Page 1

“Uw merk staat helemaal in de kijker”

“Een opsteker voor uw mensen.”

“Een pak extra persaandacht!” “Een award om écht mee uit te pakken.” “Een bijkomend verkoopargument.”

Brussels Expo van donderdag 20/2/2014 t.e.m. zondag 2/3/2014

BATIBOUW AWARDS 2014


4 BATIBOUW AWARDS VOOR 1000 X MEER AANDACHT


I

Batibouw Innovation Award

D

Batibouw Design Award

C

Batibouw Communication Awards

E

Batibouw Eco Award

Haal meer rendement uit uw Batibouw deelname! Batibouw, da’s elk jaar zo’n 1000 exposanten en honderdduizenden professionele en particuliere bezoekers op zoek naar ideeën en oplossingen. Om meer kandidaat-kopers naar uw stand te lokken, spaart u dan ook kosten noch moeite. Door deel te nemen aan de Batibouw Awards maakt u de impact van uw beurscommunicatie én uw merk alleen maar groter. Is deelnemen belangrijker dan winnen? Neen, natuurlijk niet, maar het loont zeker de moeite. Genomineerde stands krijgen namelijk een serieuze duw in de rug. Bezoekers worden aan de hand van een parcours letterlijk tot op uw stand ‘begeleid’. De parcours zullen reeds voor de beurs beschikbaar zijn op de website www.batibouw.com. Daardoor heeft u een serieuze streep voor op andere standhouders. En op uw concurrenten, natuurlijk. En wat als u wél wint? Het positieve effect van een Batibouw Award blijft lang nazinderen, ook als de beurs al lang voorbij is. Wie in zijn diverse communicatietools kan uitpakken met het Batibouw Awards logo, profileert zich minstens één jaar lang als een toonaangevend bedrijf dat niet alleen bijzondere aandacht besteedt aan de kwaliteit van zijn product(en), maar ook aan de manier waarop het naar buiten treedt. Het resultaat laat niet lang op zich wachten: veel gratis persaandacht, natuurlijk, maar ook een grotere naambekendheid én geloofwaardigheid. En vanzelfsprekend meer leads en sales.


I

Batibouw Innovation Award

INNOVATION AWARD 2014 Prijs voor beste technische innovatie in de bouwsector. Vele bezoekers van Batibouw gaan bewust op zoek naar innoverende snufjes. Naar vooruitstrevende technologie en nieuwe invalshoeken die hun leven een stuk makkelijker of spannender maken. Wie genomineerd is voor een Innovation Award, ziet die ‘zoekenden’ dankzij het Innovatie-parcours toestromen op zijn stand. Zo wordt u extra beloond voor al de investeringen die u de afgelopen jaren aan research en ontwikkeling hebt besteed. Dé kans om uw neus voor technologische vernieuwing te verzilveren!

“Meer interesse voor uw merk of bedrijf.” DE AWARDS: KOM IK IN AANMERKING VOOR EEN INNOVATION AWARD?

“Gratis persaandacht.”

Heeft uw bedrijf een product ontwikkeld dat van wonen een totaal andere, meer comfortabele ervaring maakt? Heeft u van een sterk idee een revolutionaire techniek gemaakt? Of wil u de bouwmarkt verrassen met een efficiëntere aanpak van bestaande producten of processen? Eureka! Batibouw beloont uw technologisch vernuft. En dat in perfect partnership met de Confederatie Bouw. Die is, door zijn kennis en expertise, een uiterst geschikte partner voor de uitreiking van deze prijs. MIS DE EXTRA AANDACHT NIET. Batibouw zal serieuze promotionele inspanningen doen om uw vernieuwend product onder de aandacht te brengen: Innovatielogo op uw stand, vermelding in de catalogus en parcours op www.batibouw.com zijn daar maar enkele van. HOE DEELNEMEN? Stuur ons uw deelnameformulier vóór 15 januari 2014. Een professionele jury oordeelt op basis van de ingediende dossiers en zal u, indien nodig, om extra informatie vragen. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden tijdens de speciale ceremonie van de Belgian Building Awards op woensdag 26 februari 2014 in het Auditorium 2000 in Brussels Expo.


