Page 1


Tast de petites editorials. Degustació de bones lectures. Les biblioteques públiques de Girona, Salt i Sarrià de Ter, hem volgut retre un homenatge a aquelles petites editorials i les persones que hi ha al darrere que, amb molta il·lusió, energia i, sobretot, amor pels llibres, publiquen grans obres literàries de tot tipus de gèneres. Davant del risc que la seva tasca pugui no ser tan visible com altres iniciatives que compten amb més mitjans, però segurs que les seves creacions són de gran qualitat, hem volgut fer una mostra del que editen algunes d’elles i de la seva tasca de promoció del llibre i la lectura. Els hem demanat que descriguin qui són, quins llibres destacarien de les seves col·leccions i quins llibres d’altres petites editorials els hauria agradat publicar. Us recomanem que no us deixeu perdre l’oportunitat de tastar aquestes petites grans joies.

Tast de petites editorials


El llop ferotge C. Oviedo, 3, 4T 2A | 17005 Girona | http://elhttp://el- llopllop- ferotge.blogspot.com ferotge.blogspot.com

Presentació L'Associació per la difusió de l'art i la poesia El Llop Ferotge es va constituir l'any 2006 per desenvolupar, bàsicament, dues vessants de treball: La primera ha estat la realització de les Nits Poètiques, vetllades obertes a la participació del públic i sovint interdisciplinàries, comptant amb altres manifestacions artístiques com ara les musicals, la dansa i la videocreació. La segona, l'editorial, amb la publicació a l'inici d'una revista d'art i poesia que va sumar 11 números en cinc anys, a més de la col·laboració de més de 300 autors, poetes, crítics i artistes de Girona, Catalunya i Llatinoamèrica. Després el projecte ha donat un pas endavant amb la publicació d'una col·lecció de llibres que des de desembre de 2009 i fins finals d'aquest any, arribarà als quinze títols publicats. Per altre banda,i reivindicant el caràcter multicultural del nostre projecte, el Llop ha estat el responsable de que la ciutat de Girona hagi dedicat un carrer en el barri de Domeny a l'escriptor llatinoamericà Roberto Bolaño. D'aquest manera, El Llop Ferotge ha contribuït a la conquesta de nous públics per a l'art i la poesia, com també a la promoció i la formació de nous valors i nous creadors en l'àmbit cultural.

Us destaquem...

El llop ferotge ha publicat dotze títols, i si he d'escollir voldria mencionar els següents:

La noche oblicua, de Nadine Garralda, el nostre darrer títol publicat,

aparegut durant aquest primavera, i que ve amb tota l'energia i frescor de les coses noves.

11 raons per no anar a dormir, d'Eva Bussalleu, l'únic llibre en prosa

que hem publicat i que tan bona acollida ha tingut a Girona i comarques. Posseeix un caràcter trencador i un ritme de lectura àgil i vertiginós.

Finalment, Locus Evelinus, de l'enyorat Albert Compte, considerant que és una bona mostra del seu talent indiscutible i un camp d'iniciació immillorable al sentit i la visió literària sostinguda pel Llop Ferotge.

Ens hauria ha uria agradat publicar... • • • • • • • • •

Perú de Gordon Lish, Editorial Periférica. Cáceres Les Balades de François Villon, Editorial Labreu. Barcelona Mariposas en el estómago d'Edu Sívori Alt, Editorial Quadrivium. Girona La habitación trashumante de Roberto Ruiz Antúnez, Éride Ediciones. Valladolid Réquiem de J.M. Uyà, Editorial Emboscall. Vic El ansia de la pandorga de Orlando Guillén, Editorial La Proa- Las flores de Uxmal. México- Barcelona Desert de llum de Consol Vidal, Ediciones Wallidof. Tunísia (edició en àrab, català i castellà). L'opi d'un hivern de Jordi Fornos, Editorial Quadrivium. Girona La lenta digestió de les crisàlides de Lluís Lucero i Comas, Edicions CCG. Girona

Els dos primers títols esmentats son traduccions de grans autors i que han estat un gran treball i una magnífica aportació literària. Els següents set llibres son poemaris de notable qualitat, signats tots per autors molts propers per el llop ferotge, i que hauria estat sens dubte un plaer publicar.

Tast de petites editorials


Edicions Terrícola Terrícola | Tel. 937 016 338 | www.edicionsterricola.blogspot.com

Presentació

Terrícola és una editorial petita que batega i es dissenya a Granollers, que s'imprimeix a Les Franqueses del Vallès i que s'escampa arreu. Som una editorial compromesa amb la proximitat, amb l'optimització de recursos, amb el disseny, amb el respecte als materials que emprem i amb la difusió que volem per a la poesia. Oferim poemes que s'escampen i que són fets per gent terrícola, com tu i com nosaltres.

Us destaquem...

