Page 13

Koska hankit ensimmäisen cockerspanielisi ja miksi juuri cockerspanielin? Ensimmäisen cockerspanielin sain vuonna 1991 asuessani vielä lapsuudenkodissani. Sen tassutteleminen taloon oli lähipiirille jopa melkoinen yllätys, todellinen vuosia kestäneen väsytystaistelun tulos. Kun koiran hankkimiseen lopulta heltisi lupa, laitettiin vanhempieni taholta kuitenkin ehdoksi koiran pieni koko. Cockeri vaikutti kokoonsa nähden aktiiviselta ja monipuoliselta rodulta. Lisäksi naapurustossa oli aikaisemmin asunut punainen veteraani-ikäinen cockeripoika, joka tämän tästä teki kylällä ihan omia lenkkejään. Näin jälkikäteen ajateltuna se ei ehkä ollut mikään rotunsa paras edustaja, mutta kuitenkin ensimmäinen cockeri, johon tutustuin. Ja samalla myös ihastuin rotuun.

Crab Apple’s Irish Coffee “Kaja”

Viereisen sivun kuvat: yllä FI JVA Crab Apple’s Apple Fizz “Heta” Iso kuva alla FIN JVA TK1 All Around Cockeri 2009 Raccoon’s Hip Hip Hurraa “Nita”

Crab Apple’s The Fizz “Netta”

Koska ryhdyit kasvattamaan cockereita? Ihan ensimmäinen pentue syntyi koirani kasvattajan innostamana jo vuonna 1994. Seuraavia pentuja saatiin odottaa kuitenkin 11 vuotta. Nykyisten kasvattieni juuret ulottuvat siis vuoteen 2005, minkä jälkeen meillä on ollut pentuja melko säännöllisesti noin kerran vuodessa. Montako koiraa sinulla on tällä hetkellä ja mitä harrastat niiden kanssa? Kotona meillä on tällä hetkellä kolme koiraa. Lisäksi minulla on muutamia sijoituskoiria. Vuosien saatossa olemme harrastaneet koiriemme kanssa useitakin eri lajeja. Tuloksia on niin jäljestämiskokeista kuin spanieleiden metsästyskokeista, tokosta, agilitysta ja näyttelyistä. Myös taippareissa ja luonnetesteissä on tullut käytyä. Tällä hetkellä elämme kuitenkin ruuhkavuosia ihan sanan varsinaisessa merkityksessä. Aika tuntuu koko ajan olevan kortilla pienten lasten kanssa, joten ihan viime vuosina koiraharrastaminen on pikemminkin ollut satunnaista harrastelua. Kokonaan koiratouhuista emme kuitenkaan ole halunneet luopua, sillä se on meille yhteinen harrastus ja myös henkireikä arjen keskellä. Netta ja Kimmo käyvät viikoittain tokoharkoissa, muutoin arki on pitkälti lähinnä koirien kanssa lenkkeilyä ja pieniä treenejä silloin tällöin. Kesäisin harrastamme koejärjestelyjä mejässä ja taippareissa, jotka jo kulkevat lähipiirissä nimellä ”koko suku osallisCockerspanielit ry:n jäsenlehti 4/2016

13

Profile for Cockerspanielit Ry

Cockerspanieli 4/2016  

Cockerspanieli 4/2016  

Advertisement