D

Batibouw Design Award

DESIGN AWARD 2014 Prijs voor het meest creatieve product op gebied van design. Het oog wil ook wat. Daarom speuren vele bezoekers van Batibouw de stands af naar producten die door hun ontwerp nadrukkelijk de aandacht trekken. Naar handige items die hen ook esthetisch niet onberoerd laten. En naar producten die het resultaat zijn van creativiteit en een eigen visie. Via het Design-parcours vinden zij de weg naar de stands van de diverse genomineerden. Genomineerden voor de Design Award staan dus in het middelpunt van de belangstelling.

“We communiceren de Award nog steeds op onze pop-upwebsite en raden elk merk aan om zich in te schrijven” DE AWARDS: KOM IK IN AANMERKING VOOR EEN DESIGN AWARD?

“Deze Design award gaf ons heel wat persaandacht”

Heeft uw bedrijf een specifiek product ontwikkeld dat opvalt door zijn innoverende esthetiek? Heeft u een uitzonderlijke creatieve visie die in élk van uw producten naar voren komt? Doet u er alles aan om op gebied van design een toonaangevende en vooruitstrevende rol te spelen? En vergeet u daarbij niet dat ‘mooi’ ook ‘functioneel’ moet zijn? Dan maakt u een goede kans om de Batibouw Design Award te winnen. MIS DE EXTRA AANDACHT NIET. Batibouw zal serieuze promotionele inspanningen doen om uw esthetisch vernieuwend product onder de aandacht te brengen. Het Design-logo op uw stand, vermelding in de catalogus en Design parcours op www.batibouw.com zijn daar maar enkele van. HOE DEELNEMEN? Stuur ons uw deelnameformulier vóór 15 januari 2014. Een professionele jury oordeelt op basis van de ingediende dossiers en zal u, indien nodig, om extra informatie vragen. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden tijdens de speciale ceremonie van de Belgian Building Awards op woensdag 26 februari 2014 in het Auditorium 2000 in Brussels Expo.


C

Batibouw Communication Awards

COMMUNICATION AWARDS 2014 Prijs voor de meest efficiënte bedrijfscommunicatie of de meest aanlokkelijke productpresentatie. U maakt van uw Batibouw stand een echt pareltje? Of komt u op de proppen met een originele manier om uw product onder de aandacht te brengen? Zet dat extra in de verf. Sleep een Communication Award voor de beste beurscommunicatie of de meest tot de verbeelding sprekende productpresentatie in de wacht.

“We kwamen uitgebreid aan bod in de pers, zowel tijdens als na de beurs. Dat we een plaatsje kregen in het afsluitende Batibouwitem op het nieuws, was een opsteker voor het hele team.” DE AWARDS: KOM IK IN AANMERKING VOOR EEN COMMUNICATION AWARD? De Communication Awards worden uitgereikt in twee categorieën, voor standen van 70 m2 en groter en voor standen kleiner dan 70 m2. “We kregen door onze deelname meer bezoekers op onze stand.”

COMMUNICATION AWARD – BESTE PRODUCTPRESENTATIE In deze categorie beoordeelt de jury hoe u de beursbezoeker overtuigt van de kwaliteiten van uw product(en). Een opvallende eyecatcher, een esthetische belichting, een originele invalshoek, interactie met de bezoekers... Uw aanpak maakt het verschil tussen een nominatie en een Award. COMMUNICATION AWARD – MEEST EFFICIËNTE BEURSCOMMUNICATIE Batibouw doet er alles aan om bezoekers naar de genomineerde stands te leiden. Maar welke inspanningen levert u zelf? De Award voor de beste beurscommunicatie beloont standhouders met een neus voor marketing en een zesde zintuig voor creatieve communicatie. HOE DEELNEMEN? Stuur ons uw deelnameformulier vóór 31 januari 2014. De jury zal onaangekondigd alle deelnemende exposanten bezoeken op de eerste beursdag. De uitreiking van de award zal plaatsvinden in de Foyer vooraan paleis 3 tijdens de exposantencocktail op donderdag 20 februari 2014.