El cel barrat, de Carles Hac Mor

Volíem que Carles Hac Mor fos el primer nom de l’editorial. És un gran poeta i té una virtut que ens interessa molt: sap passar per sobre dels conceptes i els límits, perquè comprèn que són merament convencionals. És un nom literari que connecta molt bé l’ànima d’una editorial com la nostra amb l’escenari poètic del país.

Sense Permís, de Meritxell Nus

Per a nosaltres era essencial que en aquestes tres primeres plaquetes hi hagués algú jove, amb talent i encara inèdit. Fa temps que seguim l’obra de Meritxell Nus i és d’una qualitat i una personalitat inqüestionables. Apostar per ella és una de les grans satisfaccions que hem tingut. És el que volíem: publicar allò que creiem bo, amb independència del nom o de la notorietat.

L'esfinx, de Jordi Valls

Jordi Valls és una altra de les veus que cal tenir molt en compte en el panorama poètic actual i completa una tripleta molt variada i diversa, tant en generacions com en intencions i estil.

Ens hauria ha uria agradat publicar... • • • • • • • •

Putes i consentits d'Antonina Canyelles. Lapislàtzuli On has deixat la falç? d'Amat Baró. Bookland Allò de dintre de diversos autors. Edicions Poncianes

Insomnia, sonda de paper de diversos autors. Llibres artesans Minotaure de Friedrich Dürremant. LaBreu Passa-- m'hi els dits d'Anna Gual i Bianca Tschaikner. Atem Books Passa Cosins de Tarzan de Pruden Panadès. Raig Verd Un altar per la mare Ferdinando Camon. Minúscula

Tast de petites editorials


Brau Edicions C. Dinamarca, Dinamarca, 1 | 17600 FIGUERES | Tel. 972.67.04.17 | www.brauedicions.com www.brauedicions.com Presentació

Des de 1993 Brau Edicions ha desenvolupat una sòlida trajectòria dins el món editorial situant-se en un lloc destacat tant per la quantitat de producció com per la qualitat i interès dels títols que treu al mercat. La seva producció és en català, ja que la llengua és fonamental en la seva línia d’actuació. Una important part del seu fons editorial està dedicat a promoure el patrimoni cultural i natural de les diverses comarques catalanes. No obstant Brau Edicions està obert a altres línies editorials com la narrativa clàssica i contemporània, la narrativa de viatges o el conte infantil. El fons editorial de Brau Edicions està integrat per diverses línies de producció que inclouen col·leccions concretes o agrupen diversos volums des d’un punt de vista temàtic. Així tenim les col·leccions Arquitectura Tradicional, Guies il·lustrades de natura, les Closes (d’autors clàssics catalans), Narrativa Contemporània o Ulyssus (narrativa de viatges) entre d’altres.

Us destaquem... Germans, gairebé bessons de M. Mercè Cuartiella. Col. Narrativa

contemporània. Una reflexió sobre la relació entre germans en una tensa trama en què temps i diners escanyen uns personatges amb problemes de comunicació. Una narració de ritme angoixant, amb un estil precís i suggeridor. La novel·la obre la col·lecció Narrativa contemporània, i va ser guardonada amb el Premi Llibreter literatura catalana 2012. 2012 .

Com llunes de Saturn de Mercè Saurina. Col. Narrativa contemporània. Es tracta d’una novel·la que reflexiona sobre el sentiment de pèrdua i la contradicció de sentir-nos allunyats de qui tenim a prop, amb un ritme fluid i un estil acurat. Aquesta novel·la, que va ser finalista del premi Just Manel Casero l’any 2010 i és el segon volum de la col·lecció “narrativa contemporània.

Origen: Tambakunda de Mariona Masferrer.

La novel·la explica el viatge real d’en Samba des del Senegal a Catalunya amb l’esperança d’aportar un gra de sorra a l’apropament d’aquests dos continents tan propers i tant llunyans, tant diferents i tan iguals i també d’ajudar-nos a conèixer millor la tasca de les parelles lingüístiques en favor de la integració dels nouvinguts. L’autora s’ha basat en les converses amb el protagonista i ha viatjat a Tambakunda per documentar-se. Una història de gran interès que ens ajuda a entendre que, malgrat les peripècies personals de cadascú siguin diferents, tots som, finalment, humans.

Ens hauria agradat publicar... • • • •

Els pobles perduts de Xavier Cortadelles i Judit Pujadó, Ed. Sidillà Revolta de Josep Pous i Pagès, Ed. Adesiara El paisatge de la costa brava de Jordi Puig, Ed. Triangle Salvador Dalí vist per la seva germana d’Anna M. Dalí (estudi introductori de M. Seguranyes)

Tast de petites editorials


Takatuka C. Junta de Comerç, 18, baixos | 08001 Barcelona | Tel. 934 413 814 | www.takatuka.cat Presentació Presentació

Takatuka es crea l'any 2008. Actualment som un equip de tres persones. Tractem temes que formen part del dia a dia dels nens i nenes, però també temes dels quals poden ser espectadors directes o indirectes, ja sigui a través de vivències al carrer, a l'escola o a través de les converses d'adults o del que veuen a la tele. Volem que els nostres llibres s'escriguin des de la mirada dels nens, amb el seu punt d'ingenuïtat, d'intel·ligència natural, que qüestiona permanentment la nostra "normalitat" amb les seves preguntes. Defugim els rols d'adults projectats als nens, i intentem buscar figures positives de referència properes, sense recórrer a les figures associades a la reialesa o cap altra estructura jeràrquica. Intentem combinar l'humor amb la sensibilitat, sempre que sigui possible, de manera que el llibre esdevingui un mitjà útil i divertit tant per a adults com per a petits o joves.

