Page 31

Netistä hotellia varatessa usein ilmoitetaan selvästi, että hotelli saattaa periä koirasta lisämaksun. En ole havainnut, että etukäteen ilmoitettaisiin kuitenkaan lisämaksun suuruutta. Se selviää vasta sen jälkeen, kun varaus on jo tehty. Rostockista varasin viime matkaa varten hotellin (Radisson Blu Hotel), joka ilmoitti lemmikkien olevan tervetulleita. Varauksen jälkeen hotellista tuli sähköpostia, että koirista veloitetaan 20 euroa/ koira/yö. Meillä oli tällöin maksettavana kolme koiraa ja kaksi huonetta kahdeksi yöksi. 120 euron lisähinta tuntui kohtuuttomalta, joten onneksi saatoin perua varauksen ilman lisämaksua. Lähistöltä varaamani toinen hotelli (Hotel Ibis) ei ottanut koirista lisämaksua ollenkaan. Kadun toisella puolella oli myös hyvä ulkoilupaikka koirille. Koiravieraita näkyikin tässä hotellissa paikallisesta kansainvälisestä koiranäyttelystä johtuen runsaasti.

Finnlinesin laivoilla koirasta otetaan mielestäni korkea hinta saatuihin palveluihin nähden: 96 euroa/koira/suunta. Koirakansilla on laivan molemmilla sivuilla neliskulmainen hiekkalaatikko koirien asiointia varten. Rudi osaa hoitaa asiansa siellä rutiinilla, mutta cockeripoika ei suostunut tarjotuista herkkuhoukutuksista huolimatta kiipeämään haisevaan laatikkoon kertaakaan. Asiat oli siis toimitettava kannelle. Hiekkalaatikon vieressä on roskis, lapio ja kakkapusseja. Kakat voi näppärästi poistaa myös kannelta pussiin ja roskikseen. Haisevat pissalammikot kannella eivät ole myöskään kovin miellyttäviä. Jenny kertoi Candynkin kyykänneen keskelle kantta; vaikea sitä on estää. Pojat pissivät mielellään reunatolppiin kannen seinustoilla. Henkilökunnan tulisi riittävän usein huuhdella pissat sieltä pois. Paluumatkalla oltiin kaksi yötä laivalla. En huomannut, että koko aikana kantta olisi huuhdeltu. Menomatkalla myrsky painoi paljon merivettä kannelle ja huuhtoi osan lammikoista. Kumisaapikkaat olivat paikallaan ulkoiluttajalle.

Laivan tarjoama palvelu koiramatkustajalle.

Matkalaisia Ibis-hotellin edustalla Rostockissa. Viereisellä sivulla: Lepäilyä hotellihuoneessa Karlovy Varyssa. Sängyn päällä suojana oma peitto, tuoli on peitelty hotellin huovalla. Koiriltahan oli pääsy sänkyyn kielletty! Lattialla on Charlylla oma peti, joka ei näytä kuitenkaan kelpaavan.

Valitettavasti näyttää aina olevan sellaisia koirien omistajia, jotka eivät vaivaudu siivoamaan mitään jätöksiä pois. On ikävää tuoda oma koira hiekkalaatikkoon tai juoksemaan kannelle, jossa on koiran kakkoja ja pissalammikoita näkyvillä. Paluumatkalla hytin vessassa suihkuallas haisi selvästi koiranpissalle eli on annettu koiran tehdä tarpeitaan sinne.Tällainen käytös on arvatenkin syy korkeisiin hintoihin. Tai voihan ajatella niinkin, että asiakas jättää juuri siksi siivoamatta, kun mielestään maksaa paljon ja odottaa jotain vastiketta rahalle. Mitään muita erityispalveluja laiva ei koiramatkustajalle tarjoa kuin tämän hiekkalaatikon. Cockerspanielit ry:n jäsenlehti 4/2016

31

Profile for Cockerspanielit Ry

Cockerspanieli 4/2016  

Cockerspanieli 4/2016  

Advertisement