Page 27

Takaluukun tuuletuskoukku ja häkkituulettimet Lämpimiä säitä varten meillä on autossa nettikaupasta hankittu tuuletuskoukku, joka jättää auton takaluukun raolleen, päästää ilmaa sisään, mutta luukku on silti lukittu. Lisäksi koirilla on omat, pattereilla toimivat häkkituulettimet. Ikkunat jätetään raolleen sekä auto pysäköidään mahdollisimman varjoisaan paikkaan. Jos koira on pitempään autossa, on hyvä laittaa vähän juomavettä myös tarjolle. Meillä ei ole ollut koskaan ongelmia koirien jäätyä joksikin aikaa autoon. Tallinnan laivalla ja Englannin kanaalin ylityksessä Rudi-koiramme on ollut yksin autossa häkissä autokannella muutaman tunnin kestäneen lauttamatkan ajan.

Charly-poika saattoi kurkistella takaikkunasta ulos auton seistessä.

Koirat osaavat ajaa yksin hissillä Viime keväänä matkattiin koiranäyttelyyn Vaasaan Rudin ja Charlyn kanssa. Olimme saapumassa hotellin aamiaiselta takaisin hissille, kun hissistä yllättäen pöllähti kaksi tutunnäköistä karvaturria ulos – aivan kaksistaan! Siivooja oli painanut hissin nappia mennäkseen huonekerroksiin siivouskärrynsä kanssa ja yllätyksekseen sai todeta koiraasiakkaiden saapumisen hissillä alas. Mikä onni, että ajoitus meni nappiin, ja saatoimme napata koirat haltuun heti hissiltä! Panta kannattaa pitää koiran kaulassa, jotta on jotain, mistä ottaa kiinni. Olisi ollut melko kiusallista, jos koiraveljekset olisivat ilmestyneet aamiaishuoneeseen isäntää ja emäntää etsien. Koirilla ei ole Suomessa eikä monissa muissakaan maissa yleensä asiaa ravintolatiloihin. Lähdimme koirien kanssa saman tien hissillä takaisin ylös. Silmiämme kohtasi käytävällä kaoottinen näky.

Käytävän lattialla lojui laajalle levitelty roskakori kumollaan. Onneksi ovi omaan hotellihuoneeseen oli kuitenkin mennyt kiinni. Joku hotellin asiakas oli ilmeisesti jättänyt täyden roskakorinsa oven taakse käytävään. Ruoan jätteet olivat vetäneet nuuskivat kuonot puoleensa. Eihän siinä muu auttanut kuin kerätä ventovieraan hotelliasiakkaan roskiksen sisältö nenää nyrpistellen takaisin roskakoriin! Rudi on taitava avaamaan ovia ja ikkunoita. Jos ovi aukeaa sisäpuolelta vain kahvaa painamalla, niin koiralla ei ole ongelmia päästä huoneesta ulos. Olimme Vaasassa siinä uskossa, että kun Rudilla on kaveri huoneessa, niin ei tule tarvetta pyrkiä ulos. Olimme myös laittaneet painavan matkalaukun oven eteen. Rudi on aikaisemmilla matkoilla ollut usein yksin hotellihuoneissa ja laivan hyteissä ongelmitta. Rohkaisiko juuri kaveri tällä kertaa vastoin oletuksiamme lähtemään ovesta ulos? Korttiavaimilla toimivia huoneovia ei pysty lukitsemaan niin, että sisältä ei saisi ovea auki. On kätevää, jos hotellihuoneeseen on pieni eteinen, jolloin koirat ovat kahden oven takana. Etenkin käytävältä kuuluvat äänet eivät näin herätä koiran huomiota. Ja jos koira sattuu haukkumaan, ei ääni kantaudu niin helposti muualle. Vahtikoiraominaisuuksia omaava koira saattaa helposti haukkua, kun oven takana liikutaan. Ja toisen koiran haukku on takuuvarma haukkuärsyke. Vanhanaikaiset, avaimella suljettavat ovet hotellihuoneissa ovat osoittautuneet koirien kannalta parhaiksi. Syksyinen automatka Keski-Eurooppaan Jokin aika sitten teimme kaksi viikkoa kestäneen syksyisen automatkan ensin laivalla Helsingistä Saksan Travemündeen, jatkaen matkaa sieltä Rostockin, Berliinin ja Prahan kautta Unkariin, josta palattiin Slovenian, jännittävän lumisen Itävallan Alppien ylityksen, Tshekin ja Saksan kautta takaisin Travemündeen.Tuttua reittiä seilattiin sieltä taas laivalla kotiin Helsinkiin. Yövyimme laivalla yhteensä kolme yötä ja kuudessa eri hotellissa kahdeksan yötä – Saksassa, Tshekeissä ja Itävallassa. Unkarissa saimme oleskella serkkuni luona täysihoidossa. Matkailimme sesongin ulkopuolella, joten sen enempää laivalla kuin hotelleissaCockerspanielit ry:n jäsenlehti 4/2016

27

Profile for Cockerspanielit Ry

Cockerspanieli 4/2016  

Cockerspanieli 4/2016  

Advertisement