Us destaquem...

Què ve després del mil? Un conte sobre la mort d’Anette Bley:

Resulta molt difícil d'explicar el tema de la mort a la mainada, sobretot si s'intenta fer sense referències al més enllà, molt presents en molts dels llibres sobre el tema. El llibre té la virtut de presentar una relació plena de vitalitat entre un avi i una nena, una relació en la qual estan presents els jocs, la fantasia i la reflexió. Aquesta relació s'acaba amb la mort de l'avi però perviu el record de la vida compartida, i aquest record és el que manté vives les persones que estimem quan moren.

L'abella de més· d’Andrés Pi Andreu i Kim Amate Encara que preferim els llibres protagonitzats per figures de nens, les figures d'animals poden servir per explicar situacions complexes d'una manera simplificada i entenedora. La faula del rusc que suposadament pateix de manca d'espai per l'entrada d'algun intrús combina molt bé l'humor sobre els prejudicis socials amb la porta oberta de les alternatives: si falten espais per tothom, entre tots podem crear-ne de nous, on és el problema?

Quan l'avi era petit de Lilli Messina .

En aquesta segona entrega de Lilli Messina sobre la relació d'en Pep amb el seu avi, l'autora fa servir una vegada més l'humor per afrontar la dificultat que tenen els petits per fer abstracció de la realitat immediata i entendre altres realitats llunyanes en l'espai o el temps, i les dificultats dels adults de posar-nos a la pell dels més petits. En aquest cas l'avi intenta explicar com era el seu món quan ell era petit, però en Pep se'n fa una idea molt particular.

Ens hauria agradat publicar... • • • • • • • • •

Qualsevol nit pot sortir el sol deJaume Sisa i Sergio Mora, Satélite K Els tres bandits de Tomi Ungerer:, Kalandraka El sonido de los colores de Jimmy Liao Barbara Fiore Editora Perquè vivim als afores de la ciutat de Peter Stamm i Jutta Bauer, Tàndem edicions La composición d’Antonio Skármeta, Ekaré Emigrantes de Shuan Tan, Barbara Fiore Editora Rebelión en la granja de George Orwell i Ralpf Steadman, Libros del Zorro Rojo. Mi hermano y su hermano d’Hakan Linquist, Egales Els llops de la lluna roja de Josep Francesc Delgado:, Estrella Polar

Tast de petites editorials


Edicions de la Ela Geminada Geminad a Pça. Assumpció, 6 | 17005 Girona | Tel. 666.466.753 | www.elageminada.cat Presentació

Edicions de la Ela Geminada és un projecte editorial en llengua catalana nascut a Girona el febrer del 2011 i dirigit per Oriol PonsatíMurlà. Compta amb dues col·leccions: Trivium (ficció) i Quadrivium (no ficció) i té com a principal objectiu la publicació de llibres de fons, tant d’autors catalans com estrangers.

Us destaquem... De Tales a Demòcrit. El pensament presocràtic. Fragments i testimonis. Introducció i traducció de Joan Ferrer Gràcia. Quadrivium, 4 Aquest volum presenta, per primera vegada en llengua catalana, el gruix més important del pensament grec antic sorgit abans de Plató. El lector hi trobarà la totalitat dels fragments conservats i una generosa selecció de testimonis sobre els escrits i les vides de Tales, Anaximandre, Anaxímenes, textos pitagòrics, Xenòfanes, Heraclit, Alcmeó, Parmènides, Zenó, Melís, Empèdocles, Anaxàgoras, Diògenes, Leucip i Demòcrit. Autors que la historiografia moderna ha agrupat sota el títol genèric de presocràtics i que representen les bases sobre les quals s'erigeix la tradició filosòfica occidental.

Converses amb Pau Casals de Josep Maria Corredor.Quadrivium, 9 Aquestes Converses, sorgides de l'espontaneïtat amical, a redós del Canigó, representen la millor porta d'entrada a la vida i al pensament de Pau Casals. D'ençà de la seva 1a edició (1955), han estat traduïdes en catorze països diferents, convertint-se en un dels llibres catalans amb més projecció internacional de la segona meitat del s. XX. Avui, la veu de Casals, la seva incomparable personalitat musical i el seu exemple de compromís innegociable amb els drets fonamentals continuen ressonant amb tota contundència al llarg d'aquestes Converses, conduïdes i convertides en llibre per Josep M. Corredor (1912-1981), peça clau de la intel·lectualitat catalana a l'exili, assagista prolífic i brillant, de qui el 2013 celebrem el centenari del seu naixement.