E

Batibouw Eco Award

ECO AWARD 2014 Prijs voor meest milieuvriendelijk product of dienst. Duurzaamheid is voor heel wat bezoekers van Batibouw enorm belangrijk. Het Batibouw Eco-parcours leidt hen naar de stands van genomineerde bedrijven die bijzondere aandacht schenken aan een milieu- en mensvriendelijke omgeving. Wie genomineerd is voor een Batibouw Eco Award zal dus op heel wat extra aandacht kunnen rekenen. Zowel tijdens als na Batibouw.

“Met deze Eco Award krijgen we ook vanuit de sector de bevestiging dat passief de enige verantwoorde bouwmethode is voor de toekomst.”

“Een pluim voor onze medewerkers en een garantie voor onze klanten!”

DE AWARDS: KOM IK IN AANMERKING VOOR DE ECO AWARD? U bracht dit jaar een product op de markt dat heel energiezuinig is? Ontwikkelde u een technologie die zorgt voor een betere recyclage? Of biedt u een product of dienst aan die sterk bijdraagt tot het welzijn van de planeet? Dan maakt u kans op de Eco Award. Vertel ons uw eco-verhaal en wij vertellen het door aan pers en publiek. MIS DE EXTRA AANDACHT NIET. Batibouw zal uw nominatie en inschrijving nadrukkelijk in de kijker zetten. HOE DEELNEMEN? Stuur ons uw deelnameformulier vóór 15 januari 2014. De jury oordeelt soeverein op basis van de ingediende dossiers. De uitreiking van de Award zal plaatsvinden in de Conference Room vooraan Paleis 5 op de beurs.


Ja, ik ding mee naar de

INNOVATION AWARD 2014

I

Batibouw Innovation Award

Firma: ........................................................................................................ Standnummer: .......................................................................... Contactpersoon: ............................................................................................................................................................................................... Straat: ........................................................................................................ Nr./bus: .................................................................................... Postcode: ...................................................................................................... Plaats: ...................................................................................... BTW-nr.: .......................................................................................................................................................................................................... Tel.: ................................................................................................................................................................................................................. Gsm: ............................................................................................................................................................................................................... Fax: ................................................................................................................................................................................................................. E-mail: ........................................................................................................ Website: .................................................................................... Eventueel de naam en adresgegevens van uw pr- of communicatiebureau: ......................................................................................................... ........................................................................................................................................................................................................................

Korte omschrijving van het innoverende project waarmee u in aanmerking wilt komen voor de INNOVATION AWARD 2014. ........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................

Beoordelingscriteria die door de jury, onder leiding van de Confederatie Bouw, in aanmerking worden genomen. 1)

Waarom is uw project innoverend?

........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ 2)

Wat is de winst / meerwaarde voor de bouwsector? Hoe kan uw innovatie bijdragen tot een verbetering van het bouwproces?

........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ 3)

Wordt de innovatie al toegepast? Waar? Hoe? Door wie? (+ referenties)

........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................................................................


4)

Heeft u deze innovatie laten testen? Zijn er brevetten?

....................................................................................................................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................

Gelieve alle mogelijke documentatie en foto’s (300 dpi) toe te voegen die het de jury toelaten het innovatieve van uw project vakkundig te kunnen beoordelen.

