Page 29

suvihellys on sellainen taito, joka kannattaa opettaa joka koiralle. Selvittiin siis pelkällä säikähdyksellä! Vastaanottotiskin rouva suhtautui asiaan onneksi huumorilla. Tässä hotellissa olikin kaikkein ystävällisin palvelu joka suhteessa.

jyrkän pihan, pengerretyn joen rannan, vuoren rinteen, aitojen ja ahtaan autotien vuoksi. Vastaanottovirkailija myönteli näin olevan. Jouduimme ajamaan autolla erikseen muualle koiria ulkoiluttamaan, eikä maaston jyrkkyyden ja ympäristön epäsiisteyden, mm. lasinsirujen vuoksi, tällaista paikkaa ollut lähistöltä ollenkaan helppo löytää, vaikka oltiin kaupungin ulkopuolella. Parin kilometrin päässä olevan ostoskeskuksen pysäköintialueen reunoilla oli lopulta paras paikka.

Näkymä hotelli Erlhofin parvekkeelta lumihuippuisille vuorille Zeller-järven yli.

Sitoumus koiran aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta Viiden tähden hotellissa Tshekeissä (Hotel Retro Riverside, Karlovy Vary) sain allekirjoitettavaksi englanninkielisen, täyteen kirjoitetun A4-kokoisen paperin, jossa oli luettelo eri asioista, mitä koira ei saa tehdä, mm. kiivetä sänkyyn. Ei tuossa tilanteessa tule luettua tekstiä kovin tarkkaan läpi, joten sisällöstä ei jäänyt paljon mieleen. Allekirjoitin paperin, mutta siitä ei annettu asiakkaalle minkäänlaista kopiota, enkä alkuhämmennyksessä sitä älynnyt vaatia. Myöhemmin aloin miettiä, että mitä tuli allekirjoitettua. Varausta tehdessä olin booking. com:in kautta ilmoittanut, että mukana on kaksi koiraa. Vastaanotossa tätä ei kuitenkaan tiedetty, ja tuli tunne, että koirat eivät taidakaan olla kovin tervetulleita tähän hienoon hotelliin. Virkailija ilmoitti koirista otettavan lisämaksun pois lähtiessä, 15 eur/koira/yö. Olimme kaksi yötä. Päätin, että pois lähtiessä pyydän itselleni kopion allekirjoittamastani koirasitoumuksesta. Vastaanottovirkailija oli pois lähtiessämme kuitenkin vaihtunut, eikä tämä virkailija vaatinut lisämaksua koirista. Niinpä sitten luovuin paperin pyytämisestä. Kerroin vastaanottotiskillä, että koirien ulkoilu tässä hotellissa on hankalaa

Retro Riverside -hotelli Karlovy Varyssa. Huonot ulkoilumahdollisuudet koirille.

Eläkkeellä oleva taideopettaja Päivi Kuokka yöpyy miehensä ja keskikokoisen koiransa Sissin kanssa usein Baltian maissa tai Puolassa matkalla Unkariin, jossa heillä on vuosia ollut oma talo Budapestin lähistöllä. Meillä oli ilo vierailla siellä. Päivi kertoi, että he ovat yleensä joutuneet majapaikoissa maksamaan koirasta n. 10 euron lisähinnan. Joskus he ovat saaneet myös isomman huoneen pienemmän huoneen hinnalla, kun koira on mukana. Näin meillekin kävi Itävallassa (Hotel Erlhof). Eikä koirasta otettu minkäänlaista lisämaksua! Tätä voi kutsua koiraystävälliseksi eleeksi.

Unkarissa Kuokan perheen taloa vahtii Sissi-koira, jolle Rudi ja Charly ovat ennestään tuttuja. Cockerspanielit ry:n jäsenlehti 4/2016

29

Profile for Cockerspanielit Ry

Cockerspanieli 4/2016  

Cockerspanieli 4/2016  

Advertisement