Poesia completa de Miquel Dolç. Trivium, 4

Sobradament conegut com a llatinista i traductor, Miquel Dolç (1912 1994) ha passat, en canvi, força desapercebut com a poeta i la majoria dels seus llibres de versos feia dècades que eren introbables. El centenari del seu naixement se'ns revela com una ocasió idònia per descobrir la seva potent veu poètica, que presentem aplegada per primera vegada en forma d'obra completa.

Ens hauria agradat publicar... • • • • • • • • • •

El gos cosmopolita i dos espècimens més de Raül Garragasait, Acontravent Octubre de Miquel Pairolí, Acontravent Cartes completes de Mercè Rodoreda-Joan Sales, Club Editor El sagrat i el profà de Mircea Eliade, Fragmenta El naixement de la tragèdia de Friedrich Nietzsche, Adesiara Revolta de Josep Pous i Pagès. Adesiara. Bressol de gat de Kurt Vonnegut, Males herbes Epicur de John M. Rist, Obrador Edèndum Auguste Rodin Rainer M. Rilke, Obrador Edèndum Poesia completa de Maria Àngels Anglada, Vitel·la

Tast de petites editorials


Curbet Edicions Ronda Pare Pare Claret, 14, 1r 2a | 17002 Girona | Tel. 972 200 084 | www.ccgedicions.cat Presentació

Des de l’any 2000, hem engruixit el nostre catàleg amb més de 300 títols, alguns dels quals han esdevingut ràpidament de referència obligada en les bibliografies locals. Hem donat l’oportunitat de donar-se a conèixer a un gran nombre d’autors locals i hem posat a l’abast dels lectors temes que difícilment haurien vist la llum. Hem publicat clàssics traduïts per primera vegada al català i apostem per autors joves, recuperem obres de referència descatalogades i hem trobat la manera de fer possible l’edició de llibres locals que d’altra manera haurien quedat inèdits. En aquesta línia Curbet Edicions ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació Valvi una col·lecció de llibres destinats a posar a l’abast de les noves generacions obres literàries i històriques significatives de les comarques gironines introbables dins dels canals normals. A Curbet Edicions tenim la tecnologia i l’experiència necessàries per desenvolupar projectes editorials de tota mena. Col·laborem activament amb institucions, fundacions i empreses gironines per fer possible que la cultura local, la que neix del territori, pugui ser present arreu.

Us destaquem...

Obra poètica completa de Rosa Leveroni Edició a cura d'Abraham Mohino i

Balet Premi Quima Jaume 2011 Aquesta edició d'Obra poètica completa recull els tres llibres que va publicar en vida, a més d'una nodrida i selecta compilació de poemes d'aparició pòstuma i d'inèdits, de les seves traduccions de poesia (entre les quals cal destacar la de la Terra erma de T.S. Eliot) i d'un aplec dels seus assajos literaris. A la llum de tot aquest material d'alta i subtil literatura podem afirmar avui que la poesia amorosa del segle XX català troba en Rosa Leveroni una autora ja essencial i indispensable, una fita que l'enriqueix, que l'enalteix i que la modifica, amb una qualitat lírica tan popular i antiga com modern i actual n'és l'incís introspectiu.

B ocavulvari eròtic e ròtic de la llengua catalana de Pep Vila i Medinyà, amb

davantal de Pere Gimferrer El Bocavulvari eròtic de la llengua catalana es configura com un recull prou exhaustiu de mots i d'expressions que tradueixen amb símils, imatges i metàfores el ric i desconegut món de l'erotisme català. A través d'un lèxic ordenat alfabèticament, treballat a partir de les obres dels nostres autors més representatius (la carn, el goig fet paraula) podeu fer córrer la vostre imaginació per totes les pulsions del cos humà (el desig, el plaer, les pràctiques amoroses, els atributs sexuals de la parella, l'amor espiritual, els pecats de la carn, etc).

Maillol, l’escultor carnal - Una vida de pel·lícula de Xavier Febrés

Al costat de la biografia del famós escultor rossellonès, aquest llibre desplega dos recorreguts personals, el de Maillol i el de l'autor, separats per tres generacions i units per un mateix amor sensual del paisatge "grec" de Banyuls. El mestre ho va traduir en nus femenins monumentals que li suposarien el reconeixement mundial, sense desvincular-se de la terra que l'inspirava, igual com ha inspirat ara aquest llibre que desgrana i comparteix els motius d'una atracció.