U mag uw deelname opstellen in de taal van uw keuze. Dien dit deelnemingsformulier vóór 15 januari 2014 in per e-mail of per fax (bewaar een verzendingsbewijs!) via: communicatie@confederatiebouw.be - Fax: 02-545 57 48

Toekenning De Innovation Award wordt door een onafhankelijke jury toegekend. Elke exposant aan wie het innovatielabel wordt toegekend, krijgt een bord met het Innovatie-logo op zijn stand en wordt opgenomen in het ‘Innovatie-parcours’. Het Innovatie-parcours kan geraadpleegd worden via de interactieve informatiezuilen die overal in de paleizen van Brussels Expo staan opgesteld. Dit maakt een overzichtelijk en thematisch bezoek mogelijk voor iedereen die technologische vernieuwing in en rond de woning een warm hart toedraagt.

Samenstelling van de jury De jury is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Confederatie Bouw en de bouwwereld.

Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw medewerking. Samen bouwen aan Batibouw.

BATIBOUW INNOVATION AWARD 2014


Ja, ik ding mee naar de

DESIGN AWARD 2014

D

Batibouw Design Award

Firma: ........................................................................................................ Standnummer: .......................................................................... Contactpersoon: .............................................................................................................................................................................................. Straat: ........................................................................................................ Nr./bus: ................................................................................... Postcode: ...................................................................................................... Plaats: ..................................................................................... BTW-nr.: ......................................................................................................................................................................................................... Tel.: ................................................................................................................................................................................................................ Gsm: .............................................................................................................................................................................................................. Fax: ................................................................................................................................................................................................................ E-mail: ........................................................................................................ Website: ................................................................................... Eventueel de naam en adresgegevens van uw pr- of communicatiebureau: ........................................................................................................ .......................................................................................................................................................................................................................

Het betreft een: ❏

Belgische première

Europese première

Wereldpremière

Wij voegen hierbij: • een tweetalige beschrijving van het product • de nodige documentatie (folders, catalogi,…) • beelden in hoge resolutie (300 dpi)

Dien dit deelnemingsformulier vóór 15 januari 2014 in per e-mail (bewaar een verzendingsbewijs!) of per aangetekend schrijven bij: FISA nv – BATIBOUW BEURS 2014 t.a.v. Tamara Pille Lenniksebaan 451, 1070 BRUSSEL of via e-mail naar t.pille@fisa.be


Toekenning De Design Award wordt door een onafhankelijke jury toegekend. Elke exposant aan wie het design label wordt toegekend, krijgt een bord met het Design-logo op zijn stand en wordt opgenomen in het ‘Design-parcours’. Het Design-parcours kan geraadpleegd worden via de interactieve informatiezuilen die overal in de paleizen van Brussels Expo staan opgesteld. Dit maakt een overzichtelijk en thematisch bezoek mogelijk voor iedereen die vernieuwend design in en rond de woning een warm hart toedraagt.

Samenstelling van de jury De jury is samengesteld uit vertegenwoordigers van • de Orde van Architecten • het AiNB (associatie van interieurarchitecten) • een erkend designer

Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw medewerking. Samen bouwen aan Batibouw.

BATIBOUW DESIGN AWARD 2014


Ja, ik ding mee naar de

COMMUNICATION AWARDS 2014

C

Batibouw Communication Awards

Firma: ........................................................................................................ Standnummer: ......................................................................... Contactpersoon: .............................................................................................................................................................................................. Straat: ........................................................................................................ Nr./bus: ................................................................................... Postcode: ...................................................................................................... Plaats: ..................................................................................... Tel.: ................................................................................................................................................................................................................ Gsm: .............................................................................................................................................................................................................. Fax: ................................................................................................................................................................................................................ E-mail: ........................................................................................................ Website: .................................................................................. Eventueel de naam en adresgegevens van uw pr- of communicatiebureau: ........................................................................................................ ....................................................................................................................................................................................................................... Eventueel de naam en adresgegevens van uw standenbouwer: .......................................................................................................................... ....................................................................................................................................................................................................................... ❏

