Page 1


COM  ES VESTEIXEN ELS GEGANTS?    Com es vesteixen els gegants? Quants vestits tenen? Els Gegants es vesteixen amb roba molt  bonica.Els gegants és vesteixen amb roba de pobles i de novies i novius.Hi ha un gegant payaso  que es diu charli,hi ha uns gegants de la pedrera. Els gegants de vegades es vesteixen de  cuiners. Alguns gegants son reis i reines,que van amb corones.Primer és  fabriquen els gegants    i despres es vesteixen,és molt dificil.                     

Víctor i Elva                                        


Què són els gegants I els gegantons ? ELS GEGANTS SÓN FIGURES D’UNS QUANTS METRES D’ALÇADA QUE REPRESENTA EL BUST I EL CAP D’UNA PERSONA AMB CAMISA. HI HA UN HOME A SOTA QUE EL FA BALLAR.

ENRIC I ANDREA  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Per què es van inventar els gegants?

Els gegants, s’han fet per representar reis,nobles i personatges d’aquell tems. També s’han fet per divertir a la gent.

JÚLIA  I LOURDES     


TOTS EL GEGANTS TENEN PARELLA? I  FILLS ?HI HA GEGANTS QUE SÓN  NENS?  Els geganters poden tindre fills els capgrossos. Hi ha  capgrossos que no tenen pares. Els capgrossos son més  petits que els gegants. Hi ha gegants que no tenen fills.  Hi ha capgrossos que son germans. Hi ha gegants que  tenen  parella i gegants que no tenen. Quan surten a la  plaça major surten junts els capgrossos que tenen  parella. Hi ha gegants molt alts i uns altres que no son  tan alts .Quan surten els gegants no surten  solament  una parella si no molts. 

Oscar S  Marc S    Katia S 


En quin any van començar a sortir els gegants?

Centrant-nos amb els gegants a la nostra cultura, afirmen que n’hi ha referències escrites des de l’any 1424. Les últimes investigacions, apunten que a partir de l’any 1601 va començar a sortir els gegants semblants als actuals. Aquets van ser dos:en Mustafá i l’Elisenda.

Natalia i Marc

SON EN MUSTAFÀ I L’ELISENDA


Amb quins altres personatges surten normalment els gegants?

Amb els gegantes surten capgrossos , grallers que toquem cançons amb les seves gralles. Gegantons i gegantets , banderes d’on son i els de les colles al seu voltant.

Oscar i Damaris


Quan surten els gegants?

A Catalunya sabem que hi ha gegants fa mes de 600 anys. Al principi sortien a les festes de Corpus. Els gegants surten en ocasions especials com la Mercè,`les festes majors de pobles i ciutats. També van acompanyats dels capgrossos de la Mercè. El gegant del pi surt també amb altres festes acompanyats per altres gegants de Barcelona.

Carla i Pablo


Com es fabriquen els gegants?   Els gegants estan fets de cartró, de fibra de vidre,de fusta i de  roba. Les parts d’un gegant son el cap les mans, els braços i el cos  que esta fet de coixins i cavallets. 

Roberto i Bessely    


Qui són els geganters? En que consisteix la seva feina? La feina dels geganters consisteix en representar persones , personatges i reis .També alegra la gent . Els geganters es posen a dintre dels gegants i els fan ballar. Els geganters s’agrupen en colles , les colles de gegants van pels pobles fen voltes i ballen ,a les festes majors. A alguns pobles surten mes d’un dia.

San San i Gemma  


Quina alçada tenen els gegants. Tots els gegants són molt alts tambè hi ha  de petits. No parlaren de tots però els  gegants de Sant Andreu pesen 45 quilos i  fan una alçada de 3 ’60m. Uns altres que  es diuen el Colom i la Coloma pesen 28  quilos i fan 2 ’90m. Són de l ’any 82. 

Iván Sergi

   

  


Quins són els elements que porten o poden portar els gegants?    ( corona,pergamí,armes,vel,ram de flors,petards)   

Tots els gegants i les gegantes estan molt ben vestits.  Algunes gegantes tenen ram de flors.  Algunes tenen corona.  Alguns tenen pergamí.   Els gegants no tenen armes..    Casi tots tenen vel.   

Sofia i Isaque     


Tots els pobles   tenen  gegants o gegantons?  

Casi  tots  els  pobles tenen  gegants !    També a molts barris hi  ha gegants  , can els de…  … …  Gegants nous, gegants  reis,quasi ans  , coordinadora de Barcelona ,de nou camp , gegantons ,  coloms ,i pineta i Cisco   xenia i adriá         


Quins  són els  gegants  més  famosos  de  Catalunya?    El  gegant del Pi es famós. I viu a la muntanya. Li agrada a la gent  perquè   canten  la cançó: 

El gegant  del pi  Ara balla, ara  balla  El gegant del pi  Ara  balla pel camí  El gegant  de la ciutat  Ara balla ara balla  El  gegant de la ciutat  Ara balla pel terrat  El  gegants   de la  ciutat  també  són  molt   importants    i  es   diuen   Jaume   i  violentaria d’  Hongria   Els gegants  del pi es  diuen  Laia  Mustafá i Elisenda  Andrea  i  Joselin         


geganters  

treball d'aula

Advertisement