Ens hauria agradat publicar... • • • • •

Antologia de SSpoon poon River d’Edgar Lee Masters, Llibres del Segle La llogatera de Wildfell Hall i Anne Brontë, El Gall Editor L’escuma dels dies de Boris Vian, Cercle de Viena El Talent de Jordi Nopca, LaBreu Un viatge a l'Índia de Gonçalo M. Tavares, Periscopi

Tast de petites editorials


Tantagora Torrent d’en Vidalet, 43 (La Caldera) Barcelona | Tel. 628 794 763 | www.tantagora.net Presentació Tantàgora és un espai de creació, producció, difusió i innovació de les formes de promoure la literatura en català escrita i oral, popular i d’autor a tota mena de públics, a través del treball amb altres disciplines artístiques; música, arts plàstiques, teatre, dansa, etc … Tantàgora fa més de 20 anys que treballa assolir els seus objectius, tant a Catalunya com a nivell internacional. Tantàgora ofereix serveis pedagògics, culturals i d’edició i és promotora del Flic, festival de literatures i arts infantil i juvenil.

Us destaquem...

Quins uns, els gegants gegant s! d’Arnal Ballester

Són moltes les cultures que han provat d’explicar-se l’origen del món a través de diferents mites. I la nostra no n’és cap excepció. Un narrador i tres narradores han posat veu a velles històries amb ganes de fer-les sentidores als nois i noies que les vulguin escoltar i també a totes les persones que encara no han perdut les ganes d’aprendre dels contes i de les paraules de utilitzem per explicar-los. I per aquells que no els fa mandra llegir, dins les pàgines del llibre, podran trobar-hi escrits els textos d’aquestes velles rondalles, amanits amb les il·lustracions d’Arnal Ballester. Una pinzellada musical al CD dóna el toc sonor que acompanya el llibres, del tot idoni per fer més palès el parentiu existent entre la paraula dita i la música. Premi Conca Cultura Popular 2010.

Onir, de Roser Ros i Ivan Regalado

És de nit. Dins del llit, l’Onir s’enlaira gràcies al seu coixí i arriba lluny, molt lluny. Uns grills la segueixen. Diversos personatges desconeguts volen quedar-se-li el coixí però la nena i els grills ho impedeixen. Però el mag fica el coixí dins del seu copalta i el va transformant en diferents objectes. Alertats, els grills reclamen la presència de la lluna que surt en defensa de la nena. Lluna i mag mantenen un duel fins que el coixí es torna un molinet de vent i tothom es precipita al seu interior. Tot creix i decreix, tot es precipita. Amb l’ajuda de la lluna, l’Onir torna a ser a dins del llit, el cap al damunt del coixí. Editat gràcies a l'aportació econòmica de 110 mecenes a través de la plataforma VERkami

Els tres tambors de Roser Ros i Sílvia Cabestany A través de la lectura del diari d’una nena començat just en esclatar la guerra, descobrim els seus efectes en la vida familiar, el barri, els amics i la ciutat. La col·lecció La guerra dels grans està formada per relats inspirats en històries reals explicades per homes i dones que van viure la guerra del 1936-1939, quan no eren ni massa petits per no adonar-se del que passava, ni prou grans per entendre la gravetat dels fets. Permet al lector intuir que totes les guerres afecten els humans de manera molt semblant, encara que es visquin quan es tenen poc més de deu anys d’edat. Premi Junceda 2.008 millor il·lustració

Ens hauria agradat publicar... • • • • •

Littel eyes de Katsumi Komagata Il merlo a perso il becco de Munari. Corraini Poesies en suc. La Galera La aamante mante del miedo de Barbara Fiore Els tres porquets de David Weismer. Juventut

Tast de petites editorials


Labreu Edicions Piqué, 53, bxos. | 08004 Barcelona Barcelona | Tel. 934 42 54 46 | www.labreuedicions.com Presentació L’editorial, que no és empresa si no Associació sense ànim de lucre, va néixer unint els interessos de tres amics lletraferits per publicar obra inèdita en català de poesia i narrativa, tant sigui obra nova com obra traduïda.

Us destaquem... Ultrasonors d’Albert Forns

Editor: LaBreu Edicions – Col·lecció: Alabatre, 43 Perquè és un poemari on l’art és el paisatge ideal per a una història d’amor que acaba bé, un poemari d’autor fresc i jove que fa que més d’un lector s’enganxi a la poesia, sense adonar-se’n.

compromís El compro mís de Serguei Dovlàtov

Editor: LaBreu Edicions - Col·lecció: La intrusa, 7 Perquè és l’autor que va inaugurar la nostra col·lecció de narrativa traduïda i va ser una molt bona manera de començar, amb un autor gairebé desconegut que gràcies a les nostres publicacions s’ha tornat de culte a Catalunya. I amb aquest llibre diu les veritats del món del periodisme i les misèries de la política d’una manera planera i divertida.

Vulcano de Max Besora

Editor: LaBreu Edicions - Col·lecció: Cicuta, 2 Per la voluntat de trencament i innovació en una novel·leta hipnòtica que ens consta que crea fans expectants.