Onze stand is kleiner dan 70m2

Onze stand is gelijk aan of groter dan 70m2

Wij zouden de volgende COMMUNICATION AWARD in de wacht willen slepen (meerdere categorieën mogelijk). ❏

Beste productvoorstelling

Beste en efficiëntste beurscommunicatie

Indien u deelneemt aan de categorie ‘beste productvoorstelling’, graag hieronder duidelijk omschrijven of het gaat om een specifieke productgroep (bv. een bijzondere serie), dan wel om uw algemene productvoorstelling. ....................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................

Indien u wilt deelnemen aan de categorie ‘beste beurscommunicatie’, graag een dossier (actieplan, voorbeelden,…) opstellen waarin u de promotie rond uw beursdeelname uiteenzet. Een handig hulpmiddel hiervoor is de checklist in bijlage. Vervolledig uw dossier met foto’s, voorbeelden, brochures of andere documentatie.


U mag uw deelname opstellen in de taal van uw keuze. Dien dit deelnemingsformulier en alle nodige documenten vóór 31 januari 2014 in per e-mail (bewaar een verzendingsbewijs!) of per aangetekend schrijven bij: FISA nv – BATIBOUW BEURS 2014 t.a.v. Tamara Pille Lenniksebaan 451, 1070 BRUSSEL of via e-mail naar t.pille@fisa.be

Toekenning De Communication Awards worden door een onafhankelijke jury toegekend. Zij zal tot de selectie overgaan van drie genomineerden alsook de laureaat van elke categorie, en dit tijdens een meeting op de dag van de opening van de beurs. De juryleden zullen onaangekondigd alle exposanten bezoeken/screenen die aan deze wedstrijd deelnemen.

Samenstelling van de jury De jury die haar beslissingen onafhankelijk zal nemen is samengesteld uit belangrijke professionals uit de communicatie- en beurssector: • Communicatiemagazine • Communicatiebureau • Stichting Marketing • Beursfederatie • ...

Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw medewerking. Samen bouwen aan Batibouw.

BATIBOUW COMMUNICATION AWARDS 2014


C

Checklist

MARKETING & COMMUNICATIE

Batibouw Communication Awards

❏ Mailing naar klanten/prospects ...................................................

❏ Handmatige bezoekersregistratie: ...............................................

(Oplage: ............................................................................. ex.)

❏ Automatische bezoekersregistratie (omschrijving): .......................

❏ Toegangs-/kortingskaart voor klanten/prospects ..........................

.................................................................................................

(Oplage: ............................................................................. ex.)

.................................................................................................

❏ Nieuwsbrief naar klanten/prospects ............................................

❏ Gadgets/give-aways (omschrijving): ............................................

(Oplage: ............................................................................. ex.)

.................................................................................................

❏ Telemarketing (Aantal Calls: ................................................. ex.)

.................................................................................................

❏ Advertenties in vakpers (titel(s)): ..................................................

❏ Standanimatie (omschrijving): .....................................................

.................................................................................................

.................................................................................................

❏ Advertenties in algemene pers (titel(s)): .......................................

.................................................................................................

.................................................................................................

❏ Workshops (omschrijving): ..........................................................

❏ Radio en televisie .......................................................................

.................................................................................................

❏ Internet .....................................................................................

.................................................................................................

❏ Persoonlijke uitnodigingen ..........................................................

❏ Andere: .....................................................................................

❏ Andere: .....................................................................................

.................................................................................................

.................................................................................................

.................................................................................................

.................................................................................................

.................................................................................................

❏ Distributie van catalogi/folders op de stand .................................

.................................................................................................

Met welke middelen worden de contacten na afloop van de beurs gevalideerd?

❏ Productpresentatie/demonstratie op de stand ..............................

❏ Telefonische opvolging ...............................................................

