Page 30

Päivin kokemuksen mukaan koirista otettavat lisämaksut ovat yleistyneet vasta aivan viime vuosina. Hänkin on joutunut kerran jossain bisnes-hotellissa allekirjoittamaan vahinkositoumuksen koiran tekemien tuhojen varalta.

Prahan hotellissa (Hotel Kinsky Garden) oli sängyssä hieno päiväpeitto, ja kiiltävä pöytäliina ulottui koirien jalkoihin lattialle.

30

Cockerspanielit ry:n jäsenlehti 4/2016

Suojapeitteet sohvien, tuolien ja sängyn päälle Jos koira saa kotona nukkua ihmisen kanssa sängyssä tai maata sohvilla, on mahdotonta vaatia sitä hotellihuoneessa pysymään lattialla. Siksi olisi hyvä, jos hotelli myös tarjoaisi esim. kevyitä pestäviä peittoja sängyn ja huonekalujen suojaksi. Berliinissä yövyimme uudehkossa design-hotellissa yliopiston campus-alueella (Seminaris CampusHotel). Siellä oli huoneessa sängyn jalkopään suojaksi, ilmeisesti juuri koiria varten, levitetty kevyt fleece-peitto. Parissa hotellihuoneessa oli komerossa kaksi huopaa, ilmeisesti tarkoitettu lisäpeitteeksi, jos on kylmä. Laivan koirahyteissä oli myös hyllyllä huovat, joita käytimme sängyn suojana sekä taiteltuna lattialla toimivana koiranpetinä. En tiedä, oliko tämä käyttötarkoitus toivottua. Pitkäkarvaisista koirista jää huopiin karvoja. Koiramaksut ja saadut palvelut Monet hotellit ottavat koiravieraista lisämaksun, mutta on myös paljon siinä mielessä koiraystävällisä hotelleja, etteivät lisämaksua peri. Lisähinnasta voi vetää johtopäätöksiä siitä, kuinka koiraystävällinen hotelli on. Kalliin maksun perijä ei todennäköisesti mielellään ota koiraa vastaan ollenkaan. Kilpailu on kuitenkin asiakkaista kovaa, joten tässäkin on tehtävä kompromissejä.

Profile for Cockerspanielit Ry

Cockerspanieli 4/2016  

Cockerspanieli 4/2016  

Advertisement