Ens hauria agradat publicar... • • • • • •

Moderato Cantabile de Marguerite Duras. Edicions de 1984 Fanny Hill de John Cleland. Ed.Adesiara Un circo pasa de Patrick Mediano. Cabaret Voltaire La rara anatomia dels centaures de Miquel Àngel Riera. Ed. Males Herbes A la panxa del poema en prosa que no hi neva ni plou d’Enric Casasses. Ed.Tria LLibres Llefre de tu de Biel Mesquida. Club Editor

Tast de petites editorials


Llibres del del Segle Pujada de la Torrassa, 2. | 17007 Girona | 616 661 011 | www.llibresdelsegle.com Presentació

L'editorial Llibres del Segle va ser fundada a l'Empordà per l'escriptor i editor Manuel Costa-Pau, que el 2012 va cedir el comandament del segell al seu fill, el poeta i crític literari Roger Costa-Pau, que n'és el director literari, i a la seva filla Marta Costa-Pau, periodista i filòsofa. Tot i el seu origen empordanès, Llibres del Segle ha estat i seguirà essent una editorial del món, amb vocació universal. En aquesta nova etapa Llibres del Segle aposta decididament per la poesia, amb la represa de la prestigiosa col·lecció Culip, que Manuel Costa-Pau havia engegat i nodrit amb 23 títols de gran solidesa. També s’ha proposat enriquir el prestigiós fons de les col·leccions d'assaig i de novel·la, encetant una nova col·lecció de literatura juvenil amb la publicació, de la novel·la per a joves guanyadora dels premis Ciutat d'Olot d'enguany.

Us destaquem... destaquem... Antologia de Spoon River d'Edgar Lee Masters. Col·lecció: Poesia sèrie CULIP 24 Publicació, per primera vegada en català, del recull íntegre de poemes que conformen aquest llibre, tot un clàssic de la literatura nord-americana que és una crònica poetitzada d'una petita ciutat imaginària a través del testimoni dels morts que habiten en el seu cementiri. Edgar Lee Masters la va escriure ara fa gairebé un segle, però segueix ben vigent el retrat que, a través de les veus que parlen des de la tomba, es fa de la hipocresia i la injustícia social, de la mesquinesa, les pors o els desitjos que turmenten les ànimes dels homes. Edició bilingüe anglès-català. Traduït al català per Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger, que han rebut el premi de Crítica Serra d'Or a la Traducció 2013.

Cavada pell de Roger Costa-Pau. Col·lecció: Poesia sèrie CULIP

El cinquè llibre de poesia de Roger Costa-Pau i potser el més carnal per la sensualitat que desprèn la trobada entre l'escriptura i allò que anomena, continua explorant les vies de la fusió entre el paisatge exterior i l'interior que apuntaven els seus anteriors poemaris, però aquest cop s'hi lliura amb fúria de picapedrer. Espitregat i amb les mànigues arromangades, el poeta es vincla damunt el llenguatge amb el càvec a la mà i en lleva tot el terrós improductiu perquè els poemes no s'enarborin “a favor de cap onerosa proclamació de res”, perquè es lliurin, al contrari, a “l'acte imminent de ser en el desig: el camp des de l'arrel”. Hi ha, en qualsevol cas, una celebració de “l'acte pur d'anomenar”, sense restriccions ètiques ni formals, perquè en cap cas aquests poemes “no es volen fer entendre: es volen fer sentir”. Per Costa-Pau, aquestes transgressions deliberades no són sinó reflexos de la veu, que “també és controvèrsia, és trencadissa i vulnerable, i no una construcció lineal”.

La Girona pecadora de Gerard Bagué. Col·lecció: Què us diré El periodista Gerard Bagué proposa en aquest llibre un recorregut per una Girona que avui ja no existeix, la Girona del barri del Pou Rodó i de la Barca durant els anys en què s'hi exercia la prostitució. El llibre, que parteix d'un aprofundit estudi amb el qual Bagué va guanyar la Beca 8 de Març de l'Ajuntament de Girona, ens obre la porta, per primera vegada amb gran detall i a partir del testimoni d'antigues prostitutes, clients i veïns, a un barri proscrit, de misèries i de pecat. L'autor reconstrueix la vida que es feia en aquest indret, que era just a tocar dels monuments religiosos de la ciutat, a través dels relats dels personatges entrevistats, a vegades de gran cruesa, però a vegades divertits i entranyables. L'autor completa el retrat que fa del barri de la prostitució analitzant la manera com l'han reflectit grans autors com Josep Pla, Prudenci Bertrana o Carlos Barral.

Ens hauria agradat publicar... • • • • • • •

Marges, Roger Vilà Padró. Editorial Barcino De Tales a Demòcrit. El pensament presocràtic. Edició, introducció i traducció de Joan Ferrer Gràcia. Edicions de la Ela Geminada germana, Anna Maria Dalí. Edició a cura Mariona Seguranyes. Viena Edicions Salvador Dalí vist per la seva germana Cartes ianquis. Un passeig sense servituds per Catalunya i el món de Carles Boix. Acontravent Bressol de gat de Kurt Vonnegut. Males Herbes Escriure la vida i la mort, de Jordi Marrugat. Pagès Editors Dol de Txema Martínez Inglés. Edicions 62

Tast de petites editorials


Papers amb accent accent Parc Científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Giroemprèn - Despatx A1.18 |C/ Pic de Peguera, 11 | 17003 Girona | www.editorialaccent.cat Presentació

Papers amb ACCENT és un segell d'Edicions a Petició, S.L., empresa editora constituïda l'any 2003 i propietària també dels segells Documenta Universitaria, dedicada a l'edició de llibres acadèmics, i Papers on Demand, dedicada a la impressió sota comanda de llibres genèrics. Papers amb ACCENT neix a Girona, el març del 2007, amb la vocació d'editar llibres en llengua catalana tant de ficció com de no ficció.