❏ Aparte productpresentatie, los van de beursstand ........................

❏ Toesturen van catalogus/info ......................................................

❏ Colloquium/congres op de beurs ................................................

❏ Gerichte mailing ........................................................................

❏ Thema ......................................................................................

❏ Bezoek van vertegenwoordiger ...................................................

.................................................................................................

❏ Internet .....................................................................................

.................................................................................................

❏ Andere: .....................................................................................

❏ Deelname aan collectieve presentaties ........................................

.................................................................................................

Meer specifiek ...........................................................................

.................................................................................................

BATIBOUW COMMUNICATION AWARDS 2014


Ja, ik ding mee naar de

ECO AWARD 2014

E

Batibouw Eco Award

Firma: ........................................................................................................ Standnummer: ......................................................................... Contactpersoon: .............................................................................................................................................................................................. Straat: ........................................................................................................ Nr./bus: ................................................................................... Postcode: ...................................................................................................... Plaats: ..................................................................................... Tel.: ................................................................................................................................................................................................................ Gsm: .............................................................................................................................................................................................................. E-mail: ........................................................................................................ Website: ...................................................................................

Wij zouden graag de ECO AWARD bemachtigen voor een specifiek product, ons volledige productengamma, onze dienstverlening of ons bedrijf in zijn totaliteit.

U bent: ❏

Verdeler/Invoerder

Producent

Andere: ...........................................................................................

Om in aanmerking te komen voor de ECO AWARD, moet uw inschrijving vergezeld worden van een motivatie met daarin volgende elementen*: 1)

Onderwerp van uw inschrijving (naam product, productengamma, dienst,... )

2)

Een algemene voorstelling van uw bedrijfsactiviteiten

3)

Een uitgebreide beschrijving van de voordelen voor het milieu van het onderwerp van uw inschrijving. Voeg zoveel mogelijk bewijsmateriaal toe, zoals eco-labels, LCA,...

4)

De gedetailleerde technische specificaties van het product/dienst waarmee u inschrijft

5)

Hoe en in welke mate draagt uw bedrijf bij tot een verminderde impact op het leefmilieu?

6)

Hoe en in welke mate onderscheidt uw productengamma zich van dat van andere marktspelers m.b.t. het aspect leefmilieu?

7)

Hoe en in welke mate maakt u promotie voor milieuvriendelijke producten/diensten en in welke mate draagt u dit gedachtegoed uit naar de consument?

8)

Zijn er op uw Batibouw-stand elementen die de bezoeker wijzen op bepaalde milieuaspecten?

9)

Declaration of performances in het kader van CE-markering (indien van toepassing)

* Inschrijvingen zonder bijkomende informatie zullen niet beoordeeld worden.


U mag uw deelname opstellen in de taal van uw keuze. Dien dit deelnemingsformulier vóór 15 januari 2014 in via e-mail bij Tamara Pille, t.pille@fisa.be. Als uw dossier te zwaar is, kan u het opsturen via www.wetransfer.com.

Toekenning De jury zal de ingediende dossiers bestuderen en op soevereine wijze haar beslissingen nemen. Alle door de jury goedgekeurde exposanten worden opgenomen in het “Eco-parcours”: elk van hen krijgt een bord op de stand met het logo van dit “Eco-parcours”. Het “Eco-parcours” kan geraadpleegd worden via de interactieve informatiezuilen die overal in de paleizen van Brussels Expo staan opgesteld. Dit maakt een overzichtelijk en thematisch bezoek mogelijk voor iedereen die ecologische toepassingen in en rond de woning een warm hart toedraagt.

Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw medewerking. Samen bouwen aan Batibouw.

BATIBOUW ECO AWARD 2014

Batibouw Awards 2014 Brochure NL  
Batibouw Awards 2014 Brochure NL  

Verhoog de impact van uw communicatie en van uw merk door een deelname aan de Batibouw Awards.

Advertisement