuser DVD Giselle Bluray Giselle DVD Missa Solemnis DVD Die Schöpfung DVD Keeping Score Bluray Keeping Score DVD Luciano Pavarotti DVD Peasant Girl DVD Vladimir Horowitz DVD Ravel meets Gershwin DVD Brahms Pianoconcerten DVD Chopin Rubinstein

€ 9,95 € 39,95 € 39,95 € 49,95 € 41,95 € 31,95 € 39,95 € 39,95 € 39,95 € 41,95 € 39,95 € 41,95 € 49,95 € 41,95 € 39,95 € 41,95 € 31,95 € 31,95 € 32,95 € 39,95 € 31,95 € 21,95 € 54,95 € 32,95 € 32,95 € 22,95

SAGA BLUES ….. 21215 ….. 21216 ….. 21217 ….. 21218 ….. 21219 ….. 21220 ….. 21221 ….. 21222 ….. 21223

Lead Belly Big Bill Broonzy Blind Willie Johnson Robert Nighthawk T-Bone Walker Lightnin’Hopkins John Lee Williamson John Lee Hooker Muddy Waters

….. 21224 ….. 21225 ….. 21226 ….. 21227 ….. 21228 ….. 21229 ….. 21230 ….. 21231 ….. 21232 ….. 21233 ….. 21234 ….. 21235 ….. 21236 ….. 21237 ….. 21238 ….. 21239 ….. 21240 ….. 21241 ….. 21242 ….. 21243 ….. 21244 ….. 21245 ….. 21246 ….. 21247 ….. 21248 ….. 21249 ….. 21250 ….. 21251 ….. 21252 ….. 21253 ….. 21254 ….. 21255 ….. 21256 ….. 21257 ….. 21258 ….. 21259

B.B. King The Songsters Tradition Plantation Blues Traveling Man She’s Your Cook Cherokee Boogie From Gospel To Soul Original Soul Sisters New Orleans Rhythm Chicago Slide Guitar Harmonica Blues Howlin’Wolf Terry/Mcghee Elmore James Charles Brown Little Walter Bluesmen sing Spirituels Texas & Louisiana New York City Blues I’m a Soul Man Voodo Blues Sonny Boy Williamson II Big Joe Williams Bukka White Josh White J.B. Lenoir Missisippi Blues Memphis Saint Louis Kansas City San Francisco Black, Brown & Beige Black Heroes Blueswomen Blues vs Rock and Roll Rhythm and Blues

€ 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95

NIEUWE MUZIEK ….. 21260 ….. 21261 ….. 21262 ….. 21263 ….. 21264 ….. 21265 ….. 21266 ….. 21267 ….. 21268 ….. 21269 ….. 21270 ….. 21271

Marc Andre Pierre Boulez Glass Penal Colony Martynov Kronos Q. Michael Nyman Rihm Astralis Melinda Wagner Three Hakei and More Donauschiger Musiktage From here on out Seraph A. Balsom Dutch Diversity Brisk

€ 34,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95 € 18,95 € 21,95 € 22,95 € 22,95 € 69,95 € 22,95 € 22,95 € 22,95

NEWTON CLASSICS ….. 21320 ….. 21321 ….. 21322 ….. 21323 ….. 21324 ….. 21325 ….. 21326 ….. 21327 ….. 21328 ….. 21329

Borodin Sym. 1-3 Brumel Missa Dvorak Late strijkkw. Handel Opera aria’s Janacek Pianowerken Mompou Spanish Songs Schubert Late strijkkw. Wagner Aria’s Amsterdam Guitar Trio Music for Voice & Guitar

€ 14,95 € 9,95 € 14,95 € 9,95 € 9,95 € 9,95 € 14,95 € 9,95 € 14,95 € 9,95

ABBADO/MAHLER € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95 € 7,95

….. 21291 Mahler ….. 21292 Mahler ….. 21293 Mahler ….. 21294 Mahler ….. 21295 Mahler ….. 21296 Mahler ….. 21297 Mahler