Us destaquem...

La llei de Thomas Mann : traducció de Josep Murgades

Aquest títol, juntament amb el següent, representa molt clarament el primer objectiu que es marca l’editorial Papers amb ACCENT, això és, la traducció al català de clàssics de la literatura universal amb el màxim rigor possible. L’obra, publicada el 1943 en el rerefons d’un marc històric complex, convuls i tràgic, és, en paraules manllevades al traductor d’aquest text, «capaç de suscitar com tot bon clàssic (...) interpretacions sense terme, essent llegida com és per generacions mogudes d´un fervor previ i amb misteriosa lleialtat, talment tot fos a les seves pàgines deliberat, fatal, profund com el cosmos».

La mort d’Olivier Bécaile d’Émile Zola; traducció de Lourdes Bigorra

Relegats de manera injusta a un pla marginal durant dècades, eclipsats per la brillantor de la seva obra cabdal —la nissaga dels "RougonMacquart"— no ha estat fins aquests darrers anys que la crítica ha reconsiderat, fins a la unànime acceptació, la importància que els contes i les narracions curtes van tenir en la gènesi i el procés de composició de les grans novel.les de qui és considerat mestre indiscutible del naturalisme europeu. El recull que presentem, una mostra minça, eclèctica, alhora que meditada, n’és bon testimoni: d'entre el ventall de possibilitats s'han triat títols representatius de la personalitat polièdrica i inabastable de l´autor.

És la política, idiotes!” de Quim Brugué

Aquest títol exemplifica el segon dels objectius: la publicació d’obres d’autors catalans contemporanis. Aquest títol en concret ens ha fet especial il·lusió en tant que és una aportació molt lúcida i crítica a l’actual crisi de la política i de les seves institucions.

Ens hauria agradat publicar... • • • • •

Els quaderns de Malte de Rainer MariaRilke, Cercle de Viena Stoner de John Williams. Edicions 62 Un dia tranquil de Ponç Puigdevall,Tusquets Nèmesi èmesi de Philip Roth, La Magrana La Fanfarlo de Charles Pierre Baudelaire, Ensiola Editorial

Tast de petites editorials


Altres petites editorials catalanes que fan grans llibres: llibres : A buen paso

Mataró

Adesiara Editorial

Martorell

www.abuenpaso.com www.adesiaraeditorial.cat

Alpha Decay

Barcelona

www.alphadecay.org

Alrevés

Barcelona

www.alreveseditorial.com

Anagrama

Barcelona

www.anagrama-ed.es

Apa Apa Còmics

Pacs del Penedès

www.apaapacomics.com

Arcàdia

Barcelona

www.arcadia-editorial.com

Atalanta

Vilaür

www.atalantaweb.com

Ático de los Libros

Barcelona

www.aticodeloslibros.com

Bang Ediciones

Barcelona

www.bangediciones.com

Barril & Barral

Barcelona

www.barrilybarral.com

Bellaterra Música

Bellaterra

www.bellaterramusica.com/ed/cataleg.php

Blackie Books

Barcelona

www.blackiebooks.org

Cabaret Voltaire

Barcelona

www.cabaretvoltaire.es

Café Central

Barcelona

www.antoniclapes.com

Candaya

Canet de Mar

www.candaya.com

Carena Ediciones

Barcelona

www.edicionescarena.org

Club Editor

Barcelona

Coco Books

Barcelona

www.cocobooks.es

Comanegra Editorial

Barcelona

www.comanegra.com

Cossetània

Valls

www.cossetania.com/

Cru Edicions

Figueres

www.bisdixit.com/cru

DPR-Barcelona

Barcelona

www.dpr-barcelona.com

Còmplices

Duomo

Barcelona

www.duomoediciones.com/es/inicio.htm

DVD Ediciones

Barcelona

www.dvdediciones.com

ECOS editorial

Barcelona

www.ecos.coop

Ediciones Barataria

Barcelona

www.barataria-ediciones.com

Edicions 1984

Barcelona

www.edicions1984.cat/index.cfm

Edicions de la Rosa Cúbica

Barcelona

www.rosacubica.com

Edicions Impossibles

Abrera

www.edicionsimpossibles.com

Edicions Vitel·la

Bellcaire d’Empordà

www.edicionsvitella.com

Editorial Negranit

Barcelona

Ekaré edicions

Barcelona

www.ekare.com.ve

El Cep i la Nansa

Vilanova i la Geltrú

www.elcepilanansa.com

El Naufraguito

Barcelona

elnaufraguito.com

El Tangram

Barcelona

www.eltangram.com

Fonoll

Juneda

web2.editorialfonoll.cat/

Fragmenta

Barcelona

www.fragmenta.cat

Fundación Kreanta

Barcelona

www.kreanta.org

Global Rhythm Press

Barcelona

www.globalrhythmpress.com

H. Associació per a les Arts Contemporànies

Vic

www.h-aac.net

La Cúpula

Barcelona

www.lacupula.com

Tast de petites editorials


La Liebre de Marzo

Barcelona

L’avenç

Barcelona

www.liebremarzo.com www.lavenc.cat/

Libros de Cabecera

Barcelona

www.librosdecabecera.com

Libros del Asteroide

Barcelona

www.librosdelasteroide.com

Libros del Silencio

Barcelona

www.librosdelsilencio.com

Libros del Zorro Rojo

Barcelona

www.librosdelzorrorojo.blogspot.com

Líniazero Edicions

Barcelona

www.liniazero.com

Los Libros del Lince

Barcelona

www.loslibrosdellince.com

Lynx Edicions

Barcelona

www.lynxeds.com

Marbot Ediciones

Barcelona

www.marbotediciones.com

Mas Casablanca

Taradell

www.mascasablanca.com/html/elscontes.html

Mediterrània

Barcelona

www.editorialmediterrania.net/

Melusina

Barcelona

www.melusina.com

Miquel Plana

Olot

web

Minúscula

Barcelona

www.editorialminuscula.com

Morsa

Barcelona

www.morsa.es

Mudito & Co.

Barcelona

www.sdedicions.com/mudito.html

Narratives 0

Vic

Navona Editorial

Barcelona

www.navonaed.com

Nowhere Man Press

Barcelona

www.ximenaperezgrobet.com

Obrador Edèndum

S. Coloma de Queralt

www.obradoredendum.cat

Oozebap

Barcelona

www.oozebap.org

Papel de Liar

Barcelona

www.globalrhythmpress.com

Papers de Versàlia

Sabadell

www.papersdeversalia.com

Planta 29

Barcelona

www.coleccionplanta29.com

Ponent Mon

Rasquera

www.ponentmon.com

Proteus

Cànoves i Samalús

www.editorialproteus.com

Punctum

Lleida

www.editorialpunctum.com

Raíña Lupa

Barcelona

www.rainalupa.com

Riurau Editors

Barcelona

www.riuraueditors.cat

Sajalín Editores

Barcelona

www.sajalineditores.com

Save As… Publications

Barcelona

www.saveaspublications.net

SD Edicions

Barcelona

www.sdedicions.com

Serbal

Barcelona

www.edicionesdelserbal.com/index.php

Tenov Editorial

Barcelona

www.editorialtenov.com

Thule Ediciones

Barcelona

www.thuleediciones.com/

Pagès Wdiros

Pol·len

Tast de petites editorials


Tast de petites editorials


BIBLIOTECA ANTÒNIA ADROHER C. Can Sunyer, 46 - 17007 Girona - Taialà Tel. 972 213 315 - biblioadroher@ajgirona.cat BIBLIOTECA EMÍLIA XARGAY Pl. Catalunya, 1 – 17840 Sarrià de Ter Telèfon 972 172 401 - biblioteca@sarriadeter.cat BIBLIOTECA D’EN MASSAGRAN C. Major 204 - 17190 Salt Tel. 972.40.50.62 - massagran@salt.cat BIBLIOTECA ERNEST LLUCH C. Saragossa, 27 - 17003 Girona - Palau Tel. 972 426 368 - bibliolluch@ajgirona.cat BIBLIOTECA IU BOHIGAS C. Sant Antoni, 1 – 17190 Salt Tel. 972 240 322 - bibsalt@salt.cat BIBLIOTECA JUST M. CASERO Pl. de l’Om, 1 – 17007 Girona - Pont Major Tel. 972 211 370 - bibliojcasero@ajgirona.cat BIBLIOTECA PÚBLICA DE GIRONA Pl. Hospital, 6 - 17002 Girona Tel. 972 202 252 bpgirona.cultura@gencat.cat

Dipòsit Legal: GI.1390-2013

BIBLIOTECA SALVADOR ALLENDE C. de Baix, 2 - 17006 Girona - Santa Eugènia Tel. 972 232 715 - biblioallende@ajgirona.cat

Amb el suport de:

www.girona.cat/biblioteques http://bibliotecagirona.gencat.cat www.bibgirona.net/salt www.bibgirona.cat/biblioteca/sarriawww.bibgirona.cat/biblioteca/sarria- dede- ter

Tast de petites editorials

Recull TAST DE PETITES EDITORIALS  

Recull d'informació i llibres que editen les petites editorials convidades per les biblioteques de Girona, Salt i Sarrià de Ter al cicle Men...

Advertisement