Sym. 2 Sym. 3 Sym. 4 Sym. 5 Sym. 6 Sym. 7 Sym. 9

€ 24,95 € 24,95 € 24,95 € 24,95 € 24,95 € 24,95 € 24,95


HET NEDERLANDSE LABEL NEWTON CLASSICS LEGT ZICH ER OP TOE VERVALLEN TITELS VAN DE GROTE MAATSCHAPPIJEN OPNIEUW UIT TE BRENGEN. De visie van Newton Classics is dat de liefde voor de muziek voorop staat en de opnamen van bijzondere artistieke waarde moeten zijn. Doordat Newton Classics een kleinschalig bedrijf is, is het in staat cd’s in veel kleinere oplagen uit te brengen dan maatschappijen als bv. EMI, Philips en Decca. Bovendien is het er in geslaagd de prijzen zeer aantrekkelijk te maken. HANDEL Opera Aria’s Nathalie Stutzman, The Hannover Band o.l.v. Roy Goodman NC 21323 € 9,95

VAN HARTE AANBEVOLEN!

BORODIN Symfonieën 1 – 3 Toronto Symphony Orchestra o.l.v. Andrew Davis NC 21320 2 cd’s € 14,95 + Polovtsian Dances, In the steppes of central Asia, Notturno uit strijkkwartet 2

BRUMEL Missa “Et ecce terrae motus’, Dies Irae Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel NC 21321 € 9,95

DVORAK Late Strijkkwartetten Guarneri Quartet NC 21322 2 cd’s € 14,95 Strijkkwartetten 12-14, Terzetto.

JANACEK Pianowerken Rudolf Firkusny NC 21324 € 9,95 On an overgrown path, Sonate, In he mist e.a.

MOMPOU Spanish Songs & Dances Alicia de Larrocha (piano) NC 21325 € 9,95

SCHUBERT Late Strijkkwartetten Guarneri Quartet NC 21326 2 cd’s € 14,95 Strijkkwartetten 13-15, Quartetsatz

WAGNER Aria’s Kirsten Flagstad, Lauritz Melchior, Gordon Dilworth, Div. orkesten o.l.v. Edwin McArthur NC 21327 € 9,95

AMSTERDAM GUITAR TRIO Transcripties voor gitaartrio NC 21328 2 cd’s € 14,95 Bach: Brandenburgse concerten 2,3,5,6, Debussy: Suite Bergamasque, Fauré: Dolly Suite, Chopin: Rondo

MUSIC FOR VOICE & GUITAR Peter Pears, Julian Bream NC 21329 € 9,95 Song & Song Cycles van Britten, Walton, Seiber en Fricker


Abbado Conducts MAHLER Claudio Abbado heeft de symfonieën van Mahler al meerdere keren opgenomen maar met het Lucerne Festival Orchestra is hij op zijn best. Schitterend om naar te luisteren, fascinerend om naar te kijken.

SYMFONIE 2 Lucerne Festival Orchestra EuroArts 21291 van € 33,95 voor € 24,95 SYMFONIE 3 Lucerne Festival Orchestra EuroArts 21292 van € 33,95 voor € 24,95 SYMFONIE 4 Lucerne Festival Orchestra EuroArts 21293 van € 33,95 voor € 24,95 SYMFONIE 5 Lucerne Festival Orchestra EuroArts 21294 van € 33,95 voor € 24,95 SYMFONIE 6 Lucerne Festival Orchestra EuroArts 21295 van € 33,95 voor € 24,95 SYMFONIE 7 Lucerne Festival Orchestra EuroArts 21296 van € 33,95 voor € 24,95 SYMFONIE 9 Gustav Mahler Youth Orchestra EuroArts 21297 van € 33,95 voor € 24,95

A

Caminada 2 2012  

Caminada Classics 2 2012, Nieuwe releases op gebied van CD, DVD en Bluray

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you